mobilfremtid
Mobil Fremtid Blog
10 posts
Mobil Fremtid er specialister i virksomhedens online markedsføring med fokus på udnyttelsen af mobile platforme. Vi brænder for at hjælpe vores kunder til at opnå flere kunder og dermed øget omsætning. Vi har fokus på, at hver kunde har individuelle behov og sætter dialogen i højsædet.
Don't wanna be here? Send us removal request.
mobilfremtid · 11 years ago
Text
Google Hummingbird – Tid til at kigge på din SEO
I den seneste uge har vi kørt tema om Googles nye søgealgoritme Hummingbird, i vores LinkedIn gruppe Mobil Fremtid. Hvis ikke du allerede har læst med vil jeg anbefale dig at gå ind og kigge på de blogindlæg, artikler og videoer der er blevet delt.
Grunden til at vi har brugt så meget tid på et emne som SEO i en gruppe der primært handler om mobile platforme er, at de er bundet tæt sammen. En hjemmeside, der er optimeret til de mobile forbrugere giver jo først mening når din hjemmeside bliver fundet og her spiller Google den afgørende rolle. Samtidig er en af de store ændringer i Hummingbird algoritmen netop, at give den stigende mængde søgninger fra smartphones, en bedre brugeroplevelse.  
Der er dermed alt mulig grund til, at gå din hjemmeside igennem og særligt kigge på dine tekster – giver de svar i forhold til den måde folk søger på. Der bruges rigtig tit hv-ord i søgninger (hvor ligger, hvordan gør man, hvad er osv.). Om du skal have fat i en SEO konsulent eller du skal gøre det selv er op til dig. Min anbefaling er klart at gå i gang selv fordi som udgangspunkt må du være den, der ved mest om din branche.
Se hvor langt du kan nå og ønsker du derefter at komme endnu højere op i dine definerede søgninger må du hyre en ekstern SEO konsulent ind til at gøre det sidste. Alternativt kan du købe dig til placeringer gennem AdWords, men vær opmærksom på, at organiske søgninger nyder større tillid. En god SEO konsulent kan hurtigt tjene sig selv hjem igen, men pas på, der er også mange derude som giver alle mulige garantier om en topplacering – det er der ingen garanti for.
Hvorfor bruge så meget tid på SEO spørger du måske dig selv. Det korte svar er – fordi det er den billigste og mest effektive form for online markedsføring. Se nedenstående grafer (som også kan ses på forsiden hos Concept-i.dk – et af Danmarks førende SEO bureauer). De viser med alt tydelighed at SEO er det der skaber det største salg på kort sigt og den bedste indtjening på lang sigt.
Tumblr media Tumblr media
Så med denne lille opsang vil vi lukke ned for Google Hummingbird temaet i vores LinkedIn gruppe. Vi håber du har haft gavn af de mange indlæg og har fået mod på at kaste dig over din hjemmeside og bruge kræfter på, at komme frem i søgeresultaterne – det virker.
0 notes
mobilfremtid · 11 years ago
Photo
Tumblr media
0 notes
mobilfremtid · 11 years ago
Link
Har du overvejet hvordan din hjemmeside tager sig ud på en smartphone? I dag er der flere brugere der søger informationer på nettet fra deres smartphone end fra deres PC.
Har du endnu ikke fået mobiloptimeret din hjemmeside så bør det være en af de højeste prioriteter i den nærmeste fremtid. Se tallene i denne infogrphic og bliv overbevist om, hvorfor det er ligeså vigtigt, at have en mobil version af din hjemmeside som det, at have en hjemmeside. 
0 notes
mobilfremtid · 11 years ago
Text
Ring til os
Er det ikke det vi alle drømmer om – kunder der selv ringer til os fordi de har et behov for det vi sælger. Den vigtigste funktion på din mobile hjemmeside er knappen ”Ring til os” og det skal være det første brugeren skal se når de besøger din hjemmeside fra en smartphone.
Tumblr media
En af de mest markante forskelle på en traditionel hjemmeside og en mobil hjemmeside er mediet brugeren anvender. På en mobil hjemmeside skal du udnytte, at det netop er en telefon brugeren sidder med i hånden. Du vil have brugeren til kontakte dig. Som kunde vil du sidde og tænke – hvorfor ikke, jeg har et behov og jeg søger noget information, hvis jeg trykker på knappen kan jeg komme til at tale med en, der kan hjælpe mig.
Flere undersøgelser har vist at mobile brugere ofte søger lokale informationer og de søger fordi de ønsker at handle. Mobile hjemmesider skal derfor have fokus på at konvertere besøgende på hjemmesiden til kunder. Har du en fysisk butik er den næst vigtigste funktion på din mobile hjemmeside ”Find vej” – igen udnytter du telefonens indbyggede funktionalitet og giver brugeren en mulighed for, at trykke på en knap og via telefonens indbyggede kort og GPS kan kunden nemt finde vej til din butik.
