Text
Extra 3: Creed II
Creed 2 voldoet helemaal niet aan mijn verwachtingen. Te veel lengtes, blabla, moraal en filosofieën. Ik had de vage indruk van het kijken naar een slechte soap van de jaren 80 omdat de fotografie rot is. We hebben te maken met een low-budget film met de bedoeling om winst te maken, Stallone op de rekening is nog steeds een recept. Ik verlangde ernaar dat de film eindigt, dus het is een verveling om te sterven, zelfs de finale wordt volledig gemist! Stop daar, het is te veel, niet meer, tussen de Rocky en nu de Creed.
0 notes
Text
Extra 2: Aquaman
Omdat ik niet gefamillierd was met DC universe en teleurgesteld was door de nieuwste DC-aanpassingen, ging ik naar deze film zonder echt iets te verwachten; en ik nam een enorme klap! Aquaman is een groot succes, alles is aanwezig!
Warner Bros begreep eindelijk dat het belangrijk was om universums en helden te installeren voordat ze cross-over deden. Een goed gebouwd verhaal, prachtige muziek, prachtige special effects en vooral helden en epische veldslagen! Geen belachelijke helden of slechte grappen zoals in het wonder-universum. Hier is het serieus, de helden gooien en doen zichzelf volledig gelden. Hoe dan ook, Aquaman is een puur moment van filmplezier en legt een enorme opdoffer voor alle Marvel-licenties.
0 notes
Text
Extra Film: Mission Impossible Fallout
Wie nieuwe Missie impossible zegt, zegt nog meer actie zegt! Tom Cruise komt altijd terug in topvorm en klaar om zijn nieuwe missie te aanvaarden. Dit is een grote dosis entertainment: de actiescènes zijn nog steeds indrukwekkend, of het nu gaat om een parachutesprong, een achtervolging voor een motorfiets, een vliegtuigcrash ... En met de toegevoegde bonus van landschappen, steegjes, lucht, we reizen letterlijk. Het scenario volgt de vorige film, goede kwaliteit en besprenkeld met draaien en draaien, vergezeld van een lichte aanraking van humor zeer merkbaar. De cast staat bovenaan en de komst van Henry Cavill is een echte meerwaarde voor de film.
Mission Impossible presenteert zichzelf niet langer: een geweldige actiefilm, spectaculair, intelligent en stressvol.
0 notes
Text
Opera: La Gioconda
Ik ging met mijn mama en 2 vrienden naar een operavoorstelling in De Munt te Brussel. ‘La Gioconda’ werd in de negentiende eeuw gecomponeerd door de zeer belangrijk en getalenteerde Italiaanse componist Amilcare Ponchielli. Hoewel er altijd wordt gezegd dat opera saai is ben ik er toch gegaan om te groeien als een cultureel mens. ;)
Het verhaal gaat als volgt: In het Venetië van de 17de eeuw wijst zangeres La Gioconda de avances af van de spion Barnaba. Ze houdt van de banneling Enzo Grimaldi, maar die bemint op zijn beurt Laura, de vrouw van raadsman Alvise Badoero. Ondanks haar gevoelens voor Enzo, komt La Gioconda de geliefden – verraden door Barnaba – toch een eerste keer ter hulp, wanneer ze in Laura de beschermvrouw van haar moeder herkent. De raadsman Alvise is echter overtuigd van Lauras bedrog en wil zich wreken door haar te vergiftigen. La Gioconda vervangt het gif door een slaapdrankje en laat Laura naar een veilige plek brengen waar ze Enzo kan ontmoeten. Omdat ze beloofd heeft zich aan Barnaba te geven in ruil voor diens hulp, slaat ze bij diens komst de hand aan zichzelf.
Kortom, La Gionconda is een operavoorstelling over liefde en macht, machtsmisbruik en machtshonger. Thema’s die dood saai zijn maar ik heb er veel van geleerd.
Deze operavoorstelling was absoluut perfecte combinatie was van massale koorzang, een harmonieuze choreografie, dramatische gebeurtenissen en fors uithalende zangeressen, het is onmogelijk dat iemand in het publiek zich verveelde want die waren allemaal al in een diepe slaap.
0 notes
Text
Expo 2 Van Gogh: The Immersive Experience
Ik ben alleen naar de Van Gogh expo in Brussel gegaan en vond dit vebrasend genoeg zeer interessant. Op de affiche stond ook duidelijk vermeld dat het gaat om een ‘360° digital art experience’, en dat is precies wat het is. Niet te vergelijken dus met een bezoekje aan het Van Gogh Museum in Amsterdam. Na een kleinere ruimte met 3D-recreaties van de bekende vaas met zonnebloemen en de slaapkamer in Arles, kom je in de grote, majestatische hal die het hart van het neoclassicistische Beursgebouw vormt. Het idee om vele van zijn schilderijen te projecteren met passende muziek vind ik zeer creatief en goed gevonden.
