Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Platecover og magasinbilder ferdig
Jeg har prdousert platecover, bilder til magasin og plakater til konserter som kan henge rundt på typiske lyktestolper og tavler. Jeg brukte fotostudio for å ta 3 av bildene og det 4. bilde (som er tatt av meg) ble tatt utenfor en murvegg. For å få post punk feelingen har jeg jobbet mye med effekter og redigering. Jeg har valgt å ha alle bilde i svart hvitt. Jeg redigerte bildene mine på lightroom og Photoshop og har jobbet mye med lys og kontrast. Jeg har prøvd å balansere disse effektene sånn at det ikke ble for dominerende av en del. Jeg har lagt på grain og skygger og addet en vignett rund for mørkere hjørner. På enkelte av bildene har jeg bluret ut ting svakt for å ta bort fokus fra ting. for eksempel t skjorten til Olaf på platecoveret. Jeg har brukt litt highlight noen steder for å skape en motsatt effekt og fremme ting jeg vil ha i fokus..Jeg har også lekt meg litt med Prism og lagt på denne effekten i bakgrunnen og mest i hjørnene. Dette gjorde jeg for å skape et enda bedre utrykk. Jeg har brukt litt ulik fonter og prøvd meg frem. Jeg jobbet med teksten i InDesign. Jeg fant fonter på nettet som jeg lastet ned gratis. Band navnene kom jeg på selv etter å ha lest en del om post punk og sett en film fikk jeg mange gode ideer om typiske navn som passet til stilen og bildene. På platecoveret brukte jeg Deacon Flock. På bildet av meg brukte jeg Already Broken Dull Demo Versio. På bildet av Mathilde og Lisa brukte jeg Showcard Gothic og på magasinbilde av Karstein og Olaf brukte jeg Gill Sans Ultra Bold Condensed. Jeg valgte å ta teksten i ganske kraftige farger. Jeg hentet inspirasjon fra andre punk post platecover og så at flere gjorde det. Her er et eksempel:
Her er flere bilder jeg har hentet inspirasjon fra:
Her er mine sluttprodukter:
Jeg skulle ønske jeg fikk tatt et kult bilde med flere der det hadde vært et stort “band” med 5-7 personer. Jeg fikk ikke tak i så mange som ville bli tatt bilde av, men jeg er fornøyd med resultatet:)
1 note
·
View note
Text
Platecover
Jeg har valgt å lage platecover for band fra post punk. Jeg har produsert noen bilder som skal være for konserter og være i magasiner/blad.
0 notes
Text
Art Direction
Jeg valgte å jobbe med høyskolen Kristiania sin opptaksprøven for Art Direction. Jeg har gjort oppgave 1 og to (obligatoriske oppgavene) og oppgave 2 som var valgfri. Oppgave 3 var også en obligatorisk oppgave hvor man skulle lage en musikkvideo. Jeg lagde en musikkvideo, men den ble ikke slik som jeg forestilte meg, så jeg valgte å heller ta en valgfri oppgave. På grunn av covid-19 fikk jeg ikke med nok folk til musikkvideoen og det ble litt vanskelig å gjennomføre musikkvideoen uten nok “skuespillere”.
Oppgave 1 (obligatorisk)
jeg startet med å jobbe med oppgave 1 som gitt ut på lage en uventet trend som dukker opp i 2022. Jeg har valgt å gjenskape en retro-trend med en liten vri. Jeg tok utgangspunktet ved konseptet telefonboks. Det er en veldig kul trend som har en god intensjon bak. Ved å legge på kortet ditt for du opp alternativer på hvor mye penger du vil at skal gå til røde kors. Etter at du har gitt ditt x beløp får du en telefonsamtale. Det er flere influensere som står fram med dette og blir opionsledere. De gjør stor innflytelse på følgerne og vil være med på å gjøre trenden stor ved å dele selfies og bilder av telfonboksen på some. Folk vil få en ekstra god følelse ved at de fysisk legger på kortet og vet at de støttet en god sak. Motsetning til å bare vipse et nummer. Når man legger ut på instagram eller andre some kan man bruke ulike ### for å spre trenden og budskapet mer.
