Un spectacol one-man show după romanul omonim al lui Heinrich Böll cu Alexandru Buescu regia Anca Maria Colțeanu microsite © 2016-2020
Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Primul spectacol din 2020
De azi într-o săptămână, adică sâmbăta viitoare, pe data de 4 ianuarie, de la ora 8 pm, vă aștept la primul spectacol Opiniile unui clovn din noul an.🤡 Dacă nu mă înșel, aceasta va fi reprezentația cu numărul 42 și al patrulea an de când joc clovnul lui Heinrich Böll, la Teatrul LUNI de la Green Hours. După spectacol putem rămâne la o discuție sau două sau trei. Bilete găsiți accesând acest link către Bilet.ro - https://bit.ly/2EZ091B
Despre spectacol, prezentat în 2017, în cadrul festivalului Caleido, andreicraciun.eu scria https://bit.ly/2F2f1w5
Vă aștept ca și când. Foto: Larko - Pafos 2017
via Alexandru Buescu
1 note
·
View note
Video
youtube
Opiniile unui clovn - Duminică, 22 decembrie, ora 8 pm la Teatrul LUNI de la Green Hours
Bilete
Facebook event
1 note
·
View note
Text
40 de reprezentații Opiniile unui clovn
Pe data de 19 iulie 2019, la Teatrul LUNI de la Green Hours, a avut loc reprezentația cu numărul 40 a spectacolului Opiniile unui clovn.
În cei trei ani de la premiera avută în martie 2016, spectacolul a fost prezentat în 11 festivaluri naționale și internaționale de teatru, reușind ca, în octombrie 2017, să fie singura producție din România invitată să participe în cadrul Festivalului Internațional de Monodrame din Pafos, oraș care în același an a fost desemnat capitală europeană a culturii.
În următoarea perioadă spectacolul Opiniile unui clovn se va juca mai rar deoarece, începând din această toamnă, Alexandru Buescu va face parte din primul program de masterat oferit în Danemarca de către Universitatea Națională Daneză de Arte Performative (The Danish National School of Performing Arts - DASPA), specializarea “Conceptualizare, Creație, Colaborare”. Durata programului este de doi ani și va fi coordonat de regizorul și dramaturgul german, Falk Richter.
Activitatea artistică a lui Alexandru poată fi accesată pe website-ul personal și o puteți susține aici.
OPINIILE UNUI CLOVN
Monodramă după romanul omonim al lui Heinrich Böll cu Alexandru BUESCU regia: Anca Maria Colteanu muzica: Ovidiu Savu costume: Matei Vladimir dramatizare: Alexandru Buescu
producția: Teatrul LUNI de la Green Hours
parteneri: Rowohlt Verlag, SCPA Pârvu & Asociații, Editura Polirom
Foto articol: Domnica Cârciumaru
Text: Marilena Nae
0 notes
Text
Opiniile unui clovn - Vineri 19 iulie, ora 8 pm
Pentru că, deseori, cele mai frumoase lucruri sînt cu nod în gît și cu genunchi tremur��nzi. Opiniile unui clovn sau iubire în vremuri de credință. Mîine, de la ora 20.00, la Teatrul LUNI de la Green Hours.
Facebook event
#Alexandru Buescu#Alex Buescu#theatre#performance#teatru#Anca Maria Colțeanu#Ovidiu Savu#Opiniile unui clovn#Matei Vladimir#Heinrich Böll#live#teatrul luni de la green hours#bucharest
2 notes
·
View notes
Text
21 mai, ora 8 pm - OUC @ Teatrul LUNI de la Green Hours
Teatrul LUNI prezintă:
Opiniile unui clovn după Heinrich Böll
un One Man Show Alex BUESCU
regia: Anca Maria Colteanu muzica: Ovidiu Savu costume: Matei Vladimir producția: Teatrul LUNI de la Green Hours
”- Dar tu ce ești de fapt: catolic, protestant sau evreu? - CLOVN!”
„Sunt clovn sau, denumirea oficială a profesiunii mele, comic” – aşa se prezintă Hans Schnier, artistul nefericit din perspectiva căruia este privită societatea germană din timpul şi de după cel de-al Doilea Război Mondial.
