Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Vanzari Volvo Cars Aprilie 2023
Vanzari Volvo Cars Jan - Apr 2023 Read the full article
0 notes
Text
30 de ani de la lansarea primului Opel Astra
F, G, H, J, K si ce mai urmeaza, Astra de la Opel ramane un brand in sine. Compacta din Russelsheim, implineste anul acesta 30 de ani de existenta. A trecut prin vremuri bune si mai putin bune, crize economice si momente financiare excelente. A infruntat cea mai puternica concurenta in cel mai important segment, Opel Astra a fost si va ramane in continuare un brand intre branduri. Celebritatea modelului nu s-a rezumat doar pe continentul European. Opel Astra a fost prezenta peste tot in lume, evident sub alte sigle si denumiri. Buick Verano, Buick Excelle XT (China), Holden Astra (Australia si Noua Zeelanda), Vauxhall Astra (UK). Saturn Astra (US si Canada), Chevrolet Astra (America Latina), Opel Optima (Indonesia).
Opel Kadett
Istoria incepe totusi odata cu celebrul Kadett, care a prins viata inca din anii 30. Numerotarea in sistem de litere a inceput o data cu generatia din 1962 - A si a continuat pana la generatia - E. Aceasta a fost fabricata pana in anul 1995 (in paralel cu Astra).
Opel Astra F
Astfel Astra preia stafeta. Din 1991, Opel lanseaza schimbarea de model si prima generatie - Astra F - ca o continuare a ceea ce fusese Kadett. Pe piata din Africa de Sud de exemplu s-a mers in continuare pe denumirea de Kadett F - pana in 1999. Astra F sau Kadet D / E Primul model - Astra F sau T92, a debutat in septembrie 1991, asa cum spuneam ca un succesor pentru Kadett E. A fost utilizata aceeasi platforma T-body de la GM, utilizata si pentru ultimile 2 generatii de Kadett. Denumirea a fost preluata de la divizia din UK, unde Kadett D si E erau deja denumite Vauxhall Astra. A fost disponibila in 3 - 5 usi, sedan, wagon si mai tarziu o varianta cabrio desenata de Bertone. Chiar daca in 1998 productia acestui model a fost finalizata, fabrica din Polonia a continuat sa produca sub denumirea de Astra Classic pana in 2002. Intre 1991 si 1997, Opel a reusit sa produca aproximativ 4.13 milioane de unitati, aceasta varianta fiind cel mai bine vandut model al marcii pana in acest moment.
Opel Astra G
Astra G - T98 intra in productie in anul 1998. G-ul a fost dezvoltat tot pe platforma T-body a lui GM cu disponibilitate in 3, 5 - usi, sedan, caravan. Coupe-ul si Cabrio au fost desenate tot de Bertone. Ca si la versiunea precedenta, Opel a continuat productia de G chiar si dupa lansarea lui Astra H (2004), sub denumirea de Astra Classic II pana in 2009. Zafira si Chevrolet Viva Lotus a reusit sa modifice trenul de rulare, astfel incat pe aceeasi platforma sa poata fi dezvoltat si un MPV. Astfel a fost posibila aparatia lui Zafira. In 2004 a existat si un joint-venture GM-Avtovaz rezultatul fiind rebranduirea variantei sedan/saloon in Chevrolet Viva. Modelul Viva a fost vandut prin reteaua de dealeri Chevrolet din Rusia in timp ce in showroom-urile Opel era deja prezenta Astra H. Modelul a fost un total esec, dotarile disponibile raportate la pretul ridicat s-a concretizat in mai putin de 1000 unitati vandute pe an.
Opel Astra G, 1998
Opel Astra H
Astra H - A04, debuteaza pe piata in anul 2004. Este prima varianta de Astra care foloseste platforma Delta de la GM. A fost disponibila in 3, 5 usi, caravan, sedan 4 usi. Coupe a fost disponibil in denumirea de GTC, iar Cabrio in TwinTop. Pe piata din Brazilia, Vectra B este inlocuit cu sedanul Astra H, pastrandu-si in continuare denumirea de Vectra pana cand si el a fost inlocuit de Chevrolet Cruze in 2009. Primul OPC O versiune de performanta OPC este dezvoltata si lansata in 2005 pe varianta GTC (Gran Tourismo Compact). Modelul a fost echipat cu un motor pe benzina de 2.0L supraalimentat din familia Z20LEH, ce producea 240 CP si 320 Nm cuplu.
Opel Astra J
Astra J. In anul 2009 Opel lanseaza Astra J - P10. Initial cu denumirea de Astra I cum era si firesc, producatorul schimba I-ul in J, tocmai pentru a nu se confunda cu cifra 1. Acest model beneficiaza de platforma Delta II de la Gm si este dezvoltat de noua divizie Opel - ITDC - International Technical Development Center in Russelsheim. A fost disponibil in 5 usi hatchbach, caravan acum denumit Sports Tourer si 4 usi saloon. De asemenea a fost disponibila si o varianta GTC cu varianta de performanta OPC. OPC - ul pe J era propulsat de un 2.0L benzina supraalimentat cu 280 CP si 400 Nm cuplu.
Opel Astra K
B16 sau Astra K, a fost lansata la Salonul Auto de la Frankfurt in 2015 si utilizeaza noua platforma tehnica dezvoltata de Opel in cadrul grupului GM D2xx. K-ul este mai scurt cu 5 cm si mai usor cu aproximativ 200 kg comparativ cu varianta precedenta. Noua arhitectura si atentia acordata pentru fiecare componenta au condus catre astfel de cifre. Pentru exemplificare doar caroseria contribuie cu 20% din reducerea totala a masei. Pentru moment, ultima Astra dezvoltata sub umbrela GM/Opel a suferit un facelift in 2019 cu modificari minore atat la exterior cat si la interior.