Her er produktet mitt: (slik er et typisk Instagram innlegg).
Jeg startet med å tenke på hva som kunne vært en trend med tanke på corona. Jeg skisset ut noen ideer om en trend med en app hvor du kan dele din historie og ha folk og snakke med. Jeg kom ikke noen vei med den ideen og bestemte meg for noe retro. Jeg vurderte å gå for mote og krepping av hår, men valgte heller telefonboks siden den har en større betydning/mening.
oppgave 2 (obligatorisk).
Oppgave 2 gikk ut på å ta bilder av tre vinduer og skrive en liten tekst/historie til bildene. Jeg valgte å ta bilde av vinduer som har en betydning for meg og som har et eget uttrykk. Alle bildene er veldig ryddige, enkle og fine.
Her er bilde med tekst:
Bilde nr. 1
Meg og min firebente venn venter begge på at vår kjære skal komme hjem. Vi titter ut vinduet og ser på den blå himmelen. Fargene er intense og gir meg en god følelse.
Bilde nr. 2
Sola skinner gjennom vinduet og treffer meg i ansiktet. Jeg sitter og nyter en kaffekopp på min hyttetopp. Lyset er sterk, og jeg kan se naturen gjennom vinduet.
Bilde nr. 3
Et vindu fylt av fargepaletter. Solen forsterker fargene og rommet blir fylt med liv. Det er vakkert.
Oppgave 3 (valgfri).
På oppgave 2 valgfri skulle jeg lage en plakat av noe som jeg engasjerer meg for. Jeg lagde en plakat som handler om likestilling i fotball. Kvinnefotballen blir ikke satset på like mye som menn. Jeg tok derfor et bilde av en jente og gutt ved siden av hverandre. Jeg redigerte bort gutten på Photoshop for å gjøre han svart. Jeg la det inn i InDesign for å jobbe med tekst. Jeg brukte fonten Calisto MT regular. Jeg tok stroken i bakgrunnsfargen for at det skulle bli en bedre flyt med tekst og bilde. Jeg skrev “Ikke la menn skygge for kvinnefotball”. Teksten og bildet gir sterkt uttrykk for hva plakaten handler om. Jeg lagde også en til plakat med teksten “La kvinner satse på lik linje som menn”.
Her er bildet:
Her er den andre plakaten som jeg ikke skal bruke:
0 notes
Text
Back to the future
jeg valgte markedskommunikasjon og har lagd en kampanje for miljøorganisasjonen Greenpeace. Greenpeace jobber for å beskytte natur miljø og klima. Greenpeace er med på å finne løsninger der de fremmer forandring og handling. Målet til Greenpeace er å ivareta livet på jorda i all sin mangfoldighet. For å bidra og støtte Greeanpeace kan man bli giver som går til forskning, undersøkelser, avsløring og handling.
Jeg startet med idemyldring og fikk mange gode ideer og assosiasjoner når jeg hørte “back to the future”. Mange ting i fremtiden vil endre seg, og en ting vi vet vil endre seg er miljøet/klima/naturen. Forskning har kommet med grusom statistikk og tall og hvordan jorda vil se ut om vi ikke handler nå. Jeg syns dette er en veldig viktig sak og derfor ville jeg lage en kampanje rundt det.
Jeg tok utgangspunktet i at kampanjevideoene mine skulle vise hvordan det vil se ut i nær fremtid. Dette budskapet kommer veldig tydelig fram i teksten min og i bildene. Begge videoene handler om problemet og tempoet til den globale oppvarmingen. Desto lengre tid det går uten handling vil det kanskje være for sent og redde vår eneste klode. Budskapet blir også fremmet med at jeg spiller på hvordan det kommer til å se ut. Folk vil få ny holdning til saken og se på det annerledes.