Andre ”call to action” du kan overveje at gøre let tilgængelige for brugeren er bestil bord (restaurant/cafe), bestil tid (lægen, tandlægen, frisøren, autoværkstedet), del/like us på sociale medier (du vil gerne have at dine glade kunder skal fungere som ambassadører for virksomheden). Find selv på flere, du er den, der kender din branche og dine kunder bedst.
Når disse funktioner er på plads kan du begynde at overveje, hvilke informationer din mobile hjemmeside ellers skal indeholde. Hold for øje at den mobile bruger oftest er på udkig efter hurtige informationer, så du behøver ikke kopiere alt fra din traditionelle hjemmeside med over på din mobile version. Tag kun det mest nødvendige med. Brug dine indsamlede data fra din Google analytics – her får du en klar indikation af hvilke informationer dine brugere oftest søger.
Inden du går i gang med at designe din mobile hjemmeside kan du også spørge dine kunder, hvilke informationer de gerne vil finde når de tilgår din mobile hjemmeside. De fleste vil nok sige – brugervenlighed, overblik og simpel navigation.
Gå ind på din hjemmeside fra en smartphone og stil dig selv spørgsmålet – er det første der møder mig en ”Ring til os” funktion, er hjemmesiden brugervenlig og er det nemt at komme i kontakt med os – ville du som kunde have lyst til at handle.
0 notes
mobilfremtid · 11 years ago
Text
10 grunde til at enhver virksomhed bør have en hjemmeside
Din hjemmeside er i dag dit vigtigste visitkort. Det er din mulighed for at markedsføre din virksomhed over for forbrugerne. Her får du de 10 vigtigste grunde til at have en hjemmeside
Tumblr media
1.       80 % af alle købsbeslutninger starter på internettet
I gamle dage når der skulle foretages større købsbeslutninger måtte man ringe til virksomheden eller ned i forretningen og håbe at den salgsmedarbejder man fik fat i havde den rette ekspertise.
I dag vil vi alle selv gerne være eksperter og vide alt om produkterne før vi foretager den endelige købsbeslutning. Naturligt nok, vi har jo nettet og man kan google hvad som helst og få svar på få sekunder.
2.       Dine kunder forventer du er online
Hvis du er seriøs omkring din virksomhed SKAL du have en hjemmeside og ingen ønsker, at handle med en virksomhed der ikke er seriøs. Alle er online i dag og det er det mest naturlige sted at søge information om en virksomhed man ønsker at handle hos.
Jeg hører tit virksomheder der siger – vi får ikke vores kunder den vej igennem, det er mere på anbefalinger (mund til mund). Fint nok, jeg lytter selv når nogen anbefaler mig et sted, men min første indskydelse er altid selv lige at tjekke virksomheden på nettet, hvis virksomheden ikke er til stede her kan anbefalingen være nok så fin – jeg ville aldrig handle der.
3.       Dine konkurrenter er online
Igen Google er forbrugernes ven. En hurtig søgning på et produkt eller en ydelse og du har en hel liste af virksomheder, der gerne vil sælge dig dette produkt. Hvis du ikke har en hjemmeside går ordren til en af dine konkurrenter der har en.
4.       Kundeservice
Saml informationer ind om de spørgsmål du altid får fra kunder. Der er garanteret 10-20 spørgsmål der går igen hele tiden.Lav en liste med svarene på disse spørgsmål og post dem på din hjemmeside.
Samtidig skal du gøre det nemt for potentielle kunder at stille andre spørgsmål online eller komme i kontakt med dig via telefonen.
5.       Du har altid åbent med en hjemmeside
Med en hjemmeside har du åbent når forbrugerne ønsker at handle eller søge informationer om dine produkter og tilbud. Med en godt designet webshop kan du endda sælge dine produkter mens du selv holder fri. Siger du nej til kunder 24-7
6.       Nye kunder og mersalg
Med en hjemmeside er du ikke afhængig af hvor din fysiske butik ligger. Dit kundegrundlag bliver større – ja faktisk hele landet (eller verdenen, hvis din hjemmeside er på flere sprog).
Samtidig er det en enestående mulighed for at lave mersalg. Du kan foreslå lignende produkter til det som interesserer brugeren eller tillægsprodukter til det kunden lige har købt. Mulighederne er mange og det bedste er, at det hele kan automatiseres.
7.       Nyt opdateret produktkatalog
Kan du huske tiden med trykte produktkataloger – du har måske stadig nogle liggende? De bliver hurtigt forældede. Når du får et nyt produkt i dit sortiment eller skal ændre i dine priser kan du smide alle dine gamle produktkataloger ud og starte forfra.
