Tumgik
thenwillcome-blog · 6 years
Text
Pelaatko sinä peliä, vai peli sinua?
Uskallan väittää, että jokin peli tai pelit ovat osa jokaisen elämää. Ala-asteikäinen tyttö saattaa pelata ”pleikkaria”, vähän vanhempi poika mobiilipeliä älypuhelimella. Toisaalta esimerkiksi Veikkaus-pelejä taas pelaavat täysi-ikäiset ihmiset, mökillä taas pelataan mölkkyä. Peli siis itsessään tarkoittaa ajanvietteeksi suunniteltua kilpailua tai leikkiä. Joskus uhkapelaamista, joka on myös viihdettä.
Pelillistäminen taas on aivan eri asia. Sillä tarkoitetaan pelien dynamiikan ja mekaniikan soveltamista eri ympäristöihin, kuten erilaisiin verkkopalveluihin, koulutukseen tai työelämään. Voidaan esimerkiksi sanoa, että jokin koulutus on ”pelillistetty”. Usein leikkimielisestä pelaamisesta saa palkkioksi pisteitä tai palkintoja. Se sitoo ja motivoi käyttäjiä.
Nyt kun termit on tehty selväksi, voidaan miettiä mitä etuja pelillistämisellä saavutetaan. Usein voidaan sanoa, että peli on kuin leikkiä. Hyvin toteutettuna se siis tekee asioista mielekkäämpiä. Jokainen voi itse miettiä, onko uuden kielen opettelu hauskempaa pänttäämällä sanoja paperilta, vai oppia niitä vaikka jonkin pelillisen aplikaation avulla. Myös yritysmaailmassa on huomattu pelien tarjoamat mahdollisuudet. Nykyään trendi on, että yritykset haluavat aplikaatiodensa olevan pelillisiä, jopa leikkisiä. Tällöinhän sovelluksia on mukavampi käyttää, eikö?
Hyvä esimerkki pelillistetystä sovelluksesta on vuoden 2015 Start Up Challenge -kilpailun voittaja, Laurean opiskelijoiden perustama yritys Cuckoo Workout. Se on pelillinen liikuntapalvelu, joka aktivoi ihmisiä liikkumaan työpäivän aikana. Tutkimuksien perusteella on todettu, että taukoliikunnalla työpäivän aikana on merkittävä vaikutus työterveyteen. Sovellus siis aktivoi ihmisiä taukoliikuntaan työpäivän aikana, ja tekee sen hauskasti! Katsokaa vaikka itse:
https://www.youtube.com/watch?v=WP0_WfDISpw
 Lähteet:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Peli (luettu 16.05.2018)
https://digitalist.global/talks/pelillistaminen-pisteiden-ja-palkintojen-tuolla-puolen/ (16.05.2018)
http://gamify.fi/pelillistaminen-gamification/ (luettu 16.05.2018)
https://rotaryleppavaara.wordpress.com/2015/05/22/pelillinen-liikuntapalvelu-oli-paras-startup/ (luettu 16.05.2018)
https://www.exove.com/blog/suomalainen-startup-cuckoo-workout-mullistaa-taukoliikunnan-tyopaikalla/ (luettu 16.05.2018)
2 notes · View notes
thenwillcome-blog · 6 years
Text
Internetin jättiläinen
Google Inc. on vuonna 1998 perustettu yhdysvaltalainen pörssiyhtiö. Sen kehittämä ja ylläpitämä hakukone on maailman suosituin ja tunnetuin. Vuonna 2016 sen konserniyhtiö Alphabet oli maailman arvokkain yhtiö noin 500 miljardilla. Asia ei kuitenkaan aina ole ollut näin. Stanfordin yliopiston tohtoriopiskelijat Larry Page ja Sergei Brinin perustivat Googlen osana tutkimusprojektiaan tammikuussa 1996. Ajatuksena oli parantaa Internetin hakuominaisuuksia analysoimalla verkkosivujen välisiä suhteita. Tästä hetkestä on tultu pitkä matka vuoteen 2018, jolloin Google on maailmanlaajuinen pörssijättiläinen, joka on osa lähes jokaisen suomalaisenkin elämää tavalla, taikka toisella. Googlella on useita erilaisia tuotteita, aina sähköpostista fyysisiin chromecast-mediasoittimiin. Seuraavaksi haluaisin kertoa hieman kolmesta eri tuotteesta, jotka voivat olla hyödyllisiä digitaalisessa liiketoiminnassa.
Google Docs & Spreadsheets on Googlen kehittämä toimisto-ohjelmisto, johon kuuluu tekstinkäsittelyohjelma ja taulukkolaskentaohjelma. Kuten useat Googlen palveluista, myös tämä on loppukäyttäjälle ilmainen. Tiedostoihin pääsee käsiksi mistä tahansa Internet-yhteydessä olevasta laitteesta. Google Docs on kätevä esimerkiksi ryhmätöitä tehdessä, sillä sillä voi kutsua muut ryhmän jäsenet muokkaamaan esimerkiksi samaa asiakirjaa. Myös esimerkiksi muutoshistoriaa voi tarkastella. Docs sisältää myös reaaliaikaisen keskustelumahdollisuuden, oikein oiva työväline!