Aan het einde van de tentoonstelling kun je, voor twee euro extra, ook nog een virtual reality-ervaring meepikken: met een VR-bril maak je een reis door het landschap in Arles, waarbij ik meerdere schilderijen heb tegengekommen op de plekken waar ze geschilderd zijn of waar Van Gogh zich ervoor liet inspireren. Ik liet me meevoeren in de virtuele realiteit en kwamen tot de conclusie dat dit de twee euro extra zeker waard was.
Ik raad deze tentoonstelling aan voor de Van Gogh-liefhebbers of als je kunst van op een ander vlak wilt bekijken. Door deze immersieve ervaring maak je op een heel andere manier kennis met Van Goghs werk. Door de digitale animaties en de VR komen de schilderijen op een heel bijzondere manier tot leven.
0 notes
Text
Theater: Quinquado - Ados, comment éduquer efficacement vos parents ?
Ik ben naar de theater Lesricheseclaires met mijn ouders gegaan om een theater te bekijken over de identiteit, de seksualiteit en de toekomst van pubers. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het zo interessant ging zijn, Aboude Adhami heeft het leven van een puber goed kunnen beschrijven en er op een humoristische wijze kritiek kunnen geven. Mijn ouders vonden het aangenaam en vonden Aboude een grappige komiek.
Mijn ervaring:
Ik had nooit gedacht dat ik naar zo’n theater zou gaan dat Abdou en de acteur Eric De Staercke in elkaar heeft verwerkt.
Het begin vond ik nogal origineel ik had verwacht dat de komieken meteen met het onderwerp gingen beginnen maar in tegendeel hebben ze eerst hun puberleven en hoe de jongeren vroeger leefden beschreven en in beeld gebracht. Ze presenteerden dan hoe het leven van de pubers met de jaren is verandert hoe de jongeren vroeger feesten en hoe het nu gebeurt bijvoorbeeld. Het thema was interessant maar op sommige momenten ging het enkel over liefde en seksualiteit en dat vond ik niet zo goed omdat het te veel was. Waarschijnlijk is dat omdat mijn ouders naast mij waren.
Toen het gedaan was had ik echt niet het gevoel dat ik er al uren naar had zitten kijken. Ik kon er eerlijk gezegd nog uren naar kijken. Er was een aangenaam sfeer en was zeker de moeite waard om nog eens humoristische theater te bekijken.
0 notes
Text
Extra : Halloween 2018
┬┴┤( ͡⚆ل͜├┬┴┬
Mijn samenvatting:
Dit is de 40ste verjaardag van de eerste slachtingen van gemaskerde moordenaar Michael Myers. De nacht dat hij probeerde zijn zus Laurie Strode te vermoorden nadat hij zijn eerste oudere zus had vermoord toen hij zes was. Laurie, nu een grootmoeder, bereidt zich voor op het ergste en weet dat er een nieuwe confrontatie met haar broer zal komen. Wat een toeval, de bus die hem naar de gevangenis leidde, had net een ongeluk. Michael is terug in de open lucht. De reünie zal waarschijnlijk niet warm zijn ...
Mijn mening
Veertig jaar. Het is veertig jaar geleden dat het eerste Halloween werd uitgebracht en wat een genot om een nieuw album voor deze gelegenheid te vinden. Ik herinner me dat ik 'Halloween, 20 jaar later' zag - ik werd niet duidelijk geboren - wat ik erg leuk vond. De saga begint vele films te tellen, nu is hier de elfde film over Michael Myers die uitkomt - De remake inbegrepen -!
Ik kon niet wachten om Laurie, a.k.a Jamie Lee Curtis, in deze film te zien, maar ik was ook erg bang. Moderne suites van oude saga's hebben nooit echt gewerkt en zijn nooit erg goed geweest. Hoewel zijn oorspronkelijke regisseur John Carpenter het script goedkeurde, was ik bang dat het verhaal te simpel of zelfs belachelijk was. De slasher movie - horrorfilm met een seriemoordenaar - was een filmische subgenre goed verkend met Halloween, Freddy, vrijdag de 13e, Texas Chainsaw Massacre en ga zo maar door ... Ik weet niet of er zou had iets nieuws.
