sifalibitkilerevi
Sifalibitkilerevi.com
57 posts
Birbirinden farklı binlerce şifalı bitki ile sağlığınıza kavuşabilirsiniz.Şifalı bitkiler portalı sifalibitkilerevi.com
Don't wanna be here? Send us removal request.
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Pancar
Pancar
Şeker pancarı ve kırmızı pancar en çok tüketilen türleridir. A, B, C ve P vitaminleri ile potasyum, sodyum, magnezyum, fosfor, çinko, demir, kalsiyum, brom ve bakır minerallerini içerir. Şifa amacıyla kullanılan kırmızı pancardır.
Pancarın faydaları
Kırmızı pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır.
Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir.
Mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltır.
İdrar söktürür ve kabızlığı giderir.
Böbrekleri çalıştırır.
Şeker hastalığı ile vereme karşı koruyucudur.
Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kansızlığı giderir.
Sinirleri yatıştırır.
Kırmızı pancar suyu kansere karşı iyi bir koruyucudur.
Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.
Pancarın zararları
Kalp hastalıkları riskini azaltmak ve kan basıncını düşürmek için kullanılan pancar suyu fazla tüketildiğinde bazı yan etkilere yol açabilir. Pancar suyunun zararları arasında ishal, böbrek taşı oluşumu, idrar ve dışkı renginin değişmesi ilk sıralarda gelmektedir.
Pancar nasıl tüketilir
Şeker pancarı şeker üretiminde ve şeker pancarı pekmezi yapımında kullanılır. Kırmızı pancarın ise yemeği, salatası ve turşusu yapılır. Kırmızı pancar, sebze olarak kullanılmasının yanında, tedavi amacıyla da kullanılır. Kırmızı pancar kaynatılıp içilirse böbrek kumlarını dökmekte faydalı olur. Pancar suyu sarılık tedavisinde kullanılır. Şeker hastalığı olanlar şeker pancarını kullanmamalıdır.
Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Pancar
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Düğün Çiçeği
Düğün çiçeği nedir
Girit lalesi, şekayık lalesi,ve ranunculus isimleri ile de bilinir. Çiçeğigiller familyasından, 30-60 santime kadar büyüyen, çok yıllık otsu bir bitkidir. Düğün çiçeğinin kullanılan kısımları; Kökleri.
Düğün çiçeğinin faydaları
Basur memelerinin şikayetlerini giderir.
Romatizmaya iyi gelir
Düğün çiçeği nasıl tüketilir
Kullanılan yeri köküdür ve haricen kullanılır. Kavak merhemi ile birlikte basura karşı faydalıdır. Zehirli olduğu için çayı yapılmaz ve dahilen kullanılmaz. Dikkatli olunmalıdır. Zehirlenme halinde kusma, ishal ve baş dönmesi gibi belirtiler görülebilir.
DİKKAT : Zehirlidir. Doktor kontrolünde kullanılmalıdır.
Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Düğün Çiçeği
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Bamyanın Faydaları
Bamya
Son derece besleyici olan bamya yeşil rengi ile yenilebilen değerli besinlerimiz den bir tanesidir. Bu yıllık yeşil bitki Abelmoschus esculentus yani ebegümecigiller ailesine ait ve ılıman iklimlerde yetişen bir sebze çeşididir. 100 gram tüketilen bamya sadece 30 kalori kazanmamızı sağlamaktadır. İçeriğinde hiçbir doymuş yağ bulundurmayan bamyalar bu sayede çok düşük oranlarda kalori sağlamaktadır. Lif a��ısından da zengin olan bu yeşil sebze içeriğindeki mucilaginous sayesinde sindirilmiş gıda parçalarının düzenlenmesine yardımcı olarak kabızlığı önlemektedir. Kişilerin kendilerini daha zayıf hissetmesini sağlar ayrıca depresyonda olan kişilerin duygu ve düşüncelerinin düzelmesini sağlayarak bu gibi olumsuzluklardan en kısa sürede kurtulmasını sağlamaktadır.