”Un spectacol de neocolit pentru om.” Andrei Crăciun
Facebook event
Rezervări [email protected]
0 notes
Text
3 ANI DE LA PREMIERĂ - 26.03.2019
Teatrul LUNI prezintă:
OPINIILE UNUI CLOVN după romanul omonim al lui Heinrich Böll
un One Man Show Alex BUESCU
regia: Anca Maria Colteanu muzica: Ovidiu Savu costume: Matei Vladimir dramatizare: Alex Buescu
producția: Teatrul LUNI de la Green Hours parteneri: Rowohlt Verlag, SCPA Pârvu & Asociații, Editura Polirom
Marți, 26 martie 2019, spectacolul OPINIILE UNUI CLOVN aniversează 3 ani de la premieră. Sunteți invitați la Teatrul LUNI de la Green Hours să (re) descoperiți povestea unui roman care a făcut înconjurul lumii.
Rezervări: [email protected]
În urma participării spectacolului în cadrul festivalului de teatru Bacău Fest-Monodrame, criticul de teatru Mircea Morariu scria:
“Clovnul din scrierea romancierului german, un tânăr de doar 28 de ani, a fost însă pedepsit de o familie înstărită, cu rigori comportamentale, cu ipocrizii abil mascate, familie care îl repudiază, de Marie, fata de care este pe mai departe îndrăgostit, deşi aceasta l-a părăsit pe neaşteptate din motive cvasi-religioase, de protestanţi şi de catolici deopotrivă. Şi cu toate acestea, în pofida faptului că a devenit un amestec de comic, de histrion care a ales să trăiască în sărăcie şi de vagabond de lux, în ciuda fragilităţii şi sensibilităţii sale, Hans Schnier nu cedează. Îşi va îndeplini până la capăt rostul de a mărturisi şi de a spune adevărul. Despre sine, despre alţii, despre ţară, despre istorie.
Toate aceste idei-forţă apar cu remarcabilă claritate în monodrama jucată de Alex Buescu. Cuvintele, replicile, stările, situaţiile dramatice sunt riguros filtrate prin dubla instanţă a sensibilităţii şi a raţiunii interpretului. Care ştie să nu fie nici patetic, nici melodramatic. Doar teribil de uman şi de credibil.
E ceea ce contează.”
____________________
Reprezentația cu numărul 38.
În 2017 spectacolul OPINIILE UNUI CLOVN a făcut parte din seria evenimentelor europene dedicate aniversării a 100 de ani de la nașterea scriitorului german Heinrich Böll.
Pe 28 octombrie 2017, spectacolul OPINIILE UNUI CLOVN a fost singura producție din România, selectată să participe în cadrul Festivalului Internaţional de Monodrame din oraşul grecesc Pafos, fostă capitală europeană a culturii.
0 notes
Text
17 februarie, ora 20:00
Teatrul LUNI prezintă:
Opiniile unui clovn după Heinrich Böll
un One Man Show Alex BUESCU
regia: Anca Maria Colteanu muzica: Ovidiu Savu costume: Matei Vladimir producția: Teatrul LUNI de la Green Hours
Eveniment Facebook
Rezervări: [email protected]
Considerat unul dintre cei mai importanți scriitori germani ai perioadei postbelice, Heinrich Böll primește în anul 1972 Premiul Nobel pentru literatură iar lucrările sale sunt traduse în peste treizeci de limbi.
În România editura Polirom a publicat romanul Opiniile unui clovn în două ediţii (2007, 2016), precum și Partida de biliard de la ora nouă și jumătate (2008), Onoarea pierdută a Katharinei Blum (2009) și Fotografie de grup cu doamnă (2010).
#alex buescu#Heinrich Böll#The Clown#Opiniile unui clovn#teatru#theatre#live#event#performance#dramaturgy
0 notes
Text
22.01.2019 - primul spectacol din acest an
Nu există clovni triști, există clovni îndrăgostiți. Alex Buescu, pe unul dintre cele mai frumoase texte din lume - "Opiniile unui clovn", de Heinrich Böll - ne joacă, ne zîmbește și ne doare despre iubire, dor, religie, război. Adică viață. Adică lume, așa cum știe doar ea, lumea, să se strîngă în istoria personală a unui singur om. Cîteodată asculți povestea unui om și pare că ai străbătut tot globul pămîntesc. În aceste condiții, ce să mai zicem de povestea unui clovn! Mîine, de la ora 20.00, la Teatrul LUNI.
