Text
Refleksjon: Valgfritt prosjekt
Skisser + produksjon



Refleksjon
0 notes
Text
Refleksjon: A Witch’s Tale
Jeg har jobbet med spilldesign i noen uker, og jeg visste fort hva jeg hadde lyst til å lage. Jeg kom på noen forskjellige ideer som å designe et horror-spill eller et FPS- spill, men jeg likte best ideen om å lage en action RPG i pixelert stil.
Forarbeid
Jeg startet med å se på inspirasjon fra Animal Crossing, Stardew Valley og Harvest Moon. Men jeg hadde ikke lyst til å lage en generell farming simulator som spillene jeg har nevnt ovenfor, jeg ville ha noe mer mystisk og magisk. Så derfor kom jeg på ideen med at man spiller som en heks, man planter urter og krydder som man kan bruke i potions, man kan lære spells og kjempe mot magiske monstre.
Skisser
Jeg lagde åtte skisser, men fikk bare faktisk lage to av dem.
Produksjon
Jeg fikk bare tid til å lage to av skissene fordi jeg måtte fargelegge hver eneste pixel. De røde sirklene er områder hvor man passerer til et annen del av mappet.
Jeg startet med å lage en rød outline av skissen, for å så fargelegge inn.
Jeg brukte ganske lette pastellfarger siden jeg syntes det passet “følelsen” av spillet. Jeg brukte https://color.adobe.com/create/color-wheel for å finne farger som passet sammen. Jeg brukte en veldig enkel sans serif font fordi tittelen har en spesiell font, så det er en fin kontrast. Jeg brukte PhotoShop for å tegne hver eneste pixel. Jeg har aldri tegnet pixel art i PhotoShop før, så det var god trening.
Refleksjon
Jeg syntes skissene jeg fikk laget ser ut som et realistisk spill og ser bra ut. Jeg skulle ønske jeg fikk laget flere av skissene mine, men det tok ekstremt lang tid med å fargelegge hver eneste pixel.
0 notes
Text
8.4.21
A Witch’s Tale
I dag har jeg brukt veldig lang tid på å lære meg hvordan man lager pixel art i Photoshop. Jeg har fulgt noen tutorialer på YouTube og har startet å lage menyen i spillet mitt. Jeg startet med å lage et grid på en pixel, legge inn sketchen min, outline med rødt og så farge inn.
Jeg har bare tittelen igjen på dette bildet.
0 notes
Text
25.3.21
A Witch’s Tale
I dag har jeg blitt ferdig med sketchene mine. Jeg har sketchet et karakter-sheet, hvordan karakteren “besvimer” (tilsvarer død) og hjembasen til karakteren hvor den kan dyrke ting.
0 notes
Text
18.3.21
A Witch’s Tale
I dag har jeg jobbet med å sketche kartet, start screen og ett karakterportrett.
0 notes
Text
A Witch’s Tale
A Witch’s Tale
Oppgave 2
Overordnet idé
Spillet A Witch’s Tale går ut på at man spiller som en heks i en liten skog-landsby. Man må dyrke urter og krydder for å lage potions (trylledrikker). Man kan kjøpe og selge potions som kan hjelpe deg å komme videre i historien (kjempe mot monstre -> neste del i historien). (Inspirert av Harvest Moon, Stardew Valley og Animal Crossing)
Sjanger
Action RPG, open world, indie, single/multiplayer, simulation
Plattform
PC/Konsoll/Switch
Målgruppe
PEGI 12, spillet inneholder ikke-realistisk vold mot fantasikarakterer og personer. Spillet er rettet for tenåringer, men A Witch’s Tale er et spill som alle kan spille og ha det gøy med.
Nøkkelegenskaper
- Du spiller som en heks
- Du lager potions og lærer spells (trylleformeler)
- Du kjemper mot forskjellige og interessante magiske monstre
- Du kan kan temme magiske dyr man finner i skogen
- Du kan dyrke urter og krydder
- Du kan bevege deg i en åpen verden, men noen deler er låst til du har kommet langt nok i historien (eks. Du kan ikke gå til The Haunted Woods (område) før du har slått The Horned Dragon (boss))
Gameplay
- En dag er som en “runde”. En dag varer i 24 in-game timer, som tilsvarer 24 minutter (1 in-game time = 1 minutt)
- Natten starter 2.00, om man ikke har lagt seg da besvimer man og må betale en sum penger til sykehuset.