Oletko joskus miettinyt millä perusteella sinulle valitut mainokset kohdennetaan? Google AdWords on Googlen hakukoneessa tuotettavaa hakusanamainontaa. Se julkaistiin vuonna 2000, eli 17 vuotta sitten. Yksinkertaisesti sanottuna, kun hakukoneesta haetaan jotain tietyllä hakutermillä, se aktivoi hakusanalla mainostavien yritysten mainoksia. Mainonnan voi tehdä itse, tai ostaa sen siihen erikoistuneelta yritykseltä. AdWords tuottaa jopa 96% Googlen vuotuisista tuloista.
Mitä tekisit, jos Facebook suljettaisiin tällä minuutilla? Ei hätää, Googlella on jo tähänkin valmis ratkaisu! Kesäkuussa 2011 avattu verkkoyhteisöpalvelu Google+ on suunniteltu haastamaan Facebook. Se on siis sosiaalisen median palvelu, jossa yksityishenkilöt ja yritykset voivat luoda tilejä ja muuta sisältöä.  Google+ toimii myös yhteistyössä muiden Googlen palveluiden, esimerkiksi Hangoutsin kanssa.
 Lähteet:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Google (luettu 02.05.2018)
https://www.google.fi/ (luettu 02.05.2018)
https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_Google (luettu 02.05.2018)
8 notes · View notes
thenwillcome-blog · 6 years
Text
In and out
Markkinointia on tehty iät ja ajat. Sen juuret ulottuvat jo teollisen vallankumouksen kahinoihin. Kun aikaisemmin vähäisen tarjonnan myötä tuotteet myivät itse itsensä, massatuotanto lisäsi kilpailua ja lähes kadotti omavaraistalouden. Ensimmäiset mainostoimistot syntyivät 1880-luvun Englannissa, että Yhdysvalloissa. On tultu pitkälle Keltaisten Sivujen aikakaudesta ja siitä, kun kuluttajalle pyrittiin vain antamaan informaatiota hyödykkeistä.
Inbound-markkinointi on päivän sana. Englanninkielinen sana inbound tarkoittaa suoraan suomennettuna ”ulkoa sisäänpäin”. Inbound-markkinoinnin idea on, että potentiaalinen ostaja ottaa itse yhteyttä markkinoijaan. Markkinoijan kannalta olennaista on tavoitteet oikeat asiakasryhmät. Tätä tukee esimerkiksi kohdennettu mainonta, joka on nykytekniikalla helppo toteuttaa. Idea on houkutella potentiaalisia asiakkaita yrityksen pariin, mutta ei missään nimessä tyrkyttää itseään heille. Jos ihmiset saadaan kiinnostumaan tietystä tuotteesta tai brändistä, heitä voi lähestyä myös jatkossa erilaisilla markkinointiviesteillä. Inbound-markkinointia toteutetaan lähes aina Internetin avulla ja sen välineitä voivat olla esimerkiksi:
-          Internet-sivustot ja blogit
-          Hakukoneoptimointi
-          Hakusanamainonta
-          Sosiaalinen media
-          RSS-syöte
Inbound-markkinointia ei tule sekoittaa outbound-markkinointiin, joka kuulostaa samalta mutta tarkoittaa aivan eri asiaa. Outbound-markkinoinnissa markkinoija lähestyy potentiaalisia asiakkaita käyttäen hyväksi markkinoijan kontrollissa olevia viestintäkanavia. Tämä tyyli voidaan kokea ajoittain agressiiviseksi ja häiritseväksi. Kieltämättä itselläkin on joskus palanut hermo puhelinmyyjiin, aina ei ole aikaa kuunnella myyntipuhetta tuotteesta, josta ei ole itse kiinnostunut. Esimerkkejä outbound-markkinoinnista voivat olla esimerkiksi:
-          Televisio-, sanomalehti ja aikakausilehtimainonta
-          Ulkomainonta
-          Radiomainonta
-          Puhelinmyynti
Verrattaessa näitä kahta markkinointimallia voidaan päätellä, että inbound on ehdottomasti enemmän ajan hermoilla. Inbound-mainonta mielletään usein tehokkaammaksi, sillä se kohdistuu heti oikeaan kohderyhmään. Silloin markkinointi tarjoaa kuluttajalle enemmän hyötyä ja lisäarvoa. Usein myös osapuolten välille syntyy pidempiaikainen vuorovaikutus, kun taas outboundissa keskittyy lähinnä markkinointikampanjoiden ympärille. Tulosta on saatava heti.
