Text
İstanbul Belediye Memur Alımı
Bahçelievler Belediye Başkanlığı bünyesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilmek üzere; Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliği ile Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla memur ve zabıta memuru alınacaktır.
0 notes
Text
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel Alımı
İBB tarafından bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda en az lise mezunu adaylar arasından KPSS şartı olmadan personel alınacağına yer verildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından art arda ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanlarda en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. KPSS şartı olmadan farklı kadrolara yapılan personel alımında başvuru detayları ve İBB iş başvuru sayfası haberimizde.
FARKLI KADROLARA PERSONEL ARANIYOR
İBB tarafından yayımlanan ilanda en az lise mezunu adaylar arasından 5 farklı kadroya personel alınacağına yer verildi. İşte alım yapılan kadrolar ve her kadro için istenen başvuru şartları.
Su Ürünleri Mühendisi Alımı
Su Ürünleri Mühendisi kadrosuna yapılan personel alımında şartlar şu şekilde;
- Üniversitelerin Su Ürünleri Mühendisliği bölümünden mezun,
- Alanında en az 3 yıl uygulama tecrübeli,
- Su ürünleri ve gıda mevzuatına hakim,
- Rapor ve tutanak yazma becerisine sahip,
- MS Office programlarına hakim,
- B sınıfı ehliyeti olan ve aktif araç kullanabilen,
- Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmayan,
- İstanbul Avrupa Yakası’nda ikamet eden,
Bilgi İşlem Sorumlusu Alımı
Bilgi işlem personeli kadrosuna personel alımında şartlar şu şekilde;
- Meslek Liselerinin, teknik eğitim veren Bilgisayar veya Elektronik bölümlerinden mezun,
- Sunucu, PC donanım ve yazılımlarına hakim,
- Web tasarım ve uygulamalarını bilen,
- Sosyal medya uygulamalarında bilgi sahibi,
- Tercihen Muhasebe, ERP ve Coğrafi Bilgi Sistemlerinde çalışmış,
- Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmayan,
- İstanbul Avrupa Yakası’nda; Zeytinburnu ve çevre ilçelerinde ikamet eden,
Bilgi İşlem Sorumlusu Alımı - Yazılım
Bilgi işlem sorumlusu kadrosuna yapılan personel alımında şartlar şu şekilde;
- Üniversitelerin lisans eğitimi veren, Bilgisayar, Elektronik ve Yazılım bölümlerinden mezun,
- Yazılım alanında en az 5 yıl sektör tecrübesi bulunan,
- MS SQL veri tabanına hakim,
- İleri seviyede .NET, SQL Script bilgisine sahip,
- LAN, WAN sistemlerle ilgili bilgi sahibi,
- Büyük ölçekli ERP ve veri tabanları üzerinde çalışmış ve ERP implementasyonunda görev alabilecek,
- Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmayan,
- İstanbul Avrupa Yakası’nda; Zeytinburnu ve çevre ilçelerinde ikamet eden,
İnsan Kaynakları Uzmanı Alımı
İnsan Kaynakları Uzmanı kadrosuna yapılan personel alımında şartlar şu şekilde;
- En az Lisans mezunu,
- İş Kanunu, Bordro ve Yasal Mevzuat konusunda az 5 yıl deneyimli,
- ERP programını aktif olarak kullanabilen,
- MS Office programlarına hakim,
- Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmayan,
0 notes
Text
Maliye Bakanlığı Uzman Yardımcısı Memur Alımı
KAMU MEMUR ALIMI
I-SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER:
Maliye Bakanlığı merkez teşkilatında yer alan Başkanlık, Genel Müdürlük ve Müstakil Daire Başkanlıklarında çalıştırılmak üzere aşağıda gösterilen alanlarda ve alanlar itibarıyla belirtilen sayıda sınavla Maliye Uzman Yardımcısı alınacaktır.
Maliye Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavına 7-8 Temmuz 2012 ve 6-7 Temmuz 2013 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavlarından aşağıda gösterilen KPSS puan türlerinden 80 ve üzeri puan almış olan adaylar başvuruda bulunabilecektir.
ALANATAMA YAPILACAK KADRO SAYISIKPSS PUAN TÜRÜGENEL100KPSSP54, KPSSP56, KPSSP71, KPSSP72 KPSSP105HUKUK50KPSS11, KPSS20, KPSS21, KPSS79, KPSS97, KPSS100, KPSS103BİLİŞİM25KPSS5, KPSS6, KPSS7, KPSS8
Adaylar en fazla bir alandan başvuruda bulunabilecektir.
Adaylar başvuruyu belirtilen puanlardan sadece birisi üzerinden yapabilecekleri için aldıkları en yüksek puan türünü kullanmaları lehlerine olacaktır.
Alanlar itibarıyla atama yapılacak kadro sayısının, en fazla yirmi katı kadar aday giriş sınavının yazılı bölümüne; en fazla dört katı kadar aday ise sözlü bölümüne çağrılacaktır. Alanlar itibarıyla sınava katılabilecek adaylara ilişkin liste, puanı en yüksek adaydan başlamak suretiyle düzenlenecektir.
Bunlardan son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır.
II-SINAV TARİHİ VE YERİ:
a) Giriş sınavının yazılı bölümü 16/3/2014 tarihinde (Pazar günü) Ankara'da yapılacaktır.
b) Giriş sınavının yazılı bölümüne katılmaya hak kazanan adaylar ile bunların sınava giriş yerleri ve saati; e-Devlet portalı (www.turkiye.gov.tr), Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) ve Personel Genel Müdürlüğü (www.pergen.gov.tr) internet sayfalarında sınavdan en az 10 gün önce ilan edilecektir. Personel Genel Müdürlüğü Sınav Bilgi Sistemi üzerinden sınava giriş belgesi alınabilecektir. Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecektir.
c) Yazılı sınavda başarılı olanlara, sözlü sınavın yeri, günü ve saatine ilişkin yazı, sınav tarihinden yirmi gün önce gönderilecek ve yazılı sınavda başarılı olanların listeleri Maliye Bakanlığı ve Personel Genel Müdürlüğü internet sayfalarında duyurulacaktır.
III-SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI:
Giriş sınavına katılmak isteyenlerde son başvuru tarihi (14/2/2014) itibarıyla aşağıdaki şartlar aranır.
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
b) Genel alanından başvuranlar için üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
c) Hukuk alanından başvuranlar için üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
ç) Bilişim alanından başvuranlar için üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren mimarlık, mühendislik, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin aşağıdaki tabloda gösterilen bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçindeki veya yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,
TABLO
Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Enformasyon Teknolojileri, Fizik, Fizik Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik-Bilgisayar, Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
ç) KPSS'den, "I-SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER" bölümünde belirtilen puan türlerine göre yeterli puanı almış olmak,
d) 2014 Yılı Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (1/1/1979 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olmak),
e) Başvuruyu süresi içerisinde yapmış olmak.
Ancak, 5525 sayılı Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Bazı Disiplin Cezalarının Affı Hakkında Kanunun ek 1 inci maddesinin son fıkrası kapsamında, lisans öğrenimlerini 2/8/2013 tarihinden önce bitirenlerden otuz beş yaş şartı aranmayacaktır. Bu kapsamda başvuruda bulunmak isteyenler, durumlarını belgelendirmek kaydıyla, başvurularını elden veya posta yoluyla yapacaklardır.
IV- SINAV BAŞVURUSU:
a) Başvurular 3/2/2014 tarihinde başlayıp 14/2/2014 tarihinde saat 17:30 da sona erecektir.
b) Giriş sınavına başvuru, Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) veya Personel Genel Müdürlüğü (www.pergen.gov.tr) internet sayfası üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Ancak, istenmesi halinde belirtilen internet sayfalarında yayımlanacak olan Başvuru Formu doldurularak elden veya posta yoluyla da başvuru yapılabilir.
c) Bakanlık veya Personel Genel Müdürlüğü internet sayfası üzerinden elektronik başvuru yapanların, Başvuru Formunun imzalı bir örneğini bu duyuruda yer alan "İletişim Bilgileri"nde belirtilen adrese veya sınav günü, sınav başlamadan önce sınav salon yetkilisine teslim etmeleri zorunludur.
