ceciliemejlbjerg-blog
Faircrave
83 posts
Nydelse i hverdagen med omtanke for miljøet
Don't wanna be here? Send us removal request.
ceciliemejlbjerg-blog · 6 years ago
Text
Chokolader med jordbær og kiwifyld
Chokolader med jordbær og kiwifyld
Så er det ved at være et stykke tid siden, at vi har haft fyldt chokolade på bloggen, og vist på høje tid, at jeg lige når at give en opskrift på noget fyld, hvor sommerjordbær spiller en markant rolle. Jeg havde tilfældigvis også en kiwi liggende derhjemme, så hvorfor ikke bare lave to forskellige slags ganache – en med jordbær og en med kiwi. Begge i meget mørk chokolade, fordi det bare…
View On WordPress
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 6 years ago
Text
Fiskefrikadeller - helt fra bunden
Fiskefrikadeller – helt fra bunden
Jeg laver altid så meget som muligt selv, og helt fra bunden, når det kommer til mad. Det er både sundere og mere lækkert, og det er faktisk ikke så svært og tidskrævende, hvis bare man forbereder det godt, og får noget rutine med det.  (more…)
View On WordPress
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 6 years ago
Text
Denne hønsesalat er langt fra den klassiske med bacon og asparges, men den fungerer bare 🙂 der er noget i kombinationen og mængden af de forskellige ingredienser, der spiller smukt sammen og det er perfekt frokost på al slags brød.
Ingredienser:
2 stk kogt kyllingebryst
0,5 dl hønsebouillon
1 spsk sorte oliven uden sten
1 spsk kapers
1 spsk mayonnaise
1 spsk cremefraiche
1 spsk yoghurt naturel
En kvart til halv dåse artiskokjerter
En kvart rød peber i små tern
Salt
Fremgangsmåde:
Hvis du selv koger kyllingen, så lad de hele kyllingebryster koge i 15 minutter med hele peberkorn, salt og laurbær. Pluk eller hak kyllingen meget fint. Bland mayo, cremefraiche og yoghurt i en skål og tilsæt kyllingen. Tilsæt peberfrugt, hakkede oliven og hakkede artiskokhjerter og kapers. Irør bouillon efter smag, men pas på den ikke bliver for flydende. bland det hele godt sammen og smag til med salt.
Server på rugrød eller hjemmebagt knækbrød.
        Denne hønsesalat er langt fra den klassiske med bacon og asparges, men den fungerer bare 🙂 der er noget i kombinationen og mængden af de forskellige ingredienser, der spiller smukt sammen og det er perfekt frokost på al slags brød.
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 6 years ago
Text
Karamelliserede rejer i krydderurtesalat
Brun farin har en eller anden magisk effekt, når det kommer på panden; det smelter ligeså stille og bliver langsot omdannet til en ubeskrivelig, mørk og rund karamellignende coating til hvad det end møder på sin vej. Her får rejerne glæden af at blive smækre lækre og serveres med friske krydderurter og sød og saftig ananas, som giver det perfekte modspil til sødmen. Salaten er perfekt til en dag,…
View On WordPress
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 6 years ago
Text
Salat med sort quinoa og smørstegt spidskål
Salat med sort quinoa og smørstegt spidskål
Folk der er bange for kål skal give det en chance mere. Det handler mest af alt om at tilberede det ordentligt, så det får et lækkert og friskt strejf væk fra gammeldags stuvet kål. Jeg spiser selv ikke så meget kål, men det er mest fordi jeg ikke ved, hvad jeg skal bruge et kæmpe hvidkålhoved til. Derfor,når jeg køber kål af en eller anden art, falder jeg tit for spidskål, da det er…
View On WordPress
2 notes · View notes
ceciliemejlbjerg-blog · 6 years ago
Text
Jeg er gået all in og har produceret en masse forskellige fyldte chokolader, faktisk så mange (forskellige) at jeg har valgt at lave en julekalender til min kæreste. Jeg synes det er så dejligt at lave mad til nogen der nyder det, og jeg kan rigtig godt lide det der med gavegivning juleaften og i december, jeg synes det er mega hyggeligt 🙂 Her er en fremgangsmåde til hvordan man kan udforme en hjemmelavet julekalender på en simpel måde.
