Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Scooter Online Info hier
Scooter Online Lees verder
Noem het een scam, noem het onzin, maar het is nou eenmaal zo. Je kunt hierbij denken aan boetes van 50.00 Rupiah. Niet zo spannend dus, maar wel vervelend. Eenmaal betaald, kun je de weg weer vervolgen. De boete dient overigens als smeergeld: ze verdwijnt in de zakken van de politiemannen.
Dit maakt je onderhandelingspositie alleen maar zwakker. Tip: sommige (corrupte) agenten zullen je vertellen dat je 500.000 tot 1 miljoen Rupiah moet betalen. Het alternatief is meegaan naar het bureau. Trap hier niet in, zeg dat je geen portemonnee mee hebt genomen maar geef aan dat je alleen een briefje van 50.000 Rupiah bij je hebt.
Laat in ieder geval nooit blijken dat er meer te ‘verdienen’ valt. Het aanhouden van toeristen gebeurt overigens met name in het toeristische zuiden van Bali. Hoe noordelijker je gaat, hoe minder dit het geval is. Het is zo dat je als buitenlander vaak aan het kortste eind trekt en als schuldig wordt gezien, hier kun je verder vrij weinig aan doen.
Inderdaad wat kortzichtig, maar je verandert er niets aan. Als je schade veroorzaakt aan je eigen scooter, ben jij degene die hiervoor zal moeten betalen. De hoogte van het bedrag hangt af van de eerder verzekeringsovereenkomst met de verhurende partij én of jij aan de voorwaarden voldoet (in het geval van meer dan 50 cc: een internationaal motorrijbewijs + een Nederlands motorrijbewijs).
Hierover vertel ik je meer in het antwoord op de volgende vraag. Tip: houd er voor je veiligheid rekening mee dat men op Bali aan de linkerkant van de weg rijdt. Neem ook een (digitale) kaart van het eiland mee, er is namelijk niet veel bewegwijzering aanwezig. Aangezien ik hierover erg veel uiteenlopende dingen heb gehoord en gelezen, heb ik speciaal met de ANWB gebeld.
Scooter Online Kopen Informeer hier
Voor ons is het van belang of je een zorgverzekering hebt. Houd er wel rekening dat je in dit soort gevallen niet verzekerd bent voor de bergings- en reddingskosten. Tevens vergoeden we de juridische kosten, die gevolg zijn van het rijden zonder rijbewijs, niet.” Op zich allemaal best logisch. Helaas maken veel backpackers een denkfout.
Scooter Online Kopen Informeer hier
In Nederland heb je voor voertuigen met meer dan 50cc officieel een motorrijbewijs nodig. In Indonesië is dit ook zo! Volgens de wet rijd je dus op een motor(scooter) in plaats van een brommer. Heb je geen motorrijbewijs, dan ben je wettelijk niet verzekerd. Goed om te weten: diverse verzekeraars hebben me gezegd dat je altijd recht hebt op vergoeding van je persoonlijke zorgkosten, of je nou bevoegd was om te rijden of niet.
Scooter Online Kopen Lees verder
Zo heb ik jaren geleden een scooterongeluk gehad in Griekenland. Ondanks dat ik niet bevoegd was om erop te rijden, heb ik de voorgeschoten kosten voor de hechtingen en het gips gewoon kunnen declareren. Goed om te weten: je standaard-zorgverzekering vergoedt “de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland tot maximaal het Nederlandse tarief.” Dit kan dus betekenen dat je moet bijbetalen omdat in sommige landen de gezondheidszorg duurder is dan in Nederland.
In het laatste geval vink je de optie ‘dekking geneeskundige kosten’ aan. Op Bali heb je voor schadeclaims door het rijden op een motor niets aan je motorverzekering uit Nederland of België. Ook niet aan je reisverzekering trouwens. Mijn reisverzekeraar zei hierover het volgende: “Schade die je veroorzaakt bij anderen met een motor, kan je niet bij je reisverzekering verhalen.
Scooter Online Informeer hier
Indien er geen WA-verkering op de motor zit, dan kun je de kosten helemaal nergens claimen.” Daarom sluit je bij de verhuurder een lokale motorverzekering af. Let goed op de kleine lettertjes. Hoe zit het bijvoorbeeld met de hoogte van het eigen risico? Wat zijn de kosten voor de mogelijke schades? Ben je verzekerd voor schade bij derden? Tot welke hoogte? Lees de huurovereenkomst daarom goed door.
Scooter Online Kopen Lees hier meer
Wat is dit? Precies, een motorrijbewijs. Verder zegt deze zelfde verhuurder: “We are not liable to damage, loss, injury, and death sustained by the hirers riding the motorbikes or there pillion riders and other people involved in accidents.” Het komt er op neer dat je, als je aan de vereisten voldoet (internationaal motorrijbewijs + originele motorrijbewijs), je tot op zekere hoogte verzekerd bent voor schade aan het voertuig dat jij leent.
Zo simpel is het! Even een extreem geval: Je huurt een 80cc via Bali Bike Rental Je hebt via hen een lokale verzekering afgesloten Je rijdt op Bali iemand invalide met het voertuig Jij wordt als schuldige gezien In deze situatie is er een reële kans dat jij de materiële en lichamelijke schade die je bij de andere partij hebt veroorzaakt, zal moeten vergoeden.
Scooter Online Kopen Een goede keuze
Met alle gevolgen van dien. Eigen schuld, dikke bult (helaas). Tip: Heb je een motorrijbewijs en wil je op bijvoorbeeld een 80cc rijden? Probeer dan altijd een lokale aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, zodat je niet voor eventuele hoge (medische) kosten van derden moet gaan opdraaien. In de praktijk blijkt dit helaas lastig.
Wat je verder kunt doen, is via je reisverzekering een rechtsbijstandsverzekering aanvragen. Zo word je juridisch geholpen in het geval je in het buitenland schuldig wordt bevonden aan een ongeluk. Eerlijk gezegd wist ik ook niet dat dit de regels zijn voor wat betreft het rijden op een scooter in het buitenland, zeker omdat ik op forums allerlei verschillende uitspraken tegen ben gekomen.
Het gevaarlijkste punt is wat mij betreft dat je jezelf zou moeten verzekeren voor eventuele schade bij derden, maar dat dit vaak niet mogelijk is. Zelf heb ik in ieder geval geen motorrijbewijs en huur ik eigenlijk zonder enige twijfel een scooter in het buitenland. Nu zal ik wel iets beter nadenken en checken hoeveel cc het voertuig heeft.
Scooter Bestellen Vraag hier info
Immers, het kan bijvoorbeeld zijn dat je route door Indonesië op een ander punt eindigt dan waar je bent begonnen. Hoe moet je dit dan oplossen? Allereerst is het goed om te weten dat bij de kleine particuliere verhuurbedrijfjes doorgaans van je wordt verwacht dat je de scooter terugbrengt naar de plaats waar je ‘m hebt gehuurd.
0 notes