Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
4.1 Ostopoluista ostoavaruuksiin
Jos yritykset haluavat, että asiakkaat pysyvät pitkäaikaisina asiakkaita, heidän kannattaa kiinnittää paljon huomiota asiakkaiden tarpeisiin, trendeihin ja heidän ostopolkuun. Nykyään onkin haasteena vaikuttaa ostajien digitaalisiin ostopolkuihin ja pysyä trendeissä mukana. Digitaalinen ostopolku on siis verkossa ja muissa kanavissa tapahtuvaa kaupankäyntiä ja palveluiden tarjoamista. Kaikki nettisivut ja sosiaalinen media ovat osa digitaalista ostopolkua. Jotta yritykset pystyvät kommunikoimaan ja vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin, heidän kannattaa olla mukana kaikissa kanavissa, joissa kuluttajatkin ovat. On tärkeää, että yritykset pysyvät aktiivisina kaikissa kanavissa, sillä nykyään kuluttajat ottavat yhteyttä yrityksiin nettisivujen kautta. Yritykset saavat myös paremman kuvan itsestään, jos he panostavat heidän kanaviinsa. Yritysten sivuissa pitää olla kattavasti tietoja yrityksestä, muuten asiakkaat eivät saa kokonaiskuvaa yrityksestä. Nettisivujen kannattaa olla yksinkertaisia, helppokäyttöisiä ja moderneja, jotta asiakkaat jaksavat syventyä sisältöön. Minä itse en jaksaisi selailla mitään nettisivua, joka on erittäin sekava eikä sitä olla päivitetty esimerkiksi vuoteen.
Yrityksen kannattaa analysoida ja käyttää erilaisia datoja, jotta voidaan saada selville, millainen on asiakkaan digitaalinen ostopolku. Asiakkaan digitaalinen ostopolku voi olla erilainen erityyppisissä yrityksissä, siksi on tärkeää, että jokainen yritys analysoi omat asiakkaiden ostopolut. Analysoidessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, missä vaiheessa asiakkaat päättävät tehdä ostoksensa loppuun saakka tai missä vaiheessa eivät. Näin yritykset voivat parantaa omaa sivuaan asiakasystävällisemmäksi, jotta asiakkaat suorittaisivat aina ostoksensa loppuun saakka. Asiakkaiden positiiviset kokemukset ovat yrityksille erittäin tärkeitä, sillä jos asiakkaat saavat yhdenkin negatiivisen kokemuksen, he saattavat muistaa sen ikuisesti eivätkä koskaan palaa tälle samalle palveluntarjoajalle. Positiivisilla asiakaskokemuksilla yritys voi luoda itselleen hyvää brändikuvaa ja jakaa asiakkaiden hyvät kokemukset omilla somekanavillaan, jotta uudet potentiaaliset asiakkaat harkitsevat käyttää yrityksen tarjoamia palveluita ja tuotteita.
Koska nykyään on paljon kilpailijoita, yritysten kannattaa lähestyä asiakkaitaan jo heti ostopolun alussa. Kannattaa olla koko ajan läsnä, sillä voi olla, että asiakkaat tarvitsevat apua joissakin asioissa ja on hyvä, että apua saadaan heti ja helposti. Jos kuluttajat eivät ole tyytyväisiä yrityksen sivuun tai palveluun, he voivat valita jotakin toista palveluntarjoajaa. On siksi tärkeää keskittyä asiakkaiden tarpeisiin, jotta he palaisivat käyttämään yrityksen tarjoamia tuotteita ja palveluita toistekin.
Lähteet:
www.slideshare.net/cxpafinland/03-digitalisoituva-asiakaspolku-anssi-okkonen-elisa
issuu.com/customerinnovations/docs/ostopoluista_ostoavaruuksiin
3 notes
·
View notes
Text
3.4 Facebookin algoritmit
Facebookin uusien algoritmien ja uutisvirran muutosten tavoitteena on saada facebookin käyttäjät sitoutumaan julkaisuihin. Kun käyttäjät ovat sitoutuneita julkaisuihin, Facebookin on helpompi jatkossa näyttää käyttäjiä kiinnostavia julkaisuja esimerkiksi tykkäyksien ja katselukertojen perusteilla.
Facebookissa parhaiten näkyvyyttä saavat sellaiset sisällot, jotka ovat sisällöltään laajoja, linkkejä sisältäviä ja puhelimella kuvattuja. Nykyään Facebookissa näkyy paljon live-lähetyksiä, jotka näkyvät myös aina ylimpänä. Live-lähetykset ovat suosittuja, sillä käyttäjät pitävät niitä todenmukaisina ja luotettavina.
On aina luultu, että ne julkaisut, jotka saavat eniten tykkäyksiä, näkyvät aina muita julkaisuja enemmän. Uudet algoritmit kuitenkin kumoavat tämän väitteen. Facebook voi luulla, että haet julkaisulla vain tykkäyksiä ei-asiallisilla tavoilla, jolloin julkaisua ei näytetä kovin helposti. Facebookin käyttäjät voivat myös ilmiantaa epäasiallisia sisältöjä sisältäviä julkaisuja, jolloin Facebook poistaa kyseisen julkaisun ja tarkkailee jatkossa poistetun julkaisun julkaisijan uusia julkaisuja.
Algoritmit tutkivat, millaisista julkaisuista käyttäjä on kiinnostunut, esimerkiksi katsooko käyttäjä enemmän memejä , kuvia, tekstejä vai videoita. Algoritmit tutkivat siis eri ihmisten reagointia erityyppisiin julkaisuihin ja täyttää heidän uutisvirtansa sen mukaan. Mielestäni tämä on mahtava idea, sillä Facebookin käyttäjät voivat selailla vain itseään kiinnostavia sisältöjä. Algoritmit ottavat huomioon myös sen, millaisista julkaisuista käyttäjä tykkää ja millaisista vihaa. Uutisvirtaan tulee myös niitä aihealueen julkaisuja, joita käyttäjä on Facebookin sivulta linkannut. Kaikki ne julkaisut, jotka saavat eniten käyttäjältä huomiota, käytetään hyväksi käyttäjän oman uutisvirran täytössä.
On olemassa myös algoritmeja, jotka tutkivat , kuinka pitkiä videoita käyttäjä yleensä katsoo tai kuinka pitkään käyttäjä jaksaa katsoa pitkiä videoita. Jos on todettu, että käyttäjä katsoo yleensä pitkiäkestoisia videoita, niin jatkossa uutisvirtaan tulee enimmäkseen vain pitkiäkestoisia videoita.
Algoritmien tehtävänä on siis laittaa sinua kiinnostavat julkaisut uutisvirtaan sen mukaan, miten hyvin ne sinulle sopivat. Yleensä sinua kiinnostavat julkaisut näkyvät jo heti ylimpänä ja alaspäin selailtaessa saattaa löytyä vähän vähemmän kiinnostavat julkaisut tai ei ollenkaan kiinnostavat.
Lähteet:
https://www.facebook.com/FacebookforDevelopers/videos/10154622798918553/
3 notes
·
View notes
Text
3.3 Social Media Map 2017
Tehtävänäni on tutustua kolmeen uuteen somekanavaan Social media map 2017 pohjalta, jotka ovat minulle yhä vieraita. Kartassa oli monia tuttuja kanavia, mutta sieltä löytyi myös niitä, joista en ole koskaan kuullutkaan. Kartta on mielestäni erittäin hyvin tehty ja se auttoi hahmottamaan ja ymmärtämään eri kanavien tehtävät ja ominaisuudet. Valitsin kaikista vaihtoehdoista vtimen, foursquaren ja hootsuiten, koska en ole ennen edes kuullut näistä ja ne ovat minulle erittäin vieraita sanoja. Mietin myös samalla miten asiakasyrityksemme KMB voisi hyödyntää näitä kolmea kanavaa omassa yritystoiminnassaan.
Vtime on virtuaalimaailma, joka toimii virtuaalilaseilla. Tiedän vain, että nykyään on jo myynnissä paljon virtuaalilaseja, mutta itse en ole niitä vielä kokeillut. Virtuaalimaailmassa pääset liikkumaan eri paikkoihin ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Ensin pitää luoda kuitenkin oma ukko, jotta pääsee virtuaalimaailmaan. Kokeneista hetkistä tässä maailmassa voidaan tallentaa kuvien kautta ja jakaa niitä eteenpäin muiden nähtäviksi. Uskon, että että vr-maailma tulee vielä kasvamaan, sillä vr-laseja käytetään jo nyt ja niitä kehitään koko ajan lisää. KMB voisi luoda virtuaalimaailmaan oman pirtelöbaarin, jotta vr-maailmassa olevat pääsevät tutustumaan siihen paikkaan ja ehkä he voisivat poiketa oikeasti pirtelölle todellisessakin maailmassa.
