Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Vídeo defensa #dmed 16
Com a cloenda de l’assignatura he fet un vídeo amb tot el que hem fet i tot el que he après durant aquest curs.
Ha estat un plaer fer aquesta assignatura amb tu Elena!
Fins aviat :)
https://www.powtoon.com/online-presentation/dmYGAdg6VFc/?mode=movie#/
0 notes
Text
Flipped Classroom sobre YouTubers
El YouTube és una eina que tots coneixem i fem de manera habitual. YouTube neix l'any 2005 i és la 3a web més visitada. Ha transformat la manera de consumir continguts audiovisuals que permet visualitzar i crear. Tots podem tenir un canal de YouTube? Automàticament amb el compte de Gmail tots podem tenir un canal de YouTube, és imprescindible tenir un canal per poder penjar vídeos. Una nova professió? A partir d'unes 1000 visualitzacions es comença a cobrar. Han passat un qüestionari en 3 escoles diferents, a cicle superior, per conèixer quins són els gustos dels infants: humor i videojocs. Cada vegada comencen més aviat... En parelles hem hagut d'analitzar diferents vídeos: videoblogs, gameplay, tutorials i sketchs. Tot seguit, hem hagut de respondre a diferents preguntes: Quin format té? Per què creieu que agrada als infants? Quines possibilitats pot tenir aquest tipus de vídeo? Entre tots hem donat idees molt xules que com a mestres podrem aplicar dins les nostres aules!!
0 notes
Text
Flipped Classroom sobre Geolocalització i Wikiloc
Avui la Clàudia, l'Alice, l'Adriana i la Núria ens han explicat que és la Geolocalització i ens han presentat l'app Wikiloc, un lloc per descobrir i compartir rutes a l'aire lliure a peu, en BTT i de moltes més activitats. Per posar en pràctica tot el que ens han explicat, han preparat una gimcana. Primer de tot ens hem fet un compte a Wikiloc i hem buscat la ruta Blanquerna que tenia 6 fites. Per grups hem anat resolent les diferents preguntes que contenien els diferents sobres i hem anat avançant. El meu grup, format per la Mònica, l'Anna, l'Elisena i jo hem quedat segones. Ha estat una activitat molt engrescadora que ens ha fet participar a tots de manera molt activa, bona feina noies!
0 notes
Text
Flipped classroom sobre el mobile learning
Avui l’Anna, la Mònica, l’Eli i la Elisa ens han presentat el tema MOBILE LEARNING. Ens han enviat un enllaç al Movenote que han creat sobre aquest tema. Ens han explicat que és una metodologia d'ensenyament i aprenentatge que es desenvolupa a través de petits dispositius mòbils i afavoreix en l’aprenentatge dels infants. També és important que el mestre ha de saber fer servir aquestes tecnologies per tal que es produeixi un aprenetatge significatiu. Aquesta metogologia és un canvi dins del paradigma educatiu.
Posteriorment, hem fet un kahoot per aclarir les idees i els diferents concepte que ens han explicat i hem començat l’activitat. Per grups, hem anat gravant diferents espais de la universitat i alhora, hem anat fent twits sobre tot allò que estàvem fent.
Ha estat una activitat molt motivadora en la qual tots hem pogut participar, d’una manera o d’altra. D’aquesta manera, han tingut en compte la diversitat i les necessitats de cada infant.
0 notes
Text
Flipped classroom activitat dirigides
El grup de la Francesca, Pau, Aleix Eleonora ens han presentat el tema sobre les activitats dirigides. Per començar, ens han plantejat l’interrogant sobre tema de la integració vs. la inclusió. A continuació, hem exposat diferents pràctiques que havíem pogut observar durant l’estada de pràctiques.
Un cop parlat el tema, podem afirmar que el DUA pot ser compatible amb les noves tecnologies.
A partir d’una presentació drive tots els grups ens hem buscat diferents aplicacions 2.0 per donar resposta als casos que ens han presentat. D’aquesta manera hem pogut treballar en xarxa.
0 notes
Text
Flipped classroom sobre Robòtica
Avui el grup de robòtica format pel Toni, la Sara, la Cristina i jo hem fet la nostra Flipped Classroom.
Els objectius que ens hem plantejat han estat els següents:
Introduir el pensament computacional.