Jeg filmet to videoer med mobilen min. Jeg redigerte senere videoene mine i Premiere pro. Jeg valgte å bruke hvit farge på teksten fordi det er en lett farge å lese og fordi den passet best til videoene. Jeg har brukt skrifttypen: tahoma regular. På den ene videoen har jeg lagt på en boks og dratt ned opacity for at den skal bli litt gjennomsiktig. Jeg la på boksen for at man skulle se teksten tydelig. Jeg har latt bildene og videoene være så naturlig som mulig for å vise “sannheten”. Etter det første “hovedbildet” i videoene har jeg lagt inn et bilde av en blå himmel. Det gjør bakgrunnen mindre kjedelig og du kan forbinde den opp mot temaet. Jeg har hentet gratis musikk fra Youtube og convert og lagt inn. Det er ganske rolig musikk som hjelper til å skape en stemning.
Kampanjen spiller mye på apellformene for å nå målgruppen, spesielt patos. Ved hjelp av patos er det mye lettere å nå målgruppen med budskapet og spille på de svake punktene som samvittighet.
Ved siden av filmene mine har jeg lagd en kampanjeplan. Den er ganske detaljert og forteller om hvor lenge kampanjen foregår, målgruppe osv. Kampanjen skal bli publisert på både instagram og facebook. Det er lett og nå målgruppen og lettere å legge ut sånn at mange får det opp i feeden sin. Her er kampanjeplanen min:
Slik så starten på videoene mine ut:
slik ser det ut på instagram:
Skisser:
Kilder:WWF
Vi må lytte til framtiden! (statkraft.no)
Greenpeace Norge
miljoagentrapporten 2_2012.pdf (miljoagentene.no)
https://www.youtube.com/watch?v=cGfmrynC4mA&t=62s&ab_channel=FreeCinematics
https://energiogklima.no/tema/global-oppvarming/
https://www.tu.no/artikler/forskere-nesten-all-global-oppvarming-skyldes-mennesker/505810
https://www.fn.no/tema/klima-og-miljoe/klimaendringer
https://www.fn.no/
0 notes
Text
Oppgave 2
Meg og min firebente venn venter begge på at vår kjære skal komme hjem. Vi titter ut vinduet og ser på den blå himmelen. Fargene er intense og gir meg en god følelse.
Sola skinner gjennom vinduet og treffer meg i ansiktet. Jeg sitter og nyter en kaffekopp på min hyttetopp. Lyset er sterk, og jeg kan se naturen gjennom vinduet.
Et vindu fylt av fargepaletter. Solen forsterker fargene og rommet blir fylt med liv. Det er vakkert.
0 notes
Text
Back to the future
Jeg har valgt å lage en kampanje. Kampanjen handler om miljøet (global oppvarming). Jeg skal spiller på følelser, humor og fakta i kampanjene mine. Jeg skal lage en kampanjeplan og 2-3 produkter med bilder med bevegelse og tekst. Jeg har skissert ut noen av ideene mine og tenker å spille på hvordan det vil se ut i framtiden om vi ikke gjøre noe nå.
0 notes
Text
Art direction
Jeg har valgt å gjøre opptaksprøvene for Art Direction på Høyskolen Kristiania. i Dag (18. mars) har jeg gjort oppgave 2: Ta bilde av 3 forskjellige vinduer. Skriv en liten historie til hvert vindu. Jeg har tatt alle bildene og skrevet små dikt/historier til bildene. Jeg har også begynt å planlegge litt fremover. Jeg har sett på hva slags musikk jeg vil ha til oppgaven om musikkvideo. sånn ser produksjonsplanen min ut fremover:
-Torsdag 18. Mars, jobbe med forarbeid og oppgave 2
Torsdag 25. Mars Produksjon
Torsdag 8. April Produksjon
Torsdag 15. April Postproduksjon og refleksjon
0 notes
Text
Det abstrakte
Etter å ha sett filmen (det abstrakte) om kunstneren Olafur Eliasson så jeg på kunst annerledes. Kunst handler mye om hvordan en selv ser på ting. Alt kan forandre seg ut ifra hvor man står og hva man fokuserer på. Jeg syns Eliasson sier noe interessant: “Det er så mage ting som skjer, derfor ser du ikke nøye etter.” Til en hver tid hører du, ser, føler og lukter nye ting og legger fokus på noe bevist og som oftest noe ubevist. Jeg får mange tanker rundt dette og lurer på hvorfor det er sånn.