ç) Elden veya posta yoluyla başvuruda bulunmak isteyenler doldurdukları Başvuru Formunu başvuru süresi içerisinde, en geç 14/2/2014 tarihi mesai saati sonuna kadar (Saat 17:30), bu duyuruda yer alan "İletişim Bilgileri"nde belirtilen adrese teslim etmek veya Bakanlık Genel Evrakına ulaştırmak zorundadırlar. Postadaki gecikmeden dolayı zamanında ulaşmayan başvurular işleme konulmayacaktır.
V- SINAV ŞEKLİ VE SINAV KONULARI:
Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olarak iki aşamada yapılacaktır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmayacaktır. Giriş sınavının yazılı bölümü test usulünde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirilecektir. Sınav konuları aşağıdaki gibidir:
A-Yazılı sınav konuları;
1) Genel alanından sınava girecekler için;
a) İktisat Grubu:
1) Mikro ve makro iktisat,
2) İktisat politikası,
3) İşletme iktisadı,
4) Uluslararası iktisat.
b) Maliye Grubu:
1) Maliye teorisi,
2) Kamu harcamaları ve bütçe,
3) Kamu gelirleri ve Türk vergi sistemi,
4) Maliye politikası.
c) Hukuk Grubu:
1) Anayasa hukuku,
2) Medeni hukuk (Başlangıç-kişiler hukuku-eşya hukuku),
3) İdare hukukunun genel esasları ve idari yargı,
4) Borçlar hukuku (Genel hükümler),
5) Ticaret hukuku (Başlangıç-ticari işletme-ticaret şirketleri-kıymetli evrak),
6) Ceza hukuku (Genel hükümler).
ç) Muhasebe Grubu:
1) Genel muhasebe,
2) Şirketler muhasebesi.
2) Hukuk alanından sınava girecekler için;
a) Kamu Hukuku Grubu: Anayasa hukuku, İdare hukuku, Ceza hukuku,
b) Özel Hukuk Grubu: Medeni hukuk, Borçlar hukuku, Ticaret hukuku,
c) Takip ve Usul Hukuku Grubu: Hukuk yargılama usulü, Ceza yargılama usulü, İdari yargılama usulü, İcra ve İflas hukuku,
ç) İktisat ve Maliye Grubu: Mikro ve makro iktisat, Kamu maliyesi, Maliye politikası.
3) Bilişim alanından sınava girecekler için;
a) Sistem ve Ağ Grubu: İşletim sistemleri (Microsoft, Pardus, Linux, Unix, Solaris), Sunucu-İstemci mimarisi, Ağ mimarileri, Ağ güvenlik sistemleri, Ağ protokolleri,
b) Yazılım Grubu: Yazılım mimarileri, Yazılım mühendisliği, Algoritmalar ve Programlama, SOA (Servis tabanlı mimari), Programlama dilleri (Microsoft.NET, PL/SQL, SQL, C, Java, ASP, PHP), CMMI, SPICE yazılım geliştirme ortamları,
c) Veri Tabanı Grubu: Oracle, DB2, Sybase, SQL,
ç) İktisat, Maliye ve Hukuk Grubu: İktisat politikası, Maliye politikası, Anayasa hukuku, Medeni hukuk (Başlangıç-Kişiler hukuku).
Yukarıda alanlar itibarıyla belirtilen konu grupları, yazılı sınavın genel çerçevesini belirlemekte olup, her konu grubunda yer alan konuların tamamından soru sorulacağı anlamına gelmemektedir.
B- Sözlü sınav konuları: Sözlü sınavda adaylar;
a) Yazılı sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,
ç) Genel yetenek ve genel kültürü,
d) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
yönlerinden ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirilecektir.
Giriş sınavında iktisadi, mali ve hukuki konuların tartışılmasına, değerlendirilmesine, yorumlanmasına ve çözüm önerileri getirilmesine yönelik sorulara da yer verilebilir.
VI-DEĞERLENDİRME:
Yazılı sınavın değerlendirilmesi:
Yazılı sınav, yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı sınavı başarmış sayılmak için her konu grubundan en az elli puan alınması ve bunların ortalamasının en az yetmiş puan olması şarttır.
Sözlü sınavın değerlendirilmesi:
Adaylar bu duyurunun, "V-SINAV ŞEKLİ VE SINAV KONULARI" başlıklı bölümünün, sözlü sınav konularının (a) bendi için elli puan, (b) ila (e) bentlerinden her biri için onar puan üzerinden değerlendirilir.
Sözlü sınavı başarmış sayılmak için komisyon başkan ve üyelerinin yüz üzerinden verdikleri puanların ortalamasının en az yetmiş olması zorunludur.
Giriş sınavını başarmış sayılmak için yazılı ve sözlü sınavların her birinden en az yetmiş puan alınması zorunludur. Giriş sınavında başarılı olanların yazılı ve sözlü sınav puanlarının ortalaması başarı sırasını oluşturur.
En yüksek puandan başlamak üzere başarı sırasına göre Genel alandan 100 aday asil, en fazla 50 aday yedek, Hukuk alanından 50 aday asil, en fazla 25 aday yedek, Bilişim alanından ise 25 aday asil, en fazla 13 aday yedek olarak belirlenerek ilan edilecektir. Puanların aynı olması halinde sırasıyla yazılı puanı ve giriş sınavına başvurduğu KPSS puanı yüksek olana öncelik tanınacaktır.
Giriş sınavında yetmiş ve üzerinde puan almış olmak sıralamaya giremeyen adaylar için müktesep hak teşkil etmez.
VII- SINAV SORULARININ İLANI, SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZ:
a) Sınav soruları ve cevap anahtarı Personel Genel Müdürlüğü (www.pergen. gov.tr) internet adresinde üç iş günü içinde ilan edilecektir.
Sorulara, ilanı takip eden yedi gün içinde Maliye Bakanlığında olacak şekilde yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar bu sürenin bitiminden itibaren, sınav komisyonu tarafından en geç on gün içinde değerlendirilerek sonucu ilgiliye bildirilecektir.
b) Sınav sonuçları, Maliye Bakanlığı (www.maliye.gov.tr) ve Personel Genel Müdürlüğü (www.pergen.gov.tr) internet sayfalarında yayımlanmak suretiyle duyurulacaktır.
Yazılı sınav sonuçlarına, sonuçların açıklanmasından itibaren yedi gün içinde Maliye Bakanlığında olacak şekilde yazılı olarak itiraz edilebilir. İtiraz bu sürenin bitiminden itibaren, sınav komisyonu tarafından en geç on gün içinde değerlendirilerek sonucu ilgiliye bildirilecektir.
VIII- GÖREV YERLERİ:
Giriş sınavında başarılı olup, Maliye Uzman Yardımcısı olarak ataması yapılan adayların görev yapacağı birim (Maliye Bakanlığı merkez teşkilatında yer alan Başkanlık, Genel Müdürlük ve Müstakil Daire Başkanlıkları), mesleki temel eğitimin sonunda, hizmetin gereği ve birimlerin talebi dikkate alınarak ilgili komisyon tarafından belirlenecektir.
IX- DİĞER HUSUSLAR:
a) Adaylar, sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere fotoğraflı ve geçerli bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, T.C. kimlik numarası olan sürücü belgesi veya pasaport) yanlarında bulunduracaktır.
b) Diploma veya mezuniyet belgesi ya da denklik belgesi asıllarının sözlü sınav öncesinde Personel Genel Müdürlüğüne ibrazı zorunlu olduğundan, bir örneği onaylanarak alınacak ve aslı ilgiliye iade edilecektir.
c) Giriş sınavını kazananlardan başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınav sonuçları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz. Atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bunlar hiçbir hak talep edemez.
ç) Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu veya belge verdiği tespit edilenler hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.
ç) 14/2/2014 tarihi mesai saati (17:30) sonuna kadar ulaşmayan başvurular dikkate alınmayacağından, adayların elektronik ortamda meydana gelebilecek veya oluşabilecek diğer aksaklıkları göz önüne alarak, başvurularını son güne bırakmamaları gerekmektedir.
İlan olunur.
