Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
sociale media
sociale media is momenteel één van de grootste onderwerpen waar mensen het meeste tijd aan spenderen. Ik persoonlijk zit denk ik 2 a 3 uur op sociale media. hiermee bedoel ik dat mijn facebook bijna altijd open staat als ik op mijn computer zit. Het wordt gebruikt voor te communiceren maar ook om status te creëren of aandacht te krijgen.
ik vind sociale media persoonlijk best handig. hiermee bedoel ik dat als ik iemand wil bereiken ik hem al op drie of vier verschillende media’s kan bereiken. Ik ben iemand die veel afspreekt en weg gaat dus voor mij is dit een zwaar voordeel. Wat voor mij ook een positief punt is , is dat je op iedereen een gezicht kan plakken en over iedereen de basis van die persoon te weten kan komen. Je kan er foto’s op delen en videochatten. Je kan artikels lezen en documentaires kijken. Dit is allemaal positief vind ik.
Wat negatief is , is dat mensen snel verslaafd worden aan sociale media. je kan het even goed asociale media noemen. de “real talk” conversaties zijn over en mensen kunnen alleen maar spreken als het via een scherm is. Dit merk ik zelf ook in mijn persoonlijke omgeving. Wanneer ik in een sociale groep zit en een onderwerp loopt ten einde zie ik direct mensen naar hun gsm grijpen om zo een andere onderwerp of een stilte te vermijden. Er zijn ook types die gewoon niet meer mee doen aan de “real talk” en u een sms sturen wanneer je twee meter naast hem/haar zit.
Het komt erop neer dat sociale media zoals bijna alles in het leven zowel een positieve als negatieve invloed heeft op de maatschappij. Het is voor sommige mensen iets goed en voor andere een gevaar. Zoals met alles moet je er mee leren omgaan en doseren.
Wat ik in de toekomst voor mij zie is dat we binnenkort in 3D foto’s kunnen plaatsen. we zullen in VR kunnen videochatten. en De hologrammen die ze in Star Wars gebruiken zullen ook niet meer lang weg blijven.
0 notes
Photo
ik vind deze foto’s het meest interessant en geven voor mij perfect de sfeer van de film weer. het donkere mysterieuze gemixt met een vernieuwde oudheid. met een vernieuwde oudheid bedoel ik dat de foto's scherp zijn en op een moderne manier getrokken maar de witte tekeningen en vlekjes zetten dit dan in een oude , beetje vergeten sfeer.
1 note
·
View note
Text
Vera Molnar
Zij is een Franse artiest , afkomstig van Hongarije. Ze hield haar ook bezig met digital art. Wat voor mij bij Vera opviel is vooral het proces voor haar eindwerk. Ze zocht iets dat haar inspireerde en zocht hieruit dan een detail waarop ze dan verder werkte. het concept van een detail uit bv een schilderij halen en hier iets compleet anders van maken is voor mij wel iets goed. ik probeer altijd mijn eigen ideeën te maken terwijl dit eigenlijk niet hoeft. je kan iemands idee zien en daaruit je eigen idee maken. niet plagiëren maar wel gebruiken om jezelf te inspireren.
0 notes
Text
Manfred Mohr
Manfred is een Duitse visuele artiest. Hij was eerst een muzikant maar is dan overgeschakeld naar de visuele kunst. Hij volgt eigenlijk ook het idee van Roman. maar in plaats van een gevoel op te wekken wil hij eigenlijk een nieuwe taal ontwikkelen. Een nieuw alfabet creëren aan de hand van figuren die hij schreef en die figuren waar dan ook gebaseerd op vooral de kubus. hij werkte ook veel met bewegende vormen om hierdoor ook een boodschap over te brengen.
0 notes
Text
Roman Verostko
Roman is een Amerikaanse artiest die vind dat je aan de hand van codes een nieuw soort “muziek” kunt schrijven. hij vind dat muziek iets is waar mensen als ze het beluisteren er een gevoel bij krijgen. en hij wou dit gevoel dat je krijgt bij muziek hetzelfde effect creëren maar dan de muziek visualiseren. Dit idee vind ik iets zeer intressant omdat het eigenlijk wel waar is. Waarom zou je niet iemand kunnen raken met een beeld.
0 notes
Photo
eerste research naar de 6 basis emoties. neutraal , happiness , anger , disgust , sadness and fear.
4 notes
·
View notes
Text
bespreking hoofdstuk 1 uit Generative Art , door Matt Pearson
ik vind van wat hij zegt hij een punt heeft.��“ there must be a degree of unpredictability. “ is iets wat ik ook altijd al gevonden heb. ik vind dat je je eigen creatie je ook zelf een verrassend effect moet geven. het moet niet alleen voor het publiek zijn ook voor jezelf. zijn opmerkingen over dat je rekening moet houden met de tools die je gebruikt vond ik een zeer interessant idee. het is iets waar ik nog nooit heb bij stilgestaan. het feit dat jij niet al het werk hoeft te doen maar dat het een samenwerking is tussen jij en de machine of wat je ook gebruikt. En dit vind ik goed , het mooie aan kunst maken is dat jijzelf er ook iets aan hebt. hoe kan je er anders een passie van maken als het niks oplevert voor jijzelf.
zijn idee over dat de hele technologische maatschappij een vicieuze cirkel is is iets wat voor mij niet nieuw is. Dat iedereen de hele tijd het nieuwste , het beste wilt is nu eenmaal iets dat in de mens zijn bloed zit. Ik vind dat hij wel gelijk heeft op het vlak van dat we nog in een vroege periode zitten in de digitale kunst. en dit is iets wat mij toch nog hoop geeft om iets nieuws origineel te maken. want zoals hij zegt dat het in primitieve kunsten ( tekenen , schilderen , enz ) veel moeilijker is om nog een nieuwe stijl , techniek te creëren.
dit is bijvoorbeeld een van zijn werken. ik ben zelf nog aan het ontdekken wat goed en slecht is wat mooi en niet mooi is in de digitale kunst maar ik ben er van overtuigd dat dit al een van de betere werken is , toch naar mijn mening. het geeft mij het gevoel alsof ik naar een zenuwnetwerk aan het kijken ben en tegelijkertijd ben ik aan het zweven in de ruimte.
1 note
·
View note
Video
tumblr
inspiratie van Nanook of the North. no sound.
1 note
·
View note
Photo
de kleine jongen op het plein.
speelt met zijn blazer , altijd fijn.
een bel vliegt naar een tourist ,
hij kijkt verbaast is hij nu pissed?
hij loopt naar ons en lacht heel blij
we lachen allemaal terug , op een rij.
hij kijkt terug weg , terug naar zijn sop.
en zo houdt het verhaal op.
5 notes
·
View notes
Text
chic!
Lissabon: Onderscheid tussen arm en rijk
In Lissabon is iets dat me enorm opviel, het aantal mensen dat op straat leefde. Je zag ze overal, in een hoekje op de grond of op straat, verschillende soorten drugs aan het verkopen aan toeristen. Ik vraag me dan af waarom ze zo moeten leven. Krijgen ze geen hulp van de overheid of is het een bewuste keuze die ze maken? Mensen komen je soms om geld vragen en zeggen dan dat het bedoeld is om eten te kopen, maar wanneer je ze eten geeft blijven ze toch aandringen naar geld. Hierbij stel ik me dan toch enkele vragen..
2 notes
·
View notes