hevohuisvesting
hevohuisvesting
HEVO | Experts in Huisvesting en Vastgoed
67 posts
Advies en bouwmanagement voor optimale duurzame gebouwen. Advies en bouwmanagement voor optimale duurzame gebouwen. Ruim 110 experts creëren elke dag opnieuw omgevingen waar gebruikers optimaal kunnen leven, leren en werken. In alle stadia van huisvesting - van strategie en haalbaarheid, via realisatie tot en met implementatie en gebruik - staan de experts van HEVO u terzijde met advies, bouwprojectmanagement, tools en concrete diensten. Met een aantal thema's onderscheiden we ons in ons werkterrein, namelijk met bouwen zonder risico (risicodragend projectmanagement), duurzaam en circulair bouwen, gezonde huisvesting, bestaande bouw, nieuwbouw en omgaan met complexe vraagstukken. Bij alles wat HEVO doet, is aandacht voor het welzijn van de eindgebruiker een vast gegeven.
Don't wanna be here? Send us removal request.
hevohuisvesting · 4 days ago
Text
𝗞𝗲𝗻𝗻𝗶𝘀 𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻: 𝗦𝗮𝗺𝗲𝗻 𝗴𝗿𝗼𝗲𝗶𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗶𝗻𝗻𝗼𝘃𝗲𝗿𝗲𝗻
We geloven we in de kracht van kennisdeling. Regelmatig organiseren we interne kennissessies om onze kennis te verdiepen, ervaringen uit te wisselen en samen innovatieve oplossingen te bedenken.
Gisteren kwamen al onze projectmanagers bijeen op locatie Van Harte in Houten om inzichten te delen over de uitkomsten van ons verbeterteam projectmanagement en het delen van de nieuwste ontwikkelingen om te sturen op een lagere CO2-uitstoot. Ter afsluiting hebben we gezamenlijk lekker gegeten.
Dankzij deze sessies blijven we als team scherp, wendbaar en klaar om bij te dragen aan de uitdagingen van vandaag en morgen. Voor vragen of advies kun je terecht bij Winifred van den Bosch.
De nieuwbouw van IKC Van Harte te Houten hebben we middels Risicodragend Projectmanagement gerealiseerd (https://www.hevo.nl/projecten/nieuwbouw-voor-integraal-kindcentrum-van-harte-houten).
#team #slim #werkplezier #hevo #projectmanagement #advies #bouwen
Tumblr media
0 notes
hevohuisvesting · 6 days ago
Text
Renovatie en uitbreiding van Speciaal Onderwijs De Bodde in Tilburg
De sloopwerkzaamheden van SO de Bodde in Tilburg zijn in volle gang.
SO De Bodde is de laatste jaren flink gegroeid. Om voldoende ruimte te geven aan alle leerlingen wordt het schoolgebouw aan de Karel Boddeweg verbouwd. Een deel van het gebouw wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De andere vleugel wordt gerenoveerd. De leerlingen krijgen straks les in een groter, modern en duurzaam gebouw.
De sloop wordt uitgevoerd door M. Heezen B.V. in opdracht van Biezonderwijs.
De verwachting is dat er in kwartaal 2 van 2025 wordt gestart met de bouw, waarna de gehele school medio 2026 wordt opgeleverd.
Meer weten? Vraag het Bart Duijzings of Lizet Geertsma. Meer informatie over sloopmanagement: https://www.hevo.nl/diensten/huisvestingscyclus/implementatie-en-gebruik/sloopmanagement
Tumblr media
0 notes
hevohuisvesting · 7 days ago
Text
Opening De Spil Nijmegen
Tumblr media
De officiële opening van De Spil, voorheen de Prins Clausschool, is een feit. Samen met schooldirecteur William van den Berg onthulde burgemeester Bruls (Gemeente Nijmegen) met trots de nieuwe naam en het vernieuwde schoolgebouw.
Het lint werd doorgeknipt door burgemeester Bruls, samen met Wilma van Velden van het CvB en een stralende leerling. In zijn inspirerende toespraak feliciteerde de burgemeester zowel de leerlingen als de leerkrachten met deze bijzondere mijlpaal.
Arno Aarts (HEVO | Experts in huisvesting en vastgoed) hield een toespraak en overhandigde een cadeau namens de ontwerpende en uitvoerende partijen.