0 notes
Text
TEDAŞ personel işçi alımı iş ilanları, başvurular
TEDAŞ personel alımı hakkında bilgiler, başvuru şartları veTEDAŞ işçi alımı başvurusu burada. 2016 yılında eleman alımı yapacak olan kurum, eleman alımlarını tüm Türkiye üzerinden yapacak. Türkiye'nin ihtiyacı bulunan elektriğin üretim, iletim, dağıtım ve ticaretini yapmak amacıyla kurulan Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), ülkemizin önemli kamu kuruluşlarındandır. Kurumun özelleştirilmesi ve yapılan yatırımların artmasıyla birlikte eleman ihtiyaçları da arttı. 30 bin'den fazla kişiye istihdam sağlayan elektrik şirketi, daha önceki yıllarda da olduğu gibi 2016 yılında da personel ve işçi alımı yapacak. Yurt genelinde yapılacak işçi ve personel alımlarında İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana, Antalya, Konya gibi büyük şehirlere ağırlık verecek. TEDAŞ Personel Alımı TEDAŞ Türkiye'nin her bölgesinde çalışma alanı bulunan geniş yelpazeli bir kuruluş olduğu için ülkenin her yerinde çeşitli pozisyonlarda işçi ve personel alımları gerçekleştirmektedir. Sizde Tedaş'ta çalışmak ve iş başvurusunda bulunmak istiyorsanız, internet üzerinden kurumun iş ilanlarını takip ederek iş başvurusunda bulunabilirsiniz.
0 notes
Link
Düzce Üniversitesi Sağlık ve Araştırma Merkezi bünyesinde görevlendirmek üzere yeni personel alımı kapsamında sözleşmeli hemşire alımı yapacak.
0 notes
Link
Türkiye’nin en büyük bankalarından biri olan Ziraat Bankası yeni personel alımı kapsamında bankacılık personel alımı yapacak. Banka söz konusu alımlar çerçevesinde müfettiş alımı yapacak.
0 notes
Link
Yıllardır Türkiye'nin iletişim altyapısını sağlayan ve her geçen büyümeye devam eden Türk Telekom geçen yıllarda olduğu gibi yeni yılında da ihtiyaçları doğrultusunda personel alımı yapacak.
0 notes
Text
DİYANET İŞLERİ MEMUR ALIMI
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI MEMUR ALIMI
Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı
Müfettiş Yardımcılığı Sınavı
Başkanlığımız, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığındaki genel idare hizmetleri sınıfına ait 7. derece 4 adet müfettiş yardımcılığı kadrosuna sınavla eleman alınacaktır.
I. SINAVA KATILACAKLARDA ARANAN ŞARTLAR:
1) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara ek olarak aşağıdaki özel şartları taşımak.
a) En az lisans düzeyinde dini yükseköğrenim görmüş olmak,
b) Sınavın yapıldığı tarihte 35 yaşını doldurmamış olmak,
c) Başkanlık teşkilatında vaizlik, dengi ve üstü görevlerde en az 2 yıl görev yapmış olmak ve sınav ilan tarihinde Başkanlık teşkilatında çalışıyor olmak,
ç) A Grubu kadrolara atanacaklar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 (yetmiş) puan almış olmak (21/05/2011 tarihinden önce Diyanet İşleri Başkanlığındaki kadrolara ilgili mevzuatı gereğince atanmış olanlarda bu şart aranmaz),
d) Sağlık durumu her türlü iklim şartlarında müfettişlik yapmaya elverişli olmak.
2) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde belirtilen ortak nitelik şartını taşımak.
3) Müfettiş yardımcılığı yarışma sınavında iki defa başarısız olanlar, bir daha bu sınava katılamazlar.
4) Aylıktan kesme ve üstü disiplin cezası almamış olmak.
II. BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER:
Yazışma adresi ve T.C. kimlik numarasının bulunduğu başvuru dilekçesine aşağıdaki bilgi ve belgeler eklenir:
a) Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı.
b) Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya Başkanlıkça onaylı örneği.
c) İki adet vesikalık fotoğraf.
ç) Adli sicil kaydına dair yazılı beyan.
d) Adayın öğrenim gördüğü okulları, daha önce yaptığı iş ve görevleri, bildiği yabancı dil ve seviyesini, varsa katıldığı sosyal faaliyetler ile gerekli gördüğü diğer bilgileri içeren, kendi el yazısıyla yazılmış öz geçmiş.
III. SINAV KONULARI VE ŞEKİLLERİ:
Müfettiş Yardımcılığı sınavı, yazılı ve sözlü olarak yapılır. Yazılı sınavda başarılı olamayanlar sözlü sınava alınmazlar.
Yazılı sınav şu konularda yapılır: Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 633 Sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Başkanlığın Diğer Mevzuatı, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu, 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu, Türkçe Kompozisyon ve Arapça.
Sözlü sınav şu konulardan yapılır: Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Anlamı, Tefsir, Hadis, Akaid, Fıkıh, Siyer-i Nebi, Türk-İslam Tarihi, Genel Kültür ve Yazılı Sınav Konuları.
Yazılı sınav sırasında kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport gibi fotoğraflı bir kimlik belgesinin bulundurulması gerekir.
IV. BAŞVURU ŞEKLİ:
Başvurular, istenen belgelerle birlikte, en geç 17/02/2014 Pazartesi günü Saat 18:00’a kadar Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına bizzat veya posta ile yapılır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz.
V. SINAV TARİHİ VE YERİ:
Giriş sınavının yazılı bölümü; 24/02/2014 Pazartesi günü Saat: 14.00’da Diyanet İşleri Başkanlığında yapılacak, yazılı sınavı kazananlara sözlü sınav tarihi ve yeri ayrıca bildirilecektir.
VI. MÜRACAAT ADRESİ
Diyanet İşleri Başkanlığı, Üniversiteler Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No: 147/A 06800 Çankaya/Ankara
0 notes
Link
Daimi ve geçici işçi ilanları, işçi alımı yapan kurumlar, İŞKUR personel alımları, belediye işçi alımları ve dahası. / işçi alımı
0 notes
Text
Türk Hava Yolları Pilot Alımı Yapıyor
THY A.O Yetiştirilmek Üzere II. Pilot Aday Adayları Arıyor
THY A.O. Öğretmen Pilot (Akademi) Adaylarında Aranan Şartlar THY A.O. Tipi Olmayan II.Pilot Adaylarında Aranan Şartlar - Dar Gövde THY A.O. Tipi Olmayan II.Pilot Adaylarında Aranan Şartlar - Geniş Gövde THY A.O. Tecrübesiz II.Pilot Adaylarında Aranan Şartlar
THY A.O. Tecrübeli II. Pilot Adaylarında Aranan Şartlar THY A.O. Tipi Olmayan Kaptan Pilot Adaylarında Aranan Şartlar - Dar Gövde THY A.O. Tipi Olmayan Kaptan Pilot Adaylarında Aranan Şartlar - Geniş Gövde THY A.O. B737, A320 Kaptan Pilot Adaylarında Aranan Şartlar THY A.O. B777, A330, A340 Kaptan Pilot Adaylarında Aranan Şartlar
0 notes
Text
BASIN ENFORMASYON MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR ALIMI
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü 5 ingilizce, 2 fransızca, 3 almanca, 4 arapça, 1 yunanca, 1 urduca ve 1 kürtçe olmak üzere toplam 17 sözleşmeli mütercim tercüman alacak.
l-Genel Açıklama Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında boş bulunan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 4/B maddesi kapsamındaki on yedi (17) adet sözleşmeli mütercim-tercüman pozisyonuna Genel Müdürlüğümüzce yapılacak yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre personel alınacaktır.
2- Alım Yapılacak Diller ve Sayıları
. İngilizce beş (5) adet,
. Fransızca iki (2) adet,
. Almanca üç (3) adet,
. Arapça dört (4) adet,
. Yunanca (Çağdaş) bir (1) adet,
. Urduca bir (1) adet,
. Kürtçe (Kurmana ve Sorani lehçesi) bir (1) adet,
3- Başvuru Şartları
657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinin (A) fıkrasının 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerinde belirtilen şartları taşımak,
. Erkek adaylar için, askerlik hizmetini yapmış veya tecilli olmak,
. En az lisans düzeyinde yüksek öğrenim mezunu olmak,
. İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde adayların, ÖSYM Başkanlığınca yapılan 2012 yılı Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) katılarak, KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak,
. İlana çıkılan pozisyon için aranan dilde adayların ÖSYM Başkanlığınca yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (YDS) katılarak en az (B) düzeyinde yabancı dil bildiğini belgelemek veya bu seviyede bildiğine ilişkin uluslararası geçerliliği bulunan bir dil belgesine sahip olmak,
. Dil belgelerinin 2012-2013 yılları içerisinde alınmış olması, gerekmektedir.
