samloonen-blog
Esthetica
6 posts
Don't wanna be here? Send us removal request.
samloonen-blog · 7 years ago
Quote
I never read, I just look at pictures
andy warhol
1 note · View note
samloonen-blog · 7 years ago
Text
EXTRA2: serie Prison Break
In de grote vakantie heb ik deze serie gekeken. Het gaat over een broer(Micheal) die zijn broer(Lincoln) wilt bevrijden uit de gevangenis. Hij probeert iets te doen om in die zelfde gevangenis te geraken wat hem dan ook zal lukken. Micheal heeft een uitzonderlijk IQ en kon op voorhand alles plannen om zijn broer eruit te halen. In het 1e seizoen komen ze veel moeilijkheden tegen, zoals dat andere gevangenen mee willen en dat de cipier hun op de hielen zit. Of het hun gaat lukken zal ik niet vertellen, ik ben geen spoiler :))).
Ik vond de serie heel goed. Het was zeer spannend, ik wou afleveringen blijven kijken doordat elke aflevering zo goed was. Ik heb de hele serie uitgekeken (nog niet de nieuwste die is uitgekomen) en ik vond het 1e seizoen toch wel de beste. Na een tijdje begon het een beetje te langdradig te worden. Maar deze serie is echt wel een aanrader.
0 notes
samloonen-blog · 7 years ago
Text
EXTRA2: Boek ‘the hobbit’
Voor esthetica heb ik het boek The Hobbit gelezen. Zelf heb ik eerlijk gezegd de film wel al gezien, maar ik wou het boek ook eens lezen om de verschillen te kunnen zien. Normaal lees ik nooit een boek maar ik had dit boek in de kast zien liggen dus wou ik het eens lezen. Het boek was zeer fijn om te lezen, Je kan er je goed inleven in het boek. Er waren wel een paar verschillen. Sommige vechtscènes komen voor in het boek dat niet in de film voorkomen. Ook het deel met de trollen is uitgebreider dan in de film. 
In het algemeen leerde het boek vlot. het is een van de beste boeken dat ik al gelezen heb doordat je je fantasie er in kwijt kunt geraken. Ik ben van plan om The Lord Of The Ring te lezen omdat dat het zelfde soort fantasie zal hebben, wat ik dus leuk vind.
0 notes
samloonen-blog · 7 years ago
Text
Expo
14 tot 16 november ben ik met mijn ouders naar Amsterdam geweest, voor mijn papa zijn verjaardag. Omdat mijn papa naar de kunstacademie gaat wou hij eens naar het Rijksmuseum gaan. Het Rijksmusseum is 1 van de grootste musea in Nederland. In het museum wordt een overzicht van de Nederlandse schilderkunst van de 15e eeuw tot 1900 tentoongesteld. Je vindt er onder meer werken van Nederlandse meesters als Rembrandt en Vermeer.  In een klein deel van het museum vind je ook een collectie van Zuid-Nederlandse en Italiaanse meesters. Er wordt ook beeldhouwkunst tentoongesteld.  
Op zich zaten er zeker heel interessante werken tussen! Maar de naam ervan weet ik niet meer! Ik had geen tijd om het hele museum te bezoeken, wat ik op zich wel spijtig vond want ik was toch wel zeer gefascineerd. Normaal gezien hou ik niet echt van kunst maar nu vond ik toch een paar dingen die mij aanspraken. Moest ik zelf naar Amsterdam reizen zou ik het wel niet bezoeken. Maar het was zeker geen slechte ervaring om eens te doen!
0 notes
samloonen-blog · 7 years ago
Photo
Tumblr media
0 notes
samloonen-blog · 7 years ago
Text
film: fury
RECENSIE (van andere persoon)
Samenvatting:
Dat de laatste paar maanden van de Tweede Wereldoorlog een bloedige strijd was tussen de nazi’s en de geallieerden laat regisseur David Ayer in Fury op indrukwekkende wijze zien. In Sherman-tanks vechten de bevrijders zich een baan door het Duitse hart om een overgave te forceren. De geallieerden worden niet-idealistisch als ‘War Heroes’ neergezet, wat afwijkt van het stereotype beeld dat Amerikanen zelf meestal scheppen. Een verrassende invalshoek die lekker uitpakt.
Het verhaal speelt zich af aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De geallieerden zijn via het Franse land de Duitse grens binnengetrokken om te proberen het taaie Duitse leger met hun sterk gepantserde tanks op hun knieën te krijgen. De Amerikanen hebben moeite de tanks van hun tegenstanders te verslaan omdat deze veel groter en kolossaler zijn gebouwd. Een van de weinigen overgebleven tanks van de geallieerden is er één die de naam Fury (Nederlands vertaald woede) draagt. De tank wordt geleid door Don ‘Wardaddy’ Collier, gespeeld door Brad Pitt. Samen met zijn vijfkoppige team, met onder anderen Shia LaBeouf en Michael Peña, vormen zij een onverslaanbaar team waar menig Duitse militair het van in de broek doet. Totdat ze hun schutter verliezen tijdens een bloedig gevecht en deze vervangen wordt door de onervaren Norman Ellison (Logan Lerman), die van origine boekhouder is.