Her er et verk av Eliasson som kan tolkes på så mange måter der veldig mye skjer på samme tid. Siden det er så mye som skjer, er det vanskelig å se nøye etter. Det blir lagt mer fokus på helhet og sammenheng.
0 notes
Text
Ta toget
I eksamenshefte var det to ulike tekster. Både tegneserien og den gamle reklamen ga meg mange assosiasjoner og ideer. Jeg kom på mange kule ideer jeg kunne gjøre inspirert av den gamle reklamen. Jeg valgte å gå for å lage en holdningskampanje for Vy (toget). Ved siden av produktene har jeg lagd en kampanjeplan. Den beskriver kampanjen godt og har et enkelt design. Fargen i designet er den samme fargen Vy har i logoen sin.
Jeg produserte 3 kampanjevideoer. Det er en kampanje for Vy. Kampanjene spiller mye på humor og patos. Det er direkte spørsmål som blir stilt på en retorisk måte og svaret til disse spørsmålene er toget (Vy). Videoene er korte og enkle. Det er ikke mye støy i bakgrunnen på videoene noe som gjør det ryddig.
Jeg har filmet med mobilen og brukt kjæresten min som «skuespiller» på den ene videoen. Den videoen viser seg å bli sterkere enn de andre. Den har med en person som vekker interessen med en gang. Etter jeg var ferdig å filme la jeg videoene inn i Premiere Pro. Jeg la på blur effekt på slutten av alle videoene da toget kommer. Dette fremmer teksten (ta toget) og logoene (til Vy) og skaper en kontrast med bakgrunnen som blir veldig blurret ut. Jeg brukte fonten: Tahoma Regular. Det er en lesbar og enkel font. Jeg hadde fokus på å ha bra lys i videoene mine og filmet de ulike klippene på dagtid når det det var lyst. Musikken i bakgrunn er hentet på en lovlig måte fra YouTube og er lov til å bruke.
Kampanjeplan:
Del 2:
På del to lagde jeg flere utkast av plakater for togreiser på 1920 tallet. Jeg har skissert ut ideer på ark og prøvde å koble det til en valgt utrykkhistorien. Jeg valgte å lage en plakat for toget fra 1920 tallet. Dette gjenspeiles i designet på plakaten min. Jeg har brukt fonten ParkLaneNF. Denne fonten minner om stilperioden art deco som var tidlig på 1900 – tallet. Fonten er også veldig relevant for 1920 og passer til plakaten. Jeg lagde også et moodboard for å hente inspirasjon. Plakatene er ikke ferdige. Det er skisser som jeg måtte hatt bedre tid til å produsere om jeg skulle ha brukt de i virkeligheten. Jeg måtte ha brukt et tegnebrett for å designe det grafiske bra. Jeg har lånt bilder fra nettet for å vise hvordan det ville sett ut. Jeg er fornøyd med sluttresultatet og syns jeg har fått produsert mye og vært effektiv.
Plakatene:
Moodboard:
skisser:
0 notes
Text
Snøen som falt i fjor
Jeg valgte å lage en vignett. Jeg startet med å ta bilder med mobilen. Jeg tok bildene stående og brukte effekten “portrett” når jeg tok bilde av Phillip og Olaf. Hadde jeg brukt kamera måtte jeg hatt 2.8 i blenderåpning. Jeg la på et enkelt sort-hvitt filter og la det inn i After Effects. I After Effects la jeg på flere “filter” som skapte støy i bakgrunn. Jeg brukte grain og vignett for å skape en stemning. Det er også et filter på som skaper en liten blinke effekt. Det gir bildet enda mer liv og patos. Jeg la på tekst som hadde smude overganger. De kom fadende inn og fadet ut.