Julekalenderen tog lang tid at lave, men var egentlig ret nem, når først man kan den der med de fyldte chokolader. Jeg har lavet den således at jeg har lavet så mange forskellige chokolader, jeg kan komme i tanker om. Prøv evt de her:
Fyldte chokolader med karamel
eller
Små bounty-fyldte chokolader
eller eksperimenter selv med lidt forskelligt. Marcipan er altid nemt og lækkert fx 🙂
Til adventssøndagene er der noget lidt andet – diverse bountybarer og marcipanhjerter. Jeg har lagt to chokolader i hver rum og skrevet numre på dem med pynteglasur (det er ret svært egentligt, at forme de tal på en ujævn lille flade). Men jeg er ret tilfreds med resultatet 🙂
Selve julekalenderen – altså beholderen til chokoladerne, har jeg lavet ud af lim, tape, pølsebakker, en saks, fint papir, lineal, en pibe-tændstiksæske og en kuglepen.
Gør således:
klip det midterste, “flade” stykke af tallerkenerne ud, og mål dem op med tændstiksæsken, så du kan bukke tallerkenen om til en lille æske, som er åben i de to ender. Tape den sammen og gør det samme med 23 mere. Mål nu 2 cm ind i æskerne og klip dem op i de fire hjørner i den ene ende. Bøj dem ind og derefter bøj de to brede sider ud, så æsken lukkes af. De kan evt. klistres let sammen, bare symbolsk, det er til at få op alligevel. Du kan nu stable de 24 æsker til en stak med 4×6 æsker. 4 i bredden, 6 i højden.
Rundt om for at lave en ramme til æskerne, kan du bare måle omkredsen af de stablede æsker og klippe flere pølsebakker ud, lime dem sammen og bøje dem rundt om de små æsker. For at holde sammen på det hele kan du tage to tallerkener og bøje op i tre kanter, lime hjørnerne fast og placere dem bagpå således af de sider, der er bukket op, går rundt om julekalenderens sider. tag et stykke pap fra en sidste pølsebakke og klistr fas i det lille mellemrum der er mellem de to fastholdende bagstykker. tape nu det hele godt ind så det bliver ok stabilt. Det må godt se grimt ud, for der skal noget pænt papir yderst. Hvis der er noget af rammen der stikker ud over æskerne, så klip lidt af.
Brug en limstift til at lime noget pænt papir udenpå rammen samt på enkelte æskers opbukkede fronter.
Tegn tal på æskerne, læg chokolade ind fra den åbne bagende og sæt dem tilfældigt ind i julekalenderen. Til aller sidst kan du lige lægge noget pap ind imellem de 6 lag æsker, så det hele ikke ramler samen, hvis man tager en æske ud.
Giv til en du elsker 🙂
-Cecilie
DIY julekalender med fyldte chokolader til en du elsker Jeg er gået all in og har produceret en masse forskellige fyldte chokolader, faktisk så mange (forskellige) at jeg har valgt at lave en julekalender til min kæreste.
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 6 years ago
Text
Veggie bøffer med quinoa og sorte bønner
Veggie bøffer med quinoa og sorte bønner
Hold op det er lummert udenfor! Det har været en af de dage, hvor vejret ikke kan finde ud af, om det skal være regn eller hedebølge… Uanset vejret, så bliver dagen jo altid en del bedre med god mad, så her får I opskriften på sund og lækker mad, der kan redde selv den mærkeligste vejrdag. Det er tilmed en helt glutenfri opskrift, da hvedemel/havregryn eller hvad man ellers putter i sine deller,…
View On WordPress
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 6 years ago
Text
Sommerligt tilbehør - blomkålspure og pandestegte asparges
Sommerligt tilbehør – blomkålspure og pandestegte asparges
Hej igen, og undskyld at der er gået så lang tid siden sidst! Jeg må kaste skylden på eksamen og arbejde…
Til gengæld får I her den nemmeste og lækreste (dog ikke miljøvenlig grundes aspargesene) opskrift på blomkålspure og asparges, som de serveres bedst.
