Tumgik
logo-bayi-destek · 1 year
Text
siparis.elogo.com.tr 'den e fatura kontör alımı yapmadan önce bizi arayın size özel indirim fırsatları oluşturalım
0 notes
logo-bayi-destek · 1 year
Text
eLogo Kontör Fiyat Teklifi nasıl alınır?
Özel entegratör kimdir?
eLogo, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yetkilendirilen bir entegratör firmadır ve Logo Yazılım A.Ş. tarafından geliştirilen tüm yazılım ürünleriyle ve bağımsız olarak da çalışabilir.
Logo Yazılım, Türkiye'de sıkça kullanılan bir işletme yönetim yazılımıdır. eLogo, Logo Yazılımı ile entegre çalışabilir ve e-fatura ve e-arşiv fatura işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilir.
e-Fatura, kağıt fatura ile aynı statüdedir. eLogo portalı, e-fatura işlemlerini yönetmek, oluşturmak ve göndermek için kullanılır. Logo Start 3, Logo Go 3 ve Logo Tiger 3 gibi Logo yazılımları da eLogo portalıyla entegre çalışabilir ve e-fatura işlemlerini gerçekleştirebilir.
e-Arşiv Fatura, e-Fatura dışındaki mükellefler tarafından kullanılan elektronik bir fatura türüdür. e-Arşiv Fatura da eLogo portal üzerinden oluşturulabilir ve gönderilebilir.
eLogo portalı, GİB tarafından yetkilendirilmiş bir entegratör olarak, elektronik fatura işlemlerini GİB standartlarına uygun bir şekilde gerçekleştirir.
eLogo kontör fiyat listesi, eLogo platformunda kullanılan e-fatura kontörlerinin fiyatlarını içeren bir listedir. Farklı kontör paketlerinin fiyatlarını ve kontör başına düşen maliyeti içerir. Kontör fiyatları, eLogo portalında verilen hizmetlerin birim fiyatlarını ifade eder. Ve genellikle kontör paketi büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Misc Danışmanlık, kampanya dışı veya kampanya süresi içinde kontör satın almak isteyen müşterilere indirimli fiyatlar sunar. İndirimli kontör fiyat teklifi genellikle belirli bir süreyle sınırlıdır ve müşterilerin satın almak isteyecekleri seçtikleri kontör paketleri üzerinden fiyatlandırılır.
indirimli kontör fiyat teklifi almak için eLogo iş ortağı Misc Danışmanlık'tan özel fiyat isteyebilirsiniz.
Daha sonra bizden edineceğinizi indirim kodunu siparis.elogo.com.tr adresinde kullanarak indirimli ödeme yapabilirsiniz.
0 notes
logo-bayi-destek · 1 year
Text
Logo Ürünleri İle Entegre e-Çözümler
Logo ile entegre e-fatura modülü ile Logo programı içerisinde fatura ekranından fatura düzenlemeye devam edeceksiniz.
Logo Start3, Go 3, Go Wings, Tiger 3, Tiger Wings, Bulut ERP üzerinden e-fatura Kabul/Red/İade işlemleri de yapılabilmektedir.
Gelen e-faturalarınızı alınan hizmet faturası, satınalma faturası, fiyat farkı, iade faturası gibi işletme gerçeklerinize göre çevirerek kaydedebilirsiniz.
0 notes
logo-bayi-destek · 1 year
Text
e-Arşiv ve e-Arşiv internet Faturalarında bulunması gereken alanlar
Öncelikle;
İnternet üzerinden yapılan satışlarda e-ticarette e-Arşiv İnternet türünde fatura düzenlenir.
e-Arşiv Fatura gönderiminde kontroller şunlardır:
Cari hesabın e-Arşiv kullanıcısı olması durumunda, Vergi Numarası, TC Kimlik Numarası, Unvan, Ad/Soyad, Ülke, e-Posta Adresi ve Adres alanları mutlaka doldurulmalıdır. Bu bilgiler girilmeden Cari Hesap tanımı kaydedilmeyecektir. Gönderim şekli elektronik olan e-Arşiv faturası kaydedilirken cari hesap kartındaki e-posta adresinin dolu olması gerekmektedir.