. YDS'de yer almayan ya da YDS denkliği bulunmayan diller için Genel Müdürlükçe yapılacak yabancı dil sınavından en az 80 (seksen) puan almak gerekmektedir.
. Yabancı dil belgelerinin denkliği hususunda ÖSYM Yönetim Kurulunun 17 Temmuz 2013 tarihli Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlik Tablosu esas alınacaktır.
. Mütercim-tercümanlık, iletişim, basın-yayın alanlarından birinde en az (3) yıl deneyimli olduğunu belgelemek gerekmektedir
4- Başvuru Şekli, Süresi, Başvuru İçin Gerekli Belgeler
a) Adaylar 06/02/2014 tarihinden itibaren (30) gün içinde 07/03/2014 tarihi mesai saati bitimine kadar başvurularını Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün internet sitesinde (www.byegm.gov.trl bulunan "iş Talep Formu"nu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak yapacaktır.
b) Adaylar yukarıda belirtilen müracaat tarihleri arasında Genel Müdürlüğümüz internet sitesinden temin ederek dolduracakları iş talep formuna aşağıda belirtilen belgeleri dijital ortamda ekleyeceklerdir.
. Diploma veya mezuniyet belgesi,
. KPSS Sonuç Belgesi (ingilizce, Almanca, Fransızca dilleri için)
. YDS Sonuç Belgesi,
. Erkek adaylar için askerlik durumunu belirtir belge,
. Vesikalık fotoğraf,
. Nüfus cüzdanı/Yabancı uyruklular için pasaport,
. En az (3) yıl tecrübesinin olduğunu gösterir belge
c) Başvuru evrakındaki yanlışlık ve noksanlıklar ile eksik belgelerden başvuru sahibi sorumlu olup, süresi içerisinde ulaşmayan veya tamamlanmayan başvurular geçerli kabul edilmeyecektir.
ç| Adaylar en fazla bir pozisyon için başvuru yapabilecektir. Birden fazla pozisyona başvuru yapanların başvurusu geçersiz sayılacaktır.
d) ilgili dillerden herhangi birine yeterli başvurunun olmaması halinde, diğer dillerden alım yapılacaktır.
5- Sınav ve Sonuçlann İlanı
a) Mütercim-Tercüman pozisyonu için yapılacak yazılı ve sözlü sınav; Yazılı Sınav: Mesleki yabancı dil bilgisini ölçmek amacıyla basın, yayın, enformasyon ve «esml İlanlar www.tlon.gov.tr'de kamu diplomasisi alanında metin çevirisi yaptırılacaktır (yabancı dilden Türkçeye, Türkçeden yabancı dile), Sözlü Sınav: Genel kültür, genel yetenek ve kendini ifade etme yeteneği ölçülecektir.
b) Arapça, Yunanca dillerinden müracaat şartlarını taşıyan adaylar başvurularını takiben, aldıkları YDS puanına göre en yüksek puan alan adaydan başlanarak her bir bölüm için belirlenen pozisyon sayısının "10 (on)" katı kadar aday "yazılı yarışma" sınava davet edilecektir. Son sıradaki aday ile aynı puana sahip olanlar da "yazılı yarışma" sınavına alınacaktır.
c) ingilizce, Almanca ve Fransızca dillerinden müracaat şartlarını taşıyan adaylar başvurularını takiben, aldıkları KPSS puanına göre en yüksek puan alan adaydan başlanarak her bir bölüm için belirlenen pozisyon sayısının "10 (on)" katı kadar aday "yazılı yarışma" sınava davet edilecektir. Son sıradaki aday ile aynı puana sahip olanlar da "yazılı yarışma" sınavına alınacaktır.
ç) Urduca ve Kürtçe dillerinden müracaat şartlarını taşıyan adaylar başvurularını takiben, Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılacak "yazılı yarışma" sınavı neticesinde 80 (seksen) puan alarak başarılı olan adaylardan puan sırası esas alınmak suretiyle, her bir bölümde ilana çıkılan pozisyon adedinin (3) üç katına kadar aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır
d) ingilizce, Almanca, Fransızca, Arapça ve Yunanca'dan başvuran adaylar için Genel Müdürlüğümüz tarafından yapılacak "yazılı yarışma" sınavı neticesinde 70 (yetmişi puan alarak başarılı olan adaylardan Duan sırası esas alınmak suretiyle, her bir bölümde ilana çıkılan pozisyon adedinin (3) üç katına kadar aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.
e) Yazılı ve sözlü sınav sonucunda herhangi bir dilden yeterli aday alınamaması halinde, eksik kalan pozisyon Genel Müdürlükçe uygun görülecek diğer dillerden karşılanacaktır.
f) Sözlü sınav sonucunda başarılı olanlardan, ilgili alanlarda Genel Müdürlükçe gerekli görülen miktarda yedek belirlenecektir.
g) Yazılı ve sözlü sınav sonuçları www.byegm.gov.tr adresinden ilan edilecektir,
h) Bu ilan tebliğ mahiyetinde olacağından, ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
6- Atama ve Göreve Başlatma
a) Sözlü sınavdan sonra iaşarılı bulunduğu ilan edilen adayların ilan tarihinden itibaren onbeş (15) gün içinde istenecek olan belgelerin aslını tamamlamak suretiyle insan Kaynakları Dairesi Başkanlığına jarfsen teslim etmeleri gerekmektedir. Belgelerin tesliminin ardından'atama yapılır, atamanın adaylara yazılı olarak bildirilmesini müteakip on beş (15) gün içinde aday görevine başlamak zorundadır
b) Yabancı uyruklular için 27/02/2003 tarihli ve 4817 sayılı "Yabancıların ��alışma izinleri Hakkında Kanun" gereğince izin alındıktan sonra göreve başlatılacaktır.
c) Asil listede yer alanlardan atama işlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen sürede geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartlan taşımadığı sonradan anlaşılanların atama işlemleri yapılmayacaktır.
ç) Atama yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde mazeretsiz olarak başvurmayan veya ataması yapıldığı halde süresi içinde göreve mazeretsiz başlamayan adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz.
d) Kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmayanlar, atama işleminden sarfinazar edenler, atamaları iptal edilenler ile alınma şartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine ataması yapılmayanların yerlerine, yedek listedeki adaylar sırası ile ve aynı esaslara göre atanacaktır.
e) Başvuru belgelerinde eksik ya da gerçeğe aykırı beyanı olduğu tespit edilen adayın ataması yapılmaz, yapılmış olsa da iptal edilir.
7- Bilgi Alma Sınavla ilgili her türlü bilgiye, aşağıdaki telefon numaraları ile Genel Müdürlük internet/ web sayfası aracılığıyla ulaşılabilir.
Telefon Numarası : (0 3121583 63 82
İntemet/web Sayfası: http://www.byegm.gov.tr
Facebook Sayfası : http://www.facebook.com/BBYEGM
Twrrter Sayfası : http://www.twifter.com/byegm
Linkedin Sayfası : http://www.linkedin.com/company/byegm
Adres : Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü insan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Ceyhun Atıf Kansu Caddesi No: 122 Balgat/ANKARA
0 notes
Text
VAKIFBANK BANKACILIK MEMUR ALIMI
Vakıfbank müfettiş yardımcısı almak için sınav yapacak. Adayların sınava katılabilmesi için KPDS veya YDS'den en az 70 puan almış olmaları gerekiyor.
VAKIFBANK MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI Sınav Tarihi: 5 Nisan 2014 Cumartesi
Yer: Ankara / İstanbul
Sınav başvuruları 27 Ocak 2014 Pazartesi günü başlayacak olup, başvuru formlarının en geç 14 Şubat 2014 Cuma günü bankamıza gönderilmesi gerekmektedir. İnternet üzerinden başvurular saat 19.00'da sona ermektedir.
