medicalfrenzy
Blog Medical
21 posts
Articole si recomandari publicate din domeniul Sanatate - Medicina din Romania.
Don't wanna be here? Send us removal request.
medicalfrenzy · 2 years ago
Text
Aparatul ecograf: mijlocul eficient si precis prin care se poate obtine un diagnostic corect
Tumblr media
Toate cabinetele medicale de imagistica trebuie sa fie dotate cu echipamentul necesar, astfel incat investigatiile sa fie precise, iar rezultatul obtinut sa fie corect. Aparatul ecograf este unul dintre dispozitivele care nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma din dotarile unui cabinet de obstetrica si ginecologie, pentru ca pacientele sa afle exact care sunt afectiunile de care sufera, dar si pentru ca acestea sa-si monitorizeze sarcina, indiferent de trimestrul in care se afla.
3 aspecte importante in alegerea unui aparat ecograf de calitate
Functiile si accesoriile incluse
Pentru o acuratete ridicata in efectuarea investigatiilor ultrasonografice, este necesar ca aparatul medical sa fie conceput cu o multime de functii moderne, performante. De asemenea, trebuie sa fie prevazut cu toate accesoriile necesare realizarii unei ecografii de calitate, cum ar fi sondele, folosite de medic pentru a putea obtine imagini din interiorul corpului pacientului. Med-Tehnica.ro este un magazin online cu aparaturi si dispozitive medicale, care poate reprezenta o optiune viabila pentru cei care sunt interesati sa faca o achizitie importanta pentru propriul cabinet.
Costurile
De regula, un astfel de dispozitiv are preturi ridicate, ceea ce inseamna ca investitia trebuie sa fie realizata dupa o documentare aprofundata. Este recomandat sa nu se faca rabat de la calitate, pentru ca investigatiile precise vin la pachet cu un beneficiu remarcabil: pacientii au sansa de a obtine un diagnostic corect, fiind astfel mult mai usor de stabilit un plan eficient de tratament.
Aparat ecograf | perna antireflux | Med-Tehnica.ro
Tumblr media
Tipul de aparatura
La ora actuala, exista si aparate de dimensiuni uriase, dar si ultraportabile, care sunt de dimensiuni mai mici si care sunt usor de transportat dintr-un loc in altul. O alta dotare care nu trebuie sa lipseasca din cabinet este si perna antireflux, care poate sa fie folosita pentru pacientele care sufera de reflux gastroesofagian.
Cu alte cuvinte, cabinetele si clinicile care sunt echipate cu toate aparaturile necesare, printre care se numara si aparatul ecograf, au sansa de a intra in atentia pacientilor, acestia avand ocazia de a beneficia de un act medical de calitate.
0 notes
medicalfrenzy · 2 years ago
Text
Cum ar trebui sa actionezi cand te afli in fata unor urgente stomatologice?
Tumblr media
Indiferent de atentia pe care o acorda ingrijirii dentare, oamenii nu se asteapta niciodata sa se confrunte cu urgente stomatologice, cu toate ca acestea sunt frecvente si implica adesea durere sau leziuni dentare.
Urgentele dentare pot lua multe forme si pot aparea la orice ora din zi sau din noapte. De la un dinte rupt, o leziune a gingiilor sau sangerarea acestora, la un abces sau o infectie dentara dureroasa, toate aceste reprezinta motive pentru care bucurestenii se prezinta la cabinetul de urgente stomatologice non-stop din Iancului, din cadrul clinicii Elveto Dent, fiind totodata probleme reale pentru care ar trebui sa se actioneze cat mai rapid. De asemenea, este important de stiut cum sa se actioneze in cazul unor astfel de situatii, sfaturile prezentate in continuare venind in ajutorul celor care isi doresc sa poata interveni in cazul unei urgente stomatologice, indiferent daca este pentru ei sau pentru cei din jurul lor.
Identificarea urgentelor dentare
Dupa cum este mentionat anterior, exista mai multe situatii care pot reprezenta urgente stomatologice, cum ar fi dintii ciobiti, rupti sau iesiti din alveola, o lucrare protetica dezlipita, umflarea moderata pana la severa la nivelul fetei, a gurii sau a gatului. Prin urmare si modul in care se actioneaza in cazul acestora este diferit. Totusi, prezentarea intr-un timp cat mai scurt la cabinetul stomatologic din Iancului, Elveto-Dent, care ofera servicii de urgenta stomatologica, este esentiala.
Urgente stomatologice non-stop din Iancului | cabinet stomatologic din Iancului | Elveto-Dent.ro
Tumblr media
Pastrarea calmului
Este necesar ca pacientii sa isi pastreze calmul pentru a putea identifica tipul de urgenta dentara cu care se confrunta si pentru a putea prezenta cazul lui medicului dentist de la Elveto-Dent.ro. Astfel, specialistul poate oferi sfaturi importante care sa fie puse in aplicare, inainte de a ajunge in cabinet.
Folosirea remediilor de casa pentru ameliorarea simptomelor
Principalele simptome ale problemelor stomatologice grave, care necesita interventia de urgenta a medicului dentisti, sunt durerea dentara si umflarea zonei afectate, astfel ca ameliorarea acestor simptome va fi de ajutor pentru ca pacientul sa reziste pana la consultatia stomatologica in urma careia se va diagnostica problema si se va stabili planul de tratament.
0 notes
medicalfrenzy · 2 years ago
Text
In ce situatii sunt necesare tratamentele de endodontie si cine le realizeaza?
Tumblr media
Medicina stomatologica are, la randul sau, mai multe ramuri, pentru care medicii dentisti se specializeaza, de la implantologie si ortodontie, la endodontie, fiecare tratand o anumita problema a dintelui. Endodontia este ramura stomatologiei care trateaza afectiunile din interiorul dintelui, de la nivelul pulpei dentare.
