silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
Symbaloo.
Tumblr media
Symbaloo és un escriptori virtual, una pàgina web que permet guardar les teves fonts, pàgines preferides o que més utilitzis de manera organitzada. Només obrint la pagina principal trobaràs totes les teves pàgines en les seves graelles.
A demés symbaloo permet compartir el nostre escriptori amb els nostres amics, alumnes, professors..
Com podeu observar aquesta imatge és una captura de pantalla del meu ordinador, és el meu symbaloo. És ràpid i fàcil de crear. Només heu d’entrar a la pàgina: www.symbaloo.com i fer-vos un compte, seguidament heu de clicar el signe + i començar a crear el vostre propi escriptori virtual inserint en els petits requadres que veieu a la imatge les pàgines que desitgeu.
Una altra cosa que pot interessar-vos és com es fan les captures de pantalla amb l’ordinador, doncs és molt simple, a través de PicMonckey podreu fer-ho.
2 notes · View notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
Una nova manera d’emmagatzemar i compartir: Google Drive
Tumblr media
[imatge extreta d’aquí]
Google Drive és un servei que ens proporciona Google.
Tal i com se’ns diu en la seva pàgina web, podem:
- Desar qualsevol tipus de fitxer: Drive ens proporciona 15 GB d’emmagatzematge gratuït de Google per començar. Podem desar fotos, notítices, dissenys, dibuixos, gravacions, vídeos, etc.
- Accedir als nostres fitxers siguem on siguem: podem accedir als fitxers desats Drive des de qualsevol telèfon intel·ligent, tauleta o ordinador.
- Compartir fitxers i carpetes: podem convidar fàcilment altres usuaris a veure tots els fitxers que vulguem, a més de baixar-los i treballar-hi tots alhora.
Tumblr media
Per a completar aquesta entrada he de dir que m’ha semblat molt interessant aquesta taula feta per TotemGuard on es fa una comparació entre què ens ofereix Google Drive i Dropbox (un altre servei d’emmagatzematge molt conegut). Així podeu veure les diferencies que presenten, i gràcies a aquesta he pogut veure que Google Drive és el servei que més s’adapta a les meves necessitats.
Seguir leyendo
2 notes · View notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
Software Lliure
Són uns tipus de programes fet per comunitats de programadors que els ofereixen a la resta de comunitat per utilitzar-los lliurement.
Es composen de 4 pilars bàsics:
Llibertat d’executar
Llibertat de conèixer el codi font 
Llibertat en distribuïr còpies
Llibertat de modificar el programa
Lliure no vol dir gratuït. Ser lliure significa que no has de preguntar o pagar pel permís. Qualsevol usuari pot utilitzar-lo, modificar-lo i millorar-lo.
Personalment tenia el concepte del software lliure com a gratuït i no coneixia realment en què es basaba, ara sé diferenciar entre el software lliure i el privat.
Referències:
http://www.gnu.org/philosophy/free-sw.ca.html
http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=20941
0 notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
Charles Crook II
Aquí us deixo una taula amb exemples de les 4 metàfores que hem treballat anteriorment amb Charles Crook.
0 notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
Taxonomia de Bloom II
En referència a la taxonomia de Bloom que hem treballat, aquí adjunto una taula de totes les eines i recursos TIC utilitzats a classe i he comentat quines habilitats/eines considero més interessants a partir de dita Taxonomia. 
La meva taula està feta a partir d’aquesta taula modificada en 2008
</
0 notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
Taxonomia de Bloom
Benjamin Bloom va crear la taxonomia de Bloom per classificar les activitats educatives, de més senzilles a més complexes.
Trobem 3 dominis d’activitats educatives:
Cognitiu
Afectiu
Psicomotor
Classifica i ordena l’aprenentatge. Les habilitats cognitives van ser modificades per a una millora i la inclusió de les adaptacions a l’era digital.