Foursquare on karttapalvelu, joka toimii verkossa ja sovelluksessa. Karttapalvelun kautta käyttäjät pystyvät jakamaan sijaintinsa muiden nähtäviksi ja näin muut saavat tietää missä esimerkiksi heidän kaverinsa ovat. Sovelluksen avulla pystyy hakemaan esimerkiksi ravintoloita, kauppakeskuksia ja muita kiinnostavia paikkoja. KMB voisi lisätä itsensä sovellukseen, jotta asiakkaat voisivat jakaa sijaintinsa, kun he ovat siellä vierailemassa.
Hootsuite on sosiaalisen medioiden hallintakanava. Sitä käyttävät vain yritykset ja Hootsuiten kautta he pystyvät näkemään, mitkä somekanavat menestyvät muita paremmin ja missä kanavissa on eniten vierailijoita. Yritykset pystyvät tutkimaan heidän somekanaviaan yhdellä näytöllä ja somedashboardin avulla. Hootsuiten avulla pystytään laittamaan niin, että se julkaisee yrityksen puolesta esimerkiksi viikon ajan sisältöjä yrityksen omille somekanaville. Yrityksen pitää vain pistää hootsuiteen ne sisällöt, jotka halutaan julkaista. Tämä on mielestäni erittäin hieno keksintö, sillä se säästää paljon aikaa ja vaivaa. KMB voisi myös hyödyntää Hootsuitea, sillä yritys on käyttää aktiivisesti erilaisia somekanavia. Uskon, että Hootsuitesta tulee olemaan paljon hyötyä asiakasyrityksellemme, sillä se auttaa yritystä julkaisemaan haluttuja sisältöjä yrityksen somekanaville pidemmälle väliajalle.
Lähteet:
https://hootsuite.com/
https://foursquare.com/
https://vtime.net/
http://www.ovrdrv.com/wp-content/uploads/2017/01/Social-Media-Map-2017.pdf
3 notes
·
View notes
Text
Blogiteksti fasilitoinnista
Fasilitoinnilla ohjataan ryhmätyöprosessia, jotta ryhmälle löytyisi paras ratkaisu hyvän ryhmätyösisällön luomiseen. Fasilitoinnissa yritetään yhdistää kaikkien osallistujien tiedotaidot ja mielipiteet ja saada kaikkien ajatukset samalle tasolle. Vaikka fasilitoinnilla yritetään löytää ryhmälle parhaimmat toteutustavat, kaikki asiat riippuvat kuitenkin ryhmän jäsenistä. Jos ryhmäläiset eivät ole sitoutuneita ryhmätyöhön, sitä on vaikea toteuttaa, vaikka olisi mitä hienoimpia työkaluja olemassa.
Fasilitointi on ryhmätyöskentelyä, jossa käytetään erilaisia työkaluja ryhmätyön luomiseen. Tarkoituksena on luoda ryhmälle suunta, josta pitäisi aloittaa ja jatkaa parhaalla mahdollisella tavalla. Niin kutsuttu fasilisaattori ohjaa tätä ryhmätyöprosessia erilaisilla työkaluilla. Fasilisaattori auttaa ryhmäläisiä keskittymään, kehittymään ja antaa myös motivaatiota työntekoon. Jokaisen mielipide on ryhmätyöskentelyssä tärkeää, siksi jokaista pitää kuunnella ja toisten mielipiteitä pitää arvostaa. Fasilitointia ei hyödynnetä pelkästään koulussa, vaan myös työelämässä, koska se on erittäin käytännöllinen.
Prosessin aikana yksi ryhmän jäsenistä toimii fasilisaattorina eli hän toimii ryhmän puoleettomana kannustajana, joka pyrkii tukemaan koko prosessia. Fasilisaattorin rooli on tärkeä, sillä jokainen ryhmä tarvitsee henkilön, joka ohjaa ja pitää ryhmän koossa. Fasilisaattorin pitää olla asenteeltaan positiivinen, yhteistyöhaluinen, vastuullinen, ymmärtäväinen ja kohdella kaikkia ryhmäläisiä tasa-arvoisesti. Kaikkien ideoita kuunnellaan ja yksi fasilisaattorin tärkeimpinä tehtävinä on ottaa ylös muistiinpanoja ryhmäläisten keskusteluista. Fasilisaattori pitää myös huolen siitä, että ryhmätyö pysyy mukana aikataulussa.
Fasilitoinnissa on monia vaiheita ja yleensä kaikki aloittavat ideoinnista. Ryhmän jäsenet jakavat ideoitaan toisilleen ja ne kirjoitetaan ylös, mikä on fasilisaattorin tehtävä. Kaikkien ideoita on huomioitava,vaikka kyseessä olisikin huono idea. Ketään ei saa syrjiä eikä kellekkään saa antaa liikaa valtaa. Ideoinnin jälkeen valitaan kaikista ideoista se paras idea. Mielestäni ryhmänjäsenten keskeinen äänestäminen on reilua ja tasa-arvoista. Silloin kaikki pääsevät mukaan idean valintaan, eikä siitä voi enää myöhemmin valittaa. Idean valinnan jälkeen aletaan toteuttamaan kyseistä ideaa. Suunnitelmaa pitää tehdä tarkasti ja työtehtäviä jakaa tasaisesti kaikille ryhmänjäsenille. Jälkiseuranta on fasilitoinnin viimeinen vaihe eli kekustellaan siitä, mitä puitteita ryhmätyössä vielä on. Parannuksia ei tule, jos siitä ei kerrota.
Nykyään, kun tekniikka on kehittynyt huimasti, se on tuonut fasilitoinnille monia uusia työkaluja ja mahdollisuuksia. Kuten nyt ryhmätyössä käyttämäni virtuaali fasilitointi on mahdollistanut sen, että kenenkään ryhmälaisten ei tarvitse olla fyysisesti läsnä missään, vaan kaikki onnistuu koneen kautta erilaisten työkalujen avulla. Virtuaali fasilitointi on mielestäni tosi hyvä, sillä monet eivät aina välttämättä pääse paikalle kasvotusten hoitamaan asioita, mutta virtuaali fasilitointi on mahdollistanut sen, että töitä voi tehdä missä vain milloin vain. Aina on kuitenkin helpompi hoitaa kaiken kasvotusten, mutta ei tämä virtuaalinen tapa paljon haastavampi ole. Mielestäni ainoa haaste tässä virtuaalisessa fasilitoinnissa on saada kaikki ryhmänjäsenet samaan aikaan koneelle. Käytämme Whatsappia ryhmäläisten yhteydenpitovälineenä, joten sinne voi laittaa omia ideoita tai kommentteja, jos ei juuri silloin pääse koneelle. Meillä on toiminut näin ihan hyvin. Hyviä virtuaali falisitoinnin työkaluja ovat sähköpostit, Skype, Whatsapp, padlet, flinga ja monet muut apuvälineet, jotka eivät vain nyt tule mieleen.
Ryhmätyössämme jokaiselle tehtävälle on valittu eri ryhmänjäsen fasilisaattoriksi. Hänen tehtävänsä on palauttaa tehtävä dealineen mennessä ja pitää huolta siitä, että kaikki tekevät oman osuutensa. Työkaluina hyödynnämme ryhmätyössämme eniten Whatsappia, koulun sähköpostia ja padlettia. Olemme pärjänneet näillä työkaluilla tähän asti loistavasti eikä meillä ole ollut näiden käytön kanssa mieleenjääviä ongelmia.
Suosittelen lämpimästi fasilitoinnin hyödyntämistä kouluissa ja työpaikoilla, sillä se tehostaa työskentelyä huimasti. Kaikki sujuu paljon helpommin, jos kaikki on hyvin ohjattu ja organisoitu.
Lähteet:
Fasilitoinnin perusteet & mitä onkaan virtuaalifasilitointi?
Talouselämä: Tunnetaanko teillä fasilitointi?
Fasilitaattorin työkirja, Summa & Tuominen (2009), Kepa ry.