Daca in cele mai multe situatii, orice medic poate efectua un tratament endodontic, cunoscut si ca tratament de canal, in cazurile complexe poate fi necesara experienta si expertiza unui medic specialist, pentru care bucurestenii pot apela la serviciile de endodontie din sectorul 6, din cadrul clinicii Plaza Dent.
Cand sunt necesare tratamentele de endodontie?
Indicatia pentru tratamentul endodontic este in principal inflamatia pulpara sau pulpita. Aceasta este cauzata de o infectie persistenta in canalul radicular. Pulpa poate fi inca vie, dar uneori tratamentul se efectueaza pe o pulpa necrotica.
Suferinta pulpei duce la durere (durere de dinti), umflaturi si/sau uneori la formarea unui abces. La examinarea facuta de medicul dentist din Drumul Taberei, de la clinica mai sus mentionata, afectarea canalului este suspectata prin percutia dintelui (reactie dureroasa), prin testul la rece (dintele se simte foarte rece sau nu se simte nimic) si prin utilizarea unui vitalometru, care arata starea nervului. O radiografie a dintelui este folosita pentru a confirma afectarea.
Prin urmare, situatiile in care medicii dentisti de la PlazaDent.ro recomanda tratamentul de canal includ: cariile profunde, care au ajuns la pulpa dentara unde se afla nervul, un dinte rupt care nu poate fi refacut cu o obturatie, pulpa iritata in urma unui traumatism, dinte care necesita o coroana, dar care are nevoie de suportul suplimentar al unui stalp. In acest fel pot fi evitate extractiile dentare, mentinand deci integritatea danturii.
Endodontie din sectorul 6 | dentist din Drumul Taberei | PlazaDent.ro
Tumblr media
Etapele tratamentului endodontic
Tratamentul endodontic sau de canal are ca scop indepartarea pulpei inflamate sau infectate. Astfel ca medicul va face o deschidere in dinte, sub anestezie locala, pentru a avea acces si a indeparta pulpa deteriorata. Apoi, dentistul curata canalul prin largirea si dezinfectarea acestuia.
Dupa ce interiorul dintelui a fost curatat si sigilat corespunzator, dentistul reface partea dintelui aflata deasupra liniei gingiei.
0 notes
medicalfrenzy · 4 years ago
Text
Scurt ghid pentru utilizatorii unui scaun cu rotile
Tumblr media
Utilizatorii unui scaun cu rotile isi petrec cele mai multe ore din viata in acest mod, de aceea trebuie sa il particularizeze pentru a se potrivi corpului lor. Un scaun cu rotile reglat corect se va dovedi o varianta mult mai confortabila decat un dispozitiv simplu si utilizatorul va putea face manevrele mult mai eficient pentru a reduce stressul osos si muscular cauzat de miscarile nenaturale de propulsie. Concret, scaunul cu rotile reglat corect aduce multiple beneficii confortului, posturii, stabilitatii, precum si abilitatii de a folosi acest dispozitiv.
Cum ar trebui ajustat un scaun cu rotile pentru ca utilizatorii sa stea confortabil?
Persoanele care folosesc scaunul cu rotile pentru a se deplasa zilnic atat in interior, cat si la exterior trebuie sa ia in calcul ajustarea corecta a acestui dispozitiv. Un carucior rulant trebuie modificat din punct de vedere al configurarii scaunului in fata, laterale si in spate.
Scaun cu rotile | carucior rulant | MagazinulOrtopedic.ro
Tumblr media
Inainte de a stabili ajustarile, specialistii www.magazinulortopedic.ro recomanda utilizatorilor sa isi aleaga tipul de scaun cu rotile necesar, pentru ca exista mai multe modele pe piata. Asadar, persoanele cu probleme de mobilitate pot alege un:
Scaun cu rotile standard, denumit si institutional, conceput pentru a fi folosit simplu si suficient de rezistent pentru a supravietui cadrelor institutionale. Scaunele cu rotile standard ofera destul de putina flexibilitate in ajustare, cele mai multe modificari fiind efectuate prin inlocuirea echipamentului. Modificarile la un scaun cu rotile standard includ tipul de roata din spate, tipul si dimensiunea rolei, precum si inlocuirea tapiteriei sau pozitionarea suportului pentru picioare.
Scaun cu rotile ce permit ajustari ale axei verticale, care ofera mai multe pozitii verticale de ajustare pentru axele rotilor din fata si din spate. In cazul acestor scaune cu rotile, mutarea axului rotii din spate va schimba unghiul rotilor, scaunului, orientarea cadrului si abilitatea de a ajuge la janta.
Scaun cu rotile multi-reglabile care vin cu o mare varietate de optiuni de reglare si sunt usor de personalizat comparativ cu scaunele cu rotile standard sau tip fotoliu. Aceste scaune rulante sunt disponibile in stilurile cadru rigid si pliere.
0 notes
medicalfrenzy · 5 years ago
Text
Pedodontie Orizont -  ramura stomatologica pentru copii
Tumblr media
Pedodontie Orizont este una dintre ramurile medicale ale stomatologiei si se ocupa de diagnosticarea si tratarea afectiunilor stomatologice la copii. Avand in vedere ca dentitia micutilor se formeaza inca dinainte ca acestia sa se nasca, recomandat este ca parintii sa fie atenti la dezvoltarea puilor lor chiar din primele luni de viata. De exemplu, primii dinti de lapte apar la 4 luni, atunci cand erup din gingii. Recomandat este ca mamele si tatii sa meaga impreuna cu cei mici la stomatolog inca de timpuriu, pentru a-i monitoriza foarte bine si pentru a se asigura ca totul este in regula.
Sfaturi pe care parintii trebuie sa le ofere copiilor
Mamele si tatii sunt responsabili de educatia celor mici inca de la varste fragede. Medicii specialisti https://www.dentago.ro le recomanda sa le arate copiilor cum sa tina periuta de dinti la un unghi de 45 de grade, pentru a-si curata dantura foarte bine. Mai apoi, parintii trebuie sa ii invete pe cei mici ca perierea trebuie sa fie intotdeauna usoara, din dreptul gingiilor si cu miscari circulare. Fiecare dinte trebuie periat pe partea exterioara de sus in jos, urmand ca procedeul sa fie repetat si pentru partea interioara. La final, cei mici pot folosi si ata dentara pentru a indeparta resturile de mancare care nu au putut fi scoase in timpul periajului.