Conèixer les nocions de programació bàsica mitjançant Scratch i la Bee-bot.
Aprendre a programar de manera natural i lúdica.
Despertar la seva curiositat pel món de la robòtica.
Aprendre a treballar en equip, organitzar-se, arribar a acords respectant les aportacions dels seus companys.
Adquirir conceptes tecnològics bàsics i aspectes bàsics dels llenguatges de programació.
Crear una maqueta de robot
Les tasques que vam pensar per fer el treball autònom van ser un vídeo a través del Powtoon per tal d’introduir el tema de la robòtica. Posteriorment, vam fer 3 grups per treballar diferents aspectes de la robòtica: Bee-bot, Scratch i Robotis play dinos i els vam enviar un pdf amb la corresponent explicació i les activitats que faríem a classe.
Per començar la classe, vam comentar dubtes i preguntes i un cop resoltes, vam fer un Kahoot. La Sara es va posar a construir un robot a partir de Robotis play amb l’ajuda de l’App gratuïta R+ m. La Cristina va estar amb el grup de la Bee-bot, la qual havia de recórrer un mapa fins a trobar un tresor. Cada cop que la Bee-bot arribi a un lloc del mapa tindreu dret a una pista que us guiarà al vostre objectiu. Finalment, el Toni i jo vam estar amb el grup de l’Scratch, el qual havia de crear un projecte.
Penso que la classe va anar molt bé i els companys van estar molt interessats envers les nostres activitats. Esperem que s’ho passessin tan bé com nosaltres!
Moltes gràcies per la vostra participació :)
0 notes
Text
Escola Collaso i Gil
Avui la Cristina, la Sara, l'Elisa i jo hem anat a l'escola Collaso i Gil per explicar les fraccions als alumnes de cicle superior. Hem fet la classe amb un grup reduït d'alumnes i això ens ha permès poder treballar amb més profunditat el tema. Hem començat recordant el vídeo que els hi vam enviar i preguntant envers els possibles dubtes que tenien. En veure que no tenien els conceptes massa clars, vam passar el vídeo un altre cop i vam anar parant i explicant per tal de clarificar tots els dubtes. Vam dividir la classe en dos grups: la Sara i jo vam fer el taller de les plantilles i la Cristina i l'Elisa van treballar amb els portàtils. Per acabar, vam fer una activitat tots junts, els alumnes s'havien de posar uns cartells i havien de crear operacions amb fraccions. Va ser molt divertit i tots els alumnes van voler participar. Per acabar la nostra intervenció, vam fer una àgora agraint la seva participació i preguntant que els havia semblat. La veritat que va ser una experiència increïble i llàstima que només fos un dia! Un petó ben fort, ens veiem aviat!
0 notes
Text
RO-BOTICA!
Avui els estudiants de dmed hem anat a RO-BOTICA, la primera i única tenda exclusivament dedicada a la robòtica d'Europa.
Un dels objectius de RO-BOTICA és ajudar al professorat, des de l'educació infantil fins a la universitat, a utilitzar la robòtica educativa com a recurs didàctic integrat en el currículum de les diferents etapes formatives.
Una de les idees que ens van transmetre és que volen promoure la utilització de robots a l'aula com a fil conductor transversal per a la seva aplicació. Els robots educatius per ajudar al desenvolupament de les diferents competències bàsiques i aprofundir en temes de socialització, iniciativa, creativitat, lideratge i treball cooperatiu.
Ens han presentat la Bee-bot, un seqüenciador que es fa servir en les aules de P3 i P4. La Blue-bot, que és la nova versió en la qual s’ha integrat l’ús de les TIC, la seqüenciació es pot fer a partir de tauletes, mòbils i Ipads. També ens van ensenyar diferents aplicacions per a treballar la programació com l’Scratch, Lego We Do i el We do.
Ha estat tota una experiència, un dels primers contactes amb la temàtica de la robòtica i cada cop estic més interessada! Com a futura mestre he d’estar oberta a noves propostes i la robòtica és una d’elles!
0 notes
Text
SCRATCH
Les nenes i els nens de 4t de l’escola Projecte i ens han presentat el programa Scratch. Es tracta d’un llenguatge de programació visual i molt divertit, creat per la gent del MIT i enfocat als més petits, de 7 anys a 99 anys. Amb ell es poden fer jocs, animacions, música, art, el limit està en la nostra imaginació.