Ayrıntılı bilgi için; www.vakifbank.com.tr
TÜRKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
MÜFETTIŞ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI BAŞVURU FORMU
T. Vakıflar Bankası T.A.O. Müfettiş Yardımcılığı Sınav Broşürü ve Başvuru Formu
Lütfen broşürdeki bilgileri dikkatlice okuduktan sonra sayfanın sonunda yer alan Başvuru Formu linkini tıklayınız.
I-VakıfBank'ı Tanıyalım
II- Teftiş Kurulu'nu Tanıyalım
III- Sınava İlişkin Açıklamalar
a) Sınava Katılmak İsteyenlerde Aranılan Şartlar
b) Sınav Tarihi, Yerleri ve Sınavda Adayın Yanında Getirmesi Gereken Belge ve Gereçler
c) Sınav Konuları ve Sınavda Başarı Esasları
1.Sınav Konuları
2.Seçmeli Sınav/Zorunlu Sınav Ayrımı
3.Sınavda Başarı Esası
d) Sınava Başvuru Şekli ve Son Başvuru Tarihi
e) Adaylardan İstenilecek Belge ve Evraklar
f) Yazılı Sınav Sonucunun İlanı, Sınava İtiraz Şekli ve Süresi:
IV- Sorularınız İçin
V- Başvuru Formu
VakıfBank'ı Tanıyalım
1954 yılında, vakıf kaynaklarını ekonomik kalkınmanın gereksinimleri doğrultusunda en iyi biçimde değerlendirmek amacıyla kurulan Vakıfbank, o günden bu yana çağdaş bankacılık yöntemleri ve uygulamalarıyla Türkiye’nin tasarruf düzeyinin gelişim sürecine katkıda bulunmaktadır.
Vakıfbank bölgesinin en iyi, en çok tercih edilen ve değer yaratan bankası olma vizyonu doğrultusunda, vakıf kültüründen aldığı güçle, kendisine emanet edilen varlık ve değerleri etkin ve verimli yöneterek müşteriler, çalışanlar, hissedarlar ve topluma kattığı değerleri sürekli artırma misyonuyla hareket etmektedir.
Bankamızın bugünkü kayıtlı sermayesi 2.500.000.000 TL’dir. Bankamız sermayesinin %25.20'si halka arz edilmiş olup kalan sermayenin % 43'ü Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde mazbut vakıflara, %15.45'i mülhak vakıflara, % 16.10'u mensuplarının üyesi olduğu Bankamız Emekli Sandığı Vakfı'na ve kalanı ise diğer hakiki ve hükmi şahıslara aittir.
Bankamızın Genel Müdürlüğü İstanbul'dadır. Yurt genelinde 22 Bölge Müdürlüğümüz bulunmaktadır.
Bankamızın 2013/Eylül sonu itibariyle aktif büyüklüğü 127 Milyar TL, mevduat hacmi 77,2 Milyar TL, kredi hacmi 81,9 Milyar TL, öz kaynakları 12,2 Milyar TL düzeyinde olup 14.554 çalışanı, yurt içine yayılmış 841 şubesi, yurtdışında hizmet veren 3 şubesi ve 23 adet İştirak ve Bağlı Ortaklığı mevcuttur.
Teftiş Kurulu'nu Tanıyalım
Bankamız Teftiş Kurulu Başkanlığı doğrudan Yönetim Kuruluna bağlı olup Yönetim Kurulu adına Banka teşkilatında ve Bankanın denetimi altındaki kuruluş ve şirketlerde teftiş, inceleme, soruşturma ve her türlü araştırma yapma görev ve yetkisine sahiptir.
Müfettişler, talimatları Yönetim Kurulu adına Teftiş Kurulu Başkanı'ndan alırlar. Görev ve sorumluluklarını tarafsız, bağımsız ve objektif bir şekilde gerekli mesleki özen ve dikkati göstererek yerine getirirler.
Teftiş Kurulu Üyeliğine Müfettiş Yardımcısı Giriş Sınavını kazanmak suretiyle girilir.
Müfettiş Yardımcılığının süresi 5 yıldır. Bu sürenin 18 ayı mesleki bilgi ve tecrübenin edinileceği staj dönemidir. Staj döneminin sonunda mesleki bilgi ve davranışının yeterli düzeye eriştiği anlaşılan Müfettiş Yardımcılarına Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Yetkili Müfettiş Yardımcısı olarak görev verilir.
Müfettiş Yardımcılarının durumları 5 yıllık dönemin içinde değerlendirilir ve mesleki bilgi, çalışma ve davranış yönünden yeterli oldukları anlaşılan Müfettiş Yardımcıları yeterlik sınavına kabul edilirler. Müfettiş Yeterlik Sınavı’nda başarılı olan Müfettiş Yardımcıları Müfettiş olarak atanırlar.
Müfettişler Genel Müdürlüğün ihtiyaçları doğrultusunda Birimler veya Şubelerde Müdür Yardımcısı olarak idari göreve atanabilirler. Müfettişlerden, Bankamız Personel Yönetmeliği hükümlerine göre durumu uygun olanlar doğrudan Müdür olarak da idari göreve atanabilirler.
Müfettişler mesleki bilgilerini artırmak ve bankacılık konusunda incelemelerde bulunmak üzere bir süreliğine yabancı ülkelere gönderilebilirler.
Müfettiş Yardımcıları, maaşa ek olarak, bölge merkezi dışında daha fazla olmak üzere, günlük harcırah alırlar. Görev yolculukları nedeniyle yapılan konaklama ve ulaşım harcamaları belirli limitler dahilinde Bankaca karşılanır. Ayrıca, özel uzmanlık tazminatı, yabancı dil tazminatı, yılda 4 defa ikramiye ve 2 defa performansa bağlı prim ve Bankamız Ana Sözleşmesi gereğince kara bağlı olarak yılda bir kez kar payı alırlar.
Kurula yeni atanacak Kurul Üyeleri'nin Bölge Merkezleri İstanbul olarak belirlenecektir.
Sınava İlişkin Açıklamalar
a) Sınava Katılmak İsteyenlerde Aranılan Şartlar:
Sınava başvurmak isteyen adayların;
1-
T.C. vatandaşı olmaları,
2-
Kamu hizmetinden yasaklı bulunmamaları,
3-
Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlardan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım-satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından hükümlü bulunmamaları,
4-
Yapılacak inceleme ve araştırma sonucunda sicil, tutum ve davranışları ile özgeçmişleri bakımından Müfettişliğe uygun bulunmaları,
5-
Başka bir kuruma karşı zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmamaları,
6-
En az 4 yıllık eğitim veren, Üniversitelerin; Aktüerya, Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Ekonomi (İktisat), Ekonomi ve Finans, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Finans, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme-Ekonomi, Kamu Yönetimi, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Maliye, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finansman, Risk Yönetimi, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Finans, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Yönetim Bilişim Sistemleri bölümleri,
Hukuk Fakültelerinden veya Mühendislik Fakültelerinin Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği bölümleri ile,
İşletme, Ekonomi veya Finans dallarından birinden yüksek lisans derecesi yapmış olmaları koşuluyla, Fen Edebiyat Fakültelerinin İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Aktüerya Bilimleri, Matematik Bölümleri ile Mimarlık Mühendislik Fakültelerinin Elektrik, Elektrik-Elektronik, Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, İnşaat, Makine, Makine ve İmalat, Matematik, Mekatronik, Sistem Mühendisliği bölümleri mezunları veya yetkili makamlarca bunlara eşdeğerliği tespit edilmiş yabancı öğrenim kurumları mezunları veya mülakat tarihi itibariyle mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıf öğrencileri olmaları,
7-
Bayan adayların 05.04.1986 ve sonraki bir tarihte doğmuş olmaları, erkek adayların ise 05.04.1984 ve sonraki bir tarihte doğmuş olmaları,
8-
Erkek Adayların fiili askerlik görevini yapmış veya erteletmiş olmaları ya da yetkili makamlarca onaylanmış özel durumları nedeniyle muaf tutulmaları, (Yazılı Sınav gününe kadar askerlik hizmetini tamamlayacak adayların başvuruları kabul edilebilecektir.)