Pedodontie Orizont, solutia ideala pentru repararea cariilor
Cariile pot aparea inclusiv la copii, mai ales cand cei mici consuma foarte multe dulciuri. Atunci cand cariile sunt inca in forme incipiente, parintii trebuie sa aiba in vedere apelarea la pedodontie Orizont, astfel incat situatia sa nu se agraveze. Medicii stomatologi se pot ocupa intr-o singura sedinta de una sau mai multe carii, in functie de felul in care se prezinta acestea.
Pedodontie Orizont  | Dentago.ro
Tumblr media
Dantura permanenta trebuie ingrijita foarte bine
Imediat dupa ce copiilor le cad dintii de lapte si le cresc cei permanenti, micutii trebuie sa fie foarte atenti la modul in care isi ingrijesc dantura, pentru ca pe aceasta o vor avea toata viata. Vizitele periodice la un cabinet stomatologic sunt excelente pentru intretinerea corespunzatoare a dintilor si pentru solutionarea diverselor tipuri de probleme care pot aparea in timp!
Parintii trebuie sa le explice micutilor din timp cat de important este sa aiba grija de dintisorii lor, pentru ca acestia sa se obisnuiasca treptat cu mijloacele pe care le au la dispozitie astfel incat sa se bucure de o masticatie si o vorbire corecta!
0 notes
medicalfrenzy · 5 years ago
Text
Implanturile dentare si specificul acestei proceduri
Tumblr media
Lipsa dintilor este o problema reala pentru un numar semnificativ de oameni, iar acest lucru nu este o surpriza, deoarece pierderea dintilor este ceva care se poate intampla din cauza mai multor motive diferite, de la traumatisme la gura sau fata, la igiena orala slaba ce poate duce la carii severe. Daca aveti un dinte lipsa, cu siguranta stiti cat de mare este aceasta problema, mai ales cand dintele a fost plasat intr-o zona vizibila si a trebuit sa zambiti sau sa vorbiti.
In afara de contributia in ceea ce priveste aspectul estetic, dintii lipsa provoaca probleme atunci cand vine vorba de mancat si mestecat alimente, dar si in ceea ce priveste vorbirea pentru ca golul lasat ofera un mediu propice pentru ca bacteriile sa prospere in gura. Acesta este motivul pentru care un medic stomatolog va recomanda intotdeauna inlocuirea dintilor lipsa cat mai curand posibil, iar una dintre variantele de inlocuire ar fi implantul dentar.
Un implant dentar in Bucuresti sau in orice alta zona a tarii, inseamna un stalp metalic sau un surub care este aplicat chirurgical in osul mandibular, sub gingie, si functioneaza ca radacina dintilor de inlocuire, oferind, asadar, o baza puternica pentru sustinerea acestora. De asemenea, implanturile ofera o solutie permanenta la problema dintilor care lipsesc si pot dura o viata intreaga daca sunt ingrijiti corespunzator, la fel ca dintii naturali.
Implanturile dentare ofera, de asemenea, cea mai buna valoare estetica spre deosebire de toate celelalte proceduri de inlocuire a dintilor, deoarece arata si se simt ca dintii naturali. Procedura de obtinere a unui implant nu  afecteaza niciun dinte adiacent, ceea ce este inca un plus. De asemenea, avand in vedere ca chirurgia implantului dentare are in prezent o rata de succes de pana la 98%, inseamna ca sansele de esec ale implantului sunt foarte mici.
Implant dentar in Bucuresti | implanturi dentare | Implantologiesector4.ro
Tumblr media
Cu toate acestea, trebuie mentionat ca nu toata lumea poate avea parte de un implant dentar. Cei cu gingii nesanatoase sau cu o densitate osoasa insuficienta, fumatorii, dar si cei care sufera de afectiuni cronice ca boli de inima sau diabet, s-ar putea sa nu se califice pentru implanturi dentare.
Indiferent de situatie, cel mai bine este sa accesati http://implantologiesector4.ro si sa faceti o programare pentru ca o consultatie fata in fata cu specialistul va lamuri toate aspectele legate de aceasta situatie!
0 notes
medicalfrenzy · 5 years ago
Text
Tot ce trebuie sa stii despre durata de viata a unui implant dentar
Tumblr media
Atunci cand pacientii se prezinta in cabinetul unui medic stomatolog, dupa o consultatie amanuntita si identificarea solutiilor de rezolvare a problemelor pe care medicul le gaseste a fi urgente, prima intrebare adresata este “cat costa?”, urmata de “cat va rezista?”. Aceste intrebari sunt cat se poate de normale si firesti, mai ales pentru ca pacientii sunt interesati sa investeasca in zambetul lor o data pentru o perioada mai lunga de timp, si nu sa viziteze des o clinica stomatologica pentru ajustari sau chiar inlocuiri ale lucrarilor dentare.
In cazul pierderii dintilor, cea mai recomandata solutie pentru pacienti consta in inserarea unui implant dentar. Pe buna dreptate, medicii iau in calcul nu numai caracterul estetic al lucrarii, ci si durata de viata a acesteia, care poate fi chiar de cateva decenii.
Durata de viata a unui implant dentar si conditiile de ingrijire
Conform studiilor si statisticilor, implantul dentar are o durata de viata indelungata,  fiind realizat numai din materiale de cea mai buna calitate si compatibile cu organismul uman. Studiile efectuate de medicii specialisti pana in prezent arata ca un implant dentar bine intretinut are o durata de viata de pana la 20 de ani, chiar si mai mult. In plus, rata de succes a unui implant dentar este foarte mare, iar cercetarile arata ca implanturile nu cedeaza atat de usor dupa inserare. Cazurile in care implanturile s-au deteriorat dupa cinci ani de la inserare au fost foarte rare.
