Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Week 9, Sprint 2 - Derk
De laatste voorbereidingen voor de presentatie zijn getroffen. Ik heb alle ledjes aangesloten op een breadboard met ieder een eigen weestandje. Dit was een flink priegelwerkje waarbij veel draadjes losschoten.
Uiteindelijk is het gelukt. Het wegwerken van de draadjes is ook nog een lastig karwei omdat de draadjes te kort zijn gemaakt. Uiteindelijk los ik dit op door de draadjes via een kier tussen de tafels door te laten lopen.
De leds geven een flinke meerwaarde aan de maquette. Zo springen de Blooms meer in het oog. Helaas geven niet alle ledjes hetzelfde licht, omdat er meerdere soorten leds zijn ingebouwd.
Het opbouwen van de presentatiehoek:
0 notes
Text
Sprint 2 week 9 Niels
Week negen stond in het teken van de eindpresentatie. Met het gehele team hebben we presentatie voorbereid zodat we tijdens de dag van de presentatie het concept zo duidelijk mogelijk konden overbrengen.
Op dinsdag hebben Hilde en ik het prototype verder afgemaakt. Dit hield in dat we het nog een keer over moesten spuiten met wit. Hierna hebben we het prototype opnieuw in elkaar gezet zodat we het geheel opnieuw konden testen. Uiteindelijk is de code aangepast zodat de “Bloom” ook hetgeen uitstraalde zoals bedacht. Dit hield in: 1) Ingeklapt zijn zodra het druk is in de straat met een amber kleur. 2) Uitgeklapt staan met een meganta kleur.
Verder heb ik deze dag nog voor een aantal faciliterende elementen gezorgd. Voor de animatie was dit een Mac scherm. Verder heb ik ook nog doeken geregeld zodat de presentatieruimte verduisterend was.
Op woensdag hebben we met zijn alle de presentatie uitgevoerd en hebben we het individuele proces getoond.
Als ik terugblik en hierop reflecteer kan ik wel zeggen dat we als team een totaal concept hebben laten zien. Wat de onderwijsboulevard niet alleen vernauwing en optisch bedrog oplevert maar ook een prachtig gevoel meegeeft aan de weggebruikers.
0 notes
Text
Week 9 - Nikki van Toorn
De laatste week, voor de VR installatie heb ik nog gewerkt aan de nacht versie van de Onderwijs Boulevard en het opdelen van de foto om het op 3 beamers te kunnen presenteren. (Zie resultaat hieronder)
we zijn met z’n allen dinsdagochtend samengekomen om de presentatie voor te bereiden. Ik heb me voornamelijk bezig gehouden met het opbouwen van de maquette. Ik kwam erachter dat nog een aantal draadjes te kort waren. Deze heb ik nog verlengt, zodat Derk het aan de arduino kon aansluiten. Ook heb ik nog wat foto’s gemaakt van ons prototype voor eventueel het portfolio. (Zie foto’s hieronder).
0 notes
Text
Sprint 2 - Week 9 (Sjoerd)
De laatste dag voor de eindpresentatie, dus tijd voor de laatste voorbereidingen. Ik heb met Nikki en Derk de maquette opgebouwd en de lichtjes in de BLOOM-prototypes geplaatst. Uiteindelijk mogen we heel trots zijn op het resultaat, het ziet er goed uit en de LED’s (hoewel ze niet allemaal even goed werken) geven de maquette echt een meerwaarde: ze geven een goed beeld van de sfeer op de Onderwijsboulevard wanneer ons concept daadwerkelijk toegepast zou worden.
