Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/kedi-evi-yapimi/
Kedi Evi Yapımı ve Gerekli Malzemeler
Hayvanlar arasında sokakta en çok karşımıza çıkanlar dostlarımız kedilerdir. Sokak kedilerimize sevgi, ilgi, merhamet göstermek ise tüm insanların yapması gereken bir şeydir. Özellikte geçirmekte olduğumuz kış mevsiminde, soğuk havalarda kedilerimize güvenli, sıcak bir yuva yapmak onların sağlığı için oldukça önemlidir. Evlerimizde bakılan kedilerin genellikle yatacak bir yatağa veya bir kedi evine ihtiyaçları olmuyor. Daha çok sıcak evimizin içinde; koltuklarda, yatak üstünde, gardırop içerisinde vs. akla gelmeyecek yerlerde yatmayı tercih ederler. Ancak sokak kedilerimiz için durum maalesef biraz daha zor. Sokakta yaşam şartları onlar için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Özellikle kış mevsimlerinde bir hayli daha zorlaşabiliyor. Bizler de bu zor anlarda onlara faydamızın dokunması adına onlar için bir kedi evi yapabiliriz.
Kedi evi yapımı için evlerimizde bulunan bir çok kullanılmayan eşyayı kullanabiliriz. Sokaktaki minik dostlarımız için kedi evi yapmak için gerekli malzemeleri ve yapılması gerekenleri aşağıda anlattık. Umarız siz de sokaktaki canlarımıza yardımcı olacak bu yuvadan en az bir tane yaparsınız. 😊
En kolayından bir karton koliden de yuva yapabiliriz, uğraşarak bir ahşap ev de yapabiliriz. Tercih size kalmış… İkisinin de yapımını anlatacağız.
Karton Koliden Kedi Evi Yapımı
Gerekli Malzemeler
İlk olarak güçlü, sağlam bir karton koliye ihtiyacımız olacak. Marketlerden, bakkallardan bulabileceğiniz bu karton kutuların içerisine evinizde kullanmadığınız bir battaniye, yastık koyabilirsiniz. Bu sayede minik kedilerin soğuk bir zeminden çok yumuşak, sıcak bir zeminde yatmasını sağlayabilirsiniz. Kedi evini yapacağınız kolinin ön tarafına kedilerin girip çıkabileceği bir pencere yapmalısınız. Evin iç kısmında köşelerine rüzgardan etkilenmemesi adına ağırlık yapacak taş vs. koyabilirsiniz.
Karton kedi evleri ahşaplara göre çok daha hassas olduklarından su almayacak, kedilerin çıkabileceği yüksek bir zemine yerleştirmeniz iyi olacaktır. Evin dışını ise yine su almaması için bir poşetle sarmalısınız. Poşetten ziyade bir straforla dışını kaplamanız aslında çok daha iyi olabilir. Strafor dışarıdan gelecek olan rüzgarı, yağmuru da engelleyecektir. İkisini de yapamıyorsanız eski bir tişörtle de kolinin dışarısını kaplayabilirsiniz. Bu da biraz daha soğuğu ve yağmuru engelleyebilir. Dışını saracağınız malzemeyi koliye zımba yardımı ile sabitlemelisiniz. Pencere kısmını açık bırakmayı unutmayın.
Son olarak yapmış olduğunuz evin içerisine mama ve su kapları koyarak kedilerin beslenmesine de yardımcı olabilirsiniz.
Ağaç Kedi Evi Yapımı
Karton koliye oranla çok daha fazla dayanıklı olan bir kedi evidir. Kullanım açısından karton koliden kedi evi ile aynı olan bu kedi evlerinin farkı oldukça sağlam olmasıdır. Çok daha uzun ömürlü bir kedi evidir. Birkaç düz ağaç veya odun parçasını çivi ile birbirine çakarak resimdeki gibi bir ev yapabilirsiniz. Yine üzerine poşet veya tişört geçirerek daha uzun süre dayanmasına katkı sağlayabilirsiniz.
Faydalanılan Kaynak
https://www.miyhav.com/kedi/kedi-evi-yapimi
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/ankara-kedisi-guzellik-yarismasi-duzenlendi/
3. Ankara Kedisi Güzellik Yarışması Düzenlendi!
Ankara Pursaklar Belediyesi’nde belediye tarafından bu sene üçüncüsü yapılan Ankara Kedisi Güzellik Yarışması’nda kediler güzelliklerini sergilediler, birincilik yarışına girdiler.
Pursaklar Belediyesi’nin düzenlediği güzellik yarışmasına TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşler, TBMM İdari Amiri Orhan Yegin, Milletvekili Nevzat Ceylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve Kaymakam İhsan Kara da eşlik etti. Güzellik yarışmasına 200’e yakın kedi katıldı.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna özellikle köpeklerin petshoplarda satılmasının yanlışlığını dile getirdi. Petshoplardan heveslenerek alındığını, sonrasında sokağa bırakıldığını söyledi. “Sokağa bırakılması çok yanlış” dedi.
Pursaklar Belediyesi Kaymakamı İhsan Kara ise Ankara’nın kedisi gibi özel değerleri olduğunu hatırlattı ve belediye başkanı Selçuk Çetin’i tebrik etti.
Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Ankara kedisinin neslinin tükenmesini engellemek, hayvan sevgisini insanlara aşılamak adına bu yarışmayı düzenlediğine dikkat çekti. “Hayvanlara karşı şiddet değil, sevgi ve merhamet gösterilmelidir.” Dedi.
Yarışmanın sonuçları ise ;
1-Birinci kedi “Pamuk”. Sahibi Rukiye Söğüt.
2-İkinci kedi 1,5 yaşındaki “Pascal”. Sahibi Fadime Aydın.
3-Üçüncü ise “Herkül”. Sahibi Yunus Başıbüyük.
Birinci olan kediye mama ve sahibine Balkan turu hediye edilirken ikinciye mama ve sahibine Antalya turu, üçüncüye ise mama ve sahibine de Karadeniz turu hediye edildi.
Faydalanılan Kaynak
http://www.milliyet.com.tr/kediler-guzellik-yarismasinda-birinci-ankara-yerelhaber-3092648/
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/kedi-sahiplendirme/
Kedi Sahiplendirme Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kedi sahiplendirme olayı gerçekleştirilirken dikkat etmeniz gereken bir çok unsur bulunmaktadır. Kedinizi sahiplendireceğiniz kişilerin seçimi, kedinizin sağlığı, kedinizin psikolojik sağlığı gibi… Kedi sahiplendirme yapacağınız kişinin seçiminde onu sokağa bırakmayacak biri olmasına çok dikkat etmeniz gerekiyor. Malum, günümüzde evden atılan, sokakta yaşamını yitiren kediler çok fazla. Sahiplendirilen kediler asıl sahiplerine bir çocuğun annesine olan ihtiyacı kadar ihtiyaç duyacağı unutulmamalıdır. Bunun farkında olan, ona iyi bakabilecek kişilere sahiplendirilmesine dikkat edilmelidir. Sahiplenen kişi kedinin aşılarını vs. takip edecek, ona sıcak bir yuva oluşturacak, masraflarını karşılayacak bir kişi olması gerekir.
Sahiplendireceğiniz kişinin tecrübeli olmasında ise büyük fayda vardır. Mutlaka ilk defa bakacak olan bir kişi de iyi bakabilir ancak ilk defa kedi bakacak birine göre daha önce kedi beslemiş olan bir kişiye kedi sahiplendirme daha mantıklı bir durum olur. Özellikle yetişkin kediler sahiplendirilirken daha önce kedi besleyen kişilere sahiplendirmek daha doğru olur. İlk defa kedi bakacak kişiler yetişkin kedinin ruh halini, isteklerini anlayamayabilir. Sonucunda kötü bir durum meydana gelebilir. Bu açıdan tecrübe de kedi sahiplendirme hususunda oldukça önemlidir. Kedileri sevmek ile kedi bakımını bilmek arasında büyük bir uçurum vardır. Herkes kedileri sever ancak bakımını bilmeyebilir. Örnek vermek gerekirse sokaktan herhangi birini çevirdiğinizde kedilere süt vermenin faydalı olacağını düşünebilirler. Ancak tam aksine kedilere sütün ne kadar zararlı olduğunu kedi bakımını bilen bir kişi %90 ihtimalle bilir. Tabii kedi bakımı sadece yeme içmeden ibaret değildir. Onların hastalığını, aşılarını, tedavilerini de iyi bilen birine kedi sahiplendirme daha uygun olacaktır.