- Om man legger seg i tide våkner man opp klokka 6.00.
- Spillet autosaver på natten, man kan ikke lagre spillet på dagen.
- Det er fire sesonger: vår, sommer, høst og vinter. Man kan dyrke ulike urter og krydder i ulike sesonger. F.eks Serpent’s Horn kan bare dyrkes på vinteren og tar 23 dager å modne, og Ginseng kan dyrkes både på våren og sommeren, og tar 12 dager å modne.
- Det er fire uker i hver sesong (mandag-søndag). Det vil si 28 dager hver sesong.
- Butikker har åpningstider (9.00-18.00). Butikker er stengt på søndager.
- Man har 200HP (health points) og 200EP (energy points). Man mister HP ved å bli slått i kamp med monstre. Man mister gradvis EP i løpet av dagen, og om man mister all EP besvimer man (må dra på sykehus, betale penger). Man kan gjenopprette HP og EP ved å spise mat/drikke potions.
- Ulike monstre har ulike dmg output (damage). Man må kjempe med ulike spells og potions som har ulik dmg.
- Man kan jakte på magiske vesener i skogen som kan brukes i potions. Man kjemper med dem på samme måte som med monstrene, men de har mye mindre dmg output og er enklere å drepe.
- Man kan temme vesener ved å gi dem mat de liker. Det er 66% sjanse for at et dyr blir temmet.
Mekanikker
Open world
- Gå
- Løpe
- Fiske
- Plante urter/krydder
- Plukke opp urter/krydder
- Sove
- Lage potions
- Kaste spells
- Temme dyr (gi mat)
- Spise mat
- Snakke med andre hekser
- Kjøpe ting i butikker
- Selge ting i butikker
Combat
- Kaste spells
- Drikke potions
- Kaste potions
Historie
Du er en heks (man kan lage sin egen karakter og velge eget navn) som ønsker å kjøpe et nytt hus midt ute i skogen for å kunne ha plass til å dyrke urter/krydder. Du flytter til en liten hytte mitt i skogen The Enchanted Forest. I denne skogen er det en liten landsby med noen små butikker og et lite samfunn. Du blir fort kjent med samfunnet og borgermesteren forteller deg litt om hvordan samfunnet fungerer. Han forteller også om at det er mange farlige vesener i skogen som gjør det vanskelig å sanke frukt og vandre fritt rundt. Du ønsker å gjøre landsbyen et trygt sted for alle, og kontakter en veteran som har prøvd å drepe monstrene før deg. Veteranen gir deg informasjon om de ulike monstrenes krefter og egenskaper. Veteranen hjelper deg med å beseire de ulike monstrene. I løpet av spillet lærer du deg nyttige spells, dyrker urter og krydder for å lage potions som du kan bruke for å beseire monstrene.
Stemning og sjanger av spillet
Pixelert stil
Verden er 2D, slik som Stardew Valley
Karakterene ser sånn her ut i spillet, men har et mer detaljert foto når de snakker
Monstre og ulike spells kan se slik ut
2 notes
·
View notes
Text
Tilleggsoppgave: prøveeksamen
Inspirasjon
Jeg valgte å lage en skisse for en tegneserie-spalte i en avis på 1920-tallet. Historien følger da “the outsiders” som har ulike klær enn de “vanlige”. Siden det ikke var farge-aviser på den tiden, valgte jeg heller å fokusere på klærne som måten å symbolisere forskjellen mellom outsiders og de vanlige.
Jeg tok inspirasjon fra disse bildene:
Jeg lagde så en skisse av karakterene:
Så begynte jeg med å lage tegneserien. Spalten har bare fem ruter, og den første er tittelen “The Adventures of the Outsiders”. Jeg la merke til at snakkeboblene var på en måte helt øverst i ruten når jeg så på inspirasjon, så jeg gjorde det. Spalten handler om the outsiders som har hatt en prøve og de legger merke til at folk hvisker rundt dem, de lurer på om de baksnakker dem som vanlig og gjør narr av dem.