0 notes
Text
Sprint 2, Week 8 - Esther
Ik had deze week feedback gekregen op mijn animatie. Doordat ik veel kleur had gebruikt viel alles behalve de lantaarnpaal op. Ik ben daarom het kleurgebruik gaan minderen en om een stijl te creëren die meer lijkt op het prototype en de maquette.
youtube
Ik vond zelf de vormen niet mooi en niet realistisch dus ben ik voor de vormen visualisaties gaan maken. Deze wilde ik met specificaties maken zodat ze eventueel gebruikt kunnen worden voor de presentatie.
youtube
Wat ik nu nog wil verranderen door de feedback die ik had gekregen is: - De zon op en onder symbolen zijn niet duidelijk. - Tekst rechtsboven is ook te letterlijk vertaald
youtube
Naast de animatie heb ik veel meegeholpen aan de werken van andere. Ik heb geholpen om de draden aan de lampjes te maken om de maquette te verlichten. Daarnaast heb ik ook het prototype wit gespoten. Ik had eerst een test gedaan of de buigbaarheid van het hout goed blijft en daarna heb ik samen met Niels het prototype gespoten.
Op dinsdag (in de week van de presentaties) heb ik samen met Sanne de presentatie voorbereid en opgeschreven wat we wilde vertellen. We houden de presentatie kort maar krachtig en laten vooral veel zien. Ook hebben we de VR getest en deze kan woensdag ochtend snel worden opgebouwd.
0 notes
Text
Sprint 2 - Week 8 (Sjoerd)
Nadat ik samen met Derk de maquette in elkaar had gezet, was het tijd om de knoop door te hakken met betrekking tot de huisstijl. Ik had al eerder een paar logo’s gemaakt, maar was er nog niet aan toe gekomen deze te laten zien aan de groep en feedback te vragen. Het gaat om de volgende logo’s:
Ik wilde een moderne, rustgevende sfeer creëren, met als subtiel detail dat de logo’s iets oplichten, net zoals het daadwerkelijke prototype dat doet. Ik heb gekozen voor grijs als basiskleur en een fellere variant van groen, om het ‘glow in the dark’-effect te benadrukken. Ook heb ik deze kleur gekozen om een stukje natuur in het logo te brengen (vandaar ook de bladeren die verwijzen naar de vorm van het concept).
De feedback van de groep was als volgt:
- hij is nu wat rond misschien kan je hem stoerder maken. ook omdat de rest best wel strak is. - misschien is hoofdletters of blokletters wel wat - Kleur: groen is heel letterlijk de bloem misschien geen of minder kleur. logo bijvoorbeeld wit op donkere kleur. Donkere kleur als in nacht - Of wit logo op donkere kleur of donker logo op witte kleur .dag nacht. dus eigenlijk twee verschillende versies zoals net als het project dag en nacht.
Ik ben toen verder gaan kijken en gaan experimenteren met hoofdletters, zoals hieronder te zien is.
Uiteindelijk heb ik de fonts zelf nog wat aangepast en heb ik drie versies gemaakt. Iedere versie heeft een lichte en donkere variant. Ik wilde het licht-effect van het oude logo er ook in verwerken, omdat ik vind dat dit net een beetje extra geeft.
Versie 1:
Versie 2:
Versie 3:
Uiteindelijk is de keuze gevallen op versie 3. Dit was ook mijn favoriet, omdat het een redelijk abstract logo is, maar het toch nog duidelijk is wat er staat.
0 notes
Text
Week 8, Sprint 2 - Derk
Het is de laatste volle projectweek. Deze week gaan Sjoerd en ik de gevels lasersnijden en in elkaar zetten. Hieronder een verslag:
De gevels worden geprint:
FILMPJE VAN HET PRINTEN
Terwijl we de gevels printen lijm ik samen met Sjoerd de gevels in elkaar:
De gebouwen komen verder dan de plattegrondplaten. Daarom heb ik met stukjes plaatmateriaal mini uitbouw delen gemaakt waar de gebouwen op kunnen rusten:
Sjoerd heeft de plattegrond platen inmiddels geprint. Hierop komen de mini 3d-geprinte modelletjes van Bloom te staan. In eerste instantie wilden was het idee om de modelletjes op de houten platen te lijmen. Aangezien de palen precies 8mm dik zijn leek het mij een goed idee om gaatjes van precies 8mm doorsnede te boren in de plaat.
