Tumgik
magurazimbrilor · 6 years
Text
1 decembrie în Armeniș cu idei pentru următorul centenar
WWF Romania, Asociația AMZA și Primăria Armeniș au organizat pe 1 decembrie Festivalul Ideilor la Căminul Cultural din localitate unde au avut loc o serie de ateliere în paralel, coordonate de experți din întreaga țara, cu intenția de a fi continuate în viitor.
Organizatorii și-au dorit un eveniment special care a stârnit imaginația localnicilor cu noi oportunități de dezvoltare personală și profesională. Evenimentul a fost cel mai bun prilej pentru ca întreaga comunitate să se reunească pentru a găsi cele mai bune idei de investiție în viitor.
Tumblr media
“Am ales să sărbătorim Centenarul printr-un festival al ideilor pentru a sădi semințe pentru următorii 100 de ani”, a declarat Matei Miculescu, vice-președintele asociației locale din Măgura Zimbrilor (AMZA).
Au avut loc tombole cu premii, cursuri de dezvoltare personală și profesională interesante, însoțite de multă voie bună. 
Tumblr media
Pentru a arăta turiștilor ce înseamnă ospitalitatea bănățeană Alexandra Stoica, arhitect și om cu inițiativă, implicată activ în prezent la Ordinului Arhitecților din România a organizat un atelier de design de interior. Ea are o activitate bogată în proiectele de regenerare a patrimoniului ale Calup, Adoptă o Casă la Roşia Montană și Monumente Uitate. Alexandra i-a inspirat pe oameni cum să își transformă casa, sălașul sau șura într-un spațiu primitor în care se nasc amintiri unice.
Tumblr media
Cum poți să spui lumii întregi că ai o afacere frumoasă, produse delicioase sau idei deosebite?   Alina Floroi i-a activat pe oameni să se gândească cum să își promoveze afacerile online ușor și eficient și cum să prindă curaj în acțiuni antreprenoriale. Alina a stârnit imaginația tinerilor antreprenori din Brașov în numeroase proiecte de educație, artă, tehnologie. Laborazon este locul în care a creat minuni alături de oameni curioși și curajoși. În plus, este o veche cunoștință a Măgurei Zimbrilor și revine aici mereu cu plăcere.
Tumblr media
Pentru cei interesați de idei pragmatice pentru un venit sigur și cum să le pună în practică, cursul de antreprenoriat susținut de Ben Mehedin, Manager de Comunități pentru Fundația Adept Transilvania, s-a potrivit ca o mănușă.   Ben are experiență în lucrul cu mici fermieri și producători din zona dragă Prințului Charles, în Sighișoara – Târnava Mare , cu identificarea oportunităților de obținere a veniturilor suplimentare în gospodăria tradițională și în fermele de mici dimensiuni. 
Tumblr media Tumblr media
Milos Kznaric bucătar la Craft Rooftop & Restaurant și la Pizzerie & Restaurant Dante în Timișoara, s-a ocupat de un meniu variat. Milos este un împătimit al teatrului și al simțurilor care regândește specificul italienesc și îl combină în meniuri interesante.  
Tumblr media
Copiii s-au bucurat de cursul de muzică condus de Astarte Cîrstea și de cel de fotografie cu telefonul mobil susținut de Bianca Stefanuț. Festivalul Ideilor este realizat de tinerii practicieni din echipa WWF care au fost prezenți în comună în ultimele luni, împreună cu Primăria Armeniș și AMZA. Evenimentul are loc în cadrul unui nou proiect Erasmus+ (Laborator de Inovație în Comunitate).
For English please click here -> http://bisonhillock.tumblr.com/post/180825197506/december-1st-in-armeniș-with-ideas-for-the-next
Text: Bianca Ștefanuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț
1 note · View note
magurazimbrilor · 6 years
Text
Tinerii practicieni își  iau rămas bun de la Măgura Zimbrilor
Când iarnă coboară în sate și primii fulgi de zăpadă umplu aerul, echipa Taskforce își încheie activitatea în Măgura Zimbrilor.
Înainte ca trei membri să plece spre casă, cu toții am făcut o vizită la București pentru a ne împărtăși experiența cu, colegii WWF din capitală. Au avut loc trei prezentări productive și informative, iar oamenii care lucrează la alte proiecte, care își petrec timpul mai mult în birou, au vazut rezultatele muncii de teren realizate în ultimele patru luni. Împreună am savurat gustul de sărbătoare a rachiei și multe dulciuri.
Tumblr media
Unele dintre rezultatele concrete care s-au materializat de-a lungul acestor câteva luni de lucru în Măgura Zimbrilor includ:
· 68 observari directe a comportamentului zimbrilor
· 589 de filmari cu Camere Capcana clasificate, înregistrând 12 comportamente în conformitate cu protocoalele de monitorizare a reabilitării zimbrului (Deju R., Dr., Catanoiu S., Dr., 2016)
· 86 salase au fost evaluate și utilizate datele pentru a crea un indice de risc preliminar bazat pe utilizarea lor (capite de fan, pomi fructiferi, garduri, decojirea anterioară a pomilor)
· 16 loturi de 1000 m2 măsurate fiecare în vara-toamna anului 2018
· 3496 copaci nedecojiți de zimbri și 127 de copaci decojiți înregistrați
· 5 aplicații de colectare a datelor (Android și iOS) care aduc la viață protocoalele
· 25 de articole bilingve
· 12 filme în cadrul evenimentului săptamânal Film în șura au avut loc în toate cele 4 sate: Săt Bătrână, Armeniș, Sub Margine, Feneș și au inspirat o medie de 15 copii per ecranizare.
S-a creat și o schema a structurii sociale de recunoaștere a zimbrilor bazată pe observații directe efectuate în cursul lunilor septembrie - noiembrie.
