Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Uke 4
Dette var siste uke av prosjektet. Denne uken måtte vi ferdigstille vår app. Vi har vært veldig fram og tilbake i denne prosjektet. Vi ville ha en app som var minimalistisk med mist mulig funksjoner. Den skulle være lett å navigere seg rundt på. Vi fant fort ut av at for at de forskjellige funksjonene skulle funke så måtte vi legge til flere funksjoner. Noe som ble til en «rullende snøball» som bare ble større og større. Vi jobbet mye med at man kunne sykle mot mål sammen med andre venner og sammen med hele kommunen. Dette var noen funksjoner som ikke klarte å spille sammen. Det ble rett og slett alt for mye. Vi måtte derfor kutte dette og finne på noe annet. Derfor kom vi fra til at man bare kan sykle for et mål selv, men i tillegg kunne se hvor mye kommunen har syklet til sammen.
Problemstilling: Til å starte med så hadde vi en mer åpen problemstilling, det var noe vi tenkte var lurt i starten, og heller spisse den inn. Dette ble vår endelige problemstillig. Designe en mobilplatform som motiverer til hverdagssykling.
Personas: Vi kombinerte våre to tidligere brukere til en bruker
Film: Vi brukte også til på å snekre sammen en film om vår app. Vi ville ha en enkel video som viser fram de viktigste funksjonene i kontekst. (Se egen post over)
Nettside: Dette er vår nettside. Vi lagte den så enkel som mulig med minst mulig skrift. Vi har en del med selve reklameringen av appen. Og en siden med forklaringer av problemstilling, personas og funksjoner.
Link til nettside: https://rfadarkdale.netlify.com
Tanker om prosjektet:
Dette har vært et spennende prosjekt. Man lærer mye av å jobbe i grupper. Folk har forskjellige meninger og tenker forskjellig på ting. I gruppen min var vi noe forskjellige men vi klarte til slutt å bli enige med hverandre og endte opp med et resultat. Et sånn prosjekt på 4 uker var veldig krevende. Jeg lærte at man må bare hoppe i det og ikke vente og gå fram og tilbake. Det var mye som skulle bli gjort og man må jobbe effektivt og fordele arbeidsoppgaver. Alt i alt er jeg fornøyd, selv om ikke resultatet ikke ble fantastisk, var prosessen lærerik.
0 notes
Text
Uke 3
Etter uke to, kom vi fram til å prøve å på en måte kombinere de tre ideene. Vi kom fram til at man kunne sykle for et mål. Som da vi si at, fordi man har valgt sykkelen som transportmiddel så sparer man det utslippet av Co2 som ville ha blitt slept ut av et gjennomsnitlig kjøretøy på samme strekningen. Så man velger et mål å sykle for som for eksempel kan være en t-skjorte, så utslippet man sparer etterhvert som man sykler tilsvarer utslippene produksjonsprosessen av en t-skjorte slipper ut. Vi jobbet nå mere mot en app, der ideen med «plugin» fortsatt skal være en tilleggsfunksjon.
Vi måtte først få oss et bilder over de forskjellige funksjonene og lage et «Flowchart»:
Etter det jobbet vi med ulike prototyper:
Vi ville fokusere på å lage så enkel app som mulig. Med få funksjoner og lett forståelig. Vi ville også at den skulle være «delightful» Vi fant ut ved hjelp av testing og samtaler med andre at det ble for teknisk og lite delightful. Vi må kutte ned på ting og gjøre det enklere og mer spennende. Dette ble noe vi måtte jobbe mere med siste uken.
0 notes
Text
Uke 2
Denne uken har vi jobbet med research. Først måtte vi finne ut av hva vi skulle finne ut av. Siden vårt tema er sykkel i oslo, ville vi finne ut av hvorfor folk ikke sykler i byen. Basert på vår research på nett og intervjuer med folk på gaten og skoen kom vi fram til dette:
Trafikk og infrastruktur er et viktig hinder, mens miljø er en signifikant motivasjonsfaktor
Helse og tekniske problemer er ikke viktige faktorer hos de interessante gruppene.
Vi vil ikke nødvendigvis få folk som ikke har noe forhold til sykling, til å starte med sykling. Vi vil få folk som har noe forhold til sykling til å sykle mere. Med dette måtte vi snevre inn vår problemstilling. “Designe en plattform som motiverer til hverdagssykling”
Basert på de mønstrene vi så, og i godt samsvar med det Oslo kommune skriver, ser det naturlig ut å dele inn byens befolkning i fire når det kommer til sykling:
Folk som sykler mye allerede og ikke lar seg begrense for mye av infrastruktur.