2 notes
·
View notes
Text
3.2 Yrityksen somekanavat
Monet yritykset toimivat aktiivisesti sosiaalisessa mediassa, jotta ne voivat saada helpommin tunnettavuutta ja näkyvyyttä. Yritysten käytetyimmät kanavat ovat Facebook, Instagram, Twitter, ja Youtube. Kuluttajat selailevat näitä somekanavia melkein joka päivä, joten yritykset saavuttavat asiakaskuntansa helposti näiden kanavien kautta. Jokaisella somekanavalla on omat vahvuutensa, joten menestyäkseen yrityksen kannattaa hyödyntää jokaista kanavaa samaan aikaan. Mikään somekavana ei ole toista kanavaa parempi.
Fazerin Facebook sivulla on yli 300 000 tykkäystä ja yli 290 000 seuraajaa. Yritys mainostaa tuotteitaan ja jakaa tietojaan tällä somekanavalla. Yritys jakaa myös reseptejä, joissa käytetään heidän tuotteitaan raaka-aineina. Facebook sivua päivitetään ahkerasti, jopa monta postausta päivässä ja niissä on yleensä satoja tykkäyksiä ja muutamia jakoja. Kuluttajat pystyvät ottamaan yritykseen yhteyttä helposti Facebookin kautta. Mielestäni Facebookin kautta yritys tavoittaa parhaiten potentiaaliset asiakkaansa, sillä Facebookkia käyttävät kaiken ikäiset ihmiset ja se on ollut pitempään tunnettu kuin esimerkiksi Instagram.
Instagramissa Fazerilla on melkein 60 tuhatta seuraajaa. Yritys jakaa tälle somekanavalle herkullisen näköisiä kuvia ja lyhyitä mainosvideoita, jotka saavat katsojien kuolat valumaan. Heidän sivunsa on erittäin värikäs ja kesäinen, mikä on kivaa katsoa. Kuvien aihe ja laatu saavat ihmiset kiinnittämään niihin paljon huomiota. Yritys päivittää heidän sivunsa ahkerasti joka päivä ja jokaisella julkaisulla on noin tuhat tykkäystä. Instagramia käyttävät nykyään kaikenikäiset ihmiset, kuitenkin eniten tätä kanavaa käyttävät nuoret ja nuoret aikuiset, joten yritys saavuttaa asiakkaskuntansa hyvin tällä somekanavalla.
Youtubesta Fazer löytyy nimellä TheFazerGroup ja heidän sivullaan on yli 43 000 seuraajaa. Yritys päivittää sivulleensa videoita monta kertaa kuukaudessa. Viime kuussa he päivittivät yhteensä 15 videota, joista jotkut olivat mainosvideoita, jotkut reseptejä ja jotkut yritykseen liittyviä. Heidän Youtube sivunsa kautta kuluttajat pääsevät suoraan yrityksen kotisivulle, Facebookkiin, Instagramiin, Twitteriin, Google +:aan ja Linkedlniin.
Twitteristä yrityksen löytää nimellä @fazersuomi. Muihin somekanaviin verrattuna yrityksellä on aika vähän seuraajia, vain noin 15 tuhatta seuraajaa. Yritys käyttää Twitteriä enemmänkin yrityksen uutisten jakopaikkana. Tuli mieleen iltalehti, kun selailin heidän Twitter sivua. Yritysei päivitä Twitteriä yhtä ahkerasti kuin muut somekanavat, vain yksi julkaisu parissa päivässä. Tällä sivulla näyttää olevan suurin osa suomalaisia seuraajia, muissa somekanavissa oli myös seuraajia muistakin maista.
Lähteet:
https://www.youtube.com/user/TheFazerGroup/featured
https://twitter.com/FazerSuomi
https://www.facebook.com/fazersuomi/?fref=ts
https://www.fazer.fi/
3 notes
·
View notes
Text
3.1 Somemarkkinoinnin trendit
Somemarkkinointi yritys Kurion laatimassa rapostissa kerrotaan somemarkkinoinnin trendeistä. Raportin mukaan kolme suosituinta ja käytetyintä trendiä ovat videot, Facebook ja tekoäly. Näiden trendien lisäksi raportissa on lista muista nousussa ja katoamassa olevista trendeistä, joista joistakin en ole edes kuullut. Mielestäni näistä trendeistä asiakasyrityksellemme sopisivat videot, Facebook ja Snapchat- markkinointi.
Videot vetävät yleensä paljon katsojia puoleensa ja se on siksi yksi tehokkaimmista keinoista saada yritykselle näkyvyyttä ja lisää asiakkaita. Monet ihmiset viettävät monta tuntia päivässä videoita katsoen, kuten minä. Aina, kun selailen esimerkiksi Facebookkia tai Instagramia, eteen tulee aina videoita. Vaikka video ei ole kiinnostava, niitä jää kuitenkin katsomaan. Asiakasyrityksemme kannalta videoiden ei tarvitse aina olla super hienoja mainosvideoita, vaan ne voivat olla esimerkiksi jonkun ihmisen kokemuksesta kuvattu video. Esimerkiksi, jos joku julkisuuden henkilö käy juomassa pirtelöbaarissa, hänestä voisi tehdä video, jossa hän kertoo mielipiteensä pirtelöstä ja julkaista video sen jälkeen someen. Kuluttajat uskovat aina enemmän muiden ihmisten kokemuksiin kuin yrityksen omiin mainoksiin.
Mielestäni Facebook on yksi suosituimmista sosiaalisen median kanavista, jota yritykset hyödyntävät koko ajan yrityksensä mainostamiseen. Facebookin kautta yritykset pääsevät heidän asiakkaidensa lähelle, asiakkaat pystyvät kertomaan mielipiteensä ja näin yritys pystyy kehittämään yritystään asiakkaiden toiveiden mukaan. Tämän kanavan kautta yritys pystyy päivittämään uusia tietoja yrityksestä kustannustehokkaasti ja saavuttamaan asiakkaita nopeasti.
Snapchat on ollut suuressa suosiossa varsinkin nuorten keskuudessa. Itse käytän Snapchattia jopa enemmän kuin esimerkiksi Whatsappia tai Facebookkia. Asiakasyrityksemme voisi laittaa Snapchattiin videoita ja kuvia pirtelöistä ja liikkeistä. Snapchatissa pystyy laittaa niin, että koko maailma näkee heidän MyStorynsa, joten tämän kanavan kautta yritys voi saada näkyvyyttä jopa ympäri maailmaa. Jos kuvat ja videot ovat hienoja ja vakuuttavia, muut ihmiset pystyvät jakaa heidän kuvat ja videot eteenpäin julkaisemalla esimerkiksi heidän omassa MyStoryssaan.
Suosittelisin näiden kaikien kolmen trendien käyttöä asiakasyrityksellemme, sillä nämä ovat mielestäni tehokkaimpia tapoja saada yritykselle tunnettavuutta ja näkyvyyttä.
Lähteet:
Kurion somemarkkinoinnin trendit 2017
3 notes
·
View notes
Text
2.6 Verkkomarkkinoinnin harjoitteet
Fonectan markkinointi Nyt- opas kertoo verkon hyödyntämisestä yritysten omaa verkkonäkyvyytensä saamiseksi. Oppaan mukaan monet suomalaisyritykset eivät ole vieläkään ymmärtäneet verkon käytön tärkeyttä ja hyötyjä. Olen itse huomannut myös saman, jotkut yritykset eivät edes panosta omiin sivuihinsa ja joillakin yrityksillä ei edes ole omaa verkkosivua. Kuten oppaassa sanotaan, mikäli yritys ei ole verkossa, sitä ei ole olemassa. Olen siitä erittäin samaa mieltä, sillä nykyään kuluttajat käyttävät nettiä ja somea joka ikinen päivä, joten jos yritys haluaa saada itselleen näkyvyyttä, sen pitää olla verkossa!
Nyt hyödynnän oppaan lopussa olevia käytännön harjoitteita ja valitsen jokaisesta kategoriasta (Yritys verkossa, Lisää kauppaa verkkoon ja Palvelu on verkossa) yhden kysymyksen. Kysymyksiä on monta, mutta valitsen ne kysymykset, joihin osaan jotenkin vastata. Tarkastelen blogissani asiakasyrityksemme KMB:n näkökulmasta.