Samen met Sanne bepaal ik waar ik de gaatjes in de maquette ga boren. Ik kwam op het idee om de modelletjes niet allemaal precies even ver van elkaar af te laten staan. In een van de eerste weken had Hilde onderzoek gedaan naar het effect van optische versmalling op het rijgedrag van bestuurders. Deze optische versmalling wil ik gebruiken door de palen in de buurt van de kruising en het zebrapad dichter bij elkaar te plaatsen. Sanne en ik meten hoe we de afstand tussen de palen geleidelijk kunnen laten verkleinen.
Nu moeten de gaatjes worden geboord. Omdat het heel belangrijk is dat de gaatjes precies recht worden geboord gebruik ik de tafelboor hiervoor. Dit werkt perfect en de modelletjes staan kaarsrecht en blijven goed in de plaat zitten.
Na teamoverleg hebben we besloten dat we lampjes gaan maken in de modelletjes. Er is namelijk nog wat tijd over dus Nikki gaat de ledjes in de modelletjes maken. Ik zorg ervoor dat de ledjes straks gedimd kunnen worden. Dit doe ik met een Arduino en een potmetertje die ik digitaal aansluit.
FILMPJE VAN DE DIMMER
Conclusie: met enkele ledjes gaat dit goed. Echter, we hebben 24 ledjes aan te sturen en de arduino is te zwak om met één of enkele pinnen zoveel vermogen aan te sturen. Na overleg met een docent besluit ik om de Arduino niet te gebruiken en in plaats daarvan te werken met een 5V voeding. Deze dim ik analoog en ik geef elk ledje een eigen weerstandje. Op deze manier kunnen de leds parallel worden geschakeld. Dat is fijn want als leds in serie worden geschakeld en één led begeeft het, stopt alles met branden.
Inmiddels is de week alweer voorbij. Volgende week sluit ik alle leds, weerstandjes, de potmeter en de voeding aan en kijk ik of het werkt.
0 notes
Text
Week 7, Sprint 2 - Derk
Deze week ben ik volop bezig met het tekenen en bouwen van de maquette. De gevels die zijn rechtgezet plak ik aan elkaar in Photoshop.
Hierna gebruik ik de fotos om in Illustrator lijnen te trekken over de gebouwen. Hierbij maak ik op belangrijke plekken in de gevels meer details zodat een dieptewerking ontstaat.
Het kost veel tijd om alle gevels over te tekenen dus ik besluit om een gevel (die van AVANS) door Sjoerd te laten doen. De rest van de week ben ik bezig met de gevels.
Het is belangrijk voor de laserprinter dat er niet meerdere lijnen over elkaar heen liggen. Dit is wel vaak het geval. Eerst zoek ik handmatig de dubbele lijnen in de tekening maar dit kost te veel tijd. Later vind ik een oplossing hiervoor. De pathfinder tool. Deze tool maakt geselecteerde lijnen als één geheel. Dubbele lijnen verdwijnen. Deze week krijg ik alle gevels af zodat we volgende week kunnen gaan laseren. De lasersnijder was namelijk de hele week bezet, kapot of gesloten.
Het is gelukt om één gevel te laseren.
In wat vrije uurtjes heb ik extra details gemaakt voor de gevels. Veel gebouwen hebben namelijk overhangende daken. Het lijkt me leuk om deze ook terug te kunnen zien in de maquette. Later meer hierover.
Tot slot heb ik alle puzzelstukjes van de gevels zo geplaatst op de platen dat we met zo min mogelijk platen zo veel mogelijk resultaat hadden
0 notes
Text
Week 5+6, Sprint 2
Dit is de week van het testen van projecties. Allereerst ben ik gaan leren hoe animaties worden gemaakt. Dit heb ik gedaan via een lynda.com cursus.
Daarna ben ik gaan animeren en heb ik een drietal animaties gemaakt. Deze animaties heb ik vervolgens geprojecteerd op het nylon.
Filmpje van de projectietest
Projectietest 2
Opmerking: projectie zorgt wel voor veel lichtvervuiling achter de draden/materiaal
WEEK 6
- Testconclusie van vorige week: Projectie op draden of halfdoorzichtige materialen levert te veel lichtvervuiling. Projectie op ondoorzichtige materialen kan, maar heeft geen doel meer. Deze conclusie heb ik met de groep gedeeld. Gezamenlijk hebben we besloten om af te zie van projecties omdat dit te veel nadelen met zich meebrengt.