Jeg brukte ulike farger (hvit og svart) på teksten for å skape best mulig kontrast med bakgrunnen. Det ble lettere å lese og ble mer ryddig. Bildene hadde også bra overganger ved hjelp av “opacity”. Ved hjelp av scale og rotation har bildet blitt flyttet på og forstørret med en tidslinje. Det skaper en bedre flyt og helhet og overgangene blir mer naturlig. Jeg har valgt å ta med lyd, regi og foto. Jeg har brukt fonten: Verdana (Regular). Teksten på slutten (tittelen) er i en mer dramatisk font for å fremme utrykket og stemningen. Her brukte jeg “my bleeding scars” og hadde en mye større tekst størrelse enn hva de andre tekstene hadde.
Etter at jeg var ferdig å redigere i After Effects la jeg det inn i premiere pro for å legge til musikk. Jeg brukte et klipp tildelt fra lærer. Alt i alt er jeg fornøyd med ferdigproduktet. Jeg var syk første gangen, så jeg fikk ikke jobbet noe da. Siiste dag av produksjonsdagen (17.02) var jeg tilbake og klar for å jobbe. Jeg var effektiv og produktiv og fikk gjort det jeg skulle med god hjel av J��rgen.
0 notes
Text
Bildedokumentar
Jeg har lagd en bildedokumentar. Budskapet er at unge mister mye av det sosiale på mange arenaer og det tar på helsen både fysisk og psykisk. Unge har måtte omstille seg enormt for å tilpasse seg smitteverns regler.
Skolene har stengt ned flere ganger og det har vært mye hjemmeskole. Det har blitt mye permitteringer og oppsigelser for unge som jobber deltid. Fester har blitt avlyst og regler på maks 5 har vart over lengre perioder. Fotballtreningene ble plutselig uten lagkameraten over 20 år. Oppkjøringer fikk en ventetid på fire måneder. Munnbindet er i lomma til enhver tid om du skal på butikken, kollektiv transport eller legen.
FN har 17 bærekrafts mål og 169 delmål. FNs bærekrafts mål er en felles plan for verden som går ut på å forbedre å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. FN har sett store fremskritt innenfor forbedring av menneskers helse verden over. God helse og livskvalitet er bærekrafts mål nummer 3 og har 13 delmål. Det handler om å sikre god helse og fremme livskvalitet for alle, uansett alder. Siden vi står ovenfor en pandemi er det ekstra arbeid som må gjøres fremover for å oppnå bærekrafts målet nummer 3. Det vil kreves en massiv innsats spesielt når det kommer til utryddelse av alvorlige sykdommer og opplæring av nødvendig personell. En nøkkel til måloppnåelse er å sikre alle grunnleggende helsetjenester, adgang til medisiner og støtte til forskning.
Mange unge har slitt med den psykiske og fysiske helsen under pandemien. Covid-19 har snudd livene til mange unge som ikke har hatt noen valg. Jeg syns det er veldig synd å gå glipp av mitt siste år på videregående. Det har konsekvenser og tar på.
Detter er relevante delmål fra bærekrafts mål 3:
3.b) - Støtte forskning på – og utvikling av – vaksiner og medisiner mot smittsomme og ikke-smittsomme sykdommer som primært rammer utviklingsland, sørge for tilgang til nødvendige medisiner og vaksiner til en overkommelig pris.
3.8)
Oppnå allmenn dekning av helsetjenester, inkludert ordninger som beskytter mot økonomiske konsekvenser, og allmenn tilgang til grunnleggende og gode helsetjenester og trygge, virksomme og nødvendige medisiner og vaksiner av god kvalitet og til en overkommelig pris
3.3)
Innen 2030 stanse epidemiene av aids, tuberkulose, malaria og neglisjerte tropiske sykdommer, og bekjempe hepatitt, vannbårne sykdommer og andre smittsomme sykdommer
3.5)
Styrke forebygging og behandling av rusmiddelmisbruk, blant annet misbruk av narkotiske stoffer og skadelig bruk av alkohol.