Folk som sykler noe, og lar seg styre i større grad av veikvalitet og trafikk.
Folk som ikke sykler enda men kunne tenke seg å gjøre det.
Folk som av ulike grunner ikke kunne tenke seg å sykle og heller ikke virker realistisk å få til å begynne med det.
I følge vår problemstilling ble det naturlig å prøve å treffe de som sykler noe og lar seg styre i større grad av veikvalitet og trafikk. Med denne brukern lagte vi også en personas.
Vi jobbet også mye med å finne ut av motivasjonen. Det vi fant ut av var at folk ønsket å gjøre noe for miljøet, de vil har bedre tid siden sykkel er ofte et raskere framkomstmiddel. Og selve opplevelsen har noe å si. Derfor ville vi gå videre med å bruke miljøet som en motivasjon, det å gjøre folk mer bevisst på miljøet er en motivasjon som får flere folk til å velge sykkelen fremfor for eksempel bil.
Kom opp med et konsept der man nødvendigvis ikke trenger å gå innom selve appen hele tiden, men at man kan ha en mulighet til å bli oppdatert av appen på en lettere tilgjengelig måte med få detaljer. Dermed fikk vi tanken om en slags “plugin”, som man kan koble opp på startskjermen på mobilen, hvor da selve appen er en plattform hvor du kan bli mer informert med flere detaljer. Med dette konseptet jobbet vi med tre forskjellige ideer.
Se hvor mye du har spart av miljøet med visualiseringen av et tre som vokser jo mere du sykler.
Visualisering hvem av deg og dine venner som har syklet lengst.
Enkle visualiseringer av statistikk.
0 notes
Text
The web and the city
Uke 1
Dette er semesterets siste prosjekt, vi jobber i grupper. Jeg endte opp på gruppe med Oskar, Jon Anders og Amalie. I dette prosjektet skal vi designe en platform feks en app, som svarer på et problem vi finner i Oslo.
Vi startet prosessen med å komme opp med så mange tema som mulig og tok det opp i gruppen. Vi kom veldig fort fra til at «sykkel» og «mat» var to tema som hadde stor potensialet. Etter det satte vi oss ned å skisset mange konsepter hver for oss. Vi kom opp med mange interresante konsepter. Dette var for å se hvilket tema som hadde mest spennende og relevante konsepter vi kunne jobbe med videre. Etter en avstemning, endte vi opp med teamet sykkel.
Nå hadde vi bestemt oss for tema, og derfor er det viktig med en problemstilling. Dette gjør det enda lettere for oss å sette noen rammer ganske fort. Oslo er en by hvor svært mange sykler, enten om det er til jobb og skole eller på fritiden. Det å få folk til å sykle enda mere i byen er bare en bra ting. Dette er også noe kommunen jobber for per dags dato. Dette ble en retning vi valgte å gå, og dermed endte opp med problemstillingen «Designe en platform som får flere til å velge sykkelen som transportmiddel»
Nå måtte vi jobbe med noen konsepter som svarer på proboemstillingen. Vi satte oss ned og jobbet mere med konsepter, til slutt endte vi opp med flere konsepter som hadde potensiale. Vi valgte oss til slutt tre konsepter vi kunne presentere og få tilbakemeldinger på.
Bilder av prosess:
Konsept 1:
En app som har en kart-funksjon, hvor man starter med et blank side. Det vil bli tegnet opp en løype for hver tur man tar. I slutten av hver måned vil man ende opp med et nytt kart, som man kan se på som et «kunstverk». Statistikken og kartet vil også være mulig å dele og sammenlignes med andre.
Konsept 2:
Ideen bak dette konseptet er å få folk til å bli mere bevisst på miljøet. Hvor man viser hvor mye av miljøet man har spart ved å velge sykkel som transportmiddel, i stedet for å velge f.eks bilen.
Konsept 3:
En app som gir deg instrukser og nærmeste verksted, dersom du skulle få noen tekniske problemer med sykkelen din.