Maquette maken
Voor de eindpresentatie zullen we een visualisatie gaan gebruiken van de onderwijsboulevard. Het leek mij een leuk idee om een maquette te gebruiken daarvoor. Dit heb ik aan de groep voorgesteld en iedereen was enthousiast. In eerste instantie ga ik alleen de maquette maken en later komt Sjoerd mij hierbij helpen.
Het maken van de maquette bestaat uit de volgende onderdelen:
Google maps (OWB overtrekken)
Google streetview gevels maken
Rechttrekken
Verschalen
Printen
Corrigeren
Printen/graveren
Allereerst moet er een model gemaakt worden van de onderwijsboulevard. Ik gebruik meerdere screenshots van Google Maps om zo de gehele onderwijsboulevard in kaart te brengen. Deze screenshots zet ik vervolgens aan elkaar en dan heb ik een plattegrond van de gehele straat.
Nadat we gezamenlijk besloten hebben welke delen van de onderwijsboulevard zichtbaar moeten zijn heb ik dit deel in Illustrator overgetrokken om zo een vector model te hebben van het te realiseren deel van de onderwijsboulevard.
Deze delen splits ik op over artboards van 60x40CM zodat de plattegrond van de straat op 3mm MDF platen kan worden gegraveerd op een schaal van 1:60.
Sjoerd gaat vervolgens de platen printen zodat ik aan de slag kan gaan met het maken van de gebouwen die aan de onderwijsboulevard grenzen. De volgende gebouwen ga ik maken:
AVANS - Studentenflat
Woonflat
Kunstacademie
Winkelpand (subway)
Al deze gebouwen zoek ik op in Google Street View en leg ik vast in screenshots:
Vervolgens gooi ik alle screenshots in Photoshop en trek ik de gevels recht zodat het lijkt alsof de foto’s precies van voren zijn genomen. Eerst gebruik ik hiervoor de transform tool maar later vind ik de Perspective tool. Deze tool maakt het een stuk makkelijker om de gevels recht te trekken.
Nadat ik alle gevels recht heb staan kan ik aan de gang met het aan elkaar plakken van alle delen in Photoshop. De week zit er alweer op dus dit ga ik volgende week doen.
Overige taken:
Met de groep hebben we gedacht over een naam voor het concept. Aangezien we de vormgeving organisch maken leek het mij een goed idee om de naam iets natuurlijks te laten zijn. We waren het al snel eens dat de naam Engels moest zijn. Sanne bedacht dat het leuk zou zijn om een naam te gebruiken die meerdere betekenissen kan hebben. Dat bracht mij op het idee om het concept Bloom te laten heten. Dit is een naam die meerdere betekenissen heeft die allemaal betrekking hebben op ons concept en prototype. Bloom kan namelijk betekenen:
Bloei
Bloem
Uitstraling/gloed
0 notes
Text
Week 3+4, Sprint 1 - Derk
Thema: testen testen testen In deze week ben ik aan de slag gegaan met het zoeken naar bronnen voor Fundamentals of Adaptivity, welke ook erg geschikt zijn voor het project. Op Designboom vond ik veel goede voorbeelden van Adaptive Environments die ook voor het project een bron van inspiratie kunnen zijn. Hieronder een voorbeeld.
Bron
Deze lichtgevende gordijnen kunnen de sfeer in de ruimte beïnvloeden door van kleur te veranderen. Op basis van bewegingen, gezichten en geluiden in de ruimte passen de gordijnen zich aan om de sfeer passend te maken. -
Verder met het vormonderzoek Verder heb ik me deze week bezig gehouden met onderzoek naar verschillende materialen om op te projecteren. Samen met Sjoerd heb ik een standaard gebouwd waarin ik verschillende materialen kan plaatsen. Hier kan ik vervolgens op projecteren om te kijken hoe dat eruit komt te zien. Ik ben begonnen met het spannen van touw in de installatie om te kijken hoe geprojecteerd licht daarop overkomt.