Facebook event
Rezervări [email protected]
0 notes
Text
21 noiembrie 2018, ora 20:00
”Când eram mică, nu-mi plăceau clovnii și nici Moș Crăciun. Clovnii pentru că aproape în fiecare an de ziua mea apărea unul la petrecerea fictivă: tata - care se îmbăta și devenea sinistru, iar Moș Crăciun pentru că nu-mi oferea un Crăciun fericit, cum vedeam eu că au copiii în filme. Mai târziu, Heinrich Böll prin romanul ”Opiniile unui clovn”, mi-a arătat că există și clovni frumoși, Hans fiind unul dintre ei. Numai că Hans era și teribil de trist. Alex Buescu a avut curajul dement (zic eu) să dramatizeze ”Opiniile unui clovn”. Ce a ieșit puteți vedea mâine, de la ora 20.00, la Teatrul LUNI de la Green Hours. Într-o lume al cărei principal handicap e lipsa de empatie, un spectacol ca ”Opiniile unui clovn” poate fi o proteză de tandrețe necesară.
Și nu, n-am rezolvat problema cu Moș Crăciun nici până azi.” (20.11.2018 Rozana Mihalache)
Teatrul LUNI prezintă: Opiniile unui clovn după Heinrich Böll un One Man Show Alex BUESCU regia: Anca Maria Colteanu muzica: Ovidiu Savu costume: Matei Vladimir producția: Teatrul LUNI de la Green Hours
Facebook event
Foto Stefan Trasnea
0 notes
Text
17 octombrie 2018, ora 20:00
Teatrul LUNI prezintă: Opiniile unui clovn după Heinrich Böll un One Man Show Alex BUESCU regia: Anca Maria Colteanu muzica: Ovidiu Savu costume: Matei Vladimir producția: Teatrul LUNI de la Green Hours
rezervări:
Foto Alin Leanca
#Opiniile unui clovn#The Clown#teatru#theatre#Monodrama#alex buescu#Anca Maria Colțeanu#teatrul luni de la green hours#one-man show#performance#live#Heinrich Böll#Romania
1 note
·
View note
Text
09 iulie 2018 Opiniile la Teatrul LUNI de la Green Hours, ora 20:00
Teatrul LUNI prezintă: un One Man Show Alex BUESCU regia: Anca Maria Colteanu muzica: Ovidiu Savu costume: Matei Vladimir producția: Teatrul LUNI de la Green Hours
Link Facebook Event
Rezervări: [email protected]
”E un spectacol încărcat de umanitate, emoționant în cel mai înalt grad. Este un spectacol care - nu spunem lucruri mari - are puterea de a schimba vieți. Ce putem spune mai mult, mai înalt? Orice ar fi prea puțin, pe lângă ceea ce ne arată, de fapt, clovnul acesta încântător. E un spectacol despre nădejde și despre deznădejde și – dacă mai îndurați cuvântul – despre magia de a deveni ceea ce îți este sortit să devii. E un spectacol ca o palmă și ca un surâs, ca un hohot de râs, dar și ca o lacrimă. E un spectacol de neocolit pentru om.” - Andrei Crăciun (în cadrul Festivalului Caleido, 2017 - link articol integral)
“Cuvintele, replicile, stările, situaţiile dramatice sunt riguros filtrate prin dubla instanţă a sensibilităţii şi a raţiunii interpretului. Care ştie să nu fie nici patetic, nici melodramatic. Doar teribil de uman şi de credibil. E ceea ce contează.” - Mircea Morariu (în cadrul Bacău Fest Monodrame, 2017 - link articol integral Adevărul)
“Nu știu alții cum sunt, dar mie, când dau cu privirea peste un clovn mă grăbesc să întreb pe oricine e cu mine: „îți e frică de clovni?“. În principiu, cred că este vorba despre reacția pe care o avem oricând ni se flutură prin față o mască din care ar trebui să înțelegem că ar trebui să fie vorba despre amuzament, dar habar nu avem ce este în spatele fațadei care solicită cheful nostru de râs. „Opiniile unui clovn“ nu îți dau nici cea mai mică iluzie. Hans Schnier, personajul interpretat de Buescu, își desprinde treptat masca profesională pentru a dezvălui nu atât un peisaj afectiv, cât un teritoriu pe care obișnuințele lumii (de la cele politice la cele morale și artistice) și-au zgâriat obrajii fără să aibă vreo șansă să își revină. Când Buescu începe să spună povestea lui Schnier, tot ce știi despre deziluzie se învârte în jurul tău între „de ce e așa?“ și „dar cum altfel?“. - Cosmin Tupa (link articol integral Cotidianul)