0 notes
Photo
Kurs i HTML
Denne uke har vi jobbet med HTML, hvor vi har hatt kurs i å lage nettside. Jeg synes dette er et interresant felt, med mye muligheter. Jeg ser ikke bort ifra at jeg kommer til å jobbe mere med dette framover. Vi fikk i oppgave å lage en nettside passert på en observasjon vi skulle observere på skoleveien. jeg endte opp med å kode en nettside om gaten «Damstredet». I denne gaten er det veldig ofte at folk tar bilder. Endten det er av seg selv eller andre. Dette synes jeg er litt komisk og interresant. Det er en enkel nettside, med en introduksjon som beskriver gaten og observasjonen, og en bilde-grid. Bildene viser forskjellige folk som har tatt bilder i gaten, og lastet opp på instagram.
Se link: http://friendly-jepsen-590d03.netlify.com
0 notes
Video
tumblr
Denne uken jobbet vi med reklamefilm. Vi skulle lage en raklamefilm for et produkt, hvor filmen ikke skulle være lengere en 40 sekunder. Her er mitt resultat, hvor jeg forsøker å reklamere for Apple AirPods. I forkant jobbet jeg med hvilken «story» jeg ville fortelle, ved å lage et storyboard. Jeg hentet litt inspirasjon fra tidligere apple-reklamer.
Jeg hadde ingen erfaringer med reklamefilm, så dette det var en morsom utfordring. Dette er noe jeg definitivt skal ta med meg videre.
0 notes
Text
London + kurs med Matt
Denne klasseturen til London har vært lærerik og morsom. Vi var å besøkte forskjellige design-bedrifter, hvor vi fikk innblikk i hvordan de jobbet med design eller med designere. Hvordan det fungerte og hvordan deres designprosess foregikk. Vi fikk også i oppgave med å observere, observere alle mulige situasjoner av folk. Hvordan de oppførte seg i byen. Dette var bra for oss siden at små observasjoner er et viktig verktøy for å skaffe seg innsikt om forbruker og kan gjøre deg til en bedre designer.
Uken etter London-turen fikk vi en oppgave av Matt. Denne oppgaven skulle vi ta for oss et problem på skolen, og på en måte forbedre dette problemet. Det viktigste med denne oppgaven var hvordan vi presenterte vår løsning.
Jeg og Andreas kom til slutt fram til å jobbe med skolens printer. Etter research og observering, kom vi fram til at folk slet med å lære seg hvordan man bruker printeren. Særlig de nye studentene på skolen. Den eneste måten å lære seg printerens funksjoner på, er å spørre andre på skolen, eller lære d seg selv. Vi tok for oss en funksjon på printeren, «Multi-purpose Tray» hvor man printer med egne ark. De aller fleste visste ikke om denne funksjonen, og de fleste som visste om den, gjorde det på feil måte.
Løsningen:
VI startet først med å spørre folk på skolen om hvor de fikk informasjon om skolens resurser. Kom fort fram til at folk hadde problemer med printerne. Særlig nye studenter på skolen. Mange hadde ikke hørt om funksjonen “Multi-Purpose Tray, mange visste ikke hvordan den brukes heller. Derfor valgte vi å jobbe med denne funksjonen. Vi kom fram til tre problemer, hvor problem nummer 3, ble våres hovedproblem.
I følge problem 3, så er det disse problemene folk flest gjør feil. 1: De velger ikke “Multi-Purpose tray”-funksjonen i innspillingene på pcen. 2a: De legger papiret i riktig skuff, men bruker ikke funksjonen, dermed bruker maskinen vanlige ark. 2b: Legger i feil skuff, får rikting resultat, men det er her de gjør feil og kan ødelegge maskinen.
Først jobbet vi med en app, som gir deg de instruksene du trenger for å printe med denne funksjonen. Men siden jobben skal gjøres i printer rommet, virket det bare tungvint med en app. Instruksene skal være lett tilgjengelig og raske å lese.
Til slutt kom vi fram til en løsning hvor vi løser problemet i selve printer rommet. Vi laget tre posters med lett forståelig instruksjoner. En som viser deg hvor du ikke skal legge arket ditt, en som viser deg hvor du skal legge arket og en som gir deg en guide på hvilke innstillinger du bør velge for å få riktig resultat. For å gi en påminnelse, designet vi også en poster som er plassert inne i skuffen. en påminnelse om du har husket å velge riktig innstillinger.
Etter mye testing, kom vi fra til at dette er en grei løsning. Instruksene var lette å forstå, raske å lese gjennom. Og ga testpersonene riktig resultat, som er det viktigste.
