Tumgik
praktijkmkn · 3 years
Text
De praktijk
Visie
Samen met de cliënt ontspannen, in vertrouwen en verbinding vanuit liefde voor de klacht(en), werken aan verbetering van de hulpvraag en op zoek naar de voor de cliënt juiste oplossing voor dat moment. Missie
De cliënt begeleiden in zelfregulatie, zelfredzaamheid en het zelf herstellend vermogen. Waardoor de cliënt de beste therapeut wordt over de eigen hulpvraag en klacht(en).
Met als doel dat het geleerde en geïnspireerde wordt geïntegreerd en geconditioneerd in het dagelijks leven voor een bijdrage aan verbetering van kwaliteit van leven.
De werkwijze
Aan de hand van intake, anamnese en onderzoek wordt gesproken over de klacht(en). We gaan met elkaar uitgebreid op zoek naar de juiste hulpvraag. Hiervoor wordt een behandeltraject opgesteld en het plan van aanpak besproken. Het allerbelangrijkst is de hulpvraag. Dit is tevens het einddoel van het behandeltraject. Dit geeft een indicatie van wat we gaan doen en op welke wijze. Elke klacht en elk persoon heeft een andere manier van aanpak en een ander doel. Soms is overleg of samenwerking met andere disciplines nodig om beter in de hulpvraag te voorzien. Hiervoor wordt vooraf eerst (schriftelijk) toestemming gevraagd.
De frequentie van de behandeling is in overleg en afhankelijk van de hulpvraag waarvoor men komt. Samenwerking, met gelijkwaardige inzet en energie, zorgt voor een effectief en efficiënt resultaat. Door het procesmatig handelen vindt er regelmatig een evaluatie plaats. Dit is om inzicht te krijgen in hoe het gaat, wat er nog mag gebeuren en of het plan van aanpak nog wel de juiste is. Regelmatig wordt tijdens het traject door recente inzichten de hulpvraag bijgesteld. Bij aanvang van de behandeling is een verwijzing gewenst.
Het tarief is 44,00 euro per half uur. (Indien van toepassing geldt een aan huis toeslag)
0 notes
praktijkmkn · 3 years
Photo
Tumblr media
Marlous Noorlander
0 notes
praktijkmkn · 3 years
Text
Over mij
Hallo, Ik ben Marlous Noorlander. 
Manager van een 6-koppig gezin, samen met Wietse en 4 kinderen. Ik hou van muziek luisteren, concerten en festivals bezoeken, kamperen, motor- en autorijden, wandelen, in de natuur zijn, tennissen, padellen, snowboarden, surfen, zeilen, kleding naaien, creatief bezig zijn, lezen, podcasts luisteren en mensen ontmoeten. Ik laat mij graag inspireren door alles en iedereen die ik mag ontmoeten, maar ook door boeken en podcasts. Ik inspireer daarmee ook graag anderen om met elkaar de wereld een klein beetje mooier te maken.  
Sinds 2003 ben ik praktiserend logopedist. Destijds werkzaam in verschillende vrij gevestigde praktijken. Direct na de opleiding ben ik als docente en studiebegeleidingscoach aan de slag gegaan op de opleiding Logopedie aan de Hogeschool Rotterdam. Daarnaast heb ik gewerkt bij Mister Dutch te Rotterdam in het NT2 onderwijs. Hierbij begeleidde en coachte ik allochtone leerkrachten in hun leertraject Nederlands als tweede taal. Sinds oktober 2011 heeft de kans zich voorgedaan een eigen praktijk aan huis te starten in Mijnsheerenland. Tot op heden nog steeds naar mijn zin. 
Ik heb logopedische certificaten op het gebied van Oro-Myofunctionele Therapie (OMFT), dit heeft betrekking op afwijkende mondgewoonten, slikken en articulatie, Hyperventilatie, Disfunctioneel ademen, COPD, ASTMA en Chronische bronchitis, Stressfysiologie en de MARM. Verder ben ik bijgeschoold in stem, stotteren en slikken d.m.v. het bijwonen van congressen en symposia. Ik heb ook een bijdrage mogen leveren aan het boek ‘Stotteren van theorie naar therapie’ van C. Winkelman e.a. 