Kedi Sahiplendirme Konusunda Neler Yapılmalı?
Kedinizi sahiplendireceğiniz kişinin kedinize uygun ortamı hazırladığından emin olmalısınız. Düzgün bir hayatı olup olmadığını bilmelisiniz.
Kedi bakımı için gerekli olan eşyaları bulundurması gerekir. Kediler rutin ve monotonluktan hoşlanan canlılardır. Onlar için değişiklik pek hoş bir durum değildir. İlk sahibi olarak kedinizin eşyalarını verebilirsiniz. Veya yeni alacaksa da bir defa alıp sonrasında mecbur kalmadıkça bu eşyaları değiştirmemelidir. Örneğin mama kabı, kum kabı, yatakları değiştirmemelidir.
Sahiplendirilecek kişinin yaşı, medeni hali de önemlidir. Kimi zaman eşlerden biri kedi sahiplenmek isterken diğeri istememektedir. Bu gibi durumlarda istenmeyen sonuçlar meydana çıkabileceğinden iki tarafın da istemesi önemlidir. Öğrenciler tarafından sahiplenmek istenen kediler için ise çok daha zordur. Öğrencilerin düzenli bir hayatı olmaması, anne evine döndüklerinde ailenin istememesi ile yine olumsuz sonuçlar meydana gelebiliyor. Bu sebepten öğrenciye sahiplendirmemekte fayda var. Sürekli dışarıda olan bir kişiye de kedi sahiplendirilmemelidir. Sürekli evde yalnız kalan bir kedi mutlu olamayabilir. Bakımı aksatılabilir.
Ev kedilerinin sahiplendirilirken yine sıcak bir eve ihtiyaçları olur. Sahiplenecek kişinin ona sıcak bir yuva sunması önemlidir. Bahçeli evlerde kedi bakımı da oldukça faydalıdır aslında ancak buna alıştırılmalı, çok dikkatli davranılması gerekmektedir. Kedinin bahçeden kaçamayacağı bir yer olmalıdır. Apartman bahçesi yerine evin kendine ait bir bahçe olması önerilir.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi tecrübe kedi sahiplendirme konusunda çok önemlidir. Tecrübesiz kişilerdense tecrübe sahibi kişilere kedi sahiplendirmek daha uygun olur. Tecrübesiz kişilerin kediyi bırakma, terk etme, bakamama ihtimali daha yüksektir.
Faydalanılan Kaynak
https://patiliyo.com/kedi-sahiplendirme-nasil-olur/
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/muhabbet-kuslari-yumurtlama/
Muhabbet Kuşları Yumurtlama ve Kuluçka Süresi
Muhabbet kuşlarında üreme, yavrulama yumurtlama yöntemi ile gerçekleşmektedir. Bu yazımızda muhabbet kuşlarının yumurtlama süreleri, kuluçkada kalma sürelerini inceleyeceğiz.
Muhabbet kuşları yumurtlama belirtileri nelerdir?
Muhabbet kuşları yumurtlama belirtilerinin fiziksel olanları sık sık dışkı bırakma, iştahta artmadır. Bu dönemde kuşunuzun dışkısında fark edilebilir bir büyüme görülebilir. Başta bu belirtiler olmak üzere zaman geçtikçe kuşunuzun karnındaki şişliği de fark edebilirsiniz. Aynı zamanda muhabbet kuşlarında bir agresiflik, sık sık tüy kabartma gibi durumlar da görülmesi olağandır. Kuşunuz bu dönemde halsizleşebilirler. Gaga taşını daha fazla gagalayabilirler. Sinirli ve saldırgan hallerde bulunabilirler.
Muhabbet kuşları kuluçka süreci nasıldır?
Yetişkin, olgunluğa erişmiş olan muhabbet kuşunuz bir senede 1-2 defa kuluçkaya yatarlar. Bu kuluçka süresi ortalama 20 gündür. Kuluçka dönemi dişi kuş için çok zorlu bir süreçtir. 20 gün boyunca tek başına kuluçkaya yatar, erkek muhabbet kuşunun ona yardımcı olmasını bekleyecektir. Erkek muhabbet kuşu dişisine beslenme konusunda yardımcı olur.
Kuluçka döneminde kuşlarınızı çok iyi takip etmelisiniz. Onu sıkmadan, sakince gözlemlemelisiniz. Dişi kuş kafeste değilken kafesin temizliğini yapmalı, hijyenini sağlamalısınız. Bu dönemde kuşunuza karşı çok hassas olmalısınız. Anne kuş sık sık rahatsız edilmekten, kafesi ile uğraşılmasından, kafesinin yerinin değiştirilmesinden hoşlanmayacaktır.
Muhabbet kuşları yumurtlama süreci nasıldır?
Kuluçka süresinin sonunda yavrular yumurtalarından çıkacaklar. İlk çıktıklarında gözleri kapalı, tüysüz olurlar. Yavrular anneleri tarafından ısıtılıp beslenirler. Anne muhabbet kuşu bu süreçte yavrularını “Kursak Sütü” adı verilen sıvı ile beslerler. Bu dönemde de kafese çok yaklaşmadan, onları ürkütüp korkutmadan takip etmelisiniz. Bu sırada annenin yavrularını yeterince besleyemediğini fark ettiğinizde veteriner hekime danışmalısınız. Yavruları nasıl besleyeceğiniz konusunda veterinerinizden destek almalısınız.
Bu süreçte kafeste yavrulardan hayatını kaybedenlerin olması mümkündür. Hayatını kaybeden yavrular diğer yavrulardan ve anneden uzaklaştırılmalıdır. Ölü yavrular diğerlerinin sağlığı için tehdit oluşturabilir.
Muhabbet kuşları yumurtladıktan sonra nelere dikkat edilmelidir?
Yumurtlayan dişi muhabbet kuşunun beslenmesi çok önemlidir. Kuş yemlerini aldığınız yerlerde yavrular için verilen besinlerden anne muhabbet kuşuna da vermeniz mümkündür. Bu yemler içeriği açısından daha besleyici ve doğal olan yumurta, irmik gibi gıdaların karışımından oluşur. Kuşlarınızın vücut dirençlerini korumak, bağışıklıklarını güçlendirmek için kullanılırlar.
Dişi kuşa yumurtladıktan sonra kalsiyum ve vitamin takviyesi yapılmalıdır.
Faydalanılan Kaynaklar
https://patiliyo.com/muhabbet-kuslarinda-yumurtlama/
http://bipati.co/kus/muhabbet-kuslarinda-yumurtlama-sureci/
https://www.serhatsaglam.com.tr/blog/muhabbet-kusu-yumurtladiktan-sonra-nelere-dikkat-edilmelidir
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/muhabbet-kuslarinin-ucmamasi/
Muhabbet Kuşları Neden Uçamaz?
Muhabbet kuşu besleyen kişilerin karşılaşabileceği sorunlar arasında muhabbet kuşlarının uçmaması gibi sorunlarda yer almaktadır. Yeni, yetişkin bir muhabbet kuşu aldığınızda veya daha önceden beri beslediğiniz ancak uçması için fırsat vermediğiniz ya da veremediğiniz, kafes dışarısına çıkarılmayan muhabbet kuşlarında uçma problemleri görülmesi mümkündür. Uzun süreler boyunca sadece kafes hayatı yaşayan muhabbet kuşlarının uçmaması normaldir. Veya yazdığımız gibi yeni almış olduğunuz muhabbet kuşu yetişkin de olsa yavru da olsa henüz uçmayı öğrenmemiş olabilir. Bunun sebebi de yine aynı kapıya çıkmaktadır. Yüksek ihtimal kafes ortamında çiftleştirilip kafes ortamında doğup büyüyen bir kuştur, uçma eğitimi, fırsatı verilmemiştir.
Muhabbet kuşlarının uçmaması neden olur? Uçması için ne yapılabilir?
Kanatları körelmiş olan, uçmayı bilmeyen veya unutmuş olan muhabbet kuşu için her gün egzersiz yapılmalıdır. Ona her gün kısa kısa, günden güne süreleri uzatarak uçma eğitimi verilmeli, kanatlarını çırpması sağlanmalıdır. Zorlamadan uçması için onu desteklemelisiniz. Her gün zamanla artırarak egzersiz yaptığınızda ilerleyen zamanlarda uçmayı öğrenecektir.
