Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
ENERGIGENI ⚡️ Vi ble bedt om å skape et opplegg for ungdomsskoleelever, både før og etter de skulle besøke teknisk museum. Målet var å få elevene engasjerte før de skulle på museum, og få de til å sitte igjen med mer kunnskap etter besøket.
FØR BESØKET:
Før-delen vår består av en dilemmatest.
Elevene får vist en QR-kode som de skal scanne. Der går de inn på en dilemmatest hvor de skal svare på en rekke påstander og dilemmaer. Formålet er å tenke over egne vaner knyttet til energibruk, og å starte en bevisstgjøring rundt egne valg.
Et dilemma kan for eksempel være å velge mellom bil, tog eller fly som transportmiddel til å reise Oslo - Trondheim. Dilemmaene er formet etter tilbakemeldingene vi fikk etter den første brukertesten der vi ble tipset om å ha en tydeligere rød tråd mellom dilemmaene og resultatet.
Som resultat blir testtakerene nemlig tildelt en energitype – enten olje, kjernekraft, vannkraft eller vindkraft. Denne energitypen skal bestemme hvilken rolle og brikke de skal bruke i brettspillet etter museumsbesøket. Det er også anbefalt i appen at man følger ekstra nøye med på sin energitype under besøket på Teknisk Museum ettersom at denne kunnskapen kommer godt med i brettspillet senere.
UNDERVEIS
Aller helst skulle vi ha fått til å 3D-printe spillebrikker på forhånd som elevene kunne ha tatt med seg på slutten av museumsbesøket. Det at elevene får muligheten til å se hvordan en 3Dprinter fungerer, samt at de får ta med seg sin egen personlige brikke gjør utstillingen og etter-delen mer sammenhengene!
ETTER
Etter-delen er nemlig et brettspill inspirert av det klassiske stigespillet. Vi har valgt å kalle vår versjon for ENERGIGENI!
Læreren blir tilsendt en PDF i forkant med utskriftbare spilleregler, spillebrett og spørsmålskort, samt et skriv til med informasjon.
Likt som i stigespillet er målet å nå toppen av spillet først. For å klatre seg oppover må man gjennom spørsmålsfelter i rødt, grønt og gult. På de grønne feltene kan man klatre oppover og på de røde risikerer man å falle ned. De gule feltene er markert med et spørsmålstegn, og her kan man rykke to steg fremover dersom man svarer riktig.
På den første brukertestingen med det originale stigespillet fant vi ut at det var flere områder der det var lite aktivitet. Derfor valgte vi å plassere og legge til ekstra felter for å tilrettelegge for mer aktivitet og læring. Videre i brukertestingen så vi også at det resulterte i mer dialog, spenning og moro.
Den første halvdelen av spillbrettet er ment til å svare på spørsmål om sin egen energitype, mens i den andre delen blir man testet i de gjenværende kategoriene. Her gjelder det altså å følge med på hva de andre spillerne svarer i løpet av spillet!
Spørsmålskortene har fire kategorier likt som de fire energitypene; olje, kjernekraft, vannkraft eller vindkraft.
I brukertestingen på de fire 10.klasse-elevene fikk vi tilbakemelding om at spørsmålene vi hadde utformet ikke traff helt på deres kompetanse. Vi fikk også høre at noen var for enkle og andre var for vanskelige. Derfor fikk vi lånt en naturfagsbok fra ungdomsskolepensum for å koble spørsmålene opp mot læreplanen. Ved å teste de nye spørsmålene la vi merke til mer engasjement, mestring, og ikke minst læring blant elevene.
Ettersom at vi først testet på 10.klassinger og deretter på 8.klassinger fikk vi testet vanskelighetsgraden på hele ungdomsskolespennet. De fungerte godt hos begge trinn, og selv om noen spørsmål var vanskelige for 8.klassingene – viste det seg at det bidro til nysgjerrighet og større fallhøyde – noe som er GØY!
0 notes
Text
0 notes
Text
VALGFAG: FORMFABRIKKEN 👩🏼🏭
I fire uker har jeg nå hatt de forskjellige verkstedene på AHO som klasserom. Det har vært en veldig lærerik og utfordrende periode. Utgangspunktet mitt når jeg startet var minimalt. Jeg var veldig redd alle maskinene og det å skulle produsere til og med de enkleste geometriske formene kjentes ut som å bestige et fjell på over 6000 meter, uten oksygentank. Og, selv om jeg ikke er dødsimponert over de ferdige produktene jeg har skapt, så har læringsmålene jeg har oppnådd denne denne perioden vært:
kjenne på mestring i møte med store og små maskiner
lage en ordentlig arbeidstegning
bli kjent med materialenes egenskaper
bli bedre kjent med mitt egne formspråk og estetikk
lære meg å håndtere prestasjonspress
Sånn sett føler jeg meg fornøyd med egen innsats denne perioden og er helt sikker på at dette er en erfaring som har hatt stor innvirkning på meg, og som jeg kommer til å ta med meg videre i studiet.
0 notes
Text
HTML UKE 2: HJEMMESIDE 💊 (om et historisk fenomen på internett)
Kim og jeg lagde en hjemmeside om fenomenet incels (kort fortalt menn på nett som hater kvinner). Vi tar for oss deres lingo, verdenssyn, og hvordan denne mentaliteten påvirker verden.