Yritys verkossa:
”Mihin tarjoitukseen yrityksesi tarvitsee näkyvyyden verkossa?” Vastaus tähän on hyvin yksinkertainen. KMB on pääkaupunkiseudulla sijaitseva pirtelöbaari ja kilpailijoita on myös monta, joten omilla kotisivuillaan yritys voi jakaa helpommin kuluttajille päivitettyjä tietoja ja saada helpommin näkyvyyttä. Tärkeimmät tiedot, jotka netissä pitäisi näkyä on aukioloajat, osoite, hinnasto ja menu. Itse katson aina verkosta ravintoloiden juuri näitä tietoja. Yritys kannattaa hyödyntää myös muita sosiaalisen median kanavia, kuten Facebookkia ja ja Instagramia ja pysyä niissä aktiivisina. Itse käytän paljon näitä molempia kanavia, joten uskon, että näillä kanavilla yritys saavuttaa potentiaaliset asiakkaat helposti.
Lisää kauppaa verkkoon:
”Mitä haluat saavuttaa mainonnan avulla?” Tähän kysymykseen vastauksia on monta. Mainonnan avulla halutaan yleensä saada lisää uusia asiakkaita, kasvattaa myyntiä ja tuoda lisää näkyvyyttä yritykselle. Brändiä yritetään saada tunnetuksi hyödyntäen erilaisia kanavia verkossa. Uskon, että KMB:n suurimpana tavoitteena on saada paljon näkyvyyttä ja näin laajentua ympäri Suomea. Jotta nämä kaikki onnistuisivat, KMB:n pitää keskittyä niihin strategioihin, jotka voisivat kasvattaa myyntiä ja tuoda yritykselle lisää asiakkaita.
Palvelu on verkossa:
”Miten hyödynnät sosiaalista mediaa?” KMB hyödyntää mielestäni ihan hyvin sosiaalista mediaa, mutta aina voi tehdä enemmän. Heidän kotisivunsa on hieno ja sieltä löytyy paljon tietoja yrityksestä, jopa asiakkaiden arvostelut. Kävin juuri tsekkaamassa heidän Facebook ja Instagram sivut, ja näyttää siltä, että he päivittelevät niihin sivuihin ahkerasti, noin parin päivän välein. On hieno asia, että he pysyvät aktiivisina verkossa, sillä näin he voivat olla lähempänä heidän asiakkaitaan.
Lähteet:
Fonectan markkinointi Nyt- opas
3 notes
·
View notes
Text
2.5 Uudet sisältömuodot
Tehtävänä on keksiä uusia sisältöjä asiakasyrityksellemme KMB:lle. Kuten me kaikki tiedämme, sisältö on erittäin tärkeää menestyvälle yritykselle. KMB on pääkaupunkiseudulla sijaitseva pirtelöbaari. Pirtelöbaari on 50-luvun tyylinen ja toimipisteitä on kaksi Helsingissä. Annan muutamia vinkkejä asiakasyrityksellemme tehtävänannossa olevaa kaaviota hyödyntäen.
Viihdyttävä sisältö:
Mielestäni pelit ja kilpailut ja videot saattavat viihdyttää asiakkaita, vaikka tällä alalla näiden kaikkien toteuttaminen on hieman haastavaa. Pelit vetäisivät myös lapsia puoleensa ja pelien aiheena voisi olla oman pirtelön luominen. Nykyään, kun pelejä voi ladata helposti älylaitteisiin, sitä on hieman helpompi toteuttaa. Ongelmana pelien tekemisessä on hinta.
Kilpailut vetävät varmasti asiakkaita puoleensa, sillä kukapa ei tykkäisi palkinnoista. Minä olisin ensimmäisten joukossa, jos voisin voittaa esimerkiksi ilmaisen pirtelön. Kilpailun aiheena voisi olla esimerkiksi keksi uusi nimi uudelle pirtelölle/tuotteelle ja se, joka on keksinyt parhaimman nimen, voittaa esimerkiksi lahjakortin pirtelöbaariin.
Video on helppo tapa viihdyttää asiakkaita. Pirtelöistä voi saada vaikka minkälaisia hienoja videoita, mitkä saavat asiakkaat kuolaamaan. KMB voisi esimerkiksi kuvata pirtelön tekoa vaihe vaiheelta, tehdä hidastuksia hienoihin kohtiin ja muokata videoita raikkaan näköisiksi. Nykyään on olemassa monia filttereitä, jotka helpottavat videoiden ja kuvien muokkauksia huimasti.
Inspiroiva sisältö:
Julkisuuden henkilöt voivat auttaa pirtelöiden markkinoinnissa huimasti. Kannattaa käyttää niitä julkisuuden henkilöitä, jotka ovat kuuluisia somessa eli ne, joilla on paljon seuraajia. Julkkis voi jakaa pirtelökokemuksensa someen ja näin seuraajat saavat tietää pirtelöbaarista.
Arvostelut ovat yksi hyvä tapa saada KMB:lle lisää näkyvyyttä. Esimerkiksi kuuluisat bloggaajat ja tubettajat voisivat tehtä arvosteluja pirtelöistä ja julkaista ne someen. Näin monet tubettajien ja bloggaajien seuraajat saavat tietää pirtelöbaarista.
Hyödyllinen sisältö:
KMB voisi kertoa enemmän asiakkaille, mistä raaka-aineista pirtelöjä tehdään. Nykyään, kun terveystrendi on vallassa, ihmiset ovat yhä enemmän kiinnostuneita siitä, mitä kaikkea raaka-aineita tuotteissa on. Raaka-aineista voi myös kertoa (käytetäänkö vain kotimaisia raaka-aineita vai tulevatko raaka-aineet muualta).
Vakuuttava sisältö:
Hyvät tuoteselosteet vetävät yleensä asiakkaita puoleensa. Ihmisiä on erilaisia, jotkut ovat allergisia jollekkin, jotkut vegeitä ja jotkut välittävät siitä, onko tuote läskiä vai eikö ole. Jos asiakkaat tietävät, että juuri tästä pirtelöbaarista saa juuri heille sopivan pirtelön, yritys voi saada jopa vakio asiakkaita.
Keräsin tähän nyt muutamia vinkkejä, enempää ei nyt oikein tule mieleen. Minun vinkit eivät ole täydellisiä, mutta niitä voi aina kehittää lisää ja ehkäpä jopa toteuttaa.
5 notes
·
View notes
Text
2.4 Sisältömarkkinointi
Sisältömarkkinointi tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että yritys yrittää tavoittaa omaa yleisöä tätä hyödyttävien ja kiinnostavien sisältöjen avulla. Sisältömarkkinoinnissa yritys tavoittaa omat potentiaaliset asiakkaat suoraan omalla medialla, eivätkä käytä siihen muita medioita tai kolmansia osapuolia. Asiakasymmärrys on sisältömarkkinoinnissa erittäin tärkeää, sillä tässä markkinointitavassa yritetään astua asiakkaiden saappaisiin ja olla empaattisia heidän kanssaan. Omiin brändiin ja tuotteisiin ei keskitytä yhtä paljon kuin asiakkaisiin, sillä sisältömarkkinoinnissa asiakkaat ovat ykkössijalla ja heidän mukaan mennään. Tuotteita ei tuputella asiakkaille, mikä on markkinoijille erittäin haastavaa. Hyvin tehdyllä ja dokumentoidulla strategialla voidaan saada aikaan kuitenkin toimivan ja tuloksellisen sisältömarkkinoinnin.
Vaasan iltahetki käyttää strategianaan sisältömarkkinointia. Ideana on koota blogirjoituksia perheistä ja heidän iltapalahetkistään. Yksi blogi kertoo yhden perheen iltapalatarinan. Blogien ideana on kertoa, mitä pääkaupunkiseudulla elävät lapsiperheet tekevät ja syövät iltapalaksi. Blogit tuovat lukijoille erilaisia näkemyksiä iltahetkiin muiden perheiden kokemuksien kautta. Jokaisessa blogissa taidettiin mainita leipä, sillä kuitenkin on leipomon mainoksesta kyse.
Mielestäni blogikirjoitus sarja on hyvä sisältömarkkinointitapa. He käyttävät muiden ihmisten kokemuksia mainostamiseen, mikä ei ole tuotteiden tuputtelua muille. Projekti on kuitenkin lyhyt, vain noin vuoden kestänyt projeksi ja blogikirjoituksia on vain seitsemän. Hyvässä sisältömarkkinoinnissa pitkäjänteisyys on tärkeää, joten tämä projekti on mielestäni liian pieni ja lyhyt.