Jeg serverede det til laks, men det dur til hvad som helst.
Du skal bruge:
Et halvt blomkålshoved
Et hvidløgsfed
Et bundt friske grønne…
View On WordPress
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 7 years ago
Text
Glædelig påske derude! Jeg håber I nyder ferien og får et par lækre påskeæg. Hos mig har den stået på hjemmelavede påskeæg og en masse chokoladetemperering. Jeg har en påskeæg-chokoladeform, som gør det rigtig nemt at lave hjemmelavede påskeæg med al slags fyld – også noget flydende. Med marcipanæg er det nemt at forme dem i hånden og dyppe dem i den smeltede chokolade, men det er knap så nemt hvis man vil lave påskeæg med eksempelvis kaffetrøffel, lakrids-karamel eller jordbærganache. En chokoladeform til påskeæg med str 3 gange 5 cm kan købes på nettet til højst 40 kr, så hvorfor ikke bare… Det kan anbefales, hvis du, ligesom jeg, er nærmest afhængig af at producere fine og lækre håndlavede ting i køkkenet.
Jeg lavede fire forskellige æg, og de kommer her, med en lille fremgangsmåde (man skal bruge form til disse):
Påskeæg med mørk chokolade og kokostrøffel (6 stk):
1 dl piskefløde
1 spsk glucosesirup og 1 spsk sukker eller 2 spsk sukker
2-3 spsk kokosmel
10 g mørk chokolade
overtræk:
100 g mørk chokolade (tempereret til højst 32 grader)
Fremgangsmåde:
Temperer chokoladen ved først at smelte en tredjedel til højst 51 grader. Dernæst smelter du det sammen med resten af chokoladen under omrøring, og så skulle det meget gerne nå ned på 32 grader. Ellers tilsæt mere hakket chokolade for at nedkøle.
Hæld chokoladen i æggeformen, bank resterende chokolade af på et bagepapir og lad det størkne.
Lav kokostrøflen imens: smelt forsigtigt fløde, sukker, chokolade og kokos sammen, øg temperaturen og rør rudt i det imens det blandes godt og bliver mere tykt. Lad det køle ned.
Kom trøflen i æggeskallerne og smelt igen chokolade som du trækker over som bunden.
Lad dem størkne helt inden de tages ud af formen.
Påskeæg med hvid chokolade, lakridskaramel og en bund af marcipan og mørk chokolade (12 stk):
  1 spsk glucosesirup og 1 spsk sukker eller 2 spsk sukker
1 dl piskefløde
Så meget rålakridspulver, du vil have (gerne meget, for den hvide chokolade giver meget modspil)
10 g mørk chokolade
Bund:
12 tynde skiver marcipan (7 mm)
Overtræk:
100 g hvid chokolade (tempereret til højst 30 grader)
  Fremgangsmåde:
Temperer chokoladen ved først at smelte en tredjedel til højst 32 grader. Dernæst smelter du det sammen med resten af chokoladen under omrøring, og så skulle det meget gerne nå ned på 27 grader. Ellers tilsæt mere hakket chokolade for at nedkøle. Varm det forsigtigt op til 30 grader igen før du overtrækker med det.
Hæld chokoladen i æggeformen, bank resterende chokolade af på et bagepapir og lad det størkne.
Lav lakridskaramellen således: smelt fløde, chokolade, sukker, glucose og lakridspulver sammen i en gryde. Tag af varmen , når det er smeltet godt sammen, smag til med mere lakrids og lad det køle af. Hæld det i chokoladeskallerne og hæld hvid chokolade henover som bund. Når det er størnet kan du lægge et stykke marcipan nederst og overtrække med mørk chokolade. Du kan evt også lave et lille mønster på toppen af ægget med den mørke chokolade (nemmest hvis man ejer en sprøjtepose).