De Spil heeft niet alleen een duurzaam schoolgebouw dat perfect aansluit bij de onderwijsvisie, maar het voldoet ook aan de eisen van 'BENG' (bijna energie-neutraal gebouw). De nieuwe school biedt onderdak aan kinderen van 0 tot 13 jaar, in een leeromgeving die hen ondersteunt in hun ontwikkeling.
HEVO verzorgde het volledige project middels Risicodragend Projectmanagement (RPM).
Meer weten? Vraag het expert Arno Aarts of William Verploegen.
Projectinformatie: https://www.hevo.nl/projecten/nieuwbouw-prins-clausschool-nijmegen
Tumblr media
0 notes
hevohuisvesting · 18 days ago
Text
Hoe bouw ik een kindcentrum?
Tumblr media
Tijdens de inspiratiesessie bij het schoolbestuur SCOH in Den Haag stond het thema '𝐇𝐨𝐞 𝐛𝐨𝐮𝐰 𝐢𝐤 𝐞𝐞𝐧 𝐤𝐢𝐧𝐝𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐦?' centraal.
HEVO heeft recent samen met SCOH Onderwijs en Opvang een Strategisch Huisvestingsplan opgesteld. Tijdens de inspiratiesessie zijn de volgende stap verkend: de definitiefase.
Samen met directeuren van vier SCOH-scholen en een vertegenwoordiging van de kinderopvang doken we in de kernvragen rondom onderwijsvisie en passende huisvesting.
Een school is immers meer dan alleen een plek om te leren. Het gaat om het creëren van een omgeving waar kinderen, leerkrachten en opvangmedewerkers de ruimte hebben om zich optimaal te ontwikkelen. De sleutel ligt in het vertalen van (onderwijs)visie naar huisvesting die inspireert en ondersteunt.
Als aftrap brachten we een bezoek aan het inspirerende gebouw van de Blokpoelschool, onderdeel van De Haagse Scholen, waar architect Theo Kupers ons meenam in het ontwerp. Dit voorbeeld laat zien hoe visie en functionaliteit naadloos samenkomen in een leeromgeving die écht werkt. Het bezoek bood volop inspiratie voor de gesprekken en ideeën die volgden.
Met veel energie en enthousiasme gaan we verder bouwen aan een toekomst waarin onderwijs en huisvesting perfect op elkaar aansluiten. Op naar het waarmaken van dromen!
Meer weten? Vraag het Eline Stevens en Michel Drenth.
Nieuwsgierig naar alle diensten voor onderwijshuisvesting? Bekijk het hier: https://www.hevo.nl/diensten/diensten-per-markt/onderwijs
#onderwijs #visie #school #huisvesting #kindcentrum #bouwen #ontwikkelen
1 note · View note
hevohuisvesting · 19 days ago
Text
Nieuwe directeur HevoFame!
(https://www.hevo.nl/.../jessie-bekkers-van-rooij-treedt...).
We zijn trots om te delen dat Jessie Bekkers-van Rooij per 14 februari 2025 ons team komt versterken als directeur van HevoFame, dé specialist in wonen met zorg. HevoFame is een merklabel van HEVO.
Jessie brengt een indrukwekkende staat van dienst mee in de sectoren wonen en zorg. Haar ervaring, onder andere als directeur-bestuurder, maakt haar de perfecte aanvulling op ons team. Samen met Jessie bouwen we aan innovatieve woonconcepten waar zorg een vanzelfsprekende plek krijgt binnen de gemeenschap.