Opel Astra L
Urmeaza Astra L. Prezentarea a fost facuta pe 13 iulie anul acesta, iar comenzile se pare ca urmeaza sa fie disponibile incepand cu toamna lui 2021. Livrarile vor fi la inceput de 2022. Evident dezvoltata pe platforma EMP2 de la PSA, versiunea L va fi prima Astra disponibila si in variantele hybrid si electric. Vezi si -> Opel lucreaza la varianta de performanta pentru Corsa L vs. K Daca ar fi sa comparam cu generatia K, noul L este mai lung cu 4 mm, mai lat cu 51 de mm si mai scund cu 15 mm. Platforme diferite, ampatamente diferite +13 mm. Noul model Astra L primeste un design introdus pe noul Mokka si promovat de noul exercitiu Opel Vizor. Vizor reprezinta noua tendinta in materie de forme pentru constructorul german. Interiorul este si el la fel de impresionant. Butoanele fizice sunt reduse la minimul absolut, tehnologia Pure Panel facand disponibile multe din comenzi direct pe ecranele LCD. Designed, developed and manufactured at Opel's headquarters in Germany Nu stiu daca exista vreun motiv de ingrijorare in promovarea acestui nou produs, ce stiu, e ca in prezentarea media de pe situl producatorului se specifica in mod express - "Designed, developed and manufactured at Opel's headquarters in Germany".
Ce urmeaza?
In concluzie, Opel marcheaza clar o evolutie in orice context s-ar afla. Produsele sunt in pas cu timpurile, tehnologiile se mentin la nivelul existent in piata, in pas cu concurenta, electrificarea e pe drumul cel bun - se pare. Din punct de vedere marja pe produs clar si aici va exista crestere, avand in vedere ca multe din referintele de baza (sisteme, subsisteme, ansambluri si subansambluri) sunt comune cu multe alte modele ale unui grup puternic - Stellantis. via media.opel , wikipedia Read the full article
#astraclassic#astragtc#astraopc#d2xx#emp2psa#kadettd#kadette#opelastraf#opelastrag#opelastrah#opelastraj#opelastrak#opelastral
0 notes
Text
Cristiano Fiorio noul responsabil pentru Alfa Romeo F1
Alfa Romeo si-a reinoit contractul cu Sauber Motorsport si il numeste pe Cristiano Fiorio ca responsabil din partea Stellantis/Alfa Romeo strict pe divizia F1.
Cine este acest Cristiano Fiorio?
Este nascut la Torino in 1972, casatorit si are doi copii. Cristiano Fiorio a detinut functia de responsabil pentru Brand Marketing Communication EMEA la FCA. In cele din urma a fost responsabil pentru publicitate, digital, evenimente, sponsorizari si targuri pentru toate marcile FCA. In noiembrie 2019, a condus si echipa care a lansat New 500 BEV. Sarcina italianului nu va fi una usoara, avand in vedere ca cerintele vor fi din ce in ce mai mari raportate la investitie. Plus de asta, trebuie tinut cont ca de anul viitor vor fi modificari majore din punct de vedere tehnic si constructiv pentru tot ce inseamna material de concurs. Vezi si -> Inmatriculari de autoturisme in Romania - iulie 2021 Cristiano Fiorio va raporta direct catre CEO Alfa Romeo - Jean Philippe Imparato.
Alfa Romeo F1 sau Sauber F1
Echipa Alfa Romeo Formula 1 are sediul in Hinwil, Elvetia si il are pe Jan Monchaux ca sef pe tehnic. Seful echipei este Frédéric Vasseur. Inainte de a fi numita Alfa Romeo Racing Orlen, echipa era cunoscuta sub numele de Sauber F1. In acest moment Alfa Romeo Racing Orlen se afla pe locul 9 in clasamentul constructorilor cu 3 puncte acumulate. Situatia la piloti - Raikkonen "The Iceman" 2 puncte si Giovinazzi 1 punct. via stellantis media Read the full article
#alfaromeoorlenf1#alfaromeoracingf1#cristianofiorio#JeanPhilippeImparato#sauberf1#saubermotorsport#stellantis
0 notes
Text
Inmatriculari de autoturisme in Romania - iulie 2021
Raportul confirma o crestere a cererii, iulie fiind raportat cu +19.64% mai multe inmatriculari fata de luna similara din 2020.
In luna iulie - 2021, inmatricularile de autoturisme noi din Romania, au atins un volum de 15.493 unitati, asa cum spuneam o crestere de +19.64% vs. luna iulie din 2020. La nivel de YTD iulie 2021, cifra atinge 63.191 unitati conform datelor raportate de ACAROM, adica o crestere de +1% comparativ cu primele sapte luni din 2020 (62.566 unitati).
Clasamentul pe producatori YTD iulie 2021
La nivel de producatori pe primele sapte luni din an, Dacia conduce detasat clasamentul cu nu mai putin de 15.035 unitati inmatriculate, urmat de Skoda cu 5272 unitati si Ford cu 4773 unitati. - DACIA = 15.035 unitati - SKODA = 5.273 unitati - FORD = 4.773 unitati - TOYOTA = 4.762 unitati - VOLKSWAGEN = 4.654 unitati - HYUNDAI = 4.411 unitati - RENAULT = 4.063 unitati - SUZUKI = 2.806 unitati - MERCEDES = 2.183 unitati - BMW = 2.178 unitati Vezi si -> Continental si Siemens parteneriat pentru proiectul eHighway
Piata de second hand
Piata SH cunoaste si ea o crestere importanta + 17.55% adica 35.633 unitati vs. iulie 2020. La nivel de primele sapte luni romanii au inmatriculat 235.188 unitati sh si aici cu o crestere fata de 2020 cu +11.04%. via ACAROM Read the full article
#inmatriculariautoturismeiulie2021#inmatricularimasininoiromania#inmatricularimasinishromania#raportvanzariiulie2021
0 notes
Text
Continental si Siemens parteneriat pentru proiectul eHighway.