Bamyanın içinde ki vitaminler
Folat 88 mcg
Niasin 1 mg
Piridoksin 0.215 mg
Riboflavin 0.060 mg
Tiamin 0.200 mg
Vitamin C 21.1 mg
Vitamin A 375 IU
Vitamin E 0.36 mg
Vitamin K 53 mcg
Pantotenik Asit 0.245 mg
Bamyanın faydaları
Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur.
İdrar söktürücüdür ve kabızlığı gidermekte faydalıdır.
Halsizliğe iyi gelir.
Çiçekleri ezilip kaynatılarak suyu içilirse göğsü rahatlatır ve yumuşatır.
Bamya nasıl tüketilir
Bamya farklı tarifler ile yapılan yemeği ile sofralarınıza lezzet katabilir.
Bamya çiçeği nasıl tüketilir
Bamya çiçeği ezilip kaynatılarak elde edilen bamya çayı içilebilir,Göğüsü yumuşatır.
Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Bamyanın Faydaları
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Muşmulanın Faydaları
Muşmula
Beyaz ve pembe renklerde çiçekler açan bir ağaç ve bu ağacın buruk tatlı meyveleridir. Muşmula meyvesi C vitamini ile karoten ve çeşitli mineraller içerir.
Muşmulanın faydaları
C vitamini ve mineraller açısından zengin olan muşmula, bağırsak ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlıyor.
Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder.
Bağırsakların iyi çalışmasını sağlar.
İncebağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi giderir.
Kan dolaşımını düzenler.
Sinirleri güçlendirir.
Mide hastalıklarında faydalıdır.
Lumbago ve nikriste kullanılır.
Ana karnındaki ceninin düşmesini önler.
Muşmula yaprakları şeker hastalığına iyi gelir.
Muşmulanın çekirdeği idrar artırıcıdır.
  Muşmulanın zararları
Muşmula meyvesinin bilinen  zararı yoktur. Aksine insan sağlığı için oldukça faydalı bir meyve olarak bilinir.
Muşmula nasıl tüketilir
Muşmula meyvesi ilk koparıldığında buruk bir tada sahiptir. Bir süre bekletildikten sonra yumuşar ve lezzetlenir. Bu şekilde meyve olarak yenebileceği gibi çekirdekleri ve yaprakları da ilaç olarak kullanılabilir. Muşmula çekirdeği idrar arttırır. Muşmula yaprakları kaynatılıp içilirse şeker hastalığına iyi gelir.
Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Muşmulanın Faydaları
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Mısırın Faydaları
Mısırın ana vatanı
Uzmanlar ana vatanı Güney Amerika olan ve günlük yaşantımızda salatalardan pilavlarımıza kadar kullandığımız mısırın sağlık açısından da oldukça yararlı bir besin olduğunu belirtiyor ve sağlığına önem verenlerin bol bol mısır tüketmesi tavsiyesinde bulunuyor.
Mısırın faydaları
Mısır tam bir vitamin deposudur.B1 vitamini, patotonik asit B5 vitamini, folat, niasin B3 Vitamin ve C vitaminini de bol miktarda içermektedir. Mısır ayrıca diyetsel liflerin, fosfor ve magnezyum minerallerinin iyi bir kaynağıdır. Mısır, Yüksek Lifli Bir Gıdadır. Bir bardak mısır günlük lif ihtiyacının yaklaşık %23’ ünü karşılayacak kapasitededir. Yapılan araştırmalar mısırın yüksek kolesterol seviyelerini düşürdüğü, kolon kanseri riskini azalttığı ve İrritabl bağırsak sendromunun bir kısım rahatasızlık verici semptomlarını hafiflettiği göstermiştir. Sindirim sistemi ve kalp üzerindeki etkilerine ek olarak, mısırda bulunan lif kan şekeri seviyelerini stabilize etmeye yardım edebilir. Eğer diabetiniz varsa, mısır size yavaş yanıcı dayanıklı bir enerji sağlarken kan şekerinizi dengeye getirme konusunda yardımcı olabilir. Düzenli mısır tüketimi hem kan şekeri ve insülinin düşürülmesi ve dengelenmesine yardımcı olur. Yüksek lifli grup ayrıca toplam kollesterolü yaklaşık %7 civarında geriletir, trigliserit seviyelerini %10,2 itibari ile ve VLDL seviyelerini (kollesterolün en tehlikeli formu) %12,5 itibar ile geriletir.