Durata de viata a unui implant nu este limitata de o anumita perioada de timp. Unele companii chiar garanteaza implantul dentar pe viata, lucru ce se reflecta deopotriva si in costul acestei lucrari. In schimb, specialistii https://dentalprogress.ro/ garanteaza ca toti pacientii care opteaza pentru un implant dentar nu vor fi nemultumiti de alegerea facuta.
Factori ce contribuie la rezistenta implantului dentar in timp
Nu numai calitatea materialelor din care sunt realizate implanturile dentare conteaza pentru a stabili durata de viata a implantului dentar, ci si sanatatea tesuturilor din jurul sau, dar si modul in care acesta este intretinut. Este foarte important tesutul osos, dar si cel moale care se afla in jurul implantului si al coroanei care se aseaza pe implant.
Implant dentar | clinica stomatologica | dentalprogress.ro
Tumblr media
De ce ar ceda un implant dentar? Din cauza tesutului osos in care este inserat sau din cauza calitatii gingiei. In rest, daca lucrarea este executata conform normelor si nu se fractureaza, poate avea o durata de viata de peste 20 de ani. Mai multe detalii pe https://dentalprogress.ro
0 notes
medicalfrenzy · 5 years ago
Text
Sanatate dentara prin evitarea unei diete bogate in zahar
Tumblr media
O buna sanatate dentara, la fel ca si o buna sanatate generala, se bazeaza pe obieciurile alimentare sanatoase. Dintii pot fi mult afectati de dieta, la fel cum sunt afectati si de obiceiul gresit de a nu-i spala de cel putin doua ori pe zi. Dietele moderne pot avea un nivel ridicat de zahar, grasimi si sare, ceea ce afecteaza atat sanatatea generala, cat si cea orala.
Foarte multi oameni nu-si pot consuma bauturile zilnice, precum ceai sau cafea, fara a adauga zahar. Nu este recomandat insa nici periculos daca ar fi doar atat. Problema este ca oamenii consuma zilnic produse cu zahar adaugat in alimentele procesate, cum ar fi prajituri, dulciuri, biscuiti, inghetata, sucuri, etc.
Zaharul adaugat inseamna consum de calorii goale. Mai mult, zahar inseamna fara vitaminte, fara minerale, fara proteine, fara fibre. Prea mult zahar consumat frecvent inseamna posibilitatea aparitiei cariilor dentare, obezitate, diabet si multe alte probleme de sanatate.
De ce este zaharul atat de daunator pentru dinti? Exista o multime de motive, insa cel mai usor de inteles este acela ca zaharul si urmele de zahar alimenteaza bacteriile orale. Acestea consuma zahar, apoi elimina acizi care ataca smaltul dintilor. Acest fenomen poate fi prevenit insa nu in totalitate. Periajul eficient chiar si de doua ori pe zi nu poate elimina toate bacteriile si nici toate urmele de zahar de pe suprafata dintilor. Tocmai din acest motiv, solutia ar fi aceea de a reduce cantitatea de zahar consumata!
Cum sa supliniti nevoia de dulce? Mancati cereale integrale, orez brun, paine integrala si paste din cereale integrale. Pestele, pasarile de curte, fasolea si oleaginoasele sunt toate exemple de proteine sanatoase ce pot fi consumate. Mancati multe fructe si legume in stare naturala. Cu cat mai variat cu atat mai bine. De asemenea, consumati produse lactate cu moderatie si hidratati-va corespunzator consumand apa proaspata. Evitati dulciurile procesate deoarece au un nivel ridicat de zahar. De asemenea,  limitati bauturile acide, deoarece duc la eroziunea smaltului, efect extrem de daunator pentru dinti.
Detartraj in Colentina | cabinet stomatologic din sector 2 | cabinetstomatologicsector2.ro
Tumblr media
  Pe langa igiena dentara zilnica, programati-va de cel putin doua ori pe an la controale stomatologice de rutina. In cadrul acestora, cel putin la Elveto Dent, veti avea parte de periaj profesional si detartraj in Colentina. Accesati https://cabinetstomatologicsector2.ro/ si faceti programari pentru toata familia la un cabinet stomatologic din sector 2! Aceasta este o decizie in urma careia nu vor aparea regrete!
0 notes
medicalfrenzy · 5 years ago
Text
Plombele si tipuri de umplutura pentru plombe
Tumblr media
Cariile sunt cea mai frecventa boala care apare la nivel dentar. Acestea apar la orice varsta, atat la copii cat si la adulti si pot fi indepartate numai prin interventia unui specialist. Daca vi se spune ca aveti o carie, urmatoarea intrebare este, cel mai probabil, „si acum ce urmeaza?”
Raspunsul la aceasta intrebare va depinde de gravitatea cariei. In cazul in care aceasta este descoperita precoce, medicul stomatolog va putea curata zona si va aplica o plomba dentara pentru a umple golul ramas, prevenind astfel recidiva.
Chiar daca este vorba de o simpla umplere a unui gol, procedura impune administrarea unui anestezic local pentru a amorti zona din jurul dintelui. Apoi urmeaza indepartarea zonei degradate a dintelui cu un instrument special conceput pentru acest procedeu. Mai nou, indepartarea zonei afectate se poate face si cu un laser, un burghiu sau un instrument care foloseste aer sub presiune. Dupa indepartarea cariei, stomatologul va pregati dintele pentru plombat, curatandu-l complet, astfel incat sa nu existe bacterii sau resturi care sa provoace probleme in viitor. Dupa aplicarea materialului de umplutura, acesta va fi fixat cu ajutorul unui instrument ce emite o lumina speciala care intareste amestecul utilizat. In ultima etapa, stomatologul va testa muscatura pentru a se asigura ca exista o aliniere corecta a dintilor, dupa care va lustrui portiunea pe care a lucrat astfel incat sa fie la fel de neteda ca ceilalti dinti.