Als docent op de Hogeschool Rotterdam ben ik opgeleid tot 'coach en studiebegeleider'. Verder heb ik certificaten van 'verbindende communicatie met kinderen' en ‘geweldloos communiceren’, wat betrekking heeft op het begeleiden en coachen van ouders en kinderen in de communicatie. Daarnaast richt ik mij op vroegtijdige signalering bij (jonge) kinderen op mogelijk aanwezig logopedische problemen. In opdracht van basisscholen coach en begeleid ik o.a. de leerkrachten hoe zij nog beter logopedische problemen bij kinderen vroegtijdig kunnen signaleren door middel van 'Logopedie in een notendop'. Tevens screen ik kinderen in groep 2 vanuit het Logopedisten Collectief Hoeksche Waard (LCHW). Zie voor meer info. www.logopedisten-hoekschewaard.nl
Sinds 2013 ben ik ook Adem- en Ontspanningstherapeut (AOT) volgens de methode van dr. J.J. van Dixhoorn. Hierbij wordt gekeken of door afname van onnodig verhoogde spanning verdeling in het lichaam en functionele ademing de klachten afnemen en/of zelfs verdwijnen. Hiermee wordt de interne zelfregulatie  aangesproken.
Sinds 2017 ben ik ook kindercoach vanuit de Kernvisiemethode, krachtig anders leren. Hier wordt op zoek gegaan naar de intrinsieke leermotivatie van het kind, de sociaal emotionele blokkades weggenomen en op een andere leer manier de stof geautomatiseerd. Waardoor het kind makkelijker mee komt op school met de juiste motivatie, zelfvertrouwen en sociaal-emotionele ontwikkeling. 
Ik ben geregistreerd in het kwaliteitsregister voor paramedici (KP), Aangesloten bij het Logopedisten collectief Hoeksche Waard (LCHW). 
Sinds 2021 ben ik Hypnotherapeut gevolgd bij Hypnose Instituut Nederland (HIN). Middels diepe ontspanning en ademregulatie wordt gewerkt met het slimme onbewuste. Dit helpt en/of ondersteunt bij het reduceren van stress, (onbewust aanwezige) angsten, regressie, neuro linguïstisch (her)programmeren (NLP), cognitief herstructureren, verandering van gedrag, gevoelens en emoties waarbij het slimme onbewuste wordt aangesproken. Kom je tot de essentie, jouw waarden, waarom jij bepaald gedrag onbewust doet kun je jouw gedrag, gevoelens en emoties vanuit die waarden bewust veranderen. 
“Je hebt het niet je doet het” aldus Edwin Selij oprichter van HIN spreekt mij zeer aan om het intern dialoog mee aan te gaan. 
Tot slot: Het mij blijven ontwikkelen en verdiepen vind ik leuk en zinvol voor mijn persoonlijke ontwikkeling als mens, maar ook als therapeut. Daar besteed ik graag veel aandacht aan. Mijn interesses zijn heel breed. Van intuïtieve ontwikkeling, mediamiek, geweldloos communiceren, yoga, mediteren, hypnose, reïncarnatietherapie en magnetiseren. Ik heb hiervoor verschillende modules gedaan en certificaten gehaald.
Ik vind het een leuke uitdaging om mensen te coachen en te begeleiden in hun eigen klacht, kracht en hulpvraag. Zoveel mogelijk zorg op maat, vanuit nieuwsgierigheid, openheid en eerlijkheid. Zodat ik samen met de cliënt de specifiek individuele hulpvraag, het einddoel, naar tevredenheid mag bereiken. 
Hopende op een fijne samenwerking. Graag tot ziens in de praktijk,
Zonnige groet,
Marlous Noorlander
0 notes
praktijkmkn · 3 years
Text
Contact
Praktijk MKN
Marlous Noorlander
Vingerling 6
3271 VD Mijnsheerenland
T 0186-848531
De praktijk is makkelijk toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid voor de deur.
0 notes
praktijkmkn · 3 years
Link
Druk op het aanmeldformulier hierboven. U wordt doorgelinkt naar het formulier. Deze graag zo volledig mogelijk invullen. Vervolgens nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Alvast bedankt. 
0 notes
praktijkmkn · 3 years
Photo
Tumblr media
0 notes
praktijkmkn · 3 years
Text
Adem en Ontspanning
Door het bewust reguleren van de basisspanning en het verkrijgen van een functionele ademing reageren de klachten. De primaire levensbehoefte voor kwaliteit van leven van ons lichaam is functionele ademing en veiligheid (ontspanning). Daarvoor gaan we op zoek naar functionele spanningverdeling, functionele ademing en herstel van de vorm van het skelet.