Kalp sağlığı İçin Mısır :Mısırın sağlığa katkısı sadece lifli olması boyutunda değildir. Belirgin miktarlarda ki folik asit ,niasin ve sağlamış olduğu magnezyum ile de son derece faydalı bir besindir. B vitamini olarak bilinien Folik asit doğumsal bozuklukları önlemede yardımcı olur. ayrıca homosistein seviyelerini düşürmeye yardım eder. Homosistein metilasyon siklüsü olarak adlandırılan önemli bir aminoasittir. Homosistein direkt olarak kan damarlarını tahrip edebilir, böylelikle bu tehlikeli molekülün yüksek kan seviyeleri, kalp krizi, felç yada periferal vasküler hastalıklar açısından oluşturduğu risktir. ve kalp hastalığı olan hastaların %20 ile %40’ı arasında mevcuttur. Şu hesaplanmıştır ki folatın günlük değerinin %100’ünün alınması halinde bu sadece kendi başına her yıl itibari ile muzdarip olunan kalp krizi sayısını %10 itibari ile geriletebilir.Folattan zengin diyetler ayrıca kolon kanserinin azalmış riski ile ilişkilidir.Bir kupa mısır folat için günlük değerin %19’unu sağlar iken yüksek kollesterol seviyelerini düşürmeye yardım etmek sureti ile kardiyovasküler hastalıkları azaltabilen bir başka B vitamini olan niasinin günlük değerininde %18,9’unu sağlar. Mısırda bol miktarda magnezyum bulunur.Magnezyum doğanın sahip olduğu kalsiyum kanal blokörüdür.Arter ve venlerin çevresinde yeterli magnezyum olduğu zaman derin nefes bir iç çekme ile gevşemeyi sağlar direnci azaltır kanın akışını iyileştirir, vücutta oksijen ve besinlerin dağılımını iyileştirir.Çalışmalar göstermiştir ki magnezyum eksikliği sadece kalp krizi ile ilişkili olmayıp fakat kalp krizinin hemen akabinde yeterli magnezyumun yoksunluğu kalbe serbest radikal hasarını kolaylaştırır.Bu itibarla kısmen gevşetici etkileri ile birlikte, mısırda bulunan magnezyumun. ayrıca astma ve migren gibi durumların ağırlığını azalttığı yüksek kan basıncını düşürdüğü ve arteroskeleroz ve diabetik kalp hastalığı riskini gerilettiği gösterilmiştir.Bir kupa mısır magnezyuma yönelik günlük değerin %16,4’ünü sağlar.
Akciğer kanseri gelişme riskinizi azaltınBeta-kriptozantinden zengin gıdaların tüketilmesi yüksek oranda mısırda balkabağında, kavun da, kırmızı dolma biberde,mandalinada, portakalda ve şeftalide yüksek oranda mevcut olan bir portakal rengi kırmızı karetoit ; akciğer kanseri gelişme riskini belirgin bir şekilde azaltabilir. “Kanser Epidemiyolojisi, Biomarkerleri ve Önlenmesi” dergisinin 2003 ekim sayısında yayınlanan bir çalışmada, Çin’de,Şangay’da 63257 yetişkinden diyet ve hayat stiline ilişkin veri toplanmış olup bunlar 8 yıl için takip edilmişler, bu zaman boyunca 482 akciğer kanseri vakası teşhis edilmiştir.Bunlarda çoğu kriptozantin zengin gıdalar içeren gıdaları yiyenler akciğer kanseri riskinde %27’lik bir gerileme göstermişlerdir.Mevcut sigara tiryakileri değerlendirildiğinde çok kriptozantinden zengin gıdalar tüketenler, daha az koruyucu gıda tüketen sigara içicilere kıyasla akciğer kanserinden %37,5 daha az düşük bir riske sahip olarak bulunmuşlardır.