Tumblr media
Imatge extreta de: www.edukateka.org
0 notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
Contribució a la Wikipèdia
Tumblr media
A la classe de GTIC, se’ns planteja realitzar una contribució a la Viquipèdia. Per realitzar-la, vaig llegir prèviament sobre software lliure, fonts i referències,llicències d’ús i el llibre d’estil de Viquipèdia. El tema que he escollit ha sigut l’ensinistrament dels gossos pigall. La meva pàgina no tenia cap contribució i vaig haver de crear-la des de el principi.
Us deixo l’enllaç per si voleu donar un cop d’ull:
https://ca.wikipedia.org/wiki/Ensinistrament_de_gossos_pigall
Per crear-la vaig haver de seguir aquests passos:
Crear un compte a Viquipèdia
Buscar l’opció “Crea”
Començar a escriure
Cal tenir en compte algunes característiques que apareixen en el llibre d’estil de Viquipèdia, per a que totes les contribucions segueixin la mateixa línia. També cal tenir en compte no copiar ni plagiar, i sobretot, inserir referències d’on hem extret la nostra informació.
0 notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
FONTS I REFERÈNCIES
Moltes vegades pensem que tot allò que llegim o busquem per internet és una font fiable i de credibilitat, però normalment no és així. Hem de ser conscients i saber avaluar quines fonts utilitzem per els nostres treballs o per tot allò que utilitzarem com a eina d’aprenentatge.
Hem de seguir diferents criteris abans de donar o agafar certa informació.
La Wikipedia, per exemple, necesita fonts fiables per poder arribar a ser una font d'informació creïble, concretament diu: "Els articles s'haurien de basar en fonts fiables, de tercers i publicades, amb una reputació de revisar la informació i la precisió."
A l’article, Com avaluar fonts d’informació web del   Servei de Biblioteca i Documentació. Universitat de les Illes Balears. Maig 2012, s’han de tenir present els següents criteris abans de donar per certa una informació:
Qui: Identificar al responsable de la informació.
Què: Exactitud (precisió, rigor, correcció, fiabilitat de la informació) i objectivitat (imparcialitat, absència de tendències ideològiques)
Quan: La informació s’actualitza regularment.
On: Tipus de web amb unes característiques determinades que marquen el tractament i el nivell d’informació.
Per a què: Saber el propòsit de la pàgina i el públic a qui es dirigeix.
Com: Facilitat per navegar per la pàgina.
Personalment, opino que és molt important treballar amb fonts fiables com també citar-les correctament o posar les referències, ja que així estarem lliures de qualsevol acusació de plagi o perdre credibilitat en el que expliquem.
0 notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
FLIPPED CLASSROOM
És un nou model metodològic, que té com idea principal utilitzar les noves tecnologies per aprofunditzar l’aprenentatge en les hores fores de classe, a diferència de la classe tradicional.
En aquestes classes s’elimina l’explicació del professor per material en línia que l’alumne revisa les vegades que faci falta i després en les hores de classe es posen en pràctica els coneixements i el professor ajuda a resoldre problemes, modela l’aprenentatge i fa de guia perquè els alumnes aprenguin per a ells mateixos.
Aquí teniu alguns beneficis d’aquesta tipologia de classe:
Millorar l'ambient de treball.
Millorar l'atenció personalitzada de cada alumne.
Convertir l'aula en un espai actiu.
Fomentar la creativitat i el pensament crític.
Facilitar la tasca de realitzar els deures.
Punts extrets de la pàgina:
http://www.plataformaproyecta.org/metodologia/flipped-classroom-o-la-clase-reves)
Aquesta tipologia de classe és una bona eina per aprofitar el temps en les classes i fer-les molt més pràctiques que no pas amb la classe tradicional, on el professor dóna la seva classe magistral, sense saber si els seus alumnes ho entenen o no.
A les classes de GTIC utilitzem aquesta metodologia, i tot i que al principi em va costar bastant adaptar-me a aquest model, penso que després s’amortitza realment més les hores d’estudi i s’assimilen molt millors els continguts.