Exista mai multe tipuri de materiale diferite pe care dentistul le poate folosi pentru a umple cariile. Acum mai bine de un secol, amalgamul era intens folosit ca si material de umplutura. Amalgamul era, de fapt, un amestec ce includea mercur, staniu, cupru, argint si zinc. De lunga durata, aceasta este una dintre cele mai scumpe optiuni de plombare a dintilor. Intrucat acum se prefera culori cat mai apropiate de culoarea naturala a dintilor, acest material de umplutura nu mai este folosit atat de des.
Proteze dentare in sector 2 | cabinet stomatologic in Colentina | elveto-dent.ro
Tumblr media
  Materialul de umplutura a cariilor ar putea fi si aurul, portelanul, rasina sau compozitul. Totul este la alegerea pacientului, dar si in functie de materialele folosite de specialist. La Elveto Dent, cabinet stomatologic in Colentina, se folosesc mai multe tipuri de umpluturi, in functie de dorinta pacientilor. Accesand https://elveto-dent.ro/ puteti gasi detalii despre detartraj, implanturi, carii, proteze dentare in sector 2 si multe alte servicii de care puteti beneficia!
0 notes
medicalfrenzy · 5 years ago
Text
Efectele secundare ale bruxismului
Tumblr media
Unii oameni obisnuiesc sa incordeze atat de mult cele doua arcade dentare incat dintii ajung sa se degradeze prin macinare. Daca obisnuiti sa scrasniti dintii, afectiune denumita si bruxism, atunci trebuie sa aflati mai multe despre efectele nocive ale acestei  probleme. In primul rand, acest obicei aduce cu sine o multime de efecte secundare, iata cateva dintre acestea!
Intrucat fiecare om este diferit, efectele aparute in urma scrasnirii dintilor pot fi diferite. Totul depinde de cand si cat de des se macina dintii. Desi motivul pentru care oamenii isi scrasnesc dintii este inca un mister, se crede ca este direct legat de un factor fizic sau psihologic care are loc in viata lor.
Dentistii considera ca persoanele care traiesc in stres continuu sau sunt foarte anxioase, devin victime ale bruxismului. Mai mult, acest comportament ar putea aparea in urma administratii de medicamente psihiatrice.
Una dintre reactiile care apar in urma comportamentului de presiune asupra dintilor este durerea maxilarului, rigiditatea si sensibilitatea dintilor. Aceasta durere vine de la presiunea constanta care este pusa pe maxilar si pe muschii din jur.
Cu toate ca dintii rezista la o forta mare atunci cand sunt folositi la mestecat alimente, dupa perioade foarte indelunga de aplicare a fortei si presiunii asupra lor, acestia vor prezenta semne de deteriorare. Pot aparea chiar si cariile deoarece se macina si smaltul dintilor.
Migrnele constante sunt si ele efecte secundare comune ale macinarii dintilor. Acestea ar putea aparea si datorita faptului ca oamenii isi scrasnesc dintii mai ales in somn. Dupa o lunga perioada de practicare a acestui obicei, odihna ar putea fi ineficienta, iar capacitatea de a dormi fiind intrerupta. Lipsa somnului vine la pachet cu dureri de cap care se pot transforma in migrene.
Desi pare ca aceasta problema nu vine de la bruxism, totusi durerile de urechi sunt un efect secundar al macinarii dintilor. Articulatiile afectate sunt aproape de canalele urechii, astfel ca durerea poate radia in acea zona.
Dentist in Drumul Taberei | cabinet stomatologic in sector 6 | plazadent.ro
Tumblr media
Bruxismul poate fi stopat cu ajutorul catorva metode! Stomatologul poate oferi un aparat de protectie, numit gutiera, care se poarta in timpul noptii atunci cand acest comportament este mai pregnant. De asemenea, persoanele in cauza pot apela la abordari holistice, precum eliberarea de stres.
Daca sunteti in cautarea unui dentist in Drumul Taberei care sa va ajute in aceasta problema sau in alte situatii, accesati cu incredere https://plazadent.ro/ si faceti o programare. Plaza Dent este un cabinet stomatologic in sector 6 in care profesionistii se ocupa de o mare varietate de probleme stomatologice!
0 notes
medicalfrenzy · 5 years ago
Text
Sustinerea adolescentilor in a avea grija de dintii lor
Tumblr media
A incuraja adolescentii din familie sa mearga la dentist in mod regulat este un mare act educational. Este important ca parintii sa inteleaga ca, in timp ce adolescentii isi pot peria dintii in mod eficient, vizitele la dentist sunt destinate curatarii profesionale a dintilor. Un adolescent care nu are grija de dintii lui s-ar putea confrunta cu diverse probleme mult mai greu de rezolvat decat de prevenit prin vizitele regulate la stomatologie. Cum sa lamuriti un adolescent sa ajunga la dentist cat mai des? Iata cateva idei!
Rutina stabilita din perioada copilariei pot ajuta un tanar sa aiba grija in continuare de propria sanatate dentara. Periajul si folosirea atei dentare, dar si incurajarea deciziilor sanatoase in ceea ce priveste alimentele selectate sunt toate importante pentru sanatatea orala pe termen lung. In timp ce adolescentii pot fi responsabili, igiena orala poate fi o zona pe care o neglijeaza.
Continuati sa amintiti adolescentului din familiei ca el este singura persoana care poate avea grija de sine luand decizii sanatoase in acest sens. O rutina sanatoasa trebuie, de asemenea, sa includa cel putin o vizita anuala la dentist, lucru pe care trebuie sa-l faca toata lumea indiferent de varsta.
O buna igiena orala si vizitele regulate la dentist pot ajuta dintii sa ramana sanatosi. Acest lucru este important deoarece dintii sanatosi sunt mai puternici. Dintii care nu au carii este mai putin probabil sa se deterioreze prea usor. Un alt mod in care parintii pot ajuta la protejarea dintilor copiilor lor mari este de a-i incuraja sa poarte o protectie dentara atunci cand practica un sport dur. In caz contrar, adolescentii se confrunta frecvent cu daune dentare semnificative atunci cand se implica intr-un sport.