Hafızanızı Vitamin B1 ile yenileyin Mısır tiaminin mükemmel bir kaynağı olup bir tek kupada bu besleyicinin günlük değerinin üçte biri (%32,7’si) sağlanmaktadır.Tiamin enerji üretimine merkez olan enzimatik reaksiyonlarda bir entegre katılımcıdır ve ayrıca beyin hücreleri/ bilişsel fonksiyonlar için kritiktir.Bunun sebebi tiaminin asetilkolinin sentezi için; ki hafıza için zorunlu bir nöro ileticidir, ve bunun yokluğunun zihinsel fonksiyondaki yaş ilişkili gerilemelere (yaşlılık) ve alzheimer hastalığına belirgin katkılaşan bir faktör olduğu bulunmuştur, ihtiyaç duyulur.Gerçekte alzheimer hastalığı, asetilkolin seviyelerindeki bir azalma ile karakterizedir. Sağlıklı diyetinize mısırı eklemiş olmayı unutmayın.
Stres altında bile enerji üretimi için destekTiaminine ek olarak şimdiye kadar bahsedilen niasin-vitamin B3’ olduğu kadar pantotonik asite yönelik olarakta iyi bir kaynaktır.Hem pantatotik asit hemde niasin karbonhidrat, protein ve lipit metabolizmaları için gereklidir.Pantatonik asit özellikle stres altında olduğunuz zaman değerli bir B vitaminidir ki bu adrenal bezlerin fonksiyonunu desteklemesi itibariyledir. Bir kupa mısır günlük pantatonik asit için gerekli değerin %28,8’ini ve niasin için ise günlük gerekli değerin %18,9’unu sağlamaktadır.
  Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Mısırın Faydaları
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Mersin Yaprağı
Mersin yaprağı
Mersin bitkisinin dal, yaprak, çiçek ve meyveleri hoş kokuludur. Bitki, döktüğü tohumlarla kendiliğinden çoğalır ya da gövde çelikleriyle üretilir. Mersinin yaprak ve çiçekli dallarında tanen, reçine, acı birtakım maddeler ile uçucu yağlar: meyvelerinde yüksek oranda A vitamini, tanen, şeker ve asitler bulunur. Tatlı ve hoş kokulu meyveleri pazarlarda satılır ve yenir.
Mersin yaprağının faydaları
Balgam söktürücü
Terletici,
Romatizma ağrılarını giderici olarak kullanılır.
İdrar zorluğu,
Mesane iltihabı,
Prostat şişmesinde
Ayrıca A vitamini yönünden zengin olan mersin meyvesinden şurup yapılarak içilmesinin, görme yeteneğini artırdığı ileri sürülmektedir.
  Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Mersin Yaprağı
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Kuru Ciltler İçin
Kuru cilt maskesi
Süt banyosu derinlemesine temizler ama epidermisin hassasiyetine zarar vermediği için cildi kurutmaz. Tuz olu derinin atılmasına yardımcı olur.
Kuru ciltler için cilt bakımı malzemeler
Süt
Tuz
Bal
Hazırlanışı
Boş bir plastik su şişesinin içinde bir litre süt, bir fincan tuz ve yarım fincan balı çalkalayarak karıştırın. Bu köpükle vücudunuzu ovun, sonra durulayın.
Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Kuru Ciltler İçin
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Acı Damkoruğu
Acı damkoruğu nedir
Bilimsel Adı Sedum Acre’dir. Acı Damkoruğu veya Acı Yağ Otu Olarak Bilinir. Damkoruğu İle Karıştırılmamalıdır.Halk Arasında Bilinen Adı Duvar Karabiberi’dir. Çoğunlukla Duvar Karabiberi Olarak Anılır.
Acı damkoruğunun faydaları
İdrar sökücüdür.
Basur memelerini yok etmek için merhem elde etmede kullanılırlar.
Taze halde kullanıldığında nasırları yok eder.
  Acı damkoruğu nasıl kullanılır
Taze haldeyken nasırların üzerine konularak veya tibbi ortamda merhem yapımında kullanılır
Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Acı Damkoruğu
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Zakkum Yaprağının Faydaları
Zakkum kalın gövdeli dağlık iklimlerde yetişen yeşil bir bitkidir. Büyük ölçüde Batı Himalaya dağlarında yetişen ve soğuk ve şiddetli olumsuz havalara oldukça dayanıklı şifalı bir bitkidir. Geçmiş tarihlerde kullanılan bu bitki tarihsel referansını 15.yüzyıl da Mezopotamyalılar tarafından zakkum özleri kullanılarak birçok hastalık üzerinde iyileştirici özellik göstermesidir. Kanser hastalıklarına ve akşamdan kalmalar için etkili olabilen zakkum bitkisi Babilliler, Romalılar, Araplar ve antik Yunanlılar tarafından çeşitli sağlık koşulları altında tedavi amaçlı aktif olarak zakkum bitkisel özleri kullanılmaktadır.