Wat ik niet begreep toen ik hem ging opzoeken, was dat hij Halloween volgde 1 De nacht van de maskers. Het verhaal vergeet alle andere films in de saga volledig. Dit zou kunnen dienen me om deze informatie te weten, want ik begreep niet waarom Michael nog leefde en waarom hij in een psychiatrisch ziekenhuis was.
0 notes
Text
Expo MSK
Op 13 oktober ging ik tijdens het weekend naar het MSK in Gent
Het MSK Gent is een ‘Open Museum’ en levendige ontmoetingsplaats waar kunst, kennis en schoonheid gedeeld worden met iedereen en bron zijn van reflectie op het verleden en de actualiteit, met een blik op morgen.Het MSK Gent toont kunst van de middeleeuwen tot vandaag en neemt haar museale en sociale rol zorgzaam en vernieuwend op. Vertrekkend van haar unieke collectie groeit het MSK Gent verder tot toonaangevend kenniscentrum van de moderne kunst van de 19de en 20ste eeuw.
Het was een aangename excursie want meestal ga ik naar een museum met het school en daar moet je lang recht staan en goed luisteren. Nu was het anders want ik kon zelf de schilderijen analyseren en mijn tijd beheersen. Kunstenaars werken aan creaties met hart en ziel en dat kan je vaak ook zien aan het resultaat.
Ik raad deze museum zeker aan als je je een beetje interesseert in de moderne kunst.
︵‿︵(´ ͡༎ຶ ͜ʖ ͡༎ຶ `)︵‿︵
0 notes
Text
Film: BlacKkKlansman
Op 20 oktober ging ik samen met een vriend naar UGC de Brouckère in Brussel, om de film ‘BlacKkKlansman’ te kijken. Ik was nog nooit in UGC een film gaan kijken en ik was daarom erg benieuwd naar de cinema en de zaal. En ik moet toegeven dat het een zeer coole cinema is. Ik vind het veel aangenamer dan in de Kinepolis omdat het kleiner is. Ook de zaal was klein en gezellig maar was vol met mensen. Het was zeer gezellig!
Je zou bijna durven te denken dat een handige scenarist on speed het verhaal van Ron Stallworth uit zijn duim heeft gezogen. Het is zo bizar dat het voor Lee onmogelijk moet geweest zijn om het als een ernstig drama te verfilmen, wat hij dan ook niet geprobeerd heeft. BlacKkKlansman schippert tussen satire, zwarte komedie en politiedrama, tussen Sidney Lumet-politiefilm (Serpico) en Michael Ritchie-farce (Smile).
In 1979 telefoneerde de zwarte politieman Ron Stallworth (John David Washington, zoon van Denzel) naar een lid van de Ku Klux Klan en gaf zich uit voor een racist. Hij maakte een afspraak, waarna een blanke collega (Adam Driver), voorzien van een verborgen microfoon, de rol overnam. Ron schopte het uiteindelijk tot beschermeling van Grand Wizard David Duke (Topher Grace) en officieel lid van de Klan.
BlacKkKlansman, die de Grand Prix in Cannes kreeg, deed het in Amerika zeer goed en hopelijk omarmt Europa hem ook. Want het is van Inside Man uit 2006 geleden dat Lee nog een hit heeft gescoord. Het zou zonde zijn indien hij hij op de achtergrond zou verdwijnen. Hoewel hij soms de steenezel uithangt, blijft hij een unieke stem binnen de Amerikaanse cinema.
Mijn mening: Ik vond de film een gek verhaal. Vooral als je weet dat het is geïnspireerd door echte gebeurtenissen. Een zwarte politieman arriveert bij Ku Klux Klan en krijgt gunsten van de leider van de organisatie. Helemaal gek! En Spike Lee en de doorgewinterde filmmaker nemen ons mee op dit avontuur. Het scenario is heel goed samengesteld, we verliezen nooit de mechanica van de biopic, de lange scènes met uitleg en focussen op de feiten, evenals op de personages. De bioscoop voegt zijn knowhow toe en maakt gebruik van geluidseffecten zoals het herhalen van beelden op een actie of een gesplitst scherm en betuigt eer aan films uit de jaren 70 en zwarte personages en sterren. De richting van de kunst, zeer zeventig, brengt niets origineels, het is jammer. De soundtrack, ook erg in de zeventig, is nog steeds aanstekelijk. De cast is uitstekend, de acteurs zijn perfect, onder leiding van acteur Spike Lee. Ik vond echt een zeer goede film die ik zeker aan een vriend zal aanraden
https://www.filmtotaal.nl/recensie/13135
1 note
·
View note