Muhabbet kuşunuza uçmayı öğretirken;
Kuşunuzun ilk denemelerine uygun bir ortam hazırlayınız. Uçmayı bilmeyen veya unutmuş olan kuşunuz için kafesini fazla yüksek olmayan bir sehpaya ya da koltuğa koyabilirsiniz.
Tabii ki en önemli unsurlardan biri olan pencere detayı… Pencerelerin kapalı olduğundan emin olun. Nereye konacağını bilmeyen kuşunuz pencereden gidebilir, bunun sonrasında ise yine konacağı yeri bilemez düzgün uçamaz ve sonu kötü bitebilir.
Kuşunuza uçmayı öğretirken kuşunuz yere düştüğünde alıp okşayıp onu destekleyebilirsiniz.
Kuşunuzun kanatlarının ve tüylerinin boyutunu veteriner desteği ile değerlendirmelisiniz.
Kuşunuzu kafesten dışarı çıkardığınızda sürekli takip edin, kazaya mahal vermeyin. Konduğu yerleri, çevredeki eşyaları kontrol altında tutun.
Tüm bunlar dışında muhabbet kuşlarının uçmamasına sebep olarak sizden önceki sahiplerinin yapmış olduğu şeyler de önemlidir. Kimi insanlar kuşlarının uçmasını engellemek için kanatlarının ucunu kesmektedir. Bu yapıları gereği zamanla düzelebilir bir durumdur.
Veya kuşunuzun genetik yapısında bir bozukluk mevcut olabilir. Genetik bozukluklar da kuşların uçmasına engel olabilmektedir. Bu gibi sorunlar kendilerini belli ederler, fark ettiğinizde veteriner hekime danışabilirsiniz.
Faydalanılan Kaynak
http://kuslar.biz/kus/muhabbet-kusu-neden-ucamaz/1
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/muhabbet-kusu-banyosu/
Muhabbet Kuşu Banyosu Nasıl ve Ne Zaman Yaptırılmalıdır?
Muhabbet kuşları temizliğine ve hijyenine yeterli bakım yapıldığı sürece gayet uzun ömürlü, sağlıklı olabilirler. Muhabbet kuşu banyosu için kuşların alıştırılması gerekmektedir. Sahiplerinin ellerinden yem yiyip, su içen muhabbet kuşları banyoya daha çabuk alışırlar. Her muhabbet kuşu değişik tarzda banyo yapmaktan hoşlanabilir. Zamanla, kuşunuzun hal ve hareketlerini gözlemleyerek kuşunuzun hangi yöntem ile banyo yapmaktan hoşlandığını çözebilirsiniz.
Muhabbet kuşu banyosu için ilk olarak denemeniz gereken yöntem pet shoplardan alacağınız kuş banyoluğudur. Resimdeki gibi bir kuş banyoluğu aldığınızda içine ılık su koymalısınız. Koyacağınız suyun yüksekliği kuşunuzun boyunu geçmemelidir. Kuşunuzu banyoluğa çekmek için içerisine marul, oyuncak tarzı eşyalar kullanabilirsiniz.
Muhabbet kuşları musluk altında akan su ile de yıkanabilirler. Musluktan akan hafif ve ılık su ile yıkanabilirler. Bu yöntemle kuşunuzu yıkarken suyun kuşunuzun üzerine çok sert akmamalıdır. Su ile kuşunuzun arasında fazla mesafe olmamalıdır. Yüksek mesafeden akan su kuşunuza sert gelebilir. Kuşunuzun hareketlerinde bir farklılık, ürkeklik görmediğiniz sürece bu şekilde yıkamaya devam edebilirsiniz.
Yukarıdaki yöntemler ile kuşunuzu yıkayamazsanız yağmur yöntemini de kullanabilirsiniz. Kafesin plastik alt kısmını çıkartarak demir kısmını kuşunuz içerideyken banyoya götürün. Duş başlığını yavaşça su az açıkken kafese doğru götürebilirsiniz. Duş başlığı ile kafesin bir kısmına yağmur yağıyor hissi vermelisiniz. Yavaşça akan ılık suyun altına bir süre sonra kuşunuzun geleceğini görebilirsiniz.
Kuşunuzu spreyleme yöntemi ile de yıkayabilirsiniz. Çiçek sulama spreyleri ile kuşunuzu yıkamanızda faydalı olabilirler. İçi temiz, başka bir işlem için kullanılmamış olan sprey şişelerine ılık suyu koyarak kafes içerisindeki kuşunuza uzak mesafeden sıkabilirsiniz. Kuşunuz ile dostluk bağlarınız ve onun size karşı güveni güçlendiğinde bu yöntemle yıkayabilirsiniz, daha sonrasında yukarıdaki yöntemlere başvurabilirsiniz.
Muhabbet kuşları yıkandıktan sonra kurulanmalı mıdır?
Kuşunuzu yıkadıktan sonra herhangi bir kurutma işlemi yapmanıza gerek yoktur. Yapacağınız herhangi bir hata kuşunuza istemeyerek zarar vermenizi sağlayabilir. Kuşlar kendi kanatları ile kurulama işlemi yapabilirler.
Muhabbet kuşu banyosu ne sıklıkla yapılmalıdır?
Muhabbet kuşları banyo zamanlarını kendileri belli ederler. Kuşunuzu gözlemleyerek, kuşunuz gagası ile vücudunu temizliyorsa banyo zamanının geldiğini anlayabilirsiniz.
Ortalama bir süre vermek gerekirse 15 günde bir banyo yaptırılabilirler. Hava durumuna göre bu süre 1 aya kadar uzatılmalıdır. Serin, soğuk havalarda kuşunuzu yıkama işlemini ertelemelisiniz.
Faydalanılan Kaynak
http://muhabbet–kusu.blogspot.com/2013/01/muhabbet-kuslari-nasil-ve-ne-siklikle-banyo-yapmalidir.html
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/kedi-egitimi/
Kedi Eğitimi Neden Zordur - Kediler Eğitilebilir mi?
Evlerinde kedi besleyen hayvan severlerin en büyük sorunları arasında kedilerinin burunlarının dikine gitmeleri, başlarına buyruk davranmalarıdır. Kediler, diğer hiç bir hayvana benzemeyen, eğitilmesi oldukça zor hayvanlardır. Köpek eğitimi, kuş eğitimi vs. kedi eğitimi konusuna göre oldukça kolaydır. Ancak tabii ki bir kaç konuda içgüdüsel olarak kendileri de eğitilmeye elverişlidir.
Köpekler geçmiş yıllardan bu yana evcilleştirilmişler, bekçilik, avcılık, savunma gibi görevlerde kullanılmışlardır. Ancak kediler bu tarz görevlerden çok avcılık amaçlı kullanılmışlardır. Ki bu avcılık ta yine içgüdüsel olarak kendi istekleri ile yaptıkları, kendi karınlarını doyurmak için yaptıkları bir eylemdir. Çoğu kedi sahibi kedisini eğitmenin zorluğunu kabul ettiğinden artık bu eğitimden vazgeçmiş olabilirler. 😊 Ancak bu eğitilememezliğin sebebinin ne olduğunu bilmek isterler.
Kedilerin Eğitilememe Sebepleri
Kedilerin eğitilememesinin sebepleri arasında ilk olarak sürü psikolojisinden gelmiş olması gelmektedir.
Canlıların eğitilmesinde, bir şeylere şartlanmasında vücut hacmi ve ağırlığı da rol oynamaktadır. Her defasında dört ayağı üzerine düşen kedilerin çoğunlukla nöronları kaslarına ve denge mekanizmalarına mesai harcarlar.
Tüm canlılar yavruluk sürecinde eğitime açıktır. Yalnızca canlıların genel yapıları gereği eğitilmesine ayrılmış olan nöronlar eğitilebilirlik seviyesini belirlerler.
Kedi Eğitimi Temel Kuralları
Kedi eğitiminde cezaların yeri yoktur. Ceza ile öğreteceğiniz şeyleri anlamış olsa bile umursamadan aynı şeyleri yapmaya devam ederler. Kedilerin yapmamaları gerekenleri yasaklamak bu eğitimde işe yaramaz. Ödüllendirme yolu ile eğitilmelidir. Doğru şeyler yaptığında kedinizi ödüllendirmelisiniz. Her doğru hareketinde ise bunu tekrarlamalısınız. Zaman geçtikçe alışacaktır.
