Maltepe Küçükyalı mevkiinde hizmet veren Bigem sürücü kursu'nun blog sayfası
Don't wanna be here? Send us removal request.
Photo
Ceza puanı ve ehliyete el konulması
Karayolları Trafik Kanunun suç saydığı bir fiilden dolayı haklarında ceza uygulanan sürücülere, aldıkları her ceza için esasları yönetmelikte belirlenen ceza puanları verilir. Trafik suçunun işlendiği tarihten geriye doğru bir yıl içinde toplam 100 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri (2) ay süre ile geri alınır ve eğitime tabi tutulurlar. Aynı yıl içinde ikinci defa (100) puanı dolduran sürücülerin sürücü belgeleri (4) ay süre ile geri alınarak psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulurlar. Muayene sonucunda sürücülük yapmasına engel hali bulunmayanların belgeleri, süresi sonunda iade edilir. Bir yıl içinde üç defa (100) ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri süresiz olarak iptal edilir. Ölümle sonuçlanan trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet veren sürücülerin sürücü belgeleri ise (1) yıl süre ile geri alınır.
Sürücü belgeleri geri alınan sürücüler, Sürücü belgesine el koyan Trafik birimine veya en yakın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne alıkoyma süresinin bitiminde dilekçe ile başvurarak sürücü belgelerini geri alabilirler.
#sürücü kursu#sürücü belgesi#ehliyet#küçükyalı sürücü kursu#maltepe sürücü kursu#bostancı sürücü kursu#idealtepe sürücü kursu#armağanevler sürücü kursu
0 notes
Photo
Otomatik Vites Ehliyet
Direksiyon sınavı artık eskisi gibi her girenin geçebildiği türden bir sınav değil. Sınav sırasında yokuşta kalkış yapma, geri geri gitme ve iki araç arasına park etme gibi oldukça seçici uygulamalar yapılıyor. Bu da sürücü adaylarının direksiyon sınavında oldukça zorlanmalarına sebep oluyor. Ayrıca ülkemizde diğer gelişmiş dünya devletlerinde olduğu gibi otomatik vites araçların kullanılma oranı her geçen gün artıyor ve sürücü adaylarından bazıları ehliyetlerini aldıktan sonra sadece otomatik vites araç kullanmayı düşünmekteler. Bu durumu göz önünde bulunduran Milli Eğitim Bakanlığı, sürücü adaylarının otomatik vites araçla sınava girerek “otomatik vites ehliyeti” alabilmelerine imkan sağlayan bir düzenleme yaptı. Bu düzenleme ile almak istediğiniz ehliyet sınıfının otomatik versiyonuna başvurarak eğitim ve sınavlarda otomatik vites araç kullanmanız mümkün oluyor. Otomatik vites ehliyeti aldığınızda, ehliyet aldığınız sınıf kapsamında sadece otomatik vitesli araç kullanabilir, manuel vitesli araç kullanamazsınız. Ancak daha sonra yine kursa müracaat ederek ehliyetinizi manuel vites ehliyetine çevirebilir ve böylelikle o sınıfa dahil olan bütün araçları kullanabilirsiniz.
0 notes
Photo
Ehliyette Stajyerlik
EHLİYETTE STAJYERLİK NEDİR? Ehliyette stajyerlik uygulaması gelişmiş dünya ülkelerinin tamamında uygulanır ve hayat kurtaracak derecede faydalıdır. Amacı yeni ehliyet alan sürücülerin trafiğe emniyetli bir biçimde adapte olabilmelerini sağlamaktır. Dünya üzerinde ölümle sonuçlanan trafik kazaları üzerinde yapılan istatistikler, ölümlü kazalara karışan sürücülerin büyük çoğunluğunun 25 yaşın altında ve 3 yıldan daha az süredir ehliyetli olduğu belirlemiştir.
Stajyerlik uygulaması ile bu “yeni başlama süreci”nin daha emniyetli geçirilmesi ve davranışa dönüşen doğru alışkanlıklar edinilmesinin sağlanması hedeflenir. Avrupa Birliği Uyum Süreci kapsamında ülkemizde de 2016 yılından itibaren ehliyette stajerlik uygulaması başlamıştır. Stajyerlik sürecinde belirli kuralları ihlal eden stajyer sürücülerin ehliyetleri iptal olur ve sürücü kursuna tekrar müracaat ederek yeniden ehliyet almak zorunda kalırlar. STAJYERLİK SÜRESİ NE KADARDIR 2016 yılından sonra ilk kez ehliyet alan sürücüler 2 yıl süre ile stajyer sürücü olurlar. İki yıldan fazla süredir ehliyeti olup, başka bir sürücü belgesi almak isteyenler ise stajyer olmadan ehliyetlerini alırlar. STAJYER EHLİYET HANGİ DURUMLARDA İPTAL OLUR? Stajyerlik süreci olan ilk iki yıl içerisinde 75 ceza puanını dolduran veya 0,20 promil alkol ile araç kullandığı tespit edilen stajyer sürücülerin ehliyetleri iptal olur.
