Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Brief 8: Energiutstilling, før og etter
Energym er et læringsopplegg som skal forberede ungdomsskoleelever til et besøk på Teknisk Museum sin energiutstilling, som åpner i november 2023. Det består av to deler: et gymopplegg som skal gjennomføres før besøket, og oppgaver som skal løses etter besøket.
SNURR FILM!!!
youtube
Del 1: Energym
Energym er et gymopplegg med en storyline som skal gi elever en innføring i norsk energihistorie. Opplegget er ledet av et interaktivt lydspor, som forklarer aktiviteter som representerer ulike energikilder, og imiterer arbeidet som hører med på de ulike kraftverkene. Gymtimen ledes av den digitale hjelperen, Energine, som tar elevene med gjennom Norges energihistorie, med tilhørende musikk som setter stemningen.
Som en lydbok, bare at denne lydboken gir deg oppdrag som du skal gjennomføre underveis!
(Vi har faktisk laget et fullt 30 minutters lydspor, men det kunne ikke Tumblr takle)
Etter vi brukertestet med ungdomsskoleelever, ble det tydelig at konkurranse engasjerer. Elevene skal derfor konkurrere mot hverandre i grupper, og man vinner ved å gjennomføre flest runder av en aktivitet innen tiden er ute. Antall runder blir registrert i et skjema, og denne informasjonen skal brukes videre i del 2: "Fra bevegelse til strøm".
Oversikt over alle de forskjellige oppdragene
Her er et utdrag fra manus for å vise gangen i gymtimen. Energine introduserer først energitypen og historien, før hun så går videre til å forklare oppdraget. (Manuset er ikke oppdatert. Ignorer den delen om at hver gruppe skal ha en skritteller)
Del 2: Fra bevegelse til strøm
I del 2 skal elevene regne om sin egen aktivitet til watt. Utifra hvor mange runder elevene har gjennomført av hver oppgave i gymtimen, kan vi estimere hvor mange kalorier de har forbrent, og dette kan vi regne om til watt med denne formelen: 1 kalori = 0.0012 Watt. Videre vil de bli gitt noen oppgaver, der de skal finne ut av hvor langt denne energien rekker, hvis man for eksempel skal lade en iPhone. Målet med oppgavene er å gjøre elevene oppmerksomme på hvor mye energi som faktisk kreves for å drive produkter som de bruker daglig. Vi vil også at elevene skal forstå at det finnes mange forskjellige energikilder utover olje og vind, og at også vi mennesker er energiskapende.
Vi snakket med en naturfagslærer som fortalte oss at det er en tendens at ungdomsskoleelever i dag mangler basiskunnskaper på flere områder, og at disse oppgavene var en god måte å sette energiforbruk i perspektiv. Hun tipset oss også om å lage oppgaver med ulik vanskelighetsgrad, for å ta hensyn til forskjellige kompetansenivå.
Nettsiden
Vi har laget en Figmaprototype av en nettside, slik at man kan finne all nødvendig informasjon og materiale på ett og samme sted. Her finner man lydsporet til del 1, der man lett kan spole frem og tilbake mellom de forskjellige kapitelene, i tillegg til oppgavene til del 2. Vi ønsker at det skal være enklest mulig for lærere å bruke Energym, og vi kom fram til at en nettside er den mest oversiktlige og tilgjengelige måten å legge frem informasjonen.
Jeg synes at dette har vært et utrolig morsomt prosjekt! Det var spennende å få jobbe med Teknisk Museum som kunde, og jeg trivdes veldig godt med å få bruke såpass lang tid på prosjektet.
Takk til bestegruppen: Jens, Rebekka og William <3333
1 note
·
View note
Text
Brief 7: Pervasive Game
Søppelbingo er et spill som skal gjøre det moro å plukke søppel, ved å legge inn et konkurranseelement. For konkurranse er alltid gøy. Vi lagte en prototype i Figma, slik at man kan registrere søppelet man samler, i tillegg til typen søppel. Man får både poeng ved bingo, og for for hvert søppel man plukker .
Jeg var dessverre syk store deler av prosjektet, men jeg fikk delta i starten av idéprosessen og tegnet logoen hjemmefra. Men utifra videoen, ser det ut til at spillet ble en suksess!