Tumblr media
De asemenea, construirea unui site de destinație bilingv (magurazimbrilor.ro) și crearea interviurilor video despre tinerii profesioniști, voluntari, invitați speciali și localnici a fost o modalitate de a dezvălui mesajul conform căruia conservarea este un efort comun și depinde de factorii umani, din counitate și dincolo de ea.
Pașii următori vor fi unificarea tuturor datelor într-o platformă cu asistența specialiștilor ESRI. Tabloul de bord va acționa apoi ca un motor de procesare care va ajuta la prezicerea comportamentului, alimentației, distribuției zimbrilor și a altor factori anul viitor.
Aceste rezultate reprezintă un element de bază pentru o analiză viitoare a datelor și a experiențelor care, sperăm, vor alimenta eforturile viitoare și vor conduce la un program reușit de resălbăticire, care va aduce noi oportunități durabile pentru cei care se află la porțile mediul sălbatic - comunitatea locală.
Tumblr media
Ca și încheiere și pentru a sărbători, echipa de tineri practicieni va găzdui un Festival de Idei pe 1 decembrie, Ziua Națională a României, care va întări legăturile cu localnicii. O varietate de cursuri și ateliere de lucru votate de oamenii din comunitate vor fi facilitate de specialiști din întreaga țară. Seara se va încheia cu o prezentare a echipei, o tombola, muzică live, companie bună și mâncare pe măsură.
Tumblr media
În ansamblu, cele patru luni petrecute în Măgura Zimbrilor au fost o experiență complexă în care toți cei implicați au învățat aspecte importante care implică conservarea, ritmul rural și dezvoltarea de sine. A fost ceea ce trebuie să fie un laborator de inovație sălbatic - inițiativă de pionierat, plină de surprize, împingând limite din toată inima și, sperăm, sporind optimismul și solidaritatea.
For English please click here -> http://bisonhillock.tumblr.com/post/180556033226/the-wildest-taskforce-says-goodbye-to-the-bison
Text: Bianca Ștefanuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț
1 note · View note
magurazimbrilor · 6 years
Text
Faceți cunostință cu echipa - Nicolo
Nicolo este din Milano, are o diplomă în Ingineria Mediului și se specializează în analiza spațială și a software-ului GIS.
El face, de asemenea, cele mai bune paste și pizza într-o rază de 200 km și este întotdeauna acolo când ai nevoie de o mână de ajutor cu introducerea datelor din teren în aplicații.
Tumblr media
Rolul în echipă
Rolul meu în Taskforce este de a ajuta echipa cu analiza GIS. Eu colectez date de la ei și apoi atribui informații geografice și spațiale pentru a construi apoi hărți mai precise pentru a studia o varietate de lucruri, printre care a descoperi care sunt locurile fierbinți unde zimbrii se perindă. De asemenea, am colaborat îndeaproape cu ESRI pentru a dezvolta și implementa unele aplicații smartphone care sunt utilizate de colegii mei pentru a colecta date în teren și pentru a face întregul proces mai ușor și mai eficient.
Tumblr media
Impresii
Cred că acest proiect este foarte nou și interesant, construind ceva de la început și descoperind în fiecare zi ceva nou. De fapt, motivul pentru care am venit aici este de a înțelege ce înseamnă munca de teren și de a vedea de unde provin datele pe care le folosesc și pe care le analizez.
Hei lume! Aș vrea să invit pe toată lumea aici pentru că este un loc deosebit, unic în care puteți vedea și trăi experiențe pe care nu le puteți trăi în altă parte a lumii.
Tumblr media
Text: Bianca Ștefanuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț & Ariane Serruys
1 note · View note
magurazimbrilor · 6 years
Text
Exploratori ai naturii și culturii
Tristian și Sebastian, membrii echipei care au analizat cel mai profund comportamentul zimbrilor, l-au avut alături pe expertul nostru GIS, Nicolo, într-o misiune de campare de trei zile. Doreau să găsească indivizi și grupuri care nu au fost întâlnite la fel de frecvent ca și ceilalți și, de asemenea, să descopere modul în care se mișcă acum că iarna se află la ușa lor.
Tumblr media
Sebastian este încrezător că vremea caldă care a durat a adus hrana suplimentară zimbrului și vițelilor care s-au născut în acest an și oferă apoi o șansă suplimentară de a trece iarnă într-o formă bună.
Tumblr media
Nicolo a găsit experiența frumoasă și a fost foarte bucuros că a văzut două grupuri separate de zimbru, unul format din 6 și unul din 7 indivizi.
Tumblr media
Restul echipei și-au concentrat eforturile asupra marcării traseelor ​​prin sate și păduri în căutarea unei experiențe perfecte, a unei legende sau a unui măr dulce pe care l-ar putea gusta cu poftă.
Tumblr media Tumblr media
Când nu lucrează, grupul este binevenit de comunitate să ia parte la sărbătorile și tradițiile sale.
Praznicul - este o tradiție religioasă în care o familie își deschide locuința familiei extinse și prietenilor apropiați pentru a sărbători apăratorul casei. Echipa a fost invitată să se bucure cu mâncare și băuturi la familia Barack în ziua de Sfântul Dumitru.
După ce au ținut lumânări luminoase și au spus rugăciunea Tatăl nostru, toată lumea a început să vorbească, să mănânce și să se bucure.
Tumblr media
Cunoaște comunității, stabilirea unei legături de încredere și simpatie sinceră este ceea ce construiește colaborări și îi ajută pe toți cei implicați în conservare să înțeleagă importanța protejării vieții sălbatice.
Text: Bianca Ștefanuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț, Nicolo Capella, Sebastian Fall
0 notes
magurazimbrilor · 6 years
Text
Suflete din Armeniș – Pasiunea lui Ilie devenită realitate
Ilie, un suflet tânăr și optimist și-a clădit o afacere pornind de la o pasiune dezvoltată de mic copil.