STAJYER SÜRÜCÜ TEK BAŞINA ARAÇ KULLANABİLİR Mİ? EVET, STAJYER SÜRÜCÜLER TEK BAŞLARINA ARAÇ KULLANABİLİR. Araç kullanırken yanlarında tecrübeli bir sürücünün bulunması gerekmez. Stajyer ehliyetin normal ehliyete göre daha kolay iptal edilebilir olmaktan başka bir farkı yoktur. STAJYERLİK SÜRECİ BİTTİĞİNDE EHLİYETİ DEĞİŞTİRMEK GEREKİR Mİ? Stajyer ehliyet ile normal ehliyet arasında fiziki bir fark yoktur. İşin aslı şudur ki alındığı tarihten itibaren iki yıl süre ile normal ehliyetlere stajyer ehliyet adı verilir. İki yılın sonunda ehliyet kartını değiştirmezsiniz. Ehliyetinizin üzerinde “alındığı tarih” yazar. Bu tarihin üzerinden iki yıl geçtiği anda artık stajyerlik kısıtlamaları sizin için geçerli değildir. Yani aynı ehliyet kullanılmaya devam edilir.
0 notes
Photo
Ehliyet Yenileme İşlemleri
EHLİYET YENİLEME İÇİN NE KADAR ÜCRET ÖDENİR? 2017 yılında ehliyet yenileme ücreti 15 TL (13 TL Değerli Kağıt Bedeli+2 TL Hizmet Bedeli)’dir. Bu ücreti bankaya ödeyebiliyorsunuz. Ödemeleri internet bankacılığı yoluyla ödeyeceklerin işlem yaptığı bankanın ilgili şubesinden ‘’Tahsil Edilmiştir.’’ Kaşesi basılmasıyla ilgili EGM tarafından duyuru yapılmıştır. Ödemeleri internet bankacılığı yoluyla yapacakların bu duyuruyu göz ardı etmemesi gerekmektedir. EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR? Eski sürücü belgeniz Sürücü olur sağlık raporu Nufüs cüzdanı veya pasaport 2 Adet biyometrik fotoğraf Parmak izi verilecek (Emniyette) Sürücü belgesi değeri kağıt bedeli ve hizmet bedelinin ödendiğine dair banka dekontu (15 TL) Kan gurubunu belgeleyen belge veya beyan (eski sürücü belgenizde kan gurubunuz yazıyorsa herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok)
EHLİYET YENİLEME İÇİN NEREYE BAŞVURMAYILIYIM? Herhangi bir sınırı olmaksızın, Türkiye’nin her yerinden sürücü belgesi için başvuru yapabilirsiniz. Boş kontenjan durumuna göre istediğiniz herhangi trafik tescil birimini seçebilirsiniz. Ehliyet değiştirme işlemleri için Trafik tescil birimlerine başvuru yapılmaktadır. Randevu ise internet üzerinden alınmaktadır. EHLİYET YENİLEME İÇİN SON TARİH NE ZAMAN? 2016 yılında başlayan ehliyet yenileme işlemleri için en son başvuru tarihi 31.12.2020 olarak belirlenmiştir. Eğer ehliyetinizi kaybetmediyseniz, yıpranma dolayısıyla veya soyadı değişikliği nedeniyle değiştirmeyeceksiniz yeni ehliyetleri almak için bir zorunluluğunuz yok (31.12.2020’ye kadar).
