Text
Tim Hoefnagel: He has got a Gamepoint
En dan last but zeker niet least, de game-seminar van Tim Hoefnagel. Voor mij nog een onbekend vak gepresenteerd door een onbekende spreker, maar zeer informatief.
Tim Hoefnagel : He has got a Gamepoint
Tim Hoefnagel ging erg veel in op zijn ervaringen binnen zijn bedrijf ipv de gamebranche in het algemeen. Dit was wel een minpunt van zijn presentatie vond ik. Ik vind dat als je de enige game gastdocent bent van een iemes week bent en je staat voor mensen die niet allemaal even veel weten van games, je het wel iets algemener mag presenteren.
Ik merkte ook dat er minder aandachtig werd geluisterd naar zijn uitleg over zijn bingospelletjes dan zijn uitleg over facebook advertising. Dit was ook algemener en voor mij dus ook interessanter.
Zijn hele verhaal over advertising was wel erg informatief. Hij vertelde bijvoorbeeld dat de omzet van Gamepoint is verzesvoudigd nadat zij gingen adverteren op facebook. Zo zie je maar dat ondanks al die irritante uitnodigingen voor spelletjes wel degelijk een goed promotiemiddel is.
Wat ik ook erg informatief vond was zijn verhaal over gerichte advertising. Er word doormiddel van cookies in de gaten gehouden wat je zoekt en bezoekt en hierop wordt een groep van advertenties speciaal voor jou gemaakt. Hierdoor kunnen bedrijven makkelijker hun doelgroep benaderen en de klant kan makkelijker vinden wat hij of zij zoekt.
Ondanks hij het veel over Gamepoint had, gaf hij toch een paar tips over hoe je nou een online game of social game succesvol maakt:
Ken je doelgroep
Laat je spelers inkomen in het spelletje. Zo voorkom je dat ze weglopen
Blijf winstgevend. Zorg dat je meer aan je speler verdient dan dat je aan hem of haar uitgeeft.
En probeer slim te adverteren. Gebruik zo veel mogelijk middelen en benader de grote jongens als Facebook, Hyves en Twitter.
Deze seminar was meer informerend dan inspirerend, maar ik vind als je ook maar iets opsteekt van een seminar, het een geslaagde seminar is. Daarvoor zijn ze. Toch?
Ik ben deze iemesweek geïnspireerd en geïnformeerd en nu ik weet wat je allemaal kan leren van een paar seminars kan ik niet wachten tot de volgende iemesweek!
0 notes
Text
Piek Seebregts : Informatiever dan imdb
Vrijdag, de laatste dag van de iemesweek, de laatste dag voor het weekend, de dag waar je nog even je oren en ogen moet openhouden om op te letten. We begonnen s'ochtends met Piek Seebregts. Een ervaren en succesvolle producent. Ze heeft grote producties begeleidt als: De Heineken Ontvoering en Dolfje Weerwolfje.
Piek Seebregts: Informatiever dan imdb
Ik ben eigenlijk zelf iemand die nog niet weet wat hij wil maar wel in welke branche. De entertainment branche. Ik was daarom ook erg nieuwsgierig naar deze seminar, omdat ik altijd wel van het vak producent gehoord en gelezen had, maar ik heb me er nooit zo erg in verdiept in de productiewereld.
Piek vertelde heel veel nieuwe informatie over het leven achter de schermen. Zij is de persoon die die schermen op zet. Ik zag deze presentatie echt als een openbaring, vooral toen ik hoorde over hoeveel medewerkers er soms wel niet meewerken aan een film en welke zaken er allemaal bij komen kijken zoals verzekeringen, budget, planningen, vergaderingen etc.
Deze seminar bestond vooral uit verassende feitjes over de film/televisiewereld die ik nog niet wist. Ik zet er hieronder een paar op een rijtje:
- 48-hour projecten zijn een ideaal middel om ervaring op te doen. Iemes bied dit hulpmiddel ook aan. Dit is erg handig om te weten als ik de filmproductie wereld mij wel aanspreekt.
- Een producent heeft alle rechten van de film. Ik dacht eerder altijd dat de scenarioschrijver de rechten op het verhaal bleef houden, maar de producent neemt heel vaak die rechten over.
- Vergunningen. Piek vertelde dat er bij de Heineken Ontvoering een goede samenwerking was met de gemeente. De gemeente verwijderde bijvoorbeeld auto's die niet uit die tijd kwamen. Dit was vrij noodzakelijk de Heineken Ontvoering is namelijk een periode productie.
Ik vermelde al eerder dat dit niet een doorsnee feelgoodmaakjedromenwaar seminar was. Dit was een hele goede, informatieve seminar en een echte eye-opener.
0 notes
Text
Eddy : Tele - visie
En toen was het alweer donderdag. Eddy Zoëy was afgelopen donderdag aan de beurt om mij wat te leren. Hij vertelde eerst over zijn passie voor muziek, maar ik was meer geïnteresseerd in wat hij te vertellen had over de televisie.
Eddy Zoëy : Tele - visie
Eddy Zoëy is bekend geworden bij de publieke omroep met het programma: Nu we er toch zijn. Eddy wilde meer, maar BNN kon hem dat niet geven dus maakte hij een commerciële overstap naar RTL 5. Hij begon daar als presentator bij Take me Out en later presenteerde hij ook Expeditie Robinson.
Ik vond en vind Expeditie Robinson een van de meest succesvolle programma's op de Nederlandse televisie en als ik de kans had om dat programma te presenteren had ik het zeker gedaan, maar blijkbaar is niet alles zo mooi als het lijkt. Eddy vertelde heel veel info over het leven achter de schermen van Expeditie Robinson wat ik nog niet wist. Ik vond dit erg interessant.