Ps. Muistakaahan käyttäytyä asiallisesti puhelinmyyjiä kohtaan, he tekevät vain työtään!
 Lähteet: http://gurumarkkinointi.fi/markkinoinnin-historiaa/ (luettu 26.04.2018)
https://www.powermarkkinointi.com/blogi/miten-inbound-markkinointi-eroaa-outbound-markkinoinnista (luettu 26.04.2018)
https://fi.wikipedia.org/wiki/Inbound-markkinointi (luettu 26.04.2018)
https://akatemia.fi/2015/08/inbound-markkinointi-mita-se-tarkoittaa/
(luettu 26.04.2018)
10 notes · View notes
thenwillcome-blog · 6 years
Text
Miksi pelkäämme innovaatioita?
Nykyään puhutaan ja kirjoitetaan paljon innovaatioista; Suomi tarvitsee hyvää Startup-pöhinää. Tarvitaan uusia angry birdejä ja nokioita. Toisin sanoen tarvitaan uusia innovaatioita, jotka ovat vientikelpoisia ulkomaille heijastaen positiivisuutta kansantalouteen. Vanhaan ei kuitenkaan saa liikaa kahliutua. Joskus Suomen taloudelle suuntaa näytti metsäteollisuus ja Nokia. Nykyään puhutaan paljon peli- ja softateollisuudesta, joka on Suomen valtti vientimarkkinoilla. Puhutaan seuraavaksi hieman innovaatiosta ja innovoinnista. Seuraavaksi otetaan termit haltuun!
Innovaatio tarkoittaa jotain uutta tai paranneltua. Kun puhutaan innovaatiosta, ensimmäisenä omaan mieleeni tulee, että yritys joko kehittää tai luo kokonaan uuden palvelun tai hyödykkeen. Tilastokeskus määrittelee sanan innovaatio kuitenkin seuraavasti: ”Innovaatio on yrityksen markkinoille tuoma uusi tai olennaisesti parannettu tuote (tavara tai palvelu), yrityksen käyttöön ottama uusi tai olennaisesti parannettu prosessi, yrityksen käyttöön ottama uusi markkinointimenetelmä tai yrityksen käyttöön ottama uusi organisatorinen menetelmä liiketoimintakäytännöissä, työorganisaatiossa tai ulkoisissa suhteissa.”
Innovaatioita syntyy luonnollisesti innovoimalla. Rovion Angry Birds on varmasti lähihistorian yksi kuuluisimmista suomalaisista innovaatioista. Sinällään pelin idea ei ollut uusi, sillä Internetissä oli ollut jo vuosikausia vastaavanlaisia minipelejä. Rovio kuitenkin brändäsi idean ennen näkemättömällä tavalla. Sen lisäksi vahvan tuotemerkin alle on kehitetty muitakin oheistuotteita, kuten makeisia tai aktiviteettipuistoja. Innovoinnin tueksi on olemassa myös työkaluja. Kokemusta minulla itselläni on esimerkiksi Six thinking hats, aivoriihi ja lotus blossom -menetelmistä. On varmasti olemassa loputon määrä tapoja innovoida, eikä voi sanoa, että joku tietty tyyli olisi muita parempi. Oman kokemuksen perusteella voin kuitenkin sanoa, että eri innovointimenetelmät tukevat innovointityötä. Lisäksi jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.
Maailma on aina tarvinnut ja tarvitsee innovaatioita kehittyäkseen. 1700- ja 1800-lukujen taitteen teollinen vallankumous oli lopputulema useista teollisista innovaatioista, esimerkiksi höyrykoneesta ja rautateistä. Koneet tulivat osaksi työtä. Jälkikäteen voidaan todeta, että kyseinen ajanjakso oli eräänlainen merkkipaalu historiassa, eikä siitä ollut paluuta. Fakta on, että uudet asiat ja mullistukset ”pelottavat” ihmisiä. Silloin taannoin ihmiset varmasti pelkäsivät työpaikkojensa puolesta. Vaikka teollisessa vallankumouksessa oli paljon epäkohtia, kuten osittain surkeat työolot, oli se tärkeä aikakausi kohti nykyistä maailmaa, jossa elämme. Nykyään kuulee paljon puhetta, että koneet vievät ihmisten työt ja se nähdään usein negatiivisena asiana. Itse uskon, että asiaa täytyy käsitellä positiiviselta kantilta. Koneet tulevat tekemään tietyt työtehtävät taatusti tehokkaammin ja tarkemmin, kuin ihminen voisi ikinä tehdä.
Meidän täytyy vain innovoida, mitä me teemme tulevaisuudessa.