9-
Bedensel ve ruhsal sağlık durumlarının, yurdun her yöresinde ve her iklim koşulunda görev yapmaya ve sürekli seyahate elverişli olmaları, (Sınavı kazanan adaylardan bu konuda sağlık kurulu raporu istenecektir.)
10-
Daha önce Bankamız Müfettişlik sınavına en fazla 2 kere katılmış olmaları, Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Sözlü aşamasında elenmemiş olmaları,
11-
Daha önce Müfettiş Yardımcılığı sınavı başta olmak üzere Bankanın işe alımla ilgili sınavlarından birine katılmış olup, sözlü sınav aşamasında başarısız sayılmamış olmaları,
gerekmektedir.
b) Sınav Tarihi, Yerleri ve Sınavda Adayın Yanında Getirmesi Gereken Belge ve Gereçler
Yazılı Sınav, Anadolu Üniversitesi'nce 05.04.2014 (Cumartesi) günü, Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilecektir. Sınava başvurusu kabul edilen adaylar 31.03.2014 tarihinden itibaren Anadolu Üniversitesi'nin "http://vakifbank.anadolu.edu.tr" adresinden T.C. Kimlik numaralarını girerek “Sınav Giriş Belgesini” yazıcıdan döküm olarak alabileceklerdir. Yazılı sınavın yapılacağı yerin adresi ve sınav saati Sınav Giriş Belgesinde belirtilecektir.
Yazılı sınava katılacak adaylar yanlarında, http://vakifbank.anadolu.edu.tr adresinden temin edecekleri Sınav Giriş Belgesi ile Resimli Kimlik Belgesi Aslı (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport), kurşun kalem ve silgi bulunduracaklardır.
Sözlü sınava sadece yazılı sınavı kazanmış olan adaylar çağırılacaktır. Sözlü sınavın tarihi, saati ve sınavın yapılacağı yerin adresi, yazılı sınavı kazananlara mektupla bildirilecektir.
c) Sınav Konuları ve Sınavda Başarı Esasları
Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamalıdır. Bankanın, sözlü sınavı birden fazla aşamada gerçekleştirme hakkı saklıdır.
Sınavın yazılı bölümü; Genel Yetenek, Yabancı Dil ve Bilim sorularından oluşan çoktan seçmeli test şeklindedir.
1.
Sınav Konuları
a)
GENEL YETENEK: Sayısal İşlemler, Problem Çözme, Görsel Hafıza, Grafik-Tablo Okuma, Sayısal-Sözel Akıl Yürütme
b)
EKONOMİ: İktisada Giriş, Mikro İktisat, Makro İktisat, Maliye Politikası,Para/Banka/Kredi, Uluslararası Ticaret ve Finansman, İşletme Ekonomisi
c)
YABANCI DİL: İngilizce, Fransızca, Almanca
Sınavımızda başarılı sayılabilmek için Yabancı Dil Notunun 70 ve/veya üzerinde olması gerekmektedir.
*İngilizce, Almanca ve Fransızca dilleri için 2012, 2013 ve 2014 yıllarında aşağıda yer alan yabancı dil seviye tespit sınavlarından asgari olarak belirtilen sonuçları elde etmiş olan adaylar belgelemeleri şartıyla “Sınavın Yabancı Dil” bölümünden muaf tutulacaklardır.)
SINAV/KURUM ADIPUAN/SEVİYEİNGİLİZCEKPDS/YDS70TOEFL IBT (İnternet)84TOEFL PBT (Klasik)561IELTS6ALMANCAKPDS/YDS70GOETHE ENSTİTÜSÜZOPKleines Deutsches Sprachdiplom (KDS)Grosses Deutsches Sprachdiplom (GDS)FRANSIZCAKPDS/YDS70Fransız Milli Eğitim Bakanlığı - Fransız Kültür MerkeziDELF B2DALF C1DALF C2
d)
HUKUK: Medeni, Borçlar, Ticaret, İcra ve İflas, Hukuk Usulü Muhakemeleri, Ceza, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunlarının bankacılığı ilgilendiren hükümleri.
e)
MÜHENDİSLİK: Matematik, Fizik, Lineer Cebir, Diferansiyel Denklemler, Mühendislik Etiği, Temel Mühendislik Konuları
f)
MUHASEBE: Genel Muhasebe, Bilanço Analizi ve Bankacılığa İlişkin Muhasebe Konuları.
g)
MALİYE: Türk Vergi Sistemi, Maliye Teori ve Politikası, Finansman Politikası ve Yönetimi.
h)
BİLGİSAYAR:
Bilgisayar 1: İnternet ve Bilgi Güvenliği, Network, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, Veri Yapıları ve Algoritmalar, Yapısal Programlama ve Nesne Tabanlı Programlama, İşletim Sistemleri,Web Teknolojileri ve Uygulamaları
Bilgisayar 2: Donanım, Yazılım, Ağ Teknolojileri, Bilgi Sistemleri ve Özellikleri, Bilgi Sistemi Tasarlama, Veritabanı Yönetim Sistemleri, İşletmelerde Bilgi Sistemi Uygulamaları
2.
Seçmeli Sınav/Zorunlu Sınav Ayrımı
Genel Yetenek ve Yabancı Dil (Belirtilen belgelere sahip olmaları şartıyla “Sınavın Yabancı Dil” bölümünden muaf tutulacak adaylar hariç) sınava katılacak tüm adaylar için zorunlu sınav konularıdır.
Bilim sınav konuları ise aşağıdaki tabloda belirtilen şekliyle, zorunlu ve/veya seçmeli olacaktır. (Aday kendisine tanınan seçmeli sınav konusundan sadece bir tanesini seçecektir. Adayın seçmesi gereken sınav konusunu seçmemesi ya da yanlış bir konu seçmesi halinde, adayın seçmeli sınav konusu Bankaca re’sen belirlenecektir.)
Aktüerya , Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Ekonomi(İktisat), Ekonomi ve Finans, Ekonomi- Yönetim Bilimleri, Finans, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme-Ekonomi, Kamu Yönetimi, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Maliye, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasabe Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finansman, Risk Yönetimi, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Finans, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilikHukuk ve EkonomiMuhasebe veya MaliyeHukuk FakültesiHukuk EkonomiMuhasebe veya MaliyeEndüstri, Endüstri Sistemleri ve İşletme Mühendisleri ile Yüksek Lisans Yapmış (Ekonomi, İşletme veya Finans) olmak şartıyla Aktüerya Bilimleri, Elektrik Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Sistem MühendisliğiEkonomi MühendislikMuhasebe veya MaliyeBilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım MühendisliğiMühendislik Bilgisayar 1YokYönetim Bilişim SistemleriEkonomi Bilgisayar 2Muhasebe veya Maliye
3.
Sınavda Başarı Esası
Yazılı sınav notu 100 üzerinden hesaplanmaktadır.
Baraj 1: Yabancı dil sınav puanı 70’in altında olan adaylar “Müfettiş Yardımcılığı Sınavı”nda başarısız sayılacaktır.
Baraj 2: Genel Yetenek, Zorunlu Konular ile Seçmeli Konu sınavlarının herhangi birinden puanı 50’nin altında olan adaylar “Müfettiş Yardımcılığı Sınavı”nda başarısız sayılacaktır.