Finnairin kampanjassa yritetään saada lisää Aasian markkinan lentoja Suomen kautta Eurooppaan ja he käyttävät siinä sisältömarkkinointia. Markkinoinnissa he eivät ole pihistelleet, vaan he ovat tehneet valtavasti töitä sen eteen ja markkinointi on valtava. Vaasan iltahetki markkinointitapa on tähän verrattuna erittäin pieni. #Match made in Hel the runway ainutlaatuinen muotinaytös pidettiin oikealla kiitoradalla ja taustalla näkyi Finnairin lentokone. Euroopan ja Aasian muotisuunnittelijat olivat paikalla mallien kera, mikä keräsi valtavasti huomiota. Tähän markkinointiin oltiin panostettu huolella!
Mielestäni tämä Finnairin kampanja on onnistunut sisältämarkkinointina erittäin hyvin. Mitään tuotteita ei tyrkytetty asiakkaile, mutta markkinoinnin idea oli kuitenkin vahvasti näkyvillä. Muotinäytös herätti varmasti paljon kiinnostusta, mielenkiintoa ja uskon, että siitä puhutaan vieläkin. Tällainen kampanja jää varmasti monille mieleen pitkäksi aikaa.
Olen huomannut, että käytän monia sivuja, joissa käytetään markkinointapana sisältömarkkinointia. Yksi näistä on Dansukker. Heidän kotisivunsa on raikas ja sieltä löytyy monia hyödyllisiä reseptejä mainitsematta heidän tuotteistaan. Käytän Dansukkerin sivua melkein joka viikko hyödyllisten reseptien takia. Myönnän, että ostan myös heidän tuotteitaan hyvien reseptien takia. Dansukker on onnistunut mielestäni hyvin sisältömarkkinoinnissa.
Lähteet:
http://www.kubo.fi/mita-hyva-sisaltomarkkinointi/
http://www.matchmadeinhel.com/fi#runway
http://www.vaasan.fi/category/iltahetki/
http://www.dansukker.fi/fi/inspiroidu/sesonkiherkut/kesa/grillaaminen.aspx
3 notes
·
View notes
Text
2.3 Ohjelmallinen ostaminen
Ohjelmallinen ostaminen tarkoittaa kampanjoiden toteuttamisen ja digitaalisen mediaostamisen automatisointia. Ennen mediasuunnittelijat käyttivät exel- taulukkoa ja puhelinta heidän tärkeimpinä työkaluina, muttä ohjelmallisen ostamisen avulla kampanja ostetaan, toteutetaan ja mitataan yhdellä työkalulla. Tämä helpottaa työskentelyä huimasti, sillä mediatilan ostoprosessi nopeutuu ja tehostuu. Mainosmateriaaleja ei tarvitse enää toimittaa erikseen julkaisijoille.
Periaatteessa ohjelmallinen ostaminen ja automatisointi tarkoittavat melkein saamaa asiaa. Ohjelmallinen ostaminen mahdollistaa monipuolisen datan avulla kampanjoiden reaaliaikaisen ohjaamisen ja verkkomainonnan kohdentamisen. Tämä tuo myös asiakkaat heidän ulottuville yhdellä kertaa ilman mitään esteitä.
Yritykset hyötyvät todella paljon ohjelmalisesta ostamisesta. Sen avulla yritykset löytävät helpommin asiakkaansa ja pystyvät mainostamaan heille parhaaseen mahdolliseen aikaan. Joustavuus on yksi ohjelmallisen ostamisen hyödyistä. Mainoskampanjaa voi ihan milloin vain muokata, jos sisältöön halutaan lisätä tai poistaa jotain jälkeen päin.
Jotta ohjelmallisesta ostamisesta voidaan saada kaiken hyödyn irti, yrityksellä pitää olla valmiina selkeä tavoite ja strategia. Yritys pystyy näin hallitsemaan milloin mitäkin mainosta näytetään ja aikaa pystytään käyttämään tehokkaammin.
Lähteet:
http://www.iab.fi/media/pdf-tiedostot/verkkomainonnan-abc/ohjelmallisen-ostamisen-opas-iab-finland.pdf
3 notes
·
View notes
Text
2.2 Inbound markkinointi
Digitalisaation myötä markkinointikeinot ovat muuttuneet paljon. Uudet markkinointitavat ovat esimerkiksi verkkomarkkinoinnit ja sekä erilaiset sosiaalisen median kanavat, mutta myös vanhoja markkinointitapoja käytetään yhä ja ne ovat yhä tehokkaita. Nykyään puhutaan inbound- ja outbound-markkinoinnista.
Outpound- markkinointi on perinteisempi markkinointitapa. Tätä markkinointitapaa on käytetty pitkään ja siihen kuuluvat mm. Televisio mainokset, lehtimainokset, radiomainokset ja perinteiset ”kylmäsoitot”. Kuten Outpound nimestä voidaan päätellä, tällä markkinointitavalla pyritään pääsemään asiakkaiden luokse. Asiakkaille ”tyrkytetään” tuotteita, vaikka asiakkaat eivät ole niistä ollenkaan kiinnostuneita. Kohderyhmistä ei oteta kunnolla selvää, vaan ne valikoidaan analyysien perusteella. Huono vuorovaikutus asiakkaiden kanssa aiheuttaa sen, että tuotteita tarjotaan asiakkaille väärällä tavalla ja hetkellä. Verkossa pystytään bannata mainoksia, jos ne ovat ärsyttäviä, siksi on otettava selvää asiakkaiden tarpeista ja olla heidän kanssa vuorovaikutuksissa, jotta asiat toimisivat paremmin. Hyvin suunniteltuna ja toteutettuna Outpound markkinointitapa voi olla erittäin tehokasta eivätkä kustannukset ole kalliita. Outpound markkinointitavassa tulokset näkyvät nopeasti.
Inbound- markkinoinnissa pyritään saamaan asiakkaat kiinnostumaan tuotteistaan ja palveluistaan kiinnostavilla ja lisäarvoa tuottavilla sisällöillä. Inbound- markkinoinnissa käytetään mm. Sosiaalisia kanavia, hakukoneet ja blogeja. Tämä markkinointitapa hyödyntää eniten digitaalista ympäristöä ja sosiaalista mediaa, sillä asiakkaat käyttävät niitä nykyään joka päivä. Kuten Inbound nimestä voidaan päätellä, tämä markkinointitapa pyrkii saamaan asiakkaat heidän luokseen viihdyttävillä ja opettavaisilla sisällöillä. Inboud markkinointi pyrkii saavuttamaan vain ne ihmiset, jotka hakevat heidän palvelujaan. Näin he saavat itselleen enemmän potentiaalisia asiakkata. Tyypillistä Inbound- markkinoinnille on pitkäjänteisyyss ja tulokset näkyvät hitaasti. Laadukkaan sisällön tekemiseen tarvitaan paljon aikaa ja pitkäjänteisyyttä.
Molemmissa markkinointikeinoissa on omia hyviä ja huonoja puolia eikä niistä voi sanoa, kumpi on parempi. Inbound- markkinointia voidaan mitata analytiikan avulla, mut se ei anna välttämättä täydellistä kuvaa markkinoinnin onnistumisesta. Molempia markkinointikeinoja on vaikea verrata kekenään, sillä Outpound:ssa tulokset näkyvät heti ja Inbound:ssa ehkä vasta vuosien päästä. Jokaisen yrityksen kohderyhmä on hieman erilainen, siksi on vaikea sanoa kumpi markkinointitapa on parempi juuri sille kyseiselle yritykselle. Itse tykkään enemmän Inbound- mainostavasta, sillä mainokset eivät ole tyrkyttäviä, ja ne mainostavat juuri sellasia sisältöjä, jotka kiinnostavat minua.
Lähteet:
http://www.ideavuo.fi/inbound-vs-outbound-markkinointi/
http://www.powermarkkinointi.com/blogi/miten-inbound-markkinointi-eroaa-outbound-markkinoinnista
3 notes
·
View notes
Text
2.1 Yrityksen digitaaliset kanavat
Nykyään, kun sosiaalinen media on mahdollistanut useita erilaisia mainostapoja, yritykset käyttävät niitä hyödykseen. Yrityksen digitaalisiin kanaviin kuuluvat omat, ansaitut ja ostetut kanavat. On tärkeää, että mainostaminen on jakautunut tasaisesti näille kolmelle kanavalle, sillä nämä kaikki kolme kanavaa käyttämällä tuottavat yhdessä käytettynä paljon enemmän tuloksia. Kaikki digitaaliset kanavat ovat yhtä tehokkaita, joten niitä kaikkia kannattaa hyödyntää eikä jumituta vain yhteen kanavaan.