Parteneriatul presupune echiparea unor parti aglomerate din unele autostrazi cu linii electrificate, iar camioanele cu pantografe.
Continental Engineering Services (CES) si Siemens Mobility sunt actorii din acest parteneriat, primul avand rolul de a furniza echipamentul strict pentru automotive, iar Siemens ocupandu-se de infrastructura. Tehnologia poarta numele de eHighway, estimarea de reducere a emisiilor de CO2 fiind undeva la 12 milioane de tone anual.
Principiul din industria feroviara
Acest sistem - eHighway - nu presupune instalarea liniilor electrificate pe toata lungimea autostrazilor. Proiectul se vrea a fi implementat doar in zonele cu trafic intens, iar in acest moment pentru Germania obiectivul este de a instala pe aproximativ 4000 km (din aproxim 13000 km in total) de autostrada pana in anul 2030. In sistemul feroviar aproximativ 60% din intreg sistemul este electrificat.
Camioanele
Camioanele vor fi echipate cu pantograf si cu un sistem de propulsie electrica. Astfel pe portiunile cu linii electrificate, vor putea functiona complet electric, cu consum zero de carburant conventional. In acelasi timp isi vor putea incarca bateriile pentru un potential rulaj electric in afara zonelor cu linii electrificate. Vezi si -> Hungaroring 2021 Ocon castiga prima cursa de F1 din cariera In acest moment in Germania sistemul este deja existent pentru teste in 3 locatii cu trafic insemnat. - pe autostrada A5 - landul Hesse - in zona aeroportului Frankfurt - pe autostrada A1 - landul Schleswig - Holstein - Reinfeld Lubeck - pe autostrada B462 - landul Baden Wurttemberg - Kuppenheim si Gaggenau. via continental media, siemens media Read the full article
0 notes
Text
Hungaroring 2021 Ocon castiga prima cursa de F1 din cariera
O etapa nebuna, cu rasturnari de situatie, la limita, calcule … strategii date peste cap si in plus, nori negri pe cerul Budapestei. Cursa a debutat cu incidentul nedorit din primul viraj cand Bottas si Stroll pe fondul lipsei de aderenta genereaza un acrosaj din care Leclerc, Perez, Norris si implicit cei doi (Stroll si Bottas) abandoneaza. Practic in incident au fost afectate mai mult sau mai putin serios, toate masinile dintre Hamilton si Esteban Ocon. Masina lui Verstappen este si ea afectata, elemente din caroserie fiind distruse si refacute de catre tehnicieni in timpul reluarii startului.
Cursa se reia cu un start normal, iar inca din turul de formare toti pilotii cu exceptia lui Hamilton decid sa intre la boxe pentru a-si schimba pneurile intermediare. Astfel, cred ca unic in istoria Formulei 1, al 2 lea start l-a gasit doar pe Hamilton pe grila, restul pilotilor plecand de pe linia boxelor.
Hamilton singur pe grila la reluarea startului - Hungaroring 2021
Lider inca de la inceput ... OCON
In turul urmator britanicul de la Mercedes intra pentru schimb si revine pe circuit pe ultimul loc, incepand astfel o cursa foarte interesanta de urmarire. O cursa de urmarire condusa de catre Ocon de la Alpine, urmat de Sebastian Vettel Aston Martin Racing si Nicj Latifi - Williams Racing. Un incident la boxe dintre Mazepin si Kimi Raikkonen a dus la abandonului rusului.
Duel Hamilton - Alonso
Cursa continua prin ambitiile si strategiile fiecaruia, cand probabil cel mai interesant aspect al Formulei 1 din ultima perioada zic eu, reprezinta confruntarea dintre Hamilton si Alonso, cel din urma incercand sa isi apere pozitia intr-o maniera demna de un campion mondial -> de urmarit va recomand. Hamilton reuseste sa treaca de Alonso in turul 65 pornind in urmarirea lui Sainz de care trece in turul 67, primul viraj. Vezi si -> Despre Helmut Marko, personajul din paddock-ul Red Bull Racing De mentionat si probabil cu asta ar fi trebuit sa incep, maniera excelenta de pilotaj a lui Esteban Ocon, care a condus practic cursa de la inceput pana la sfarsit si foarte important a rezistat presiunilor constante din partea lui Sebastian Vettel. Chiar Vettel a recunoscut la conferinta de presa ca maniera de pilotaj a lui Ocon a fost excelenta cu foarte putine greseli sesizate.
Final - castigator ESTEBAN OCON
Astfel, cursa se termina cu Esteban Ocon, Vettel si Hamilton pe podium. Dupa conferinta de presa, a aparut un mesaj pe media cum ca Sebastian Vettel a fost descalificat. Motivul a fost lipsa a cel putin un litru de carburant in rezervorul monopostului lui Vettel pentru analiza conform regulamentul FIA. Astfel toti cei de la locul 3 in jos castiga o pozitie in plus.
ESTEBAN OCON - Alpine F1 castigator Hungaroring 2021 Inainte de pauza, Hamilton conduce in clasamentul pilotilor, urmat de Verstappen si Lando Norris. Pentru constructori Mercedes este pe primul loc, urmat de Red Bull Racing si Mclaren. foto via twitter Read the full article
0 notes
Text
Despre Helmut Marko, personajul din paddock-ul Red Bull Racing
Helmut Marko a devenit o prezenta extrem de activa in cadrul echipei Red Bull Racing, rolul sau de "Advisor" si in acelasi timp Responsabil pentru Programul de Dezvoltare al Pilotilor, il face sa fie prezent in toate transmisiunile televizate din paddock-ul echipei.