Își reamintește cu drag copilaria petrecută pe dealurile din Armeniș și Sub Margine, o perioada idilica și liniștită pe care din păcate mulți copii astăzi nu mai au ocazia să o cunoască. 
Și-a descoperit pasiunea pentru pensat de mic. Gândirea pozitivă și munca l-au ajutat să își creeze propriul drum și să se bucure de fiecare zi.
Interacțiunile cu voluntarii din Măgura Zimbrilor i-au oferit numeroase conversații interesante și vizionarea unor perspective noi asupra comunității. 
Ceea ce recomandă tuturor este sa fii optimist și totul se va aranja în favoarea ta.
youtube
Ilie este un suflet bun din Armeniș care dovedește că perseveranța dă roade bune. 
Continuați să urmăriți canalele noastre pentru vești proaspete din Măgura Zimbrilor:
Facebook WWF Romania
Facebook Rewilding Southern Carpathians
Instagram
Twitter
For English please click here -> http://bisonhillock.tumblr.com/post/179858071691/the-souls-of-armeniș-ilies-passion-came-true
Text & video: Bianca Ștefanuț
0 notes
magurazimbrilor · 6 years
Text
Marcăm viitorul
Întreaga echipă a lucrat la marcarea traseelor ​​identificate de Cătălin și Danne, care vor pune pe hartă Măgura Zimbrilor nu numai pentru zimbrii săi, ci și pentru peisajele frumoase din mediul rural și cel sălbatic.
Tumblr media Tumblr media
Traseele de ciclism și drumeții vor conduce călători curioși prin satele pitorești din Sub Margine și Sat Bătrân, în care câmpurile de porumb și dovleci colorează peisajul. Pentru cei mai aventuroși avem și trasee care conduc adânc în pădure în căutare de legendelor precum Urma de bour, sau excursii ghidate în căutarea zimbrilor.
Ce tip de experiență preferi? Ar fi pe jos sau pe două roți? Scrie-ne un mail la [email protected] și putem plănui împreună escapada perfectă în harta Măgura Zimbrilor.
Filmul din șură a avut loc la Sat Bătran, o clasă plină de copii din toate satele au venit să se bucure de povestea Fratelui Urs, învățând despre prietenie și frumusețea și importanța naturii.
Tumblr media
Continuați să urmăriți canalele noastre:
Facebook WWF Romania
Facebook Rewilding Southern Carpathians 
Instagram
Twitter
For English please click here -> http://bisonhillock.tumblr.com/post/179819272811/marking-the-future
Text: Bianca Ștefanuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț, Tristian Herbert, Ariane Serruys, Nicolo Capella
0 notes
magurazimbrilor · 6 years
Text
Faceți cunoștința cu echipă - Sebastian
Sebastian s-a alăturat echipei tocmai din Suedia pentru a contribui la proiect cu abilitățile sale de orientare în sălbăticie, biologie și mediul înconjurător. El este întotdeauna gata să ridice morala echipei cu o glumă în accent american, să urce un copac sau să monteze un cort.
Tumblr media
Abilități Competența mea este mai mult practică decât teoretică. Am abilități în ceea ce privește navigarea în sălbăticie, abilitatea de a urmări și de a mă apropia de animale. Am urmărit și am observat multe animale ca parte a profesiei mele și de asemenea ca hobby. Am cunoștințe extinse în teren, în zonele sălbatice, știu unde să pun cortul și unde să construiesc adăposturi camuflate.
Tumblr media
Impresii despre proiect Proiectul se axează mult pe comunitate, pentru că a reunit domeniul de conservare cu comunitatea. Pentru a avea activitate de conservare, trebuie să fii susținut de comunitatea locală pentru ca lucrurile să funcționeze. Și o mulțime de efort este depus aici și este foarte interesant de văzut cum evoluează lucrurile. Cunoștințele mele nu sunt în domeniul acesta, sunt în urmărirea animalelor, dar cred că proiectul face o treabă foarte bună în această privință.
Rolul în echipă Sunt în teren până la trei zile pe săptămână și dorm fie în corturi, fie în cabana rangerilor. În principiu eu și Tristian, încercăm să urmărim și să găsim zimbrul și să obținem observații pentru a-i identifica, analiza comportamentul, dinamica grupului, potecile frecventate și, de asemenea, cel mai important lucru, cred eu, a vedea noua generație de viței și a fi martori la creșterea populației.
Tumblr media
Planuri de viitor Este un drum lung pentru a ajunge acolo unde vrei în viață, dar lucrezi pentru două organizații majore, cum ar fi WWF și Rewilding Europe, este un fel de punct important de pornire în carieră în cadrul conservării și managementului faunei sălbatice. Cred că mă va ajuta în atingerea acestui obiectiv.
De reținut! Mulți oameni visează să intre în domeniul conservării. Căutați oriunde puteți aceste oportunități și faceți ceea ce puteți, unde vă aflați și, în cele din urmă, veți ajunge într-un loc minunat, făcând lucruri semnificative cum se întâmplă aici în Bison Hillock.
For English please click here -> http://bisonhillock.tumblr.com/post/179618585806/meet-the-team-sebastian
Text: Bianca Ștefanuț & Sebastian Fall
Fotografii: Bianca Ștefanuț & Tristian Herbert
0 notes
magurazimbrilor · 6 years
Text
Purtăm Măgura Zimbrilor prin România
Echipa utilizează o parte din timpul lor liber pentru a explora România, acest lucru este esențial pentru a avea o privire de ansamblu, pentru a cunoaște oamenii și diversitatea României și pentru a răspândi informații despre Măgura Zimbrilor.
