siljeclburud-blog
Untitled
8 posts
Don't wanna be here? Send us removal request.
siljeclburud-blog · 5 years ago
Text
Overlevelses tips
Det er en veldig lang reisevei så det lønner seg å ha med godt med mat og ganske mye siden det tar litt over 2 timer hver vei. Spis på toget eller i bilen om du kjører for å spare litt tid. Møtt opp god tid i forveien siden bussen eller togene kan være forsinket.
Legg deg tidlig for du må kanskje stå opp kl 4 på natta. Her kan det lønne seg å planlegge en del og pakke sekken dagen før, lag mat kvelden før og legg den i kjøleskapet så sparer du litt tid på morgen. 
Det finnes gratis kaffe på skolene og rådhuset inne på helsestasjonen hvor Pia har kontor. Ta med kaffekopp og fyll den opp på de stedene, så har du i bilen og med deg når du går rundt. Ha nyeste versjon av google maps fordi det hender seg du må møte opp på ulike steder som kan være vanskelige å finne.
Det kan lønne seg å vite hvordan du skal sette på en presentasjon og video på ulike smartskjermer.
3 notes · View notes
siljeclburud-blog · 5 years ago
Text
Utfordring
Hadde foredrag for 3 klasser torsdag 5 mars
Gikk veldig bra med de 2 første klassene, de var stille, men aktive og svarte på spørsmål.
Den siste klassen var veldig urolig og var aldri stille som gjorde det veldig vanskelig siden da måte vi hysje de ned mye, men vi håper vi fikk frem en del så de lærte noe. Og vi prøvde å svare på spørsmålene deres.
Tumblr media
Det var veldig lærerikt å måte holde en faktisk presentasjon for noen andre enn klassen. Vi var først litt nervøse, men dette gikk fort over og Pia sa at vi holdt oss veldig profesjonelle og gjorde en god jobb.
3 notes · View notes
siljeclburud-blog · 5 years ago
Text
Smak 2020
I går var vi på smak 2020, hvor Pia holdt foredrag om HOPP. Smak 2020 var/er på varemessa i Lillestrøm fra 4-6 mars.
Pia som viser HOPP videoen. Det var kun lagt opp 20 min. så ble en veldig kort smakebit av HOPP og hva de jobber med.
Tumblr media Tumblr media
Helsedirektoratet hadde et foredrag om #merav kampanjen sin som var veldig spennende. Vi fikk også møte 4 av elevene i klassen som er i praksis hos helsedirektoratet.
Tumblr media Tumblr media
Vi fikk også se flere andre foredrag, dette var lærerikt og interessant. På bildet under ser vi professor Nanna Lien snakke om hvorfor barn spiser som de gjør. Dette skapte noen tanker i hodet mitt om hvordan få barn til å like ulik type mat og når man har mulighet.  
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
3 notes · View notes
siljeclburud-blog · 5 years ago
Text
Læringsmål
Mine læringsmål for praksisen i Horten kommune
Læringsmål 1: Hvordan formulere seg på en enkel og kort måte (skiftlig). Strategien som vi kom frem til her var å lage brosjyrer til ungdom, idrett og studenter.
Læringsmål 2: Fremføring og kurs Strategien vi valgte her var å delta under fremføring for 8 klasse. Holder 5 min på presentasjon i hver enkel klasse på 8. trinn. Vi (jeg og Nadia) skal holde et helt foredrag, kanskje til og med hele dagen om det går bra nå til torsdag.
Læringsmål 3: Se ernæringstiltak i praksis. Observere SFO møter, skolefrokost, undervisning i ernæring på 8 trinn, hjelpe med å spre kunnskap om HOPP til andre kommuner. Samarbeide med Helsedirektoratet og HOPP til Norgesvaremesse. 
Læringsmål 4: Kulturelle forskjeller i praksis. Besøke bolig og ha dialog med leder for mindreårige flyktninger, i forhold til ernæringstiltak.
5 notes · View notes
siljeclburud-blog · 5 years ago
Text
Skolefrokost
Tirsdag 25 mars var jeg på skolefrokost ved en av ungdomsskolen i Horten.
Jeg var på holtet ungdomsskole hvor de serverer frokost tirsdag og fredag. Skolefrokost blir servert 2 dager i uka. De har en overordnet som holder styr på budsjettet, budsjettet ligger på 10 kr per elev dagen. Noen av elvene spiste frokost fast, det var også lagt opp muligheter for å pakke med seg matpakke.
Tumblr media
Frokosten er et sosialt sted hvor man får snakke sammen, lærere og elever. Ingen satt alene og var et godt miljø og en fin arena til å drive med tull og tøys. Frokosten var veldig sosial, inkluderende, får alle til å snakke samme, fører til en annen åpenhet. vi satt med en ungdom som spiste frokost og koste seg, ingen satt alene og om noen satt alene ble de invitert over.
Kjøkkenet låses, men ungdommene ikke har spist kan de si ifra til en lærer og de vil låse opp kjøkkenet for dem.  Det er ca 25-30 elever som spiser frokost og på våren og tidlig høst er det veldig mange flere som benytter seg av tilbudet. Ungdommen virket veldig positive og glade. 
Men frokosten tar mye tid og skolen har ikke tilrettelagt for dette. Dermed bruker skolefrokost kontaktene deler av fritiden sin. Det er tidkrevende, mye arbeid og ressurskrevende. 
