Text
Kibirli Maskelerin Ardındaki Boşluk
Bazı insanlar var ki, sanki dünyanın merkeziymiş gibi davranmaya başlarlar. Kendilerinin ne kadar önemli olduğunu göstermek için her türlü yolu denerler. Biraz başarı elde ettilerse ya da bir mevki kazandılarsa, bu durum onları alıp başka bir boyuta taşır. Artık eski tanıdıklarına bile mesafeli, kibirli bir tavır takınırlar. İnsanlara yukarıdan bakarak, sürekli bir üstünlük kurma çabasındadırlar. Ama bu yapay tavır, içlerinde sakladıkları derin güvensizliği örtemez.
Bu tür insanlar, çevrelerine farkında olmadan olumsuz bir enerji yayarlar. Sürekli bir onay arayışı içindedirler; adeta kendi varlıklarını, başkalarının gözünde yüceltme çabasıyla tanımlarlar. Oysa gerçek güç, sessiz ve sakin duruşta gizlidir. Hayatta önemli olan, sahte bir gösteriş değil, içsel bir dinginlik ve dürüstlükle hareket etmektir. Kişi, ne kadar mütevazı olursa, o kadar büyük olur aslında.
Bu tür insanlarla karşılaştığında yapman gereken en iyi şey, kendi yolunda kararlılıkla ilerlemeye devam etmektir. Onların ne düşündüğünü ya da nasıl davrandığını umursamadan, kendi değerlerine sadık kalarak yürümek. Çünkü günün sonunda, sadece kendi vicdanına hesap verirsin. Ve bu hesap, dünyanın tüm onaylarından çok daha değerlidir.
0 notes
Text
ChatGPT Buluşunun Önemi ve Gelecekteki Gelişim Potansiyeli
Yine, yeni, yeniden ;
Bugün sizlere, yapay zeka alanındaki önemli buluşlardan biri olan ChatGPT hakkında konuşmak istiyorum. ChatGPT, GPT-3.5 mimarisiyle geliştirilen büyük bir dil modelidir ve ben, bu model üzerinden sizinle iletişim kuruyorum.
ChatGPT'nin Önemi: ChatGPT'nin hayatımızdaki önemi oldukça büyüktür. Bu yapay zeka modeli, doğal dil işleme konusundaki başarılarıyla insan-makine etkileşimini önemli ölçüde geliştiriyor. Artık yazılı ve sözlü iletişim kurarken, bilgiye hızlı ve etkili bir şekilde erişebiliyoruz. Çeşitli soruları sormak, metin tabanlı problemleri çözmek ve hatta eğitim ve sağlık gibi alanlarda destek almak mümkün hale geldi.
Gelecekteki Gelişim Potansiyeli: ChatGPT gibi büyük dil modelleri, gelecekte birçok alanda etkileyici gelişmelere yol açabilir. Şu anda bile yapay zeka teknolojileri, tıp ve sağlık alanında hastalıkların erken teşhisinde ve tedavisinde büyük bir rol oynayarak insanların hayatını kurtarmaya yardımcı oluyor. İleride, daha gelişmiş dil modelleri sayesinde tıp bilimindeki sınırlamalar azalabilir ve daha kişiselleştirilmiş tedaviler sunulabilir.
Eğitimde, yapay zeka tabanlı öğrenme araçları öğrencilere daha etkileşimli ve uygun hızda öğrenme imkanı sunabilir. Bireysel öğrenme ihtiyaçlarına göre adapte olabilen sistemler, öğrencilerin potansiyellerini tam anlamıyla geliştirmelerine yardımcı olabilir.
Ekonomi ve iş dünyasında, yapay zekanın otomasyonu, verimliliği artırarak işgücü kaynaklarını daha stratejik alanlara yönlendirmeyi sağlayabilir. Böylece, daha yaratıcı ve inovatif projelere odaklanabiliriz.
Sanat ve kültür alanında da ChatGPT gibi yapay zekalar, yaratıcı süreçleri destekleyebilir ve sanatçılara yeni ilham kaynakları sunabilir. Müzik, resim, yazı gibi alanlarda yapılan eserlerde daha da büyüleyici deneyimler yaşamamıza yardımcı olabilir.