Zakkum yaprağının faydaları
Bol miktarda idrar söktürür.
Vücutta biriken suyu boşaltır.
Akrep ve arı sokmasında faydalıdır.
Haricen kullanıldığı takdirde adale ağrılarını giderir.
Düşük dozlarda kullanılacak olursa kalbi kuvvetlendirir. DÜŞÜK DOZLARDA KULLANILMALIDIR.
Halk arasında haricen deri kanserine karşı kullanılmaktadır.
Uyuz gibi deri kaşıntılarına, bit, pire gibi zararlılara ve arı sokmasına karşı haricen kullanımı faydalıdır.
DİKKAT
Çok zehirli bir bitki olduğundan ufak bir miktarı bile ölüme neden olabilir. Doktor kontrolü dışında kullanmayınız.
Zakkum nasıl tüketilir
akkum kurutulduktan sonra suyla kaynatılarak çok küçük miktarlarda dahilen ya da zeytinyağı ile karıştırılarak haricen kullanılabilir. Bitki kardiotonik glikozitler taşır. Dahilen idrar arttırıcı ve kalp kuvvetlendirici etkisi vardır. Fazla miktarda alındığında zehirlenmelere sebep olur. Haricen zeytinyağı ile yoğrulmuş olan yapraklar bilhassa uyuza karşı kullanılır. Bir gram kuru yaprak, insanlarda tehlikeli zehirlenmelere yol açar. Zehir etkisi kurutma ve kaynatmayla ortadan kalkmaz. Bu bitkiyi yiyen, ölmüş hayvanların etleri de zehirlidir.
Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Zakkum Yaprağının Faydaları
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Semiz Otunun Faydaları
Semiz Otu
Semizotu, yaprakları salata olarak ya da ıspanak gibi pişirilerek yemeklerde kullanılan bir sebzedir. C vitamini ile demir bakımından zengin bir besindir. Ayrıca, bol miktarda Omega–3 yağ asidi içerir.
Semiz otunun faydaları
Yüksek oranda lif içerdiği için kabızlığa iyi gelir, bağırsakları yumuşatır.
Semizotu, vücudu mikroplara ve soğuk algınlığına karşı da korur.
Beyin yorgunluğuna da iyi gelir..
Sinirleri dinlendirip, uykunun düzene girmesine de yardımcı olur.
Kanı temizleme etkisiyle kanın üre ve benzeri maddelerden temizlenmesini sağlar.
İdrar söktürerek böbreklerdeki kum ve taşın dökülmesini kolaylaştırır.
İçerdiği omega-3 sayesinde kalp sağlığı için de önemlidir.
Devam eden araştırmalarda gut hastalığına, baş ağrısı ve bedendeki diğer ağrılara iyi geldiği saptanmıştır.
Yaşlılar, midesi hassas olan kişiler ve şeker hastalarına da faydalı olan semizotu, düşük kalorisi sayesinde formda kalmaya yardımcı olarak, zayıflamak isteyen kişiler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.
Madensel tuzlar ve vitaminler yönünden oldukça zengin olan semizotu nisan, mayıs ve haziran aylarında haftada 3-4 kez tüketilmelidir.
Semiz otu nasıl tüketilmeli
Semiz otu salatalarımızda mümkün olduğunca az bıçak darbesine maruz bırakılarak salatalara eklenebilir veya yapılan yemeklerde mümkün olduğunca az pişirilerek tüketilmelidir.
Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Semiz Otunun Faydaları
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Hardal Tohumunun Faydaları
Hardal tohumu
Siyah hardal, sarı hardal ve kahverengi hardal olmak üzere üç çeşit hardal bulunmaktadır. Bunlar içinde daha makbul olanı siyah hardaldır.