“E, fără doar şi fără poate, un adevărat performance. E un scaun. E un clovn. E un perete „negru” în spatele căruia se află o altă lume, o lume a cenzurii şi a urii faţă de „ceilalţi” care nu... E o lumină caldă şi jucăuşă. E un chip de clovn, nu o mască. E o artă într-o permanentă desfăşurare.” - Dragos N. Savu (link articol integral B-Critic)
“Buescu, alias Hans Schnier, îmbrăcat nu într-un costum obișnuit de clovn, ci ceva analog, foarte simplu, nu are nimic din toate cele ce am înșirat, decât o ingenuitate și o sensibilitate uneori stupefiantă, ce îl împiedică de multe ori să-și facă meseria....Clovnul Buescu nu e urâcios, nu face glume nesărate, nu se agită inutil și zgomotos, nu face tumbe cerând imperios aplauze, din contră: e duios, sentimental, e de pus pe rană. Mai mult, e original, iar interpretarea lui este excelentă.” - Candid Stoica (link articol integral)
“Nimeni nu s-ar fi mirat dacă ar mai fi fost și alți premianți, ca de pildă, Alex Buescu - foarte convigător în “Opiniile unui clovn”, cu o figură adolescentină și cu o voce specială, subțire, pe care știe să o folosească spre a obține efecte (întotdeauna motivate psihologic și mental), actorul se mișcă bine în scenă, marchează judicios și plastic trecerile de la un moment la altul, știind să întrețină atenția și emoția spectatorului” - Ștefan Oprea (în cadrul Bacău Fest Monodrame, articol apărut în revista Teatrul Azi, nr.7-9/2017)
“ În ultima seară de concurs, Alex Buescu a prezentat „Opiniile unui clovn” după Heinrich Boll, în regia Ancăi Maria Colțeanu, de la Teatrul Luni. Mai degrabă neinspirat, cu o voce care n-a trecut de primele două rânduri ale aceluiași Pub Valhalla, Alex Buescu a fost o prezență ștearsă în concurs, momentul lui suferind de o severă lipsă de ritm și de lungimi nejustificate, reușind prea puțin să țină ritmul cu propriul personaj și chiar mai puțin să fie credibil în această frumoasă poveste a clovnului provenind dintr-o familie înstărită, dar care alege să devină vagabond, o poveste de a cărei suprafață nu reușește să treacă.” - Monica Andronescu (despre Bacău Fest Monodrame, link articol integral, apărut pe site-ul Yorick 2017)
__________________________________
În 2017 ”Opiniile unui clovn” a făcut parte din seria evenimentelor europene dedicate aniversării a 100 de ani de la naşterea scriitorului german Heinrich Böll. (http://www.boell100.com/). Pe 28 octombrie 2017, spectacolul ”Opiniile unui clovn” a fost singura producție din România, selectată să participe în cadrul Festivalului Internaţional de Monodrame din oraşul grecesc Pafos, fostă capitală europeană a culturii. (http://www.pafos2017.eu/…/event/international-monodrama-fe…/)
#alex buescu#Opiniile unui clovn#Anca Maria Colțeanu#Ovidiu Savu#one-man show#Theater#Ansichten eines Clowns#Heinrich Böll#The Clown#teatru#live#performance#Bucharest#Editura Polirom#event#international#european#literature#monodrama#teatrul luni de la green hours
0 notes
Text
22 Aprilie, ora 20:00 - Opiniile unui clovn
Teatrul LUNI prezintă:
un One Man Show Alex BUESCU
regia: Anca Maria Colteanu muzica: Ovidiu Savu costume: Matei Vladimir producția: Teatrul LUNI de la Green Hours
”- Dar tu ce ești de fapt: catolic, protestant sau evreu? - CLOVN!”