Baraj 1 ve Baraj 2’deki şartları sağlayan adayların yabancı dil sınavı hariç diğer sınavlardan aldıkları notların ortalaması alınarak, ortalama sınav puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere;
Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemler bölümlerinden mezun olan ya da mülakat tarihi itibariyle mezun olacak adaylar arasından ilk 15 kişi,
Aktüerya, Bankacılık, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Bankacılık ve Sigortacılık, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Ekonometri, Ekonomi(İktisat), Ekonomi ve Finans, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Finans, İşletme, İşletme Bilgi Yönetimi, İşletme-Ekonomi, Kamu Yönetimi, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Maliye, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasabe Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finansman, Risk Yönetimi, Sermaye Piyasası, Sigortacılık, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Finans, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası İşletme, Uluslararası İşletme Yönetimi, Uluslararası İşletmecilik, Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret, Uluslararası Ticaret, Uluslararası Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Hukuk Fakültesi, Endüstri, Endüstri Sistemleri ve İşletme Mühendisleri ile Yüksek Lisans Yapmış (Ekonomi, İşletme veya Finans) olmak şartıyla Aktüerya Bilimleri, Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Matematik, Matematik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Sistem Mühendisliğibölümlerinden mezun olan ya da mülakat tarihi itibariyle mezun olacak adaylar arasından ilk 100 kişi,
“Müfettiş Yardımcılığı Sınavı”nda başarılı sayılacaktır.
d) Sınava Başvuru Şekli ve Son Başvuru Tarihi
Sınava başvuru;
Adayların, Bankamızın "www.vakifbank.com.tr" adresinde yer alan "Sınav Başvuru Formu"nu online erişim suretiyle doldurmadan önce şubelerimizden 70 TL sınav giriş ücretini yatırmaları; daha sonra formu doldurmaları; formun çıktısını alarak ilgili bölüme son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf yapıştırıp imzalamaları ve 2 nüsha olarak ekinde istenilen belgelerle birlikte göndermeleri gerekmektedir. Online başvuru yapılmadan önce sınav giriş ücretinin (70 TL) yatırılmış olması gerekmekte olup aksi halde başvuru gerçekleştirilemeyecektir.
Sınav başvuruları internet aracılığı ile yapılacak olup adaylar, internet üzerinden doldurdukları formun çıktısını alarak fotoğraf yapıştırıp imzaladıktan sonra (2 nüsha), sınav giriş ücretinin yatırıldığına dair dekontun bir nüshası, başvuru sırasında beyan edildiyse yabancı dil sınav sonuç belgesi ile birlikte en geç 14.02.2014 tarihinde Başkanlıkta olacak şekilde, şahsen, elden veya posta yoluyla “T. Vakıflar Bankası T.A.O. Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Levent Mh. Hacı Adil Yolu Çayır Çimen Sk. No:2 Kat: 5 1. Levent Beşiktaş/İstanbul” adresine göndereceklerdir. Postayla yapılacak başvuruların kargo, taahhütlü, iadeli taahhütlü, acele posta servisi gibi yollarla yapılması zorunludur. Postadaki gecikmeler ve son başvuru tarihinden sonra Bankamız kayıtlarına geçen başvurular ile eksik belge ve bilgiyle yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
05.04.2014 (Cumartesi) günü yapılacak olan Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavına başvuran adaylardan katkı bedeli olarak 70 TL sınav ücreti tahsil edilecektir. Sınav ücreti 27.01.2014 Pazartesi günü saat: 10.00’dan 14.02.2014 Cuma günü saat 17.00’ye kadar T. Vakıflar Bankası T.A.O. Şubelerinden adayın TC Kimlik Numarası, adı ve soyadı ile ev veya cep telefonu bilgileri verilerek yatırılacaktır. 2 nüsha dekont alınacaktır. EFT kabul edilmeyecektir.
Sınava başvuran adaylar içerisinde başvurusu uygun görülmeyen veya başvuru koşullarını taşımadığı halde sınav ücretini yatıran adaylar ile birden fazla sınav ücreti yatıran adayların yatırdıkları ücret iade edilecektir.
e) Adaylardan İstenilecek Belge ve Evraklar
Sınava başvuru ve yazılı sınav aşamasında adaylardan Fotoğraflı Başvuru Formu, Dekont ve başvuru sırasında beyan edildiyse yabancı dil sınav sonuç belgesi haricinde bir belge ya da evrak talep edilmeyecek olup adayın internetten yaptığı başvuru sırasında doldurduğu, "Sınav Başvuru Formunda” belirttiği bilgilerin (T.C. Vatandaşlık No., mezuniyet durumu vb.) doğruluğu Bankamızca teyit edilecektir.
Yazılı sınavı kazanan adaylardan, sözlü sınav öncesi veya sonrasında;
-
Nüfus Cüzdanı, Üniversite diploması veya geçici mezuniyet belgesi, Yüksek Lisans Bitirme Belgesi ve yabancı üniversitelerden mezun olan adaylar için YÖK'ten onaylı denklik belgesinin noter tasdikli suretleri,
-
Sabıkasızlık belgesi, askerlik terhis veya tecil belgesi, bankaca kabul edilen tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık kurulu raporu ve ikametgah ilmuhaberinin aslı ya da noter tasdikli suretleri,
-
6 adet vesikalık fotoğraf,
talep edilecektir.
DİKKAT, ÖNEMLİDİR
Yukarıda belirtilen belgelerden bir veya bir kaçının, istenilen süre içerisinde bankamıza ibraz edilememesi ya da ibraz edilen belgelerin içeriği ile adayın sınava başvururken doldurduğu "Sınav Başvuru Formunda” belirttiği bilgiler arasında, çelişki, yanlış ya da yalan beyanların bulunması halinde, adayın; sınavı kazanmış dahi olsa, kazanmamış sayılacağı, sınavla ilgili herhangi bir hak iddia edemeyeceği, çelişkili, yanlış/yalan beyanda bulunan aday hakkında, Bankanın adli mercilere başvurma ve sınavın aday başına düşen maliyetini talep etme hakkının saklı bulunduğu, bu hususların, sınava başvuran her aday tarafından, başlangıçta ve kayıtsız, şartsız kabul ve taahhüt edilmiş sayılacağı önemle bilinmelidir.
f) Yazılı Sınav Sonucunun İlanı, Sınava İtiraz Şekli ve Süresi
Yazılı sınav sonuçları, sınavın yapılmasını müteakip en geç 30 gün içerisinde "www.vakifbank.com.tr" adresinde yayınlanacaktır. (Sınav sonucunun, söz konusu 30 günlük süre içerisinde yayınlanamaması halinde, yayınlanması planlanan yeni tarih, yine Bankamızın yukarıda belirtilen internet sitesinde, adaylara duyurulacaktır.)
Yazılı sınavı kazanan adayların başvuru formunda belirtikleri iletişim adreslerine, sınav sonucu ve sözlü sınava ilişkin gerekli tebligatlar postalanacaktır.
Yazılı sınavı kazanamayan adaylara ise her hangi bir bildirim yapılmayacaktır.
Adayların sınav sonucuna ilişkin itirazlarını, sınav sonuçlarının internet sitemizden yayınlandığı tarihten itibaren en geç 15 gün içerisinde Bankamız Teftiş Kurulu Başkanlığı'na yazılı olarak yapmaları gerekmektedir. Bu süreden sonra veya sözlü olarak yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
0 notes
Text
MEB KAMU UZMAN YARDIMCISI MEMUR ALIMI
MEMUR ALIMI
MİLLÎ EĞİTİM UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV KILAVUZU
SOZLU SINAV TARİHİ 24 Mart-18 Nisan 2014
İLETİŞİM BİLGİLERİ
MEB İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Atama Grup Başkanlığı
Adres : MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, Atatürk Bulvarı, No: 98,
Bakanlıklar/Çankaya /ANKARA Telefon : 0(312) 413 18 74 Belgegeçer : 0(312) 418 23 43 Ağ Adresi : www.meb.gov.tr
http://ikgm.meb.gov.tr
DİKKAT
1- Bu kılavuzda yer alan kurallar, kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları kararlarının gerekli kılması halinde değiştirilebilir ve bu değişiklikler Millî Eğitim Bakanlığınca kamuoyuna duyurulur.
2- Aday başvurusu ile birlikte bu Kılavuzda belirtilen bütün hükümleri kabul etmiş sayılır ve başvurudaki veya kılavuzdaki hükümlerden doğacak eksiklik ve yanlışlıklardan sorumludur.
İLGİLİ MEVZUAT
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu
- 652 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname
- Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik
- Millî Eğitim Uzmanlığı Yönetmeliği
1. GENEL AÇIKLAMALAR
Millî Eğitim Bakanlığında 9 uncu dereceli kadroda görev yapmak üzere EK-1 Sınav Takvimi çerçevesinde 129 adet Millî Eğitim Uzman Yardımcısı alınacaktır.