Digitaalisia kanavia käyttämällä voidaan seurata, mistä aiheista tai tuotteista kuluttajat tai käyttäjät ovat kiinnostuneita ja kehittää palvelujaan ja tuotteitaan sen mukaan. Tarkkaan seuraamalla voidaan myös päätellä millaisista mainoksista ihmiset ovat kiinnostuneita tykkäyksien ja jakojen kautta. Mainosten pitäisi olla erittäin myyviä, luovia ja opettavaisia, jotta ne antaisivat yritykselle hyvän kuvan. Jos digitaalisia kanavia käytetään tehokkaaasti, mainokset tuottavat enemmän tuloksia.
Omalla kanavalla tarkoitetaan kaikkia niitä julkaisuja, jotka yritys julkaisee omilla kanavillaan. Yrityksen omat kanavat ovat mm. Omat kotisivut, Facebook, Instagram ja blogit. Mainosten pitää olla hyviä, jotta muut ihmiset jakaisivat niitä eteenpäin. Itse jakaan myös muiden ihmisten/yritysten mainoksia, jos ne ovat hyviä ja kiinnostavia. Näin yritykset saavat enemmän mainetta ja näkynyyttä.
On olemassa monia mittareita, joilla omia markkinointi kanavia voidaan mitata. Sosiaalinen media tarjoaa omia mittareita, mutta on kehitetty myös muita tehokkaita ulkopuolisia mittareita, kuten Brandwatch. Brandwatchin mittareiden avulla yritys voi seurata erilaisten mainosten toimivuutta ja nähdä millaiset julkaisut saavat eniten jakoja ja tykkäyksiä. Mittareilla yritykset voivat vertailla omia mainoksiaan kilpailijoiden mainoksiin ja nähdä, miten muut tekevät paremmin ja näin kehittää omia markkinointitapoja. Mittareiden avulla yritykset voivat kehittää toimintastrategiansa parempaan suuntaan.
Ostetut kanavat ovat ne kanavat, joista yritys maksaa heille mainostamisesta. Ostettuja kanavia ovat mm. lehtimainokset, televisiomainokset ja radio. Nykyään on olemassa sellainen kuin Pay per click-mainokset eli eli yritys maksaa jonkun summan jokaisesta klikkauksesta. Olen pitkään tiennyt, että Instagramissa ja Facebookissa käytetään paljon Pay per click mainostapaa, mutta nähtävästi hakukoneet käyttävät myös kyseistä mainostapaa.
Ostetun markkinointikanavan mittaamiseen käytetään mm. SpyFu ja Google analytics. Sosiaalisen median kanavilla on omat mittarit ostettujen kanavien mittaamiseen ja mittaaminen riippuu käytetyistä kanavista. Näillä mittareilla pystytään seuraamaan tehokkaasti ostetun markkinointikanavan tuloksia.
Ansaitut kanavat ovat ulkopuolisten jakamia juttuja yrityksestä. Ne siis jaetaan muulla kuin yrityksen omilla kanavilla. Yrityksen on täytynyt onnistua hyvin omissa ja ostetuissa kanavissa, sillä niiden kautta ulkopuoliset saavat helpoiten tietää yrityksestä. Ansaitut kanavat ovat mm. blogit, Facebook, Instagram, lehdet ja uutiset. Ansaittuja kanavia seurataan Brandwatch analytics:n avulla ja seuraamalla tarkkaan ansaittuja kanavia yritys pystyy kehittämään yritystään asiakkaiden tarpeiden mukaan.
Nykyään näitä kaikki kolmea kanavaa käytetään paljon, varsinkin Pay per click- mainoksia. Mainostajat.fi kuitenkin väittää, että nykyään yritykset panostavat enemmän omiin kanaviin kuin ostettuihin kanaviin. En tiedä pitääkö se paikkansa, mutta mielestäni ostettuihin kanaviin kannattaa panostaa yhtä paljon, sillä kaikki käyttävät nykyään sosiaalista mediaa ja maksamalle esimerkiksi Instagram fame:lle yrityksen mainostamisesta tuo yritykselle paljon tuottoa ja näkyvyyttä.
Lähteet:
https://www.brandwatch.com/blog/define-measure-paid-owned-earned-media/
http://mainostajat.fi/wp-content/uploads/sites/2/2016/08/Oma_ansaittu_ostettu_2016_graafit.pdf
3 notes
·
View notes
Text
1.6 Digitaalinen tulevaisuus
Katsoin juuri kaksi hyvin erilaista videota digitaalisesta tulevaisuudenvisiosta. Videoissa näkyy, miten paljon teknologia tulee kehittymään muutamien vuosien aikana. Ensimmäinen video on Microsoft:n tekemä ja siinä näytetään millaisia älylaitteita käytetään vuonna 2020. Toinen video kertoo virtual reality:stä ja miten paljon se tulee kehittymään tulevaisuudessa.
Ensimmäisess�� videossa näkyy, kuinka paljon teknologia tulee kehittymään. Siinä näkyy erilaisia älylaitteita ja sovelluksia, jotka näyttävät erittäin hyödyllisiltä ja helpottavat todella paljon työskentelyä tulevaisuudessa. Videon alussa näkyy lapsia, jotka kommunikoivat “älytaulun” kautta. Lapset asuvat eri puolilla maapalloa, mutta pystyvät kuitenkin kommunikoimaan kätevästi taulun kautta ja näin he voivat jakaa tietonsa toisilleen. Myös älypuhelimet ovat kehittyneet huimasti. Niihin on lisätty hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten näytön irrottaminen kahdeksi puhelimeksi. Tietokonenäytöt ovat ohuita, läpinäkyviä ja kosketusnäyttöjä. Hiiriä ei enää käytetä vaan ohjataan uudenlaisella tavalla (en osaa kuvailla sitä videossa olevaa hiirtä). Lehdet muuttuvat myös virtuaalisiksi ja niitä pystyy selaisemaan pyyhkimällä sormella eteenpäin.
Toisessa videossa näytetään virtual reality:a kehittyneemmässä muodossa. Nykyään on olemassa virtuaalilasit, jotka antavat melkein samanlaisen vaikutelman. Videossa oleva laite on erittäin viisas, se tietää kaiken mitä siltä kysytään ja osaa ohjata sinut, jos sinulle käy jotain.
Mielestäni ensimmäisen videon uudet keksinnöt ovat paljon hyödyllisempiä kuin toisen videon keksintö. Ensimmäisessä videossa laitteet helpottavat monia asioita ja niistä on paljon hyötyä. Toisen videon keksintö on mielestäni enemmänkin turhaa kuin hyödyllistä. Keksintö on siisti ja hyvä, mutta tarvitsemmeko välttämättä sitä? En ole itse kiinnostunut siitä, koska mielestäni siitä ei olisi minulle minkäänlaista hyötyä. Ensimmäisen videon kaikki älylaitteet kiinnostavat minua, sillä niillä näyttää olevan paljon enemmän hyötyä tulevaisuudessa kuin virtuaali reality:lla.
Nyt on jo 2017 ja ensimmäisen videon älylaitteet pitäisi olla jo olemassa kolmen vuoden päästä. Verrattuna kymmenen vuotta sitten, olemme jo ihan eri tasossa. Uskon, että nämä tulevaisuuden visiot toteutuvat varmasti, jos ei vielä kolmen vuoden päästä, niin jossain vaiheessa kuitenkin.
Lähteet:
https://www.youtube.com/watch?v=ozLaklIFWUI
https://vimeo.com/166807261
3 notes
·
View notes
Text
Lean Canvas Tiimi 7
Ideoimme asiakasyrityksellemme useita vaihtoehtoja digitaalisten työkalujen hyödyntämiseksi, joista parhaaksi äänestimme erillisen mobiilisovelluksen. Loimme ideallemme Lean Canvas- mallin visualisoidaksemme innovaation keskeisimpiä osa-alueita. Lean Canvasiin tunnistettiin seuraavat ongelmat: asiakkaiden tavoittaminen, brändin korostaminen ja markkinatuntemus. Asiakasyrityksemme näkökulmasta nämä kolme asiaa vaativat eniten huomiota ja koimme että toimivalla mobiilisovelluksella voimme vastata suurimpaan osaan näistä.