Tumblr media Tumblr media
Brødet er HOPP sitt eget brød. Ellers så serveres det knekkebrød, baugetter, havregryn. Som pålegg serveres det ost, skinke, egg både kokt, omelett og speilegg (ca 46 egg på en frokost), syltetøy med mindre sukker. Drikke var det jus og melk. Og det var en inspektør som gikk rundt å delte ut tran tabletter. Hvis det var igjen noen rester puttet de det oppi sekkene til enkelte av barna. 
Senere på dagene var det leksehjelp ca kl 14 (mandag og tirsdag), når det startet delte de ut frukt og grønnsaker i klasserommene så alle fikk. Her serverte de eple, gulrot og kålrabi.
Elevene bruker kantinen som aula, jobbe med gruppe oppgaver eller bare for å være sosiale. 
2 notes · View notes
siljeclburud-blog · 5 years ago
Text
Hva som har skjedd og neste uke!
I uke 6 var jeg og Nadia med på HOPP-Friskus teammøte, her fikk vi se hvordan de legger opp timeplanen, hva slags aktiviteter de skal ha, hvem som skal være med på hva. Eksempler på aktiviteter er klatring, svømming, gymsal, turer ol.
Dagen etter var vi på besøk hos bolig for mindreårige flyktninger. I den boligen vi var i bodde det kun gutter mellom alderen 10-16 år. Vi fikk snakke med lederen Linda, hvor vi hørte hvordan måltider gikk. Guttene var selv med å bestemme ukes menyen. Det gikk mye i kylling, bønner, grønnsaker og krydre, de mikset mellom norske mat og maten de var vant med. Når det kom til brød så startet de med hvitbrød når guttene kom siden dette var de vant med og vente de over til grovere. En stor utfordring de hadde var matpakke, guttene var ikke vant til dette og tok det ikke med seg. Han minste fikk lagd matpakke til seg, mens de andre måte lage selv. Siden guttene er dårlig på matpakke sørget de for at de fikk i seg en stor og god frokost. Det er alltid noen hjemme, på dagtid var det 1 person og mot kvelden er det 2 personer. Guttene er svært aktive og var mye ute på kvelden og spilte fotball med de andre boligene for flyktninger som har større barn. Sånn sett er det alltid en voksen som jobber med dem som de er trygge på i nærheten eller med de.
Tumblr media
Her er husreglene, det var også tegninger og bilder på veggene. Vi fikk ikke møtt noen av guttene siden de var på skolen når vi var der.
I uke 7 på mandagen var det planlegging av besøk til HOPP. De skal få besøk av 5 andre kommuner som ønsker å starte med HOPP, dermed måte det planlegges hvordan dette skulle skjer. De har et ferdig program som de går ut ifra også tilpasser. De kommunene som kommer på besøk får høre om kosthold, HOPP læring og besøke en skole. Det blir satt opp slik at de spiser lunsj sammen og på den måten kan snakke. Kommunene må betale en liten sum per person. I møte ble det diskutert hvilken skole som skulle vises i forhold til aktiviteter og når skolene har friminutt slik at de får se barna gjøre aktiviteter.
Tirsdag var det oppdatering for helsedirektoratet. HOPP har blitt invitert til å holde foredrag ved Norges varemesse i Lillestrøm 4 mars. I den anledningen skal Pia (veilederen min) holde foredrag om kosthold. Derfor var det viktig å få fikset på power pointene som skal presenteres den dagen. En om HOPP og en om kosthold. Her var det mye endringer som måte gjøres, hva er viktigst å få med og hva kan kuttes.
Tumblr media
Nå i uke 8 er det vinterferie i Horten, dermed så har vi (meg og Nadia) fått hjemme oppgaver å jobbe med. Vi har innlevering i uke 9 av brosjyrene og må lage en 5 min presentasjon for 8 klasse. Jeg har levert inn brosjyre for ungdom og en for idrett og venter på Pia sin tilbake melding. Nå mangler jeg bare å lage brosjyre for studenter, presentasjon for 8 klasse og øve på opplegg.
Silje
7 notes · View notes
siljeclburud-blog · 5 years ago
Text
Hva har jeg gjort så langt og hvor mye er jeg i Horten!
Jeg er i Horten ca 2 dager i uken, det er langt å reise så derfor får vi en del hjemme oppgaver
Hjemme oppgavene mine så langt har vært å lage brosjyrer om kosthold. Jeg har lagt en for ungdom som har blitt levert, en for barn sammen med Nadia også jobber jeg med en for idrett og en er i oppstart med en for studenter.
Brosjyrene inkluderer kostholdinfo, bilder som jeg selv har tatt og noen matoppskrifter/litt inspirasjon.
Jeg har også lag en kostholdsplan for en uke for en familie med et barn.
Når vi (meg og Nadia) er i Horten så er vi med på litt forskjellig, vi har vært med på møte for lederne i SFO angående mat, friskus (hvor vi tente bål og fikk snakke med familiene i programmet) og jeg har vært med i et møte for lærere som kom fra Oslo.
Legger ut bilder av brosjyrene når de er ferdige
Silje
4 notes · View notes
siljeclburud-blog · 5 years ago
Photo
Tumblr media
Jeg heter Silje og er 23 år, studerer samfunnsernæring, hvor jeg nå går 3 året og er i praksis. Praksisplassen min er i Horten kommune, hvor jeg er med i HOPP prosjektet og jobber med å fremme folkehelse.  Du kan lese mer om dem på hjemmesiden deres: https://www.horten.kommune.no/fokus/hopp-helsefremmende-oppvekst.18643.aspx 
7 notes · View notes