Jeg lagde så en avis for å vise hvor denne spalten hadde vært plassert.
Inspirert av denne avisen:
0 notes
Text
Prøveeksamen: refleksjon
Jeg har jobbet med en prøveeksamens-oppgave i fire uker. Jeg så på begge vedleggene vi fikk og jeg bestemte meg for å lage et produkt inspirert av tegneserie-vedlegget.
Forarbeid.
Jeg startet med å lage et tankekart med idéer. Jeg tenkte på kapitalisme og å ha de nyeste tingene, og ville lage noe ut av det. Jeg tenkte på å lage reklame, film eller en plakat. Men jeg hadde lyst til å lage en fortelling, og jeg hadde aldri laget en tegneserie før så jeg hadde lyst til å lage en.
Jeg startet med world-building, synopsis og lage et skjelett for fortellingen min. Jeg hadde originalt tenkt at historien skulle være i fremtiden (2043), men når jeg lagde skissen så fant jeg ut at året ikke hadde noe å si for fortellingen, så jeg satt tiden som 2024.
Skissen:
Skissen:
Jeg gjorde hovedpersonen blå fordi blå symboliserer historie, det gamle og tristhet. Jeg gjorde de andre karakterene røde fordi rød er kontrastfargen til blå, og jeg tenkte at rød var en “slem” farge. Jeg vurderte at de andre karakterene skulle være grønne fordi grønn symboliserer fremtiden, men jeg tenkte at grønn var for nærme blå. Jeg ville at det skulle være en helt tydelig forskjell på karakterene. Noen av de “røde” har ikke fjes fordi de er ikke viktige til historien og for å vise at de er det samme.
Produksjon
Jeg startet med å legge inn et bilde fra skissen, gjøre det litt usyngelig, lage en rød sketch over bildet og lage en ramme. Jeg lagde så bakgrunnsfargen, så karakterene. Jeg brukte mange forskjellige penn-typer for å få litt tekstur på klær og hår.
Jeg valgte å ha en ganske så simpel stil på tegneserien. De fleste overflatene har bare en eller to farger, og det er karakterene som har flest detaljer. Hovedkarakteren har flest detaljer på hår, klær og fjes fordi hun er viktigst og jeg ville at hun skulle stå fram.
Komposisjonen er som en nett-comic, med at man kan skrolle ned og at snakkeboblene er over og mellom rutene. Jeg ville at denne tegneserien kunne legges ut på en nettside som Webtoons.com, og lagde designet utifra det. Tittelen er skrevet med en sans-seriff-font som jeg syntes var ganske søt og passet til en tegneserie. Navnet mitt er også skrevet i en sans-seriff-font, men den er mer “profesjonell” for å skape kontrast.
Jeg kom på tittelen til slutt. Jeg tenkte at dette er en tegneserie som kan fortsettes på senere, og derfor valgte jeg tittelen The Odd Ones. Tittelen kan tyde på at tegneserien handler om noen personer som er forskjellige fra andre.
Refleksjon rundt produktet
Jeg syntes produktet ble ganske bra. Den var teknisk ganske enkel å lage, men jeg syntes det ble ganske vanskelig etter hvert å tegne. Jeg mistet også to ganger med tekst, som gjorde at jeg fikk veldig mye arbeid å gjøre på en gang. Jeg endret også litt på tegnestilen min ettersom jeg ble mer vant til å tegne i Photoshop, så jeg tror at produktet kunne ha blitt enda bedre hvis jeg hadde beholdt samme stil gjennom hele tegneserien. Det er også mange av rutene jeg skulle ønske jeg kunne ha tegnet bedre, men jeg hadde ikke så mye tid så jeg fikk ikke tegne så bra som jeg ville. Jeg lærte veldig mye om hvordan man kan tegne i Photoshop og med et tegnebrett, og det var en veldig morsom opplevelse.
0 notes
Text
4. februar 2021
Prøveeksamen
I dag har jeg blitt ferdig med sketchen og startet på tegneserien. Jeg bruker PhotoShop og et tegnebrett.
0 notes
Text
21. januar 2021
Prøveeksamen
I dag startet jeg med oppgaven, og lagde et tankekart etter å ha sett tegneserie-vedlegget.