Ikke med en hjemmeside, her tilføjer du bare de nye produkter eller ændrer i beskriveler og priser på dine eksisterende produkter – uden omkostninger.
8.       Få nye medarbejdere
Skal du tiltrække de rigtige medarbejdere så sørg for at virke tillokkende og attraktiv, at arbejde for. Alle seriøse jobsøgere vil tjekke din virksomhed på nettet inden de søger job hos dig. De bedst egnede vil falde fra, hvis du ikke virker som en seriøs virksomhed.
Samtidig kan du selv oprette stillingsopslag på din hjemmeside. Hvorfor rykke en annonce ind i aviser eller hyre et rekrutterings bureau. Lav et opslag og del det på sociale medier så vil du hurtigt tiltrække fornuftige kandidater.
9.       Få anbefalinger fra kunder
Som skrevet tidligere er mund til mund en fremragende måde at få nye kunder. Men hvorfor kun lade kunder fortælle om dig til deres venner. Giv dem mulighed for at dele deres anbefaling af din virksomhed og produkter med alle på din hjemmeside.
En kundeanmeldelse virker mere troværdig i forhold til, at det blot er dig selv der lovpriser dine egne produkter. Giv samtidig kunderne mulighed for at dele deres købsoplevelser hos dig, med deres følgere/venner på sociale medier.
10.   Markedsfør din hjemmeside
Kunderne finder ikke din hjemmeside af sig selv. Du er nødt til aktivt at, markedsføre den. Link til den i din mail signatur, på sociale medier, på dit visitkort, på dine salgsbreve, dine annoncer og alle andre steder du er i kontakt med potentielle kunder.
Derudover skal du tænke SEO (Search Engine Optimization – hvordan du bliver funder på søgemaskinerne) ind i din hjemmeside. En effektiv SEO tager tid at bygge op og der er en række hensyn at tage for at komme frem i søgninger på bl.a. Google. Du kan også ”snyde” lidt og købe dig til bedre placering på udvalgte søgeord med Google AdWords.
  Du har læst ovenstående og tænker fint nok, jeg har en hjemmeside, så jeg er dækket ind. Det er du muligvis også, men hvornår opdaterede du sidst din hjemmeside?
Udviklingen går utrolig hurtigt og forbrugernes adfærd ændres konstant. En hjemmeside må aldrig blive statisk. Har du et nyhedsmodul så sørg for jævnligt, at ligge nyheder op ellers mister det lidt effekten. Jeg kommer tit forbi en hjemmeside hvor der på forsiden står nyheder og når man så kigger efter ligger det seneste indlæg 6-12 måneder tilbage i tiden eller det der er være.
Hvad med brugervenligheden 
Er din navigation nem og overskuelig? Kan brugerne hurtigt finde den information de søger?
Bruger du analytics til, at holde øje med hvad de besøgende på din hjemmeside kigger efter? 
Tænker du over at brugerne anvender smartphones og tablets til at tilgå din hjemmeside?  
Gør du det nemt for brugerne at komme i kontakt med dig – call to action?
Din hjemmeside er et fremragende salgsværktøj, men udnytter du mulighederne 
Har du gode beskriveler af dine produkter og ydelser? 
Anvender du billeder på din hjemmeside? Gerne flere af produkterne fra forskellige vinkler 
Hvordan er din SEO? – Google er stedet at blive fundet, der er stor forskel på hvor i søgeresultaterne du dukker op 
Kunde anbefalinger fra andre der har handlet hos dig virker troværdigt og har stor betydning for andre, der overvejer at handle 
Har du integreret sociale medier i din markedsføring? – forbrugerne bruger en stor del af deres tid online på sociale medier 
Udnytter du muligheden for at blogge og give dine besøgende saglig viden inden for dit ekspertområde? – Forbrugerne vil tales til ikke råbes af
Og så lige en sidste ting – din hjemmeside skal være mobiloptimeret da halvdelen af alle søgninger på nettet kommer fra en smartphone.
0 notes
mobilfremtid · 11 years ago
Text
Linker du til din hjemmeside fra sociale medier?
Rigtig mange firmaer har fået øjnene op for, at udnytte sociale medier i deres markedsføring – heldigvis. Man skal være, hvor forbrugeren er og ingen kan være i tvivl om at forbrugerne er på sociale medier. Firmaer har fået øjnene op for dette og markedsfører i dag sig selv i på Facebook, Twitter, LinkedIn, Google+ og andre sociale platforme.