Kediler cezalandırılarak eğitilemezler. Acı eşikleri yüksek olan kediler dayak, vurma gibi yöntemlerden anlamazlar. Hatta daha çok inat ederek yapmaması gereken şeyleri yapabilirler. Birbirleri ile ısırarak oyun oynayan canlılar, ufak tefek vurmalara ne kadar dayanabilirler? Ona zarar vermekten, onunla inatlaşmaktan başka bir şeye yaramaz bu durum. Bu inatlaşmaların sonunda sizden de uzaklaşacak, size de düşman olacaktır. Bu yüzden cezalandırma yönteminin kedi eğitiminde asla yeri yoktur.
Her kedinin sevdiği şeyler başka olabilir. Bir kedi zeytin yemek için çıldırırken, diğeri et için çıldırır. Herkes kendi kedisini ilk olarak tanımalı, ona göre ödül seçmelidir. Kediniz yapmasını istemediğiniz bir şeyi yapmadığında, doğru bir şey yaptığında ona sevdiği yiyeceği verip başını okşayabilirsiniz. Bu şekilde ısrarla devam ettiğinizde bir miktar da olsa eğitilmeleri mümkündür.
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/yunus-ciklet-baliklari/
Yunus Ciklet Balıkları Beslenmesi, Bakımı
Ciklet balıkları arasında bakımı en eğlenceli olan balık türü olan yunus ciklet balıkları (Yunus Cichlid) kafa yapısı olarak yunus balıklarına benzetilmektedirler. Halk arasında yırtıcı karaktere sahip oldukları bilinir ancak tam tersine ılımlı, sakin yapılı balıklardır.
Doğal yaşamlarını Afrika’da Malavi gölünde sürdüren yunus ciklet balıkları tatlı su balıkları arasında en irileridir. Boyları 25 cm’e kadar uzayabilmektedir. Tatlı bir mavi rengi, gölgeli çizgileri vardır. Burunları uzun, boyları ise burun uzunluğu ile orantılıdır. Kafalarında bulunan yumru balık yaşlandıkça, yaşı ilerledikçe büyür. Akvaryum balıkları arasında en uzun ömürlü balıklar arasında yer alır. Akvaryum içerisinde oldukça hoş bir görsellik sergiler.
Akvaryumda Hangi Şartlarda Yaşayabilirler?
Malavi Cichlid cinsi balıklardan gelen yunus ciklet balıkları tatlı su balığıdır. En az 200 litre su alan büyük ve geniş alana sahip akvaryumlarda, haftalık olarak su temizliği ve bakımı yapılan akvaryumlar onlar için uygundur. Yunus cikletlerin yaşadıkları suyun sıcaklığı 25-28 derece arasında olmalıdır. Suyun pH değeri ise 7,2-8,8 arasında olmalıdır. Bu balıklar doğal ortamlarında 25 cm boya, akvaryum şartlarında ise 20 cm boya kadar uzayabilmektedirler. Malavi gölünden gelen balıklar arasında en değerlisi olarak kabul edilen yunus cikletler göl içerisinde sığ alanlarda yaşamlarını sürdürdüklerinden akvaryum içerisinde yaşamaya kolay uyum sağlarlar. Göldeki yaşam alanlarında kayalıklar olduğu gibi, düzenlediğiniz akvaryumda taşlar, kayalıklar bulundurmak onlar için iyi olacaktır. Akvaryum zemini ise kum ile kaplı olmalıdır. Hızlı büyüyen ve hareketli olan bu balıklar, yetişkinliklerinde 450 litrelik bir akvaryumda olmalıdırlar. Daha rahat yüzebilmeleri ve hareket edebilmeleri onları daha mutlu edecektir.
Yunus Ciklet Balıkları Nasıl Beslenir? Bakımı Nasıl Yapılır?
Etobur olan yunus cikletler doğal yaşamlarında su kurtları ve solucanları yiyerek beslenirler. Akvaryum içerisinde ise yine yüksek proteine sahip besinlere gereksinimleri vardır. Çoğu balık türünde olduğu gibi evcil hayvan mağazalarında onlara uygun balık yemi bulunmaktadır. Ancak bu yemlere ek olarak su kurtları, solucan gibi yemler de verilebilir. Günde bir defa beslenmeleri uygundur.
Haftalık olarak akvaryum içerisindeki sularının %20’si alınıp, yerine temiz su konularak akvaryum suyu bakımı yapılabilir. Akvaryum motoru da aynı şekilde haftalık olarak temizlenmelidir. Uygun ve düzenli bakımı yapılan yunus ciklet balıkları 10 sene kadar yaşayabilirler.
Cinsiyet Ayrımı Yapabilir miyiz?
Bu balıklarda cinsiyet ayrımı oldukça zordur. Çoğunlukla aynı renklerde ve desenlerde görülürler. Kafalarındaki yumruları her iki cinsiyette de mevcuttur. Uzun zamanlar gözlem yaparak cinsiyet ayrımını yapmanız biraz da olsa mümkündür. Erkek cikletler çevrelerinde bir çok dişi ile gezerler. Erkek olanlarda renkler bir tık daha parlaktır, ilerleyen yaşlarında kafalarındaki yumru dişlerine göre daha geniş bir halde büyür.
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/kedilerde-koku-alma/
Kedilerde Koku Alma Duyusu
Doğada üstün yetenekleri ile ön planda olan hayvanların belki ilk sırasında yer alan kedilerde koku alma duyusu da oldukça gelişmiştir.
Kediler vücutlarında bir çok yerde koku bezleri barındırırlar. Bu koku bezleri kafa yanlarında, ağızlarında, ön patilerde ve kuyruklarındadır. Koku alma duyuları kedilerin hayatında büyük derecede rol oynamaktadır. Hayatlarının neredeyse her saniyesinde koku alma duyularını kullanırlar. Kendi bölgelerini işaretlerler. Çevresindeki nesneleri, kişileri koklayarak tanırlar. Eve herhangi bir eşya aldığınızda, yabancı birileri geldiğinde vs. kediniz gelen kişileri veya eşyaları koklamak isteyebilirler. Bu istekleri eşyaları ve kişileri kendi kafasında “Tanıdıklar” kategorisine eklemek istemesidir.
Kedilerde bulunan Jacobson organı feromonları analiz etme ve kokularını alabilme yeteneği sağlar. Bir yeri uzun uzun kokladıktan sonra ağzı açık kalmış bir kedi gördüğünüzde muhtemelen hafif almış olduğu bir kokuyu netleştirmek isteyen bir kedi görüyorsunuzdur.
Kediler Neden Koklar? Kedilerde Koku Alma Duyusu
Kediler yaşamlarının neredeyse her anında koku alma duyularını kullanırlar. Yeni doğmuş, henüz gözleri açılmamış olan yavru kediler koku duyularını kullanarak anne memesini bulurlar.
Avlanmaları esnasında koku duyularını kullanabilirler. Ancak koku duyularından önce görme ve duyma duyuları da avcılık için oldukça önemlidir. Bu iki yetinin yanında koku alma duyuları da avlarının yerini bulma ve yakalamada kedilere yardımcı olur.
Kediler koku alarak insanları ve çevredeki nesneleri tanırlar. Yeni görmüş olduğu insanları koklayarak tanımaya çalışırlar. Sık sık koklayarak yeni görmüş olduğu kişiyi tanırlar ve zamanla daha samimi olurlar.
Kedi sahipleri kedilerini okşayarak sevdiklerinde kediler sahiplerinin okşadığı yerleri yalayarak düzeltirler. Bu yalamaların sebeplerinden biri dağılan tüylerini düzeltmek, bir diğer sebebi ise kendi üzerlerine sinen insan kokusunun yok olmasını istemeleridir. Kediler kendi üzerlerinde farklı bir koku istemezler. Üstünde farklı bir koku aldıklarında kendilerini yalayarak bu kokuyu yok etmeye çalışırlar.
Kedilerde Koku Bırakma
Erkek kediler kızgınlık dönemleri geldiklerinde evin farklı köşelerine koku bırakırlar. Bunun sebebi normal şartlarda doğada yaşayan erkek kedilerimizin dişi kedilere kendini tanıtma ve çiftleşme isteklerini iletmek istemesidir. Evlerde yaşayan erkek kediler de doğadaki kediler gibi evin farklı yerlerine koku püskürtürler.
Kedinizin bu koku bırakmalarının sonlandırılması için kedinizin çiftleştirilmesi gerekmektedir. Çiftleştirmenin gerçekleştirilemeyeceği durumlarda ise kısırlaştırma öneriliyor. Kedilerde kısırlaştırma ile ilgili bilgileri “Kedi Kısırlaştırma-Kediler Ne Zaman Kısırlaştırılmalıdır?” makalemizde bulabilirsiniz.
