Tumgik
nursingresiliency · 3 years
Text
Weiner et al.
Tumblr media
L’estudi és troba en marxa al moment de la recolecció de les dades. Els resultats és farán públics el mes de Març de 2021.
La intervenció, "My Health Too”, és un estudi grup-control (amb un total de 120participants) a cada un dels hospitals de la zona est de França, on és realitzaran 7 sessions online de Teràpia Cognitiu-Conductual (CBT) al grup experimental i sessions de biblioteràpia al grup control. Se l’hi uneix una línia que presta servei entre setmana de 9h a 17h i refereix a les persones que necessitin més suport. A més s’estableix una pàgina web que conté informació de salut de forma anònima i segura.
Referència: Weiner L, Berna F, Nourry N, Severac F, Vidailhet P, Mengin AC. Efficacy of an online cognitive behavioral therapy program developed for healthcare workers during the COVID-19 pandemic: the REduction of STress (REST) study protocol for a randomized controlled trial. Trials. 2020;21(1):870. doi:10.1186/s13063- 020-04772-7
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
Teall & Mazurek Melnyk
Tumblr media
L'intervenció consisteix en la creació d’un lloc web que inclou les característiques de la iniciativa, que emparella una estudiant d’infermeria (mentée) i una o més infermera en exercici (mentor) i crea així una “parella de benestar”, que mitjançant reunions per videotrucada és comunicaven i realitzaven les intervencions que prioritzen l’activitat física, l’alimentació saludable, patrons de son i unes bases que reforcin la resiliència.
Durant les 6 setmanes de durada del programa el 41% de les infermeres és va reunir 4 vegades amb la seva estudiant d’infermeria en practiques assignada, 12.8% ho van fer 5 vegades i el 12.8% restant 6 vegades. El 40.5% declaren tenir un o més símptomes de burnout, i un 8.1% afirmen sentir-se “completament cremades”. El 55.6% de les estudiants d’infermeria en pràctiques declara tenir símptomes de burnout de forma ocasional mentre que un 16.7% afirma que són continus. Un 77.8% creu que les participats amb les que han treballat s’han beneficiat del programa.
A través del programa les estudiants d’infermeria han pogut conèixer de primera mà con s’adreça la pandèmia, el seu impacte i com és de necessari prioritzar el benestar i la resiliència per a la seva futura pràctica.
Referència: Teall AM, Mazurek Melnyk B. An Innovative Wellness Partner Program to Support the Health and Well-being of Nurses During the COVID-19 Pandemic: Implementation and Outcomes. Nurs Adm Q. 2021;45(2):169-174. doi:10.1097/NAQ.0000000000000457
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
Sulaiman et al.
Tumblr media
La implementació remota del protocol Primers Auxilis Psicològics (PFA) permet establir de manera immediata una eina per a salvaguardar la salut mental dels professionals sanitaris en el moment en el que és produeix un brot epidèmic. Aquest, però, pot ser útil més enllà de la situació actual.
El procés és troba en marxa en el moment de la recol·lecció de les dades. Els resultats esperats per els autors són: Una millora del 30%-50% dels nivells d’angoixa/burnout en un període de 24 setmanes, qué esperen serà realista i suficient per assolir tots els objectius específics de l’estudi.
Referència: Sulaiman AH, Ahmad Sabki Z, Jaafa MJ, et al. Development of a Remote Psychological First Aid Protocol for Healthcare Workers Following the COVID- 19 Pandemic in a University Teaching Hospital, Malaysia. Healthcare. 2020;8(3):228. doi:10.3390/healthcare8030228
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
Sockalingam et al.
Tumblr media
L'intervenció consisteix en la implementació del Programa ECHO-CWC (Extension for Community Healthcare Outcomes, Coping With COVID) al Centre per les Addiccions i la Salut Mental d’Ontàrio (CAMH), dos sessions setmanals d’una hora de duració on és realitzen exercicis de mindfulness, preguntes i respostes en relació al COVID-19, un cas per il·lustrar estratègies afrontament i una activitat per estimular la reflexió i la connexió de la comunitat.
Tot i que no ha finalitzat la seva recol·lecció de dades els autors comparteixen aquest article preliminar coneixen que totes les eines que és posin a l’abast dels professionals sanitaris poden ajudar en la situació de pandèmia actual, que comporta un greuge per a la salut mental de tot el personal sanitari.