Ancak, tüm bu gelişmelerin yanında etik ve toplumsal sorumlulukları göz ardı etmemeliyiz. Yapay zekanın kullanımı ve gelişimi sürecinde, veri gizliliği, adil kullanım ve insan hakları gibi önemli konuların üzerinde titizlikle durmalıyız.
Sonuç olarak, ChatGPT gibi yapay zeka buluşları, hayatımızda büyük bir dönüşüm yaratıyor ve gelecekte daha da önemli rol oynaması bekleniyor. Bu teknolojilerin etik değerlere bağlı olarak geliştirilmesi ve kullanılması, toplumumuzun daha iyi bir geleceğe doğru ilerlemesine yardımcı olacaktır.
Sevgilerimle, CICEK
#ChatGPT#YapayZeka#DilModeli#DoğalDilİşleme#Yazılıİletişim#GelecekteTeknoloji#EğitimdeYapayZeka#SağlıktaYapayZeka#SanattaYapayZeka#Yaratıcılık#EtikYapayZeka#ToplumsalSorumluluk#Buluşlar#TeknolojikGelişmeler#GelecekVizyonu#VeriGizliliği#İnsanHakları#Inovasyon#Yenilikçilik
0 notes
Text
KORana ve Körolanlar
Bir seneden fazla olmuş ama geç olsun güç olmasın. 2020 senesi ne getirmiş bizlere? Tabiki Korona virüsü ve dikkatsizlikler ha sağlık falan için mi söylüyorum sandınız maalesef hayır! Nerede dikkatsizlik var orada insanlık. Temizliğin zaten çoktan dikkat edilmesi gereken bir unsur olduğunu çoktan bilenler biraz daha rahat etti, ha arada yaşlı ve talihsiz insanlara oldu.
Koranalara değilde Kör olanlara gelelim. Çok uzakta aramamak lazım körleri, ilk ailede bulmak temizlemek lazım, sonra etrafında arkadaş, dost falan ne varsa dikkatli seçmek lazım diyelim. Bazıları körlükten değilde şerefsizlikten temiz kalamıyorlar, korana değil öncesi bile bu illeti temizleye daha çözüm bulunmaması gariptir.
Körlere iyilerse gözlük, Şerefsizlere şeref olmadığından maalesef bir şey veremiyoruz. Kendi açımdan ben bu aralar heleki 6 aydır pasif kargaşalardan bile uzak durmaya olmadı çözüm aramaya çalıştım ki bazılarını çözdüm gerisini salladım geçtim inşallah yakında bana daha da ders olur.
Hadi bakalım ileride neler yazacam, ne dertler paylaşacağız bakalım.
0 notes
Text
Ekmek kırıntıları
Tane tane hatta bazen zerre kadar ama bazen küçük bir kuşu doyuracak kadar.
Neden insanlar, benim olan, o kocaman, zor bitebilecek ekmeği paylaşmak yerine yerlere düşen kırıntılarımla uğraşıyorlar? Farkı nasıl göremiyorlar?
Kırıntılar onlara o kadar yetiyor ki, bazen benim olan, bazen bilerek bazen dikkat etmeden düşürdüğüm o minnacık kırıntılarla, sanki onlarınmış gibi davranıp, seviniyorlar.
Kırıntılarımın izini tutmaya devam edin, ekmek elimde....
Bu arada, Şu son aylarda ilham kaynağım olan “barış özcan” videolarından, “zincirleri kır” projesine katılmaya karar verdim. Bakalım 2020 bize ne getirecek.
0 notes
Text
Hayatımızı ileri götürebilme adımlarını bazen şans, bazen kişiler ve en önemlisi kendimiz atarız.
Fakat kendi projelerimizi bazı zamanlar yapmakta veya sonlandırma açıkcası zor gelebilir. Bu zamanlarda, her türlü gelişim evrelerindeki gibi en zor kısım bu evreyi geçmekte.
Evet, benimde şu aralar projelerimle ilgili tam bu şekilde zorlanıyorum ve ilk kez bu sefer kararlılık mekanızmasını devreye sokup sonlandırmak istiyorum.