Jessie kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan en deelt:
"𝘞𝘰𝘯𝘦𝘯 𝘨𝘢𝘢𝘵 𝘰𝘷𝘦𝘳 𝘮𝘦𝘦𝘳 𝘥𝘢𝘯 𝘨𝘦𝘣𝘰𝘶𝘸𝘦𝘯. 𝘏𝘦𝘵 𝘨𝘢𝘢𝘵 𝘰𝘮 𝘭𝘦𝘦𝘧𝘰𝘮𝘨𝘦𝘷𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘢𝘳 𝘮𝘦𝘯𝘴𝘦𝘯 𝘻𝘪𝘤𝘩 𝘦𝘤𝘩𝘵 𝘵𝘩𝘶𝘪𝘴 𝘷𝘰𝘦𝘭𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘸𝘢𝘢𝘳 𝘻𝘰𝘳𝘨 𝘦𝘯 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘩𝘢𝘯𝘥 𝘪𝘯 𝘩𝘢𝘯𝘥 𝘨𝘢𝘢𝘯. 𝘐𝘬 𝘬𝘪𝘫𝘬 𝘦𝘳𝘯𝘢𝘢𝘳 𝘶𝘪𝘵 𝘰𝘮 𝘷𝘢𝘯𝘶𝘪𝘵 𝘏𝘌𝘝𝘖 𝘦𝘯 𝘏𝘦𝘷𝘰𝘍𝘢𝘮𝘦 𝘦𝘦𝘯 𝘣𝘦𝘵𝘦𝘬𝘦𝘯𝘪𝘴𝘷𝘰𝘭𝘭𝘦 𝘣𝘪𝘫𝘥𝘳𝘢𝘨𝘦 𝘢𝘢𝘯 𝘵𝘦 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘳𝘦𝘯."
Met Jessie zetten we een nieuwe stap richting de toekomst van wonen met zorg – en we kijken ernaar uit om dit samen te doen!
Meer informatie over HevoFame: https://www.hevo.nl/hevofame
#HEVO#WonenMetZorg#Leefomgeving#visie
Tumblr media
1 note · View note
hevohuisvesting · 22 days ago
Text
Hybride werken: inspiratiesessie
Hoe creëren we een werkcultuur waarin zowel de individuele behoeften van werknemers als een optimale samenwerking en dienstverlening samenkomen?
In de wereld van hybride werken staan we voor deze uitdaging. Laat je inspireren en ontdek hoe we deze balans kunnen vinden.
Wanneer: Donderdag 10 april 2025 Tijd: 09.00 - 13.30 uur (inclusief lunch) Waar: Kantoor NBA, Mercuriusplein 3, 2132 HA Hoofddorp
#hybride #werken #kennisdelen #hevo #kennissessie
Tumblr media
#hybride #werken #kennisdelen #hevo #kennissessie
1 note · View note
hevohuisvesting · 3 months ago
Text
Uitnodiging Kennisevent te nieuwbouw Ashram College Alphen aan den Rijn
Wij nodigen u van harte uit voor ons kennisevent over de nieuwbouw van het Ashram College, onderdeel van de SCOPE scholengroep, met als thema "Van IHP naar een toekomstbestendig en duurzaam onderwijsgebouw": https://www.hevo.nl/actueel/events/kennisbijeenkomst-ashram-college.
Tumblr media
Tijdens deze bijeenkomst zullen we verschillende belangrijke onderwerpen bespreken, waaronder de uitdagingen van het realiseren van een nieuw schoolgebouw dat betekenisvol onderwijs biedt, terwijl de school operationeel blijft op hetzelfde terrein. We zullen ingaan op de gewenste domeinindeling, de betrokkenheid van het personeel en de keuze tussen renovatie of nieuwbouw. Hoe kunt u ervoor zorgen dat het gebouw niet alleen aan de huidige behoeften voldoet, maar ook toekomstbestendig is? En op welke manieren worden thema’s zoals gezondheid en circulariteit in het ontwerp geïntegreerd?
De directie van de school, de projectmanager en andere experts delen graag hun kennis met u. De nieuwbouw is begeleid door HEVO, van Programma van Eisen tot en met de realisatie.
U krijgt ook de kans om de nieuwbouw tijdens een rondleiding te bezichtigen. We sluiten het inhoudelijke programma af met een borrel, waar u in een informele setting kennis en ervaringen kunt uitwisselen.
We kijken ernaar uit u te verwelkomen op 26 november 2024!
Locatie: Ashram College, Marsdiep 293, 2401 XH Alphen aan den Rijn. Doelgroep: Kennisbijeenkomst gratis voor schoolbesturen, school­leiding en onderwijshuisvestingsadviseurs gemeenten.
Meer weten? Vraag het Linda Kröse of Connie Pietersen. Fotografie: Mike van Schoonderwalt #nieuwbouw #kennisdelen #school #onderwijs #IHP #duurzaam
1 note · View note
hevohuisvesting · 4 months ago
Text
Hoe bouw ik een inclusieve school?