Tumblr media
Udover at forbrugerne er tilstede har sociale medier den anden store fordel, at de er mere eller mindre gratis at anvende i sin markedsføring. Det har udlignet den fordel store pengestærke virksomheder har haft over for små virksomheder. Selvfølgelig kræver det tid, at vedligeholde sin tilstedeværelse, hvorfor man godt kan argumentere for, at store virksomheder stadig har en fordel da de kan afsætte flere ressourcer. Men for den lille iværksætter er muligheden i hvert fald til stede for, at komme ud med sit budskab uden at det er økonomien, der skal sætte grænsen.
Før man går i gang er det dog vigtigt at overveje, hvordan forbrugerne bruger sociale medier og hvad du gerne vil have dem til at gøre når du har delt en opdatering med dine følgere. Du vil naturligvis gerne have dine følgere til, at dele dine opdateringer ud til deres netværk så endnu flere ser dig. Det nemmeste er at opfordre til at dele og gøre det nemt at dele, men derudover handler det i bund og grund om at dit indhold er super interessant og skaber værdi for modtageren.
Rigtig tit indeholder en opdatering på et socialt medie et link, der fører til din hjemmeside, et billede, et blogindlæg eller andet som du gerne vil dele med dine følgere. Du skal være meget opmærksom på hvordan din landing page (der hvor dit link fører hen) tager sig ud på en smartphone. Hvorfor nu det. Simpelthen fordi sociale medier ofte bliver tilgået fra en smartphone.
Næsten halvdelen af alle Facebook brugere går på det sociale netværk fra deres smartphone og for Twitter brugere er tallet endnu højere. Flere undersøgelser viser, at den gennemsnitlige smartphone bruger anvender 26 % af sin tid på smartphonen til at tilgå sociale netværk. Tendensen er klar – disse tal har været kraftigt stigende de seneste år og vil fortsætte med at stige i de kommende år.
Derfor skal du sørge for, at din hjemmeside og din blog er mobiloptimeret når du linker til den fra sociale medier. Det er så ærgerligt når du har brugt mange ressourcer på, at skabe noget folk gerne vil læse og dele, at de forlader din side med det samme igen, blot fordi indholdet ikke er designet til smartphone brugeren. To ud af tre smartphone brugere vil forlade en hjemmeside med det samme, hvis den ikke er mobiloptimeret. 
0 notes
mobilfremtid · 12 years ago
Text
Mobil webshop – det skal du huske
Har du en traditionel webshop på dit website så bør den tilpasses til også at nå de mobile forbrugere. Mere og mere handel vil flytte over på de mobile platforme i fremtiden. Selvom kunderne måske i sidste ende handler fra dit traditionelle website kan deres købsproces sagtens starte med en søgning på mobilen – sørg for at de får en god oplevelse ellers risikerer du, at den også stopper her.
Tumblr media
Først og fremmest skal du gøre op med dig selv om du ønsker, at bygge din webshop op i en app eller som et mobilt website. Du kan læse om forskellene i vores blog indlæg mobilt webite Vs. app. Ifølge en nylig undersøgelse fra Siteworx svarer 2 ud af 3, at de foretrækker, at handle fra et mobilt website frem for at skulle downloade en app. Årsagen til dette skal nok findes i at det er væsentlig nemmere for brugeren, at bruge et website frem for først at skulle hente en app ned, som de måske kun ønsker at bruge denne ene gang. Samtidig tager en app plads på telefonen.
E-bay har haft stor succes med at lave en dedikeret app som salgskanal, men husk på at E-bay er et kendt brand, med mange varekategorier og er nærmest en søgemaskine i sig selv. Hvis du ikke er E-bay eller et andet kendt brand kommer du længst med, at have en mobil webshop.
Siteworx spurgte også respondenterne i deres undersøgelse, hvad der var vigtigste indhold i den mobile webshop for at få dem til at handle herfra.
Tumblr media
Som det ses af grafikken svarede 1 ud af 3, at andre kunder mening havde stor betydning. Hvis du har udtalelser fra andre kunder der har handlet hos dig er det derfor en god idé at inkludere dem på din mobile webshop.
 En anden vigtig faktor er pris sammenligning, hvad koster produktet og er der måske en besparelse at hente ved at handle fra den mobile webshop frem for i butikken. 1 ud af 4 angiver dette som en faktor, det kan derfor være en god idé at sætte en vejledende udsalgspris på, så kunden kan se, at der er penge at spare ved at handle her.
Dine produktbeskrivelser skal også være skarpe. Det er ikke overraskende, at 1 ud af 5 ligger vægt på dette. Det er ikke anderledes fra en traditionel webshop. Af gode grunde kan man jo ikke se og røre ved produktet eller spørge salgsassistenten til råds. Det kommer fint i forlængelse af andre kunders udtalelser og disse to hænger sammen. Man læser produktbeskrivelsen fra forhandleren og søger bekræftelsen fra andre kunder der har handlet, at denne taler sandt.