Fatura her statüde iptal edilebilir. e-Arşiv (İnternet) faturası kullanılıyorsa,
Taşıyıcı e-Arşiv bilgileri (kod, adı/soyad, VKN/TCKN) girilmesi zorunlu alanlardır. İrsaliye tarihi kağıt ve elektronik çıktıda bulunmak zorundadır. Hizmet faturasıysa, fatura tarihi kullanılmalıdır. İade bölümünde, malı iade edenin adı soyadı, adresi, imzası, iade edilen mala ilişkin cins, miktar, birim fiyat ve tutar bilgilerinin bulunması zorunludur. Fatura üzerinde "Bu satış internet üzerinden yapılmıştır." ifadesi bulunmaktadır. e-Arşiv uygulamasına kayıtlı kullanıcılara internet üzerinden mal satışı yapanlar, düzenleyecekleri elektronik faturada, aşağıdaki bilgiler bulunmak zorundadır:
Satış işleminin yapıldığı web adresi, Ödeme şekli, Ödeme tarihi (Ödeme şekli Kredi Kartı/Banka Kartı, EFT/Havale veya Ödeme Aracısı seçili olan e-Arşiv (internet) faturaları için), Gönderiyi taşıyanın adı soyadı/unvanı ve VKN/TCKN bilgisi, Satışa konu malın gönderildiği veya hizmetin ifa edildiği tarih bilgisi bulunmak zorundadır.
0 notes
logo-bayi-destek · 1 year
Text
e-Arşiv Fatura Nedir?
e-Arşiv, GIB tarafından belirlenen standartlara uygun olarak faturanın elektronik ortamda oluşturulması, elektronik ortamda muhafazası, ibrazı ve raporlamasını kapsayan uygulamadır.
e-Fatura kapsamında olmayan vergi mükelleflerine e-Arşiv faturası kesilir ve kağıt ortamında teslim edilir.
Vergi mükellefi olmayan müşterilere e-Arşiv faturası kesilir ve elektronik ortamda ya da kağıt ortamında teslim edilecek (teslim şeklini müşteri belirler).
0 notes
logo-bayi-destek · 1 year
Text
GİB durum kodları
Durum kodu statüleri şunlardır:
Çalışma Parametreleri/Bağlantı Ayarları/e-Fatura/Mühürleme sunucuda yapılacak seçili ise ilgili statüler alınır. “-1”: Belge özel entegratörlük sunucularında hata almıştır. GIB’e gönderilmeyecektir. Bu statü alındığında ilgili satır rengi “Kırmızı” olur. Durum sorgulama bitirilmelidir.
Aşağıdaki statülerde durum sorgulama devam etmelidir. Bu statüleri alan satırların rengi “Mor” olur. Statüler şunlardır; Henüz İşlenmedi, İşlendi, İmzalandı, Zarflandı, Henüz GIB'e Gönderilmedi ve GIB'e Gönderildi.
“GIB’e Gönderildi” statüsünden sonra durum güncelleme sonrasında dönen değerler GIB durum kodlarıdır.
Sonuç: Başarılı & Başarısız
Sonuç başarılı ise, ilgili satır rengi “Yeşil” başarısız ise, ilgili satır rengi “Kırmızı” olur.
Başarılı: Örnek durum kodları
[1300: Başarıyla Tamamlandı.]
Başarısız: Örnek durum kodları
[1150: SchemeID Niteliği,VKN -TCKN'ye eşit olan elemanın uzunluğu VKN için 10 karakter TCKN için 11 karakter olmalıdır.]
[1163: Gönderilen Zarf Sistemde Daha Önce kayıtlı olan bir faturayı içermektedir.]
[1181: İkilisine ait adres bilgisi bulunamadı.]
İlgili satır “Yeşil” renkte ise GİB’ den dönen sonuç başarılı, “Kırmızı” ise GİB’den dönen sonuç başarısızdır. İlgili satır rengi “Mor” ise de fatura GİB’de sorgulanmaya devam ediyor anlamını taşır.
0 notes
logo-bayi-destek · 1 year
Text
Logo Connect e-fatura gönderimi
e-Fatura Gönderimi
e-Fatura uygulaması ile gönderilecek faturalar e-Fatura sekmesi altında yer alan “e-Fatura Gönder” seçeneği ile hazırlanır.
"Gönder/Al" işlemiyle gelen sistem yanıtları otomatik olarak kaydedilir ve e-Fatura statüleri bu doğrultuda güncellenir.