Gisteren vond de cursus ‘Hoe bouw ik een inclusieve school?’ plaats en hebben we belangrijke vraagstukken over huisvestingstrajecten voor (voortgezet) speciaal onderwijs besproken. We hebben waardevolle ervaringen en kennis gedeeld, casussen besproken en de visie op inclusief onderwijs bediscussieerd.
Ook deelnemen? Aanmelden is mogelijk via: https://www.hevo.nl/diensten/diensten-per-markt/onderwijs/hoe-bouw-ik-een-inclusieve-school.
Tumblr media
#onderwijs #speciaalonderwijs #huisvesting #school #inclusief #kennisdelen
1 note · View note
hevohuisvesting · 4 months ago
Text
𝐊𝐞𝐧𝐧𝐢𝐬𝐛𝐢𝐣𝐞𝐞𝐧𝐤𝐨𝐦𝐬𝐭 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐛𝐨𝐮𝐰 𝐀𝐬𝐡𝐫𝐚𝐦 𝐂𝐨𝐥𝐥𝐞𝐠𝐞 𝐀𝐥𝐩𝐡𝐞𝐧 𝐚𝐚𝐧 𝐝𝐞𝐧 𝐑𝐢𝐣𝐧!
Inspirerende kennisbijeenkomst "Van IHP naar een toekomstbestendig en duurzaam onderwijsgebouw".
Het realiseren van een nieuw schoolgebouw voor betekenisvol onderwijs terwijl de school in bedrijf blijft op hetzelfde terrein is een uitdaging. De gewenste domein­indeling, het meenemen van het personeel en de afweging tussen renovatie of nieuwbouw zijn onderwerpen die aan de orde kwamen. Hoe zorgt u dat u niet alleen voor morgen maar ook voor de komende decennia bouwt? Hoe worden thema’s zoals gezondheid en circulariteit meegenomen?
In de nieuwbouw van het Ashram College, onderdeel van SCOPE scholengroep, nemen wij u graag mee in de diverse vraagstukken.
De directie van de school, de projectmanager en andere experts delen hun kennis graag met u. De nieuwbouw van het Ashram College is door HEVO begeleid van Programma van Eisen tot en met de realisatie.
Tumblr media
Uiteraard krijgt u de mogelijkheid om de nieuwbouw tijdens een rondleiding te bezichtigen.
Het inhoudelijke programma sluiten we af met een borrel, waarbij u de gelegenheid heeft om op informele wijze kennis en ervaringen uit te wisselen.
Doelgroep: Kennisbijeenkomst voor schoolbesturen, school­leiding en onderwijshuisvestingsadviseurs gemeenten.
Meer weten? Vraag het Linda Kröse. Aanmelden: https://www.hevo.nl/actueel/events/kennisbijeenkomst-ashram-college.
1 note · View note
hevohuisvesting · 4 months ago
Text
Flexibiliteit en duurzaamheid noodzakelijk voor onderwijsvastgoed
Nederland kan niet zonder goed geschoolde vakkrachten. Het middelbaar beroepsonderwijs zorgt voor de aansluiting van het arbeidspotentieel op de behoeften in de maatschappij. Op welke manier draagt toekomstbestendig vastgoed bij aan de doelstelling om praktisch opgeleide professionals klaar te stomen om aan de slag te gaan?
HEVO laat je in dit artikel vijf cruciale verbanden zien tussen veranderingen in het beroepsonderwijs en de manier waarop onderwijsinstellingen faciliteiten beheren en organiseren.
1. Krimp of groei van de studentenpopulatie
Een belangrijke ontwikkeling in het mbo is de verwachte algemene gestage krimp met soms tijdelijke lokale groei van het aantal studenten. Dit heeft directe consequenties voor de huisvesting. In alle gevallen is er behoefte aan toekomstbestendige gebouwen. In een positief scenario waarin de studentenaantallen nog stabiliseren en wellicht op lokaal niveau hier en daar een opleving laten zien, wordt toekomstbestendigheid gezocht in kwalitatieve verbeteringen: efficiënter gebruik van vloeroppervlak, hybride onderwijsruimten en een modulaire aanpak.