Wat vertelde hij dan? Eddy vertelde dat als presentator het programma niet zo veel aan is. Je gaat naar een productie eiland en die deel je eigenlijk met alle presentatoren en opnameploegen van alle andere landen waar Expeditie Robinson gemaakt wordt. Een keer per dag ga je naar het eiland van de deelnemers en moet je een spel uitleggen of een eilandraad begeleiden. Op het eiland zitten informateurs die alle onderlinge relaties van de deelnemers doorspelen aan de presentatoren en opnameleiders. Volgens Eddy is Expeditie een leuk programma, maar niet zo leuk om te presenteren.
Hij werkt nu voor het programma Blow your mind van National Geographic en vindt dit heel leuk om te doen. Ondanks hij nog onder contract staat bij SBS mag hij wel presenteren bij National Geographic. Dit heeft hij namelijk laten vastleggen in zijn contract. Ik wist zelf niet dat dit soort dingen mogelijk waren en nu ik dit weet lijkt het me alleen maar leuker om bij de televisie te gaan werken.
Ik heb weinig spijt van keuzes die ik gemaakt heb. Ik heb meer spijt van keuzes die ik niet gemaakt heb, maar wel had moeten maken - Eddy Zoëy
0 notes
Text
Leon van der Zanden : Passie in een nieuw jassie
Gastspreker numero 2 was Leon van der Zanden. Leon van der Zanden is een succesvolle cabaretier en ik heb vele shows van hem gezien. Ik wil later hetzelfde vak gaan doen en was daarom deze seminar een en al oor. Hij heeft eigenlijk praktisch het hele uur vragen beantwoord. Gelukkig werden er wel wat zinnige vragen gesteld anders werd deze post wel erg kort.
Leon van der Zanden : Passie in een nieuw jassie
Er werd gevraagd aan Leon wanneer passie werk wordt. Hij zei: "Passie wordt pas werk als je aan verwachtingen moet voldoen". Hij vertelde daarna ook dat hij vaak probeerde aan de verwachtingen te voldoen, maar erachter kwam dat hij gewoon beter zijn eigen plan kon trekken.
Leon van der Zanden heeft , net als andere cabaretiers, veel kritiek over zich heen gehad en er werd gevraagd hoe hij daarmee omging. Hij zei dat je kritiek moet filteren. Als je dat niet doet en je laat iedere vorm van kritiek jou beïnvloeden, kom je nergens. Je moet voor jezelf mensen kiezen waarvan jij kritiek laat binnenkomen. Dit vond ik een erg goede tip. Niet alleen voor het theatervak, maar ook in het dagelijks leven kun je kritiek filteren en mensen kiezen waarvan jij kritiek laat binnenkomen.
Het laatste wat ik erg interessant en leerzaam vond aan deze seminar is dat hij vertelde over cabaret en management. Hij heeft een manager die alle onderhandelingen regelt met televisie- en theaterbedrijven. Wat er dus gebeurt is dat hij eigenlijk heel sympathiek kan blijven en zijn manager de botte zeikende lul kan uithangen zodat er zoveel mogelijk geld in het laatje komt.
"Blijf bij jezelf en de mensen die je nodig hebt komen vanzelf op je af" - Leon van der Zanden
0 notes
Text
Eric Corton: Radio als passie en Muziek in het <3
Whoop whoop eerste iemesweek en we beginnen gelijk goed met Eric Corton als eerste gastspreker van deze toffe, inspirerende en soms vermoeiende maar toch leuke week.
Eric Corton: Muziek en Radio
Eric Corton begon zijn seminar, net als vele gastsprekers, met een verhaal over hemzelf. Hij vertelde over zijn ervaring met muziek , radio, theater en televisie maar voornamelijk over zijn passie voor muziek en radio.
Muziek & Radio
Eric heeft zelf in een bandje gezeten en dat bandje was best succesvol. Ze hebben zelfs een keer opgetreden voor maar liefst 20.000 man. Zijn passie voor muziek is begonnen in de puberteit waar hij gewoon zijn gitaartje oppakte en muziek ging maken.Dat maken is een belangrijk ding voor hem. Het woord "maken" is heel veel gevallen in de presentatie.
Zelf houd ik ook van zelf dingen maken omtrent muziek. Zijn praatje over muziek en dingen maken in de zin met als slogan waar een wil is, is een weg sprak mij daarom ook erg aan.
Hij heeft ook een website opgericht genaamd Cortonville. Cortonville bied een onderdak aan voor de jong en beginnende muzikanten. Dit vind ik zelf echt en top concept omdat ik zelf ook van mening ben dat er veel muziektalent is in Nederland wat nog niet ondekt is.
Eric vind radio maken ook een van de leukste dingen die er is. Hij kan weer dingen gaan maken. Hij combineert het radio maken heel vaak met zijn muziek kennis. Dit is natuurlijk ideaal als je twee passies kan combineren.
Wat ik geleerd heb van deze seminar is dat je als je van je passie je beroep wil maken, je het gewoon moet doen en als je meerdere passies heb probeer dat dan te combineren.
0 notes
Text
What the Bram?
What the Bram? What is this? Dit is een blog over allerlei bijzondere dingen die in the life of Bram gebeuren. Op deze pagina zal ik voornamelijk verslag doen van concerten, seminars en nog veel meer evenementen. Ik ben deze blog begonnen voor m'n studie, maar wie weet komen hier veel meer leuke posts, plaatjes, vlog en blogs op te staan.
0 notes