Cadascú s’ha posat en un ordinador amb dos alumnes de l’escola i ells ens han ensenyat una mica el funcionament d’aquest programa. Amb una mica d’ajuda, he creat un joc on el drac havia de menjar-se a la princesa per tal de guayar punts.
Ha estat una experiència genial i super enriquidora, espero aprendre molt més amb aquest programa! Moltes gràcies guapos i guapes :)
0 notes
Text
PLA TAC
En el Pla TAC (Pla de Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement) es recullen les característiques actuals del centre en relació a les TAC, es defineixen els objectius i es planifiquen les actuacions que es duran a terme pel que fa als aspectes organitzatius, didàcticopedagògics i curriculars.
Per facilitar la realització del Pla TAC, el Departament d'Ensenyament posa a disposició dels centres educatius l'aplicació informàtica Pla TAC. L'accés a l’aplicació es realitza per part de la direcció del centre amb usuari ATRI en el cas dels centres públics. En el cas dels centres municipals i concertats la gestió de l'usuari i contrasenya s'ha de realitzar mitjançant el sistema GUAC.
0 notes
Text
La competència digital i l'Entorn Personal d'Aprenentatge
La Xarxa Personal d'Aprenentatge (PLN) ha existit sempre. Originalment, eren la família, els amics, el carrer, docents que treballen o han treballat amb nosaltres,però amb Internet i les eines Web 2.0 les PLN poden incloure diferents comunitats: xarxes socials, blocs, wikis, eines ... Bàsicament, qualsevol persona amb la qual interactuem és part de la nostra PLN. La majoria dels aprenentatges es duen a terme en línia, perquè és fàcil de trobar i connectar amb altres persones amb interessos similars d'arreu del món.
Avui a DMED hem fet un xat via Twitter... us deixo algunes de les respostes que he trobat més interessants.
Seguidament, us adjunto l’enllaç per si voleu donar-hi un cop d’ull:
https://storify.com/saramm5/xat-fet-a-la-classe-de-dmed
0 notes
Text
Repositori de Recursos i Materials #dmed
Avui, per grups, ens hem posat a buscar aplicacions i eines per poder fer servir a l'escola. L'Anna, l'Elisenda i jo hem trobat interessants aquestes aplicacions educatives per tal de fer ús de les TIC en l'àmbit musical:
Keezy és una aplicació que et permet improvisar amb diferents sons i gravar una melodia incorporant-hi la veu, creant així la teva pròpia melodia.
Chordbot és aplicació tant per iOS com per Android que et permet escriure els acords d'una partitura i improvisar per crear una cançó nova.
Garageband és una aplicació informàtica desenvolupada per Apple Computer, per als sistemes operatius Mac OS X i iOS, que permet a l'usuari crear música i podcasts. L'aplicació permet gravar i reproduir diverses pistes d'àudio. Es poden incorporar filtres utilitzats per AU (àudio unit), que ajuden a millorar la pista amb diversos efectes com la distorsió, l'eco, o la reverberació entre d'altres.
D'altra banda, hem trobat una eina que es diu Incredibox que permet crear música a partir de diferents sons com per exemple Beatbox.
Per acabar la sessió, vam buscar complements de Drive i nosaltres vam triar aquests:
Pear Deck permet planificar i construir la coberta presentació interactiva directament des de Google Drive, posar en marxa una sessió en viu i interactiu al projector i cada individual Learner s'incorpora a la sessió en viu en el seu dispositiu i participa.
DocHub permet editar de forma segura i signar documents PDF i Word, omplir formularis, combinar documents, reordenar pàgines i crear plantilles de forma gratuïta.
Powtoon és una aplicació que et permet crear presentacions i vídeos animats.
Espero que us siguin de servei i les utilitzeu dins l'aula!
0 notes
Text
QUINA HAURIA DE SER LA COMPETÈNCIA DIGITAL DEL PROFESSORAT?
La competència digital del professorat del segle XXI ve donada a partir de l’actitud que es mostri envers aquesta competència. Els professors hem de tenir una actitud oberta i crítica davant la Societat de la Informació i les TIC, hem de ser conscients que les noves tecnologies es van actualitzant i hem d’estar en constant aprenentatge per no quedar-nos endarrere.