Door simpele oefeningen en het procesmatig handelen gaan we het intern dialoog aan met het lichaam en hoofd. Waarom doet het lichaam wat het nu doet? Wat is de daadwerkelijke behoefte?
Door daar antwoorden op te krijgen word je 'therapeut' van je eigen lichaam en welbevinden op lange termijn.
Door middel van simpele instructies, oefeningen en manuele technieken wordt eerst in vier á vijf sessies bekeken of deze methode bij je past. Reageren de klachten op spanningregulatie en functionele ademing in de praktijk. Na deze sessies heb je altijd meer informatie en inzichten waar de klacht mogelijk vandaan komt en wat de oplossing ervoor is.
Door samen op reis te gaan wordt de passende oplossing vanzelf duidelijk. Door de verschillende processen spanningvermindering, functionele ademing, aandachtsverschuiving, lichaamsbewustwording, herstel van evenwicht en cognitief herstructureren wordt het intern dialoog aangesproken en wordt het functioneren en herstel van het lichaam in gang gezet. Hierdoor ontstaat het zelfherstellend vermogen van het lichaam (on)bewust.
Mogelijke klachten
Spanningregulatie en functionele ademing zijn zinvol bij klachten als hyperventilatie klachten, gespannenheid, maar ook vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen, burn-out. Ook psychische klachten zoals angst, depressie, fobieën, paniek of traumaverwerking.
Functionele problemen van houding, adem, stem, stotteren en afwijkende mondgewoonten. Het bewegen, verbetering van rompbalans, rug- en nekklachten. Scoliose, chronische pijn, RSI en whiplash. Tot slot ook voor spanningsproblemen bij klachten t.g.v. een medische diagnose zoals bij hart- en longpatiënten, diagnose kanker, parkinson, ALS of MS.
0 notes
praktijkmkn · 3 years
Text
Ervaringen cliënten Adem & ontspanning
“De kracht zit hem in de eenvoud en het feit dat de instructies nauw aansluiten bij wat je toch al doet.”
“Simpele dingen geven grote veranderingen en het bewerkstelligen van eenvoudige instructies kunnen grote effecten hebben.”
“Je vervelen is een zinvolle bezigheid!”
“Ik kan nu voldoende rustmomenten creëren” 
“Voldoende rustmomenten zijn nodig om een actie vol te kunnen houden”. 
“Ik heb veel aan de oefeningen gehad toen ik Corona kreeg en heel erg benauwd was, waardoor ik vlot herstel had.”
“Ik kan weer vrij leven zonder angst om flauw te vallen, ik durf weer weg te gaan en mensen te ontmoeten.”
“Ik kan weer full time werken. Ik durf meer mezelf te zijn doordat ik niet meer duizelig ben en mijzelf heb mogen leren kennen door vertrouwen te krijgen in mijn lijf en hoofd. Zij werken weer samen. Dat is heel fijn. Geen gevechten meer in meer hoofd en geen gepieker meer.”
"Adem en Ontspanning Therapie heeft mij weer naar de horizon laten kijken. Ik ben mezelf aan het herontdekken en kijk positiever de wereld in"  aldus een cliënt met medisch onverklaarbare lichamelijk klachten.
“Adem en Ontspanning Therapie heeft mij meer lucht gegeven door minder inspanning. Een meer ontspannen leven!” aldus een COPD cliënt.
“Adem en Ontspanning Therapie heeft ervoor gezorgd dat k lekkerder in mijn vel zit. Dat ik me ervan bewust ben dat ik ook wel eens een hangmat-momentje nodig heb. En dat ik het mezelf ook gun, omdat ik daarna weer een stuk meer ontspannen ben en er weer tegen kan. en dat door hele fijne oefeningen die heel makkelijk uitvoerbaar zijn. Dank je wel, Marlous, voor deze ervaring!”, een cliënt met lichamelijke klachten als gevolg van hyperventilatie.
“Aangezichtspijn na 14 jaar weer pijnvrij: ik kan weer lachen, grapjes maken en blij zijn”, cliënt met klachten als gevolg van Cranio Mandibulaire Disfunctie.