Vastauksina näihin ongelmakohtiin esitämme sovellusta, sosiaalisen median aktivointia, brändianalyysia sekä konseptin kehittämistä. Näistä ensimmäinen ja keskeisin on itse mobiilisovellus, joka toimii oivana työkaluna asiakkaiden tavoittamisessa ja asiakasuskollisuuden saavuttamisessa. Lisäksi asiakasyritys saa arvokasta tietoa asiakaskunnan segmentointiin sekä brändin vahvistamiseen. Mobiilisovellus tulee sisältämään keskeistä tietoa yrityksestä, kuten aukioloajat, tuotteet ja kanta-asiakaskortin, sekä reaaliaikaisen yhteyden liikkeisiin. Sovellus myös mahdollistaa käyttäjien paikannus datan keräyksen, jonka pohjalta yritys voi tehdä strategisia päätöksiä esimerkiksi koskien uuden toimitilan fyysistä sijaintia. Paikannusdataa voidaan hyödyntää myös kohdennetussa mainonnassa. Sosiaalisen median linkittäminen sovellukseen (ja toisinpäin) on myös tärkeää. Aktiivisuus sosiaalisessa mediassa mahdollistaa mobiilisovelluksen menestyksen.
Mobiilisovellus on suora kommunikaatiokanava asiakasyrityksemme ja heidän asiakkaidensa välillä. Se kerää yhteen tärkeimmät tiedot yrityksestä aukioloajoista viimeisimpiin tuoteuutuuksiin sekä mahdollistaa useiden eri palveluiden, kuten ennakkotilaukset, käytön. Asiakasyritys voi sovelluksen avulla myös luoda ekologisemman kanta-asiakasjärjestelmän sovellukseen sisällytetyn kanta-asiakaskortin muodossa. Nämä kaikki tuottavat lisäarvoa niin asiakkaille kuin asiakasyrityksellekin. Asiakkaat saavat sovelluksen avulla reaaliaikaista tietoa ja nopeampia ratkaisuja ongelmiinsa ja asiakasyritys saa kerättyä tarkempaa tietoa asiakassegmenteistään sekä tuotettua tehokkaampia palveluja asiakkailleen.
Aktiivisuus sosiaalisen median kanavissa sekä niihin panostaminen niin ajallisesti kuin rahallisestikin tukee asiakasyrityksen monikanavaista markkinointia ja auttaa brändin kehittämisessä ja vahvistamisessa. Asiakasyritys on jo onnistunut luomaan brändin mukaisen Facebook-sivuston, mutta muissa sosiaalisen median kanavissa on vielä kehittämisen varaa. On tärkeää, että kaikki kanavat ovat ulkoasultaan, sisällöltään sekä yleiseltä ”fiilikseltään” yhteneväisiä ja keskenään linkitettyjä. Sosiaalisen median kanavat tulee olla linkitetty myös mobiilisovelluksen kanssa. Sosiaalinen media on strateginen markkinointityökalu, jonka avulla yritys kehittää toimintaansa ja tunnistaa markkinoilla tapahtuvat muutokset. Monikanavainen markkinointi tuo yritykselle laajempaa näkyvyyttä ja sisältää sosiaalisen median lisäksi ”perinteisempiä” kanavia, kuten yrityksen omat kotisivut, puskaradio, lehtiartikkelit ja painetun median mainokset. Mobiilisovelluksen jakelukanavat ovat eri käyttöjärjestelmien sovelluskaupat (Appstore ja Playkauppa) sekä linkit yrityksen kotisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.
Asiakasyrityksemme asiakaskunta on hyvin laaja ja kattaa kaikki yrityksen toimipisteen lähellä asuvat, työssäkäyvät tai vierailevat ihmiset. Mobiilisovelluksen kompakti rakenne ja käyttäjäystävällinen ulkoasu mahdollistavat sen käytön kaikissa yrityksen asiakassegmenteissä. Suurin hyöty sovelluksesta on ”diginatiiveilla” asiakkailla, joiden elämässä matkapuhelin on eräänlaisessa keskiössä. Aktiivinen ja laaja läsnäolo sosiaalisessa mediassa tavoittaa asiakaskunnan parhaiten. Asiakasyrityksen kohderyhmä koostuu
pääsiassa perheistä sekä nuorista (alle 30-vuotiaat). Toinen tärkeä kohderyhmä ovat lähiyritysten työntekijät ja turistit sekä 50-luvun ”diner” nostalgiaa arvostavat ihmiset.
Innovaatiomme suurimmat menoerät jakaantuvat kehitys-, tutkimus- ja ylläpitokustannuksiin. Nämä saadaan katettua mobiilisovelluksen ja tehokkaamman markkinoinnin tuottaman liikevaihdon kasvun avulla. Parantunut tavoitettavuus kaikissa asiakassegmenteissä lisää ostavien asiakkaiden lukumäärää ja mobiilisovelluksen mainostulot ja mahdolliset ”In-App”-ostot lisäävät myös tulovirtaa.
Lähdimme rakentamaan ideaamme sille pohjalle, että asiakasyrtiksemme saisi ratkaistua sekä omia että asiakkaittensa kohtaamia haasteita päivittäisessä liiketoiminnassa. Pyrimme luomaan innovatiivisen ratkaisun, joka on tehokas ja sopii yrityksen olemassa olevaan toimintaan ja strategiaan.
2 notes
·
View notes
Text
Blogiteksti innovoinnista.
Innovaatio ja innovointi sanat ovat minulle uusia sanoja. Lähteen mukaan innovaatio tarkoittaa uuden kehittämistä, vanhojen asioiden parantamista uudella tavalla, uusien ideoiden luomista ja tekemistä uudenlaisilla näkökulmilla. Viime vuosien aikana on tullut koko ajan uusia keksintöjä, jotka ovat mahdollistaneet vanhojen asioiden parantamisen. Teknologia on kehittynyt kovaa vauhtia, mikä on mahdollistanut ideoiden luomisen ja tuonut uusia näkökulmia erilaisiin asioihin.
Yksi mullistavista keksinnöistä on älypuhemimet ja tietoverkkojen laajentuminen. Älylaitteiden ansiosta tietoja saadaan helposti internetin kautta ja kaikki on paljon helpompaa ja yksinkertaisempaa. Älylaitteet ovat helpottaneet monien ihmisten elämää, sillä älylaitteissa on monia ominaisuuksia ja aplikaatioita, jotka ihmiset käyttävät joka päivä. Minä käytän itse joka päivä monia samoja aplikaatioita, kuten Whatsapp, Instagram, Snapchat ja Spotify. Yhteydenpito muihin ihmisiin on uusien keksintöjen ansiosta paljon helpompaa ja nopeampaa ja näitä appeja, kuten Whatsappia tai Facebookia voidaan hyödyntää myös koulun ryhmätöissä. Olen hyödyntänyt tähän mennessä vain Whatsapp ryhmäkeskusteluja ryhmätöissä tiimieni jäsenten yhteydenpitoon.
Teknologian kehittymisen ansiosta etätöiden teko on lisääntynyt ja helpottunut. Nykyään monet tekevät töitä etänä tietokoneen äärellä. Monet ihmiset nauttivat koneen äärellä olemisesta, joten etätyöt sopivat näille ihmisille todella hyvin. Myös kouluissa tarjotaan virtuaalikursseja ja sen on mahdollistanut kehittyneen teknologian ansiosta. Jos kelataan kymmenen vuotta taaksepäin, samanlaisia mahdollisuuksia ei ollut.
Kaikki toiminnat, jotka edistävät tai kehittävät ideoita, on innovointia. Se pitää sisällää eri toimijoiden tekoja. Innovointi on jatkuva toiminta, sillä ideaa voidaan kehittää ja parantaa koko ajan teknologian kehittyessä eteenpäin. Innovointi ei toimi ilman ihmisiä, sillä uudet ideat tulevat aina ihmisiltä. Uusien ideoiden toteuttamiseen tarvitaan sitten muita toimintoja, kuten uusien teknologioiden hyödyntämistä. Saa nähdä, mitä uusia ideoita ja keksintöjä tulevaisuus tuo tullessaan. Uskon, että tulevaisuus menee koko ajan parempaan suuntaan, kun uusia asioita jaksetaan keksiä ja vaihoja asioita jaksetaan parantaa.
