webtasarim741
webtasarim741
İsimsiz
2 posts
Don't wanna be here? Send us removal request.
webtasarim741 · 2 years ago
Text
Web sitesi oluştururken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir
Bugün sizlere web sitesi nasıl oluşturulur ve nelere dikkat etmeniz gerekiyor onlardan bahsedeceğim
on zamanlarda teknolojininde gelişmesiyle internet kullanımı dahada yaygınlaştı bu sebeple artık insanlar iletişimlerini işlerini hatta yemek siparişi olsun hayatta yapılması en kolay olabilecek şeyleri bile internet üzerinden yapmaya başladılar tabiki bunda internet sitelerinin payı büyük hal böyle iken şirketlerin veya kişilerin bir sitesi olması kaçınılmaz bır gerçek. İnternetın hayatımızın her yerinde olması sebebiyle sizlere bir internet sitesinin nasıl yapıldığını sitede nelerin olması gerektiği  site kurulurken kullanılan programlar hakkında sizlere bir yazı hazırlamak istedik belki ilerde kendinize benim neden bir internet sitem olmasın diye sorarsınız.  İyi bir siteye sahip olmak için öncelikle referansı iyi olan bir web tasarım firması ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Menüler ve İçerikler
Sitenizi tasarlatmak istediğiniz yeri belirledikden sonra belirlediğiniz yer size istediğiniz sitede neler bulundurmak istediğinizi başlıkları ve sitenizin içeriğinde kullanılacak gerekli dökümanları size sorar ve firmanız hakkında bır araştırma yapar bundan sonra başlıklar belirlenir ve dökümanlar istenir. Standart bir internet sitesinde aşağıdaki başlıklar yer alır.
Hakkımızda yazısı Hizmetlerimiz yazısı Ürünlerin bilgileri Ürünlerin fiyatları Referansların listesi ve linkleri İletişim bilgileri
Sizin istediğiniz sitenin hizmet alanına göre yukardaki başlıkların bir veya birkaçı değişebilir onun haricinde bir sitede bulunması gereken başlıklar yukardaki ile hemen hemen aynıdır. Sitenin içeriği ve başlıkları belirlendikden sonra tasarım aşamasına geçilir.
Tasarım Aşaması-Farklı Olun
İçeriğin ve başlıkların kararlaştırılmasının ardından tasarım için bir taslak alan oluşturulur bu taslak alan içinde sitenizde istediğiniz tasarım hakkında Fireworks Flash Photoshop gibi programlardan yararlanılarak resimler hazırlanır tasarımınızın mümkün olduğunca kendinize özgü olmasına önem gösterin firmanızın renklerine göre çeşitli bannerlar veya logolar tasarım ajansınız tarafından özenle yapılır. Sitenın tasarımı renk vb özellikleri belirlendikden sonra kodlama aşamasına geçilir.
Kodlama
Bu aşamada site programcınız gerekli kodlamaları yaparak sitenin sayfalarını üst – sol – sağ veya alt menüdeki başlıklara göre oluşturur. Ardından sitenizin kontrol panelini oluşturup ve ürün – resim – video – haber eklenebilir hale getiriyor kodlama bittikden sonra bir FTP programı yardımıyla site test aşamasına alınır.
Test Aşaması - Sorunsuz Çalışmalı
Bu aşamada sitenin  verilerinin çalışıp çalışmadığı test edilir tasarımdaki sorunlar kontrol edilir kodlama sırasında herhangi bir yanlışın olup olmadığına bakılır eğer varsa eksikler giderilir ve artık siteniz yayına açılmaya hazırlanır. Ayrıca tasarımcınız her zaman firma ve kişi ile iletişim halinde olarak site üzerinde değiştirmek istediğiniz şeyler üzerinde yardımcı olur.
Yayına Hazırlama
Tüm aşamaların sonucunda site yayına sokulur. Ve olası sorunlara karşı düzenli olarak kontrolleri gerçekleştirilir. Güncelleme ve kampanya uygulamaları yapılır. Evet artık sitenizin kurulumu içeriği tamamlanmıştır artık sitenizin google v.b arama motorlarında üst sıralarda gösterilmesini sağlamaya geldi onuda sitemizdeki bu konuda bulabilirsiniz.