'Eigenlijk kwam ik in eerste instantie voor mijn stem, maar ik heb helemaal geen rugpijn meer, ook fijn'
'Nu ik merk hoe het is als de adem gewoon ademt, merk ik dat ik helemaal geen moeite meer hoef te doen; heerlijk zonder gedoe ademen'
'Ik ervaar nu minder gedoe in mijn lijf, hierdoor kan ik veel beter slikken en heb ik geen gevoel meer dat er iets in mijn keel zit… ik denk dat ik mij gelijk ga inschrijven voor een koor, ik kan weer zingen', cliënt met globus gevoel waardoor ook moeite met slikken.
'Mijn thee-moment is verlaagd, ik zit nu meer op een hangmat-moment, mij krijg je voorlopig niet meer uit de stoel; hetzelfde gevoel alsof ik op vakantie ben’.
'Ik had niet gedacht dat liggen op een matje zo heerlijk kon zijn'
'Ik heb tijd genoeg, ik heb ruimte genoeg ik heb lucht genoeg…. wist niet dat die woorden zoveel met mij konden doen; alleen al bij het idee kom ik sneller in mijn thee moment (ontspanning) en bij mezelf daardoor laat ik direct gedoe los.'
'Vreemd om te ervaren hoe het is als je hoofd leger is, wat een effect heeft dat op mijn spanning in het lichaam.'
'Ik dacht dat ik wel mijn hoofd leeg kon maken, maar de afgelopen week is mij opgevallen dat ik 90% aan mijn werk denk.' Nu ik ervaren heb wat het is als mijn hoofd leeg is wil ik dat veel vaker; rust in mijn hoofd geeft rust in mijn lijf…
'Ik voel mijn voeten stevig op de grond, dat geeft zelfvertrouwen'.
0 notes
praktijkmkn · 3 years
Text
Krachtig anders leren
Krachtig anders leren & coaching van de sociaal-emotionele ontwikkeling
De methode leert kinderen (en volwassenen) diverse technieken aan om lesstof zelf visueel op te slaan en blijvend te kunnen reproduceren. Zij worden zelf verantwoordelijk voor de oplossing, er wordt dus ook veel aandacht besteed aan het opbouwen van de intrinsieke motivatie.
Het doel van deze coaching is om het kind op een natuurlijke manier vanuit zijn/haar eigen persoonlijke kracht te laten leren. En het resultaat hiervan is dat het kind weer plezier krijgt in leren wat natuurlijk zijn weerslag heeft op de motivatie van het kind.
Sociaal-emotionele problemen en gedragsproblemen.
Veel kinderen met leerproblemen ontwikkelen sociaal-emotionele problemen en/of gedragsproblemen. Dat is ook niet zo gek. Als je maanden, of soms jaren, niet voldoet aan wat het systeem van je wil, dan word je daar doodongelukkig van. Veel van deze problemen verdwijnen tijdens de coaching sessies waarbij de methode wordt ingezet om met leerproblemen aan de slag te gaan. Het kind ontdekt dat het een heleboel meer kan dan het zelf – en vaak ook zijn omgeving – dacht. De inspanningen die het kind doet leveren snel resultaat op, waardoor het kind zich sterker gaat voelen en meer zelfverzekerd.
Daarnaast worden ook de sociaal-emotionele problemen en gedragsproblemen aangepakt. Het kind is in staat het probleem visueel te maken en kan het daardoor zelf veranderen.
0 notes
praktijkmkn · 3 years
Text
Quotes.....
'Als het niet zo gaat zoals het moet, dan moet het maar zo gaan zoals het gaat!'
'Zorgen moet je doen, niet maken'.
'Ervaring is wat je krijgt als je niet krijgt wat je wilt'.
'Zwijgen' betekent niet 'niets te zeggen hebben', zomin als 'spreken' hetzelfde is als 'kletsen'.
'Het is simpel als je het snapt'.
'Als je wilt leren doen, dan moet je doen wat je wilt leren'.
'Je identiteit; je bent een herinnering van wat je hebt gedaan'.
'Morgen zal je nog mooier zijn met de ervaring van vandaag'.
0 notes
praktijkmkn · 3 years
Text
Privacyreglement
Praktijk MKN voldoet aan de eisen van de AVG. Hier kunt u het privacyreglement teruglezen. 
Inleiding
Wij vinden het belangrijk dat de privacy van onze cliënten goed is geborgd. Dit privacyreglement beschrijft hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, waaronder medische gegevens. Als u vragen heeft over het privacyreglement kunt hiermee terecht bij uw behandelaar. Ook kunt u een e-mail sturen naar [email protected] of telefonisch contact opnemen op telefoonnummer 
0186-848531.