Sidst kigger forbrugeren selvfølgelig på billeder af produktet. Sørg for at udnytte hele smartphonens skærm uden brugeren skal sidde og zoome ind og ud. Swipe funktionen gør at du nemt kan skifte mellem forskellige produktbilleder så sørg for at vise produktet fra flere vinkler og hav close up af detaljerede funktioner og designs, som du vil sætte ekstra fokus på.
Dybest set er det mange af de samme ting, som du skal være opmærksom på i en traditionel webshop. Forskellen er, at du skal gøre det meget nemt for den mobile forbruger at få adgang til disse ting og fatte dig i korthed. Der er stor forskel på de informationer der kommer frem på skærmen med et tryk og de oplysninger brugeren skal scrolle sig frem til. Sørg for at de informationer du føler er vigtigst at få kommunikeret ud til brugeren står øverst – det man i fagsprog kalder over folden.
Tumblr media
    Men når alt kommer til alt så handler det mest af alt om brugervenlighed. Der er mange muligheder for at brugeren kan stå af undervejs inden købet er gennemført. Derfor skal der være så få steps som muligt og få informationer brugeren skal taste undervejs som overhovedet muligt – kort sagt du skal kun have det allermest nødvendige med.
Store trykbare ikoner er vejen frem på smartphonen. Du er nødt til at fjerne alt hvad der hedder drop down menuer og minimere alt hvad der hedder indtastning. Eksempelvis når kunden står på et produkt bør der kun være et +/- ikon der bestemmer antallet af vare og et ikon der ligger varen i kurven.
Du kan selvfølgelig have brug for flere valgmuligheder på de enkelte varer. F.eks. har en tøjbutik brug for at kunden vælger størrelse og måske også farve, men igen er det vigtigt at du tænker over, at designe disse knapper så brugervenlige som muligt.
Før vi når så langt er det vigtigste, at kunderne kan finde frem til præcis den eller de varer, som de søger. Byg dit produktkatalog op i menuer, hvor man ved enkelte tryk bliver guidet frem til den rigtige vare. Kunden skal nemt kunne komme frem og tilbage i menuerne og giv også kunderne mulighed for altid at kunne komme tilbage til hovedmenuen med den samlede produktoversigt.
Når kunden har shoppet rundt på din mobile webshop kommer den svære part – afslutning af købet og betaling. Det er her, hvor flest kunder springer fra. Det er trods alt gratis at shoppe rundt og ligge i kurven, men når først kreditkortet skal frem er der mange overvejelser kunderne gør sig – har jeg råd til det, har jeg brug for det, men vigtigst af alt har jeg tillid nok til butikken til, at give dem mine kortoplysninger.
Efterhånden som shopping via mobiltelefonen bliver mere og mere udbredt vil meget af denne mistillid blive udvisket. Tillid var også den største forhindring i e-handlens første spæde start, men efterhånden som folk prøver det af og får positive oplevelser kommer tilliden og fokus skifter til, hvor nemt og tidsbesparende det er. En del af frygten kan manes i jorden ved at fortælle kunden at det er en krypteret betalingsløsning og sætte links ind med ”safe and secure”, hvor brugeren kan læse mere om sikkerheden i betalingen. Udover kreditkort kan du også give kunden adgang til at betale med f.eks. PayPal, som mange kender i forvejen.
Der sker i det hele taget rigtig meget med betaling fra mobiltelefonen i disse år. Forfatteren bag dette indlæg tror at vi inden for 5 år, i stor udstrækning vil se mobiltelefonen blive brugt som betalingsmiddel i stil med den måde kreditkort anvendes på i dag. I skrivende stund er den slags løsninger allerede langt fremme i USA og England.
Tilbage til check ud funktionen. Vi kan ikke slippe for at brugeren skal i gang med at taste. Du har trods alt brug for at vide, hvem køberen er og hvor varen skal leveres til ligesom du gerne vil have betaling for din vare. Men hold det til disse informationer. Selvom marketingafdelingen gerne vil have så mange informationer om kunden som muligt skader det meget mere end det gavner og for hver gang du beder brugeren indtaste informationer om dem selv øger du risikoen for at de springer fra. Forfald heller ikke til fristelsen til, at tvinge dine brugere til først at skulle oprette sig som brugere. Giv dem mulighed for at handle som gæst og når købet så er gennemført kan du tilbyde dem at blive oprettet som brugere, hvis de ønsker det.
En anden måde at gøre det nemt for brugeren i check ud fasen er ved brug af default tastatur. Når kunden skal indtaste tal i et felt (telefonnummer og kortoplysninger) så sørg for, at det er det numeriske tastatur der hopper frem og omvendt med bogstaver. Skal kunden indtaste mail så sørg for at ”@” er med i tastaturet så kunden ikke skal ind og skifte til specialtegn.