Bugün sizere web sitesi oluşturuken nelere dikkat etmeniz gerekiyor ve nelere gerekli onlardan bahsettim
0 notes
webtasarim741 · 2 years ago
Text
Web Sitesi Açmak İçin Gereken 5 Şey
Web sitesi açmak için neler gerekir? Web sitesi açtıktan sonra yapılması gerekenler nelerdir?
Web sitesi açmak istiyorum fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum diyenlerdenseniz, bu rehberimiz tam size göre. Eskiden web sitesi açmak için İngilizce dil bilgisi ve kodlama (yazılım) dili gibi teknik bilgilere hâkim olmak gerekiyordu. Günümüzde ise hazır yazılımlar ve firmaların sunduğu hepsi bir arada paketler ile web sitesi açmak oldukça kolay bir işlem hâline geldi. Hangi kategoride olursa olsun, istediğiniz web sitesini açmak için aşağıdaki adımları izleyerek hayalinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Domain: Web sitesi açmak için ilk adım, bir alan adı (domain) satın almaktır. Domain, web sitenizin akılda kalıcı bir isim ile ziyaretçileriniz tarafından bulunmasını sağlar. Siteniz için isim bulmakta zorlanıyorsanız, ücretsiz araçları deneyebilirsiniz.
Hosting: Domain satın aldıktan sonra alan adınız üzerinden içeriklerinizi yayınlayabilmek için bir barındırma (hosting) hizmeti satın almalısınız.
İçerik Yönetim Sistemi (CMS): İçeriklerinizi hazırlamak, düzenlemek ve yayına almak için dünyanın en çok tercih edilen içerik yönetim sistemi olan WordPress‘in ücretli ya da ücretsiz versiyonunu tercih edebilirsiniz. Hosting paketinizi seçerken WordPress Hosting olmasına da özen gösterin.
Tema: Kişisel, kurumsal, sektörel web sitesi veya blog açmak için hazır kodlanmış yazılımlar olan temalardan yararlanabilirsiniz. Amacınıza uygun bir tema seçerek web sitenizin tasarımını özelleştirebilirsiniz.
Hazır Site Tasarım Aracı: Dilerseniz domain, hosting ve içerik yönetim sisteminin 3’ü 1 arada paket hâlinde sunulduğu hazır site tasarım aracı ile tek tıkla web sitenizi açabilirsiniz. Hazır site tasarım aracı; teknik bilgi gerektirmemesi ve web sitesi açmak için gerekli olan tüm unsurları bir arada barındırması açısından oldukça avantajlıdır. Üstelik domain ve hosting gibi hizmetleri ayrı ayrı aldığınızda daha yüksek ücret ödemek zorunda kalırsınız. Hazır site paketi ise sunduğu birçok özellik ile maliyet açısından oldukça uygundur.
Web Sitesi Açtıktan Sonra Yapılması Gerekenler
Web sitenizi açtıktan sonra işiniz tam olarak bitmiş sayılmaz. Hâlâ yapmanız gereken bazı düzenlemeler vardır. Aşağıdaki adımları izleyerek web sitenizin kurulumunu tamamlayabilirsiniz.
Güvenliğiniz için web sitenize SSL sertifikası kurun.
Site başlığını, sloganı ve zaman dilimini güncelleyin.
Merhaba Dünya! diye başlayan örnek sayfayı silin.
Kalıcı bağlantı (URL) yapınızı düzenleyin.
Site haritanızı oluşturun ve Google Search Console‘a kaydınızı yapın.
Robots.txt dosyası oluşturarak dizini düzenleyin.
Web sitenizi hızlandırmak için cache eklentisi yükleyin.
Ziyaretçi istatistikleri için web sitenizi Google Analytics‘e bağlayın.
Spam yorumları engellemek için Akismet – Anti Spam eklentisini yükleyin.
İçerikleriniz için Gravatar profilinizi oluşturun ve sosyal medya paylaşım butonlarını ekleyin.
Domain bilgilerinizin herkes tarafından görülebilir olmasını istemiyorsanız Whois Gizleme işlemini yapmayı ihmal etmeyin.
1 note · View note