EHLİYET YENİLEME İÇİN SAĞLIK RAPORU ŞART MI? KAÇ SENE DE BİR İSTENECEK? Evet, ehliyet yenileme için başvuruda bulunacaksanız sağlık raporu almanız gerekecek. Ehliyetlerini alan ağır araç sürücüleri için 5 yılda bir, hafif araç sürücüleri için 10 yılda bir ehliyetini değiştirecek. M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yıl, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olacak şekilde düzenlenmektedir. (2016 yılında ehliyet sınıfları değişti- Alt kısımda ki tablodan yeni ehliyet sınıflarıyla ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Eski ehliyet sınıfları, yeni isimleriyle sürücü belgelerine yazılacaktır). BİYOMETRİK FOTOĞRAF NEDİR? 5×6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde çekilen ve yüksek kalitede olup ICAO tarafından belirlenen standarda uygun fotoğrafa deniliyor. Okunurluğu ve anlaşılırlığı yüksektir. Normal vesikalık fotoğraf ile biyometrik fotoğrafı lütfen karıştırmayınız. Vesikalık fotoğraf ile başvuru yapmayınız. Eğer biyometrik fotoğrafınız yoksa herhangi bir fotoğrafçıda biyometrik fotoğraf çekimi yaptırınız. Yeri gelmişken belirtelim eğer yeni kimlik almak istiyorsanız alacağınız biyometrik fotoğrafı yeni kimlik için de kullanabilirsiniz. BİYOMETRİK FOTOĞRAF ÇIKARMA ÜCRETİ NE KADAR? Biyometrik fotoğraf çıkarma ücreti tahmini olarak 20 TL – 30 TL arasıdır(tabi ikamet ettiğiniz muhite göre fiyat farklılık gösterebilir.) BAŞVURULAR ÇOK UZUN SÜRER Mİ? Ehliyet işlemleri çok uzun değildir aynı saat halledilebilir fakat şu sıralar trafik tescil şubeleri yoğun olduğu için işiniz biraz uzayabilir. Çünkü daha önce parmak izi vermediyseniz, parmak izi vermeniz de gerekecek. Yine de tahminen ortalama yarım saat içinde işinizi halledebilirsiniz. SÜRÜCÜ BELGELERİ NASIL TESLİM EDİLCEK? Yeni ehliyetler tek merkezde basımı yapılıp posta yoluyla adresinize gönderilmektedir. 15 gün içerisinde yeni ehliyetiniz elinizde olacaktır. Sürücü belgeleri PTT ile beyan ettiğiniz adrese gönderiliyor. Bu işlem için ücret ödemiyorsunuz. Sürücü belgesini kişinin kendisi alması gerekiyor. PEKİ GEÇİCİ BELGE VERİLİYOR MU? Sürücü belgeniz hemen verilmediği için elinize ulaşana kadar kullanabileceğiniz geçici ehliyet belgesi Emniyet tarafından size verilecektir. Bu belge 15 gün geçerlilik süresi var. Zaten bu süre zarfında yeni ehliyetiniz elinizde olacaktır. Geçici ehliyet belgesi ile araç kullanabilirsiniz fakat resmi bir kimlik gibi diğer işlemlerinizde kullanamazsınız.
#ehliyet yenileme işlemleri#ehliyet yenileme fiyatları#ehliyet yenileme için sağlık raporu#ehliyet yenileme ücretleri#ehliyet yenileme evrakları nelerdir#ehliyet yenileme için son tarih ne zaman
0 notes
Photo
Ehliyet sınıfları ve kullanım yaşları
#ehliyet sınıfları#ehliyet kullanım yaşları#sürücü belgesi çeşitleri#ehliyet çeşitleri#ehliyet yaş sınırları#sürücü belgesi yaş sınırları
0 notes
Photo
E-Sınav nedir? Elektronik ehliyet sınavı hakkında bilmeniz gerekenler
Elektronik ehliyet sınavı ne zaman yapılır?
Elektronik ehliyet sınavı için randevu alınmaktadır. Merkezi sınav gibi aylarca beklemeye gerek yoktur. Eğer kursiyer sınavdan başarısız olursa yeni bir sınav için en erken 15 gün sonra e-sınava girebilmek için randevu alabiliyor. Bir kursiyer en son katıldığı sınavdan sonra 45 Gün içinde elektronik sınava girmezse 1 hakkı yanmış oluyor. O yüzden en son girdiğiniz e-sınav tarihinde itibaren geciktirmeden elektronik sınava girmeniz gerekiyor.
E-sınav sonuçları ne zaman açıklanır?
Sınavı tamamlar tamamlamaz aynı saat içinde sonuçlarınızı alabiliyorsunuz. Merkezi sınavlarda sonuçlar 10 gün sonra açıklanmaktadır. Aday sınavdan kalınca bir sonraki sınav tarihini beklemek zorunda kalıyordu. Bu aylar sürebiliyor. E-sınav ile en yakın zamana randevu alarak başvuru yapabiliyorsunuz. Bu da zamandan tasarruf etmeniz açısından çok değerli.
E- Sınav nasıl yapılır?
E-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığı sınavlardır.
E- Ehliyet sınavı maliyeti nedir?
E-ehliyet sınavı için ödenecek ücretlerde herhangi bir fiyat artışı söz konusu değildir. Pilot olarak uygulanan elektronik sınavların tek farkı uygulanış şeklidir. Elektronik sınav giriş ücreti 70 TL’dir. E-sınav ücretlerini banka yoluyla ödeyebilirsiniz.(Ziraat, Halk ve Vakıf bank)
Elektronik sınavı başvuru yapabilmek için başlıca koşul nedir?
Elektronik sınava başvuru yapabilmeniz için sürücü kursunun vereceği teorik eğitimi tamamlamanız gerekiyor. Eğitimi tamamladıktan sonra belirli merkezlerde sınava girebilirsiniz.