 Lähteet:
https://stat.fi/til/inn/2006/inn_2006_2008-12-12_kat_008_fi.html (luettu 25.04.2018)
https://yle.fi/uutiset/3-7511659 (luettu 25.04.2018)
http://esseepankki.proakatemia.fi/files/2015/12/Innovointitekniikoita.pdf (luettu 25.04.2018)
https://fi.wikipedia.org/wiki/Teollinen_vallankumous (luettu 25.04.2018)
5 notes · View notes
thenwillcome-blog · 6 years
Text
Lean Canvas: SIRU <3 Festarit
Saimme kurssillamme hieman eksoottisemman tehtävän; Siru Mobile yritys tuli esittäytymään meille ja halusivat apuamme tuotekehitykseen. Yritys itsessään toimii mobiilimaksamisen alalla ja meidän pitäisi keksiä jotakin uutta ja innovatiivista tälle kovassa kasvussa olevalle alalle. Aluksi kaikki ryhmät keskittyivät innovoimaan uusia tuotteita ja palveluita. Lopulta meidän ryhmämme keksi palvelun nimeltä SIRU <3 Festarit. Olemme aktiivisia festivaalikävijöitä ja pohdimme, että kun festivaaleista nuristaan jälkeenpäin, se liittyy yleensä aina jonoihin ja ruuhkiin. Mobiilimaksaminen voisi helpottaa tätä ongelmaa.
Tumblr media
Kohderyhmä Siru-mobilella on nuoret ja nuoret aikuiset, jotka ovat aktiivisia teknologian käyttäjiä. Myös festivaalikävijät osuvat hyvin pitkälti tähän samaan haarukkaan. Toki festivaalista riippuen vaihteluakin on, mutta tämä tuo vain lisää laajenemismahdollisuuksia. Sillä kun teknologia on saatu otettua käyttöön jollakin tietyllä festivaalilla onnistuneesti, se on helppo ottaa käyttöön myös muualla.  
Koska olemme optimistisia tulevaisuuteen katsovia nuoria, oli ongelmien keksiminen aluksi hieman haastavaa. Suurin ongelma varmaankin olisi ihmisten houkutteleminen palvelun käyttäjiksi. Me tiedämme tämän olevan hyvä palvelu, mutta kuinka välitämme tämän tiedon asiakkaille. Onneksi festivaalit tarjoavat itsessään hyvän markkinointikanavan, sillä jos muutama ihminen saa tuoppinsa kouraan nopeasti, kun muut odottavat kuivin suin sadan metrin jonossa, niin eiköhän siinä yksi, jos toinenkin mieti vakavasti palvelun käyttämistä. Sosiaalisen median aikakaudella suosittelijat ja mielipidevaikuttajat ovat suuressa roolissa yritysten markkinoinnissa. Meidän tehtävämme on tarjota erinomainen tuote.
Kaikilla uusilla palveluilla on suuri yhteinen haaste, miten päästä suuren yleisön tietoisuuteen. Pitää tarjota jotain spesifiä. Jos uusi palvelu ei ole uniikki, se täytyy toteuttaa paremmin kuin markkinoilla jo olevat vaihtoehdot. SIRU <3 Festarit parantaisi selvästi festarikokemusta – Ei ruuhkille! Mobiilimaksaminen siis nopeuttaa palveluiden saamista festareilla. Suurten käyttäjäpiikkien takia sovellukseen on myös suunniteltu offline-tila, jossa voit ladata arvoa tilillesi jo ennen tapahtumaa. Tällöin edes mobiiliverkon suuri kuormitus ei latista tunnelmaa.
Ansaintalogiikan suhteen meillä on erilaisia visioita. Palvelumme kautta tehdyistä ostoista voisi ottaa pienen provision. Myös palvelun käyttöönotosta voitaisiin periä könttämaksu. Lisätuloja voisi myös hankkia myymällä mainostilaa sovellukseemme. Se voisi olla erinomainen alusta mainostaa esimerkiksi tulevia tapahtumia. Kulurakenteesta haluamme tuoda esille, että markkinointikustannuksiin ei välttämättä tarvitse upottaa suuria rahasummia. Tärkein tehtävä on saada paikalliset palveluntarjoajat innostamaan ideasta. Sen jälkeen tärkein tehtävä on tarjota erinomainen asiakaskokemus. Tämä varmistettaisiin esimerkiksi sijoittamalla Siru Mobilen henkilökuntaa tapahtumapaikoille.
Kassavirtaa ja muita tapahtumia on helppo mitata. Yhteenvedosta näkisi kaikki tapahtuneet ostot ja yhteistyökumppanien määrän. Käyttäjätyytyväisyyden mittaaminen tarjoaa mahdollisuuden kehittää palvelua entistä paremmaksi. Näemme, että ideoimamme sovellus tarjoaisi Siru Mobilelle paljon lisäarvoa. Palvelulle on varmasti kysyntää, tärkeää on toteuttaa se laadukkaasti Siru Mobilen brändiä vahvistaen!
20 notes · View notes
thenwillcome-blog · 6 years
Text
Viekö robotti sinunkin työsi?