Unge reagerer forskjellig på pandemien og takler det på hver sin måte. Noen blir redd for viruset og blir redd for å dra ut av huset. Noen blir veldig ensomme og blir ikke valgt som en av de 5 man kan ha kontakt med «fysisk». Folk blir ensomme av å ikke delta på skolen og treninger med lagkamerater. Dette kan føre til depresjon, frustrasjon, rus misbruk og mange andre ting.
Min målgruppe i dette prosjektet er mennesker over 20. Det er viktig at barn og unge blir sett og hørt i en slik tid og blir ekstra godt tatt vare på. Fagbidrag hadde en undersøkelse på nett i april ukene etter at Norge stengte ned i mars. Her svarer 100 elever fra videregående på følgende spørsmål; har du møtt hatt noe fysisk samvær med venner siste uken? Slik ble det besvart:
Jeg har valgt å vinkle denne bilde dokumentaren fra mitt perspektiv som ung. Corona har endret veldig mye og i det siste har det vært en kjip tid der jeg innser at jeg ikke får feiret jul med farmor og farfar. Jeg får ikke være med venner på nyttårsaften og min tid på videregående er snart over. Dette syns jeg er veldig trist, og jeg har prøvd å gjenskape litt av det på bildene. Jeg har fått tatt med ansiktsmaskene på mange bildene for å vise at det er Corona relatert. Alle bildene er resultat av Corona og hvordan vi har det i hverdagen i ulike scenarioer.
Jeg har jobbet journalistisk. Jeg valgte å ta bilde med mobilen siden det er såpass bra kvalitet på kameraet der. Siden jeg brukte mobil fikk jeg ikke innstilt sånn som jeg normalt ville gjort på kamera (2,8) for å legge blur på bakgrunnen. Derfor har jeg manipulert bildene i en viss grad for å få bedre effekt og inntrykk. Jeg har valgt å jobbe i InDesign. Jeg har lagt på en blur bakgrunnen for å fremme personen (ha personene i fokus). Det gjør det også lettere å få sitatene på bildet mer tydelig og i større kontrast. Jeg har tatt med sitater for å fremme budskapet. De er korte og forteller litt om bildene og hva personen tenker/føler.
Jeg har prøvd å ta bildene med en viss avstand som vi må ha til vanlig (smittevernregler). Normalt er det 1-2 meter og jeg har prøvd å lage en realistisk avstand som man har i hverdagen. På sitatene har jeg brukt fonten Corbel. Ved siden av sitatene har jeg tatt med navn og alder for å gjøre det enda mer ekte og følsomt og her har jeg brukt Corbel, men regular i stedet for bold som på sitatene. Jeg valgte en font som ikke var san-seriff og var enkel å lese.
Jeg har lagd en serie som skal trykkes i A-magasinet. Det er bare en av flere serier (deler). Denne delen er da om ungdom under corona mens del 2 vil handle om gamle under corona. Totalt vil det blir 5 deler, der det vil komme en ny hver uke. Jeg har lagd en overskrift og en ingress på førsteside og lagt et bilde av en ansiktsmaske som ligger på bakken i bakgrunnen. Det er oversiktlig og sier noe kort om bildeserien. Det er ulike bilder og format så derfor er ikke alle sidene like. Noen av bildene har litt hvitt rom rundt seg som også skaper den følelsen med avstand og ensomhet. Bildene spiller veldig mye på patos og kommer med nye perspektiver. Jeg har skrevet sidetall og A-magasinet nederst og brukt hjelpelinjer til dette.