Aquí us deixo un vídeo explicatiu.
youtube
0 notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
Charlees Crook: L’aprenentatge amb l’ordinador
Charles Crook va ser l’autor del llibre “ Ordenadores y el aprendizaje colaborativo”. en ell explica la manera de conceptualitzar l’aprenentatge amb els ordinadors a partir de metàfores i, a partir d’elles, explica com les noves tecnologies poden ajudar-nos i ensenyar-nos a través de l’ordinador. En podem trobar aquests tipus:
 La metàfora tutorial: l’ordinador com a tutor. L'ordinador tutoritza el procés d'aprenentatge realitzat per l'estudiant. Iniciació (docent) - resposta (alumne) - avaluació (professor). Aquest tipus d'interacció també es pot donar entre un alumne i un ordinador: l'ordinador inicia, l'alumne respon i l'ordinador avalua; a continuació l'ordinador inicia un nou cicle. L’alumne escolleix el seu nivell de dificultat envers l’activitat. Un exemple el trobaríem en la web http://www.edu365.cat/entrena/, una pàgina que ajuda a aprendre a llegir.
La metàfora de la construcció: l’ordinador com a a alumne.  L'alumne controla la màquina. El mestre, quedaria en un segon pla, tenint un paper de recolzament de l'aprenentatge i de guia a la reflexió del nen qüestionant preguntes. Descoberta guiada. ( Logo, Scratch)
 La metàfora del laboratori: l’ordinador com a simulador. Els simuladors són l’ evolució dels sistemes tutorials. Permeten un aprenentatge per descoberta. El grau de llibertat de l'usuari és més limitat que en el cas del Logo. Un exemple simulació el trobem al programa Crayon Physics.
La metàfora de la caixa d’eines: l’ordinador com a eina. L'ús de l'ordinador com una eina de treball habitual en la nostra vida diària. L'ordinador proporciona una experiència mediada del món físic, es situa entre nosaltres i la realitat, ens dóna una visió indirecta del que passa però alhora ens proporciona eines molt potents. Aquestes eines no substitueixen l'experiència directa però en són un complement. L'ordinador actua com un amplificador de l'experiència d'escriure, dibuixar, classificar. Permet fer aquestes tasques de forma estimulant i eficaç.
youtube
Text extret: http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/2012/12/conceptualitzacio-de-la-naturalesa-de_3920.html
0 notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
Què són les RSS
De les sigles Really Simply Sindication.
És una forma senzilla de rebre l’informació actualitzada de les pàgines web que més t’interessen sense necessitat de visitar-les. Gràcies això, tindràs tota la informació actualitzada de les webs que més t’interessin, això si cal tenir un servei i un lector RSS.
Personalment, opino que és una forma molt senzilla de poder estar al dia de l’actualitat de les webs que més m’interessan sense perdre temps, ja que amb ells t’apareixen les novetats de cada pàgina i així poder estar al dia de la informació.
Aquí us deixo un video explicatiu
youtube
0 notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
Power Point desde Slideshare
A partir d'un Powerpoint que vaig realitzar l'any passat en el transcurs del meu segon any de Grau Superior en activitats Fisicoesportives que tractava sobre la dansa, he treballat amb el programa Slideshare. Slideshare és un programa on podem pujar tot tipus de documents en diferents formats per convertir-los en presentacions. Aquesta presentació crea un codi Embed que posteriorment introduïm al nostre bloc amb el codi HTML.
<a href=
0 notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
NÚVOL DE PARAULES
Tumblr media
Els núvols de paraules són un bon recurs per sintetitzar un text i utilitzar les paraules claus. És una manera diferent d’expressar idees, molt semblant a la funció que tenen els mapes conceptuals.  Hi ha diferents plataformes per formar núvols de paraules, com són: wordle,worditout entre d’altres. Jo he utilitzat la pàgina http://worditout.com/, ja que és una pàgina  molt intuitiva i fàcil d’utilitzar.