Artikel 1 Definities
In dit privacyreglement wordt aan onderstaande begrippen de navolgende betekenis gegeven:
Gegevens De gegevens die betrekking hebben op een persoon
Praktijk Praktijk MKN verwerkingsverantwoordelijke
Cliënt Een cliënt van de praktijk Verwerking een bewerking of geheel van bewerkingen met betrekking tot gegevens of geheel van gegevens al dan niet uitgevoerd via geautomatiseerde procedés, zoals het verzamelen, vastleggen, ordenen, structureren, opslaan, bijwerken of wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, verstrekken door middel van doorzending of op andere wijze ter beschikking stellen, aligneren of combineren, afschermen, wissen of vernietigen van gegevens (artikel 4 lid 2 Algemene Verordening Gegevensbescherming)
Artikel 2 Toepasselijkheid
Dit privacyreglement is van toepassing op alle verwerkingen van persoonsgegevens door de praktijk die betrekking hebben op cliëntenzorg.
Artikel 3 Doelen
De praktijk kan de gegevens verwerken voor de volgende doelen:
(i) het verlenen van zorg;
(ii) het declareren van verleende zorg bij de cliënt of zorgverzekeraar;
(iii) ten behoeve van kwaliteitsdoeleinden;
(iv) wetenschappelijk onderzoek.
Artikel 4 De gegevensverwerking
1. Om goede zorg te kunnen verlenen worden gegevens over de behandeling vastgelegd in een dossier. Uw behandelend therapeut heeft wettelijk een dossierplicht. De behandelingsovereenkomst vormt de grondslag voor het mogen verwerken van de gegevens. Alleen uw behandelend therapeut en anderen die rechtstreeks betrokken zijn bij uw zorgvraag hebben toegang tot de gegevens voor zover dat nodig is om goede zorg te kunnen verlenen. Daarnaast worden de gegevens gebruikt om de verleende zorg te kunnen declareren.
2. Als zorgaanbieder is de praktijk wettelijk verplicht te zorgen voor systematische bewaking van de kwaliteit van de geboden zorg. De gegevens kunnen daarvoor worden gebruikt. Wij zullen daarbij niet meer gegevens verwerken dan nodig is. Ook worden gegevens daar waar mogelijk gepseudonimiseerd of geanonimiseerd zodat deze niet (direct) herleidbaar zijn tot individuele personen.
3. Als wij uw gegevens gebruiken voor wetenschappelijk onderzoek zal hiervoor voorafgaand om uw toestemming worden gevraagd, tenzij dat niet mogelijk blijkt en de wet toestaat dat de gegevens zonder toestemming van de cliënt worden gebruikt. Wij zullen in beide gevallen niet meer gegevens verwerken dan nodig is. Ook worden gegevens daar waar mogelijk gepseudonimiseerd of geanonimiseerd zodat deze niet (direct) herleidbaar zijn tot individuele personen.
4. Zorgverzekeraars met wie de praktijk een overeenkomst heeft controleren of gedeclareerde zorg rechtmatig is verleend. Zij kunnen in het kader van materiële controle inzage verlangen in dossiers. De praktijk is gehouden om hieraan medewerking te verlenen.
5. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld, tenzij sprake is van een van de hiervoor genoemde situaties of als u ons hiervoor schriftelijk toestemming heeft gegeven.
Artikel 5 Beschrijving van de gegevens
De navolgende gegevens kunnen worden verwerkt:
- naam
- adres/contactgegevens
- geboortedatum
- BSN nummer
- medische gegevens
- naam huisarts/andere zorgverleners
- gegevens van de ouder(s)/wettelijk vertegenwoordiger
Artikel 6 Rechten
1. Als cliënt heeft u het recht te weten dat gegevens over u worden verwerkt. Wij informeren u daarover in algemene zin door middel van dit privacyreglement. Wij, in het bijzonder uw behandelend therapeut, informeert u ook in specifieke gevallen, bijvoorbeeld als een brief aan de huisarts wordt gestuurd over de voortgang of einde van de behandeling.