Un total de 426 persones participen activament en el programa. Al final de les primeres 5 sessions un 85.5% afirma sentir estrès al lloc de feina, 75.2% por d’infectar a una altra persona i 70.5% por d’emmalaltir. Un 59.7%, però, acceptaven voluntàriament el risc d’exposar-se a tractar pacients de COVID-19.
Referència: Sockalingam S, Clarkin C, Serhal E, Pereira C, Crawford A. Responding to Health Care Professionals’ Mental Health Needs During COVID-19 Through the Rapid Implementation of Project ECHO. J Contin Educ Health Prof. 2020;40(3):211-214. doi:10.1097/CEH.0000000000000311
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
Mellins et al.
Tumblr media
Entre Març i Juny 186 grups de 1-30 (aproximadament 1500 persones) dels 40 departaments del Centre Médic Irving de la Universitat de Columbia, participen en les diferents intervencions:
1) Grups de Suport Entre Iguals (30min): Virtuals; basades en la estructura de cada departament/unitat.
2) Sessions de Suport Individualitzades Entre Iguals (20min): Debats sobre el reptes i formes d’enfrontar-se a ells i ser resilent.
3) Mítings en Petits i Grans Grups (30-60min): Virtuals; enfocats en gestió de l’estrès, l’ansietat, el trauma, la pèrdua, el dol i estratègies per donar suport a l’autocuidatge i al benestar emocional.
4) Elaboració de la Guia del Facilitador CopeColumbia: Estratègies d’afrontament basades en la evidencia.
Les dades no han sigut sistemàticament revisades previ o posterior a l’aplicació de les intervencions, així doncs, no és pode identificar aquelles parts que poden haver sigut més profitoses.
Però, els autors destaquen qué al tenir els professionals de salut mental proveint durant tot l’estudi com a facilitadors ha permès donar una assistència més ràpida i eficient als professionals que necessitaven d’una atenció individualitzada.
Referència: Mellins CA, Mayer LES, Glasofer DR, et al. Supporting the well-being of health care providers during the COVID-19 pandemic: The CopeColumbia response. Gen Hosp Psychiatry. 2020;67(June):62-69. doi:10.1016/j.genhosppsych.2020.08.013
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
Tumblr media
Sessions de Shiatsu per als treballadors sanitaris com a part de les activitats disponibles a La Bulle.
- Relacionat amb: Lafèvre et al.
- Disponible a:
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
youtube
Un cop d'ull virtual a La Bulle i les activitats que s'hi realitzen.
- Relacionat amb: Lafèvre et al.
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
Lefèvre et al.
Tumblr media
El Port Royal Bubble o La Bulle, és un espai on els professionals poden trobar assistència, confort, empatia i activitats que facilitin la descompressió i la relaxació. És obert tots els dies de la setmana, de 9h a 21h. Consta de 4 àrees especifiques, 3 habitacions i zona exterior de jardí. A l’espai de conversació el personal és especialitzat en l’assessorament en salut mental (psiquiatres, psicòlegs, pediatres i treballadors socials). Intervencions individualitzades fora de l’espai és posen també en funcionament per aquells que ho requereixin.
A les 4 setmanes de la posada en marxa >800 professionals van visitar l’espai: 57% eren infermeres, 11% metges, 11% personal tècnic, 11% personal administratiu i el 10% restant auxiliars d’infermeria.
En un seguit de comentaris el personal que visita l’espai el descriu un lloc “llunyà a la malaltia i la preocupació” i per poder “cuidar d’un mateix”.
Referència: Lefèvre H, Stheneur C, Cardin C, et al. The Bulle: Support and Prevention of Psychological Decompensation of Health Care Workers During the Trauma of the COVID-19 Epidemic. J Pain Symptom Manage. 2021;61(2):416-422. doi:10.1016/j.jpainsymman.2020.09.023
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
Lai et al.
Tumblr media
En el moment de la recollida de dades l’estudi és troba en fase de tria de participants. Els autors preveuen que l’estudi estarà complet a data del 30 de Setembre de 2021.
L'estudi está disenyat en dues parts: dues intervencions, una basada en respiracions de Sudarshan Kriya Ioga (SKY) i una altra de control del cos i la ment (Health Enhancement Program o HEP); ambdues realitzades de forma telemàtica, amb una durada de 5 setmanes i cadascuna amb 60 participants.