Påskeæg med mørk chokolade, marcipan, nougat og jordbærganache (6 stk):
1 dl piskefløde
1 spsk glucosesirup og 1 spsk sukker eller 2 spsk sukker
5 frosne jordbær
10 g hvid chokolade
Bund:
6 tynde skiver marcipan (5 mm) og 6 tynde skiver nougat (3 mm)
Overtræk:
100 g mørk chokolade (tempereret til højst 32 grader)
Lidt hvid chokolade til en tynd hvid top
Fremgangsmåde:
Temperer chokoladen ved først at smelte en tredjedel til højst 51 grader. Dernæst smelter du det sammen med resten af chokoladen under omrøring, og så skulle det meget gerne nå ned på 32 grader. Ellers tilsæt mere hakket chokolade for at nedkøle.
Hæld chokoladen i æggeformen, bank resterende chokolade af på et bagepapir og lad det størkne.
Jordbærganache: Opvarm jordbærrene i en gryde til de er helt tøet op. Mos dem igennem en si. Hæld fløde, sukker, glucose, hvid chokolade og jordbær i en gryde og smelt det hele sammen. lad det køle ned og sætte sig.
Hæld jordbærganache i skallerne og top med et tyndt lag nougat og marcipan, så det passer til æggenes form i bunden. Hæld smeltet mørk chokolade over igen og lad det størkne før æggene tages ud af formen.
Smelt lidt hvid chokolade og læg en lille klat ned i hver tomme æggeform. Pres nu dine færdige påskeæg ned oven i, og lad det størkne, så kommer der en hvid top ovenpå, når de tages ud.
Påskeæg med mørk chokolade, kaffecreme, nøddekrokant og en tynd bund af nougat (6 stk):
1 dl piskefløde
1 spsk neskaffe
2 spsk sukker
10 g chokolade
Bund:
6 tynde skiver nougat (ca 5 mm)
Nøddekrokant:
En håndfuld mandler
2 spsk brun farin
Overtræk:
100 g mørk chokolade (tempereret til højst 32 grader)
  Fremgangsmåde:
Temperer chokoladen ved først at smelte en tredjedel til højst 51 grader. Dernæst smelter du det sammen med resten af chokoladen under omrøring, og så skulle det meget gerne nå ned på 32 grader. Ellers tilsæt mere hakket chokolade for at nedkøle.
Hæld chokoladen i æggeformen, bank resterende chokolade af på et bagepapir og lad det størkne.
Hæld kaffe, fløde, sukker og chokolade i en gryde og varm det forsigtigt op til kogepunktet. Lad det koge ind under omrøring og lad det køle ned før du fylder det i chokoladeskallerne.
Lav nøddekrokant ved at riste mandler og brun farin sammen i en gryde ved lav varme. Tilsæt lidt sirup, hvis det er svært at få farinen til at smelte. Lad det karamelisere og hæld dernæst mandlerne ud på et bagepapir på et skærebræt. Hak dem lidt fint og kom dem i æggene ovenpå kaffetrøflen.
Læg et lag nougat ovenpå og slut af med mørk smeltet chokolade.
Pynt æggene med lidt af det overskydende nøddekrokant.
  4 forskellige hjemmelavede påskeæg Glædelig påske derude! Jeg håber I nyder ferien og får et par lækre påskeæg. Hos mig har den stået på hjemmelavede påskeæg og en masse chokoladetemperering.
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 7 years ago
Text
Stærk tomatsuppe med bønner og avocado-basilikumcreme
Det her er vel en blanding af italiensk og mexicansk kan man måske sige 🙂 Jeg laver meget mad på slump, så mængde af vand og chili og salt må I justere lidt efter egen smag og behov. Suppen er en rigtig god marts-måned suppe, fordi den er forårsfrisk i farverne og smagen, men dejlig varm og stærk til det stadig kolde vejr. (more…)
View On WordPress
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 7 years ago
Text
Grønne madpandekager med oksekøds-grøntsagsfyld
I går lavede jeg sådan noget aftensmad, som startede med at jeg havde lidt stegt hakket oksekød i køleskabet, som skulle bruges. Men til hvad? Jeg er på nul-madspild, så det skulle i hvert fald ikke i skraldespanden, det fejlede jo ingenting… (more…)
View On WordPress
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 7 years ago
Text
Grønne madpandekager med oksekøds-grøntsagsfyld
I går lavede jeg sådan noget aftensmad, som startede med at jeg havde lidt stegt hakket oksekød i køleskabet, som skulle bruges. Men til hvad? Jeg er på nul-madspild, så det skulle i hvert fald ikke i skraldespanden, det fejlede jo ingenting… (more…)
View On WordPress
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 7 years ago
Text
De dage, hvor jeg helst vil have noget let og simpelt mad, laver jeg vegetarbøffer. Dem kan man variere i en uendelighed, så længe det er lavet af en grøntsag man kan rive. Jeg har en svaghed for squash, fordi de har en god konsistens og er ret neutrale i smagen, så de kan krydres med hvad som helst og kombineres med alt muligt.