Lähde: http://www.inno-vointi.fi/fi/innovoinnin-periaatteet/innovaatio-ja-innovointi-myos-julkisella-sektorilla
2 notes
·
View notes
Text
Tehtäväpaketti 1.4: Digitalisaatio palvelualoilla
Digitalisaatio on kasvanut kovaa vauhtia palvelualoilla ja se näkyy jopa meidän arjessamme. Digitalisaation kasvun ansiosta monet asiat ovat nykyään yksinkertaisempia ja helpompia hoitaa. Monissa palvelualan yrityksissä hyödynnetään erilaisia laitteita tai tiedonkeruuvälineitä, jotka helpottavat ja nopeuttavat työskentelyä. Digitalisaation ansiosta joidenkin yritysten kannattavuus on noussut, mutta toisaalta kilpailu on lisääntynyt huimasti. Digitalisaation takia yrityksillä pitää olla erilaisia strategioita, jolla ne pysyisivät kilailukykyisinä, sillä melkein kaikki palvelualojen yritykset hyödyntävät samankaltaisia uusia teknologioita.
Digitalisaatio mahdollistaa palvelualojen liiketoiminnan tekemisen täysin uudella tavalla. Nykyään on olemassa monia uusia teknologioita, kuten robotit, tekoälyt, pilvipalvelut, sosiaalinen media ja uudet laitteet. Robotit ja tekoälyt korvaavat nykyään ihmisten tekemää työtä ja mahdollistavat monimutkaiset päättely tehtävät. Sosiaalinen media toimii tiedonkeruuvälineenä ja pilvipalvelu tuo kustannustehokkaasti ja joustavasti kaikki tietotekniset palvelut kaikkien saataville. Uudet laitteet ja ylipäätänsä kaikki uudet keksinnöt ja teknologiat auttavat liiketoiminnan ja asikaskokemuksen kehittamisessä.
Digitalisaation takia ihmisen ajatusmaailma ja tietoisuus on myös muuttunut. Ihmiset käyttävät hyödykseen uusia teknologioita ja näin voivat valita ja vertailla erilaisia palveluita. Internetin kautta pääsee helposti käsiksi yritysten tietoihin ja muiden käyttäjien kokemuksiin ja näin yritysten välinen kilpailu vain tiukkenee. Otan myös ite aina selvää kaikista yrityksistä, ennen kuin alan käyttämään heidän palveluitaan. Koska samankaltaisia yrityksiä on niin monta, niin miksi pitäisi tyytyä huonoon, jos on olemassa parempiakin yrityksiä. Luen aina muiden ihmisten kokemuksia yrityksistä internetistä ennen kuin päätän, minkä yrityksen palveluita haluaisin käyttää.
Esimerkkinä palvelualojen digitalisaatiosta voisin ottaa KELA. KELA on siirtyny sähköiseen asiointipalveluun muutama vuosi sitten, ja se on ollut erittäin helppoa ja kätevää. Kelassa on aina hirveät jonot, joten sähköinen asiointi on paljon nopeampaa. Päätökset tehdään myös huomattavasti nopeammin, kun lomakkeita lähetetään sähköisesti. Nykyään toimeentulotuki pystyy myös hakea Kelan sivulta, mikä yksinkertaistaa hakeamista tukia hakeaville. Melkein kaikkia tärkeinpiä tukia pystytään nykyään hoitamaan yhdellä sivulla. Monet ihmiset, kuten vanhukset eivät osaa hyödyntää nykyistä tietotekniikkaa, joten digitalisaatiosta ei ole heille hyötyä.
Digitalisaatio tuo palvelualoille parempaa tulevaisuutta, sillä ne pystyvät uusien teknologioiden ansiosta kehittämään yritystään parempaan suuntaan ja tehdä niistää yhä enemmän kilpailukykyisiä. Yritysten pitää vain osata hyödyntää kaikkia digitalisaation tarjoamia hyötyjä.
Lähteet:
www.palta.fi/download/6552/
3 notes
·
View notes
Text
Tehtäväpaketti 1.3: Digitalous kauppalehdessä
Amazonille jättilasku: maksettava lasten luvatta tekemiä ostoksia takaisin jopa 70 miljoonalla dollarilla
Yhdysvaltain liittovaltion kauppakomissio FTC:n mukaan, jos lapset ovat tehneet nettiostoksia vanhempien tietämättä, vanhemmat voivat vaatia myyjältä rahat takaisin.Vanhemmilla on toki oikeus vaatia rahat takaisin, mutta mielestäni se ei ole reilua nettikaupalle. Mistä he olisivat voineet tietää, että kyseessä on lapsi, joka sen tehosteen ostaa tai lapsi, joka ei ole saanut vanhemmiltaan lupa ostaa. Vanhempien pitäisi valvoa lapsiaan paremmin ja sanoa heille, että karkkia ja tehosteita ei saa ostaa ilman lupaa. Toisaalta lapsia ei pysty tarkkailla 24/7 ja he ovat ennalta arvaamattomia. Tilanne on hieman ristiriitainen.
Tekstissä sanotaan ” Vuonna 2014 myös Apple ja Google palauttivat rahoja asiakkailleen lasten tekemistä ostoksista, ja lopettivat sovellusten mainostamisen ilmaisina, jos niiden sisällä voi polttaa rahaa päivityksiin ja tehosteisiin”. On hyvä, että sovelluksia ei mainosteta ilmaisina, jos niiden sisällä voi tuhlata rahaa. Lapset voivat saada niistä väärän kuvan ja luulla, että tehosteet ovat myös ilmaisia. Nykyään Apple Storeen voi liittää tilitiedot, jotta ostaminen olisi nopeampaa. Lapset pystyvät siten ostaa yhdellä napin painalluksella tehosteen, eivätkä he välttämättä tiedä, että siihen tehosteeseen meni rahaa. Mielestäni pelisovelluksiin pitäisi keksiä jonkinlainen suoja, jotta voidaan välttää lapsien luvattomia nettiosstoksia.
Verkkokauppajätille on myönnetty patentti pakettien toimittamisesta laskuvarjoa hyödyntämällä
Nettikaupan jättiläinen Amazon aikoo tulevaisuudessa tiputella paketteja lentolaitteella osoitelappuun liitettyä laskuvarjoa hyödyntämällä. Oikean talon kohdalla lentolaite päästää paketin irti ja kopterissa oleva naru nykäisee postipaketissa olevan laskuvarjon auki. Laskuvarjoa tehdään todennäköisesti silkistä, paperista, nylonista, kankaasta tai näiden yhdistelmistä. Laskuvarjoon voidaan myös painaa kuvioita kuten viivakoodi, QR-koodi, toimitusosoite tai alennuskuponkeja. Yritykselle on myönnetty viime aikoina iso kasa aiheeseen liittyviä patentteja.
Mielestäni tämä on hyvä keksintö. Tämä toimitustapa olisi hyvä pienien pakettien toimituksiin, mutta entä isommat paketit? Amazonissa myydään kaikenlaisia tuotteita, jopa kannettavia tietokoneita, jotka todennököisesti saapuvat isommassa paketissa. Onko lähetys luotettavaa? Mitä jos paketti eksyy tai joku varastaa sen ovelta? Vaikka paketteihin liitetään antureita, jotka tarkkailevat paketin liitelyä kohteeseensa, onko se kuitenkin luotettavampaa kuin ihmisten toimittama? Miten Amazon aikoo saada asiakkaat kiinnostumaan tästä toimitustavasta vai tuleeko tästä Amazonin ainoa toimitustapa? Tekstissä ei kerrottu, onko Amazon pohtinut näitä kysymyksiä, mutta minua jäi mietityttämään nämä asiat. Voi myös olla, että tämä toimitustapa vie postimiehiltä työt, sillä tähän toimitustapaan ei tarvita ihmisiä, vaan laitteita.
Kannustan kuitenkin tätä toimitustapaa, sillä on hyvä, että uusia teknologioita hyödynnetään ja voi olla, että tämä toimitustapa on hyvä. Odotan innoissani sitä, että Amazon ottaa tämän toimitustavan käyttöönsä ja pääsen itse kokemaan ja näkemään, onnistuuko tällainen toimitus vai ei.
Lähteet:
https://www.kauppalehti.fi/aiheet/digitalous
7 notes
·
View notes