Heldhaftige Wardaddy
Brad Pitt heeft na zijn hoofdrol in Inglourious Bastards (2009) van Quentin Tarantino opnieuw de hoofdrol in een oorlogsfilm. Toentertijd speelde hij het hoofdpersonage Aldo Rain, maar deze rol was minder serieus dan die van nu. Het enige vergelijkbare is het identieke accent dat Brad Pitt hanteert voor deze rol. In Fury speelt Pitt de heldhaftige sergeant Wardaddy die het lukt een gat te slaan in de verdediging van het gevaarlijke Duitse leger. De chemie tussen Brad Pitt en Logan Lerman (Noah en The Perk of Being a Wallflower), die op overtuigende wijze de rol van Norman Ellison op zich neemt, is op het scherpst van de snede, maar heeft ook een ontroerend randje.
Antihelden
De film is geregisseerd door David Ayer, bekend van End of Watch en Sabotage. Met Fury heeft hij een bijzondere invalshoek gegeven aan alle films die al over de Tweede Wereldoorlog zijn gemaakt: namelijk de strijd met de tanks. Van het begin tot het eind is het een meeslepend verhaal waarin je de narigheid voelt die de oorlog met zich meebracht. Met bloedstollende gevechten tussen de machines was het soms nagelbijtend spannend. De hierbij behorende cameratechnieken zijn verbluffend goed waardoor het voor de toeschouwer lijkt alsof deze zelf meerijdt in de tanks. Ayer maakt met zijn interessante keuze om de Amerikanen als de antiheld neer te zetten zeker geen misstap. Minpunt in Fury is een scéne die zich afspeelt in het huis van twee Duitse vrouwen waardoor de film zijn snelheid verliest.
Brad Pitt vult zijn rol, zoals we dat van hem gewend zijn, samen met zijn vijfkoppige team op indrukwekkende wijze in. Ondanks dat de film een tikkeltje aan de lange kant is en de laatste vechtscène een beetje over de top is, waardoor het iets ongeloofwaardig wordt in verhouding tot de rest van de film, blijft het van het begin tot het einde zeker de moeite waard om te blijven kijken.
EIGEN MENING
Ik heb op vrijdag 24 november de film Fury gezien. Gezien ons gezinnetje nog eens samen was wouden we er in de avond iets gezellig van maken. Dus besloten we een film te kijken. Misschien niet direct de film om het gezellig te maken maar wij houden toch wel van geschiedenis en actie, dus dit leek ons de gepaste film om naar te kijken.
In het begin van de film kwam vooral Brad Pitt in beeld. Er wordt zeer duidelijk getoond hoe hij zijn menselijkheid en die van zijn team probeert te bewaren. In het begin zijn alle scènes vrij rustig en is er niet echt veel spektakel. Er wordt volgens mij in het begin enkel veel aandacht gegeven aan het doel van het team, namelijk het bezette gebied veroveren. Hier wordt ook al hun woonplaats weergegeven en de ruimte waarin ze zich bevinden. Alles is zeer duidelijk en dat is, vind ik ,zeer goed omdat het over de oorlog gaat. En omdat er al zoveel films hierover zijn gemaakt vind ik directe situering in tijd en ruimte zeer belangrijk.
Wanneer ze dan in hun basiskamp aankomen wordt hun dode teamlid vervangen door een onzekere jongen die nog maar pas in het leger zit. Hoe de jongen wordt ingewijd vind ik nog al “sec” en vrij ondermaats. Hij moet een paar Duitsers afknallen om er echt bij te horen en wordt er toe verplicht zijn empathie op zij te zetten. Dit gebeurt op een vrij cliché manier: er vindt een zeer emotionele scene plaats waarna de jongen ineens zijn empathie aan de kant kan schuiven. Ik vind het wel vrij goed gedaan van de regisseur door er een emotioneel aspect aan vast te hangen maar de overgangen vind ik vrij slecht. Dit komt omdat ik al een paar andere oorlogsfilms gezien heb.
Tegen het einde van de film lijkt dat het team echt in de problemen zit en dan komen we aan “de” heroïsche scene van de film. Ik ben het zeker eens met de recensie dat het vrij voorspelbaar is dat de zwakste , “the underdog” uiteindelijk het onderspit delft en overleefd. Hun laatste nacht in die tank is vrij goed gefilmd maar het uiteindelijke gevecht lijkt eerder op een slachtpartij waar de Duitsers letterlijk kanonnenvlees zijn. De heroïek schuift iets teveel naar voor na een poging tot “de realiteit” , vind ik. In deze scene vind ik vooral de camerastandpunten echt wel goed. De overgang van personage naar personage maar ook de kant van de vijand. Het einde vind ik zeer goed weergegeven. Als het ware een drone met een camera stijgt op boven de tank na de bevrijding van de jongen.
Het beste stuk vind ik de bizarre maar veelbetekende scene van een aantal teamleden die rusten in een woonkamer in een net veroverd dorpje. Er wordt mooi weergeven wat er zoal gebeurd wanneer soldaten zich laten verwennen door de plaatselijke bevolking. Vooral de weinige woorden die gesproken worden en de stilte die zeker nodig is in zo’n een oorlogsklassieker, is de moeite waard. Een mooie, verzorgde oorlogsfilm die net iets te hoog wilt grijpen maar toch de moeite waard is omwille van z’n harde geschiedenisles. Zo vat ik deze film samen.
0 notes