Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
5.3 Verkkosivuista paremmat
Verkkosivut ovat nykyään tärkeä ensivaikutelman luoja yrityksestä asiakkaalle. Yrityksille on usein vaikea erottua joukosta. Myös verkkosivun muotoilu voi olla vaikeaa suunnitella juuri brändin näköiseksi ja selkeäksi. Entrepreneur.com-sivustolla 50 vinkkiä verkkopalvelun kehittämiseksi. Vinkit auttavat yrittäjiä tekemään verkkosivuistaan paremmat.
Kuinka Väestöliitto voisi hyödyntää näitä vinkkejä?
Etusivulle mentäessä Väestöliiton logo on hyvin näkyvissä sivun ylälaidassa. Logon alla voisi kuitenkin lukea, mitä yritys tekee. Toinen hyvä vaihtoehto voisi olla laittaa siihen yrityksen slogan. Yläosaan on myös hyvin laitettu suurimmat kokonaisuudet, joista lukea lisää. Olisi kuitenkin hyvä, kun kokonaisuutta painaa, niin yläosaan jäisi himmeällä näkyviin polku, mitä kautta sinne on tultu. Näin verkkosivujen käyttäjän on helpompi nähdä missä menee. Kun käyttäjä haluaa palata takaisin, hänen ei tarvitse painaa edellinen-nappia montaa kertaa.
Alaviite kaipaisi selkeämpää ulkoasua. On hyvä, että siinä lukee yrityksen osoite ja puhelinnumero. Kuitenkaan puhelinpalvelun tai konttorin aukioloaikoja ei lue missään. Ne olisi hyvä olla esillä. Alaviitteessä voisi olla otsikot tiedoille. Esimerkiksi yhteystiedot, tietoa yrityksestä ja seuraa meitä täällä. Seuraa meitä täällä otsikon alle olisi hyvä laittaa sosiaaliset mediat. Etusivulla ne näkyvät kahdessa kohtaa, mutta ei kovin selkeästi. Usein verkkosivuilla on alaviitteessä mainittu sosiaaliset mediat. Väestöliiton kannattaisi myös harkita online chat ominaisuutta verkkosivuilleen. Nykyään monilta verkkosivuilta se löytyy, ja vierailijan on näin helppo olla yhteydessä.
Väestöliiton verkkosivut ovat brändin näköiset. Kuitenkin sieltä löytyy pieniä asioita, joihin voisi tehdä muutoksen. Pääpiirteittäin Väestöliiton verkkosivut ovat toiminnallisuudeltaan hyvät. Kehitettävää kuitenkin löytyy ja sivua tulisikin päivittää välillä, jotta käyttökokemus pysyy mielekkäänä.
0 notes
Text
4.5 Nämä asiat vaikuttavat verkkokaupan käyttäjäystävällisyyteen
Verkkokauppojen käytössä kiehtoo sen helppous. Ei tarvitse mennä kivijalkaliikkeeseen, vaan voi tilata tuotteen kotisohvalta suoraan postiin. Verkkokaupat mahdollistavat myös kansainvälisen kaupankäynnin. Ulkomailta voi tilata tuotteita, joita täältä Suomesta ei löydy.
Käyttäjäystävällisyyteen ja helppokäyttöisyyteen verkkokaupassa vaikuttaa monet asiat. Monelle varmasti selkeys ja silmää miellyttävä visuaalinen ilme on tärkeä. Avun saanti nopeasti on asia, mitä moni arvostaa. Itselleni näiden lisäksi tärkeää on erilaiset maksuvaihtoehdot ja helppo ja ilmainen palautus. Opiskelijana on hyvä asia, kun voi tilata tavaraa laskulla. Laskussa on yleensä parista viikosta kuukauteen aikaa maksaa, jolloin tuotteen voi tilata jo ennen esimerkiksi palkan tuloa. Myös jos tuote ei olekaan mieleinen, ei tarvitse turhaan maksaa ja odottaa rahoja takaisin tilille kahta viikkoa. Väitän, että kuluttajalla on pienempi kynnys tilata verkkokaupasta, kun palautus on ilmainen. Jos on epävarma tuotteesta ja tietää, että palautuksesta joutuu maksamaan, niin usein tuote jää ostamatta.
Verkkokaupat, joista tilaan paljon ovat Junkyard ja Zalando. Molemmilla on selkeät sivut, inspiroivaa sisältöä ja on helppo löytää etsimänsä.