Referència: Lai KSP, Watt C, Ionson E, et al. Breath Regulation and yogic Exercise An online Therapy for calm and Happiness (BREATH) for frontline hospital and long-term care home staff managing the COVID-19 pandemic: A structured summary of a study protocol for a feasibility study for a randomised controlled trial. Trials. 2020;21(1):648. doi:10.1186/s13063-020-04583-w.
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
Krystal et al.
Tumblr media
Les intervencions están destinades a tots els professionals sanitaris i no sanitaris de la Universitat de Yale.
Aquestes són:
1) Mítings d’estrès i resiliència (Town Halls) i mítings en unitats específiques: enfocades a proporcionar eines per enfrontar-se a la realitat, suport mutu, educació psicològica i estratègies per augmentar la resiliència a partir de la posada en comú de diferents experiències.
2) Difusió específica en tres nivells: Dirigides a les unitats amb major necessitat i centrantse en l’experiència entre iguals.
3) Posada en marxa d’un lloc web propi.
4) Intervencions individuals a aquells professionals que així ho evidenciïn o ho demanin.
L’estudi posa de manifest la necessitat d’un canvi de polítiques en quant a salut mental en escoles sanitàries i centres hospitalaris. Aquestes han de prioritzar un abordatge de la salut mental més explícit i institucional.
Referència: Krystal JH, Alvarado J, Ball SA, et al. Mobilizing an institutional supportive response for healthcare workers and other staff in the context of COVID-19: The Yale experience. Gen Hosp Psychiatry. 2021;68(June 2020):12-18. doi:10.1016/j.genhosppsych.2020.11.005
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
youtube
Una figura que existeix a altres països (ja sigui com a complentació de la formació en Infermeria o accedint'hi mitjaçant formació directa especialitzada, com als EEUU.
Actualment no és troba reconeguda com a una especialitat s'infermeria a l'estat espanyol. Existeixen, però, diferents màsters i cursos formatius qué acrediten la titulació.
- Relacionat amb: Henshall et al.
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
Henshall et al.
Tumblr media
Els tallers que constitueixen les intervencions focalitzen el seu objectiu en construir resiliència, mantenir una actitud positiva, la conciliació de la vida personal i la laboral i facilitar l’espiritualitat. Está dirigit a Infermeres (que adquireixen el rol de Mentores) i a estudiants d’infermeria (amb el rol d'Aprenentes). Totes elles treballen en entorns forenses d’hospitalització d’un NHS Trust al Regne Unit.
Entre els principals resultats destaca: - Els nivells de resiliència de les aprenentes una vegada realitzat el programa són majors que els mateixos nivells mesurats a l’inici de la intervenció.
- La confiança en elles mateixes de les mentores després del programa va ser significativament més alt que el valor preintervenció.
- No s’observen diferencies en la percepció que tenien les aprenentes de que podien proporcionar una bona atenció als pacients, comunicar-se amb el companyes o amb les relacions amb aquestes.
Referència: Henshall C, Davey Z, Jackson D. The implementation and evaluation of a resilience enhancement programme for nurses working in the forensic setting. Int J Ment Health Nurs. 2020; 29(3):508-520. doi:10.1111/inm.12689.
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
Tumblr media
- Títol: Camí a la Resiliència.
- Episodis: 63 (per el moment).
- Presentat per: Jon Earle, Productor de Podcast.
- Relacionat amb: DePierro et al.
- Disponible a:
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
DePierro et al.
Tumblr media
Amb l’objectiu de proporcionar suport i eines per el benestar psicològic de tots els treballadors de tot el Sistema d’Hospitals Mount Sinai (MSHS), és crea el Centre Mount Sinai per l’Estrès, la Resiliència i el Creixement Personal (CSRPG) a Nova York, el qual s’estableix com un servei per a tota la comunitat davant la pandèmia de COVID-19.
Algunes de les intervencions disponibles són:
- Tallers de Resiliència - 1 taller d’introducció i 10 tallers més, cadascun corresponent a factors de resiliència basats en evidencia. És realitzen en parelles (o peer-coleaders), reunint-se diverses vegades a la setmana, segons horaris comuns;
- Screenings de Salut Mental Confidencials a l’APP per al Benestar i la Salut Mental.