„Sunt clovn sau, denumirea oficială a profesiunii mele, comic” – aşa se prezintă Hans Schnier, artistul nefericit din perspectiva căruia este privită societatea germană din timpul şi de după cel de-al Doilea Război Mondial.
”Un spectacol de neocolit pentru om.” Andrei Crăciun
--- intrare: - 20 de lei - achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485 - 25 de lei - achitat în ziua evenimentului redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după teatru :) - în limita a 6 locuri, cu rezervare prealabilă pe [email protected], pînă max. în preziua evenimentului!
… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Teatru, neapărat cu rezervare prealabilă pe [email protected], pînă max. în preziua evenimentului!
rezervări: # ideal din timp - pe site: http://www.greenhours.ro/ (conf. automată) # doar la urgenţă - 0788 452 485 (L-V: 11-18)
☼ intrarea publicului se face începînd cu 30 de minute înainte de ora anunţată a evenimentului. Atenţie: la ora anunţată, locurile rezervate şi neocupate pînă atunci se pierd, fiind oferite doritorilor fără rezervări. ☼ evenimentele artistice încep efectiv cu 15 - max. 30 minute după ora anunţată. ☼ nu este permis accesul la spectacole al persoanelor aflate în stare de ebrietate, sau al altora nepotriviţi cu atmosfera culturală, artistică, relaxată pe care o promovăm în Green... ☼ vă rugăm ca pe timpul spectacolului/concertului să ţineţi TELEFOANELE ÎNCHISE şi SĂ PĂSTRAŢI LINIŞTEA în semn de respect pentru artişti şi public.
#alex buescu#Anca Maria Colțeanu#Ovidiu Savu#Matei Vladimir#The Clown#Opiniile unui clovn#Heinrich Böll#HeinrichBöll100#live#Theater#performance#bucharest#event#one-man show#Monodrama#european events#Ansichten eines Clowns#teatrul luni de la green hours#Rowohlt Verlag#Editura Polirom#SCPA Pârvu și Asociații
0 notes
Text
25 martie 2018 - Teatrul LUNI de la Green Hours prezintă Opiniile unui clovn, un spectacol după romanul omonim al lui Heinrich Böll
Duminică, 25.03.2018, de la ora 20:00, sunteți invitați la primul spectacol din acest an. Link către evenimentul realizat pe Facebook găsiți aici.
Rezervări: [email protected]
Fotografie realizată de către Loredana Bîtculescu în cadrul Festivalului CALEIDO (noiembrie 2017)
#alex buescu#Anca Maria Colțeanu#Ovidiu Savu#teatrul luni de la green hours#Opiniile unui clovn#live#performance#Theater#teatru#Heinrich Böll#Monodrama
0 notes
Text
HEINRICH BÖLL 100//21.12.2017
”Behind every word a whole world is hidden that must be imagined. Actually, every word has a great burden of memories, not only just of one person but of all mankind.”
„În spatele fiecărui cuvânt o lume întreagă stă ascunsă, aşteptând să fie imaginată. De fapt, fiecare cuvânt poartă o mare povară de amintiri, nu doar a unei singure persoane, ci a întregii umanități.”
HEINRICH BÖLL
Pe 21 decembrie, Teatrul LUNI de la Green Hours vă invită la ultimul spectacol Opiniile unui clovn din acest an.
Spectacolul va fi prezentat în limba română cu subtitrare în engleză.
Rezervări: [email protected]
Alături de producții din Anglia, Spania, Polonia, Japonia, Iran, Grecia, Algeria, Lituania, Israel și Cipru, spectacolul Opiniile unui clovn a fost prezent pe 28 octombrie, în cadrul primei ediții a Festivalului Internațional de Monodrame.
Spectacolul face parte din seria evenimentelor europene dedicate aniversării a 100 de ani de la nașterea scriitorului german Heinrich Böll. Link
Heinrich Boll s-a născut pe 21 decembrie 1917, în orașul german Köln. Considerat unul dintre cei mai importanți scriitori germani ai perioadei postbelice, Heinrich Böll primește în anul 1972 Premiul Nobel pentru literatură iar lucrările sale sunt traduse în peste treizeci de limbi.