Mobilhandlen er stadig en meget lille del af den samlede handel, men den vil vokse betydeligt i de kommende år. Der vil være en stor fordel for dem der kommer med på bølgen fra start. Derudover må du også huske på, at selvom kunderne ikke gennemfører købet på deres mobiltelefon kan det sagtens være her de starter inden de gennemfører købet fra deres pc eller i en fysisk butik. Hvis de fra start af bliver mødt med en dårlig oplevelse på mobilen risikerer du at miste salget. Start med en mobil webshop bygget op i browseren, så kan du altid udvide med en dedikeret native app i takt med at forbrugerne tager mobil shopping til sig.
Følg med på denne blog, vi vil løbende skrive om udviklingen på området.
Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net
0 notes
mobilfremtid · 12 years ago
Text
Mobile websites Vs. Apps
Tumblr media
Du har indset at smartphones er blevet en stor del af danskernes hverdag, ja faktisk er det den foretrukne enhed at gå på nettet med når vi har fri. Det skyldes at det er nemt og bekvemt. Du kan sidde i sofaen og surfe, mens du sidder og ser tv. Tidligere hvis du lige skulle tjekke noget på nettet måtte du hen til computeren og vente på den startede op. Smartphonen er altid indenfor rækkevidde og et enkelt swipe og et tryk så er du på nettet.
Dette stiller også nye krav til dig og din virksomhed. Du er nødt til at være, hvor forbrugeren er, hvis du vil trænge igennem med dit budskab og sælge dine varer eller ydelser. Den mindre skærm (3,5-5”) og den anderledes navigation passer bare ikke til din traditionelle hjemmeside, og hvis det er den der møder brugeren når de ”besøger” dig fra deres smartphones forsvinder de igen.
Svarede du ja til spørgsmålet så stop med at læse nu – held og lykke med din virksomhed. Svarede du nej, som enhver ansvarlig virksomhedsejer burde gøre så har du erkendt, at du bliver nødt til at tage forbrugernes ændrede online adfærd alvorligt og møde dem på deres præmisser.
Men hvordan skal du gribe det hele an. Skal du i gang med at designe en app eller kan du nøjes med at optimere dit traditionelle website til de mobile brugere. Jeg forstår godt hvis du er forvirret. Den mobile revolution er gået rigtig stærkt og mulighederne er utallige. Derfor er det rigtig vigtigt at gøre sig nogle overvejelser inden man går i gang og ligge en strategi for hvad man vil opnå når man satser på mobilen som markedsføringskanal.
Med dette indlæg vil jeg prøve at skabe lidt klarhed over mulighederne. Grundlæggende er der to måder at ramme de mobile forbrugere. Du kan udvikle en eller flere apps eller du kan få lavet et mobilt website.
For langt de fleste små og mellemstore virksomheder vil et mobilt website kunne dække alle deres behov. Det er samtidig forholdsvis enkelt og billigt at få lavet. Kort sagt kan man sige, at det er en opdatering af dit traditionelle website som optimerer brugeroplevelsen til den mobile forbruger.
Ønsker du i stedet at give dine mobile brugere en ny og anderledes oplevelse er mulighederne langt større med en app. At få udviklet en app er en større beslutning og kræver et grundigt forarbejde, hvis det skal blive en succes. Det hele bør starte med at du laver en mobil strategi så du får et overblik over hvad app’en skal kunne.
Men hvad er forskellene og fordele og ulemper ved mobile websites contra apps
Fordele ved et mobilt website:
Du når ud på alle platforme på samme tid. Det vil sige det er lige meget hvilket mærke telefonen har og hvilket operativ system der anvendes. – Native apps udvikles til de enkelte styresystemer
Der er ikke de store omkostninger forbundet med et mobilt website i forhold til hvad det koster at udvikle apps – det gælder både start omkostninger og den løbende vedligeholdelse
Dit mobile website bliver fundet i søgemaskinerne (Google) og du kan derfor anvende SEO til, at markedsføre dig selv – apps findes som udgangspunkt i app stores og kræver en større markedsføringsindsats
Du holder nemt dit mobile website opdateret – ja du kan faktisk synkronisere så det automatisk opdatere når du opdaterer dit traditionelle website
Når du opdaterer publiceres det straks – opdateringer til apps skal først godkendes af AppStore (iOS) eller Google Play (Android)
Fordele ved apps:
Apps kan kommunikere med telefonens operativsystem (andre programmer). Det vil sige din app kan udnytte telefonens kamera, lys, GPS, højtaler, mikrofon, vibration osv.