Yarışma sınavı yalnızca sözlü sınav şeklinde gerçekleşecek olup "Yarışma Sınavı Komisyonu" tarafından Ankara'da yapılacaktır.
Millî Eğitim Uzman Yardımcılığı için aranılan şartları taşıyan adayların başvuruları 10 - 14 Şubat 2014 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacaktır.
"2014/1 Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı (sözlü sınav)" 24 Mart - 18 Nisan 2014 tarihlerinde Ankara'da yapılacaktır.
Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı yarışma sınavına (sözlü sınav) başvuran adaylar bu Kılavuzda yer alan hükümleri kabul etmiş sayılırlar.
2. BAŞVURU ŞARTLARI
Millî Eğitim Uzman Yardımcılığı sözlü sınavına katılabilmek için adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak.
b) Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
c) ÖSYM tarafından 07-08 Temmuz 2012 ve 06-07-14 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından aşağıda belirtilen alanlar ve puan türleri itibariyle belirlenen asgari puanı almış olmak.
SIRABÖLÜM/ANABİLİM DALI PUANINO KADRO ADEDİPUAN TÜRÜ 1IIBF / SİYASAL BİLGİLER / İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ BÖLÜMLERİ10KPSS P65752HUKUK20KPSS P62753İSTATİSTİK10KPSS P25754BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ7KPSS P3755ELEKTRİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ5KPSS P3756ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ5KPSS P3757MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ3KPSS P3758TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI5KPSS P10759İHL MESLEK DERSLERİ5KPSS P107510İNGİLİZCE8KPSS P107511ALMANCA5KPSS P107512FRANSIZCA3KPSS P107513ARAPÇA5KPSS P106514RUSÇA3KPSS P106515ÇİNCE2KPSS P106016ÇAĞDAŞ TÜRK LEHÇELERİ3KPSS P107517BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ10KPSS P107518ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME (Eğitim fakültesi mezunları başvurabilecektir.)8KPSS P107519ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME (Yüksek lisans ve doktorasını bu alanda yapmış olanlar başvurabilecektir.)2KPSS P37520EĞİTİM PROGRAMLARI, PROGRAM GELİŞTİRME, EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİMİ(Eğitim fakültesi mezunları başvuracaktır.)4KPSS P107521EĞİTİM PROGRAMLARI, PROGRAM GELİŞTİRME, EĞİTİM PROGRAMLARI VE ÖĞRETİMİ (Yüksek lisans ve doktorasını bu alanda yapmış olanlar başvurabilecektir.)1KPSS P37522EĞİTİM YÖNETİMİ TEFTİŞİ PLANLAMA VE EKONOMİSİ (Eğitim fakültesi mezunları başvuracaktır.)4KPSS P107523EĞİTİM YÖNETİMİ TEFTİŞİ PLANLAMA VE EKONOMİSİ (Yüksek lisans ve doktorasını bu alanda yapmış olanlar başvurabilecektir.)1KPSS P375 TOPLAM129
* Yukarıdaki tabloda belirtilen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 18, 19, 20, 21, 22 ve 23 numaralı alanlar dışında başvuru yapacak adayların, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararında
(http://ttkb.meb.gov.tr/www/80-sayili-karar/icerik/19) belirtilen alanlara kaynak yüksek öğretim programlarından mezun olmaları gerekmektedir.
** Her aday sadece bir alandan başvuru yapabilecektir.
ç) Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı olmamak.
Sözlü sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuru yapanlardan, çizelgede belirtilen puan türünde asgari puan ve puanların üzerinde puan almış olmak kaydıyla, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere; 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 18, 19, 20, 21, 22 ve 23 sıra numaralı alanlarda atama yapılacak kadro sayısının 2 (iki) katı, diğer alanlarda ise 3 (üç) katı aday, sözlü sınava çağrılır. Son sıradaki adayla eşit puan almış adaylar da sözlü sınava çağrılır.
Yarışma Sınavına, alanlar itibariyle ilan edilen Milli Eğitim Uzman Yardımcısı kadro kontenjanı için öngörülen sayıda başvurunun olmaması halinde veya kadro sayısınca adayın başarılı olamaması halinde kadro ve ihtiyaç durumuna göre alanlar arasında sayısal belirleme ve değişiklik yapma yetkisi Bakanlığa aittir.
Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar 18 Şubat 2014 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü (www.meb.gov.tr) internet adresinde duyurulacak olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
3. BAŞVURU VE ONAY İŞLEMLERİ
a) Başvurular http://www.meb.gov.tr adresinden 10 - 14 Şubat 2014 tarihleri arasında elektronik ortamda alınacaktır.
b) Adayın kimlik ve başvuru bilgileri "Millî Eğitim Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu"na girildikten sonra ÖSYM üzerinden gelen bilgilerinin doğruluğu sistem tarafından kontrol edilecektir.
c) Aday, T. C. Kimlik Numarası ile başvuru ekranını açarak "EK-2 Milli Eğitim Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu"na girecektir.
ç) Aday ekrandaki başvuru formunu doğru ve eksiksiz olarak doldurduktan sonra "tamam" butonuna basarak başvurusunu onaylayıp çıktısını alacaktır.
ç) Başvuru formunun hatasız, eksiksiz, kılavuza uygun olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuru formunda yer alan bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu olacaktır.
4. BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER VE BAŞVURU ŞEKLİ
a) Elektronik ortamda doldurulan EK-2 Millî Eğitim Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu.
b) KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı.
c) Yükseköğrenim diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya başvuru sırasında Bakanlıkça onaylanacak örneği.
ç) Lisans düzeyinde denkliği YÖK tarafından onaylanmış yabancı okullardan mezun olanlar için denklik belgesinin aslı veya noter tasdikli örneği ya da başvuru sırasında Bakanlıkça onaylanacak örneği.
d) İki adet vesikalık fotoğraf.
e) Adayın özgeçmişi.
Adaylar EK-2 Millî Eğitim Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Başvuru Formu ve belgeleri Milli Eğitim Bakanlığı, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama Grup Başkanlığı, Atatürk Bulvarı, No: 98 7. Kat C Blok Bakanlıklar/Çankaya/ANKARA adresine 19 - 28 Şubat 2014 tarihlerinde mesai bitimine kadar (saat: 18.00) elden teslim edeceklerdir. (Belirtilen gün ve saatten sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.)
Bilgi ve belgelerinde eksiklik bulunan adayların başvuruları işleme konulmayacaktır.
5. SÖZLÜ SINAV
Sözlü sınava 18 Şubat 2014 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden duyurulan kişiler katılacak olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
(1) Sözlü sınavda adaylar, EK-3 Millî Eğitim Uzman Yardımcılığı Yarışma Sınavı Değerlendirme Formu üzerinden;
a) Alan bilgisi konularına ilişkin bilgi düzeyi, (50 puan)
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, (10 puan)
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, (10 puan)
ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, (10 puan)
ç) Genel yetenek ve genel kültürü, (10 puan)
d) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, (10 puan) yönlerinden değerlendirilir.
(2) Adaylar, Yarışma Sınavı Komisyonu tarafından birinci fıkranın (a) bendi için 50, diğer bentlerinde yazılı özelliklerin her biri için 10 puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için alınan puanların ortalamasının en az 70 olması şarttır.
6. SÖZLÜ SINAVDA BAŞARILI SAYILMA
(1) Sözlü sınavı takiben adayın KPSS puanı ile sözlü sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak puanı en yüksek adaydan başlanarak atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl, asıl aday sayısının yarısı kadar da yedek aday belirlenir. Yedek listede yer alan adayların hakları, ilân tarihini takip eden üç ay için geçerli olup daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik oluşturmaz.
(2) Sınav puanlarının eşitliği halinde sırasıyla sözlü sınav puanı, KPSS puanı, diploma notu yüksek olan aday sıralamada üstte yer alır.
7. YARIŞMA SINAVI SONUÇLARINA İTİRAZ
Sözlü sınava katılan adaylar, sınav sonuçlarının ilânını takip eden beş (5) iş günü içinde Komisyona itiraz edilebilir. İtirazlar Komisyonca en geç on (10) iş günü içinde karara bağlanır ve sonuç adaya yazılı olarak bildirilir.
0 notes