Het touw lijkt geen succesvol materiaal te zijn. De niet verlichte delen zijn ook goed te zien. Het volgende materiaal dat ik heb geprobeerd was nylon draad.
Demonstratiefilmpje
Dit werkt goed! Het materiaal is zelf minder zichtbaar en wanneer er licht op schijnt reflecteert het. Hier ga ik verder mee testen. Nog een filmpje
Naast touw en nylon draad heb ik getest met doorzichtig plexiglas waarop ik een patroon heb gegraveerd met de lasersnijder. Dit gaf een hologram-achtig effect wanneer ik de windows screensaver erop projecteerde.
Ook kippengaas, een witte doek, doorzichtige folie, bubbeltjesplastic en staaldraad heb ik getest in de standaard maar deze materialen gaven geen nuttige resultaten.
Volgende week ga ik met animaties aan de slag. Ik ga tutorials volgen voor Adobe Animate en daarmee verschillende beelden animeren en projecteren op de installatie met nylon en plexiglas.
Overige bezigheden: Patronen bedenken en illustreren voor optisch bedrog Het idee om optisch bedrog toe te passen om de weggebruiker te beïnvloeden qua rijgedrag is ook nog aan de orde. Voor dit idee heb ik verschillende patronen geïllustreerd in de vorm van tunnels. Hilde gaat deze verder uitwerken en voorleggen aan testpersonen om te kijken hoe zij daar op reageren.
Overleg conceptverduidelijking Met ons concept willen we het veiligheidsgevoel versterken. We zijn op aanraden van Bertus minder naar het onderzoek en de feitelijke veiligheidsonderzoeken aan het kijken en gaan ons meer richten op het versterken van de veilige sfeer in de straat.
Laan met bomen Ik kwam op het idee om de sfeer van een zonnige zomerdag in een laan met bomen na te bootsen. De bomen staan vol met blad en de “tunnel” van bladeren waar automobilisten doorheen rijden voelt nauwer aan.
0 notes
Text
Week 2, Sprint 1 - Derk
De feedback verwerken in onderzoek
- Verder op idee auto beïnvloeden Om te zien wat voor gevaarlijke situatie op de onderwijsboulevard kunnen ontstaan heb ik opnames gemaakt terwijl ik fiets over de boulevard.
Conclusie van het filmpje; zelfs bij één keer fietsen over de onderwijsboulevard kom je meerdere mogelijk gevaarlijke situaties tegen.
Auto’s die van rechts komen weten niet altijd dat ze voorrang hebben.
Het zebrapad voor AVANS loopt over straat maar stopt voor het fietspad. Sommige voetgangers nemen voorrang en andere stoppen.
Bij het oversteken met de fiets bij de uitrit van AVANS ga je een hoge drempel af en na het oversteken meteen een hoge drempel op terwijl je het fietspad betreedt waar fietsers van rechts komen achter geparkeerde auto’s vandaan. Deze fietsers die voorrang hebben zie je pas op het laatste moment terwijl je de hoge drempel op gaat. Dat is dus te laat om te kunnen stoppen en voorrang te geven.
Een van de filmpjes
Dit is een van de filmpjes die ik heb gemaakt op de fiets. (DISCLAIMER: Ik heb de filmpjes handsfree gemaakt met een telefoonhouder op het fietsstuur.)