Jeg fant ut at jeg ville lage en tegneserie, og startet på en synopsis og begynte å bygge på verdenen. Tegneserien skal handle om en fremtid der alle er like, og hvis man står ut eller er annerledes så blir man utestengt av samfunnet.
Jeg startet så med å gjøre litt research. Jeg gikk på Webtoons.com for å se på hvordan nett-tegneserier ser ut, fordi det skal være mediumet mitt.
Jeg la merke til at snakkeboblene er utenfor “boksen” og mellom bilder, så jeg tok det med i tegneserien min. Dette er starten på min skisse:
Jeg har tenkt til å tegne tegneserien for hånd, ta bilde og tegne over i Photoshop.
0 notes
Text
17. desember 2020
Fra virkeligheten: Refleksjon
Jeg har i fem uker jobbet med temaet "fra virkeligheten", og jeg jobbet sammen med Liv Marie. Vi hadde først to idéer til hva vi ville lage et produkt til:
- rasisme i Norge
- fattigdom i Norge
Så begynte vi å tenke litt mer, og vi kom på en tredje idé som var den vi endte opp med, og det var om diskrimingering for jente-gamere. Dette er et tema vi begge kan relatere veldig til, og vi tenkte begge at dette var noe som ingen egentlig snakket om. Prosjektet vårt går under bærekraftsmålet "mindre ulikskap", fordi prosjektet vårt ønsker å skape mindre ulikskap mellom jenter og gutter som spiller spill.
Vi var begge sikre på at vi ville lage noe med film, og vi kom fram til å lage en dokumentar. Vi ville at dokumentaren skulle ha intervjuer og footage av jenter som spiller spill.
Vi startet aller først med å lage en produksjonsplan.
Liv Marie startet så med å finne ulike kilder som vi fant informasjon fra, og så arbeidet vi digitalt med storyboardet.
Vi hadde den samme visjonen og det var nesten ingen uenigheter med storyboardet. Det eneste som vi ikke inkluderte i storyboardet som vi la til senere var introen. Vi tenkte at det var en litt hard start hvis filmen startet rett på fakta, så vi la til en intro. I introen skulle det vises at en jente spiller og snakker til laget sitt, og de diskriminerer henne. Vi ville ha lydopptak av samtalen, slik at de som kanskje ikke vet så mye om temaet vil kunne forstå litt bedre om hvordan diskrimineringer er for mange jenter. For selve dokumentaren så tok vi litt inspirasjon fra noen dokumentarer vi hadde sett på skolen, f.eks at vi ville ha en fortellerstemme og intervjuer, samtidig som footage av jenter som spiller.
Vi lagde så manus.
Så startet vi produksjonen. Den første dagen vi filmet dro jeg og Liv Marie hjem til meg, og vi filmet de første 2/3 av filmen. Vi filmet våre intervjuer og at vi spiller. Når vi filmet passet vi på å ha mange forskjellige vinkler og dybdeskarphet for å skape litt spenning. Vi tenkte at om vi bare hadde hatt en eller to vinkler hadde filmen blitt ganske kjedelig å se på. Mange av utsnittene våre er halvnære og nære, og i intervjuet hadde vi et halvtotalt utsnitt. Vi har også noen få ultranære utsnitt. Vi valgte å veksle mellom ulike utsnitt for å skape spenning og variasjon.
Nært utsnitt:
Halvtotalt utsnitt:
Vi brukte tiden etter skolen på onsdag den 25. november på å filme Valerie. Vi intervjuet henne og filmet at hun spilte. Her gjorde vi det samme, vi prøvde å finne mange forskjellige vinkler og dybdeskarpheter.
Vi startet å redigere 26. november, og vi hadde veldig god tid til å redigere. Vi brukte bare Premiere. Vi startet med å legge inn footage fra introen, og så jobbet vi scene-vis. På intervjuene hadde vi tatt lydopptak på mobilen, og vi brukte en del tid på å matche lyden med footage. For å få en fin og flytende overgang fra footage av noen som spiller til intervjuene, hadde vi et 1-2 sekunders klipp før intervjuene der intervjuobjektet enten kommer inn i rommet eller gjør seg klar til intervjuet. Vi tok med dette fordi vi tenkte at det var et typisk trekk i dokumentarer, og det fikk filmen vår til å føles mer autentisk og “ekte”. Valerie sitt intervju var litt mørkt, så vi endret lysstyrken i Premiere. I alle klippene der noen spiller brukte vi nesten bare lys fra skjermen, fordi mange spiller i mørket og vi tenkte det føltes mer “ekte”.