Ericsson on listannut omilla verkkosivuillaan 10 kuuminta kuluttajatrendiä. Ensimmäinen on otsikoitu mahtipontisesti, ”Kehosi on käyttöliittymä”. Lähes kaikille teknologia on osa jokapäiväistä elämää. On älypuhelimia, kuulokkeita, näppäimistöjä ja niin edelleen. Kuitenkin noin 81% älypuhelinten käyttäjistä uskoo, että tällaiset perinteiset syöttölaitteet ovat historiaa viidessä vuodessa. Esimerkiksi auton ajaminen ei vaatisi kuljettajan aktiivista ohjaamista. Tällainen visio kuulostaa hurjalta ja jopa pelottavalta, mutta toisaalta todella moni muukin uusi ja järisyttävä asia tuntuu.
Lähitulevaisuudessa saatamme käyttää langattomia kuulokkeita koko päivän, jopa nukkumaan niiden kanssa. Kuulokkeet tarjoavat jo nyt paljon muuta, kuin pelkkää musiikkia. Jo nyt joissakin kuulokkeissa on tarjolla niin sanottu noisecancelling-toiminto, joka estää ei-toivottuja ääniä. Puolet Internetin tehokäyttäjistä uskoo jo nyt, että kuulokkeet joiden avulla voit valita keitä ihmisiä haluat kuulla huoneessa ovat valtavirtaa vain kolmessa vuodessa. Ajatus kuulostaa oudolta, mutta toisaalta todella mielenkiintoiselta. ”Emme enää kuule toisiamme”.
Yli 30 prosenttia vastaajista sanoo, että uusi teknologia tekee mahdottomaksi pitää omia taitojaan ajan tasalla. Teknologian kehitys vauhdittuu päivä päivältä. Joillekin tämä aiheuttaa avuttomuuden tunnetta. 46% ihmisistä kuitenkin sanoo, että Internet auttaa heitä oppimaan ja hiomaan taitojaan nopeammin kuin koskaan aikaisemmin. Itse uskon, että oma asenne näyttelee suurta roolia. Jos myönteinen ja hyvällä asenteella liikenteessä, uusien asioiden omaksuminen ei ole niin vaikeaa.
Sosiaalinen media lupasi tullessaan käyttäjäystävällistä, kaksisuuntaista viestintää. Yksittäisillä kuluttajilla pitäisi olla mahdollisuus olla äänessä. Sosiaalinen median ovat kuitenkin ottaneet haltuunsa yksittäiset mainostajat, jotka ostavat seuraajia ja mainostilaa. Itseäni sosiaalisessa mediassa häiritsee jatkuvat yksityisuusongelmat- ja skandaalit. Pyrin ainakin pitämään itsenä ajan tasalla yksityisyysasetuksien kanssa.
Älykkäät mainokset. Onko mainoksista tullut liian älykkäitä? Kuluttajilla on viha-rakkaussuhde mainoksiin. Ericssonin mukaan 40 prosenttia kuluttajista sanoo, että he eivät välitä mainoksista, jos ne takaavat heillä ilmaisia palveluita. Toisaalta kolmannes sanoo, että he eivät pidä mainoksista. Jotta mainokset olisivat mielekkäitä, niiden täytyy kehittyä. Minua itseäni kyllä kiinnostaa mainokset, jotka kohdistuvat omiin mielenkiinnonkohteisiini. Toisaalta tästä yksilöinnistä pitäisi myös olla mahdollisuus kieltäytyä.
Selkeä viestintä. Ihmisten kommunikointia jäljittelevät koneet voivat saada meidät tuntemaan olomme hankalaksi. Vaikka ihmiset voivat jo nyt asettaa ihmismäisiä piirteitä leluille ja puhelimille. Tuleeko tekoälystä liian älykäs?
Vapaa-ajan yhteiskunta. Yksi viidestä työssä käyvästä vastaajasta uskoi, että robotit vievät heidän työnsä ennen eläköitymistä. Aihe on tällä hetkellä varmasti yksi teknologisaation kuumista perunoista. Tästä minulla ei ole mitään mielipidettä, ja jos aihetta lähtisi tässä puimaan se olisi yksinään pidempi, kuin koko muu teksti yhteensä. Sanon vaan, että teollistuminenkin aiheutti pelkotiloja.
Valokuvat ovat muistoja, jotka olemme tallentaneet vierailleeksemme menneisyydessä. Jo nyt älypuhelimet ovat mullistaneet valokuvaamisen. Tulevaisuudessa voisimme kurkistaa menneisyyteen VR-teknologian avulla. Tästä minä pitäisin.
Lapsena oma mielikuvitus fantasiani oli, että autot lentäisivät. Tämä oli mahdollista joissain videopeleissä. Tulevaisuudessa liikenteen ei ehkä tarvitse tukkia keskustaa, vaan autot voivat liitää yläilmoissa.