Junkyardin sivuilla on tuotteista hyvin tiedot esillä. Tuotteita voi arvostella ja kokotaulukot ovat saatavilla. On myös hyvä, että sivustolla ehdotetaan samankaltaisia tuotteita. Infoa löytyy helposti niin yrityksestä kuin esimerkiksi ostoehdoista. Maksuvaihtoehtoja löytyy paljon. Miinusta tulee siitä, että ilmaisen toimituksen saa vain, jos tilauksen loppusummaksi tulee yli 75 euroa. Palautuskaan ei ole ilmainen.
Zalandolla on todella laaja valikoima tuotteita sivullaan. Heillä on ilmainen toimitus ja palautus ja 100 päivän palautusoikeus. Myös Zalandon sivuilla tuotteita voi arvostella ja koko-opas löytyy. Plussaa on, että kokoilmoituksen voi tilata sähköpostiin, jos oma koko puuttuu. Asiakaspalvelu Zalandolla on nopeaa ja ystävällistä. Heillä on myös chat-palvelu käytössä. Maksutapoja on monia, ja laskussa on aina kuukausi aikaa maksaa. Zalando on todella hyvä esimerkki käyttäjäystävällisestä verkkokaupasta.
10 notes
·
View notes
Text
3.4 Mikä ihmeen Facebookin aikajana?
Facebook on monelle sosiaalisen median käyttäjälle tuttu. Siellä voi pitää yhteyttä ystäviin, seurata uutisia ja viihdyttää itseään katsomalla hauskoja videoita. Harva kuitenkaan tietää, että miksi näkee aikajanalla tietyt asiat tietyssä järjestyksessä.
Kuinka aikajana toimii?
Ensimmäinen asia, mitä Facebook tekee, on inventointi. Mitä tarinoita on julkaistu ja kenen toimesta? Aikajanan suurin tarkoitus on, että ihmiset voivat olla yhteydessä ystäviin ja perheeseen. Näin ollen ystävien ja perheen julkaisut ovat etusijalla. Sen jälkeen tulee julkaisut jotka viihdyttävät ja antavat tietoa käyttäjälle.
Seuraavaksi Facebook keskittyy signaaleihin, joita on tuhansia. Esimerkiksi: Milloin ja missä julkaisu on julkaistu? Paljonko on kommentteja ja tykkäyksiä? Facebook priorisoi aitoja tarinoita. Harhaanjohtavat, sensaatiohakuiset ja roskapostimaiset julkaisut tulevat näkyville aitojen jälkeen.
Sitten siirrytään ennustukseen. Kuinka todennäköisesti käyttäjä kommentoi julkaisua tai jakaa julkaisun? Mitä todennäköisempää reagointi julkaisuun on, sitä todennäköisemmin se näkyy käyttäjän aikajanalla. Facebook pyrkii näyttämään julkaisuja, joita käyttäjä haluaa eniten nähdä, perustuen heidän käyttäytymiseen ja palautteeseen.
Tämän jälkeen pohditaan sisällön merkitystä käyttäjälle. Facebook pisteyttää julkaisun sen mukaan, kuinka kiinnostunut se olettaa käyttäjän olevan julkaisusta. Jokaisella käyttäjällä näkyy eri julkaisuja eri järjestyksessä. Kaikilla meillä on uniikit aikajanat.
Mitä on tulossa?
Facebook haluaa helpottaa ihmisiä löytämään asioita, joista he ovat kiinnostuneet. Tälläkin hetkellä Facebookissa ehdotetaan sivuja, joista voisit olla kiinnostunut. Facebookiin kehitetään myös alustaa, josta käyttäjät voisivat löytää sellaisia sivuja, joista ei edes tiennyt olevansa kiinnostunut.
Facebook aikoo parantaa raportointia. Esimerkiksi käyttäjän raportoima sisältö voidaan ottaa huomioon siinä, kun mietitään, että millaisia julkaisuja käyttäjä haluaa nähdä. Ongelmaksi aikajanalla on myös muodostunut Clickbait-otsikot ja valheelliset uutiset. Niitä halutaan havaita paremmin. Sen eteen tehdään yhteistyötä järjestöjen kanssa, sekä koulutetaan käyttäjiä valheellisten uutisten havaitsemiseen.
Facebook pyrkii jatkuvasti keräämään palautetta ja parantamaan alustaa.