Om vi skulle ha jobbet mere med dette prosjektet. Hadde vi tatt et steg videre og laget en skjerm, plassert på printer rommet. Som gir deg instrukser til alle funksjonene printeren har å tilby.
0 notes
Text
Brief 7: Curious interactive exhibitions. Prosess og resultat
Det har vært en krevende prosess. Jeg har vært veldig mye fram og tilbake, men jeg klarte til slutt å komme i mål. Jeg har lært mye i denne prosessen, hva man burde legge mest vekt på og ikke. Jeg var ført veldig på ideen med fjellreven, så vendte jeg meg mere mot geparden, men siden jeg stod helt fast med geparden til slutt måtte jeg bare fortsette med fjellreven.
Mitt resultat:
Dette er en installasjon som viser hvitreven pelsskifte fra sommerpels til vinterpels. Jeg har en tydelig informasjons-«seksjon», som forteller deg hva du trenger å vite om fjellreven. Teksten fører deg videre til «hjulet «hvor man velger sesong, som får bakgrunnen og reven til å endres ettersom hvilken sesong du vil se reven i.
0 notes
Text
Mockup og testing:
Jeg lagte en mockup til mitt konsept, med fungerende Arduino. Hvor et potensiometer styrer to servoer, en med bakgrunn og en med revene i forskjellige pelser. Jeg følte jeg klarte å løse dette på en bra måte, så får vi se hvordan det går med min endelige modell.
For å teste om dette konseptet faktisk funket, hadde vi en brukertest. De som testet hadde aldri sett denne interaksjonen før. Etter testene fikk jeg tilbakemelding på hva som faktisk funket og ikke. Selve ideen med bakgrunnen som endrer seg fra sesong til sesong, samtidig som revenes pels endres, fungerte veldig bra. Folk forsto hva som skjedde med revens pels. Men jeg må bruke mere tekst, tekst som forklarer hva som faktisk skjer med revens pels. Potensiometeret var lett forståelig, hvor man vrir fram og tilbake for ønsket sesong.
Etter testene har jeg jobbet mere med kommunikasjonen ,altså hvordan skal jeg få maskinen til å kommunisere best mulig til brukeren. Hvor mye skrift skal jeg ha? Jeg har også jobbet mere med installasjonens sammensetninger.
0 notes
Text
Brief 7: Curious interactive exhibitions Endring av konsept
Etter å ha jobbet mye med å finne på en historie, kom jeg ingen veg. Jeg vet ikke hvordan jeg skal kunne visualisere dette på en annen måte, uten at det blir for komplisert når det kommer til Arduino. Der har jeg valgt å gå tilbake til Fjellreven. Altså fjellrevens pelsskifte, fra sommer til vinter. Etter mye tenkning og skissing, begynte jeg å få dårlig tid. Jeg kom fram til en ide, og begynte å lage en mockup. Tanken bak denne ideen, er at man har et potensiometer, som man vrir på, når du vrir vil en servo med en bakgrunn som viser de ulike sesongene og en servo med du ulike pelsene, endres. Dette er en mockup hvor jeg tester dette uten Arduino.
0 notes
Text
Brief 7: Curious interactive exhibitions
Jeg jobbet med en mockup til en ide, hvor jeg viser hvor rask gepard faktisk er. Ved det ville jeg sammenligne geparden med mennesket. Denne mockupen viser dette, man trykker på startknappen, så begynner geparden og mennesket å løpe en distanse på 500 meter. Etter å ha fått tilbakemeldinger på dette, mangler jeg en historie å fortelle.
0 notes
Text
Brief 7: Curious interactive exhibitions
Ideer på konsepter
Jeg har jobbet to forskjellige dyr, to dyr som har en unik egenskap. Fjellreven har en evne, hvor den kan bytte pels fra farge på sin pels, ettersom hvilken sesong det er. På sommeren har den en brun og lysegrå pels, mens på vinteren er den helt hvit. Geparden er vardens raskeste dyr, dette er noe jeg finner interessant.
Etter å ha jobbet med disse konseptene har jeg valgt å jobbe videre med geparden. Fordi egenskapen til geparden, tror jeg kan komme best mulig fram i en interaksjon.
0 notes
Text
Brief 7: Curious interactive exhibitions
Vi gikk rundt i den Botanske hage, for å sette oss inn i de ulike objektene museet hadde å tilby. Jeg tegnet opp de ideene jeg syns var mest spennende.
0 notes