Aprendre a realitzar aquests núvols m’ha ajudat a tenir un recurs educatiu molt recurrent per a utilitzar en la meva etapa educativa i professional; els meus propis esquemes, presentacions, etc.
El text està extret de Viquipèdia, sobre la definició de la taxonomia de Bloom.
0 notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
COMUNICADOR EN XARXA
En les assignatures de GTIC i Comunicació Oral Escrita i Digital vam treballar el seguiment d’un comunicador en xarxa rellevant en l’actualitat. El meu grup vàrem escollir en Jordi Èvole, un referent actual per ser trangressor, voler cambiar convencionalismes i tractar temes del dia a dia d’una manera objectiva.
Tumblr media
Fotografia extreta de Flickr
Nosaltres vam crear un bloc, on vam seguir i recopilar tota la informació de diferents mitjans: televisió, xarxes socials ( twitter), diaris...
Aquí us deixo l’enllaç:
http://jordievole.tumblr.com/
És un bon comunicador?
Després de fer el seguiment en diversos mitjans de comunicació a Jordi Évole i, tenint en compte i present el decàleg del comunicador eficaç treballat a partir del llibre Com parlar bé en públic, de Rubio, J. i Puigpelat, F., considerem que Jordi Évole és un bon comunicador per diferents motius:
En primer lloc, es prepara molt bé les entrevistes abans de fer-les. Això ho hem pogut apreciar en el domini que te envers tots els temes que tracta. A més a més, cal dir que els seus entrevistats són minuciosament escollits en funció del tema que vol tractar. D’aquesta manera, el seu discurs sempre està ben estructurat i pautat, ajustant-se així a cada situació de la manera més correcte possible. També cal considerar important l’eina de l’improvització que sempre empra i, és així, com segons el desenvolupament de l'entrevista creiem que mai se li ha escapat la situació de les mans. Fent referència a les seves eines, cal comentar que sempre utilitza la seva tablet com a suport audiovisual de les seves entrevistes i això resulta molt interessant i alhora enriquidor.
En conclusió, després d’haver realitzat aquest seguiment de Jordi Évole i, d’aquesta manera, comparar-ho amb el perfil d’un bon comunicador, considerem que s’ajusta notòriament a les característiques que es requereixen i que, per tant, podria ser un clar exemple del bon comunicador.
0 notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
Booktrailer: GTIC i COED
Aquest és un treball de les assignatures de Comunicació Oral Escrita i Digital i GTIC, i consisteix en l'elaboració d'un booktrailer a partir d'un llibre escollit en grup. Aquesta va ser la presentació que vam utilitzar com a guía per elaborar el vídeo:
I aquest el resultat:
youtube
Espero que us agradi!
0 notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
WIKIS I EDUCACIÓ
Els eduwikis són wikis que s’utilitzen per finalitats educatives a l’aula o en altres entorns d’aprenentatge. És un nou model de treball col·laboratiu entre mestres i alumnes; d’acord amb Jordi Vivancos.
Algunes de les raons per utilitzar els wikis a les aules són:
- Impulsar el treball autònom dels alumnes. - Incrementar la interacció entre els alumnes. - Fer a l’alumne el protagonista de l’aprenentatge. - Fomentar el debat entre els alumnes. - Potenciar el treball col·laboratiu entre els alumnes. - Fomentar l’autocrítica i la crítica constructiva.
0 notes
silviapujolviles-blog · 9 years ago
Text
METÀFORA VISUAL AMB PREZI
Amb el Prezi he tingut la oportunitat de utilitzar un programa diferent als que tenia com a costum utilitzar per a fer presentacions, com per exemple, el Power Point. Considero que Prezi és una eina molt interessant i novedosa per a fer presentacions més originals per a poder treballar.
Els passos que he seguit han sigut: 1. Crear una compte Prezi 2. Escollir la plantilla que més concordi amb el tipus de presentació que realitzarem 3. Omplir els espais de cada secció, amb text o fotografies 4. Guardar el treball realitzat 5. Copiar el cody embed per a inserir-ho al blog
0 notes