O parte din echipă a petrecut câteva zile în Delta Dunării printre mangrove, alături de păsările care încă nu au părăsit delta pentru țările calde.  
Tumblr media
Weekend-ul a purtat echipa într-o excursie în munții Bucegi, la cabana Mălăiesti, unde asociația EduCab a creat o bibliotecă publică dedicată cititorilor și iubitorilor de munți. Ce modalitate mai bună de a petretrece o zi furtunoasă în munți decât cu un ceai și informații din broșuri despre Măgura Zimbrilor, o poveste înfricoșătoare scrisă de Edgar Allan Poe sau un articol din National Geographic?
Tumblr media Tumblr media
Săptămâna trecută, Nico s-a alăturat echipei în urmărirea zimbrului pe teren și a analizat mai atent cum sunt colectate datele pe care le procesează. El și Ariane au lucrat la cartografierea locațiilor sălașelor și au realizat o listă de atribute, construind un indice de risc pentru a identifica ce sălașe sunt mai predispuse la posibilele pagube cauzate de zimbri. Următorul pas va fi crearea unui sistem de alertă care să utilizeze semnalele GPS ale colarelor pentru a fi mai bine pregătiți în cazul unor posibile conflicte cu natură sălbatică.
Tumblr media
Sesiunile anterioare ale Filmului din șură au adus mai mult de 25 de copii nerăbdători din toate satele pentru a viziona un film și pentru a afla mai multe despre sălbăticia din zonă. Cel mai recent film din șură a avut o sesiune tematică de sculptură a dovlecilor - o adevărată încântare pentru copii.
Tumblr media
Pentru mai multe știri din Măgura Zimbrilor urmărește canalele noastre oficiale.
Facebook WWF Romania
Facebook Rewilding Southern Carpathians
Instagram
Twitter
For English please click here -> http://bisonhillock.tumblr.com/post/179549679796/exploring-romania-sharing-the-beauty-of-the-bison
Text: Bianca Ștefanuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț, Sebastian Björn Fall, Tristian Herbert
0 notes
magurazimbrilor · 6 years
Text
Faceți cunoștință cu echipa - Astarte
Astarte a absolvit medicina veterinară anul acesta la București și are deja experiența în Măgura Zimbrilor venit aici în ultimii doi ani pentru a afla mai multe despre zimbri și pentru a-și scrie teza de licență despre vițeii de zimbru. 
Iubește muzica și este întotdeauna pregătită să cânte și să pornească la drum pentru a găsi următoarea aventură.
Tumblr media
De ce te-ai întors în Măgura Zimbrilor? Am ales să revin pentru că este un loc minunat și oamenii sunt deosebiți și, de asemenea, studiul la care lucrez aici este unic, nu l-am mai întâlnit până acum nicăieri.
Rolul în cadrul echipei Rolul meu este să studiez nutriția zimbrilor, care este impactul lor în pădure prin puieții mancati și decojirea copacilor și făcând o corelație între acest impact și ceea ce găsesc în fecalele pe care le colectez în pădure.
Tumblr media
Provocări și recompense Cred că cel mai dificil este să fii atât de aproape de animalele sălbatice și să lucrezi în pădure. Lucrul în teren pentru atât de multe zile, pe orice tip de vreme este și el dificil. Partea plină de satisfacții este că sunt în natură, asta mă face fericită, chiar dacă uneori nu este ușor să te adaptezi circumstanțelor.
Dragă echipă! Mă bucur să vă cunosc și vă mulțumesc pentru ajutorul vostru și cine știe, poate că vom avea parte de alte provocări împreună.
Tumblr media
Regiunea Am fost crescută în Muntenia, nu departe de aici, dar tradițiile sunt foarte diferite. Au dansuri frumoase aici, cele mai dificile din România cred eu. Hainele lor tradiționale sunt pline de culori frumoase. In schimb, nu-mi place mâncarea fiindcă cum sunt obișnuită cu ciorbele acre și aici au doar supe.
Planuri de viitor Studiind nutriția zimbrului și fiind aici pe teren, îmi permite să scriu și să public lucrări care să mă ajute în viitoarea mea carieră de medic veterinar.
Tumblr media
Hei lume!
E toamnă, e foarte frumos aici, frunzele cad, timpul trece...veniți în Măgura Zimbrilor!
For English please click here -> http://bisonhillock.tumblr.com/post/179410419366/meet-the-team-astarte
Text: Bianca Ștefănuț
Photos: Bianca Ștefănuț & Cătălin Gavrilă
0 notes
magurazimbrilor · 6 years
Text
Toamna printre zimbrii
Toamna s-a așternut în Măgura Zimbrilor cu o multitudine de culori, iar localnicii au cules deja fructele și legumele sezonului.
Tumblr media
Viața din sate este numai bună de fotografiat, mai ales atunci când fotograful își îndreaptă privirea ageră și lentilele aparatului spre localnici și realizează fotografii minunate ale rutinei lor. Vechi prieten al WWF si fotograf profesionist, Dan Dinu, a vizitat zona pentru a surprinde frumusețea acestor oameni și munca grea pe care o fac, menținând în viață tradițiile.
Tumblr media
Ariane și Astarte s-au reunit pentru a strânge cât mai multe informații despre nutriția zimbrului, evaluând tipurile de copaci pe care le decojesc și colectând probe de fecale pentru a le usca și pentru a le duce spre analiză într-un laborator.
Tumblr media
În timp ce zimbrului nu i-a apărut în cale lui Sebastian în ultima săptămână, Tristian a reușit să îi observe câteva minute și să remarce un comportament important care duce la descifrarea dinamicii grupului și a stării lor de sănătate. Cei doi au dezvoltat scheme ale grupurilor, foarte utile pentru a determina legăturile dintre zimbri. Seb și Tristian au și propriul limbaj, ascultându-i vorbind despre Poarta pădurii, Poiana lui Hunter sau alte locații, sună ca un roman de ficțiune și este distractiv și fascinant pentru restul echipei.