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/kopeklerde-kusma/
Köpeklerde Kusma - Köpekler Neden Kusar?
Köpeklerde kusma çok farklı sebeplerden kaynaklanıyor olabilir. Bu kusmalarının nedenini ve tedavisinin bulunmasında köpek sahiplerinin rolü oldukça büyüktür. Nedenlerinin tanımlanmasında sahiplerinin köpeklerini takip etmesi ve gözetim altında tutması gerekmektedir.
Köpeğinizde kullandığınız mamanın aniden değiştirilmesi de kusmalara sebep olabilmektedir. Mama değişikliği için daha önceden vermiş olduğunuz mamanın içerisine yeni aldığınız mamadan karıştırarak, günden güne eski mamayı azaltarak değiştirmelisiniz. Bu şekilde mama değişikliği yaptığınızda kusma veya farklı bir reaksiyon ile karşılaşma ihitmaliniz oldukça aza indirilmektedir.
Hızlı büyüyen köpek cinslerinde fazla mama yeme durumunda kusmalar görülebilir.
Köpeklerin üzüm, alkol, fındık, mantar, soğan gibi onlar için zararlı gıdalar yemesi duru munda kusmalar görülebilir.
Herhangi bir cisim, oyuncak yutmuş olması veya ödül olarak verilen bir kemik boğazını tahriş etmiş, alerji yapmış olabilir.
Köpeklerde kusmaların sebeplerinin anlaşılabilmesi için köpeğinizin kusmuk içeriğini incelemeli, kusma tarzını izlemelisiniz. Fışkırarak kusma köpeklerde farklı bir cisim yutmuş olduğunu, onu çıkartmaya çalıştığını gösterebilir. Köpüklü bir kusmuk ise köpeklerde stres içerisinde olduğu veya mama değişikliğinde karşınıza çıkabilecek bir durum olabilir.
Köpekler de kediler gibi kusmak ve midelerini rahatlatmak için çim yemektedirler. Köpeğiniz fazla çim yeme eğiliminde ise köpeğinizde karın ağrısı mevcut olabilir.
Köpeklerde Kusma Tedavisi
Köpeklerde ve kedilerde şiddetli ve uzun süren kusmalar dehidrasyona neden olabilmektedir. Dehidrasyon köpeğinizin vücudunda aşırı sıvı kaybı ve minerallerin azalması anlamına gelmektedir. Bu durumun daha kolay çözülebilmesi adına kaybedilen sıvının köpeğinize verilmesi gerekmektedir.
Gıda alerjisinden kaynaklanan kusmalarda ise köpeğinize uygun bir diyet mama kullanılmalıdır. Mide kanseri gibi hastalıklarda ise kemoterapi veya cerrahi müdahaleler gerekebilmektedir.
Köpeklerde kusma tedavisi için kusmaların asıl sebebinin bulunması gerekir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi kusmaların incelenmesi, gözlemlenmesi, veteriner hekiminiz eşliğinde yapılmalı ve uygun tedavi yöntemi bulunmalıdır.
Kusmalar Nasıl Önlenebilir?
Kedi veya köpeklerde kusma durumu bir şeylerin ters gittiğinin işareti olabilmektedir. Kusmaları farkettiğinizde köpeğinizin mama ve suyunu kaldırın. Bir şey yemeden ve içmeden kusmalar devam ediyor ise veteriner hekiminiz ile iletişime geçmelisiniz.
Yabanci cisim yutmadan kaynaklı kusmaların önüne geçmek için köpeğinizin yutabileceği, köpeğinize zarar verebilecek cisimleri kaldırmalısınız.
Yine daha önce belirttiğimiz gibi mama değişikliği işlemini yavaş yavaş yapmalısınız, önceki maması ile yeni mamasını karıştırıp zamanla önceden kullandığınız mamayı azaltarak değiştirmelisiniz. Bu şekilde mama değişikliğinden kaynaklanan kusmaları engellemiş olursunuz.
Faydalanılan Kaynak
https://petfriends.social/bilgiler/Kopekler-Neden-Kusar
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/kediler-neden-kutulari-sever/
Kediler Neden Kutuları Sever - Kedilerdeki Kutu Sevdası
Kediler ruh hallerini, isteklerini, kızgınlıklarını hiç bir zaman net olarak çözemeyeceğimiz ilginç hayvanlardır. Bu çözülemez halleri onları bazen oldukça sevimli, bazense korkutucu yapabilmektedir. Durup dururken üzerinize kabarmış tüyleri ile koşan bir kedi sizi ürkütebilir. Veya uzun süre yalnız kalmış bir kedi gırlaya gırlaya size sürtünerek sizi mutlu edebilir. Kedilerin yine çözülemeyen hareketleri arasından birini seçtik ve sizin için cevaplarını araştırdık. Kediler neden kutuları sever veya kediler neden kutulara girer? Sorularının cevabını size bu yazımızda anlatmaya çalışacağız…
Eve yeni bir eşya aldığınızda eşyayı kutudan çıkarırsınız, sevimli kediniz hiç vakit kaybetmeden boş kutuyu görür ve içine dalar… Belki içinde yatar, belki içine bir girer bir çıkar. Peki kediler neden kutuları sever , kutularla alıp veremedikleri nedir?
Kediler Neden Kutuları Sever ?
Merak Duyguları
Kedilerin kutu sevgilerinin sebeplerinden ilki merak duygularıdır. Bilirsiniz ki kediler yaşadıkları ortamı sahiplenirler. O ortama gelen giden her şeyden haberdar olmak isterler. Evinize gelen yeni bir kutunun içinde ne var, üzerinde kimlerin kokuları var vs. tüm sorularının cevabını kutuyu koklayarak, kutuların içine girerek cevaplandırmaya çalışırlar.
Kutunun illa ki boş olması gerekmez. İçinde herhangi bir şey bulunan kutuya girip içindeki malzeme ile oyun oynayabilirler.
Veya bu içine girdikleri şey illa ki kutu olması da gerekmez. Sahiplerinin bavulları, poşetleri, çantaları… İçine girebilecekleri, içinde bir şey olacağını düşündükleri her şeye girerler ve şöyle bir kolaçan ederler. 😊
Saklanma İstekleri
Yine kedilerin bu sevgilerinin sebepleri arasında saklanma istekleri de yer alır. Bazen bir tehlike hissettiklerinde kendilerini koruma amaçlı saklanabilirler. Bazen ise oyun amacıyla saklanabilirler. Saklandıkları yerden adeta “Ceeee” oyunu oynamaya çalışırlar. Sahiplerinin karşısına birden kutunun içinden fırlayıverirler. Bunu arka arkaya tekrar tekrar yapabilirler…
Avlanma İçgüdüsü
Biraz yukarıdaki maddemize benzer bir sebeptir bu. Oyun amacı ile saklanma gibi gözükebilir. Ancak kediniz belki sizin farketmediğiniz bir av yakalamaya çalışıyor olabilir. Avını kovalarken onu yakalamak için pusuya yatabilir. Pusuya yatmak için ise en uygun yeri kutu içi olarak seçebilirler. Pusuya yattıkları yerden aniden avlarını yakalamak üzere atlarlar.
Tırmalama Hissi
Kediler tırnaklarını törpüleme gereği hissederler. Çoğu kedi sahibi bu his için kedilerine tırmalama tahtası alır. Ancak genellikle kediler bu tahtalar yerine halılar, koltuklar, farklı eşyaları seçerler. Evde bulunan bir kutu da bu işlemlerini yapmalarını fayda sağlayabilir. Kutuyu tırmalarlar, tırmalarken çıkan ses kedileri tatmin edebilir.
Faydalanılan Kaynak
http://www.kedi9.com/kediler-neden-kutu-sever/
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/kedilerde-kuyruk-hareketleri/
Kedilerde Kuyruk Hareketleri Ne Anlama Gelir?
İnsanların konuşarak anlaştığı gibi kediler de kendi aralarında anlaşabilmektedirler. Ancak insanlar ve kediler arasındaki iletişim ise çeşitli şekillerde gerçekleşebilir. Kediler kendilerini insanlara miyavlamaları ile, kuyruk hareketleri ile veya çeşitli hareketler ile anlatmaya çalışırlar. Bu yazımızda da kedilerin bu iletişim şekillerinden kuyruk hareketleri ile ne anlatmak istediklerini inceleyeceğiz. Kediler kuyruk hareketleri ile bize ne anlatmak isterler? Kuyruklarını neden farklı çeşitlerde hareket ettirirler?