Putina biografie
Fost pilot de monopost in cadrul mai multor campionate, Helmut Marko s-a nascut pe 27 aprilie 1943 in Austria la Graz si uimitor sau nu, este doctor in drept inca din anul 1967. Motorsportul l-a "preluat" de la fostul sau coleg de scoala Jochen Rindt (pilot in Formula 1) si a participat in diverse campionate inclusiv in Formula 1 aproximativ 10 curse, editiile din 1971 si 1972, insa fara rezultate notabile. Castigator 24h Le Mans 1971 Helmut a performat insa in campionatele de anduranta, in 1971 a castigat cursa de 24 de ore de la Le Mans la volanul unui Martini-Porsche 917K, alaturi de pilotul Gijs van Lennep.
In anul 1972 la Marele Premiu al Frantei, pe circuitul Clermont-Ferrand, o piatra aruncata de monopostul Lotus pilotat de Emerson Fittipaldi a reusit sa treaca prin vizorul de la casca de protectie si sa ii compromita definitiv ochiul stang. Incidentul a coincis clar cu retragerea din pilotaj. Vezi si -> VW lanseaza in Europa noul SUV Coupe - Taigo Dupa aceasta perioada, a fost manager pentru Gerhard Berger si Karl Wendlinger, iar in anul 1989 a reusit sa puna pe picioare RSM Marko, propria echipa care a participat in cursele de Formula 3 si Formula 3000.
Prezentul
Acum, Helmut isi ofera competentele in cadrul echipei RedBull Racing atat ca "Advisor" dar si ca responsabil pentru programul de dezvoltare al pilotilor. Inca din 1999 si-a luat acest rol in serios, iar piloti precum Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz Jr. si Max Verstappen au facut parte din acest program RedBull Racing. De asemenea din 2006 este consultant si pentru Scuderia Toro rosso, acum Scuderia Alpha Tauri Formula One.
Din punct vedere personal, nu sunt foarte multe informatii publicate, ce se stie clar e ca detine doua hoteluri in Graz - Schlossberghotel si Augartenhotel. via wikipedia, redd.it, pinterest.es, redbull.com Read the full article
#24hlemans1971#Augartenhotel#helmutmarko#helmutmarkoadvisor#JochenRindt#redbullracing#Schlossberghotel#scuderiaalphatauri
0 notes
Text
VW lanseaza in Europa noul SUV Coupe - Taigo
Taigo reprezinta noul SUV - Coupe lansat de constructorul german VW construit pe platforma MQB.
Cum se incadreaza noul model
Taigo nu este un proiect nou pentru cei de la VW, el fiind de fapt o reinterpretare aproape identica a modelului Nivus existent pe piata sud-americana inca de anul trecut. Asa cum spuneam foloseste varianta A0 a platformei MQB si este incadrat intre T-Cross si T-Roc. Producatorul german sustine ca este primul SUV-Coupe de la clasa B lansat pe piata din Europa. Cu o lungime de 4270 mm, 1757 mm latime si 1490 mm inaltime, Taigo incearca sa aduca un suflu nou gamei T a constructorului german, adresandu-se poate in felul asta si unui segment de public tanar.
Diferente fata de Nivus?
Estetic, Taigo este identic cu modelul produs in Brazilia, modificari minore la interior si un upgrade pe sistemul de climatizare preluat de pe modelul Polo (care intre timp a suferit un facelift). Displayul central este unul de 6.5 inch in standard si optional de 9.2 inch cu unitatea audio MIB3. Optional se va putea opta si pentru ceasuri complet digitale. La exterior noul model va include blocuri optice LED IQ.Light si grila de radiator iluminata. Important de mentionat e ca Taigo se va putea comanda si in varianta R-Line. Vezi si -> Yamaha a dezvoltat un motor electric capabil de o putere de 350 kw
Motorizari
Motorizarile propuse pentru piata europeana se limiteaza doar la 2 variante doar pe benzina - 1.0L - cu 95 si 110 CP si la 1.5L 150CP. Transmisiile pot fi cu 5, 6 trepte dar se poate opta si pentru DSG-ul in 7 rapoarte. Tractiunea este doar pe puntea fata. Din punct de vedere asistenta la rulare, noul Taigo de la VW propune (pe langa sistemele clasice de corectia a dinamicii) "Front Assist" - monitorizarea imprejurimilor si functia de franare de urgenta - "Lane Assist" - sistemul de avertizare de schimbare a benzii de rulare. Optional Taigo va veni cu sistemul "IQ.DRIVE Travel Assist" ce va permite o rulare semi-automata. via VW Newsroom Read the full article
0 notes
Text
Yamaha a dezvoltat un motor electric capabil de o putere de 350 kw
Compania Yamaha cunoscuta publicului larg in special pentru productia de motociclete dar si pentru cea a instrumentelor muzicale si a diverselor sisteme audio, se integreaza in logica timpurilor si abordeaza cu o atitudine indrazneata electro-mobilitatea.
Produsul anuntat acum de japonezii de la Yamaha se preteaza excelent hypercar-urilor EV, noul motor electric fiind capabil de o putere maxima de 350 kw - echivalentul a 475 CP. Power unit-ul este construit pe o infrastructura de incarcare de 800 V - similar Porsche Taycan, in sistemul IPMSM - Interior Permanent Magnet Synchronous Motor si este racit cu ulei. Principala caracteristica a acestui nou motor electric este constructia sa compacta care inglobeaza componentele mecanice si electrice ca o singura entitate, integrand angrenajul si invertorul intr-o singura unitate. De asemenea motorul este dezvoltat cu posibilitatea montarii mai multor unitati pe acelasi vehicul.