De forskjellige temaene er kategorisert under forskjellig fargede piller. Pillene er en referanse til incels egne ordbilder om hvordan forskjellige fargede piller er symboler på forskjellige synspunkter/livsfilosofier. Vi har også med en side (den hvite pillen) som kanskje kan hjelpe unge menn ut av denne "kulten", og forhåpentligvis kan være med på å hjelpe de som føler seg utstøtt av samfunnet inkludert, akseptert og elsket.
Jeg hadde ikke klart meg uten beste Kim og hans uendelige kilde tålmodighet, og imponerende kode-kunnskaper 👰🏻 min svenske brud, ilu
0 notes
Text
URBAN GAMEDESIGN Denne uken var jeg syk og fikk dessverre ikke vært med på hele prosessen. Men jeg fikk vært med på brukertestingen på slutten, og det var veldig læringsrikt. Vi fikk tilbakemelding om at de som var overlevende burde se kartet før de løp ut, og vi tok i bruk redbull-bokser som avledningsmanøver, slik at de overlevende hadde større sjans for å ikke bli tatt med en gang. Alt i alt et veldig gøy prosjekt, og jeg er veldig stolt over hva de andre i gruppa fikk til.
Game Design - Playful Interactions Create&Expand
1 note
·
View note
Text
HTML UKE 1: PERSONLIG HJEMMESIDE 🎀
Endelig fikk min indre scenequeen ta center stage
Jeg hadde det veldig gøy med denne oppgaven, og min tidligere er erfaring med html fra piczo og gosupermodel kom godt med.
Men (!!) jeg ville gjerne lage en musikkavspiller som hadde en tidlig 2000-talls estetikk, men dessverre er flash død, og dermed gikk min costum playlist jeg brukte flere timer på å kurere, rett i vasken.
0 notes
Text
FLASKEPOST 🍼
Etter jeg hadde lagd konvoi-appen ble vi delt inn i grupper på to og to. Her jobbet jeg og Dagny sammen med å lage en ny app til båtemojien. Vi bestemte oss for å lage en app der man kan sende anonyme til andre folk på nettet. Meldingene kan man velge om man vil sende langt eller kort unna stedet man bor. Og man kan velge om man vil beholde eller slette meldinger som man finner. Litt av ideen er at man må bruke båt for å finne noen av flaskepostene. Dette prosjektet var gøy og gjorde meg mer sikker på at jeg ville arbeide med interaksjonsdesign framover!
0 notes
Text
Konvoi ⛵️
Det er onsdag, klokka nærmer seg halv to, og objektene (emojiene) vi skal jobbe med de neste tre ukene har blitt utdelt. Jeg stirrer intenst på båt-emojien på skjermen foran meg (⛵️), og den ellers aktive hjernen min har blitt byttet ut med sirup og to store spørsmålstegn. Hva skal jeg lage? Og hvem skal jeg lage det for? Etter å ha forhørt meg med broren min som er styrmann, og en båt-frelst venn av meg, kom jeg fram til et par idéer. Hva med en båtknute-app? eller en båtleie-app? ... eller en boat-is meme template app?!
Heldigvis tikket denne meldingen inn:
I starten var jeg skeptisk til denne idéen. Hva er en konvoi? Og hvem ønsker å åpne en Askeladden & Co-inspirert app når de er i en livstruende situasjon? Og er konvoi i det heletatt en “greie” folk holder på med, og ønsker? Etter litt grundig gransking på nett og intens utspørring av mine to spesialister fant jeg ut to viktige ting: 1. Kystradioen bruker å ta inn meldinger fra folk som ønsker konvoi over utsatte strekninger (konvoi er altså en greie) 2. På baatplassen.no (forum for båt-elskere) fant jeg flere tråder der brukere uttrykker et ønske om å seile sammen med mer erfarne skippere over spesifikke strekninger. Enten det er på grunn av at de er usikre på sine egne ferdigheter, eller at det er et utsatt område mtp. vær, eller rett og slett fordi de ønsker å være sosiale med hverandre. (konvoi er altså ikke kun forbeholdt nødsituasjoner) Og med det er en idé er født...
Appen jeg jobber med heter: Konvoi Hvem lager jeg appen for? Folk som ønsker å seile sammen med andre båter over ulike strekninger. Appen skal være tilpasset både nybegynnere som vil teste båten på en jomfrutur, men også profesjonelle fiskere
Hva slags behov har de? Skipperne har behov for å vite hvordan været er ute på sjøen, og hvordan været kommer til å bli fram i tid.
De har også behov for å vite «vanskelighetsgrad» på ruta, hva som kreves av forkunnskaper, og hvor mange som er interesserte (om det er en tur som er planlagt fram i tid).
De har behov for at den andre parten er legitim og til å stole på. Verifisering er essensielt.
Det hadde også vært kult å få til en slags oversikt over hvor mange som er i området for øyeblikket, eller hvor stor pågang det er. Når skal den brukes? Hovedsaklig kommer fritidsbrukere til å benytte seg av appen på sommerhalvåret, mens de profesjonelle fiskerne nok møter på vanskelige forhold på vinterstid. Appen skal kunne benyttes hele døgnet.
1 note
·
View note
Text
0 notes
Text
0 notes