İşin zorluğu belki tek başıma olmanın verdiği güvensizlik fakat bu evreyi güzel şekilde atlatmaya çalışacağım.
Macera başlasın...
0 notes
Text
Yeni yine yeniden?
Uzun bir aradan sonra, yeniden yazmaya ve biraz daha aktif olmaya karar verdim (sanki çok yazdın da) diyenler olabilir ki kesin olmaz kimse okumuyor ki yazıları :D alayınızın ben ...
Neyse hadi bakalım neler çıkacak bu sefer bizden :)
0 notes
Text
Topaçlar ve top açlar
Birileri vardır döner dolaşır. Mesela giriş, gelişme ve sonuçları hayatında hep ayni olan insanlardır. Zararları kendilerinedir fakat arada sanada banada bulaşır. Sorun çıkarmazlar, neden mi? zaten sonuç belli olunca insalar onlardan önce davranır. Vasıfsız demezsin değeri vardır, işlevsiz demezsin ruhu vardır diyim bu sınıflandırmayı abartmadan kaldırıyım.
Bu topaçlar sana vakit kaybettirir ama onlarsız yapamazsın. Zamanını ve enerjini iyi değerlendirirsen hem durumu hem onları iyi kullanırsın. Dikkatsiz olursan nadirde olsada bazı zamanlar seni sersemletirler ki o kadar da olsun dimi. Haaaa birileri vardır senden, senin duygularından, senin sevinçlerinden, senin mutluluğuna açlardır. Dersin yazık bu aç, ne kendini doyurabiliyor nede bunu doyurabilen birileri var der acırsın. Sonra bakarsın bu aç sana topluk yapıyor dersin bu bizim topaçgillerden daha değişik bir tür hem aç hem top. Döner dolaşır seni kıskanır. Döner sarmalar seni yıpratır. Ulan dersin bu hani açtı? sonra anlarsın küstah senin neyin iyiyse ona açmis!
Her konumda bunlar karşınıza çıkabilir. #dikkattopaclara diye bir akım mı başlatsam? haha. Siz kendinizi iyi bilirsiniz. Hem iyi hem kötü yanlarınızı siz siz olun top açların oyunlarına veya negatif enerjilerine maruz kalmayın.
YAŞASIN KÖTÜLÜK (Tersini düşün)
0 notes
Text
Kim derdi ki yazmak bu kadar zor!
Vay arkadaş vay! Aklımdan geçenleri buraya döküyüm derken birde baktım bu iş kolay değil. Ya ilk iki yazıyı yazarken iyi canım sıkıldıkça yazar hem içimi döker hemde paylaşırım demiştim. Bırakın devamlılığı aklıma geldi girdim ilk yazdıklarımla aradan 9 ay geçmiş :D
Halbuki biz ne kadar kolay sanıyoruz yazmayı. Unutulmuş bir alışkanlık haline gelecek diye düşünüyorum. Artık yazmak yerine videolarda kendimizi insanlara direkt ifade edebiliyoruz (ayyy gıcık oluyorum bu kelimeye “ifade etmek” halbuki ne güzel bir kelime).
Ne okur sever ne yazar nede bu ortamları seven, takip eden birisiyim fakat ahkam keserken baktım bu işler bu kadar basit değilmiş. Tabiki anladımki, ne yaparsak yapalım sadece azimle yapalım gerisi geliyor. (Kendini geliştirmeyincede kötü oluyormuş, iyice salıvermek, unutmak, tembelleşmek. Okuyanlardan şimdiden özür dilerim Türkçem dökülüyordur kesin).
0 notes
Text
Oyunlardaki CANLI VİRUSLER!