Vezi si - > Au inceput livrarile de Dacia Spring si Renault Zoe catre retailerul E.Leclerc Inca din 2020, Yamaha a demarat dezvoltarea diverselor proiecte legate de mobilitatea electrica, iar acum a devenit un furnizor pentru motoare electrice cu puteri cuprinse intre 35 si 200 kW, pretabile pe diverse structuri. via yamaha media Read the full article
#InteriorPermanentMagnetSynchronousMotor#IPMSM#motorelectricyamaha#motoryamaha#yamaha#yamahaevmotor#yamahamotor
0 notes
Text
Software Republique - noi oportunitati pentru inovatie in mobilitate
Elie Girard, Bernard Charlès, Luca de Meo, Jean-Marc Chery si Patrice Caine, respectiv directorii executivi ai Atos, Dassault Systèmes, Groupe Renault, STMicroelectronics si Thales si-au anuntat intentia ca impreuna sa creeze Software Republique, un nou ecosistem pentru inovatie in mobilitatea inteligenta.
Mobilitatea se afla intr-o continua dezvoltare si ofera noi oportunitati. Potrivit Boston Consulting Group, piata globala a mobilitatii va creste cu 60% pana in 2035, ajungand la 11.000 miliarde de euro.
Asteptari - Software Republique
Cele 5 mari companii isi pun la comun experienta tocmai pentru a dezvolta si a comercializa impreuna sisteme si solutii software pentru acest domeniu. O oferta de mobilitate solida si adaptabila pentru orase, regiuni, companii si nu in ultimul rand pentru cetateni. Vezi si - > Parteneriat Siemens si Mercedes-Benz pentru digitalizarea fabricatiei din automotive. In urma discutiilor, au fost identificate deja cateva categorii principale care vor reprezenta bazele viitoarei colaborari: - dezvoltarea sistemelor inteligente pentru a facilita conectivitatea sigura intre vehicule si mediile sale atat digital cat si fizic - un sistem de simulare si de gestionare a datelor pentru a optimiza fluxurile pentru teritorii si companii - dezvoltarea unui sistem energetic tocmai pentru simplificarea procesului de incarcare Pentru a promova aceasta initiativa, Software République va cauta, sa creeze un fond de investitii pentru a finanta cele mai promitatoare start-up-uri. De asemenea se merge si pe ideea unui incubator pentru a gazdui start-up-uri in domeniul tehnologiilor de mobilitate inteligenta. via renault media Read the full article
#atos#dassaultsystemes#grouperenault#mobilityincubator#mobilitysoftware#softwarerepublique#stmicroelectronics#thales
0 notes
Text
Skoda Octavia varianta Sportline disponibila acum in oferta producatorului ceh.
Integrata intre nivelele de echipare Style si RS, varianta Sportline completeaza oferta de Octavia astfel incat diversificarea sa acopere o plaja mult mai mare din preferitele potentialilor clienti si de ce nu poate o miscare importanta contra concurentei.
Exterior
Asa cum se deduce din denumire, noua varianta propune ceva elemente stilistice care deriva din alte variante Sportline ale marcii Skoda, spoilerul frontal, cadrul grilei fata si insemnul de brand/model de pe capota portbagaj fiind acum pe fond negru. De asemenea difuzorul spate este tot negru incadrat de un element de finisare cromat. Varianta hatchback beneficiaza de un spoiler fin fixat chiar pe muchia capotei spate, tot negru. OCTAVIA SPORTLINE ofera standard jante din aliaj Pulsar de 17 inch finisate in negru lustruit. Pe lista optionalelor sunt jante negre metalice Vega de 18 inch si exclusiv pentru SPORTLINE jantele Taurus de 19 inch si ele tot pe fond negru lucios. Insemnul SPORTLINE poate fi gasit si pe aripile fata.
Interior
Interiorul SKODA OCTAVIA SPORTLINE este inspirat de nivelul de echipare Style si include un finisaj din tesatura precum si benzi decorative Piano Black. Scaunele sport au tetiere integrate si sunt prevazute cu tapiterie ThermoFlux. Volanul sport multifunctional este in trei spite personalizat SPORTLINE, iar pragurile pe zona fata vin cu inscriptii OCTAVIA. Vezi si -> Skoda sarbatoreste 30 de ani de la integrarea in grupul VW
Motorizari
Pe partea de motorizari Skoda propune o reala diversificare, potentialul client de Octavia avand la dispozitie variante pe benzina, diesel, combustibil alternativ - gaz natural, versiuni micro-hibrid dar si puh-in-hibrid. Puterile variaza de la 85 kW (115 CP) la 150 kW (204 CP). Un exemplu, 1.5 TSI cu 110 kW (150 CP) poate fi comandat optional cu un DSG cu 7 trepte si tehnologie micro-hibrid, in timp ce 2.0 TSI cu 140 kW (190 CP) vine cu DSG si tractiune integrala standard. OCTAVIA iV SPORTLINE in varianta plug-in hibrid ofera o putere combinata de 150 kW (204 CP), in timp ce modelul G-TEC cu gaz natural comprimat (CNG) furnizează 96 kW (130 CP). 2.0 TDI poate fi comandat in variantele de putere 85 kW (115 CP), 110 kW (150 CP) si 147 kW (200 CP).
