noeliacarrioncoll-blog
Educació a Blanquerna
48 posts
Don't wanna be here? Send us removal request.
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Eines de suport al pensament
Fluxograma
Un fluxograma és una mostra visual d'una línia de passos d'accions que impliquen un procés determinat. És a dir, el fluxograma consisteix a representar gràficament, situacions, fets, moviments i relacions de tot tipus a partir de símbols.
Tumblr media
Trello
Tumblr media
Ens permet gestionar de múltiples maneres llistes, classificar, votar… És totalment gratuït i ens permet treballar col·laborativament.
Núvol de paraules
Tumblr media
Un núvol de paraules o núvol d'etiquetes és una representació visual de les paraules que conformen un text, on la grandària és major per a les paraules que apareixen amb més freqüència.
Mapes conceptuals
Tumblr media
El mapa conceptual és una tècnica usada per a la representació gràfica del coneixement. Un mapa conceptual és una xarxa de conceptes. A la xarxa, els nodes representen els conceptes, i els enllaços representen les relacions entre els conceptes.
Taules d’anuncis
Tumblr media
Consisteix a enganxar o anotar en un suro o pissarra diferents esdeveniments significatius i importants per fer memoria del dia en que s’han de realitzar.
Mapes mentals
Tumblr media
Un mapa mental és un diagrama usat per representar les paraules, idees, tasques i dibuixos o altres conceptes lligats i disposats radialment al voltant d'una paraula clau o d'una idea central. Els mapes mentals són un mètode molt eficaç per extreure i memoritzar informació. Són una forma lògica i creativa de prendre notes i expressar idees que consisteix, literalment, a cartografiar les seves reflexions sobre un tema.
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Taxonomia de Bloom
La Taxonomia de Bloom és una llista de les habilitats i processos del pensament que poden aparèixer en les tasques escolars i per tant ser objecte d'avaluació. Rep el seu nom del seu creador,Benjamin Bloom. La taxonomia estructura les habilitats jeràrquicament, de manera que no es pot pretendre assolir les d'ordre superior sense tenir dominades les d'ordre inferior.
Tumblr media
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Booktrailer
A les classes de GTIC i de COED vam haver de realitzar un booktrailer. 
El nostre grup el vam realitzar sobre el llibre de Mar i Cel.
youtube
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Comunicador
En els mòduls de GTIC i COED hem hagut d’estar seguint a les xarxes socials a un comunicador durant un mes i mig i analitzar la seva evolució i les seves intervencions.Nosaltres hem escollit a Julia Otero.
Aquí és on hem fet el Seguiment de Julia Otero.
El nostre sites
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Decàleg Bon Comunicador
A la classe de COED en grups de cinc  vam fer un decàleg de totes les característiques que havia de tenir un bon comunicador.
El decàleg finalment va quedar en el següent
1. Guió ben preparat(clar,organitzat i amb suport físic): millorar nerviosisme , suport, dominar el tema, resposta 4 preguntes.                                
            1.1 contingut guió: idees i paraules clau
2. Claredat,precisió i brevetat; coherència, senzill; frases curtes i simples ; fer pauses i silencis;
3. Feedback (retroalimentació) :mirada (forma de W), connectar amb el públic, modificar si cal el discurs,remarcar idees, contacte visual ,obtenir informació i mostrar seguretat ;reaccions del públic.              
4. Dominar la llengua (5 nivells), recursos retòrics(metàfores, comparacions,catàfora, hipèrbole,metonímia) exemples, anècdotes personals i refranys      
5. Veu(3V): vocalització i articulació(obertura de la boca), velocitat(de creuer: a poc a poc) , volum/intensitat, entonació(corba melòdica) ; respiració, silenci i pauses(per atenció públic , reorganitzar; memòria efímera del públic)  ; to (actitud positiva amb mirada i somriure)
6. Gesticulació: natural , no forçada , moviments, mans obertes; controlar tics, roba còmoda i vestimenta adecuada.
7. Mitjans audiovisuals:No abusar-ne , ús correcte ; riquesa i varietat.
8. Estructura del discurs: Introducció, desenvolupament i conclusió. Introducció i conclusió treballar molt, original,creatiu…
9. Objectiu:convèncer, informar.
10.Control dels nervis : dominant el tema i preparant l’exposició fent exercicis de respiració i seguretat, confiança amb un mateix.
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Les quatre metàfores de Charles Crook
Charles Crook planteja, a través de metàfores, quatre models d’aprenentatge amb l’ordinador en l’entorn educatiu.
Metàfora tutorial: l'ordinador com a tutor: L'entenem com aquelles situacions en que l'ordinador actua com si fos un tutor. Entenem l'ordinador com algú que explica, proposa activitats i després comprova i avalua per veure si s'ha entès. És un aprenentatge on la persona que el fa servir transmet el que sap i comprova si ho ha acabat d'entendre o no.
Metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne: Aquí l'ordinador l'entenem com algú capaç d'aprendre. El nen és qui ensenya, donant instruccions a l'ordinador per indicar-li les tasques que ha de realitzar.
Metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador: Agafem l'ordinador per provar coses i veure que passa. És un aprenentatge per descobriment (Piagget).
Metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina: L'ordinador simplifica algunes tasques en l'aprenentatge. Els infants haurien de treballar des de ben petits amb eines que els hi permetin gestionar i organitzar la informació i emprar eines de suport a la comunicació.
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Web 2.0
Tumblr media
Un lloc Web 2.0 és la percepció que la segona generació de la Web es basava en comunitats i en serveis d'allotjament (hosting en anglès), com ara els espais web de treball en xarxa o els wikis.