Aklıma geldi sizlere şu son zamanlardaki en gicik oldugum durumu yazıyım dedim! Bu durum son zamanlarda (öncedende vardı ama şimdi iyice boku çıktı) çok gözüme batmaya başladı. Aslında genel olarak bütün oyun oynayan kişiler azda olsa sinirlenir. Küçük bir yaratık yüzünden ölmek, bölümleri geçememe, karşı oyuncuya saglam ezilme, vs vs. Tabiki bu durum sinirlenmek, gicik olmak olarak kalsa sorun yok. Sonrası saldırganlığa, sataşmaya, küfür, rahatsızlık verme ve sözel taciz diye uzayan bir listeyle karşımıza çıkıyor. Sinirlenmek insanların doğasında varsa sınırlarını bilip, insanlara sarmanın ne sekilde o ortamın, oyunun (oyun içinde özellikle) morallerini bozduğu gibi insaları oyunlardan soğutmakta hatta beyler bayanlar bazen sizde onlarla beraber, lan sen bana neden sardın şimdi veya sen kimsin hatta BENDE SENİN .... diye uzayabileceği senaryolarla oyun severleri çok rahatsız etmektedir. Multiplayer oynanan neredeyse bütün oyunların hepsinde bu tür beyin yoksunu insanların olmasını artık oyun geliştiricilerin veya platform kurucuların bir el atması gerektiğini düşünüyorum.
Örnekle devam edelim,
Oyun başlar, oyunculardan birisi ölür ve yardim ister. Yardıma gelemeyecek olan, yada başka görevlerle uğrasan hadi olmadı istemeyen kisiye, saglam sararak ana/avrat/aile/beden küfür ederek başlanan bir durum
veya
Ha öyle gelmiyorsun tamam bende bilerek ölüyorum, oyundan çıkıyorum diyip oyundaki kişilerin sinirlenmesine yol açan, onların zamanlarını boşa harcayıp onlarıda bu tür cinse sokmaya aday ilan eden virusler amacına ulaşmıştır.
Bir oyun sever olarak bu duruma güzel çözüm bulunsa ki çözümlenmeyecek bence bu dünyada durum kalmadı diye düşünüyorum, oyun kalitesi ve insanların daha mutlu/sakin bir şekilde rahatça oyun oynama sansı bulabilirler.
Halbuki “OYUN” insanın vaktini hoş geçirmesine, oyalanmasına yarayan, bazen vakit geçirirken kendilerini geliştirmelerine yarayan, genellikle belli kuralları olan eğlencedir.
onlara küçük bir ileti : LAN hastalıklı varlık! İnsanların eğlencesinin icine etme da!
Bizlerede Allah yardımcımız olsun diyorum, sabredelim derim, ki bazen hiç de kolay olmasada! DAHA DA KÖTÜSÜ ONLAR gibi OLMAYALIM EN AZINDAN ÇABALAYALIM!
LAN BİRAZ BEYİN ÇALIŞTIRDA EGLENCENİN İÇİNE ETME VİRUS!
0 notes
Text
YO!
Eveeeet! Başladık diyelim öyle devam etsin :)
Ya bayanlar, beyler şimdi ilk aklıma ne geldi biliyor musunuz? Blog açıp türkçe karaktersiz bir şekilde neden yazı yazıyorum? Yazılış, metin, anlam çok doğru mu hayır tabiki. Nedeni şu, bilgisayar “FR” klavyeye ayarlı ( değiştirebilir miyim tabiki ama üşeniyorum)
İkincisi çok mu önemli sanmıyorum. Binlerce hatta onbinlerce önemli yerlerde olan insanlar çok mu dikkat ediyorlar? HAYIR tabiki. Son söyleyebileceğim şey ise biraz doğal, rahat olmak gerekmiyor mu? Vallaha ben o şekilde yazacağım. Sonradan belki zaman ve istegim olursa değiştirir miyim bakarız.
“Yazıları düzelttim, kaçırdıklarım olabilir hehe”
Şimdi düşünceleri bazen yazıya dökmek çok önemli oldugunu çok az zaman önce farkettim ve elimden geldigi kadar artık düşüncelerimi yazıya buraya dökmeye çalışacağım. Düşünce derken bir dert anlatmaktır, projedir, ters giden şeylere isyandır ki ben çok isyan ederim yani.
(su dakikalarda iş yerindeki beyinsiz müşterilerle uğraşmaktayım ve yeteri kadar isyanlardayım hatta yüzdeye vurursam şu dakikalarda %60 :D)
Şimdilik yeterli zaman oldukça yazmaya çalışacağım dediğim gibi.
YO diyorum bitiriyorum!!
0 notes