Siguranta
Sistemul DCC - controlul dinamic al sasiului - ofera 15 setari de la confortabil la sport. Astfel se monitorizeaza si regleaza in permanenta caracteristicile de comportament ale sasiului. Optionalele pe parte de siguranta includ sistemul proactiv de protectie a ocupantilor Crew Protect Assist cu asistenta la rasturnare, Collision Avoidance Assist, Turn Assist si noul airbag central pozitionat intre scaunele din fata. via skoda media Read the full article
0 notes
Text
Cum arata Q1 2021 pentru BMW Group ? Cresteri si rezultate semnificative pe fiecare brand si piete importante !!!
In primele trei luni ale anului 2021, BMW Group a livrat clientilor un total de 636.606 vehicule BMW, MINI si Rolls-Royce. Cifra reprezinta un plus de 33.5% fata de perioada similara a lui 2020.
Intre ianuarie si martie, compania a reusit sa isi cresca vanzarile pe cele mai importante piete. Toate marcile BMW Group au inregistrat o crestere a vanzarilor la nivel mondial in aceasta perioada.
Branduri
BMW
Pe marci, brandul BMW a livrat nu mai putin de 560.543 vehicule catre clienti, un plus de 36.2% fata de primul trimestru al anului trecut. Principalii factori care au contribuit la succesul vanzarilor din primul trimestru, au fost popularitatea ridicata a modelelor din gama X in randul clientilor si cresterea vanzarilor cu 43.0% pentru noul BMW Seria 5 si 43.6% pentru BMW Seria 3. Pe parte de electrice, grupul BMW a totalizat 70.207 unitati vandute in priumul trimestru - peste dublul perioadei din 2020 - aici incluzand atat modelele 100% electrice - BEV - cat si cele PHEV.
Mini
In primul trimestru al anului 2021, un total de 74.683 vehicule MINI au fost livrate clientilor. In ciuda popularitatii scazute a marcii pe piata din China, performanta reprezinta o crestere de 16.2% fata perioada anului precedent. Brandul MINI a fost de fapt, capabil sa-si creasca vanzarile in toate regiunile lumii comparativ cu primul trimestru al anului 2020. MINI Countryman s-a dovedit deosebit de popular printre clienti, inregistrand o crestere de 36.0%. Vanzarile MINI variante cu 3 usi au crescut cu 23.4%, in timp ce au fost vandute cu 19.1% mai multe modele John Cooper Works comparativ cu perioada din 2020. Vehiculele electrificate au reprezentat 15% din totalul vanzarilor MINI din primul trimestru - dublu fata de volumele din anul precedent.
Divizia M
Divizia BMW M GmbH incheie un prim trimestru cu vanzari in crestere cu 21.0% - 37.896 unitati - fata de Q1 2020. X5 M si X6 M au fost principalii factori de crestere in gama modelelor de performanta. Tot pe acest segment, M440i Coupé a reprezentat de asemenea o sursa semnificativa de crestere. Reamintim ca BMW M GmbH a lansat in aceasta perioada nu mai putin de patru modele M3 / M4, M440i Convertible si M5 CS. Vezi si - > BMW Made in Leipzig. BMW a produs masina cu numarul 3 mil la uzina din Leipzig - Saxonia
Rolls Royce
Rolls-Royce Motor Cars a inregistrat cifre importante in primul trimestru, cu 1.380 de automobile livrate clientilor. Acest rezultat trimestrial, adica un plus de 61.8% fata de Q1 2020, depaseste recordul anterior, stabilit in 2019 si este cel mai mare din istoria de 116 ani a marcii. Cresterea vanzarilor a fost observata pe toate pietele importante, China, SUA si Asia Pacific. A existat o cerere mare pentru toate modelele, in special pentru noile Ghost si Cullinan.
Divizia de motociclete
BMW Motorrad a reusit sa livreze 42.592 de motociclete si scutere clientilor in primele trei luni ale acestui an (+ 22,5%). Cifrele arata un cel mai bun rezultat al vanzarilor din primul trimestru. Aceasta crestere a vanzarilor sta de fapt la baza strategiei de crestere a diviziei BMW Motorrad. Atat oferta de produse, cu o varietate de modele diferite, cat si lansarea pe piata a diferitelor produse noi, ofera elemente cheie pentru succesul continuu al BMW Motorrad. via bmw group media Read the full article
0 notes
Text
Au inceput livrarile de Dacia Spring si Renault Zoe catre retailerul E.Leclerc
La sfarsitul anului trecut, parteneriatul dintre Renault si E.Leclerc - divizia de inchirieri masini - s-a dezvoltat considerabil prin lansarea unei comenzi de 3000 modele Dacia Spring si 1000 Renault Zoe.
Acum livrarile au inceput, pana la sfarsitul primaverii, se estimeaza ca intreaga comanda va fi onorata.
Oferta ...
Oferta de inchiriere pentru Dacia Spring va porni de la 5 euro pe zi, asigurare si intretinere incluse, fara nici un fel de angajament in timp. De asemenea aceleasi conditii sunt si pentru modelul Renault Zoe, aici costul per zi fiind de 6 euro.