Vormonderzoek bestaande werken en gebruikte materialen De feedback over ons prototype was onder andere dat het onmogelijk duur was om led rails in de weg te frezen. Dit heeft mij doen besluiten om te onderzoeken wat voor mogelijkheden er nog meer zijn voor wat betreft materialen en toepassingen daarvan. Het gehele verslag kunt u hier vinden:
klik
Samenvattend, veel gebruikte toepassingen zijn de volgende:
El-wire
Led strips
Powerleds
Projectie op materiaal
Persoonlijke feedback week 2 Na het groepsoverleg met Ruud blijkt dat we op de goede weg zijn maar nog wel verbeterpunten hebben. Zo hebben we veel onderzoek gedaan wat op zich goed is maar niet altijd nodig. De tip van Ruud: Ga meer uit van eigen ervaringen en doe soms een aanname. Niet alles hoeft wetenschappelijk onderzocht te zijn om gebruikt te kunnen worden in het project. Deze feedback neem ik mee naar de volgende week. In week 3 ga ik veel uitproberen. Zo ga ik aan de slag met de minibeamer om projecties te kunnen testen, en maak ik een model waarin ik verschillende materialen kan plaatsen.
0 notes
Text
Week 1, Sprint 0 - Derk
De eerste week bestond uit een korte sprint van 4 dagen. In deze sprint hebben we gezamenlijk de wensen van de opdrachtgever omgezet in een product prototype. Ik ben als volgt te werk gegaan: Gezamelijke brainstorm met de hele groep Allereerst hebben we gezamenlijk een brainstormsessie gedaan om verschillende eerste ideeën in de groep te gooien en elkaar en onszelf te inspireren.
Uitwerken eerste ideeën��die uit brainstorm voortvloeiden.
Uit deze brainstorm heb ik drie onderwerpen gevisualiseerd. Namelijk de remwegindicatie, de virtuele voetganger en de (reeds bestaande) waarschuwingslampen in het wegdek. Gezamenlijk maken zij de onderwijsboulevard veiliger voor voetgangers en automobilisten.
Remwegindicatie: bestuurders worden zich bewuster van het effect van harder rijden op de remweg omdat ze direct zien hoe ver ze uitrollen voor ze stil staan.
Virtuele voetganger: Personen die te voet zijn lopen nu allemaal los van elkaar over het zebrapad wat zorgt voor een grote bezetting op het zebrapad. Auto’s moeten hierdoor vaak lang wachten. De virtuele voetganger (oplichtende tegels in het trottoir) groepeert de voetgangers en zorgt voor een beter doorstroming van auto’s en meer veiligheid voor voetgangers. Immers, een grote groep die oversteekt is beter zichtbaar voor auto’s dan een enkele persoon.
Arduino code maken en testen Formule remwegindicator bedenken Nadat gezamenlijk was besloten om de remwegindicator verder uit te voeren in een prototype ben ik samen met Niels aan de slag gegaan met het schrijven van de code voor het aansturen van het prototype. In een eerder project heb ik gewerkt met een sonar afstandssensor die erg goed werkt. Het leek mij verstandig om deze te gebruiken voor het meten waar de auto zich bevindt.
Ledstrip werkend maken als remwegvisualisator Als remwegindicator maken we gebruik van een digitale RGB ledstrip. In deze strips kan elke led afzonderlijk worden aangestuurd. Perfect voor onze indicator.
Klik voor filmpje
Presenteren sprint 0 De laatste dag van sprint 0 presenteerden wij ons concept aan de opdrachtgever en aan docenten. Mijn taak hierin was het uitleggen wat de remwegindicator doet en hoe het de onderwijsboulevard veiliger maakt. De losse ideeën van de remwegindicator, virtuele voetganger en de signaallichten heb ik op een plattegrond getekend om zo een totaaloverzicht te kunnen tonen tijdens de presentatie. Al snel bleek dat de losse ideeen niet echt samenhang hadden en dus niet zo snel in één concept konden worden verenigd.
Persoonlijke feedback week 1: In week 1 hebben we erg snel een concept neergezet. Dit had als voordeel dat we direct konden kijken of het zou werken. Het nadeel van zo snel werken is dat het concept nog niet heel stabiel was. Er was nog niet één idee van waaruit we uitwerkingen konden maken. In de komende sprint gaan we ons daarom focussen op het oplossen van één probleem.
0 notes
Text
Hilde - Sprint 2 - Week 8
Deze week ben ik continu in de werkplaats geweest voor het project. Ik heb me vooral gericht op de grote technische prototype. Maandag had ik alle onderdelen gelazerd die we nodig hadden voor het prototype om de techniek er in te kunnen verwerken.