Elektronik sınava giriş hakkı kaçtır?
Elektronik sınava giriş hakkı 4(dört)’tür. E-sınava başvuru yapan bir aday teorik sınava başvuru yapamaz. Yapabilmesi için 4 hakkı sonunda başarısız kabul edilmesi gerekir. Fakat teorik sınava giren bir aday e-sınava geçiş yapabilir.
E-Sınav randevu tarihimi değiştirebilir miyim?
2017 E-sınav kılavuzuna: göre “Sınav başvurusunda bulunup randevusu onaylanan kursiyer, e-sınav tarihinden en az 3 (üç) gün önce randevusunu değiştirebilir.”
Elektronik sınavda hangi alanlardan soru soruluyor ve sınav kaç dakika sürmektedir?
Elektronik sınavda 12 İlk yardım, 23 Trafik, 9 Motor ve 6 Trafik adabı sorusu sorulmaktadır. Sınav toplam 50 sorudan oluşuyor. Sınav süresi 45 dakika sürmektedir. Normal teorik sınavlarda sınav süresi 60 dakikadır. Fakat e-sınav’da sınav süresi 45 dakikadır.
Elektronik sınavdan başarılı olduktan sonra Direksiyon sınavı ne zaman olur?
Direksiyon sınavlarının planlaması yapılırken birçok unsur göz önüne alındığı için herhangi bir tarih belirtmek hatalı olur. Fakat en az 2 hafta sonra veya daha geç bir tarihte olabilir.
E-sınav için giriş belgesi var mı?
Evet var. Sınava girebilmeniz için giriş belgenizi kursunuzdan almayı unutmayınız. Sınava girerken yanınıza elektronik cihaz almayınız. Kimlik belgeniz mutlaka yanınızda olsun. Sınavdan en az yarım saat önce gireceğiniz binada hazır bulunmanız gerekir. E-sınav kılavuzuna göre sınava geç kalırsanız ve o sırada sizden önce çıkan bir aday olursa sınava alınmayacağınız belirtilmektedir. Fakat geç kaldığınız halde sınavdan kimse çıkmamış ise sınava alınacağınız belirtilmektedir. İşinizi sağlama alıp erkenden sınava yerine gidiniz.
E-sınav için başarı sınırı kaçtır?
E-sınav’da 50 soru sorulacak ve her soru 4 şıktan oluşacaktır. Sınavdan başarılı olabilmek için en az 70 puan almak gerekiyor.
E-sınava kimler girebilir?
Özel MTSK müdürlüğüne kayıt yaptırarak sorumlu olduğu derslerin eğitimlerini tamamlayan tüm kursiyerler ile hâlen teorik sınavda sorumluluğu devam eden kursiyerler e-sınav başvurusu yapabilir. MTSK e-sınav uygulamasına başvuru yapan kursiyerler teorik sınava geçiş yapamazlar. Tekrar teorik sınava geçiş yapabilmeleri için e-sınavdaki haklarını (4 hak) doldurmaları ya da kurstan kayıtlarını sildirmeleri gereklidir.
Elektronik ehliyet sınavı hangi illerde uygulanıyor?
Elektronik ehliyet sınavı pilot olarak aşağıdaki illerde uygulanmaktadır. – Adana – Ankara – Antalya – Bursa – Diyarbakır – Eskişehir – Mersin – İstanbul(Anadolu ve Avrupa yakası) – İzmir – Kayseri – Kocaeli – Konya – Malatya – Manisa – Kahramanmaraş – Mardin – Samsun – Sivas -Van(En son eklenen e-sınav merkezi) Yukarıdaki sınav merkezleri zamanla genişletilmektedir.
Elektronik sınava nasıl hazırlanabilirim?
Elektronik sınava hazırlanmak için kursun eğitimlerine katılmanızı tavsiye ediyoruz. Ehliyet sınav soruları çözmek istiyorsanız MEB tarafından Merkezi sınavlarda sorulan soruları sitemizden çözerek kendinizi deneyebilirsiniz.
#e-sınav nedir#elektronik sınav nedir#elektronik sınav ne zaman yapılır#e-sınav ücretleri ne kadardır#e-sınav hangi illerde uygulanıyor#ehliyet için e-sınav#ehliyet için elektronik sınav
0 notes
Photo
2017 Yılı Sürücü Belgesi Harç Fiyatları
A – A1 – A2 Sınıfı sürücü belgesi harç bedeli 143,70 TL B Sınıfı sürücü belgesi harç bedeli 433.10 TL F ve B(engelli) Sınıfı sürücü belgesi harç bedeli 143,70 TL C – D – E – G Sınıfı sürücü belgesi harç bedeli 722,50 TL Uluslararası sürücü belgesi 288,60 TL Sürücü belgesi Kart bedeli 117 TL Belge Harç Bedeli 22.00 TL Yazılı sınav harcı : 70 tl Direksiyon sınav harcı : 80 tl Sürücü belgesi harç bedelleri ve kart bedeli Halk bankası şubelerinden yatırılmalıdır. Emniyet müdürlüğü elden para almamaktadır.