Kedilerde Kuyruk Hareketleri Anlamları
Havaya Doğru Bakan, Dik Kuyruk
Kedilerde kuyruk hareketleri arasında genellikle kedilerin en çok karşımıza çıkan şekli kuyruk havaya doğru şeklidir. Bu havaya doğru şekil almış olan kuyruk kedinizin size mutluluğunu göstermektedir. Kediniz halinden memnun, size bir selam gönderiyor olabilir. 😊
Havaya Doğru Bakan, Ucu Kıvrılmış Kuyruk
Yine kuyruk hareketleri arasında sık karşılaştığımız bir şekil olan kuyruk yukarıya doğru bakan, ucu aşağıya doğru çevrilerek kıvrılmış halidir. Bu şekil ise temkinli selam verme olarak tanımlanabilir. Daha çok sokak kedilerinde görebiliriz bu hareketi… Sokakta görmüş olduğumuz bir kedi yanımıza yaklaşıp kendini sevdirmeden önce kuyruğunun ucu kıvrık vaziyette olur. Ancak kedi yanınıza gelip kendini sevdirdiğinde, sizi koklayıp tanımaya başladığında ve size alıştığında kuyruğunun ucunun kıvrıklığı gider, ilk maddede anlatmış olduğumuz dik şeklini alır.
Kabartılmış Kuyruk
Kediler genellikle korktuklarında kuyruklarını kabartırlar. Bu korku anlarında kuyruklarını kabartmalarının yanında sırtlarını kaldırırlar, kulaklarını dikeltirler ve yan yan koşmaya başlarlar. Bu ürkütücü görüntüleri korktuklarında, bir tehdit algıladıklarında karşımıza çıkar. Sebebi ise korktukları şey karşısında kendilerini daha korkutucu gösterme ve kendini korumak istemeleridir.
Kuyruk Yerde Sürtünerek Hareket Etmesi
Kediniz kuyruğunu yere yakın şekilde sağa sola sallıyorsa onun pek hoş olmayan vakitlerine denk gelmişsiniz demektir. Bu hareket kedinizin tedirgin, belirsiz hissettiği anlamına gelmektedir. Kedinizin içinde olduğu belirsizlik hissi de onu saldırganlaştırabilir. Kuyruğunu yerde hareket ettiriyorsa her an bir üste atlama, sizi kovalama durumu olması muhtemel. 😊 Ayrıca kuyruk yerde vaziyette dururken kediler atlamadan bir kaç saniye önce popolarını sallarlar ve ardından koşarak saldırıya geçebilirler.
Kuyruk Titretmesi
Kediniz ara sıra farkederseniz kısa kısa miyavlayarak kuyruklarını titretirler. Kediniz kendinden geçmiş vaziyette kısa kısa miyavlarken %90 ihtimalle kuş, sinek, böcek bir şey görmüştür. Onu avlama isteğiyle yanıp kavruluyordur ve bu sırada onun için bastığı yerlerin vs. hiç bir önemi yoktur. Üstünüzden atlar, perdeye tırmanır, televizyona tırmanır vs… Bu yüzden kedinizi bu titrek miyavlamalar ve titrek kuyruk esnasında rahat bıraksanız sizin için çok daha iyi olacaktır. Bırakın avlansın yavrucak… 😊
Kuyruk Dolaması
Kedilerde kuyruk hareketleri arasında en sevimlilerinden biridir belki bu kuyruk dolamaları… Kediler kuyruklarını başka bir kediye veya insana dolarlar. Bu kuyruk dolama hareketi sardıkları kişiyi oldukça çok sevdikleri ve sahiplendikleri anlamına gelmektedir.
Faydalanılan Kaynak
http://trend.mynet.com/kedilerin-kuyruklarinin-duruslarina-gore-anlamlari-1056938
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/kopek-piresi/
Köpek Piresi Nasıl Temizlenir? Köpeklerde Pire Belirtileri
Küçük dostlarımız, köpeklerimizin başına gelebilecek olan, en sık karşılaşılan sorunlar arasında yer alan bir konudur köpek piresi sorunu… Köpek piresi, köpeğinizin hayatını fazlasıyla etkilemektedir. Hem psikolojik, hem de sağlık açısından önem verilmesi gereken, farkedildiğinde anında müdahale edilmesi gereken bir durumdur. Köpek piresi, köpeğinizin kanı ile beslenen ve sizin masum, küçük arkadaşınızın tüylerinin arasını kendine yaşam alanı seçen bir çeşit parazittir. Peki köpeğinizde pire olup olmadığını, eğer varsa bu pirelerle nasıl başa çıkacağınızı ve neden pirelenebileceğini düşündünüz mü? Gelin sorularınızı birlikte yanıtlayalım…
Köpek Piresi Neden Olur?
Pireler sıcak ortamları seven parazitlerdir. Köpeklerimizde pire kapma olasılığı sıcak havalarda daha fazla olmaktadır. Köpekler tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak, oyun oynamak için dışarıda vakit geçiren hayvanlardır. Gezmiş olduğu yerlerde pirelenmiş bir kedi veya köpekten kalıntılar olabilir. Bu kalkntılar aracılığıyla pire kapabilir. Veya pire kapmış olan bir hayvanla yan yana geldiğinde de bulaşabişir. Pireler sıçrayarak bulaşma ve çoğalma yeteneğine sahiptirler.
Köpek Piresi Belirtileri Nelerdir?
Pire bulaşmış olan bir köpekte görülecek olan ilk belirti köpeğinizde şiddetli kaşıntının görülmesidir. Köpekler vücutlarını yere sürterek kaşırlar ve bu sürtünmeler sonucunda vücudunda yara ve tahrişler meydana gelebilir.
Köpeklerde baş, kulak, kuyruk, göbek bölgelerinde veya farklı bölgelerindeki pireleri ise yine köpeğiniz o bölgeyi özellikle kaşıyarak , yalayarak veya ısırarak gösterebilir.
Köpeğinizin derisinde yaralar ve kırmızı lekeler görülebilir.
Bölgesel olarak tüy dökülmeleri görülebilir.
Köpeğinizin anüs bölgesinin çevresinde tenya larvaları görülebilir.
Bölgesel olarak deri dökülmeleri görülebilir.
Köpeğinizdeki Pireler Nasıl Temizlenir?
Köpek piresi farkedildiği anda müdahale edilmesi gereken bir durumdur. Müdahale edilmediği takdirde evinizin çeşitli yerlerinde pireler bulunabilir ve bu pireler insanlara da bulaşabilir.
İlk olarak yapmanız gereken evinizde köpeğinizin temas ettiği şeyler öncelikli olmakla birlikte evinizi baştan aşağı dezenfekte etmektir. İlaçlama yaptırmalısınız.
Köpeğiniz için pire damlası, pire tozu veya pire şampuanı kullanabilirsiniz.
Kullanacağınız pire şampuanı köpeğinizin derisine zarar vermeyecek türde ve veterineriniz tarafından önerilen şekilde uygulanmalıdır.
Köpekler için üretilmiş olan pire tarakları ile köpeğinizin tüylerini günde bir veya iki defa tarayarak pirelerin azalmasını sağlayabilirsiniz.
Köpeğiniz henüz pirelenmemişse yine ona uygun olarak veterinerinizden pire tasması alabilirsiniz.
Faydalanılan Kaynak
www.teknikturk.com.tr
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/kucuk-kediler/
Küçük Kediler - En Küçük Kedi Irkları
Günümüzde evlerde en çok beslenen hayvanlar arasında en başlarda kediler yer alıyor. Evcil kedi cinslerinin sayısı ise 70’e kadar çıkmaktadır. Bu kedi cinslerinin kimisi küçük kediler olarak ve kimisi iri kediler olarak karşımıza çıkmaktadır. Aralarında boyut veya cins ayrımı yapılmaksızın bakıma muhtaç bir cana bakmak her ne kadar daha iyi bir durum olsa da çoğu kedi sever küçük kediler beslemeyi büyük kedilere göre daha çok istemektedir. Küçük kedilerin daha sevimli ve daha zararsız olduğunu düşünürler. Oysa ki küçük veya büyük tüm kediler sahiplerinin alıştırma şekillerine göre sevecen veya zararsız kediler olabilirler…
Neyse gelelim konumuza ; dünyadaki en küçük kedi cinsleri nelerdir inceleyelim…
Küçük Kediler – En Küçük Kedi Cinsleri
Munchkin Kedisi
Sosyal medyada kısa bacaklı, bodur, cüce kedi resimlerine illa ki denk gelmişsinizdir. Bu resimlerdeki kedilerin çoğu aslında Munchkin cinsindendir. Yani kedilerde bir sağlık sorunu yada anormal bir durum olduğundan değil kedinin doğal özelliklerinden dolayı kısa bacaklı ve cüce olarak karşımıza çıkarlar. Bu kediler oldukça hızlı koşabilme yeteneğine sahiptir. 1930’lu yıllarda İngiltere’de ortaya çıkmıştır. Karakter olarak ise oldukça oyuncu, sevecen ve sıcakkanlı bir kedidir. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar.