8 notes
·
View notes
Text
2.2 Ei enää tyrkytystä!
Harva meistä nykyään enää menee esimerkiksi messuille puntaroimaan vaihtoehtoja. Vertailut tehdään käyttäen hakukoneita, sosiaalista mediaa ja blogiartikkeleita. Moni myös katsoo paljon sarjoja ja elokuvia netistä, sillä televisiossa mainokset keskeyttävät pari-kolme kertaa katselun. Se jos mikä ärsyttää.
Mitä on Outbound-markkinointi?
Outbound-markkinoinnissa ideana on, että myyjä lähestyy itse asiakasta. Markkinointia pidetään yksisuuntaisena ja usein kohdistamattomana ”häirintämarkkinointina”. Perinteisiä kanavia ovat ostetut sähköpostilistat, TV, printtimainonta ja kylmäpuhelut. Vaikka outbound-markkinoinnilta ei voi täysin välttyä, niin esimerkiksi TV-mainosten skippaaminen, telemarkkinakieltojen asettaminen ja uutiskirjeiden laittaminen roskapostiin ovat keinoja, joilla sitä voi vähentää. Teknologian kehitys on tehnyt perinteisistä Outbound-markkinoinnin tekniikoista paitsi tehottomia, myös erittäin kalliita.
Mitä on Inbound-markkinointi?
Inbound-markkinointi on markkinointi-ideologia, jonka tavoitteena on saada asiakas ottamaan itse yhteyttä markkinoijaan. Tavoitteena on saada asiakas kiinnostumaan yrityksestä tarjonnasta hyvän ja kiinnostavan sisällön kautta. Näin ollen saadaan niin sanotusti lupa lähestyä asiakasta myös vastaisuudessa. Markkinoinnissa on tärkeää hakukoneoptimoitu asiakkaan ongelmien tunnistamiseen ja ratkaisemiseen keskittyvä sisällöntuotanto ja optimointia tukeva hakukonemainonta sekä sosiaalinen media sisällön jakelukanavana. Yleisimpiä sisältömateriaaleja ovat mm. blogiartikkelit, oppaat, webinaarit, videot ja infograafit. Jotta mahdolliset asiakkaat saadaan houkuteltua verkkosivulle, kannattaa käyttää esimerkiksi blogissa kriittisiä hakusanoja.
Inbound-markkinointi perustuu muuttuneeseen ostokäyttäytymiseen: 90 % B2B-päättäjistä hakee tietoa ostamisen tueksi verkosta ja jopa 70 % ostoprosessista tapahtuu ilman myyjää. Digitaalisissa kanavissa jaetaan aidosti kiinnostavaa ja yrityksen potentiaalisille asiakkaille lisäarvoa tuottavaa sisältöä. Inbound-markkinointi on myös hyvin kohdennettua ja siinä otetaan huomioon kaikki ostoprosessin eri vaiheissa olevat asiakkaat. Huomioon otetaan heidät, jotka eivät vielä tiedä tarvitsevansa palveluita ja heidät, jotka ovat olleet asiakkaana jo vuosia.
Inbound-markkinoinnista sanotaankin: Se ei ole kampanja - se on asenne ja tekemisen kulma.
Lähteet
https://www.powermarkkinointi.com/blogi/miten-inbound-markkinointi-eroaa-outbound-markkinoinnista
https://www.powermarkkinointi.com/inbound-markkinointi
https://www.digimoguli.fi/blogi/inbound-markkinointi-vs-outbound-markkinointi
https://www.salescommunications.fi/blog/vertailu-inbound-markkinointi-vs.-outbound-markkinointi
7 notes
·
View notes
Text
1.5 Digitaaliset trendit mullistavat yhteiskuntaa
Edelman kertoo Digitaaliset Trendit 2017 raportissaan kahdeksan trendiä, joiden nähdään kasvavan kyseisenä vuonna.
Oletko sinä kuullut jo Snapchatin kehittämistä laseista tai kenties chatboteista? Jos et, niin tämän jälkeen olet. Televisiota ei enää katsota, chatbotit keskustelevat kanssamme ja RankBrain lukee tuhansia rakkausnovelleja, jotta haku olisi inhimillisempää.
Mobiilivideot, virtuaalitodellisuus ja puettava teknologia
Yhä enemmän ihmiset käyttävät puhelimiaan. Puhelimia tulee katsottua enemmän kuin televisiota. Lyhyitä videoita katsotaan mieluummin kuin pitkiä. Trendinä onkin esimerkiksi live-lähetykset ja 360 asteen videot. Mobiilista tulee katsottua paljon erilaisia videoita esimerkiksi Youtubesta, ja live lähetyksiä sosiaalisen median vaikuttajilta Instagramista.