Her har jeg hakket en smule rejer, mest for at give lidt dybde i umami effekten. De kan undlades.
Du får opskriften til 12 bøffer her, og en ide, til hvad man kan spise som tilbehør 🙂
Ingredienser
1 squash
1 forårsløg
2 æg
salt
2 spsk olie
En håndfuld havregryn
En håndfuld solsikkekerner og/eller sesamfrø
Måske 50 g. frosne rejer
Et halvt glas sorte oliven
Fremgangsmåde
Skyl og riv squash og bland 1-2 tsk salt i. Lad det trække og pres saften ud af dem en halv times tid efter.
Hak forårsløj, rejer og oliven og bland det med squash. Bland æg, kerner og havregryn i og rør til sidst olivenolie i.
Varm en pande til lidt over middeltemperatur og læg 5-6 klatter af squashfars på panden. Steg dem i 3 minutter på hver side, men vend dem lidt undervejs, så de ikke brænder på. Gentag med resten af portionen.
Server dem med stegt broccoli, med godt med bid i, lækkert hjemmebagt brød, hytteost, avocado og evt. rødbederåkost eller lignende. Det er et ret sundt måltid, men smager himmelsk 🙂
-Cecilie
Squashdeller version 2 De dage, hvor jeg helst vil have noget let og simpelt mad, laver jeg vegetarbøffer. Dem kan man variere i en uendelighed, så længe det er lavet af en grøntsag man kan rive.
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 7 years ago
Text
Marmormuffins med kokos-chokoladesmørcreme
De her muffins er geniale at lave, når man ikke helt kan beslutte sig for, hvad der er lækrest: banankage eller chokoladekage. For de har det hele 🙂 Jeg valgte at lave muffins, men hvis du vil lave en almindelig skærekage i stedet, skal den bare bages i længere tid. (more…)
View On WordPress
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 7 years ago
Text
Burger med surdejsbrød, estragon mayo og broccolifritter
Burger med surdejsbrød, estragon mayo og broccolifritter
Jeg har haft en meget travl periode, men her er et rart og lækkert madindlæg til jer 🙂 Jeg har prøvet at lave min egen burger-version, som både mænd og kvinder vil elske, tror jeg. Det er en klassisk burger kombineret med lidt fancy-hed i form af estragon-mayo og lidt mere kulhydratfattige, sprøde fritter af broccoli.  (more…)
View On WordPress
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 7 years ago
Text
Bananmuffins med hvid chokolade og hindbærfrosting
Når det er mørkt og koldt udenfor, så er det ekstra nødvendigt at have noget lækkert spiseligt på lager derhjemme. Det synes jeg i hvert fald. Jeg er, for ikke så lang tid siden, flyttet sammen med min kæreste, og derfor ryger hjemmebagen en del hurtigere ned end før. Det giver mig heldigvis rig mulighed for at øve mine pynteteknikker som et afbræk til eksamenslæsningen. (more…)
View On WordPress
0 notes
ceciliemejlbjerg-blog · 7 years ago
Text
Chokolader med hindbærtrøffel
Kombinationen af mørk chokolade og hindbær er helt perfekt, og endnu bedre når det er sød, cremet hindbærtrøffel i ret mørk bitter chokolade. Her er en opskrift på de små lækre mundfulde: (more…)
View On WordPress
0 notes