Per aquest motiu, hem de tenir la capacitat d'adaptar-nos a nous formats de formació i d'aprenentatge, integrar els recursos TIC en els plans docents i programes formatius per, posteriorment aplicar a l’aula noves estratègies didàctiques creatives i innovadores que aprofitin els recursos TIC. Tanmateix, utilitzar els recursos TIC a l’hora d’avaluar, per realitzar un seguiment individualitzat del progrés de cada alumne i fer un ús eficient d'ajudes tecnològiques per a la tutoria i l'orientació.
Portar a termes les classes a partir de seleccionar i organitzar continguts i activitats de manera significativa mitjançant pàgines web personalitzades, presentacions multimèdia, seqüències de diapositives, presentacions no lineals...
D’acord amb Jordi Adell, hem de fer conscients als nostres alumnes sobre l’actuació amb prudència, ensenyar que és la pirateria, els drets que tenen quan veuen que la seva privadesa està amenaçada i els drets que la legislació els dóna quan entren en un lloc i els graven...
Per tal que tot això sigui possible, hem d’ensenyar coneixements bàsics d’informàtica i de llenguatge audiovisual, gestió dels sistemes tecnològics aplicats a l'educació i un ús educatiu dels recursos de la Web 2.0.
Però tot això no té cap mena de sentit si no es posa en pràctica: hem de fomentar l’ús del correu electrònic, generar debats, preguntes o intercanvi de missatges en els fòrums, desenvolupar projectes col·laboratius a distància entre estudiants d’altres països, dur a terme una interacció entre professor i alumne, elaborar un text, un glossari o un diccionari de forma col·laborativa a través de la xarxa, fomentar la construcció de mapes mentals interactius per organitzar idees....
Per concloure, cal que tots tinguem una formació permanent i una responsabilitat envers les TIC. Tot això es pot arribar a aconseguir a partir de la implicació, les ganes de fer i de la voluntat que hi posem.
0 notes
Text
FLIPPED CLASSROOM
Com puc invertir la meva classe?
Anem detectant noves maneres d’aprendre i de la mateixa manera noves maneres d’ensenyar. Nous models pedagògics que plantegen diferents maneres de fer a l’aula i la utilització de diferents eines → Model de la Flipped classroom.
Detecció de noves necessitats:
BERGMAN & SAMS → a partir de l’absentisme a les aules… els porta a crear espais digitals on fer les classes perquè tots els alumnes siguin coneixedors del tema. A l’aula es fa els deures i els treballs, ja que és el que costa més i el requereix ajudes.
SALMAN KHAN → ho fa per ajudar a la seva neboda, al veure que funciona tan bé es promou la idea de mirar aquests vídeos o bé de fer-los nosaltres mateixos. D’aquesta manera, que ens ajudin i ajudar.
Primera definició: el model de la classe tradicional es basa en el mestre, qui prepara la part teòrica i l’exposa als seus alumnes, i aquests tenen un paper més passiu. Aquests han de fer els deures i les tasques SOLS A CASA. Prepara les classes per ferles a l’aula i unes altres pensades perquè els alumnes les portin a terme ells sols. En canvi, la en el model invers, primerament els infants treballen de manera autònoma a casa i un cop fet, després a l’aula pugui treballar de manera col·laborativa la part més practica. Canvia el rol del mestre i el professor. D’altra bada, en aquest model els alumnes ho exploren i posteriorment té un paper de guia, el qual ajuda als alumnes en tot el procés d’aprenentatge.
3 nivells
Gravem vídeos, els alumnes el veuen, i fan activitats en grup a aula (exploració, no només veu el vídeo sinó que va més enllà. S’inverteix la classe i posteriorment s’aplica la pràctica).
Flip in class: es planteja en contextos on els alumnes no poden accedir a ordinadors. Tot es produeix dins de l’escola o bé, en la mateixa escola.
Personalització, a partir de les necessitats dels alumnes proposo unes activitats o altres.