Ladattu tulevaisuus. Pienentyvä maailma tarvitsee pyöriäkseen virtaa. Virransaanti on elinehto erilaisille yhteyksille ja verkoille. Muun teknologian kehitykseen verrattuna akkujen kehitys on junnannut paikoillaan iät ja ajat. Tällä saralla täytyy myös kehittyä, jotta uudet innovaatiot olisivat mahdollisia.
Lähteet: https://www.ericsson.com/en/trends-and-insights/consumerlab/consumer-insights/reports/10-hot-consumer-trends-2018 (luettu 20.04.2018)
8 notes · View notes
thenwillcome-blog · 6 years
Text
Mitä kaikkea ihmiset odottavatkaan digitalisaatiolta?
   Usein kun puhutaan digitalisuudesta, mieleen tulevat innovaatiot, jotka ovat helpottaneet yritysten liiketoimintaa. Seuraavaksi esittelen kuitenkin Ericssonin listaamat 10 kuuminta tulevaisuuden kuluttaja trendiä. Nämä trendit ovat hyviä esimerkkejä siitä, että ihmisillä on halukkuutta käyttää digitaalisuuden luomaa potentiaalia myös normaalissa arjessa.
   Ericssonin listaama 1. trendi. Sen mukaan ihminen pystyy hallitsemaan tulevaisuudessa lähes kaikkea ympärillään olevaa kehonkielellä esimerkiksi puheella tai katseella. Yli puolet tämän hetkisistä älykkään ääniavustajan käyttäjistä uskoo, että voimme käyttää kehonkieltä, intonaatiota, liikettä tai kosketusta ollaksemme yhteydessä teknologiaan. Samalla tavalla kuten olemme vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa. Omassa elämässä voidaan mennä monta vuotta taaksepäin aikaan, jossa keksittiin ovet, jotka toimivat liiketunnistimella. Sitä voidaan pitää yhtenä ensiaskeleena kohti teknologiaa, jota voi hallita ilman minkäänlaisia kauko-ohjaimia tai kytkimiä.
   2. Ericssonin listaamista trendeistä liittyy langattomien kuulokkeiden tuomiin mahdollisuuksiin. Sen mukaan kuulokkeita ei käytettäisi enää pelkästään musiikin kuunteluun vaan esimerkiksi kääntämään kieltä reaaliajassa tai jopa nukkumaan ne korvissa ja samalla kuulokkeet, auttaisi estämään perheenjäsenen kuorsauksen kuulumisen. Trendiä kuvastaakin hyvin se, että kuulokkeista tulisi osa ihmisen arkea. Välttämätöntä tällaisen trendin kehitykselle ihmisten mukaan on kuulokkeiden langaton lataaminen.
   Trendi numero 3 liittyy ihmisten kytkemättömyyteen toimia uuden teknologian parissa, koska kehitys on niin nopeaa. Ihmisiä kutsutaankin ”ikuisiksi nuupeiksi”. Ihmiset kokevat olevansa aloittelijoita, jopa arjen perus tehtävissä. Teknologian kehitys onkin niin nopeaa, että ihmisten on vaikea pysyä sen perässä. Ericssonin artikkelissa mainitaankin hyvin ”internet auttaa oppimaan ja unohtamaan asioita nopeammin kuin koskaan. Käytämme taitoja, vain sillä hetkellä kun tarvitsemme niitä”.
   Trendin 4 mukaan sosiaalinen media lupaa äänivaltaa yksittäisille kuluttajille ja korjata lähettäjien ja vastaanottajien välistä tasapainoa. Ericssonin tekemän tutkimukseen vastanneista 55% käyttäjistä sanookin, että sosiaalinen media on paikka, jossa vaikutusvaltaiset ihmiset voi vaikuttaa ihmisten toimintaan omalla äänellään.
   Numero 5 liittyy älykkäisiin mainoksiin. Teknologian luomat mahdollisuudet voivat kehittää mainonnan uudelle tasolle, jossa ihmiset voivat nähdä tuotteet virtuaalitodellisuudessa ja jopa asetella ne itse haluamallaan tavalla. Toisin sanoen mainonta on muuttumassa sellaiseksi, jossa ihminen voi päästä läheiseen vuorovaikutukseen tuotteen kanssa ilman, että lähtee kauppaan katsomaan tuotteita. Tämä on mahdollista kehittyvän VR teknologian ansiosta.
   Trendi 6. Teknologian avulla on kehitetty koneita, jotka pystyvät matkimaan ihmisten keskustelua. Nykyään ihminen voi olla vuorovaikutuksessa esimerkiksi pehmolelun kanssa. Ihmiset pitävät trendiä osittain erittäin kiusallisena sillä et voi tietää keskusteletko robotin vai oikean ihmisen kanssa. Omaa kokemusta tällaisesta on yritysten chatit, joissa vastaajana usein on robotiikan avulla toimiva automaatti vastaaja.