Slik ble det:
Kilder:
https://psykologtidsskriftet.no/vitenskapelig-artikkel/2020/06/psykisk-helse-hos-ungdom-under-covid-19
https://www.fn.no/om-fn/fns-baerekraftsmaal
https://www.helsedirektoratet.no/tema/beredskap-og-krisehandtering/koronavirus
0 notes
Text
Uke 48 - dokumentar
Jeg har ombestemt meg og har gått fra film til bilder. Jeg skal dokumentere unger sine situasjoner relater med corona og fn sitt bærekraftsmål: god helse og livskvalitet. Jeg skal ta bildet av situasjoner hvor unge takler ting forskjellig og hvordan vi må tilpasse oss jobb og skole.
Jeg skal prøve å ta bilende med 1 meter avstand til person eller andre ting. Dette blir avstanden som har vært anbefalt pga corona. Jeg tenker å ta bilder med mobilen min sånn at jeg kan fange øyeblikk siden jeg har mobilen på meg hele tiden.
0 notes
Text
Uke 47 - dokumentar prosess
I dag har jeg jobbet med introen min til dokumentaren. Tidligere denne uken har jeg filmet litt i forskjellige situasjoner. Jeg har settet meg inn i bærekrafts målet til FN «god helse og livskvalitet» for å jobbe enda tettere med det. Jeg har planlagt enda mer rundt dokumentaren og tenker å spørre noen venner om hvordan de egentlig har det. Jeg skal også gjøre noen undersøkelser og se om jeg finner statistikk på spørsmål rundt helse. I undersøkelsen er jeg opptatt av å finne ut om det er mange felles svar. Dette er bare enda sterkere bevis på at Corona påvirker mange på lik måte, og forskjellig.
Jeg tenker å prøve å filme så mye jeg kan i situasjoner der man blir «hemma» pga corona og hva unge føler og hvordan det påvirker. Hittil har jeg en bra intro der jeg forteller kort hva dokumentaren handler om og går videre til at jeg skal på fotball trening og alt som er så annerledes der. For eksempel at mitt lag ikke får spille fordi alle unntatt meg omtrent er over 20 så jeg må spille med de yngre. Dette er veldig umotiverende og jeg syns det er vanskelig å spille når jeg ikke får være med vennene mine.
0 notes
Text
Refleksjon - Mat glede
Jeg har valgt å lage en mat app som skal inspirere i hverdagen. Denne appen har jeg valgt å kalle for: Mat glede. Det er viktig å være glad i mat, ha et sunt forhold til det og å like å lage mat. Dette er en praktisk app der du kan hente ut mange tips og gode ideer når du ikke helt vet hva du skal lage. Det kan være alt fra middag til dessert. Det er en veldig enkelt app som har tydelige ikoner som gjøre det lett å finne fram. Designet er veldig ryddig og er tilpasset målgruppe. Målgruppen i denne appen er folk fra 25-60 år.
Jeg har jobbet og designet appen min inne på illustraror. Jeg har jobbet mye med design og utseende til appen. Jeg har plassert ting bevist for å gi det en ryddig helhet. lagd store kontraster med farger, tekst og symboler. Jeg har også valgt og tatt med noen friske bilder for å gjøre det mer interessant. Appen har mange nyttige funksjoner. Jeg har lagd en meny linje nederst med symboler som skal gjøre det enklere å navigere seg rundt på appen.
Dette er også en app du kan være sosial på og dele dine fantastiske oppskrifter. Nederst på meny linjen har du 4 knapper du kan trykke på. Knappen helt til venstre skal framstå som et fat og er lik som selve appen sitt design. Dette er selve hjem knappen der du kommer til en forside og for valget om hvilke typer måltid du er ute etter. Her er det lagd en bakgrunn med forskjellig type mat for at du skal skjønne at det er en mat app hele tiden. Etter at du har klikket på en type måltid vil du komme videre til middag for eksempel. Her vil du få opp ulike middager som for eksempel pasta retter, gryter, salater osv. Om du trykker på salater vil du komme videre til ulike salater. Her vil det være mange forskjellig slik at du finner det du ønsker. Når du da trykker på en type salat vil du komme inn til en ny side der du får opp en fane helt øverst med tre alternativer: introduksjon, ingredienser og slik gjør du. For å komme seg tilbake klikker man på hjem knappen antall ganger man vil gå tilbake.