În Opiniile unui clovn sunt aduse în discuție subiecte precum nazismul, antisemitismul, intruziunea bisericii catolice în viața socială și politică sau efectele politice asupra societății germane care se afla într-o tranziție dificilă după sfârșitul celui de-al doilea război mondial.
În România editura Polirom a publicat romanul Opiniile unui clovn în două ediţii (2007, 2016), precum și Partida de biliard de la ora nouă și jumătate (2008), Onoarea pierdută a Katharinei Blum (2009) și Fotografie de grup cu doamnă (2010).
Partenerii spectacolului: Rowohlt Verlag, SCPA Pârvu & Asociații, Editura Polirom
#HeinrichBöll100 #Böll100 #Opiniileunuiclovn #100JahreBoell
#Alex Buescu#Heinrich Böll#HeinrichBöll100#Boell100#100JahreBoell#aniversary#theatre#Bucharest#Romania#Anca Maria Colțeanu#Live#event#teatrul luni de la green hours#European Events#performance#Drama#Monodrama#International#publishing
0 notes
Text
interviu - Alex Buescu: „Este fascinantă puterea imaginației umane și felul cum, de-a lungul istoriei, s-a manifestat pe glob”
Foto: Adi Bulboacă (realizată în cadrul workshopului Walk & Shoot #6)
În ultima zi a lunii noiembrie, se joacă la UNTEATRU, în cadrul Caleido 2017, „Opiniile unui clovn”, după romanul omonim al scriitorului german Heinrich Böll. Regizat de Anca Maria Colțeanu, spectacolul îl aduce în fața publicului, în rolul nemuritorului Hans și într-o Germanie din timpul și de după cel de-al Doilea Război Mondial, pe actorul Alex Buescu, pe care l-am provocat cu această ocazie la o scurtă discuție despre teatru, multiculturalism, lumea de atunci și de acum.
De Alina Vîlcan
Dragă Alex, cum ai ales să dramatizezi celebrul roman al scriitorului german Heinrich Böll, ce te-a atras?
Am ales să dramatizez romanul Opiniile unui clovn deoarece mi-a plăcut atunci când l-am citit. Subiecte, care vor fi actuale mereu, precum iubirea, religia, politica, rasismul, demagogia, au fost alese de către autor să fie discutate cu o mare dibăcie de către un personaj complex, un clovn, ale cărui gânduri și opinii primesc glas într-o perioadă istorică importantă a umanității, după cel de-al Doilea Război Mondial.
Cum l-ai descrie pe Hans Schnier, acest artist nefericit? De ce să-l vedem și ce ne va impresiona la el? Ce te impresionează pe tine? Cum e să fii în pielea lui, care este marea provocare?
Din punctul meu de vedere, Hans nu poate fi catalogat ca fiind un „artist nefericit”. El este un artist în sine, nu unul devenit sau transformat. Există astfel de oameni în lume. Hans nu poate sub nici o formă să-și uite meseria, iar nefericirea lui, care îi diminuează energia creatoare, are legătură cu despărțirea de singura persoană pe care o iubește, refugiul său, o catolică pe numele ei Marie.
Pentru cei care au citit romanul, acest spectacol este un bun prilej de a și-l reaminti și de al vedea așa cum poate nu și l-au imaginat. În acest an, spectacolul Opiniile unui clovn face parte din seria evenimentelor europene dedicate aniversării a 100 de ani de la nașterea autorului german și a fost singura producție din România prezentă în octombrie, la Festivalul Internațional de Monodrame din Pafos, oraș ales să fie în 2017 capitala europeană a culturii. Acest spectacol nu caută să impresioneze auditoriul, ci să-l apropie de ceea ce pe mine și pe regizoarea Anca Maria Colțeanu ne-a impresionat, adică universul acestui personaj, o lume nu foarte diferită de cea în care trăim astăzi. Asta a fost și una dintre multele provocări căreia a trebuit să îi fac față.
Cum se vede societatea germană din timpul și de după cel de-al Doilea Război Mondial prin ochii clovnului, și cum arată acel continent numit Iubire pe care el își ia spectatorii?
Răspunsurile acestor întrebări le veți afla dacă veniți să vedeți spectacolul.
Pentru că festivalul Caleido este (și) despre etnicitate și multiculturalism, cum vezi lumea de acum din acest punct de vedere, al multiculturalismului?