   Tuleeko robotit syrjäyttämään tulevaisuudessa ihmiset ja viemään heidän työpaikkansa. Tosiaalto tuoko se lisää aikaa ja helppoutta vapaa-aikaan. Ericsson onkin nimennyt sen 7. trendiksi. Trendin mukaan ihmiset pitävät robotiikan kehitystä uhkana, mutta myös mahdollisuutena. Osa ihmisistä ovat tajunneet ottaa huomioon myös robotiikan tuomia mahdollisuuksia. Sillä robotiikka vie ehkä ihmisten rutiininomaisimmat työt, mutta samalla se antaa ihmisille aikaa työskennellä yhä vaativampien ja tuottoisampien tehtävien parissa. Ehkä ajan myötä ihmiset alkavat myös tajuamaan, miten paljon robotiikka lisää ihmisten vapaa-aikaa.
   8. Trendissä uskotaan, että tulevaisuudessa ihminen elää ympäristössä, joka on täynnä älypuhelimella otettuja kuvia. Itse uskonkin, että voisin tulevaisuudessa liikkua talossani, jonka seinät ovat täynnä kuvia esimerkiksi lapsuudestani.
   Väestö kasvaa koko ajan. Samalla kaupungit täyttyvät, mutta silti on löydettävä tilaa uusille asukkaille. 9. trendi käsitteleekin tulevaisuuden ratkaisuja näille ongelmille. Kun maalla ei ole enää tilaa täytyy ratkaisut löytyä ilmasta käsin. Tulevaisuudessa ratkaisuna voisikin olla droneja ja muita lentäviä kulkuvälineitä varten ilmassa olevat tieyhteydet.
   Viimeinen 10. trendi käsittelee sähkövirtaa ja etenkin yhdistettävyyden luomia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Ihmiset ovat, jopa sitä mieltä, että lentokoneissa käytettävä polttoaine tulisi korvata sähköllä. Ihmiset uskovat, että seuraavan 5 vuoden aikana voidaan, kehittää paristo joka latautuu täyteen minuuteissa. Tällainen teknologia voisi olla mullistavaa myös sähköautojen kehityksen kannalta. Voin itsekin myöntää, että olen haaveillut usein puhelimesta, jonka voisi ladata täyteen minuuteissa. Odotankin mielenkiinnolla, milloin saan kuulla tällaisen ilouutisen.
Lähteet:
https://www.ericsson.com/en/trends-and-insights/consumerlab/consumer-insights/reports/10-hot-consumer-trends-2018
19 notes · View notes
thenwillcome-blog · 6 years
Text
Digitaalisuus liiketoiminnassa
Digitalisaatio luo yrityksille haasteita ja mahdollisuuksia. Pienet yritykset voivat sosiaalisen median markkinoinnilla saada kustannustehokkaasti suurta kasvua, mutta toisaalta suuret yritykset vähentävät henkilöstöä digitalisaation myötä. Esimerkiksi finanssialalla on käynnissä sen historian suurin murros ja konttoreita suljetaan enemmän kuin Helsinkiin ilmestyy McDonald’s ravintoloita.
Asiakkaat ovat jatkuvasti vaativampia ja palvelua tulisi saada kellon ympäri. Digitaaliset palvelukanavat antavat asiakkaille mahdollisuuden hieroa lainaneuvotteluita kotisohvalta käsin ja tilata ravintolaruokaa kotiin napin painalluksella. Yrityksen verkkosivut ja somekanavat ovat keskeisessä roolissa asiakaskokemuksen luomisessa.
Lähes jokainen mahdollinen asiakas saa ensimmäisen kosketuksen yrityksestä verkon välityksellä. Jos kokemus on huono voi asiakassuhde katketa ennen kuin alkanutkaan.
Digitalisaation ansiosta kaikki tieto on asiakkaiden käsissä. Sivustot kuten Tripadvisor ja Yelp mahdollistavat suoran palautteen muilta asiakkailta eikä tarvitse luottaa pelkkään yrityksen antamaan informaatioon. Tiedon suhteen tulee kuitenkin olla kriittinen, koska kuka tahansa voi kirjoittaa mitä haluaa.
Yksi mullistavimmista digitalisaation luomista mahdollisuuksista on hakukoneoptimointi ja sosiaalinen media. Niiden avulla yritys pystyy saamaan näkyvyyttä tehokkaasti ja kohdentamaan markkinointia haluamilleen asiakas segmenteille. Robotiikan ansiosta yritykset taas pystyvät ulkoistamaan yksinkertaisimmat ja rutiininomaisimmat työtehtävät ja voivat tämän myötä keskittymään haastavampiin tehtäviin.  