#2017 sürücü belgesi harç fiyatları#sürücü harcı ne kadar#2017 ehliyet harcı ne kadar#ehliyet harç fiyatı#ehliyet ücretleri ne kadar#sürücü kursu
0 notes
Photo
Direksiyon sınavında dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir?
*Öncelikli olarak ayna ve koltuk ayarlarımızı yapıyoruz. *Koltuğu, elinizi uzattığınızda bileğiniz direksiyonun en üst kısmına uzanacak konuma ayarlayın ve simetrik olarak, saat 3 ve 9 konumlarında tutun. *Kontak anahtarını çevirip panelde ki işaretlerin sönmesini bekliyoruz ve aracımızı çalıştırıyoruz. *Debriyaj pedalına basarak vitesi 1’e takıp sinyalimizi yakıyoruz el frenini indirerek sınav yolculuğumuza başlıyoruz. *Ayağımızı debriyaj pedalından yavaşça çekerek kavrama noktasından itibaren hafif gaz ile aracımızın kalkışını sağlıyoruz. *Sınav süresinde dikkatimizi yoldan ayırmıyoruz. *Önümüzde ki araçla takip mesafesini korumaya özen gösteriyoruz. *Dönüşlerde sinyal vermeyi unutmuyoruz. *Aynalarımızı kontrol ediyoruz. *Şerit değiştirirken sinyal veriyoruz aynalardan bizi geçmeye çalışan araçlar var ise onlara yol verip daha sonra şerit değiştiriyoruz. *Seyir halinde aracımızı şerit içerisinde tutuyoruz. *Yokuş ve virajlara girmeden aracınızın hızını ayarlayın virajlarda vites değiştirmeyin. *Yokuş aşağı inerken debriyaj pedalına basmayın (araç hızlanarak devam eder). *Hız sınırlarına uyun. * Duruşlar için debriyaja bas geri dikiz aynasına bak müsaitse frene bas. aracı terketmeden önce vitesi boşa al emniyet kemerini çıkar ve el frenini çek. aracı terk ederken vitesi 1 e alın.
Sınav Sırasında Değerlendirilecek Hususlar Kötü Puan ● Aşırı derecede heyecanlı ve telaşlı bulundu. Bu haliyle dikkati dağınık görüldü. 10 ● Genel olarak direksiyon hakimiyeti zayıf. 10 ● Aracı harekete geçirmede, yavaşlatıp durdurmada, kumanda panellerine yeterince intibak edemiyor. Vites değiştirme becerisi zayıf. 10 ● Hız kurallarına uymuyor. Hızını ayarlamada başarısız bulundu. Hız sınırlarına dikkat etmiyor. 5 ● Önündeki aracı yakından takip ediyor. Takip mesafesinin yeterli olup olmadığı hususundaki kontrol metodunu bilmiyor. 5 ● Önündeki aracı sollayıp geçme kurallarına uymuyor. 5 ● Kendisini geçmek isteyen araçlarla ilgili çekilme kurallarına uymuyor. 5 ● Kavşak yaklaşımlarında doğrultu değiştirme (Dönüş) kurallarına uymuyor. 5 ● Kavşaklardaki karşılaşmalarda ilk geçiş hakkı kurallarına uymuyor. 5 ● Araçların manevralarıyla ilgili kurallara uymuyor. Manevra becerisi zayıf bulundu. 5 ● Karşıdan gelen trafikle karşılaştığında geçiş kolaylığı sağlama kurallarına uymuyor. 5 ● Durma, duraklama, parketme, indirme, bindirme, kapıların açılmasıyla ilgili kurallara uymuyor. 5 ● Yaya geçidi, okul geçidi ve demiryolu geçidi yaklaşımlarında kurallara uymadı, geçiş hakkı vermiyor. 5 ● Okul taşıtlarıyla geçiş üstünlüğü hakkına sahip araçlarla karşılaştığında ilgili kurallara uymuyor. 5 ● Eğimli yolda aracı harekete geçirmede başarısız bulundu, eğimli yolda hareket etme kurallarına uymuyor. 5 ● Durakladığı veya parkettiği yerden çıkarken yoldan geçen araçlara geçiş kolaylığı sağlamıyor, kontrolsüz ve işaretsiz çıkış yapıyor. 5 ● Aracı çalıştırma ve harekete geçirme usul ve kurallarına uymuyor. Emniyetli ve rahat kalkış yapamıyor. 2 ● Ses cihazını ve araçların ışıklarını gereksiz yere ve amaçları dışında kullanıyor, gerektiğinde kullanmıyor. 2 ● Işık sisteminin, ısıtma ve havalandırma tertibatının kumanda düğmelerinin yerlerini bilmiyor ve kullanamıyor. Soğutma, yağlama, şarj ve yakıt göstergelerini ve anlamlarını bilmiyor. 2
#direksiyon sınavında dikkat edilmesi gerekenler#direksiyon sınavı puanlaması#direksiyon sınavında nelere dikkat edilmeli#direksiyon sınavı hataları nelerdir#sürücü kursu#ehliyet kursu
0 notes
Photo
Ehliyet, sürücü kursu için gerekli evraklar nelerdir?