Ce este într-adevăr fascinant este puterea imaginației umane și felul cum, de-a lungul istoriei, ea s-a manifestat pe glob, în zone geografice asemănătoare. Când aceste diferențe ajung să devină subiecte și acțiuni politice de manipulare și exploatare la scară socială, ar trebui să fim mai atenți la sensurile duplicitare ale unor astfel de cuvinte și folosirea lor. Cred totuși că un răspuns mai clar ar putea veni din partea unui sociolog.
Ce consideri că te reprezintă ca artist?
Alegerile pe care le fac mă reprezintă. Teatrul, perfomance-ul sau scrisul sunt mediile de comunicare care îmi permit să mă exprim cel mai bine. Îmi doresc să le pot folosi toată viața. Pe website-ul personal www.alex-buescu.ro există fotografii și informații despre fiecare proiect realizat până acum sau care se află în pregătire. De curând am urcat pe website cele mai recente materiale din prima parte a performance-ul Poemele Corpului și vă invit cu drag să le descoperiți.
În București, spectacolul Opiniile unui clovn, în formula lui originală, îl puteți vedea la Teatrul LUNI de la Green Hours, un spațiu de care mă simt atașat din multe motive.
via Caleido
#Alex Buescu#Alina Vîlcan#interviu#Opiniile unui clovn#Caleido#Festival#live#performance#actor#Anca Maria Colțeanu#Unteatru#The Clown#Heinrich Böll
0 notes
Text
Opiniile unui clovn în cadrul Festivalului de Teatru Caleido
Vă invit joi, pe 30 noiembrie, de la ora 18:00, la teatrul unteatru, în cadrul unui festival fain, aflat la ediția cu numărul 2 - Caleido. Mai jos aveți un scurt interviu realizat împreună cu Alina Vilcan (căreia îi mulțumesc), despe spectacolul ”Opiniile unui clovn” și nu numai. Vă aștept cu drag! via Alex Buescu Facebook
#Caleido#2017#festival#Alex Buescu#Anca Maria Colteanu#Ovidiu Savu#Matei Vladimir#Heinrich Böll#teatru#live#performance#Bucharest#Theater#one-man show#Opiniile unui clovn
0 notes
Text
04 noiembrie 2017
Teatrul LUNI prezintă: OPINIILE UNUI CLOVN după Heinrich Böll un One Man Show Alex BUESCU regia: Anca Maria Colteanu muzica: Ovidiu Savu costume: Matei Vladimir producția: Teatrul LUNI de la Green Hours SPECTACOL SUPRATITRAT ÎN LIMBA ENGLEZĂ! ENGLISH SUBTITLES ”- Dar tu ce ești de fapt: catolic, protestant sau evreu? - CLOVN!” „Sunt clovn sau, denumirea oficială a profesiunii mele, comic” – aşa se prezintă Hans Schnier, artistul nefericit din perspectiva căruia este privită societatea germană din timpul şi de după cel de-al Doilea Război Mondial.
În acest an, spectacolul ”Opiniile unui clovn” face parte din seria evenimentelor europene dedicate aniversării a 100 de ani de la naşterea scriitorului german Heinrich Böll. (http://www.boell100.com/). Unul dintre cei mai importanți scriitori ai perioadei postbelice, Heinrich Böll primește în anul 1972 Premiul Nobel pentru literatură iar lucrările sale sunt traduse în peste 30 de limbi. Pe 28 octombrie 2017, spectacolul ”Opiniile unui clovn” a fost singura producție din România, selectată să participe în cadrul Festivalului Internaţional de Monodrame din oraşul grecesc Pafos, care este în acest an, capitala europeană a culturii. (http://www.pafos2017.eu/…/event/international-monodrama-fe…/) Spectacolul a fost prezentat în limba română cu subtitrare în greacă și engleză.
#Alex Buescu#Anca Maria Colțeanu#Ovidiu Savu#Matei Vladimir#Heinrich Böll#HeinrichBöll100#Boell100#100JahreBoell#live#performance#teatrul luni de la green hours#Rowohlt Verlag#SCPA Pârvu și Asociații#Editura Polirom#teatru#Bucharest#Romania#festival#international#Opiniile unui clovn
0 notes