Dinsdag ben ik met Sanne verder gegaan met het lazeren van de plaatjes waar de patronen inzitten. We hadden hierbij ook twee testen gedaan. We hadden een test gedaan met een kunststof plaat om te kijken of we dat materiaal met dezelfde techniek flexibel konden maken. Daarnaast hebben we een witte verf spuitbus geregeld om een houten plaatje wit te spuiten om te testen of het plaatje nog steeds flexibel bleef ondanks de verf (van deze test heb ik helaas geen specifieke foto). Bij beide testen bleef het materiaal flexibel wat erg gunstig voor ons is.
Nadat ik klaar was met het lazeren van alle materialen ben ik bij Niels aangesloten voor de techniek. Ik heb vooral Niels geholpen met de grote prototype om het technisch werkend te krijgen. Voor Niels deed ik vooral de kleine klusjes die nog wel moesten gebeuren en waar ook veel tijd in ging zitten. Ik heb neopixels gesoldeerd, ik heb samen met Niels gesoldeerd, ik heb extra vormen gelazerd en de voet van het prototype, ik heb sommige vormen moeten vijlen en schuren om het passend te maken, Ik heb gaten geboord en vormen in elkaar gezet, ik heb meegeholpen met het in elkaar zetten van het prototype en ik heb mee nagedacht over mogelijke oplossingen als we tegen een probleem aanliepen. Hieronder zie je een paar foto’s van het proces.
Na het succes van de test van het witte spuitverf hadden we besloten om de grote prototype helemaal in het wit te spuiten. Dit zag er professioneler en strakker uit en de neopixels in de lamp kan je dan beter zien door de weerkaatsing van de witte kleur.
Aan het einde van de woensdagmiddag hadden Niels en ik het doel bereikt. De neopixels + de stappenteller werkend maken en dit allemaal verwerken in het prototype. Het wit spuiten van het prototype was niet helemaal gelukt omdat de spuitbus op was, dus dit moeten we volgende week nog gaan afronden. Daarnaast moet Niels nog de code goed programmeren voor de presentatie. Wij zijn erg tevreden met het resultaat ondanks dat we de puntjes nog op de i moeten zetten!
https://youtu.be/wDIa7CxMu2I
https://youtu.be/zCIFYKzFbuY
0 notes
Text
Sprint 2 week 8 Niels
Week acht was voor het gehele project team een productieve week. Als team hebben we wederom gewerkt aan het schaalprototype, de 3D visualisaties en ervaring, branding, animatie en tot slot de maquette.
Op zondag heb ik een test gedaan met het hout door het met zwarte verf in te sprayen om te testen of het dan nog flexibel genoeg is.
Hierboven is de test met de spuitverf en het hout te zien.
Daarnaast heb ik nog een aantal tekeningen gemaakt voor de lazerprinter die Hilde uiteindelijk heeft kunnen lazeren op maandag. Dit was ontzettend fijn waardoor we dinsdag direct aan het prototype konden werken. We zijn aan de slag gegaan met het in elkaar zetten van alle elementen. De technische werking die ik thuis had gemaakt moest nu in het definitieve prototype komen. Na een hoop pas een meetwerk was dit gelukt. Later op de dag ben ikzelf verder gegaan met het solderen van de Neopixels. Dit was een tijdrovende klus waardoor dinsdag snel tot zijn einde kwam.
Woensdagochtend ben ik direct na het groepsoverleg met Hilde aan de techniek gaan zitten. De doelstelling van deze dag was: Neopixels solderen, de motor werkend krijgen, alles afmonteren en in elkaar lijmen. Al met al, het geheel werkend krijgen. Wederom was het solderen een groot drama waardoor we vier Neopixels hebben gebruikt in plaats van twaalf.
De LED-verlichting doet het! Nu kunnen de houte “stroken” erin.
youtube
Hierboven is de video te zien hoe het prototype voor het eerst in werking kwam deze dagen.