"e-Fatura Gönder" ekranlarında sağ üst köşede bulunan hızlı filtre, işlem yapılmak istenen kaydın kolayca bulunmasına olanak tanır.
İşleme tabi tutulacak kaydın sol tarafındaki kutucuk işaretlenerek, yapılan işlemin seçilen kayıt için geçerli olması sağlanır. Herhangi bir seçim yapılmamışsa, yapılan işlem listelenen tüm kayıtlar için geçerli olur.
"e-Fatura Gönder" ekranında ilgili kayda ait işlem detaylarını görmek için F7 tuşu kullanılır. (F7 bilgi ekranını yine F7 tuşu ile veya ekranın sol üst köşesindeki çıkış butonu ile kapatılabilir.)
e-Fatura gönderimi bu ekrandan üç adımda gerçekleştirilebilir:
Mühürle/Onayla
"e-Fatura Gönder" butonuyla ilk olarak "Mühürlenecek/Onaylancak" listesi açılır. GİB’e gönderilmek üzere hazırlanmış faturalar ve oluşturulmuş uygulama yanıtları burada listelenir.
Mühürle/Onayla butonuyla seçili tüm kayıtlar mühürlenir. Mühürlenen/onaylanan kayıtlar "Zarflanacak/Paketlenecek" browserına aktarılır ve "Zarflanacak" browserına otomatik geçilir. Mühürleme/onaylama esnasında hata alan kayıtlar için bilgi ekranı açılır ve hata alan kayıtalar, "Mühürlenecek/Onaylanacak" ekranında kalmaya devam eder.
Doküman parametreleri/e-Fatura bölümünde yer alan "Fatura Gönderiminde "Mühüre Gönder" Adımı Kullanılacak" seçeneği işaretlenirse, Mühürlenecek sekmesinin önüne "Mühüre Gönderilecek" sekmesi eklenir. Böylece faturalar mühürlenmeden önce ayrı bir sekmede listelenebilecektir; mühürlenecek olanlar "Mühüre Gönder" seçeneği ile "Mühürlenecek" sekmesine aktarılacaktır.
Zarfla/Paketle
"Zarfla/Paketle" butonuyla seçili tüm kayıtlar paketlenir/zarflanır. Zarflanan/paketlenen kayıtlar "Gönderilecek" browserına aktarılır ve "Gönderilecek" browserına otomatik geçilir. "Zarfla/Paketle" esnasında hata alan kayıtlar için bilgi ekranı açılır ve hata alan kayıtalar, "Zarflanacak/Paketlenecek" ekranında kalmaya devam eder.
Gönder
Gönder butonuyla kayıtlar gönderilir. Hata alan kayıtlar "Gönderilecek" browserında kalmaya devam eder. Gönderilecek kayıtlar "Genel" menüsündeki posta kutusunda da listelenir.
Bağlantı ayarlarında "Mühürleme Sunucuda Yapılacak" seçili ise "e-Fatura Gönder" ekranı ile sadece paketleme ve gönderim işlemleri gerçekleştirilir.
Gönderilen e-faturalar Giden e-Faturalar ekranından durum sorgulamaları yapılabilir. Hatalı durum kodları GİB durum kodları listesine göre işlem yapılır.
0 notes
logo-bayi-destek · 1 year
Text
Kamu Kurum ve Kuruluşlarına e-Fatura Düzenlenmesi
Kamu İdarelerine Ait e-Faturaların Düzenlenmesi Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından "e-Fatura Uygulamasına Kayıtlı Kullanıcıların Kamu Harcama Birimlerine Düzenleyecekleri Faturaların e-Fatura Olarak Düzenlenebilmesi Hakkında" yapılan duyuruya istinaden, GİB e-Fatura Uygulamasına kayıtlı olan vergi mükellefleri, merkezi yönetim kapsamında yer alan ve Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından geliştirilen Yeni Harcama Yönetim Sistemini (MYS) kullanan kamu idareleri ve bunlara bağlı harcama birimleri adına, GİB e-Fatura Uygulaması aracılığı ile e-Fatura düzenleyip gönderebileceklerdir.