Singapur Kedisi
Küçük kediler arasında ikinci sırada yer alan kedi cinsi ise Singapur Kedisi’dir. Adından da anlayacağımız gibi kökeni Singapur’a dayanmaktadır. Bu ırk kedilerin en yüksek ağırlıkları 2-3 kilo kadardır. Ufak boyutlu ve kibar bir kedidir. Singapur Kedisi çok fazla ses çıkara bir ırk de��ildir. Tırmanmayı seven, oyuncu ve sıcakkanlı bir kedidir. Sahibine kendini sevdirmeye bayılırlar. Çocuklarla ve insanlarla çok iyi anlaşırlar.
Cornish Rex Kedisi
Dikkat çekici bir görüntüsü olan bir kedi cinsidir. Cornish Rex’ler sevimli ve enerjik kedilerdir. Patilerinin uzun olması dolayısıyla istedikleri eşyaları hareket ettirebilmekte ustalardır. Bundan dolayı çevrede onun zarar vermesini istemediğiniz eşyalarınızı o farketmeden gizlemelisiniz. Farkettiği takdirde koyduğunuz yere ulaşmak için her şeyi yapacaktır. Çocuklarla arası iyidir. Ancak ona sert ve kötü davranan çocuklara karşı pek sıcakkanlı olmayabilirler.
Devon Rex Kedisi
1959 senesinde İngiltere’de ortaya çıkan bu ırk ilgi odağı olmaya bayılırlar. Çevrelerinde olup biten her şeyden haberdar olmak isterler. Evde gerçekleştirilen tüm etkinliklere dahil olmak isterler. Bu kediler sahiplerinin omuzlarına yaslanıp uyumaktan çok hoşlanırlar. Özellikle sağ omuza yatmak gibi bir alışkanlıkları vardır. Her kedi gibi bu ırkta çocuklarla iyi anlaşır ancak ona karşı kibar olmak yerine kaba davranan insanlara pek yakın davranmayabilir.
American Curl Kedisi
Kulakları genetik bir mutasyon sonucunda diğer kedilerden farklı olarak geriye doğru yatık bir şekilde durmakta olan American Curl kedisi 1983 senesinde ortaya çıkmıştır. Bu ırk kediler de oldukça sıcakkanlıdır. Fazla aktif olmayan American Curl’ler aynı zamanda fazla meraklı da değillerdir. Çocuklarla ve diğer petlerle iyi anlaşırlar. Tam bir aile kedisidir.
Faydalanılan Kaynak
www.kedikutusu.com
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! https://www.petpatiler.com/kus-gagasi-ve-kus-tirnagi/
Kuş Gagası Kısaltılması ve Tırnağı Kesimi
Kuşların tırnakları ve gagaları zamanla uzar. Ve bu gaga ve tırnakların belirli zamanlarda kısaltılmasında bir sorun olmaz. Genellikle muhabbet kuşu besleyenler bu işlemler için veterinerlerden yardım almaktadır. Ancak evlerinde kendileri kesen kuş severler de vardır. Ancak kuşların ne kadar narin ve kibar canlılar olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Kuş gagası ve tırnağının kesimi oldukça dikkat edilmesi gereken bir işlemdir. Kuş gagası kesilirken kuşunuzun canını yakmamalı ve kan damarlarına kesinlikle ama kesinlikle dikkat etmeli, zarar vermemelisiniz.
Kuş Tırnakları Kesimi
Kuşların tırnaklarında bulunan kan damarlarını gözle görebilirsiniz. Kuşunuzun tırnağını ışıklı bir alana doğru tuttuğunuzda ve dikkatlice baktığınızda kuşunuzun tırnaklarındaki kan damarlarını görebilirsiniz. Ancak koyu renkli tırnağı olan kuşlarda bu damarları görmek biraz daha zor olabilir.
Tırnakları kesmeye başlamadan önce kestiğiniz tırnakları atmak için bir peçete veya bir kap ayarlamalısınız. Kuş tırnakları sivridir ve herhangi bir yere batma olasılığı çok yüksektir.
Yine tırnak kesimine başlamadan önce herhangi bir kanama ihtimaline karşı da dikkatli olmalısınız. Tırnak kesimi esnasında kanama ile karşılaşırsanız yapmanız gerekenleri bilmelisiniz. Kanı durdurmalı veya aşırı bir kanama sırasında kuşunuzu veteriner hekiminize götürmelisiniz.
Kuşunuzun tırnaklarını kesemeyeceğinizi düşünüyorsanız veya bu konuda kendinize güvenemiyorsanız veya çok hareketli bir kuşunuz varsa sahip çıkamayacağınızı düşünüyorsanız tırnak kesimi işlemine hiç bulaşmadan veterinere götürüp orada halledebilirsiniz.
Kuş Gagası Kısaltılması
Kuşların gagalarının kısaltılması aslında onlar için çok önemlidir. Gagası uzamış olan bir kuş yem yemekte, su içmekte zorlanabilir. Ve bu hayati unsurlarda zorlanan bir kuş için zaman ilerledikçe sağlık sorunları ortaya çıkabilir.
Kuş gagası kesimi tırnak kesimine göre çok daha zordur. Kuşunuz muhtemelen gagasını kesmenize izin vermeyecek ve sürekli ısırmaya çalışacaktır. Kuş gagası kısaltma işlemi veterinerler tarafından dahi zor yapılabilecek bir işlemdir. Narin ve küçük kafasını sabit tutmanız bir hayli zor olabilir. Gagasını keserken kuşunuzun diline zarar vermemelisiniz. Hatta dilinden farklı olarak kuşunuzun gözleri de gagasına yakında olduğundan gözlerine de çok dikkat etmelisiniz. Kesinlikle hiç bir yerine zarar vermemelisiniz.
İşin aslına bakarsak kuşunuzun gagasını kesmeye siz yeltenmemelisiniz. Bu işlemi uzmanlara bırakmalı ve kuşunuzun gagasının uzadığını farkettiğinizde onu veterinere götürmelisiniz. Aksi takdirde kendiniz kesmeye çalışırken en ufak bir hatanız kuşunuzun hayatına mâl olabilir.
Faydalanılan Kaynak
https://www.meleklermekani.com/threads/muhabbet-kusunuzun-tirnak-ve-gagasinin-kisaltilmasi.104378/
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/kedi-kavgasi-nasil-onlenir/
Kedi Kavgası Nasıl Önlenir - İki Kedi Birbirine Nasıl Alıştırılır?
Kediler yaşadıkları ortama uyum sağlayan, yaşadıkları ortamı sahiplenen canlılardır. Evimizde bir kedi beslemeye karar verdiğimizde ona bir arkadaşta almak isteyebiliriz. Bu iki kedinin arkadaşlığı sayesinde kedinizin canı sıkılmayacak, daha mutlu, daha oyuncu bir kedi olacaktır. Ancak yaşadıkları ortamı sahiplenmeleri dolayısıyla iki kediyi bir araya getirip birbirine alıştırmak biraz zor olabilir. Bir kedi kavgası çıkması çok yüksek bir ihtimaldir. Biz de bu yazımızda olası bir kedi kavgası nasıl önlenir, ya da iki kedi birbirine nasıl alıştırılır sorularının yanıtlarını vermeye çalışacağız.
Kedi Kavgası Nasıl Önlenir ? İki Kedi Birbirine Nasıl Alıştırılır?
Her ne kadar kedi kavgası çıkması yüksek ihtimal gibi gözükse de bu kavgaları en aza indirebilir ve iki kedinin birbirine daha kolay alışmasını sağlayabilirsiniz. Peki bunu nasıl gerçekleştirebilirsiniz?