In het negatieve scenario van krimp kan een overschot aan ruimte leiden tot onbetaalbare exploitatiekosten. Flexibiliteit in vastgoed en samenwerking met het bedrijfsleven kunnen hier oplossingen bieden, zoals het delen van ruimten met externe partijen of het inzetten van modulaire bouwvormen.
2. Flexibel en adaptief onderwijs
Maatschappelijke ontwikkelingen als individualisering, vergrijzing en het functioneren in een steeds complexere maatschappij vragen om flexibel en adaptief onderwijs. Dit betekent dat studenten (met name in het derde en vierde jaar van hun studie) invloed hebben op hun curriculum en er persoonlijk maatwerk ontstaat. Dit onderwijs vraagt vervolgens om flexibele huisvesting en een andere mix aan ruimten en voorzieningen. Ook digitalisering en de behoefte aan gepersonaliseerde leerpaden betekenen dat studenten in de toekomst hun eigen tempo, niveau en volgorde bepalen.
Dit leidt tot veranderingen in de huisvesting, zoals een verminderd belang van traditionele klaslokalen en een toename van multifunctionele ruimten. Denk aan hybride werkplekken en ontmoetingsruimten voor studenten, docenten en externe partners. Waar meer variatie aan ruimtesoorten vraagt om meer vloeroppervlak, leidt het teruglopen van de studentenaantallen juist tot een lagere bekostiging en het noodzakelijk terugdringen van de huisvestingslasten. De druk op het vloeroppervlak blijft hierdoor groot. Een betere benutting en spreiding van het gebruik over de week is hierbij noodzakelijk. Ook het vergroten van het online aanbod van lessen (kanttekening: alleen voor theorieonderwijs) kan de fysieke druk op de huisvesting verlagen.
3. Leven Lang Ontwikkelen (LLO)
Leven Lang Ontwikkelen brengt unieke huisvestingsuitdagingen met zich mee. LLO is commercieel onderwijs, de LLO-studenten vragen daarbij om kwalitatief hoogwaardige en flexibele leeromgevingen. De combinatie van traditioneel onderwijs en blended learning biedt kansen om faciliteiten efficiënter in te zetten; doordat de LLO-studenten altijd en overal online modules kunnen volgen, wordt de druk op de fysieke leeromgeving verlaagd.
Daarnaast kunnen modulair onderwijs en Summer Schools in de zomerperiodes bijdragen aan het bieden van een ‘volwassener’ leeromgeving die aantrekkelijk is voor de LLO-doelgroep, zonder extra druk te leggen op het reguliere fysieke onderwijs op de betreffende locatie. Wel zijn er beperkingen in de personele capaciteit: die is naast de reguliere roosters niet altijd ook nog beschikbaar op die momenten in de avonduren of vakantieperiodes om onderwijs aan LLO-cursisten te verzorgen. En LLO legt wel extra druk op de personele capaciteit voor beheer en exploitatie van de huisvesting buiten de reguliere onderwijstijden.
4. Duurzaamheid
Duurzaamheid is een terugkerend thema en vormt een cruciale pijler in de huisvestingsstrategieën. Het verduurzamen van gebouwen en faciliteiten is niet alleen noodzakelijk vanwege wet- en regelgeving, zoals de Klimaatwet, maar biedt ook kansen voor kostenbesparing. Efficiënt gebruik van ruimte, modulaire bouw en vermindering van het vloeroppervlak dragen bij aan het terugdringen van de CO2-footprint. Bovendien kan het verduurzamen van bestaande panden helpen om zowel het reguliere als commerciële onderwijs aantrekkelijker te maken.
5. Sociale cohesie en de campusomgeving
De campus als ontmoetingsplek wordt steeds belangrijker. Vooral in regio’s met krimp kan een samenwerking tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven op een gezamenlijke campus helpen om studenten aan te trekken en vast te houden. Dergelijke ‘regiocampussen’ kunnen een breed scala aan faciliteiten bieden, variërend van sport tot cultuur, wat bijdraagt aan een aantrekkelijk sociaal netwerk voor studenten. Dit versterkt de positie van de regio als aantrekkelijke opleidingslocatie en bevordert de sociale cohesie.