* Öğrenim belgesi ( Diploma )
* Nüfus Cüzdan Fotokopisi
* 8 Adet vesikalık fotoğraf
* Güncel Sağlık Raporu
* İkametgâh Belgesi
* Nufüs Cüzdanı Fotokopisi 2 adet
* Sabıka Kaydı
* Kan Grubu kartı
BAŞVURU ŞARTLARI
1- A1-A2-F ve H sınıfı ehliyetleri almak için 17 yaşını bitirmiş olmak gerekir.
2– B ve G sınıfı ehliyetleri almak için 18 yaşını bitirmiş olmak gerekir.
3- C-D ve E sınıfı ehliyet almak için 22 yaşını bitirmiş olmak gerekir. (Üniversitelerin sürücü eğitimi veren Yüksekokullarından mezun olanlarda bu şart aranmaz)
4- A1,A2,B,C,D,E,F,G ve H sınıfı sürücü belgesi alacakların en az ilkokulu bitirmiş olmaları yeterlidir.
#sürücü kursu için gerekli evraklar#ehliyet için gerekli evraklar nelerdir#ehliyet için neler gerekli#sürücü kursu kaydı için gerekli evraklar#ehliyet evrakları nelerdir
0 notes
Photo
Yeni Ehliyet Alacaklar;
Kurs dönemleri her ayın 1’i ila 10’u arasında açılır ve dönem açılış gününe kadar devam eder. Teorik ders saatlerimiz 18:00-20:00 arasıdır. Teorik ders eğitim süreci Trafik ve Çevre Bilgisi 4 saat Motor ve Araç Tekniği Bilgisi 4 saat İlkyardım ve Sağlık Bilgisi 4 saat Teorik eğitimler devam ederken adaylardan 1 aylık direksiyon eğitimleri için müsait oldukları zaman aralıkları istenir. Kurum idaremiz, eğitim danışmanımızla birlikte özel kriterler çerçevesinde değerlendirme yapıp ,sürücü adaylarının direksiyon usta öğreticilerimize dağılımlarını yaparlar.
Her başlangıçta olgu ne olursa olsun en önemli faktör iyi ve etkili iletişimdir. Etkili bir eşleştirme sonunda direksiyon eğitmeni kendi adaylarının programlarını verdikleri bilgiler doğrultusunda hazırlar ve teorik eğitimler bitmeden direksiyon programları sürücü adaylarına dağıtılır.
Direksiyon Eğitim Süreci *Aracı tanıma
*Sürüş tekniği
*Güvenli sürüş
*Sınav güzergâhını öğrenme
Bu çalışmaların sonunda sürücü adayı ,Milli Eğitim tarafından belirlenmiş sınav tarihinde direksiyon sınavına girer. Aynı gün adaylar sınav sonuçlarını öğrenir.
Başarılı olan sürücü adaylarının en kısa sürede trafik dosyaları sürücü kursu tarafından hazırlanır ve vergi dairelerine yatırılan ehliyet harç ücreti karşılığında alınan harç makbuzu ile dosya müracaata hazır hale gelir. Kişiler, trafik tescil bürolarına randevu yolu ile müracaat ederler ve birkaç gün içinde ehliyet sahibi olup süreci tamamen sonlandırmış olurlar
#ehliyet süreçleri#yeni ehliyet alacaklar#ehliyet nasıl alınır#ehliyet bilgileri#sürücü kursuna nasıl yazılır#sürücü kursu süreçleri
0 notes
Text
EHLİYET SINAV SONUÇLARINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?
a. İtirazlar, soru ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren 5(beş) takvim günü, sonuçların aynı internet adresinde yayımlanmasından itibaren de 5 (beş) takvim günü içinde dilekçeyle ÖDSGM’ye yapılacaktır.
b. Kursiyerler, sınav sorularına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak, alınan banka dekont/ATM işlem fişi ve sınav adının teorik olduğu dilekçe ile birlikte yapacaklardır.
c. Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusu onaylanmayan ya da yanlış yatırılan ücretlere dair kursiyerlere ücret iadesi yapılacaktır. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.