Tumblr media
Nicolo colectează în mod constant informații de la colegii săi pentru a determina din punct de vedere geografic punctele fierbinți în care se află zimbrul. Săptămâna trecută, a analizat și a comparat semnale GPS de la două grupuri de zimbri pentru a descoperi dacă acestea sunt independente sau călătoresc împreună. Grupul care aparține lui Tiruneș pare să exploreze pădurile de pe crestele înalte, în timp ce celălalt grup pare să prefere pajiștile. Nicolo lucrează, de asemenea, la realizarea unui hărți actualizate a terenului din zonă care va permite o comparație starea terenului înainte de venirea zimbrului în 2012 și, astfel, să înțelegem mai bine care este compoziția speciilor de arbori din zona de interes a zimbrului. Această comparație a clasificării terenului, alături de monitorizarea poziției zimbrului, ne permite apoi să anticipăm modul în care aceștia se vor mișca în următoarele luni.
Tumblr media
Ultimele două nopți de film în șură au fost o desfătare pentru copiii din toate satele, echipa i-a adus în Armeniș și Sub Margine pentru a se bucura de documentare și animații cu și despre natură.
For English please click here -> http://bisonhillock.tumblr.com/post/179312934231/picture-perfect-autumn-days
Text: Bianca Ștefanuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț & Sebastian Björn Fall
0 notes
magurazimbrilor · 6 years
Text
Faceți cunoștință cu echipa - Danne
Danne van Roon este din Olanda și a absolvit fizică teoretică și chimie teoretică și s-a alăturat Taskforce-ului pentru a se reîntoarce la natură și a descoperi aspectele practice ale vieții rurale.
Tumblr media
Impresii despre proiect Apreciez mult proiectul care reintroduce zimbrul, bison bonasus, în munții Carpați, mă ajută să revin la lucrurile simple. E ceva ce am vrut să fac de mult, mi-a permis să studiez natura, nu numai în teorie, ci și cu simțurile mele. Biologia este un domeniu diferit de ceea ce am studiat, dar mă bucur cu adevărat de această experiență.
Rolul în echipă În cadrul grupului de lucru niciun rol nu se limitează în întregime la un singur domeniu, dar ceea ce fac este în principal să lucrez la dezvoltarea ecoturismului, unde găsesc ce ar putea fi puncte de interes pentru potențialii turiști. Rolul include căutarea traseelor, apoi curățarea acestora, care este un lucru ce mă apropie mai mult de natură. Îmi place cu adevărat diversitatea proiectului, pentru că pot ajuta ceilalți membrii ai echipei la cercetarea comportamentului zimbrilor, dar și mergând în pădure pentru a determina tipul de vegetație consumată de zimbri.
Tumblr media
Planuri de viitor Apreciez că lucrez la probleme din viața reală pentru a crea o schimbare. Este interesant să văd cât de dificile pot fi lucrurile în practică, decât să rezolv probleme doar pe hârtie. De asemenea, aici lucrez și cu natura, lucru pe care am vrut să îl fac de multă vreme. S-ar putea dovedi a fi un deschizător de ochi pentru mine, pentru a schimba direcția în viață într-un domeniu care îmi permite să lucrez în aer liber mai mult decât ceea ce am făcut anterior.
Tumblr media
Hei lume! Vizitați zona și vedeți-o. Este splendid aici. Toți oamenii care stau în fața calculatorului, bineînțeles că nu vă cunosc, dar un lucru pe care vi-l pot recomanda este să ieșiți afară. Lăsați-vă laptopul, telefonul sau orice alt computer și ieșiți pentru o vreme. Este balsam pentru suflet și distractiv. Cred că ar fi cu adevărat benefic pentru mulți oameni. Deci, închideți calculatorul după ce citiți acest articol și ieșiți din casă.
Descoperiți ce face restul Taskforce-ului în Măgura Zimbrilor urmând hashtag-ul nostru: #bisonhillocklive și canalele noastre.
For English please click here -> http://bisonhillock.tumblr.com/post/179004850281/meet-the-team-danne
Text: Bianca Ștefanuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț & Daniel Mîrlea
0 notes
magurazimbrilor · 6 years
Text
Adrenalină și lucru în echipă
Setul de competențe al echipei și-a dovedit valoarea de nenumărate ori în cadrul proiectului, dar și atunci când a venit vorba de a veni lucra împreună pentru a ajuta și construi ceva special. 
De-a lungul weekend-ului, o parte a echipei a dat o mână de ajutor lui Cătălin și echipei Bike Attack, care a organizat cea de-a șasea ediție a evenimentului Metal Enduro, etapă de calificare pentru Enduro World Series (EWS). Cătălin este unul dintre fondatorii Bike Attack Reșița și unul dintre puținii care au transformat visul de a avea un eveniment Enduro în România și Banat, în special, o realitate.  
Tumblr media
De ce a fost important acest efort de echipă?
Deoarece toată lumea împărtășește aceleași valori și dorește să promoveze frumusețea naturii din această regiune, aducând activități sportive și activități recreative care îmbogățesc regiunea într-un mod sustenabil. Armenișul are potențialul său de a găzdui numeroase piste de biciclete, sperăm că va urma în curând pe urmele Reșiței și vor crea împreună un hot-spot pentru acest hobby prietenos față de natură, sănătos și atrăgător adresat atât celor din tară cât și din străinătate.  
Construirea de trasee, supravegherea curbelor dificile, fotografierea și comunicarea la eveniment au fost principalele modalități prin care echipa a ajutat în cadrul evenimentului.