Noul program a fost lansat la Centrul E.Leclerc din Orly, in prezenta lui Luca de Meo, CEO al Groupe Renault si a lui Michel-Edouard Leclerc, Presedintele Comitetului strategic al Centrelor E.Leclerc. Vezi si - > Retailerul E.Leclerc prin divizia de inchirieri auto, au comandat 1000 Renault ZOE si 3000 Dacia Spring Sunt incantat sa vad deja rezultatele acestui parteneriat in agentiile de inchiriere E.Leclerc, cu Dacia Spring si Renault Zoe. Impreuna cu centrele E. Leclerc, contribuim la mobilitatea electrica accesibila cat mai multor persoane, in ceea ce priveste pretul, caracterul practic si proximitatea. Sunt convins ca mobilitatea de maine va fi construita intr-un ecosistem cu parteneriate utile, concrete si practice ca acesta.Luca de Meo, CEO al Groupe Renault
Sunt foarte incantat sa vad ca angajamentul nostru fata de electromobilitate prinde viata astazi. Este in conformitate cu initiativa E Leclerc pentru mediu si puterea de cumparare. Suntem mandri ca facem acest lucru alaturi de Groupe Renault si de marca sa Dacia. Cred ca acesta este un moment important pentru ambele companii, iar prezenta noastra astazi in Orly, este o dovada a acestui fapt. Impreuna, facem energia electrica accesibila tuturor!Michel-Edouard Leclerc, presedintele Comitetului strategic al centrelor E.Leclerc
Parteneriat E.Leclerc si Renault
In anul 2010, E.Leclerc impreuna cu Renault si alaturi de Ministerul de Resort din Franta au construit un important program de incurajare a mobilitatii electrice. Acesta s-a bazat pe instalatii de incarcare in parcarile magazinelor, achizitionarea de vehicule Renault ZOE pentru angajati (e.Leclerc) si promovarea unui sistem de mobilitate curat. E.Leclerc si-a anuntat deja planurile de a-si extinde flota actuala de puncte de incarcare electrica la 5000 in 2 ani, apoi 10.000 pana in 2025. via renault media Read the full article
0 notes
Text
MAN Lion's City 18 E - varianta de autobuz electric articulat de la MAN
Alternativa transportului conventional al celor de MAN circula deja pe drumurile publice. Varianta Lion's City 12E este deja disponibila din toamna anului trecut. Acum se poate comanda si versiunea articulata - MAN Lion's City 18 E.
Productia se face la uzina MAN din Starachowice, un orasel de aproximativ 50.000 de locuitori din SE-ul Poloniei. Varianta scurta 12E este deja in productie aici inca din octombrie 2020. „Scopul a fost si este de a integra pe deplin productia de serie a autobuzelor noastre urbane cu energie electrica impreuna cu productia de autobuze conventionale urbane intr-o singura linie de productie. Si am reusit. ”Rudi Kuchta - Head Business Unit Bus MAN Truck & Bus
Prima comanda de la Nuremberg
Primele autobuze articulate electrice care vor iesi de pe linia de productie din Starachowice vor merge la Nürnberg. La inceputul anului, VAG Verkehrs-Aktiengesellschaft din Nürnberg a comandat 28 MAN Lion’s City 18 E in plus fata de cele deja comandate 11 Lion’s City 12 E. VAG Verkehrs-Aktiengesellschaft - reprezinta Compania de Transport Public din Nuremberg.
Koln
In Koln, Man Lion's City E este deja in teste pe ruta liniei 127, cel mai lung traseu al Kölner Verkehrs-Betriebe AG (KVB). Autoritatea locala de transport din Koln are in vedere din anul 2030, transformarea flotei de 330 de vehicule intr-una cu emisii zero. In orasul Koln sunt in functiune 330 vehicule de transport in comun. Traseele insumeaza aproximativ 600 km cu 750 de opriri.
Citeste si -> Citaro G Hibrid livrat catre TEC Group Belgia
Uppsala
O alta comanda importanta de Lion’s City 18 E vine din partea companiei de transport Uppsala, din Suedia. Gamla Uppsala Buss AB (GUB) - asa se numeste compania locala de transport din orasul suedez - a comandat 12 autobuze articulate electrice de la MAN Truck & Bus. Si asta reprezinta o premiera, deoarece acestea sunt primele autobuze electrice care pot fi vazute pe rutele de transport din Uppsala. Livrarea este programata pentru mai 2022. In plus, acordul-cadru cu Gamla Uppsala Buss include o optiune pentru alte 65 de autobuze electrice MAN care se extinde pana in 2023. Contractul acopera 45 de autobuze Lion’s City 18 E si 20 Lion’s City 12 E. Pana in prezent, compania a operat peste 220 de autobuze cu GNC si diesel. Aproximativ 95% dintre acestea fiind tot MAN.
Barcelona
Autobuzul electric articulat de la MAN va fi in curand in functiune si pe strazile Barcelonei. Astfel, al doilea model de MAN Lion’s City 18 E va fi livrat pentru servicii programate, dupa modelul din Koln. Solutia tehnica aleasa este cea cu doua punti motrice - a 2 a si a 3 a - actionate fiecare de cate un motor electric independent. Concret, aproximativ 30% - 40% din caroseria modelului standard este modificata pentru implementarea variantei electrice. Capacitatea bateriei pentru varianta articulata este 640 Kwh si se estimeaza o autonomie de ~ 270 km in conditii optime de utilizare. via MAN media Read the full article
#GamlaUppsalaBussAB#gub#KölnerVerkehrs-BetriebeAG#KVB#manlion'scity12e#manlion'scity18e#manplonia#manpoland#manstarachowice#vag#VAGVerkehrs-Aktiengesellschaft
0 notes
Text
Inmatriculari autoturisme noi si sh Romania martie 2021
Luna martie aduce pentru prima data in acest an, crestere in vanzari pe piata din Romania in sectorul automotive. Cresterea se ridica la 18.14% peste ce au insemnat vanzarile din martie 2020. La YTD lucrurile stau in continuare prost, declinul fiind de aproape 26% - ian-mar 2021 vs. ian-mar 2020.
Dupa primele doua luni din an, cu rezultate negative chiar ingrijoratoare, piata auto din Romania a inregistrat in luna martie o crestere de ~18%, ajungand la 7861 masini noi vandute.