Virtuaalitodellisuus ei välttämättä ole ollut monelle tuttu viime vuonna. Virtuaalilaseja ei monet omista, sillä ne ovat kalliita. Laitteisiin voi kuitenkin törmätä esimerkiksi huvipuistoissa tai elokuvateattereissa. On myös pelisaleja, joissa pystyy pelata virtuaalilasit päässä. Virtuaalitodellisuus tuo elämään hupia ja elämyksiä.
Moni meistä omistaa Apple Watchin. Sitä kutsutaan puettavaksi teknologiaksi. Myös Snapchat on kehittänyt aurinkolasit, joilla voi ottaa kuvia ja videoita omasta perspektiivistä ja sen jälkeen julkaista muulle yleisölle. Puettavaa teknologiaa aletaan käyttää enemmän, sillä sille on kysyntää ja sen on nähty toimivan ihmisille.
Maksulliset tiedotusvälineet johtavat tehokkuutta ja vastuullisuutta
Perinteiset mediat alkavat nopeuttaa digitaalista muutostansa. Brändit siirtävät investointeja digitaalisiin, mutta käsin kosketeltaviin kanaviin. Esimerkkinä podcastit. Monikanavat organisoidaan uudelleen yksinkertaisten ohjelmien tuottamiseksi, joilla on selkeä strateginen arvo. Mittaustulos yrittää pysyä mukana maailman menossa. Laitteiden välisen yleisön tunnistamisen ja käyttäytymisen mittaamisen tulisi parantua.
Vaikuttava markkinointi
Mediasta löytyy niin massa vaikuttajia, kuin pien-vaikuttajia. Massa vaikuttajiin on vaikeampi samaistua. Usein he mainostavat paljon ja näin ollen ajatellaan, että sitä tehdään vain rahasta. Pien-vaikuttajat usein mainostavat vain heille tärkeitä ja toimivia asioita. Vaikuttaja luo itse oman brändinsä ja on tärkeää, että henkilöön voi samaistua, jolloin heti ajattelee tarvitsevansa tuotetta.
Hakukoneoptimointi SEO
Yritykset käyttävät avainsanoja asiakkaiden löytämiseen. Äänihaku on varmasti monelle tuttu, mutta sitä käytetään vielä aika vähän. Google tekee muutoksia algoritmeihin monta kertaa vuodessa, jotta hakeminen olisi mahdollisimman helppoa. RankBrain on Googlen luonnos lisäämään inhimillisyyttä hakuun. Se on lukenut tuhansia rakkausnovelleja, jotta oppii lisää ihmisten keskustelutaktiikoista.
OTT (Over The Top)
OTT on video systeemi, jonka avulla voi katsoa videoita eri näytöiltä. Televisiota ei katsota enää paljon, joten ihmiset siirtyvät nettiin. Televisiosarjoja ja jopa elokuvia katsotaan kännykän näytöltä. Jos kännykän näyttöä ei tuijoteta, niin silloin se on yleensä läppäri tai tabletti.
Botit ja keskustelun kehitys
Botit mahdollistavat markkinoijille mahdollisuuden tarjota laadukkaita, henkilökohtaisia markkinointikokemuksia suosittujen sosiaalisten viestintäohjelmien avulla, esimerkiksi Facebook Messengerissä ja Twitterissä. Ennen keskusteluja pystyivät kontrolloida vain ihmiset, mutta nyt siihen pystyvät myös chatbotit.
Vaikuttava B2B
Yritysten ja kaupankäynti media pyrkivät luomaan sosiaalisen median kuluttajamarkkinointialustaksi eikä yrityslähtöiseksi. Markkinointiin halutaan myös enemmän taidetta. Jotta markkinointi olisi tehokasta ja merkityksellistä sen täytyy käyttäytyä kuten sellainen sisältö, jota asiakas luonnollisesti kuluttaisi.
Blockchain
Tämä Blockchain teknologia mahdollistaa todellisen, jaetun digitaalisen pysyvyyden ja antaa sidosryhmille mahdollisuuden toimia yhdestä, muuttumattomasta digitaalisen totuuden versiosta. Teknologia mahdollistaa myös uusien sovelluksien synnyn.
6 notes
·
View notes