Videre har jeg lagd en søkeknapp. Dette går ut på at du kan søke opp det du er ute etter. Den er tydelig designet for at du skal skjønne hva det er. Den er enkel å ha med å gjøre og er enkel å håndtere. Du får opp forslag (de mest søkte av andre brukere) og dine siste søk.
Etter søkknappen kommer du over til en av de viktigste og mest spennende knappen appen har. Dette er da hjerte symbolet. Når du er inne på hjerte knappen kommer du først inn til din profil. Her kan du se de oppskriftene du har lagret fra andre. For å lagre/like andres oppskrifter og tips må man dobbeltklikke. Man kan også legge igjen en kommentar. Den som da har lagt ut vil motta likes og kommentarene og få glede ut av det. Dette konseptet gjenspeiles også i navnet til appen. Du kan både se det andre legger ut og legge ut selv. Når du legger ut selv kan du da motta likes og kommentarer. Dette er en app der du har mye frihet og kan legge ut ting for å inspirere og glede andre og igjengjeld få inspirasjon og glede.
Til sist, men ikke minst har jeg en knapp for dirkete sending. Dette er designet som en avspillings knapp og er lett å se hva er. Her inne er det direkte matlaging. Her kan man få lov til å ha direkte sendinger. Det går ut på at du må vente om det er kø og det er kun 30 personer som kan ha direkte samtidig i forskjellige rom. Dette kan være for å vise hvordan man forbereder ribben til jul osv. Her kan man da være med steg for steg å se prosessen direkte og prøve å gjøre det samme.
Logo forslag:
Slik ser appen ut på innsiden i en “kronologisk rekkefølge”- appen-hovedsiden-middag-salater-Cæsar salat- hvordan appen hadde sett ut på skjermen.
Brukervennlighet oppsummering
Dette er en app som er veldig brukervennlig. Noe som er viktig for at brukeren skal få en mestring og sitte igjen med at de fant fram og klarte å bruke appen uten problemer. Den har tydelige funksjoner og valgmuligheter som er lette å finne. Det er et fleksibelt design der det er god lesbarhet og ulike størrelser på diverse ting. Det er ikke noe komplisert design, så det er lett å orientere seg å navigere seg rundt. Det er god struktur sånn at du ikke roter deg bort.
Dette er en app som handler om glede, inspirasjon og en lettere hverdag for deg’g. Appen skal kun være til hjelp og ikke gi den avhengighetsfølelsen man har til mange andre sosiale medier. Den kan være avhengig i en viss grad for at du ikke gidder å komme på middag og velger heller appen. Dette er akkurat appen er skapt. Appen skal være til hjelp for å inspirere og ta valgene for deg når du ikke gidder.
Mine tanker rundt prosjektet
Alt i alt er jeg veldig fornøyd med appen min til slutt. Jeg har prøvd meg fram og lagd flere utkast og versjoner til jeg fant et resultatets jeg likte. Jeg syns det har vært veldig gøy å designe en app. Det er veldig mange småting og detaljer som må være med som man egentlig tar forgitt. Små ting kan ha store funksjoner og det har jeg lært under dette prosjektet.
0 notes
Text
Dokumentar
Jeg har valgt å lage en dokumentar rundt covid. Jeg vil legge mest fokus på hvordan Covid ødelegger mitt siste år i 3. klasse og konsekvensene for det. Jeg skal dokumentere min hverdag og vise alle ting som er covid relatert, som er så si nesten alt.
Jeg skal for eksempel snakke om at det ikke er noen fester, vi får ikke gå på skolen fysisk, mange strenge tiltak osv osv. Jeg skal knytte denne dokumentaren opp mot FN sitt bærekrafts mål: God helse. Dokumentaren vil også være borti flere av målene, noe som jeg nevner underveids.
Her er produksjonsplanen min:
0 notes