Verder speelt huisvesting in de sociale ontwikkeling van studenten een belangrijke rol. Huisvesting moet goede plekken voor ontmoeting bieden: waar studenten elkaar treffen, samenwerken, professioneel leren omgaan met elkaar, conflicten leren oplossen en vriendschappen aangaan. Juist in coronatijd hebben we deze zaken gemist en gezien hoe belangrijk de school en de vormgeving van de huisvesting is voor deze dynamiek.
Conclusie
Huisvesting en de hierboven genoemde ontwikkelingen zijn sterk verweven met elkaar. Bij de ontwikkeling van onderwijshuisvesting, in het bijzonder voor het praktijkonderwijs, zijn flexibiliteit, duurzaamheid en aanpassingsvermogen noodzakelijk om de veranderingen in het onderwijs een goede plek te bieden. Door slimme investeringen, samenwerkingen en een modulaire aanpak kunnen onderwijsinstellingen in het mbo inspelen op de dynamiek van de studentenpopulatie en tegelijkertijd hun toekomstbestendigheid en instroom waarborgen. Passende huisvesting verzorgt hiervoor een solide basis.
Meer kennis over verduurzaming van scholen en toekomstbestendigheid van onderwijsvastgoed lees je via deze pagina.
1 note · View note
hevohuisvesting · 4 months ago
Text
Kennisdelen!
Bij HEVO hechten we veel waarde aan kennisdeling. Daarom organiseren we regelmatig kennissessies om samen ons begrip te verdiepen, ervaringen uit te wisselen en innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Vorige week hadden we een leerzaam programma over besluitvorming binnen verschillende soorten publieke organisaties, waarbij we het aan de hand van een casus uit onze praktijk hadden over de uiteenlopende belangen en de verantwoordelijkheden van instellingen op beleidsterreinen zoals onderwijs, zorg, cultuur, welzijn en sport.
Huisvestingsprojecten hebben vaak een lange ontwikkeling. Er moeten heel wat stappen worden gezet voordat de er gebouwd, gerenoveerd kan worden en voordat gebruikers er kunnen werken, leren en leven: https://www.hevo.nl/diensten/huisvestingscyclus/strategie-en-haalbaarheid.
Ben jij geïnteresseerd in een rol binnen een team dat altijd voorop loopt en zich blijft ontwikkelen? Kijk dan naar onze vacatures! https://www.hevo.nl/werken-bij-hevo
Tumblr media
1 note · View note
hevohuisvesting · 5 months ago
Text
Hoe vinden we de balans in hybride werken?
Hoe kunnen we tegemoetkomen aan de individuele behoeften van werknemers terwijl we tegelijkertijd zorgen voor effectieve samenwerking en hoogwaardige dienstverlening?
Kom naar de inspiratiesessie over hybride werken op 10 oktober op locatie NBA - Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants.
Een inspirerend praktijkvoorbeeld is het nieuwe kantoor van de NBA, waar deze sessie zal plaatsvinden.
We bespreken diverse dilemma’s die gepaard gaan met hybride werken, zoals: Hoe ziet een kantoor eruit dat is ingericht voor hybride werk? Hoe voorkom je het verloop van medewerkers en versterk je de binding met de organisatie? Wat is de sociale waarde van een fysiek kantoor? Hoe bied je leerervaringen voor jonge of nieuwe collega’s? Wat is de optimale balans tussen thuiswerken en op kantoor? Hoe ervaar je de drukte op kantoor en hoe kun je hierop inspelen? We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze inspiratiesessie over hybride werken.
Aanmelden: https://www.hevo.nl/actueel/events/inspiratiesessie-hybride-werken
Tumblr media
1 note · View note
hevohuisvesting · 7 months ago
Text
𝐀𝐚𝐧𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞𝐝𝐢𝐧𝐠 𝐮𝐢𝐭𝐯𝐨𝐞𝐫𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐣𝐞𝐧 𝐁𝐫𝐞𝐝𝐞 𝐒𝐜𝐡𝐨𝐨𝐥 𝐙𝐞𝐞𝐡𝐞𝐥𝐝𝐞𝐧𝐰𝐢𝐣𝐤-𝐔𝐫𝐤
Gemeente Urk is voornemens een overeenkomst aan te gaan voor de realisatie van een bredeschool voor Rehoboth (basisonderwijs), Zonnebloemschool (speciaal basisonderwijs) en Stichting Kinderopvang Urk (kinderopvang en buitenschoolse opvang).