Selve redigeringen gikk veldig bra. Vi brukte mye tid på å klippe opp og sette inn forskjellige klipp i forhold til hva som blir sagt. Vi jobbet veldig detaljert med klippingen, og det var ikke veldig avansert. Vi la inn klipp av noen som spiller mellom hvert 2-3 intervjuspørsmål, fordi vi tenkte at da ville det ikke bli kjedelig å se på men det ble heller ikke for mye endring av klipp. Det som tok mest tid var nok tekstingen, vi lagde undertekster til hvert intervjuspørsmål fordi det var ganske vanskelig å høre. Vi valgte en sans-seriff skrift fordi det er enkelt å lese og er det som er normalt for underteksting.
Myrtel er vår fortellerstemme, og hun forteller fakta og statistikker når det ikke er intervjuer. Vi mente at det var litt stille på Myrtel sine deler, så vi la inn royality-free musikk, og filmen føltes mer ut som en dokumentar da. Vi valgte å ikke ha noen musikk i intervjuene fordi det ble litt distraherende og vi ville at alt fokuset skulle være på intervjuobjektet. Derfor brukte vi litt tid på å fade musikken ut og inn, sånn at overgangen ikke skulle bli så brå.
Vi redigerte veldig mye over nettet fordi Liv Marie ikke kunne komme på skolen, så vi brukte et program som gjorde at jeg kunne kontrollere hennes pc. Grafikken på min skjerm var ganske dårlig, jeg kunne ikke høre så godt og hver gang jeg flyttet på noe var det ganske delayed. Dette gjorde at vi redigerte saktere, men vi fikk jobben gjort uansett fordi vi hadde så mye tid til å begynne med.
Vi hadde ikke funnet på en tittel til dokumentaren, så vi kom på at den skulle hete “Virkeligheten til Girl Gamers”. Vi brukte “girl gamers” istedenfor “kvinnelige spillere” fordi “girl gamers” har blitt et moderne uttrykk, det har på en måte blitt en “sjanger” av jenter. Vi syntes dette hørtes bedre ut enn “kvinnelige gamers”. Tittelen er en seriff skrift for å få litt variasjon, og den er rosa. Vi prøvde først å lage den hvit, men skjermen bak var så lys at man nesten ikke kunne se den. Derfor prøvde vi rosa, fordi rosa er en stereotypisk jentefarge. I end credits står tittelen igjen og “takk til” som en type overskrift, og begge disse tekstene står i samme font og farge som tittelen for å skape en type komposisjon eller “identitet”.
Til slutt tok vi oppdag av samtalen mellom noen gutter og meg, og vi la det til i introen.
Jeg syntes at prosjektet gikk veldig bra, vi samarbeidet veldig bra sammen og vi bidro like mye. Vi var veldig effektive med filmingen som gjorde at vi fikk mye tid til å redigere. Det eneste jeg kunne ha endret på er vel at vi ikke jobbet så mye over nettet, men det var egentlig ikke et så stort problem. Noe annet jeg også skulle ønske vi gjorde var å filme forskjellige vinkler i intervjuene, men da hadde vi trengt to kameraer og det hadde vi ikke. Jeg skulle også ønske at vi hadde sendt filmen til min maskin, fordi Liv Marie sin pc er på reparasjon og vi kan ikke levere inn til fristen.
0 notes
Text
10. desember 2020
Fra virkeligheten-prosjekt
Jeg og Liv Marie brukte et program der vi begge kunne redigere på hennes pc. I dag ble vi nesten helt ferdig med filmen, vi la inn musikk på de delene der Myrtel snakker, vi lagde end credits og en tittel. Tittelen er “Virkeligheten til Girl Gamers”. Vi jobbet med å fade musikken inn og ut, og legge inn undertekster når det blir stilt spørsmål. Det eneste vi mangler nå er lydopptak av noen gutter, og utenom det er filmen vår helt ferdig.