3 passos molt importants
Introducció, descoberta i preguntes
Visualització del vídeo facilitat pel mestre o professor
Reflexió de l’alumne, responsabilitat del treball que fa
Passos dins el context d’aula
Debat en grup aprenentatge entre iguals (per captar dubtes)
Pràctica i aplicació a partir d’un context col·laboratiu que tingui en compte a tots els alumnes
Revisió del contingut, avaluació final
Connexió amb nous temes i connectar amb allò que no s’ha treballat
Estructura classe inversa durant la sessió de grup aula
Avaluació inicial a partir del treball previ
Discussió dels resultats
Donar resposta als alumnes
Utilitzar metodologies diverses
Discussió dels treballs
Connexió amb nous temes
Feedback professors i alumnes
Beneficis
Els alumnes poden aprendre al seu ritme i ser més autònoms
Treball en grup
Com ens podem adequar als nostres alumnes
Interacció per poder apropar-nos als nostres alumnes
Aprenentatge entre igual
Sentiment de pertinença a l’aula
Inconvenients
Dificultat per accedir a la tecnologia (ordinador i internet)
Explicar com fer servir els recursos
Preparació dels projectes
Tasca prèvia abans de fer la classe
El model de la Flipped classroom genera un seguit de canvis que tenen a veure amb el model didàctic. Ens permet accedir a estratègies d’aprenentatge més relacionades amb el pensament creatiu i el pensament estratègic. Desenvolupament de competències. Gestió de l’aula més autònoma on l’alumne pren responsabilitat. Avaluació més continuada i que té en compte tot el procés d’aprenentatge.
0 notes
Text
CREACIÓ DE MATERIAL DIDÀCTIC PER A UNA ESCOLA D'EDUCACIÓ PRIMÀRIA
Hem fet grups de 5 persones i hem escollit un dels següents temes:
figures geomètriques i els angles
operacions amb fraccions
moda, mediana i mitjana aritmètica
El meu grup hem triat el tema de les fraccions i ho portarem a la pràctica a l’escola Collaso i Gil. Ara hem de planejar les sessions a partir del model de la Flipped Classroom: primerament, treballar de manera autònom i seguidament, treball col·laboratiu
Un cop tot pensat, hem creat un site perquè sigui públic i qualsevol persona de l'escola hi pugui accedir i, d’aquesta manera, els mestres de l'escola ens puguin confirmar si és apte o no.
Us deixo aquí l’enllaç per si li voleu donar un cop d’ull. Espero que us agradi!
https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/operacions-amb-fraccions/
0 notes
Text
Nous models pedagògics. Reflexió sobre la gestió del canvi i els nous models pedagògics. Cap a on anem?
Per grups ens vam qüestionar quins models pedagògics volem deixar enrere i algunes de les idees que va sorgir van ser les següents:
Aprenentatge transmissiu, mecànic i memorístic
Rol de l'alumne passiu
Mestre amb un diàleg unidireccional
Metodologia i material estàndard per tothom
Avaluació tan sols dels resultats finals
Només emprar el llibre de text i la pissarra
Por al canvi, a reinventar-se i evolucionar
D'altra banda, com a futurs mestres tenim molt clar què és el que volem potenciar i portar a terme dins les nostres aules. Idees com:
Aprenentatge significatiu, reflexiu, crític i experiencial.
Rol de l'alumne actiu i participatiu.
Mestre model i guia.
Treball cooperatiu
Metodologia innovadora i inclusiva que s'adapti a les necessitats dels diferents alumnes i desplegui les seves riqueses
Avaluació continuada, tenir en compte el progrés i l'evolució dels infants
Diferents maneres d'avaluar
Diàleg i interacció multidireccional dins l'aula
Incorporació de les TIC
Utilitzar diferents recursos
Fomentar la creativitat
Endavant mestres, ho podem aconseguir!!
0 notes
Text
VOKI
Avui ens han presentat el VOKI, una eina educativa que permet als usuaris crear el seu propi personatge que parla i es pot personalitzar per semblar-se a personatges històrics, dibuixos animats, animals, i fins i tot a tu mateix!
Es pot fer servir a les aules per treballar:
l’autoconcepte
la descripció d’un mateix
tenir una mascota
treballar vocabulari d’angles
crear personatges amb un rol determinat
fer un resum a partir del voki de cadascú
ens pot ajudar per presentar a altres alumnes
...
Aquí us deixo el meu!
0 notes