İlk olarak alacağınız ikinci kedinin cinsiyeti diğerinden farklı olmalıdır. Biri dişi, diğeri erkek olmalıdır. İki kedi de dişi veya erkek olursa alıştırma süreci daha uzun sürebilir. Kolaylık olması açısından birinin dişi diğerinin erkek olması daha faydalı olacaktır. Yaş olarakta kediyi küçük yaşlardaki kedilerden seçmeniz alıştırmanız konusunda daha faydalı olacaktır.
Evinize yeni gelecek olan kedinin yatacağı bir yatağı veya minderi ikinci kedi gelmeden önce eve getirip, evinizdeki kedinin onu koklamasına ve o minderin varlığına alışmasını sağlayabilirsiniz. Hatta bu yatağa veya mindere eve yeni gelecek olan kedinin kokusunun sinmesini sağlayıp onun kokusu ile birlikte eve getirirseniz çok daha iyi olacaktır.
Eve ikinci kediyi getireceğiniz zaman aralığı da oldukça önemlidir. Sakin bir zamanda iki kediyi bir araya getirmeniz daha iyidir. Evin kalabalık olduğu, hareketli olduğu zamanlarda iki kediyi birbirine alıştırmanız daha zor olacaktır.
Eve yeni gelecek olan kedi için önceki kedinizin mama ve su kabının yerinden farklı bir yerde mama ve su alanı ayarlayın. İkisinin ilk zamanlarda beslenme noktaları aynı olmamalı. Beslenme alanı gibi kedinin yatacağı alanı da eski kedinizin alanından ayrı tutmalısınız. Yine bunların dışında yeni gelecek olan kedinin kum kabı da ayrı bir yerde olmalıdır.
Evinizde önceden bulunan kedinzin yeni kedinizin eşyalarını koklamasına ve tanımasına izin vermelisiniz. Aksi takdirde engellediğiniz zaman o eşyalara zarar vermeye kalkabilir, yeni gelecek olan kediye düşman olabilir. Ve yine bir olası kedi kavgası yaşanabilir.
Evinize yeni kedi geldiğinde eski kedinize olan ilginizi daha da arttırmalısınız. Eski kediniz yeni gelen kediyi bir tehlike olarak görmemeli ve yine ona düşman olmamalıdır.
Yeni gelen kediniz eski kedinizle oyun oynamak isteyebilir ancak büyük ihtimalle eski kediniz oynamak istemeyecektir. Bu oyun istekleri sırasında iki kediyi gözetim altında tutmalısınız. Çok karışmamalı ancak sürekli takipte olmalısınız. Önceki kediniz yeni kedinize tıslayabilir, pati atmaya çalışabilir. Bu durumlarda kedi kavgası çıkmasını önlemelisiniz. Kavga etmeye başladıkları anda onları ayırmalısınız.
Birbirlerine alışana kadar yukarıdaki maddeyi tekrarlamalısınız. Birkaç gün boyunca günde birkaç saat bir araya getirin ve birbirlerine alışmalarını sağlayın.
Tüm bu alıştırma süreci boyunca sabırlı olmalısınız. Bu süreç bir iki haftayı bulabilir. Bu bir iki hafta boyunca kedilerinizle ilgili olmalısınız. Eski kedinize olan ilginizi kesinlikle azaltmamalısınız.
Faydalanılan Kaynak
http://www.kedi9.com/kedileri-birbirine-alistirmak/
0 notes
Text
Yeni Gönderi Yayınlandı!! Pet Patiler
Yeni Gönderi Yayınlandı!! http://www.petpatiler.com/kopek-beslemek-icin-malzemeler/
Köpek Beslemek İçin Gerekli Malzemeler - Köpek Bakımı
Günümüzde her on evden birinde bir evcil hayvan beslenmektedir. Bir kısmı kedi, bir kısmı köpek, bir kısmı balık veya kuş gibi çeşitli hayvanlar evlerde en çok beslenen hayvanlar arasındadır. Evlerinde köpek beslemek isteyen insanlar günümüzde oldukça fazladır. Ancak evimize bir köpek almadan önce yapmamız gereken bazı hazırlıklar vardır. Köpeğinizin yaşayabileceği uygun bir ortam hazırlamak için bu yazımızdan faydalanabilirsiniz.
Peki köpek beslemek için gereken ana malzemeler nelerdir?
Köpek Beslemek İçin Gerekli Malzemeler
Yatak
Köpek almak isteyen insanların çoğu yavru köpek tercih etmektedir. Ki doğrusu da budur. Köpeğinizin ve sizin birbirinize alışması için yavru köpek tercih edilmesi daha doğrudur. Yavru köpek alacağınızı düşündüğümüzde yavru köpeklerin günlerinin büyük bir kısmını uyuyarak geçireceğini de bilmelisiniz. Ona uyku zamanlarında kullanabileceği bir yatak alabilirsiniz. Köpeğiniz belki sizin yanınızda da yatabilir, koltuklarda da yatabilir ancak onun için en uygun olanı ona özel bir yatağı olmasıdır. Veterinerler tarafından önerilen yatak türü puf yatak şeklinde isimlendirilen yataklardır. Bu yataklar köpeğinizin vücut ısısını korur ve köpeğinize daha rahat bir uyku sunar. Yatak seçiminde yatağı köpeğinizin boyutlarına göre almalısınız.
Tuvalet Sepeti – Tuvalet Bölgesi
Köpeğiniz eve ilk geldiğinde ona tuvalet eğitimi vermelisiniz. Çoğu köpek sahibi bu eğitimi en başta vermemektedir ve sonucunda da köpeğinin evin bazı köşelerini pislediğinden yakınmaktadırlar. Köpeğiniz için sabit bir köşede sizin rahat temizleyebileceğiniz bir tuvalet bölgesi oluşturmalısınız.
Tüy Bakım Malzemeleri
Alacağınız köpeğin tüy yapısına uygun olan malzemeyi almalısınız. Köpek cinsleri kategorimizden evinize almayı düşündüğünüz köpek cinsini inceleyerek köpeğinizin tüy yapısını öğrenebilirsiniz. Tüy yapısına uygun bir f��rça veya tarak alarak köpeğinizin tüy bakımını gerçekleştirmelisiniz. Köpeğiniz yavruyken onu taranmaya ve fırçalanmaya alıştırarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz.
Mama ve Su Kabı
Evde köpek beslemek için gerekli olan malzemelerin en önemlileri arasında mama ve su kapları bulunmaktadır. Köpeğinize özel mama kabı ve su kabı olmalıdır. Alacağınız mama kapları yerde kaymayacak kaplardan olmalıdır. Köpeğinizin mama ve su kaplarını günlük olarak temizlemeli ve suyunu günlük yenilemelisiniz.
Köpek Maması
Tabii ki olmazsa olmaz bir malzeme daha… Köpek beslemek için köpeğinizin yaşına uygun bir köpek maması almalısınız. Köpeğiniz eve ilk geldiğinde onunla henüz birbirinize alışma aşamasındayken kendinize zorluk çıkarmamak adına köpeğiniz eve gelmeden önce ona bir paket mama alabilirsiniz. Alacağınız mama birkaç günlük olmalıdır. Köpeğinizin mamayı yiyip yemeyeceğine, mamanın sağlıklı olup olmadığına karar verdiğinizde daha fazlasını alabilirsiniz.
Çiğnemesi İçin Oyuncaklar
İlla ki köpeğinizi çok sevecek, onunla sürekli vakit geçirmek isteyeceksiniz. Ancak maalesef bazı mecburi ayrı kalacağınız belki birkaç saat belki daha da uzun zaman aralıkları olacaktır. Ya da yanında olsanız bile yorgun olabilirsiniz veya başka bir sebepten onunla oyun oynayacak durumunuz olmayabilir. İşte bu zamanlarda köpeğinize eğlenmesi için çiğneyebileceği plastikten veya köpeğinizin yutmayı başaramayacağı boyutlarda oyuncaklar alabilirsiniz. Bu sayede hem köpeğiniz eğlenmiş olur hem de çiğneme dürtüsü kontrol altına alınabilir.
Tasma
Köpeğinizi evde besleyeceksiniz ama yine illa ki dışarıda onu gezmeye, tuvalete vs. çıkaracaksınız. Bunun için en önemli almanız gerekenler arasında tasma yer alıyor. Köpeğiniz eve gelmeden önce evinizde tasma bulundurmanızda fayda vardır.
Faydalanılan Kaynak
http://www.kopekcinsleri.net
0 notes