Tumblr media
Succesul a fost încununat cu zâmbetele participanților și a echipei organizatoare și cu multe aplauze celor viteji care au reușit să obțină un punctaj câștigător.
Puteți afla mai multe despre Metal Endurope site-ul lor.
Tumblr media
Între timp, Sebastian a rămas în Măgura Zimbrilor pentru a arăta câtorva turiști danezi regiunea. Aceștia au avut norocul de a zări zimbrii de mai multe ori. În total, Sebastian a văzut 17 zimbri în acest weekend, un lucru foarte date important care a fost adăugat informațiilor pe care el și Tristian le colectează despre fiecare animal. 
Tumblr media
În această săptămână, grupul de lucru avansează cu munca pe teren și construirea  traseelor, în timp ce încarcă conștiincios toate datele prin intermediul aplicațiilor care leagă totul împreună pentru a obține rezultate concrete despre habitatul și comportamentul zimbrilor.  
Puteți ține pasul cu ultimele știri de la WWF-România și Bison Hillock pe canalele noastre. 
Facebook WWF Romania
Facebook Rewilding Southern Carpathians
Instagram
Twitter
For English please click here -> http://bisonhillock.tumblr.com/post/178854959281/adrenaline-and-teamwork
Text: Bianca Ștefanuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț & Sebastian Björn Fall
0 notes
magurazimbrilor · 6 years
Text
Camuflaj, colectare date și educație
S-a lucrat intens în ultimele două săptămâni în Măgura Zimbrilor, întreaga echipă concentrându-se pe sarcinile specifice fiecăruia. Munca în echipă a dat roade într-o serie de situații, de la facilitarea cluburilor despre natură, la voluntariat pentru a construi trasee pentru concursul de mountain bike din Reșita Metal Enduro, și pregătirea Filmului din șură pentru copiii din Feneș.
Construcția posturilor de observație
Este dificil să privești comportamentul nealterat al animalelor sălbatice și să găsești modalități mai bune de a fi în inima sălbaticiei, de aceea, camuflarea în posturi de observație este esențială pentru cercetarea pe care o desfășoară Taskforce-ul. Sebastian și Tristian au construit mai multe posturi de observație care le permit să vadă fără să fie văzuți. Construcțiile din ramuri se îmbină perfect în împrejurimi și oferă ochilor ageri șansa de a analiza zimbrul maiestuos fără a fi deranjat.
Tumblr media
Cei doi petrec ore întregi, de dimineață până seara, scanând în liniște și atent peisajul pentru orice mișcare care poate indica prezența faunei sălbatice. Materialul filmat, fotografiat și analiza directă făcută de ei sunt prețioase pentru întelegerea comportamentului zimbrilor în sălbăticie.
Tumblr media
Colectarea datelor
Explorarea regiunii și urmărirea îndeaproape a zimbrului permite Taskforce-ului să colecteze fecalele proaspete, care apoi vor fi uscate și analizate în laborator. De-a lungul drumului, echipa descoperă, de asemenea, piste proaspete ce țin de zimbru, dar și alte animale cum ar fi ursul brun și cerbul roșu.
Tumblr media
Cluburi pentru natură
Nu există zile plictisitoare în Măgura Zimbrilor. O parte din echipă este pe teren, o parte într-o sală de clasă cu aproximativ 20 elevi vorbind despre sălbăticie, dezvoltare comunitară și management de proiect.
Tumblr media
Tineri Activi pentru Sălbatică și Zimbri este o serie de cinci cluburi deschise în cinci licee din Carpații de Sud-Vest din România. Aceste cluburi, cu ajutorul profesorilor și invitaților speciali, permit copiilor să exploreze și să înțeleagă mai bine lumea naturală din jurul lor, în timp ce dobândesc și practică un set de abilități cum ar fi munca în echipă, vorbirea publică, creativitatea și managementul de proiect. Dezvoltarea unei conștientizări a beneficiilor și potențialelor amenințări împotriva zonelor sălbatice de la o vârstă fragedă va contribui la asigurarea modului în care generațiile viitoare vor gestiona resurse prețioase. Prima întâlnire a acestui an a început în Liceul Tehnologic Sf. Dimitrie Teregova (jud. Caraș-Severin) și a continuat în Școala Gimnazială Armeniș, Școala Primară Feneș,  Școala Gimnazială Densuș și Școala Gimnazială Sarmizegetusa (jud. Hunedoara).
Tumblr media
În fiecare club există aproximativ 20 de copii, iar proiectele pe care au venit să le dezvolte în acest an școlar variază de la dezvoltarea unui program postliceal pentru copii defavorizați la un festival comunitar pentru reducerea poluării.
For English please click here: http://bisonhillock.tumblr.com/post/178727863196/builders-gatherers-and-teachers
Ești curios să vezi cum vor evulua lucrurile în Măgura Zimbrilor? Fii atent la postările de pe canalele noastre:
Facebook WWF Romania
Facebook Rewilding Southern Carpathians
Instagram
Twitter
Text: Bianca Ștefănuț
Fotografii: Bianca Ștefanuț, Tristian Herbert & Astarte Cîrstea
0 notes
magurazimbrilor · 6 years
Text
Toate drumurile duc la zimbri
În timp ce o parte din echipă s-a apropiat mai mult de descoperirea secretelor zimbrului, o altă parte a echipei a muncit din greu pentru a elibera traseul de vegetație, care va duce mulți turiști curioși de la Feneș la observatorul natural Tara. Folosind clești, sape și alte echipamente de grădinărit, echipa a petrecut două zile în soarele cald de septembrie pregătind calea care va fi marcată cu semne și descrisă în curând pe site-ul ecoturismului din zona Măgura Zimbrilor.
Tumblr media
Între săpăturile realizate pentru traseu, Nicolo a finalizat actualizarea aplicațiilor folosite de echipă pentru colectarea de date și formarea mai multor membri ai Taskforce-ului în complexitatea GIS și Story Maps. Cunoștințe esențiale care vor fi utilizate intens în următoarele luni.