Aquest permet interaccionar amb altres usuaris o canviar el contingut del lloc; enfront dels llocs web no interactius on els usuaris es limiten a mirar passivament la informació que se'ls proporciona.
els tres exemples més clars són Flickr, del.icio.us i Youtube
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Flipped classroom
La classe inversa és un sistema o forma d'aprenentatge en el marc d'un procés docent semipresencial , segons el qual els estudiants aprenen nous continguts amb la visualització de vídeos de contingut educatiu, normalment a casa, per després realitzar els deures, activitats, problemes o exercicis que s'hi puguin vincular a l'aula i amb el suport personalitzat del professor. En anglès també es coneix com a backwards classroom, reverse teaching o Thayer Method.A títol d'exemple, un cas cèlebre i exitós de repositori de materials (vídeos educatius) que es podrien fer servir com a referència en el desenvolupament d'aquest sistema és la Khan Academy. Amb tot, aquesta biblioteca de vídeos educatius només és un conjunt de materials d'aprenentatge en línia i de franc, basat en vídeos; és a dir, només suposa parlar de materials que resulten paradigmàtics en el sistema, si bé aquest requereix una definició i un desenvolupament que van molt més enllà del que són estrictament els materials.
La classe inversa suposa capgirar o invertir allò que s'ha considerat el sistema tradicional d'aprenentatge, en què els estudiants reben classes en una aula i fan deures, llegeixen textos, resolen activitats de consolidació, reforç o ampliació a casa, i realitzen proves o exàmens del que s'ha après de nou a l'aula. A l'aula capgirada, els estudiants estudien primer el tema o lliçó pel seu compte, fent servir vídeos educatius preparats pel professor o tercers; després, a classe apliquen els coneixements o competències adquirides resolent problemes, activitats, tasques de tipus pràctic. El professor dóna suport i ajuda els alumnes a resoldre activitats més que no imparteix la classe de la manera tradicional.
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Fluxograma
Un fluxograma és una mostra visual d'una línia de passos d'accions que impliquen un procés determinat. És a dir, el fluxograma consisteix a representar gràficament, situacions, fets, moviments i relacions de tot tipus a partir de símbols.
A la darrera classe de gtic, per poder posar en pràctica la teoría explicada, vam haver de crear a Gliffy un diagrama de flux que representi l'acció travessar una cruïlla on hi ha semàfors, exportar-ho a jpg i penjar els resultats, comentats, al bloc.
https://www.gliffy.com/go/html5/9759727?app=1b5094b0-6042-11e2-bcfd-0800200c9a66
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Autobiografia
A seminari vam haver de realitzar la nostra “autobiografia” de totes les nostres etapes escolars fins l’actualitat; posteriorment, les vam comentar a classe i vam escollir cadascú diversos moments significatius i que ens van marcar durant la nostra etapa a l’escola, tant personals com educatius.
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Programari lliure
El Programari Lliure és un “pacte” de la llibertat del usuaris per a executar, copiar, distribuir, estudiar, canviar i millorar el programari. Més precisament, es refereix a quatre tipus de llibertat, per a usuaris de programari:
La llibertat per a executar el programa, per a qualsevol propòsit (llibertat 0).
La llibertat d'estudiar com treballa el programa, i adaptar-lo a les necessitats pròpies (llibertat 1). L'accés al codi font es una condició prèvia per a això.
La llibertat de redistribuir còpies per a poder ajudar als vostres veïns (llibertat 2).
La llibertat per a millorar el programa, i alliberar les vostres millores al públic, per a què tota la comunitat pugui beneficiar-se (llibertat 3). L'accés al codi font és una condició prèvia per a això.
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
El dinar de nadal
A la darrera classe de gtic vam estar comentant i exposant idees sobre els mapes conceptuals. En acabr la classe el professor ens va explicar una activitat per dur a terme; es tracta d’agafar una fotografia d’una imatge de nadal i posteriorment havíem de llegir el text ‘’el dinar de nadal’’. Un cop finalitzat tot això, havíem de realitzar un mapa conceptual d’aquest text.
Fotografia dinar de nadal:
Tumblr media
Mapa conceptual:
Tumblr media
Programa utilitzat: https://bubbl.us/mindmap
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Creative Commons
A la classe de gtic vam tractar el tema de la privacitat a la web i amb la finalitat que tothom poguès compartir i fer ús públic del que publico en el blog vam haver de posar la llicència creative commons al nostre tumblr.
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Identitat i territori
A les classes de GTIC i de COED vam haver de juntar-nos en parelles per realitzar una presentació oral amb suport audiovisual sobre alguna activitat o passió que tinguessim en comú amb el nostre company de treball; jo ho vaig realitzar amb la Cristina Caballero i ho vam fer sobre la nostra iniciació com a novelles en el món casteller universitari, concretament en la colla delsengrescats, de la Universitat Ramon Llull.
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Audicions
Al mòdul de música ens vam a ver de separar en grups de quatre o cinc membres per realitzar audicions; havia de ser una melodia de “pregunta resposta”; nosaltres vam fer la base de la melodia amb el piano i també hi vam elaborar lletra.
Tumblr media
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Dia Universal dels drets dels infants
El dia 20 de Novembre és el dia Universal dels drets dels infants.
Voldria compartir un vídeo:
youtube
0 notes
noeliacarrioncoll-blog · 9 years ago
Text
Documentar
A seminari vam haver de llegir el llibre “Documentar” i posteriorment vam haver de fer una activitat agafant cada una una fotografia de la nostra experiència educativa i comentar-la:
0 notes