ç. Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık 4 hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılacaktır. Ücretlerin hangi bankaya yatırıldığına bakılmaksızın yalnızca Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile merkezi ödeme ekranlarından “MEB İade Bedeli” altında TC kimlik no ile sorgulama yaptırılarak iade edilecektir. Adaylara kısa mesaj ile bilgilendirme yapılacaktır bu nedenle başvuru sırasında geçerli bir GSM(cep) telefon numarası girilmesi zorunludur.
d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
e. İtirazların cevaplanmasında ÖDSGM genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.
f. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile kursiyerin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekont/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.
https://www.bigemsurucukursu.net/ehliyet-sinav-sonuclarina-nasil-itiraz-edilir/
0 notes
Text
11 Şubat ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?
Ehliyet sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih sürücü adayları tarafından araştırılıyor. 11 Şubat'ta girdikleri sınavın ardından direksiyon sınavına hazırlanan adaylar, 11 Şubat ehliyet sınavı sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını MEB’in resmi sayfası üzerinden takip etmeye çalışıyor. Peki, 11 Şubat ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
2017 ehliyet sınavlarının ilki 11 Şubat Cumartesi günü gerçekleşti. Sınavda çıkan soru ve cevaplar, "Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü" resmi sitesi üzerinden yayınlandı. Böylece sürücü adayları 11 Şubat ehliyet sınavlarından alabilecekleri puanı tahmin edebiliyor. Peki, 11 Şubat ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, bu sorunun yanıtı ve detayları!
EHLİYET SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ
2017’nin tüm ehliyet sınavları ve sonuçların açıklanacağı tarih “2017 Yılı Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri” sınav takviminde yer alıyor. 2017 Yılı Sınav Uygulama Takvimi’nde yer alan bilgiye göre yılda 5 kez yapılan ehliyet sınavının ilki 23 Şubat 2017’de açıklanacak. Sürücü adayları sonuçları, http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adresleri aracılığıyla ulaşabilecek. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.
https://www.bigemsurucukursu.net/11-subat-ehliyet-sinavi-sonuclari-ne-zaman-aciklanacak/
#11 şubat ehliyet sınav sonuçları#ehliyet sınav sonuçları#sürücü sınav sonuçları#2017 ehliyet sonuçları#sürücü kursu#ehliyet kursu
0 notes
Text
Src belgesi nasıl alınır?
Src Belgesi hakkında öğrenmek istediklerinizi bu yazımızda bulabileceksiniz. Öncelikle belirtelim ki Src belgesini almanın ilk şartı ehliyet sahibi olmanızdır. Eğer ehliyet sahibi değilseniz Src belgesi alamazsınız.
Src Belgesi Nedir?
Src belgesi ticari amaçlı araçları kullanacakların sahip olması gereken bir belge türüdür. Gerçekte “Sürücü” kelimesinin kısaltılmış halidir. Resmi adı Mesleki yeterlilik belgesidir. Bu belgeyi almadan ticari araç kullanmak ceza nedenidir. Eğer kullanırsanız ceza ödemek zorunda kalırsınız. Bu cezayı hem araç sürücüsüne hem de araç sahibine ceza kesilir.
Sınavsız Src Belgesini kimler alabilir?
Ehliyetinizin veriliş tarihi 25 Şubat 2003’ten önce ise sınava girmeden veya herhangi bir SRC eğitimi almadan SRC belgesini alabilirsiniz.
Src sınavı nasıl yapılır? Kim yapar?
Src sınavı ülkemizde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. SRC belgesi alabilmek için Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapmanız gerekmektedir.
Src sınavında kaç soru sorulur? Kaç puan almak gerekir?
-Src sınavında toplam 50 soru bulunmaktadır. -Bu elli sorudan 30 tanesini yapmak suretiyle 60 puan alınması gerekir. -Her sorunun değeri 2 puandır. -Yanlış cevaplar doğru cevapları götürmüyor.
Src sınavı saat kaçta? Kaç dakika sürüyor?
SRC sınavı saat 10:00’da yapılıyor. Fakat saatler Bakanlıkça değiştirilebilir. Saatler için eğitim kurumunuzla iletişim içinde olunuz. Sınavın toplam süresi 1 Saat sürmektedir.
Sınavsız SRC belgesi nasıl alınır? SRC muafiyet nedir?
25 Şubat 2003 tarihinden önce ehliyeti olanların sınıflarına göre alabilecekleri sınavsız ve kurssuz SRC belgeleri alt kısımda yer almaktadır. B sınıfı için: SRC2 ve SRC4 belgelerini sınavsız bir şekilde alabiliyorsunuz. C-D-E sınıfı için : SRC1, SRC3 belgelerini sınavsız alabiliyorsunuz. B sınıfı ehliyete sahip olanların Src belgesi alabilmeleri için üstte belirtilen tarihe kadar en az 90 günlük sigorta ve bağkur primlerinin ödenmiş olması gerekiyordu. Bu şart son düzenlemelerle kaldırılmıştır.