Her er tittelen:
0 notes
Text
19. november 2020
Fra virkeligheten-prosjekt
I dag har jeg og Liv Marie gjort research, skrevet ferdig manus og filmet 2/3 av filmen. Vi har filmet alle scenene med oss i, og har intervjuet hverandre. Det vi mangler er å filme Valerie, og det skal vi gjøre neste onsdag. Her er manuset.
Her er noen bilder fra filmen.
0 notes
Text
12. november 2020
Fra virkeligheten-prosjekt
Jeg og Liv Marie har valgt å arbeide sammen på dette prosjektet. Vi ville begge jobbe med video og dokumentarer, så vi baserte mye av idéene våres på det. Vi kom på to idéer som vi ville jobbe med:
- rasisme i Norge
- fattigdom i Norge
Så tenkte vi litt mer og kom på en tredje idé som vi ville jobbe med, og det var om diskriminering for jente-gamere. Vi er begge gamere og tenkte at dette er noe vi begge har opplevelser med og noe vi syntes var viktig og interessant. Vi tenker at vårt tema går under bærekraftsmålet “mindre ulikskap”.
Liv Marie fant fire kilder som vi tenker å bruke og hente informasjon fra:
- https://www.nytimes.com/2020/06/23/style/women-gaming-streaming-harassment-sexism-twitch.html
- https://www.washingtonpost.com/graphics/2019/sports/toxic-online-culture-women-esports/
- https://www.statista.com/statistics/232383/gender-split-of-us-computer-and-video-gamers/
- https://www.bbc.com/news/business-53245123
Jeg og Liv Marie har også laget storyboard sammen.



Vi har laget produksjonsplan sammen.
0 notes
Text
22. oktober 2020
The Shining
Jeg har jobbet med å lage et produkt inspirert av The Shining i seks uker. Jeg ønsket å lage en reklameposter, så jeg tok utgangspunkt i det når jeg kom opp med idéer. Jeg startet idéfasen med å lage et tankekart over hva jeg assosierte med The Shining, og kom opp med idéer til hva jeg ville lage en poster for. Jeg kom med tre idéer:
- bind/tamponger
- Discord
- horror film
Inspirasjonen til å lage en poster for Discord kom fra hvordan familien i The Shining ble påvirket av å være isolert, og trakk det sammen med dagens situasjon med korona og karantene. Her er tankekartet jeg lagde etter å ha sett filmen:
Deretter startet jeg forarbeidet, som inkluderte å lage en produksjonsplan og skisser. Jeg startet med å lage tre skisser, og lagde noen røffe drafts i Photoshop for to av skissene for å se bedre visuelt hvordan plakatene kom til å se ut.
Plakat 1
Plakat 2
Så begynte jeg med produksjonsfasen. Jeg gjorde noen endringer fra skissene, på plakat 1 endret jeg mobilene til en nyere modell for å være mer oppdatert og kunne appellere mer til dagens ungdom. Bildet som er på den ene mobilen er fra appen Discord, og jeg fikk vennene mine til å late som vi hadde en normal samtale. Jeg skrev et manus der vi skulle snakke litt om karantene.
Den ene vennen vil spille med noen, og en annen kan ikke fordi hun skal ha nettskole. Den fjerde vennen sier hun blir gal av å være isolert, og jeg svarer med en GIF av “Here’s Johhny”. GIF-en er en direkte referanse til The Shining, som jeg tenkte var viktig å ha med. Bildet på den andre mobilen er at alle vennene er i en voice chat. Jeg ville vise flere av funksjonene appen har, slik at den kan appellere til flere mennesker med forskjellige ønsker.
Designet på den plakaten syntes jeg var ganske pent visuelt, det er symmetrisk og skaper linjer i bildet. Da jeg produserte plakaten tenkte jeg mye på linjer og at jeg ville ha interessante linjer i bildet. Derfor droppet jeg den originale idéen fordi jeg synes komposisjonen var kjedelig og det var ingen interessante linjer.