Primul trimestru
Raportarea la nivel de an, in primele trei luni din 2021, in Romania au fost vandute 20762 de masini noi, in scadere cu 25.76% procente fata de primele trei luni 2021 - 27979 unitati. Referitor la piata SH, pe luna martie exista o crestere minora +1.41% fata de martie 2020, concret 36.558 unitati tranzactionate. La nivel de an, in primul trimestru din 2021, au fost inmatriculate 101.299 masini second hand, intr-o usoara scadere de -6.27% fata de perioada similara din 2020 - 108.080 unitati. Vezi si … Inmatriculari autoturisme noi si sh Romania februarie 2021 Clasamentul pe marci autoturisme noi, ian-mar 2021: - DACIA = 3.830 unitati - FORD = 1.905 unitati - TOYOTA = 1.882 unitati - HYUNDAI = 1.844 unitati - SKODA = 1.767 unitati - VOLKSWAGEN = 1.548 unitati - RENAULT = 1.049 unitat - BMW = 939 unitati - MERCEDES = 810 unitati - SUZUKI = 809 unitati via acarom Read the full article
#inmatriculariromaniamartie2021#piataautoromaniamartie2021#vanzarimasininoi#vanzarimasiniromaniamartie2021#vanzarishromaniamartie2021
0 notes
Text
Parteneriat Siemens si Mercedes-Benz pentru digitalizarea fabricatiei din automotive. Ecosistemul MO360 - monitorizarea productiei in timp real
Campusul Mercedes-Benz Digital Factory din Berlin reprezinta nucleul tehnologic pentru intreaga retea de productie a constructorului german.
In acest context, locatia Mercedes-Benz Berlin - Marienfelde din Germania va fi transformata intr-un centru de competente pentru digitalizare, cu accent pe dezvoltarea si implementarea noilor sisteme digitale Mercedes-Benz Cars Operations MO360.
Ce reprezinta ecosistemul MO360 ?
MO360 integreaza informatiile din principalele procese de productie si sisteme IT din peste 30 de fabrici de autoturisme Mercedes-Benz din intreaga lume.
De exemplu, ofera un control semnificativ optimizat al productiei bazat pe criterii de performanta KPI. De asemenea, pune la dispozitia fiecarui angajat informatii in timp real, bazate pe nevoi si instructiuni de lucru. Mercedes-Benz asigura acest lucru prin utilizarea cuprinzatoare, la nivel mondial, a software-ului de control "Integra". Monitorizare la nivel de senzori al masinilor individuale, pana la controlul productiei. De asemenea colaborarea cu toti furnizorii si partenerii integrati in sistem. Pentru locatia din Berlin, pe langa reproiectarea activitatilor de productie, toate noile componente ale noilor tehnologii, de ex sistemele de e-mobilitate vor fi asamblate si aici. Aceasta unitate de productie, reprezinta una din cele mai vechi locatii in domeniul grupului - moto-propulsor pentru brandul german. Mercedes-Benz si Siemens isi vor extinde parteneriatul pentru dezvoltarea digitalizarii si automatizarii in industria auto, cauza sustinuta chiar de administratia landului Berlin. Mercedes-Benz AG isi propune sa-si digitalizeze procesele de productie cu ajutorul Siemens, un furnizor important din domeniul automatizarii, a software-ului industrial si infrastructurii inteligente. Citeste si - > Mercedes Benz a inceput productia de baterii pentru modelul EQS In felul acesta mediile fizice - reale si cele virtuale, precum tehnologia operationala si tehnologia informatiei pot fi combinate intre ele. Acest lucru deschide noi posibilitati de colectare, interpretare si utilizare a cantitatilor uriase de date generate in inginerie si productie. Un exemplu ar fi, optimizarea proceselor de productie din punct de vedere energetic, cu ajutorul aplicatiilor IoT. Prin colaborarea dintre Centrul pentru Industrie si Stiinta Werner-von-Siemens din Siemensstadt Berlin si Mercedes-Benz Digital Factory Campus Berlin, se incearca un nou pas in domeniul digitalizarii ingineriei industriale si al productiei. Cele doua centre, care reprezinta chiar originea industrializarii germane, vor fi transformate in scurt timp in prototipuri ale digitalizarii si a noilor standarde din productia industriala. via media daimler Read the full article
#mercedesbenzcaroperations#mercedesbenzdigitalfactory#mercedesbenzdigitalfactorycampus#mercedesbenzmo360#mercedes-benzmarienfelde#mo360#siemens#SiemensstadtBerlin#wernervonsiemens
0 notes
Text
World Car of the Year 2021
Conform propriului calendar de vot sau selectie, juriul de la World Car Awards, a votat cele 3 modele pentru marea finala a titlului de Masina Anului in Lume 2021.
Concret cele 3 modele ajunse in marea finala - World Car of the Year - sunt Honda e, Toyota Yaris si Volkswagen ID.4. De mentionat aici, ca deja Toyota Yaris a fost votata masina anului 2021 in Europa.
Categorii
De asemenea exista premii si pe alte tipuri de categorii: - World Urban Car - finalistele sunt Honda e, Toyota Yaris si Honda Jazz - World Luxury Car - Land Rover Defender, Mercedes-Benz Clasa S si Polestar 2. - World Performance Car - Audi RS Q8, Porsche 911 Turbo si Toyota GR Yaris - World Car Design of the Year - Honda e, Land Rover Defender si Mazda MX-30 Castigatorii pentru fiecare categorie vor fi anuntati pe 20 aprilie. Pentru anul 2020, premiul World Car of the Year 2020 a fost acordat SUV-ului de clasa medie Kia Telluride.
via worldcarawards.com, wikipedia Read the full article
0 notes