Tumblr media
Astarte și Ariane au fost ocupate cu colectarea probelor de fecale, descoperind decojirea cpacilor și analizarea datelor din salasele de pe văile râului Alb. Astarte a continuat cu atenție să usuce fecalele și să colecteze toate datele pentru a le pregăti pentru laborator.
Tumblr media
Săptămâna a fost încheiată cu o întâlnire de grup la care a participat, de asemenea, rangerul Matei și fiecare membru și-a povestit experiența, construindu-se pe fiecare cunoștințe fiecăruia despre zimbru pentru a crea legături între materialul filmat și profilurile tuturor zimbrilor. Acest lucru este esențial în dezvoltarea viitoarei cercetări, în înțelegerea ierarhiei grupurilor și obiceiurilor lor.
Tumblr media
Filmul în șură de sâmbătă seara din Sub Margine a fost un real succes multumita familei Dorca și volunarilor.  Duminică, echipa a instalat cutiile cu argilă de-a lungul drumului european pentru a surprinde animale sălbatice care le folosesc ca și culoare de trecere. Restul zilei a fost dedicat unei plimbari tomanice în Parcul Național Domogled-Valea Cernei unde cu toții am savurat brânză proaspătă, mere dulci și priveliști care duceau privirea până în crestele munților din Serbia. 
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
For English please click here -> http://bisonhillock.tumblr.com/post/178409130331/all-paths-lead-to-the-bison
Ești curios să vezi ce se întâmplă în această săptămână în Măgura Zimbrilor? Fii atent la postările de pe canalele noastre: 
Facebook WWF Romania
Facebook Rewilding Southern Carpathians 
Instagram
Twitter
Text: Bianca Ștefanuț  Fotografii: Bianca Ștefanuț & Astarte Cîrstea    
0 notes
magurazimbrilor · 6 years
Text
Camping alături de zimbri
Tristan și Sebastian au petrecut 4 zile în pădurile din Măgura Zimbrilor, cu misiunea de a urmări și analiza comportamentul zimbrilor. 
Răbdarea și persistența lor a dat roade, iar întâlnirile multiple cu zimbri au furnizat informații prețioase despre ierarhia a două grupuri și despre obiceiurile a trei masculi singuratici.
Tumblr media
Voluntarele Cora și Tara s-au alăturat celor doi pentru câteva nopți pentru a ajuta la observarea animalelor din adăposturile camuflate. Mai multe perechi de ochi au văzut 17 zimbri în total și o femelă care conduce unul din grupuri. În acest grup sunt 4 viței, dintre care unul nu este mai în vârsta de o lună.
Tumblr media
Ca urmare a expediției avem acum mai mult de 30 de minute de înregistrări filmate care conțin comportament de împerechere, răspunsul Flehmen (când un mascul ridică buza superioară pentru a mirosi mai bine aerul)  și vițeii care fugeau și păreau sănătoși, în plus multe fotografii și conținut video de la camerele capcană plasate strategic. Camerele capcană au surprins și alte animale, cum ar fi: un urs, jderi și căprioare.
Tumblr media
Una dintre provocările exprimate de Tristian a fost menținerea permanentă a atenției asupra împrejurimilor pentru a crește șansele de a zări zimbri. Tristian a aflat că în această perioadă a anului grupul este greu de văzut pe măsură ce membrii lui sunt răspândiți într-o arie largă, cu o cantitate mai mare de hrană, dar odată ce se schimbă sezonul vor deveni un grup mai compact.
Sebastian a fost plăcut surprins să vadă zimbri atât de des, urmând semnalul dat de cei trei zimbri care au gulere, dar mai ales i-au urmărit prin fecalele și urmele lor proaspete. "Cea mai mare recompensă a fost cea de a vedea animalele atât de aproape, în propriul habitat. Fiind acolo, petrecând multe nopți în corturi este, de asemenea, o răsplată în sine ", a confirmat Sebastian și a adăugat că abia a început să descopere acest animal nou, comportamentul zimbrilor. El a subliniat, de asemenea, că acest teren nou - zonă de munte cu pădure de foioase - oferă unele provocări. Găsirea de surse de apă bune și locuri de camping adecvate sunt un pic dificile, dar totuși este o experiență din care se pot învăța multe.
Tumblr media
Mai multe nopți și zile vor fi petrecute cu cortul în sălbăticie, deci stați cu ochii pe blog pentru a afla cele mai recente știri despre experiența Taskforce-ului în Măgura Zimbrilor. 
For English please click here -> http://bisonhillock.tumblr.com/post/178408792896/camping-with-bison
0 notes
magurazimbrilor · 6 years
Text
Faceți cunoștință cu echipa - Ariane
În următoarele luni, veți avea șansa de a afla mai multe despre fiecare membru al echipei diverse care și-a propus să afle totul despre Bison Hillock. Vă garantăm că veți găsi fiecare dintre rolurile lor provocatoare și pline de satisfacții.
Ariane este pasionată de conservare și de valoarea reintroducerii faunei sălbatice în ecosistem și de efectul pozitiv pe care îl poate avea asupra comunității locale. Vocea ei a încantat echipa în multe seri la lumina focului și pofta ei de distracție a ridicat moralul de multe ori. 
Tumblr media
Studii și voluntariat
Sunt din Belgia și am absolvit studiile de licență în domeniul Agro și Biotehnologie, specializarea îngrijire animală și masteratul în sănătatea și conservarea vieții sălbatice la nivel global. Am avut experiență de voluntariat într-un centru de reabilitare a păsărilor și a faunei sălbatice din Ostend, Belgia, de unde sunt.
De ce WildAI?