Plakat 1
Jeg ble relativt fort ferdig med den første plakaten, og tenkte at den var litt for simpel. Jeg bestemte meg derfor at jeg skulle omgjøre prosjektet til en kampanje for Discord, som skulle bestå av fire plakater. Jeg hadde lagd tre skisser i forarbeidet, og valgte å bruke den første skissen min. Jeg syntes at komposisjonen er enkel, men med tanke op at det er i en kampanje så funker den enkle komposisjonen. Slagordet “Don’t be like Jack Torrance during quarantine. Join Discord” er også en referanse til filmen som jeg syntes var morsom og passet bra til manuset. Jeg tenkte at plakat 1 og 2 kunne blitt plassert på en buss eller i en bussterminal.
Plakat 2
Siden de to første plakatene kunne blitt plassert på samme sted og hadde samme A4 størrelse, ville jeg prøve å arbeide med forskjellige størrelser. For den tredje plakaten ville jeg vise at man kunne finne folk og grupper med samme interesser som deg. Jeg brukte slagordet “are you interested in movies but have no one to talk with? Discord got you covered!”, og jeg brukte et bilde som viser flere film-grupper man kan bli med i. Først prøvde jeg å lage en diagonal linje der den ene siden var blå og den andre var bildet, men jeg syntes at overgangen var for skarp og kjedelig. Derfor gjorde jeg overgangen bølgete som jeg syntes skapte en mykere og en mer interessant overgang. Denne posteren kunne ha vært inne i en trikk eller et tog. Ved å lage denne plakaten lærte jeg mer om hvordan man kan bruke Photoshop. Det var første gang jeg hadde laget rette linjer og kurver, og det lærte jeg mye av. Jeg har ikke en skisse for denne plakaten, siden jeg begynte å “skisse” i Photoshop og endte opp med et design jeg likte.
Plakat 3
Til den siste reklamen ville jeg lage noe som kunne ha blitt lagt ut på instagram. Mange av reklamene på instagram er ganske enkle siden det ikke er så mye plass, men jeg gjorde mye research for å prøve å finne inspirasjon. Jeg hadde ganske mye problemer med å finne et design jeg likte. Jeg prøvde å skisse i Photoshop, men endte opp med å ikke bruke skissen.
Skisse plakat 4
Jeg så på reklamer for Discord, og mange av dem hadde tegninger av forskjellige medier (mobil, pc, spillkonsoll, nettbrett). Da fikk jeg en idé, og fant et bilde av noen medier som jeg klippet ut i Photoshop. Jeg plasserte så alle bildene på en blå bakgrunn. Jeg prøvde ut forskjellige måter å plassere de på. Jeg likte idéen med diagonale linjer, så jeg prøvde å fylle ut den ene halvdelen med bildene og ha teksten og logoen på den andre halvdelen. Jeg likte hvordan det så ut, og justerte litt på lys og kontrast for å få den fargen jeg ønsket. Jeg hadde ikke veldig mye tid når jeg jobbet med denne plakaten, og derfor måtte jeg finne bilder på nettet. Hvis jeg hadde hadd mer tid hadde jeg prøvd å tegne bildene selv. Dette kan jeg tenke på til neste prosjekt, der jeg må distribuere mer tid til arbeidet. Jeg har heller ikke en skisse for denne plakaten, siden jeg “skisset” og prøvde meg fram i Photoshop. Det er også noe jeg kan tenke på til neste prosjekt, jeg burde prøve å lage skisser før jeg starter på et prosjekt. Men jeg syntes det egentlig gikk fint uten skisser, fordi jeg kom fram til sluttresultatet ved å prøve og feile.
Plakat 4
Jeg syntes at jeg jobbet bra med prosjektet og fikk produsert bra plakater. Noe som ikke fungerte så bra var at jeg fikk veldig lite tid på den siste plakaten, og jeg hadde ingen skisser å gå ut ifra. Det var også vanskelig å få tatt bilde til plakat 1 og 2 fordi ingen av vennene mine var online på samme tid, så det måtte utsettes mange dager før jeg fikk tatt bildene. Plakatene var ikke så veldig teknisk avanserte, men jeg lærte fremdeles noe nytt med linjer, kurver, skygger og glød.
0 notes
Text
9. oktober 2020
Vikingfilm
I dag har jeg hjulpet til med klippingen av filmen, og jeg har laget en pristilbud for filmen siden jeg er økonomisjef.
0 notes