Daca un adolescent are parte de o trauma semnificativa sau de o carie dentara ce aduce probleme mari, echipa Dental Crown Health, cabinet stomatologic pentru copii in Bucuresti, este intotdeauna pregatita cu instrumentele necesare pentru a restabili zambetul astfel incat sa para natural. Adolescentii au dintii permanent, deci este important ca orice restaurare sa arate cat mai bine posibil. Este important sa se foloseasca plombe de calitate pentru a finaliza intreg procesul restaurativ relativ repede.
Cabinet stomatologic pentru copii | dentist pentru copii | stomatologiecopiisector3.ro
Tumblr media
La Dental Crown Health gasiti oricand un dentist pentru copii, adolescenti si intreaga familie, motiv pentru care accesati cat mai curand http://www.stomatologiecopiisector3.ro/ pentru a va programa la consultatii si tratamente de calitate!
0 notes
medicalfrenzy · 6 years ago
Text
Scaunul cu rotile manual vs. scaunul cu rotile electric
Tumblr media
Un scaun cu rotile este, pentru multi, doar un scaun cu rotile si oamenii nu acorda o mare importanta unui asemenea produs. Numai cei care sunt pusi in situatia de a se deplasa cu ajutorul unui fotoliu rulant sau a unui scaun cu rotile inteleg de fapt importanta alegerii potrivite. Scaunul cu rotile are rolul de a imbunatati calitatea vietii unei persoane cu dizabilitati permanente sau temporare si de a-i oferi posibilitatea acesteia de a face ceea ce ii face placere. In cadrul magazinului online https://www.magazinulortopedic.ro/ oamenii au de ales intre scaune cu rotile manuale sau electrice.
Diferente, avantaje si dezavantaje intre cele doua tipuri de scaune cu rotile
Scaunele cu rotile sunt potrivite pentru persoanele care au nevoie de un dispozitiv de deplasare in majoritatea timpului, atat in interior cat si la exterior. Este foarte importanta miscarea mainilor pentru cei care sunt in situatia de a se deplasa singuri, de aceea majoritatea pacientilor aleg scaunele cu rotile electrice. In cazul in care dispun de ajutor, atunci cu siguranta un scaun cu rotile manual, mult mai ieftin reprezinta solutia perfecta!
Scaunele cu rotile trebuie sa fie pliabile, cu cadru usor, sa fie gandite pentru persoanele active, sa ofere independenta si mobilitate intr-o oarecare masura. Scaunele cu rotile sunt de interior (ideale pentru acasa sau pentru spital, centrele de recuperare sau azilele de batrani) dar si de exterior (care pot face fata unui teren denivelat) si cele de interior si exterior pentru pacientii care nu isi pot continua viata in mod normal fara un scaun cu rotile.
Scaunul cu rotile electrice poate fi controlat cu ajutorul unui maner care este montat pe una din cotiere. Acest scaun este mult mai usor de manevrat, chiar si de catre persoanele care au grave probleme de sanatate. Inainte de a cumpara scaunul cu rotile, este bine ca pacientii, ingrijitorii sau reprezentantii spitalului sa consulte un specialist in domeniu pentru a vedea ceea ce li se potriveste cu adevarat pacientior.
Se va pune accent pe mobilitate si confort, nu pe pret in alegerea celui mai bun scaun cu rotile.
0 notes
medicalfrenzy · 6 years ago
Text
Aspecte generale despre ingrijirea implanturilor dentare
Implanturile dentare sunt fixate pentru a oferi o baza permanenta pentru dintele sau dintii lipsa. Este procesul de fixare al radacinilor dentare artificiale in locul unui dinte lipsa pentru a restabili functionalitatea initiala. Implanturile dentare sunt una dintre tehnicile excelente de inlocuire a dintilor, deoarece acestia arata si functioneaza la fel ca dintii naturali.
O igiena orala corespunzatoare, joaca un rol major in succesul pe termen lung al implanturilor dentare. Cu intretinere si ingrijire profesionala adecvata, implanturile pot dura o viata, asadar merita amintite cateva sfaturi legate de ingrijirea corespunzatoare a acestora.
Chiar daca implanturile dentare nu vor dezvolta carii, gingiile si tesutul inconjurator trebuie sa fie mentinute curate si sanatoase. Acest lucru inseamna ca implanturile necesita curatare obisnuita, urmand aceeasi rutina de ingrijire ca si in cazul dintilor naturali, prin utilizarea periutei de dinti, a pastei, apei de gura si atei dentare.
Periajul dintilor este unul dintre lucrurile perfecte pe care le puteti face pentru a preveni bolile gingivale si degradarea dintilor naturali, dar si a celor artificiali existenti in urma implantarii. Acest obicei ar trebui sa aiba loc de minim doua ori pe zi pe durata intregii vieti. Extrem de importanta in ingrijirea dentara este si folosirea atei dentare. Acest obicei permite indepartarea excesului de resturi alimentare care pot fi blocate intre dinti dupa periaj. La final, clatiti bine gura cu apa de gura din comert sau una facuta in casa si puteti spune ca ati terminat, pentru moment, rutina de igrijire dentara pentru o zi.
Pentru a mentine o stare buna a sanatatii orale, este important sa evitati alimentele zaharoase. Din moment ce zaharul alimenteaza bacteriile ce cauzeaza boli orale, evitarea lui este cel mai bun lucru pe care-l puteti face pentru o sanatate dentara de invidiat.
Dincolo de lucrurile pe care le puteti face de unul singur in vedere mentinerii unei bune sanatati, mai exista un lucru bun de facut, si anume acela de a programa minimum doua controale stomatologice anual. Mai ales in cazul in care aveti un implant, vizita la stomatolog devine absolut obligatorie. In cadrul acestora, specialistul va evalua starea dintilor, ii va curata profesional si va face recomandari pentru urmatoarea perioada de timp.