De aanbesteding van het project vindt plaats volgens een Europese niet-openbare procedure. Sluitingsdatum 12 juli 2024, 12:00 uur.
Meer weten? Vraag het Arno Aarts.
Tenderned: https://www.tenderned.nl/aankondigingen/overzicht/338925.
Meer projectinformatie: https://www.hevo.nl/projecten/brede-school-zeeheldenwijk-urk.
Tumblr media
0 notes
hevohuisvesting · 8 months ago
Text
📢 𝐇𝐨𝐨𝐠𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐮𝐧𝐭 𝐛𝐞𝐫𝐞𝐢𝐤𝐭 𝐛𝐢𝐣 𝐝𝐞 𝐀𝐧𝐭𝐨𝐧𝐢𝐮𝐬𝐬𝐜𝐡𝐨𝐨𝐥 𝐢𝐧 𝐙𝐮𝐧𝐝𝐞𝐫𝐭! 🏫🎉
De vlag is gehesen naar het hoogste punt van deze nieuwe duurzame school.
Het schoolgebouw is ontworpen met een compacte opzet, waardoor er maximaal ruimte blijft voor een groene openbare omgeving in het hart van het dorp.
Het doordachte constructieve ontwerp bevordert een sterke onderlinge betrokkenheid tussen alle gebruikers. Het gebouw is helder en efficiënt opgezet, met leerondersteunende functies en entrees die uitkomen op een ruimtelijke, lichte aula in het hart van de school.
Een geweldige mijlpaal voor de Sint Antoniusschool en een stap vooruit voor duurzaam en betrokken onderwijs in Zundert! 🌿📚
Projectinformatie: https://www.hevo.nl/projecten/nieuwbouw-sint-antoniusschool-zundert.
Tumblr media
0 notes
hevohuisvesting · 8 months ago
Text
Vacature adviseur huisvesting
Beschik jij over adviesvaardigheden? Heb je een grote dosis enthousiasme en sta je open voor een avontuur in de wereld van advies- en huisvestingsprojecten? Ga dan het gesprek met ons aan!
Als adviseur huisvesting bij HEVO werk je samen met een adviesteam om de visie van de opdrachtgever te vertalen naar toekomstbestendige, duurzame en gezonde gebouwen die dagelijks een positieve impact hebben op hun gebruikers.
De opdrachten variëren van haalbaarheids- en locatiestudies tot strategische huisvestingsplannen en inpassingsstudies.
Klinkt dit als een uitdaging die bij jou past? Bekijk dan de vacature op de HEVO-website voor meer informatie en solliciteer!
0 notes
hevohuisvesting · 8 months ago
Text
Multifunctionele accommodatie Beckum
𝐃𝐞 𝐮𝐢𝐭𝐝𝐚𝐠𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐁𝐞𝐜𝐤𝐮𝐦 De uitdagingen: *houd het dorp leefbaar en geef het een nieuwe toekomst én *realiseer een multifunctionele accommodatie die door het dorp zelf kan worden geëxploiteerd.
Lees verder: https://www.hevo.nl/actueel/nieuws/mfa-beckum
Tumblr media
1 note · View note
hevohuisvesting · 8 months ago
Text
Duurzaam en circulair gemeentehuis Krimpenerwaard in Bergambacht
De gemeente Krimpenerwaard bouwt in Bergambacht een duurzaam en volledig circulair gemeentehuis. Een gezond en aantrekkelijk thuis voor inwoners en medewerkers. Het project brengt haar visie op duurzaamheid tot leven en draagt bij aan het Klimaatakkoord. Met dit nieuwe gebouw is de gemeente niet alleen klaar voor 2050, maar ook koploper in Nederland.
In samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard heeft HEVO sinds 2019 gewerkt aan toekomstbestendige huisvesting. De gemeente legde de nadruk op oplossingen die de jaarlijkse huisvestingskosten zouden verlagen, gezien het gebruik van publieke middelen. In 2020 ontwikkelden we een businesscase met als doel de CO2-uitstoot te minimaliseren en de jaarlijkse kosten voor huisvesting zo efficiënt mogelijk te beheren en te optimaliseren. Door gebruik te maken van GPR Gebouw hebben we de duurzaamheidsprestatie van verschillende scenario’s geëvalueerd. Dit leidde tot een uitstekende balans tussen het drastisch verminderen van energieverbruik, het toepassen van circulaire materialen en het creëren van een gezond binnenklimaat.