Bu bitkinin tohumu un durumuna getirilir ve sirkeyle karıştırılarak macun kıvamında bir karışım yapılır. Izgara etlerin yanında ve bazı soslarda kullanılır. Haricen lapası, yakısı ve banyosu yapılir. Sos olarak ve soslara sarımsı renk vermek için zerdeçal ile birlikte kullanılır. Kahverengi tohumlar köri hazırlamak için diğer baharatlarla karıştırılır.
Hardal tohumunun faydaları
Haricen hardal lapası, hardal yakısı veya hardal banyosu şeklinde, kam cilde toplamak ve ağrı kesmek için kullanılır.
Sofra hardalı olarak bilinen baharatın terkibine girer.
Nadiren de olsa iştah kesici olarak kullanılmaktadır.
Hardal tohumunun zararları
Fazla tüketilmesi durumunda mide ve bağırsak sistemini tahriş ederek zehirlenmelere yol açabilir.
Uzun süre cilde uygulanırsa deride yanıklara neden olur.
Hardal tohumu nasıl kullanılır
Siyah hardal ya da beyaz hardal bitkilerinin tohumları ya da bu tohumların öğütülmüş hali baharat olarak kullanılır. Yakıcı bir tadı vardır. Sos olarak ve soslara sarımsı renk vermek için zerdeçal ile birlikte kullanılır. Bütün haldeki hardal tohumları turşu salamuralarında, et ve deniz ürünleri pişirmede kullanılabilir. Toz hardal da içeceklere ve fırında yapılan bazı yemeklere katılır.
Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Hardal Tohumunun Faydaları
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Sarımsağın Faydaları
Sarımsak
Soğanlı bir bitki türü olan sarımsak, yıllık bir bitkidir. Doğa ortamında yabani olarak yetişmeyen sarımsak, yüzyıllardır bir kültür bitkisi özelliği taşımıştır. Ülkemizde en çok Kastamonu ‘da Taşköprü İlçesinde yetişmektedir. Burada yetişen sarımsak türü, başka bir bölgede yetiştirilememiştir. Kokusu ve tadı kendine özgüdür. Bu bölgede yetiştirilen sarımsağın dünya üzerinde bir rakibinin olmadığını söylemek doğru olsa gerek.  1 yıl boyunca saklanabilir ve muhafaza edilebilir.
Sarımsağın faydaları
Sarımsak, atardamar kireçlenmesine karşı iyi gelmektedir.
Yaraları ve çıbanları iyileştirme özelliği taşımaktadır.
Krampları geçirir.
Sivrisinek ve haşerelere karşı vücudun korunmasını sağlar.
Kabızlığa karşı etkilidir.
Sesi güzelleştirici etkisi vardır.
Saç dökülmesine karşı yavaşlatıcı bir görev üstlenmiştir.
Akciğer, safra kesesi, karaciğer ve kalbin güçlenmesini sağlar ve çalışmasında etkin bir şekilde rol oynar.
Vücutta yer alan bağırsak kurtlarını ve parazitleri öldürmektedir.
Zararlı bakterilerin yok edilmesini sağlar.
İştah açıcıdır.
Nefes borusunda oluşan rahatsızlıklara ve bronşite iyi geldiği bilinmektedir.
Mide ve bağırsaklarda dezenfekte sağlamaktadır.
Tansiyonu düşürdüğü bilinmektedir.
Sarımsak aynı zamanda çok iyi bir ateş düşürücüdür.
Gribal enfeksiyonlara karşı iyi gelmektedir. Grip vücudunu öldürmekte ve vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Bağırsakta biriken gazların yok olmasını sağlamaktadır.
Sivilceleri kurutmada etkilidir.
Sedef hastalığını hafifletir.
Kilo kontrolünde faydalıdır.
Sivrisineklerin sizden uzaklaşmasını sağlar.
Sarımsak nasıl tüketilir
Sarımsak genellikle yemeklere ilave edilerek, tüketilmektedir.
Sarımsak çayı ve farklı bitkilerle karıştırılarak yapılabilen formüllerle ilaç halinde de tüketilebilinir.
  Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Sarımsağın Faydaları
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Enginarın Faydaları
Enginar
Karaciğer ve böbrek yetmezliğinde faydalıdır. Sarılık ve hepatit hastalıklarında, aşırı şişmanlıklarda, kurdeşende, Romatizma ve egzamada, kan dolaşımını düzenlemede faydalıdır. Kolesterolün sebep olduğu damar sertliğinde, kalp sancıları, enfarktüs, beyin kanamaları gibi rahatsızlıkları önleyicidir. Kalbin en iyi dostudur. Kan temizleyici, vücuttaki zehirli maddeleri atmada, vücuda dinçlik vermede, kalp adalelerinin kuvvetlenmesinde, üre ve kolesterolü düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağlar. Mideyi dezenfekte ederek rahat çalışmasını sağlar. Toksinlerin atılmasında yardımcı olur.
Enginarın faydaları
Sarılıkta faydalıdır.
Romatizma ağrılarını azaltır.
Eklem ağrılarını azaltır.
İştah açıcıdır.
Bağırsak ve mideye faydalıdır.
Şeker hastalarına iyi gelir
Beyin yorgunluğuna iyi gelir
Karaciğere faydalıdır.
Kolestrole faydalıdır.
Enginarı nasıl tüketilir.
Taze yaprakları ve kökleri yaprak yapımında kullanılır.
Taze enginar yaprağı kurutularak çayı yapılabilir.(Karaciğer rahatsızlıklarına oldukça iyi gelir.)
Tüylü kabukları kaynatılarak elde edilen su ile saç bakımı yapılabilir.
Enginar yemeklerinizde sofralarınızı tatlandırabilir.
  Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Enginarın Faydaları
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Maydonozun Faydaları
A, C, E ve K vitaminleri ile demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, kükürt ve fosfor mineralleri açısından oldukça zengin bir bitkidir. Bilim adamları maydanozun faydalarını araştırmış ve insan vücudunda birçok hastalığın önleyici ve tedavi edici özelliği olduğunu ispatlamışlardır. Uzmanlar aynı zaman da maydanozun her sofrada olmasını ve yenmesinin kişinin sağlığı açısından çok faydalı olduğunu söylemektedirler. Günde 7-8 adet maydanoz yemek günlük ihtiyacımız olan C vitamini ihtiyacını karşılamaktadır.
Maydonozun faydaları
Maydanoz saçlara oldukça iyi gelir ve saçların canlanmasını sağlar.Cilde canlılık katar ve cilt lekelerinin azalmasında etkilidir.Bağırsakların çalışmasında etkilidir.Sindirimin kolaylaşmasında aktif olarak rol oynar ve ödem söktürücüdür. Bu nedenle diyetlerde özellikle maydanoz tüketimi ve maydanoz çayı önerilidir.İdrar söktürücüdür.Vücuttaki  kirli kanı temizlemektedir.Terletici özelliği ile oldukça faydalıdır.Kabızlık sorununa karşı etkilidir.Midedeki ve bağırsakta oluşan gazların çıkmasında faydalıdır.Özellikle böbrek taşı ve böbrek kumu olan hastaların taş ve kum dökmesinde çok faydalıdır. Doktorlar tarafından maydanoz suyu tavsiye edilmektedir.Bağırsak kurtlarının düşürülmesinde etkilidir.Maydanoz, iyi bir ateş düşürücüdür.Cinsel isteği arttırıcı özelliği vardır. (Afrodizyak etkilidir.)Vücuda kuvvet ve enerji verir.  Halsizliğe iyi gelir.Görme duyusuna iyi yönde katkı sağlar.Kansızlığa karşı faydalıdır.Diş etlerini güçlendirir.Yüksek tansiyonun düşürülmesinde etkilidir.Kansere karşı koruyucu özelliği vardır.Kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı koruyucu özellik göstermektedir.Selülite karşı iyi geldiği bilinmektedir.Egzamaya karşı etkilidir.Karaciğer rahatsızlıklarının giderilmesinde etkilidir.Regl dönemlerinin düzenli olmasında oldukça faydalıdır. Kadınlarda görülen akıntıların kesilmesini sağlar.  Regl dönemindeki ağrıları giderir.Maydanozun içinde bol miktarda beta karoten bulunmaktadır.  Bu özellik sayesinde kılcal damar sistemine ve tiroid bezine iyi geldiği bilinmektedir.Bir tutam maydanoz yiyerek günlü C vitamini ihtiyacınızı karşılamanız mümkündür.Şişmanlığa karşı etkilidir.Sarılığa karşı iyi geldiği bilinmektedir.Uyumadan önce bir demet maydanoz tüketmek rahat bir uyku sağlar.Bulantı ve nefes darlıklarında maydanoz çiğnenerek yutulursa iyi gelmektedir.Eğer sivilceli ve lekeli bir yüzünüz var ise maydanoz kullanabilir ve temiz bir cilde kavuşabilirsiniz.
  Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Maydonozun Faydaları
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
İzlanda Likeni
İzlanda likeni nedir
Nemli kayalıklarda ve ormanlarda yetişen bir yosun türüdür. İçerisinde başta likenin olmak üzere, cetrarin, acı madde ve müsilaj vardır.
İzlanda likeninin faydaları
Kronik bronşit için suda kaynatılıp ilk suyu dökülür ve ikinci kez suda kaynatılıp öyle kullanılır.
İştah açıcı ve yatıştırıcı, rahatlatıcı etkileri vardır.
Müshil etkisi yapar.
Verem tedavisinde kullanılır.
Kan dolaşımını düzenler.
Mide salgılarını arttırır.
Gastrite iyi gelir.link:dr ışıl özdemir
İzlanda likeni nasıl tüketilir
Kurutulup toz haline getirildikten sonra sıcak suda demlenerek kullanılır.
Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları İzlanda Likeni
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Altınbaşak Otu
Altınbaşak  otu nedir
Genellikle 30-40 cm boylarında olmakla birlikte 1 metreye kadar uzayabilen, çok yıllık, otsu bir bitkidir. Adını, altın sarısı rengindeki çiçeklerinden almaktadır. Yahudiotu ve Altınasa olarak da adlandırılmaktadır. İçeriğinde P vitamini, saponinler ve flavonlar bulunmaktadır.
Altınbaşak otunun faydaları
Böbrek ve mesane rahatsızlıklarında etkili bir ilaçtır,
Antiseptik özelliği sayesinde iltihaplanmaları kısa sürede geçirir,
Romatizma ve varis tedavisinde kullanılır,
Bulantıyı önler,
Gaz ve idrar söktürücüdür,
Vücuttaki fazla suyu atar,
Yaraların iyileşme süresini kısaltır,
Safra rahatsızlılarına iyi gelir,
Kanamalı bağırsak hastalığının tedavisinde kullanılır,
Ruhsal çöküntülerde tedavi amacıyla kullanılmaktadır.
Altın başak otu nasıl tüketilir
Çiçeklenme zamanında toplanan bitkinin toprak üstü kısımları taze ya da kurutulmuş olarak kullanılır. Dahilen çayı yapılır, haricen ise toz haline getirilerek kullanılır. Çayı, varisler, adet kanaması, egzama ve eklem romatizması şikayetlerini azaltır. Kurutulmuş yaprakları toz haline getirilerek yaraların üzerine konursa iyileşmeyi hızlandırır. Altınbaşak otu yün ve pamuklara renk vermek için de kullanılmaktadır.
Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Altınbaşak Otu
0 notes
sifalibitkilerevi · 10 years ago
Text
Börülce
Börülce nedir
Göbeği koyu renkli olduğu için Karnıkara da denilen, fasulyeye benzer bir bitki olan börülce, C vitamini ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca, azot ve nişasta da içerir.
Börülcenin faydaları
Göğüs ve akciğere faydalıdır.
İdrar tutukluğunu ve anüs kaşıntısını giderir.
Cinsel arzuyu arttırır.
Yanıklara sürülürse faydası görülür.
Kandaki şeker oranını ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.
Kansızlığa iyi gelir.
Börülce nasıl tüketilir
Yemeği, turşusu ve salatası yapılarak tüketilen bir bitkidir.
Şifalı bitkiler , şifalı bitkiler ve faydaları Börülce
0 notes