Implanturi dentare  |  Dental Crown Health
De implanturi dentare puteti beneficia la Dental Crown Health si tot aici puteti efectua si controalele anuale periodice. Acestasta clinica stomatologica din sector 3 isi deschide portile pentru toti aceia care doresc un zambet sanatos cu un minim de efort. Pe site-ul https://dentalcrownhealth.ro/ puteti gasi informatii utile si numere de telefon la care sa faceti programare!
0 notes
medicalfrenzy · 6 years ago
Text
Tipuri de anestezie pentru copii
Tumblr media
In mod ideal, copilul nu ar trebui sa aiba nevoie de anestezie atunci cand merge la dentist!. Acest lucru nu este o realitate pentru ca, de obicei, copiii se tem atunci cand vin la dentist. Unii se tem atat de tare si au niste reactii de aparare atat de neasteptate incat este necesara chiar si inhalosedarea pentru a putea evalua stare dintilor. Din fericire, azi exista atat de multe optiuni de sedare diferite, incat e imposibil ca niciuna dintre ele sa nu-i fie potrivita si copilului dumneavoastra.
In majoritatea cazurilor, medicul dentist de la Dental Crown Health, stomatologie pentru copii, va aplica pur si simplu, un anestezic local pe gingiile copilului. Acesta are efect doar asupra zonei in care a fost aplicat, astfel incat copilul sa nu simta nimic din ce i se va face.
Cand urmeaza a se efectua mai multe proceduri, medicul ar putea recomanda anestezia injectabila. In aceasta situatie, copilul trebuie sa indeplineasca o serie de criterii medicale pentru ca medicul sa aiba certitudinea ca medicamentul este sigur pentru el. In prealabil se discuta cu parintele despre eventualele reactii alergice ale copilului, insa daca nu exista un raspuns sigur sau nu s-au mai intalnit cu astfel de cazuri, copilul va fi testat si abia apoi se va aplica anestezia. Anestezicul local injectabil va avea efect doar in zona unde se injecteaza, dar cuprinde si limba, buzele si fata din acea zona.
Copiii care nu vor sa coopereze deloc in timpul consultatiei pot avea nevoie de o sedare intravenoasa sau anestezie generala. Aceasta tehnica adoarme copilul pe tot parcursul procedurii. Este mult mai puternica decat inhalosedarea si este efectuata de catre un anestezist specializat pe probleme stomatologice. Acest tip de anestezie nu este recomandat decat in procedurile dentare mai grave care pot fi rezolvate toate odata pentru a nu apela la anestezie totala de mai multe ori.
Inainte de a onora programarea, discutati cu cel mic despre urmeaza sa se intample si care sunt beneficiile vizitei la stomatolog. Faceti-l sa creada ca e un loc in care toti copiii isi doresc sa ajunga, creati o imagine pozitiva a cabinetului. Daca aveti nevoie de o perioada de acomodare sau mai multe sfaturi, experienta practica a echipei medicale de la Dental Crown Health, stomatologie pentru copii in sector 3, va poate fi de folos. Accesati http://www.stomatologiecopiisector3.ro/ si solicitati sprijin!
0 notes
medicalfrenzy · 6 years ago
Text
Va ganditi la un implant dentar sau aveti nevoie de gutiere ortodontice? Specialistii Centrului de Implantologie Elveto Dent va pot ajuta!
Tumblr media
Dentistii buni, rabdatori, cu experienta sunt mai greu de gasit in ziua de azi. De asemenea, cabinetele medicale in care atmosfera sa fie placuta, totul sa fie curat si igienizat, aparatura sa fie moderna si tehnicile folosite sa fie de actualitate, sunt putine. Unul dintre acestea este chiar  https://elveto-dent.ro/. Aici veti gasi o echipa de profesionisti care se ocupa cu succes de montarea si intretinerea unui implant dentar in Bucuresti, de urgente stomatologice non stop Obor dar si de gutiere ortodontice.
Implantul dentar - un moft necesar
Va ganditi ca este scump si ca investitia nu prea se merita facuta, mai bine ati alege solutii ce tin de protetica pentru inlocuirea mai multor dinti si masele pierdute. De asemenea, va ganditi ca doare, si ca este posibil ca, fiind un corp strain, organismul dvs. sa nu il accepte. Cu siguranta lucrurile nu stau deloc asa! Implantul dentar, contrar credintelor pacientilor, nu doare. Este o operatiune minim invaziva, destul de simpla, care se face sub efect anestezic, iar dupa ce totul s-a terminat, cu siguranta veti primi calmante pentru a nu va confrunta cu dureri cateva zile. Profesionistii Elveto Dent au experienta si detin notiunile necesare, precum si aparatura si instrumentele pentru a efectua asemenea operatiuni cu succes. Iar implantul dentar se face la orice varsta, incepand de la 18 ani, si pana la 80+, cu conditia ca pacientii sa fie sanatosi!
Implantul dentar nu mai este un moft, ci o necesitate. Acesta poate rezista cativa ani buni fara sa va puna probleme si nu dureaza mult pana va familiarizati cu acesta. Implantul dentar inlocuieste total radacina dintelui cu una noua, realizata dintr-un material dur, prietenos cu organismul uman, cu proprietati anti-coroziune, radacina de care se ataseaza coronita dentara. Expertii Elveto Dent lucreaza curat, steril, nu va pun in pericol sanatatea si nici nu va cer preturi exagerate pentru serviciile oferite.
Ce sunt gutierele ortodontice si cum ne ajuta acestea sa dormim mai bine?         
Din pacate, din ce in ce mai multe persoane sufera de bruxism fara sa fie constiente de acest lucru. Bruxismul presupune popularul "scrasnit din dinti", care pune probleme pacientilor atat la masticatie, cat si in ceea ce priveste somnul linistit. Bruxismul provoaca dureri de dinti si insomnii atat suferinzilor cat si membrilor familiei. Specialistii Elveto Dent va ofera posibilitatea de a dormi fara probleme si de a scapa de aceasta afectiune intr-un mod nedureros. Vorbim de gutierele ortodotice, cele care asigura un somn placut tuturor membrilor familiei. Indiferent de natura problemei dvs. stomatologice, va recomandam sa o tratati in mod corespunzator intr-o clinica moderna, curata, cu medici renumiti, Elveto Dent. Mai multe despre acest centru de implantologie gasiti accesand site-ul celor de la Elveto-Dent.