En app kan afvikles i offline tilstand – et mobilt website skal have adgang til internettet
En app har bedre grafik og kan tilpasses den enkelte telefon
Apps ligger et ikon på telefonens skrivebord. Brugeren bliver konstant mindet om dit brand
Med en app kan du forkæle dine kunder med en anderledes og spændende købsoplevelse – et mobilt website tjener det samme formål som dit traditionelle website blot til den mobile forbruger
Som du kan se er det, der er fordelene ved det ene ofte ulempen ved det andet.
Hvad skal du så vælge? Jeg vil anbefale dig, at starte med at få lavet et mobilt website - hvorfor?
Ligegyldigt om du senere vælger at kaste dig ud i at få udviklet en app bør dit website stadig være mobiloptimeret. 80 % af alle købsbeslutninger starter med en søgning på nettet – 50 % af disse søgninger foregår fra en smartphone – og du siger jo stadig ikke nej til hver 4. kunde, der ønsker at handle hos dig – gør du vel?
0 notes
mobilfremtid · 12 years ago
Text
Facts om smartphonebrugeren
28 Facts om den danske smartphonebruger.
45 % af alle danskere over 16 år havde en smartphone i 1. kvt. af 2012, det er faktisk en stigning på 50 % over 1 år da kun 30 % havde en smartphone i 1. kvt. af 2011.
  Og så lad os lige aflive en myte, du skal ikke kun være til stede på de mobile enheder for at fange folk på farten. 98 % bruger deres smartphones i hjemmet.
  Og hvorfor ikke, vi bruger faktisk vores smartphones næsten overalt. 86 % svarer at de bruger dem på farten, mens 79 % bruger deres smartphone når de er på arbejde.
  Men smartphonen bliver også brugt aktivt i selve købsprocessen. 69 % svarer at de bruger deres smartphone i en butik. Her er det til at tjekke priser, sammenligne produkter og søge yderligere information om produkter.
  28 % forventer at bruge mere tid på internettet fra deres smartphone inden for det næste år.
  Hele 18 % vil hellere undvære deres tv end deres smartphone.
  52 % af smartphone ejere bruger en søgemaskine HVER dag fra deres smartphone.
  En telefon er primært til kommunikation så det er ikke overraskende at 84 % bruger deres smartphones til at kommunikere. Heraf bruger 75 % den til e-mails og 63 % til sociale netværk.
  Mere overraskende er det måske at hele 90 % bruger deres smartphones til underholdning. Det vil sige at flere bruger deres smartphones til underholdning end til en telefons basale anvendelse – kommunikation.
  I underholdningskategorierne svarede 81 % af de brugte deres smartphone til at browse på internettet, 64 % spillede spil og 60 % lyttede til musik.
  Mest interessant i forhold til et markedsføringssynspunkt er det dog at 51 % bruger deres smartphones til at gå på videodelingstjenester som YouTube.
  Apps er det lille økosystem af små programmer, der gør vores smartphone – nå ja smart. Den gennemsnitlige smartphone bruger har installeret 28 apps og bruger i gennemsnit 13 af dem i løbet af en måned.
  Vi vender lige tilbage til det med video for det er et fremragende markedsføringsværktøj til smartphones. 69 % af smartphone ejere ser video på deres smartphone på hjemmesider, i apps og på videodelingstjenester og 15 % gør det hver dag.
  75 % af smartphone ejere bruger dem til at gå på sociale netværk, sørg for at din virksomhed har en strategi for de sociale netværk, hvor de vigtigste er Facebook, Twitter og LinkedIn. Google+ er også på vej frem og kan også hjælpe dig i forhold til din SEO (Søgeoptimering).
  Smartphone ejere multitasker. 83 % bruger deres smartphone mens de foretager sig noget andet. 59 % bruger smartphonen mens de ser tv, 53 % mens de lytter til musik, 40 % mens de er på internettet og 36 % mens de ser film.
  Smartphones er geniale til at ramme forbrugere der er i lokalområdet på grund af den indbyggede GPS. 79 % af smartphone ejere har søgt efter lokale oplysninger og hele 80 % har handlet efter dem.
  Og vi gør det tit. 42 % søger efter lokale oplysninger mindst en gang om ugen og 14 % gør det hver dag.
  At vi handler efter vi har søgt lokale oplysninger bakkes op af at 56 % siger de efterfølgende tog kontakt til virksomheden, 57 % besøgte virksomheden enten fysisk eller deres website og hele 40 % foretog et køb enten online eller fysisk i butikken.
  Smartphones ændrer vores købsadfærd. Vi kan nemt søge yderligere oplysninger om et produkt lige meget hvor vi er og vi gør det – 70 % siger de har undersøgt et produkt eller tjeneste fra deres smartphone. 49 % siger de undersøger et produkt nærmere når de er i hjemmet, 28 % mens de er på farten, 24 % når de er på arbejde, mens 13 % gør det når de står i butikken.