- Línia telefònica on és refereixen els problemes de salut mental, gestionada per el Servei de Lideratge en Salut Mental de MSHS.
L’estudi és incomplet a data de la recol·lecció de les dades, però en aquesta comunicació preliminar els autors arriben a la conclusió que fan falta més eines i més suport institucional per fer front a les implicacions en la salut mental i el benestar dels professionals sanitaris i no sanitaris que estan en línia directa en la lluita contra la pandèmia de COVID-19.
Referència: DePierro J, Katz CL, Marin D, et al. Mount Sinai’s center for stress, resilience and personal growth as a model for responding to the impact of COVID-19 on health care workers. Psychiatry Res. 2020; 293(June):113426. doi:10.1016/j.psychres.2020.113426.
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
Cole et al.
Tumblr media
L’estudi és troba en fase d’implementació en el moment de la recol·lecció de les dades. El Homerton Covid Psychological Support (HCPS) és un programa adaptat d’altres realitzats en altres brots epidèmics i s'aplica al NHS Trust de Homerton, Londres.
Busca millorar l’accés a les teràpies psicològiques i és divideix en 3 fases:
- Fase 1: Cribratge i primeres intervencions psicològiques en fases actives del brot epidèmic.
- Fase 2: Grups de Teràpia Cognitivo- Conductual.
- Fase 3: Dirigit a aquells professionals amb simptomatologia persistent o amb grans dificultats des de l’inici del programa rebran suport i intervencions extres.
Els autors conviden a adaptar el programa a les necessitats personals de cada centre.
Referència: Cole CL, Waterman S, Stott J, et al. Adapting IAPT services to support frontline NHS staff during the Covid-19 pandemic: The Homerton Covid Psychological Support (HCPS) pathway. Cogn Behav Ther. 2020;13:1-12. doi:10.1017/S1754470X20000148.
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
Buselli et al.
Tumblr media
Programa PsicoCovid19 : Monitorització i atenció psicològica aprofessionals sanitaris amb historial de tractament psicològic i aquells trobats per mitjà d’un mètode de triatge propi. Aquells professionals que necessitin suport extra són derivats a un metge ocupacional del mateix centre (Azienda Ospedaliero-Universitaria Pisana).
106 treballadors respongueren a la crida del servei: 79 dones i 27 homes. D’aquests, 44 completaren els qüestionaris administrats. El 81% dels participats ja eren monitoritzats abans de l’inici de la pandèmia, el 61% d’ells ja seguien tractament psiquiàtric, el 14% tractament psicològic i el 6% una combinació del dos. El 54% de la mostra afirmava patir ansietat i les causes d’angoixa més comuns van ser la por al contagi (62%) i la por a haver-se d’aïllar (71%).
Referència: Buselli R, Baldanzi S, Corsi M, et al. Psychological care of healthworkers during the COVID-19 outbreak in Italy: Preliminary report of an occupational health department (AOUP) responsible for monitoring hospital staff condition. Sustain. 2020; 12(12):1-16. doi:10.3390/su12125039.
0 notes
nursingresiliency · 3 years
Text
Blake et al. (2)
Tumblr media
Programa COVID-WELL: S’obren dos centres a dos localitzacions de la xarxa d’hospitals (Centre 1 & Centre 2) amb la finalitat de què és converteixin en espais de relaxació i desconnexió. Oberts de 9h a 21h i amb un total de 134 “Wellbeing Buddies” reben entrenament psicològic per assistir als professionals que visiten els centres de forma no intrusiva i derivar-los a intervencions i suport addicional si és necessari i és el seu desig.
Un gran nombre de visitants afirmaven anar al centre en cerca de tranquil·litat i descans mentre què un altre part dels treballadors indica que el temps als descansos són insuficients per poder acudir als centres. El número total de visitants durant les 17 setmanes d’observació va ser igual a 14934.
Un total de 53 informes recollits per els “Wellbeing Buddies” mostren que la preocupació per el COVID-19 és d’un 29%, aquelles relacionades amb la família un 28%, un 9% amb problemes personals i un 11% eren altres preocupacions.
Referència: Blake H, Yildirim M, Wood B, et al. Covid-well: Evaluation of the implementation of supported wellbeing centres for hospital employees during the COVID-19 pandemic. Int J Environ Res Public Health. 2020;17(24):1-22. doi:10.3390/ijerph1724940.
0 notes