2. U heeft als cliënt het recht op inzage in uw gegevens. Ook kunt u een kopie opvragen van het dossier waarin uw gegevens staan. Wij nemen een verzoek tot inzage of kopie zo snel als mogelijk in behandeling. Een kopie wordt bij voorkeur ‘in handen’ gegeven, waarbij wij vragen u te legitimeren met een geldig identiteitsbewijs. Deze voorzorgsmaatregel is om te voorkomen dat uw gegevens bij onbevoegden terechtkomen. Ook biedt het persoonlijk overhandigen de mogelijkheid om eventuele vragen te beantwoorden.
3. U heeft als cliënt het recht om rectificatie te verzoeken als sprake is van een onjuist- en/of onvolledigheid in uw gegevens. Wij zullen eventuele onjuist- en/of onvolledigheden zo snel als mogelijk aanpassen.
4. Als u gegevens wilt laten vernietigen kunt u daartoe een verzoek indienen. Wij vragen u om dit verzoek schriftelijk te doen en indien het om medische gegevens gaat zo mogelijk de beweegredenen te vermelden. De behandelend therapeut beoordeelt binnen drie maanden na het verzoek of tot vernietiging wordt overgegaan. Als er een zwaarwegende reden is om het verzoek niet in te willigen, bijvoorbeeld als het informatie betreft die van aanmerkelijk belang is voor een ander dan de cliënt, kan besloten worden om niet tot vernietiging over te gaan. Als uw verzoek wordt afgewezen doen wij dat gemotiveerd.
5. U kunt als cliënt een verklaring laten toevoegen aan uw dossier. Wij verzoeken u om deze verklaring aan uw behandelend therapeut te overhandigen zodat dit aan uw dossier kan worden toegevoegd.
6. Bij het uitoefenen van rechten als beschreven in dit artikel geldt ten aanzien van minderjarigen en onder curatele gestelde personen het volgende:
- Betreft het een minderjarige tot 12 jaar dan worden de rechten door de wettelijk vertegenwoordiger, doorgaans zijn dit de ouders, uitgeoefend;
- Betreft het een minderjarige in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar dan worden de minderjarige en diens wettelijke vertegenwoordiger uitgeoefend;
- Betreft het een minderjarige vanaf 16 jaar dan kan de minderjarige zelf de rechten uitoefenen;
- Betreft het een persoon die onder curatele is gesteld dan worden de rechten door de wettelijk vertegenwoordiger uitgeoefend.
Artikel 7 Bewaartermijn
1. Het dossier met behandelinformatie wordt gedurende vijftien jaar na afloop van de behandelingsovereenkomst bewaard, tenzij goed zorgverlenerschap met zich meebrengt dat de gegevens langer worden bewaard.
2. Voor dossiers met behandelinformatie van minderjarige personen geldt dat de bewaartermijn van vijftien jaar begint te lopen vanaf de leeftijd van 18 jaar.
3. In andere gevallen dan in dit artikel vermeld worden gegevens niet langer bewaard dan nodig is voor het doel.
4. Uitzondering op het voorgaande in dit artikel is van toepassing als op uw uitdrukkelijk schriftelijk verzoek gegevens zijn vernietigd.
Artikel 8 Geheimhouding
Wij gaan vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om. Dit betekent dat wij gegevens niet aan derden verstrekken behoudens de hierna genoemde uitzonderingen. Ook leggen wij een geheimhoudingsverplichting op aan onze medewerkers en externe partijen die de praktijk inschakelt ten behoeve van onze activiteiten, zoals bijvoorbeeld leveranciers van software.
Uitzondering op de geheimhoudingsverplichting is uitsluitend mogelijk als:
- u hiervoor schriftelijk toestemming heeft gegeven;
- het verstrekken van de gegevens noodzakelijk is voor een goede zorgverlening en de ontvanger, bijvoorbeeld de huisarts, eveneens betrokken is bij de zorgvraag;
- er zwaarwegende redenen zijn om het medisch beroepsgeheim te doorbreken, bijvoorbeeld als sprake is van een noodtoestand in de zin van een conflict van plichten of bij signalen die wijzen op kindermishandeling en/of huiselijk geweld; of
- wij daartoe gehouden zijn op grond van een wettelijke verplichting of in een kracht van gewijsde gegane rechterlijke uitspraak.