Uiteindelijk werkte het geheel en zijn we bepaalde elementen gaan spuiten met verf. Allereerst was de PVC buis aan de beurt waarna de voet ook wit gespoten werd. Op verzoek van Ruud moesten we kijken of de houten rasters ook wit gemaakt konden worden. Dit is uiteindelijk nog gelukt wat beter bij het geheel past.
De PVC buis is nu 40cm in hoogte, op schaal zal hij 60cm moeten zijn. Ondanks dat is het goed voor het prototype!
Nog een aantal dingen programmeren, licht, lampen uit actie!
youtube
Hierboven is zichtbaar hoe het ongeveer zal gaan werken! We kunnen trots zijn op dit eindresultaat!
Deze twee dagen waren in een woord top! Volgende week moet de code nog wat aangepast worden en zullen er nog een aantal elementen overgespoten moeten worden met een witte spuitbus.
In het vervolg had ik misschien hulp kunnen vragen aan iemand die goed was in solderen. Mij kostte het te veel tijd wat ook in ander werk gestoken had kunnen worden. Verder is de samenwerking tussen mij en Hilde goed verlopen, als ik alles alleen moest doen was het nu nog niet klaar. Verder heeft Ruud ons de ruimte gegeven om door te werken wat ontzettend fijn was.
0 notes
Text
Week 8 - Nikki van Toorn
De laatste week voor de presentatie ben ik veel bezig geweest in de praktijk, iets waar ik zelf graag mee bezig ben. In plaats van onderzoeken verrichten achter mijn computer. In week 7 heb ik me gestort op de virtuele visualisatie. Ook hiermee ben ik verder gegaan. Ik merkte al snel dat ik niet het gewenste resultaat kreeg in Illustrator. Dus ben ik het met Blender gaan proberen, hierin kwam ik niet ver. Dus heb ik om hulp gevraagd bij Ruben van de uitleen. Op dat zelfde moment zat Sanne met een probleem over hoe de kleine armaturen gemaakt moesten worden voor de maquette. Omdat papier te fragiel was, kwamen we op het idee om ze 3d te printen. Samen met Sanne en Ruben ben ik toen bezig geweest met het maken van 3D modellen. Zodat we deze kunnen gebruiken in de VR installatie en op de maquette.
Ruben heeft ons stap voor stap geholpen met het Render proces om de armaturen in ons beeld te plaatsen.
(Zie foto’s hieronder)
Tijdens het maken van de 3D modellen hebben we gekeken naar de afmetingen van de voorheen gebruikte rietjes. Toen kwam ik op het idee om ledjes te plaatsen in de paal van de kleine armaturen. Hier was nog niet iedereen het mee eens, vanwege het extra werk. Maar ik had er alle vertrouwen in en zijn ermee aan de slag gegaan. We hebben hiervoor in blender het model hol gemaakt zodat de bedrading hier doorheen kon. Vervolgens was het de taak om de maquette iets te verhogen en gaten te boren op de plek waar de armaturen kwamen.
Terwijl we moesten wachten op de 3D printers, ben ik begonnen met het prepareren van de led lampjes. Al snel kwam ik erachter dat ik door het solderen een kortsluiting heb veroorzaakt doordat de draadjes gestript waren en met elkaar in contact stonden. De oplossing hiervoor waren kleine buisjes van plastic die verhit moesten worden en zo om het kale stuk draad smolten.
Dit werkte goed, dus zo heb ik (samen met Esther en Sanne uiteindelijk) alle 24 ledjes geprepareert. (Zie foto’s hieronder)
Een flink aantal 3d prints zijn fout gegaan, dus voor woensdag moeten we er nog voor zorgen dat deze af zijn. Daarnaast moeten we de maquette opnieuw opbouwen omdat we het niet mochten laten staan. Hier wil ik de dinsdag mee aan de slag gaan, ook dan ga ik samen met Derk kijken naar de Arduino code waar hij al aan begonnen was. Zodat we alle ledjes kunnen laten branden. Daarnaast is het mijn taak voor woensdag nog om de nacht visualisatie voor de VR beleving af te maken.
0 notes