0 notes
Text
Brief 6: Gamejam & Iterate
Sopp er topp er et brettspill som går ut på å samle mest mulig sopp til soppstuingen din. Du må manøvrere deg gjennom en skog med utfordringer på veien, og samle soppkort. Men, ikke all sopp egner seg til soppstuing, så dersom du er så uheldig at du trekker en giftig sopp, risikerer du å havne i ShroomDoom.
1 note
·
View note
Text
Valgfag: Formfabrikken
4 uker med verkstedarbeid og lysestakebonanza. Definitivt de mest lærerike og morsomme ukene dette semesteret!!!
0 notes
Text
Brief 5: internett arkeologi
Jeg og Ola har laget en tidskapsel fra YouTube´s gullalder på tidlig 2000-tallet: ALT VAR BEDRE FØR
På denne nettsiden har vi samlet våre favoritter fra barndommen, i den tiden da Lasse Gjertsen og Fattern var kongene av YouTube.
0 notes
Text
UX-kurs uke 3
Det var siste uke av UX-kurset da jeg og Hugo innså at det var på tide med noe nytt og fresht.
Ut med Symbiose, inn med Komp&Kollekt.
Komp&Kollekt er nesten det samme som Symbiose, bare Komp&Kollekt er begrenset til kun brukere av kolonihager og parsellhager.
Vi opplevde fra brukertester at det er vanskelig å overbevise hele riket Norge om at det er lurt å kompostere. Med appen vår belønnes brukerene med å få kompostjord i retur. Folk flest er ikke interessert i jord, men det er kolonihagefolk!
Selv om vi måtte hive oss rundt og lage en nesten helt ny app, ordnet det seg på et vis, og vi fikk mange gode og nyttige tilbakemeldinger etter presentasjonen. Vi fikk høre at det var bra at vi hadde snevret inn målgruppe og formål, men at vi kanskje hadde tatt litt hardt i. Det kan for eksempel tenkes at denne appen kan brukes i bygårder og nabolag.
Takk for 3 gode uker!!
Link til presentasjon med prosess:
Link til prototype:
2 notes
·
View notes
Text
Uke 1 av UX-kurs
Denne uken fikk vi i oppgave å lage prototype av en app basert på en ting vi fikk tildelt. Appen man lager skal gjøre det mulig å dele denne tingen, og min ting ble da planter!
La meg presentere appen Symbiose:
Symbiose er en app som gjør det mulig for en hel by å dele komposteringsanlegg. Dersom man kaster avfall, får man jord tilbake som man kan bruke til sine egne planter. Den har også som mål å gjøre kompost hipt og kult.
Hvem skal bruke appen?:
Appen er rettet mot de med grønne fingre. Kanskje først og fremst folk med hage, men gjerne også inneplanteentusiaster. Alle som vil skaffe seg noe god og næringsrik jord.
Hva slags behov har brukerene?:
De har behov for å kaste mat- og hageavfall
De har behov for å få gratis jord
De har behov for å bli motivert til å gjenvinne
Når skal appen brukes?:
Man kan kompostere hele året. Det er litt vanskeligere i kuldegrader, men det skal visst gå hvis man er flink med kompost. Jeg er optimist, og satser på at vi kan bruke appen hele året.
Brukertesting:
Jeg fikk min roomie Axel til å teste appen, og han skjønte egentlig ikke helt hva konseptet var. Han foreslo at appen kan åpne med en infoside første gang man bruker den. Han lurte også på hvordan man skulle kunne hente komposten når den er klar. Han var ble også forvirret og litt skuffet over at ikke alle knappene funka, men det skal jeg fikse når jeg knekker figma-koden.
(jeg fikk ikke puttet bilder i denne posten, så prosess kommer i en annen post)
0 notes
Text
App workshop: Sorry, tom for strøm med @kipstokke
Har du "glemt" å kjøpe Ruter-billett? Eller kanskje du ikke vil låne bort telefonen til han fulle fyren på byen som bare mååå ringe kompisen sin?? Med appen Sorry, tom for strøm kan du skru av telefonen din med en personlig trykkekode, og snike deg unna alle slags ubehagelige telefonrelaterte situasjoner!!
0 notes
Text
Kortfilm: 5 jenter deler sine beste sjekketriks
4 notes
·
View notes
Text
Ai-fanzine
Jeg fikk promt to picture og picture to prompt til å slå av en prat
1 note
·
View note