Thuis voor inwoners en medewerkers
Uiteraard was er niet alleen aandacht voor duurzaamheid, maar ook voor de mens. Door alle diensten op een centrale locatie samen te brengen ontstaat een uitvalsbasis voor dienstverlening en een herkenbaar ‘thuis’ voor zowel inwoners als medewerkers. Dit laatste was extra belangrijk omdat Krimpenerwaard een fusiegemeente is. Daar komt bij dat een kwalitatief hoogwaardige, gezonde én duurzame werkomgeving de aantrekkelijkheid als werkgever verhoogt. Want zeker sinds de coronaperiode stellen mensen hoge eisen aan hun werkplek. Andere criteria die een rol speelden in de scenariostudie waren de toegankelijkheid en bereikbaarheid voor inwoners en medewerkers, en het bevorderen van de kwaliteit van de dienstverlening. Door efficiënt te werken zonder reistijdverlies zet de gemeente cruciale stappen naar een toekomstbestendige organisatie.
Een thuis voor inwoners en medewerkers: duurzaamheid en de mens centraal
Naast de nadruk op duurzaamheid werd ook de mens niet uit het oog verloren. Door alle diensten op één centrale locatie samen te brengen, ontstaat een herkenbaar ‘thuis’ voor zowel inwoners als medewerkers. Dit was van extra belang omdat Krimpenerwaard een fusiegemeente is. Een kwalitatief hoogwaardige, gezonde en duurzame werkomgeving verhoogt bovendien de aantrekkelijkheid als werkgever, zeker sinds de coronaperiode waarin mensen hogere eisen aan hun werkplek stellen.
Andere criteria die een rol speelden in de scenariostudie waren de toegankelijkheid en bereikbaarheid voor zowel inwoners als medewerkers, en het bevorderen van de kwaliteit van de dienstverlening. Door efficiënt te werken en reistijdverlies te minimaliseren, zet de gemeente cruciale stappen richting een toekomstbestendige organisatie.
Het Nieuwe Gemeentehuis als motor voor Duurzame Ontwikkeling
Het nieuwe gemeentehuis van Krimpenerwaard wordt goed bereikbaar buiten het stedelijk gebied gebouwd, grenzend aan een deel van het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen staan centraal bij de bouw en inrichting van het gebouw en de omliggende ruimte, inclusief de entree en parkeerplaatsen. Hierdoor zal het gebouw harmonieus opgaan in het natuurlijke landschap van het NNN-gebied.
Bovendien fungeert het nieuwe gemeentehuis als aanjager voor de transformatie van de omliggende agrarische gronden naar een natuurgebied met ruimte voor biodiversiteit. Dit was een van de redenen waarom de Provincie Zuid-Holland planologische goedkeuring verleende voor de bouw. Het bestemmingsplan is inmiddels goedgekeurd.
Het nieuwe, centraal gelegen gemeentehuis biedt daarnaast mogelijkheden om in te spelen op andere maatschappelijke behoeften. Vier gemeentekantoren in de dorpskernen komen vrij, wat kansen biedt voor herontwikkeling in de vorm van woningbouw, detailhandel en maatschappelijke voorzieningen. Hiermee wordt tegemoetgekomen aan een sterke behoefte vanuit de samenleving.
Koploper met lef
Met circulaire bouw toont de gemeente Krimpenerwaard lef, aldus Michiel Otto (directeur HEVO). De constructie bestaat niet alleen uit hout en andere natuurlijke materialen met een lage CO2-uitstoot, maar ook uit elementen die geoogst worden uit regionale donorgebouwen en zo een tweede leven krijgen. In 2025 opent het nieuwe gemeentehuis haar deuren. Vanaf dat moment beschikt de gemeente Krimpenerwaard over het meest duurzame en circulaire ‘huis voor de gemeente’ van Nederland. Een koploper dus, die andere organisaties de route wijst naar een duurzame samenleving tegen 2050.
www.hevo.nl | 073- 6 409 409  | [email protected]
auteur: Michiel Otto (directeur HEVO)
Tumblr media
1 note · View note