2010-luvun eräs merkittävimmistä innovaatioista on mobiililaitteissa käytettävät applikaatiot. Ne ovat helpottaneet monia eri arkipäivän tehtäviä. Aikaisemmin pelin tai laskimen lisäksi on syntynyt monia erilaisia käyttötarkoituksia sovelluksille. Esimerkiksi viestintäsovellukset ovat mullistaneet kommunikoinnin. Tekstiviestien sijaan voi lisäksi viestiä kuvaviestintä sovellusten kuten esimerkiksi Snapchatin avulla. Sosiaalisen median yleistymisen myötä käyttäjät pyrkivät suosioon sovellusten, kuten Instagramin avulla. Tärkeää on seuraajien lukumäärän kasvattaminen.  
Yritysten tulee myös sopeutua applikaatioiden käyttöön kehittämällä omia applikaatioita kasvavan teollisuuden alan parissa. Esimerkiksi pankkipalvelut ja matkaliput ovat pitkälti sähköisessä muodossa. Digitaalisuus ei ole uhka yrityksille vaan se antaa mahdollisuudet kasvulle, joka on avoinna kaikille. Kyse on siitä, miten yritys haluaa lähteä sitä toteuttamaan.
Nykyinen oletusarvo asiakkaalle on, että palveluja tarjotaan sähköisesti ja ne toimivat. Usein se on pettymys jos asioita ei voi hoitaa sähköisesti.
25 notes · View notes
thenwillcome-blog · 6 years
Text
Digitaalisuus liiketoiminnassa
Digitalisaatio luo yrityksille haasteita ja mahdollisuuksia. Pienet yritykset voivat sosiaalisen median markkinoinnilla saada kustannustehokkaasti suurta kasvua, mutta toisaalta suuret yritykset vähentävät henkilöstöä digitalisaation myötä. Esimerkiksi finanssialalla on käynnissä sen historian suurin murros ja konttoreita suljetaan enemmän kuin Helsinkiin ilmestyy McDonald’s ravintoloita.
Asiakkaat ovat jatkuvasti vaativampia ja palvelua tulisi saada kellon ympäri. Digitaaliset palvelukanavat antavat asiakkaille mahdollisuuden hieroa lainaneuvotteluita kotisohvalta käsin ja tilata ravintolaruokaa kotiin napin painalluksella. Yrityksen verkkosivut ja somekanavat ovat keskeisessä roolissa asiakaskokemuksen luomisessa.
Lähes jokainen mahdollinen asiakas saa ensimmäisen kosketuksen yrityksestä verkon välityksellä. Jos kokemus on huono voi asiakassuhde katketa ennen kuin alkanutkaan.
Digitalisaation ansiosta kaikki tieto on asiakkaiden käsissä. Sivustot kuten Tripadvisor ja Yelp mahdollistavat suoran palautteen muilta asiakkailta eikä tarvitse luottaa pelkkään yrityksen antamaan informaatioon. Tiedon suhteen tulee kuitenkin olla kriittinen, koska kuka tahansa voi kirjoittaa mitä haluaa.
Yksi mullistavimmista digitalisaation luomista mahdollisuuksista on hakukoneoptimointi ja sosiaalinen media. Niiden avulla yritys pystyy saamaan näkyvyyttä tehokkaasti ja kohdentamaan markkinointia haluamilleen asiakas segmenteille. Robotiikan ansiosta yritykset taas pystyvät ulkoistamaan yksinkertaisimmat ja rutiininomaisimmat työtehtävät ja voivat tämän myötä keskittymään haastavampiin tehtäviin.  
2010-luvun eräs merkittävimmistä innovaatioista on mobiililaitteissa käytettävät applikaatiot. Ne ovat helpottaneet monia eri arkipäivän tehtäviä. Aikaisemmin pelin tai laskimen lisäksi on syntynyt monia erilaisia käyttötarkoituksia sovelluksille. Esimerkiksi viestintäsovellukset ovat mullistaneet kommunikoinnin. Tekstiviestien sijaan voi lisäksi viestiä kuvaviestintä sovellusten kuten esimerkiksi Snapchatin avulla. Sosiaalisen median yleistymisen myötä käyttäjät pyrkivät suosioon sovellusten, kuten Instagramin avulla. Tärkeää on seuraajien lukumäärän kasvattaminen.  
Yritysten tulee myös sopeutua applikaatioiden käyttöön kehittämällä omia applikaatioita kasvavan teollisuuden alan parissa. Esimerkiksi pankkipalvelut ja matkaliput ovat pitkälti sähköisessä muodossa. Digitaalisuus ei ole uhka yrityksille vaan se antaa mahdollisuudet kasvulle, joka on avoinna kaikille. Kyse on siitä, miten yritys haluaa lähteä sitä toteuttamaan.
Nykyinen oletusarvo asiakkaalle on, että palveluja tarjotaan sähköisesti ja ne toimivat. Usein se on pettymys jos asioita ei voi hoitaa sähköisesti.
25 notes · View notes