  Og det har indflydelse på vores købsbeslutning. 12 % siger at de har skiftet holdning til et køb i en fysisk butik og 11 % i en online butik efter at have hentet oplysninger om produktet på deres smartphone.
  Vi handler ikke nødvendigvis fra smartphonen blot fordi vi henter oplysninger om produktet her. 32 % siger de har undersøgt produktet på deres smartphone og efterfølgende købt det online fra deres pc og 26 % siger de efterfølgende har handlet produktet i en butik.
  Men der foretages også køb fra smartphonen og det er stigende. 30 % siger de har handlet fra deres smartphone og 50 % af disse har gjort det inden for den sidste måned.
  Mobilhandlen går kun en vej – fremad, hvilket står i kontrast til detailhandlen, der i bedste fald står i stampe. 26 % svarer at de regner med at øge køb fra deres smartphones i løbet af det næste år.
  Det er dog stadig forhindringer for den mobile handel. 70 % siger at de foretrækker at købe varerne fra deres pc, mens 24 % er betænkelige ved sikkerheden i handlen. Dette er ikke overraskende da vi efterhånden er blevet fortrolige med at e-handle fra vores pc, mens vi i starten var skeptiske. Netop sikkerheden var også bekymringen i e-handlens spæde begyndelse.
  Annoncering fører til søgning på smartphones. 59 % siger at de har søgt på internettet fra deres smartphone efter at have set en fysisk annonce.
  Din søgeoptimering (SEO) er vigtig. 50 % ser kun på den første side med søgeresultater når de søger på deres smartphone på f.eks. Google.
  Mobilannoncer bliver set. 87 % af smartphone brugere bemærker mobilannoncer. Tallet hænger måske sammen med de mange gratis apps, hvis primære indtægtskilde er mobilannoncer. Det understøttes også af at 53 % har bemærket mobilannoncer mens de var i en app, mens tallet er 35 % for mens de var på en website og 29 % mens de var på en søgemaskine.
  Statistikkerne er lavet af Google i forbindelse med deres store undersøgelse Our Mobile Planet og er indsamlet i 1. kvartal af 2012 i samarbejde med Ipsos MediaCT.
Statistikken bygger på 1000 interviews med danskere i alderen 18-64 år, der bruger en smartphone til at gå på internettet.
Den fulde undersøgelse kan findes på http://services.google.com/fh/files/blogs/our_mobile_planet_denmark_da.pdf
0 notes
mobilfremtid · 12 years ago
Text
Det hele starter med en mobil strategi
  Følg disse simple steps herunder, så er du godt på vej.
 1. Behov 
Start med at se på virksomhedens processer, produkter, kunder og samarbejdspartnere. Hvor kan man opnå de største fordele ved at være mobil?
Hvilke dele af forretningen skal tænkes ind i den mobile løsning? Det er en god idé at involvere nogle nøglemedarbejdere fra de enkelte afdelinger.
Brainstorm, få så mange idéer med ind over som muligt, du kan altid senere luge ud i dem.
 2. Kunder
Hvad forventer dine kunder, hvilke enheder anvender de i deres arbejde?
Hvordan handler de hos dig i dag, hvilke løsninger efterspørger de?
Kan mobile løsninger åbne op for nye markeder?
Hvordan kan du integrere de mobile løsninger så det passer
 3. Udbytte
Hvor kan virksomheden hente størst udbytte (ROI) af mobile løsninger?
Handler det primært om at hente nogle besparelser gennem en optimering af interne processer
Eller handler det om at opsøge nye markeder og øge omsætningen?
Langt de fleste virksomheder vil kunne opnå begge dele, med en gennembearbejdet mobil strategi.
 4. Integrer
Hvordan kan de mobile løsninger spille sammen med det vi har i dag?
Hvordan kan det spille sammen på tværs af afdelinger?
Kan virksomheden opnå mere effektive kommunikationsveje?
Hvordan sikrer vi vores mobile løsning ikke bliver misbrugt?
Hvilke tiltag skal vi tage for at involvere og uddanne medarbejderne til at bruge de nye mobile løsninger?
 5. Teknologi
Hvilke platforme skal de mobile løsninger udkomme på?
Skal vi ud og investere i nyt udstyr eller er det vi har nu godt nok?
Skal medarbejderne have lov til at bruge deres egne mobile enheder?
  Du kan nemt selv igangsætte de første 2 punkter og formentlig også gøre nogle overvejelser omkring punkt 3. Herefter anbefales det at kontakte en udvikler med henblik på at få færdiggjort den mobile strategi, stå for udviklingen og hjælpe til med implementeringen.
0 notes