Artikel 9 Informatiebeveiliging
Wij nemen alle passende technische en organisatorische maatregelen die redelijkerwijs mogelijk zijn om de beveiliging van uw gegevens te waarborgen. Dit betreft onder meer:
(a) het gebruik van beveiligde en versleutelde verbindingen;
(b) wij voldoen aan de NEN 7510, NEN 7512 en NEN 7513;
Ook voeren wij met enige regelmaat een data protection impact assessment (DPIA) uit. Een DPIA houdt in dat privacy risico’s worden geïnventariseerd en zo nodig worden maatregelen genomen.
Artikel 10 Functionaris gegevensbescherming
1. De praktijk heeft een functionaris gegevensbescherming aangesteld.
2. De functionaris gegevensbescherming heeft tot taak binnen de praktijk toezicht te houden op de gegevensverwerking. Ook houdt de functionaris gegevensbescherming toezicht op de naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
Artikel 11 Wijzigingen
De praktijk kan het privacyreglement eenzijdig aanpassen, bijvoorbeeld als de wetgeving wijzigt. Wij zullen u in dat geval via onze website  www.praktijkmkn.nl informeren.
Artikel 12 Klachten
Hoewel wij al het nodige doen om uw privacy te borgen kan het zijn dat u niet tevreden bent over de wijze waarop uw gegevens worden verwerkt. Als u een klacht heeft kunt u dit bespreken met uw behandelaar of de klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris is te bereiken op 0186-848531 of per e-mail [email protected]. Ook kan schriftelijk een klacht worden ingediend bij Marlous Noorlander, praktijkhouder, gevestigd te Vingerling 6, 3271 VD te Mijnsheerenland. Het staat u te allen tijde vrij om uw klacht bij de Autoriteit Persoonsgegevens in te dienen. Versie d.d. 01-07-2022
0 notes
praktijkmkn · 3 years
Text
Hypnotherapie
“je hebt het niet, je doet het”
Taal zorgt voor hypnose. Taal maakt dat wij onbewust interpreteren en gedragingen doen die wij niet meer herkennen in ons waarom. Zo worden wij dagelijks door iedereen in onze omgeving door taal gehypnotiseerd van ouder(s), werkgever, collega’s, de politiek, media, school etc. Vanuit de (massa)hypnose zijn wij (goed bedoeld) opgevoed en gedragen wij ons op een bepaalde manier. Wat als ons slimme onbewuste ons stuurt vanuit die hypnose van opvoeding, ervaringen en dat ‘stemmetje’ in ons hoofd. We doen ons uiterste best maar toch.... Hier ontstaat vaak een hulpvraag. Het lichaam trapt op de rem, geeft signalen af, situaties worden gemeden of het hoofd komt niet meer tot rust. Het zoeken naar het waarom en daarbij de meest passende oplossing. Dit proces doen we vaak bewust en repeteren we tot in den treure in ons ‘mind’ totdat er een alternatief is gevonden waar je op dat moment oké mee bent. Terwijl de ‘echte’ oorzaak, de trigger waardoor iets ontstaat, voorbeeld angst, fobie, stress, telkens dezelfde valkuilen, piekeren, onzekerheid, moeite met relaties, terugkerend gedrag waarop je jezelf veroordeelt of je omgeving, niet echt is opgelost. De echte allereerste oorzaak van je gedrag ligt vaak heel ergens anders wat alleen jouw slimme onbewuste voor jou zichtbaar maakt. Dat kan iets heel kleins zijn waar bovenop gestapeld wordt in de ervaring van het leven. Waar uiteindelijk een gestapelde ervaring de trauma kan zijn. Je bewuste denkt vaak te logisch en te dichtbij huis. Door diepe ontspanning en veiligheid kan het slimme onbewuste worden aangesproken en de gebeurtenissen neutraliseren. Herinneringen worden her-innert door de emotie die eraan gekoppeld is in een situatie. Wordt de emotie uit die situatie gehaald in het hier en nu dan is het geen trauma meer en weg hypnose. Het fobie is opgelost, de ervaring geneutraliseerd en is geen voedingsbodem meer voor onzekerheid, angst of stress. Je bent niet meer je fobie, angst of stress, omdat je onbewuste het niet meer doet.
Het boek “je hebt het niet, je doet het”  auteur Edwin Selij inspireerde mij tot de vraag. Wat als dit intern dialoog met je onbewuste wordt gevoerd? Wat zal dat doen met je kwaliteit van leven vanaf nu? Dat is een reis die ik graag met de client zou willen maken om kwaliteit van leven te verbeteren.
0 notes