SRC için yaş sınırı nedir?
66 yaşından gün almamış olmak gerekiyor (Bu yaş sınırı daha önce 63 iken son değişiklikle 66’ya çıkarılmıştır).
SRC belgeleri nelerdir?
Src 1 Belgesi ne işe yarar?
Uluslar arası taşımacılık yapan şoförler tarafından alınması gereken belgedir. Otobüs kullanacaklar 26 yaşından, Minibüs kullanacakların 19 yaşından gün almaları gerekmektedir. Bu belgeyi alanlar direk Src 2 belgesini de almış sayılırlar. Psikoteknik raporu almaları gerekmektedir.
Src 2 Belgesi ne işe yarar?
Yurtiçinde yolcu taşıyacakların sahip olması gereken belge türüdür. -Personel taşıyacaklar, -Okul servisi kullanacaklar -İl içi ve iller arası yolcu taşıyanlar, -Taksi şoförleri, -Dolmuş şoförleri, -Ve diğer yolcu taşımacılık faaliyetleri. Otobüs kullanacaklar 26 yaşından Minibüs kullanacakların 19 yaşından gün almaları gerekmektedir. Psikoteknik raporu almaları gerekmektedir.
Src 3 Belgesi ne işe yarar?
Uluslar arası yük ve eşya taşıyacakların sahip olması gereken belge türüdür. Bu belgeyi alanlar direk Src 4 belgesini de almış sayılırlar. -Uluslar arası ve Yurtiçi taşımacılık faaliyetleri kapsamında eşya, kargo ve yük taşıyacakların sahip olması gereklidir. -Kamyon, Tır veya çekici kullanacakların sahip olması gerekir -Kamyonet, panelvan veya pikap sahibi olanlar bu belgeyle araçlarını kullanabilir. -19 Yaşından gün almak gerekiyor. -Bu belgeyi alanlar direk Src 4 belgesini de almış sayılırlar. Psikoteknik raporu almaları gerekmektedir.
Src 4 Belgesi ne işe yarar?
Yurtiçinde yük ve eşya taşıyacakların alması gereken belge türüdür. Yurtiçi taşımacılık faaliyetleri kapsamında eşya, kargo ve yük taşıyacakların sahip olması gereklidir. - Kamyon, Tır veya çekici kullanacakların sahip olması gerekir -Kamyonet, panelvan veya pikap sahibi olanlar bu belgeyle araçlarını kullanabilir. -19 Yaşından gün almak gerekiyor. - Bu belgeyi alanlar direk Src 4 belgesini de almış sayılırlar. Psikoteknik raporu almaları gerekmektedir. Src 5 (ADR belgesi) Belgesi ne işe yarar?
Tehlikeli madde taşıyan araç sürücülerinin sahip olması gereken belge türüdür. -19 Yaşından gün almak gerekiyor. Psikoteknik raporu almaları gerekmektedir.
Bir aracın Ticari mi Hususi mi olduğu nasıl anlaşılır?
Bir aracın ticari mi yoksa hususi mi olduğu ruhsat üzerinde yazmaktadır. Bunun yanında yeni yönetmelikte: Sürücüsü dahil toplam 9 kişiden fazla yolcu taşıyan araçlar otobüs(koltuk sayısı 17’yi aşmayan otobüsler minibüs olarak adlandırılmaktadır), Yüklü ağırlığı 3,5 tona kadar olan araçlar kamyonet, Yüklü ağırlığı 3,5 tondan fazla olan araçlar kamyon olarak belirlenmiştir.
SRC Belgesi Başvurusunda İstenilen Belgeler Nelerdir?
1-Nüfus cüzdanı fotokopisi 2-Sürücü belgesi fotokopisi 3-2 Adet fotoğraf 4-Diploma fotokopisi
Psikoteknik raporu nedir? SRC belgesi alacakların Psikoteknik raporu alması gerekiyor mu?
Psikoteknik raporu için gerekli işlemler psikiyatri uzmanları tarafından yapılmaktadır. Esas amaç SRC belgesi alacak sürücülerin;
Psikolojik sağlamlığını ölçme,
Bedensel hareketlerinin kordinasyonlu olması,
Zihinsel yeteneklerinin tam olması,
Akli dengesinin yerinde olması
Gibi ölçümlerin yapıldığı yaklaşık 60 dakikalık bir testler bütünüdür. Ticari araç kullanacakların psikoteknik raporlarının olumlu sonuçlanması gerekmektedir.
0 notes