LOGO GO, LOGO TIGER üzerinden kamuya düzenlenen faturalar e-Fatura olarak gönderilebilmesi için aşağıda belirtilen işlemlerin yapılması gerekir:
Sistem İşletmeni/Kuruluş Bilgileri Altında CPA Kodlarının Aktarılması
Kamu e-Faturaları için gerekli olan CPA kodları, Kuruluş Bilgileri/CPA Kodları ekranında bulunan “Logo Web Servislerinden Aktar” seçeneği ile sisteme aktarılır. Bu alanların kullanımı şu an zorunlu olmamakla birlikte istenmesi durumunda doldurulabilir.
Malzeme Kartı İçerisinde CPA Kodu ve Menşei Kaydı
Kamu e-Faturalarında kullanılacak olan Malzeme tanım kartlarının Genel Bilgiler sekmesinde yer alan CPA Kodu ve Menşei alan bilgileri dolu olmalıdır.
CPA Kodu: Kamu e-Faturalarında kullanılacak olan malzemeler için CPA Kodu seçiminin yapıldığı alandır.
Menşei: Kamu e-Faturalarında kullanılacak olan malzemeler için üretim yeri seçiminin yapıldığı alandır. Ülkeler listesine ulaşılarak seçim yapılır.
Cari Hesap Kartı Senaryo Bilgisi
Kamu e-Faturalarında kullanılacak olan cari hesap kartının senaryo bilgisi Cari Hesap Kartı/e-Devlet/e-Fatura Kamu onay kutucuğunun işaretlenmesi ile Temel Senaryo olarak sabitlenir, değiştirilemez. Fatura cari hesabı olarak e-Fatura Kamu onay kutucuğu işaretli bir cari hesap seçilirse, faturanın senaryo alanına Temel Senaryo bilgisi öndeğer olarak gelir.
Tumblr media
Faturada Yapılması Gerekenler
Fatura Hareket Satırında seçili olan malzemelerin Menşei bilgisi ve CPA ya da GTİP Kodu bilgisinin dolu olması zorunluluğu yoktur. Ancak malzeme kartında dolu olduğunda, satıra malzeme seçimi ile birlikte bu değerler malzeme tanım kartından öndeğer olarak fatura satırına aktarılır.
Kamu kurum veya kuruluşuna ait cari hesap kartı tanımlandığında e-fatura mükellef kontrol ilgili veri numarası karşılığında sadece posta kutusu etiketi olarak muhasebat etiketi getirir.
Faturada e-Fatura Kamu onay kutucuğu işaretli bir cari hesap seçimi yapıldığında, faturanın senaryosu Temel Senaryo olarak güncellenir ve değiştirilemez. Değerini cari hesap katında tanımlanan senaryodan alır, manüel seçimi yapılamaz.
Faturaların F9 menüsünde yer alan “e-Fatura Bilgileri/Genel” ekranındaki Banka Hesap (Kamu) ve IBAN bilgileri firmanın hangi banka hesabına ödeme/tahsilat yapacağı bilgilerinin girildiği zorunlu alanlardır.
Tumblr media
0 notes
logo-bayi-destek · 1 year
Text
Neden e-Fatura
Neden e-Fatura? Logo Yazılım e-çözümler (e fatura, e irsaliye, e arşiv fatura, e defter) tüm Logo programı ile entegre çalışmaktadır. Gelen efaturaların kabulün, işletmenizdeki cari, malzeme ve hizmet kalemleri ile eşlenerek fatura türü değiştirilecek kaydedilmesi, muhasebeleştirilmesi süreçlerinin tamamını tek bir çatı altında önetebilirsiniz.
Eğitim, Entegrasyon süreçlerinde e-fatura geçiş maliyetlerinden kurtulun. e logo özel entegratörlüğünde erişebileceğiniz portal yapısı sürekli günceldir. İster işletme ister dışarıdan müşavir, yönetici vb. kişilerin kullanıcı olarak yetkilendirilip faturalara güvenli bir şekilde erişebilmeleri de mümkündür.
Uygun e-kontör fiyatlarıyla e-fatura gönderin. e-Faturayla entegre gelen ön muhasebe programı ile tanışın.
Faturalarınızın e-posta veya sms olarak alıcısına anında ulaştırılarak tahsilat süreçlerinizi de hızlanmasına katkı sağlayan elogo, uygun kontör fiyatları ile de süreçlerinize dahil oluyor.
0 notes