Sunt foarte interesată de resălbăticire, iar zimbrul este o specie atât de importantă - imaginați-vă o Europă fără zimbri! Ar fi precum Africa fără elefanți! - și acest stagiu de voluntariat pentru tineri îmi va oferi o experiență esențială în reintroducerea vieții sălbatice.
Tumblr media
Abilități
Cred că am competențe bune pentru acest stagiu datorită studiilor mele, pentru că am o diplomă de masterat în conservarea vieții sălbatice și simt că am cunoștințele teoretice care trebuie aplicate aici pentru a face o treabă bună și sunt foarte dornică să învăț. Cred că mereu caut o oportunitate de a îmbunătăți ceea ce cunosc pentru a construi spre ceea ce aspir să fiu.
De reținut! Am experimentat cum sunt Munții Carpați, acest colț de natură este incredibil. Este atât de frumos că oamenii fac un efort să-l păstreze și cred că este important ca toată lumea să încerce să facă tot ce le stă în putință, chiar dacă este un lucru mic cum ar fi cumpărarea detergenților ecologici pentru spălat! Sau tot ce puteți face pentru a proteja mediul în orice fel vă puteți gândi, pentru că o lume fără o natură frumoasă ar fi devastatoare.
Experiența Taskforce II
Oameni din întreaga Europă s-au reunit aici, este o echipă internațională și este foarte frumos să vedem cum fiecare vine dintr-un mediu diferit, are cunoștințe diferite, dar încearcă să lucreze împreună. De asemenea, cred că este interesant să fii în mijlocul acțiunii și să vezi toate provocările care trebuie întâmpinate pentru a face acest proiect cu succes. Una dintre provocările noastre este implicarea comunității locale și este foarte plăcut să vedem că este o reușită. De exemplu, cu Filmul în șură, am reușit să îi implicăm pe copiii din sate prin faptul că le-am arătat documentare despre natură și cred că într-adevăr apreciază acest lucru.
Tumblr media
Rolul în echipă
Rolul meu în grupul de lucru este să găsesc metode de atenuare a conflictului dintre om și fauna sălbatică. Fac acest lucru vizitând cătunele din zonă care sunt folosite de localnici; aceste sălașe au, de obicei, livezi foarte mari și trebuie să facem un inventar al ceea ce are fiecare sălaș, în ceea ce privește pomii fructiferi sau orice altceva care poate fi mâncat sau distrus de zimbri, astfel încât să putem preveni și să acționăm mai bine asupra situațiilor conflictuale dintre om și natură în viitor.
Dragă echipă! Munca în echipă poate fi destul de dificilă și cred că unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învățat până acum este comunicarea. Trebuie doar să comunicam reciproc despre ceea ce se întâmplă, cred că este foarte important să facem asta pentru ca totul să meargă bine.
Planuri de viitor Sunt convinsă că acest stagiu mă va ajuta în viitoarea mea carieră, deoarece îmi dă posibilitatea de a experimenta un proiect important de conservare și cred că mă va ajuta să înțeleg mai bine proiectele de conservare în general și să văd cum îmi pot aplica cel mai bine toate cunoștințele teoretice pe care le am.
For English please click here -> http://bisonhillock.tumblr.com/post/178315807571/meet-the-team-ariane
Text: Ariane Serruys and Bianca Ștefanuț
Fotografii: Daniel Mîrlea and Astarte Cîrstea
0 notes
magurazimbrilor · 6 years
Text
Călătorii, camping și experiențe noi
Săptămâna trecută o parte din echipă a călătorit la București unde Nicolo a avut ocazia să discute în detaliu despre GIS și aplicațiile dezvoltate pentru proiect cu partenerii noștri de la ESRI. 
Astarte și Oana au vizitat un laborator pentru a stabili următoarea fază de analiză a fecalelor de zimbru, pentru a interpreta tipurile de alimente pe care le consumă.
Tumblr media
În timp ce unii au explorat jungla urbană a capitalei, Tristian și Sebastian s-au acomodat în habitatul zimbrului, campând și amenajând mai multe adăposturi camuflate pentru a pândi animalele sălbatice. Au avut norocul de a se întâlni de mai multe ori cu zimbrii și astfel să le evalueze comportamentul.
Tumblr media
Restul echipei, Danne, Ariane, Bianca și Cătălin împreună cu două voluntare din Germania, Tara și Cora, au explorat dealurile de pe râul Timiș în căutarea legendei urmei de bour. De-a lungul drumului au descoperit priveliști superbe, cu vedere spre valea Armenișului și sălașe abandonate cu livezi de pruni și meri.
Tumblr media
Tara și Cora sunt absolvente ale facultății de biologie și vor rămâne în Măgura Zimbrilor până săptămâna viitoare ajutând la observarea zimbrilor, la organizarea Filmului în șura și explorarea de noi trasee din regiune.
Tumblr media
Cea de-a doua seară a Filmului din sură a fost din nou un succes. Copii și adulți au venit la restaurantul familiei Barak din Ameniș pentru a se bucura de prăjituri și episodul Junglele al seriei Planet Earth II. Camerele capcană și videoclipurile scurte capturate de Tristian și Sebastian au oferit o introducere frumoasă și educativă, cu vizionări de cerbi,  jderi și zimbri, arătând publicului abundența și diversitatea faunei sălbatice din zonă.
Tumblr media
Ești curios să vezi ce se întâmplă în această săptămână în Măgura Zimbrilor? Fii atent la postările de pe canalele noastre:
Facebook WWF Romania
Facebook Rewilding Southern Carpathians
Instagram
Twitter
For English please click here -> http://bisonhillock.tumblr.com/post/178172737111/travelling-camping-and-new-experiences
Text: Bianca Ștefănuț Fotografii: Bianca Ștefanuț & Tristian Herbert
0 notes