0 notes
medicalfrenzy · 6 years ago
Text
Istoricul uniformelor medicale
Tumblr media
Daca ati vazut vreodata fotografii cu asistente medicale la inceputul anilor 1900, cu siguranta ati observat ca acestea purtau o uniforma compusa dintr-un halat alb, o fusta si o boneta. Inca din acele vremuri, uniformele medicale sunt indispensabile persoanelor care lucreaza in domeniul medical. De medici, asistenti si pana la personalul de curatenie, toti trebuie sa poarte uniforme pentru propria protectie, dar mai ales pentru protectia pacientilor. V-ati intrebat vreodata unde au aparut uniformele medicale sau cand au fost folosite pentru prima data? Iata o scurta istorie a imbracamintei purtata de profesionistii din domeniul medical!
La inceput, medicii si mai ales chirurgii, isi consultau pacientii purtand haine obisnuite. Uneori purtau sorturi impermeabile pentru a-si proteja hainele. In 1918 a fost epidemie de gripa spaniola, iar medicii si-au pus problema contaminarii, asa ca au inceput sa poarte manusi de cauciuc pentru a se proteja de infectie.
In jurul anilor 1940, oamenii au inceput sa invete mai multe despre cum se pot infecta ranile. Ca atare, au muncit din greu pentru a folosi instrumente sterilizate, au continuat sa poarte manusi si masti, insa progresul consta in faptul ca au facut toate acestea pentru a-i proteja pe pacienti, nu neaparat pe ei insisi. Tot in aceasta perioada au luat nastere primele scruburi medicale care erau, de fapt, niste halate si erau purtate peste haine.
Dupa anul 1960, scuburile au inceput sa fie utilizate in mod regulat, mai ales in salile de operatie. Din moment de o adevarata echipa muncea pentru a steriliza incaperea si instrumentele folosite, echipamentul medical era cusut doar din textile albe pentru a promova ideea de curatenie. Cu toate acestea, chirurgii au preferat ca albul halatelor sa fie schimbat cu alte culori, deoarece devenea suparator pentru ochii lor din cauza luminii reflectoarelor. Acest lucru a dus la scruburi colorate.
Azi exista o multime de scruburi de diferite culori si stiluri, astfel incat profesionistii din domeniul medical sa nu se plictiseasca de tinuta lor. Desi exista o mare varietate de posibilitati, majoritatea alege culoarea albastru sau verde. Specialistii care lucreaza cu copiii tind sa aleaga modele si culori distractive, cu personaje din desene animate. Dinte toate, cel mai important aspect este legat de materialul textil care azi, spre deosebire de vremurile trecute, este antimicrobian, impermeabil si tratat cu diverse substante care sa tina contaminantii si lichidele la distanta.
Accesati https://doctoriq.ro/ si verificati selectia de uniforme pentru stomatologie sau pediatrie puse la dispozitie de acest magazin online de moda medicala!
0 notes
medicalfrenzy · 6 years ago
Text
Protejarea batranilor in zilele caniculare
Tumblr media
Se anunta a fi o vara calda. Efectele daunatoare ale tmperaturilor fierbinti asupra persoanelor ulnerabile pot fi, din fericire, prevenite prin adoptarea unor actiuni simple si informate. Iata cateva sfaturi oferite de catre echipa Camin Pentru Bunici, azil de batrani din Bucuresti, care pot fi aplicate cu succes.
Caldura si batranetea este un cocktail periculos. Atunci cand o persoana fragila este expusa timp de cateva ore sau zile la rand la caldura intensa fara posibilitatea de a se racori, este posibil sa se deshidrateze sau sa apara si sa se agraveze alte patologii mai vechi. Factorii legati de imbatranire ii fac pe varstnici tot mai vulnerabili in fata caldurii si a efectelor sale daunatoare. Este esential a se recunoaste simptomele hipertermiei: slabiciune si oboseala, ameteli, vertij, pierderea echilibrului, incoerenta, greata, varsaturi, crampe musculare, febra, sete intensa, dureri de cap.
In prima faza este foarte importanta urmarirea variatiilor meteo prezentate la televizor, radio sau pe Internet. In zilele fierbinti este esential a se consuma suficiente lichide pentru a ramane hidratat: apa, ceaiuri, sucuri de fructe, dar si evitarea bauturilor alcoolice si a celor cu un continut ridicat de cofeina si zahar. De asemenea, consumul fructelor si legumelor proaspete si bogate in apa, este foarte important. Hainele usoare, din materiale cat mai naturale si protejarea capului cu o sapca sau palarie si a ochilor cu ochelari de soare, sunt alte elemente care nu trebuie trecute cu vederea. Ventilatoarele si aparatele de aer conditionat sunt excelente instrumente cu ajutorul carora temperatura interioara poate fi tinuta sub control, asa ca ar trebui folosite cu incredere. O alta modalitate de a evita supraincalzirea este baia sau dusul cu apa racoroasa.
In cadrul Camin Pentru Bunici care este un centru de ingrijire pentru batrani, pe toata durata anului, starea beneficiarilor este evaluata in permanenta. Mai ales in timpul verii, acestia beneficiaza de o grija suplimentara in ceea ce priveste evitarea supaincalzirii. Activitatile se desfasoara la umbra si pe cat posibil, dimineata devreme sau dupa amiaza, cand caldura soarelui nu mai este atat de puternica. Accesati https://camin-pentru-bunici.ro/ pentru a va convinge ca acesta este locul potrivit pentru seniorul dumneavoastra, indiferent de vreme si anotimp!
0 notes