Text
Blog project 2.1 Moving Typografie
Dit project heet: Moving Typografie. Het onderwerp van het project van deze blog zijn letters en lettertypes, maar vooral het animeren daavan. We moesten een animatie maken, ofwel een filmpje over de werking van typografie op basis van een aangeleverd typografisch onderwerp. We moesten MINIMAAL 2 onderwerpen kiezen uit onderstaande voor onze animatie:
Regelafstand
Spatiering
Regelbreedte
Kolommen
Witruimte letter
Tekstvlak
Teksthierarchie
Corpsgrootte
Leestekens
Ligaturen
Ontstaan lettertype
Met behulp van onderzoeken over de onderwerpen, lettertypes en met een storyboard (ofwel schets van je idee) was de opdracht hiervoor: een (film) animatie maken met alleen typografie, vlakken, lijnen en kleur op basis van een van de gekozen onderwerpen. We kregen er 1 werkweek voor.
Ik heb de opdrachten zo aangepakt, door als eerste te onderzoeken wat alle onderwerpen nou precies betekenen en wat ze inhouden, daarna heb ik de 2 onderwerpen gekozen die mij het meest aanspraken en waarvan ik dacht dat ik ze mooi in mijn filmpje kan verwerken. Dit onderzoek werd daarna in je procesboek geplaatst. Daarna moesten we ons idee schetsen. Het idee moest geschetst worden als een storyboard, zodat het makkelijker is je idee uit te werken. Na het schetsen van je idee mocht je beginnen met het uitwerken. De programma die we daarvoor moesten gebruiken was Adobe Photoshop.
Toen ik las wat we moesten doen was ik best wel enthousiast, maar ook wel verrast en nerveus, omdat ik niet wist hoe we het zouden gaan doen, vooral nu we een paar dagen kregen. Ik wilde eerst zien hoe we het in die programma zouden doen en hoe het werkte, dus ging ik het even thuis uitproberen.
Wat er goed ging was dat ik omdat ik al een beetje had geoefend met het programma, dat ik wel meteen kon beginnen na mijn onderzoeken en schets af was. Ook dit project heb ik goed opgelet met wat ik er wel en niet in moest verwerken. Daarna had ik alles nog nagecheckt, zodat ik zeker wist dat ik niets vergeten was. De presentatie had ik op school gemaakt en voorbereid. Wat er minder goed ging was het vervelend dat we pas te horen kregen dat de opdracht veranderd werd, nadat ik om hulp vroeg omdat het niet lukte om een GIF- bestand van te maken.
Wat ik de volgende keer anders zou aanpakken is het mijzelf niet te moeilijk maken bij het schetsen, ik merkte dat ik sommige ideeën niet kon uitwerken omdat het te moeilijk was of niet mogelijk was met het programma. Ik moest mijn schets en idee dus aanpassen.
Ik vond dit denk ik het leukste project tot nu toe, omdat je zelf mocht kiezen hoe je je idee wilde verwerken. Ook mocht je muziek gebruiken en het was vooral de bedoeling dat je je creativiteit los mocht laten gaan. Ik ben heel tevreden met mijn eindproduct. Dit was mijn blog over het project Moving typografie.
Jasmine Mokhefi -1CM3
0 notes
Text
Blog project 1.4 You’ve got mail
Dit project heet: You’ve got mail. Het onderwerp van het project van deze blog is drones, maar vooral het gebruik ervan. Binnen en buiten Europa wordt al gebruik gemaakt van drones om hulp te bieden aan zieken mensen die in slecht bereikbare gebieden wonen. Pakketservice DHL start een campagne waarin zij willen laten zien dat ze op innovatief gebied vooruitstrevend zijn en dat ze ook op menselijk/maatschappelijk niveau een betekenis kunnen geven. Onlangs is er in Duitsland een pakket bezorgd met een drone: De 'Paketkopter', die werd ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Aken en het Duitse bedrijf Microdrones, moet onder meer om kunnen gaan met de weersomstandigheden boven de Noordzee. Het helikoptertje stijgt op uit de haven in Norddeich en landt op een specifieke plek op Juist. Daarvandaan moet een bezorger van DHL het pakket nog naar de juiste plek op het eiland brengen.
Met behulp van onderzoeken over de drones en schetsen waren de opdrachten hiervoor: het ontwerpen en maken van een verzendverpakking en een mailbox. Die verzendverpakking en mailbox worden gebruikt door DHL om pakketjes te bezorgen met een drone.
Ik heb de opdrachten zo aangepakt, door als eerste te onderzoeken wat een drone precies is, wat het kan doen en waar het tot nu toe gebruikt wordt. Dit onderzoek werd daarna in je procesboek geplaatst. Daarna moesten we ons idee schetsen. Het idee moest geschetst worden als een stansvorm, omdat we het later ook als een stansvorm moesten uitwerken. Na het schetsen van je verzendverpakking en mailbox mocht je beginnen met het uitwerken.
Wat er goed ging was dat ik alles op tijd af had, en ik heb zorgvuldig naar alle punten gekeken en in mijn eindproduct verwerkt. Daarna had ik alles nog nagecheckt, zodat ik zeker wist dat ik niets vergeten was. De presentatie had ik op school gemaakt en voorbereid. Wat er minder goed ging was, omdat we midden in het project een nieuwe docent kreeg die ons les gaat geven, het een zooitje was, omdat de docent het op haar eigen manier doet, en we veel moesten veranderen en verbeteren.
Ik ben opzich tevreden met mijn eindproduct. Ik weet dat ik het beter kan doen en mooier kan maken, maar ik heb veel geleerd voor de volgende keer.
Wat ik de volgende keer anders zou aanpakken is gelijk eraan beginnen, en geen tijd verdoen. Ik heb gemerkt dat ik in tijdsnood kwam en het snel moest afmaken (wat wel gelukt is), maar ik kon een mooiere eindproduct maken als ik alle tijd nuttig gebruikte.
Ik vond het een leuk project maar ook wel moeilijk, er waren heel veel opdrachten die eerst gebeurt moesten worden, maar na het doorwerken is het allemaal goed gekomen en natuurlijk kan ik nog veel leren. Dit was mijn blog over het project You’ve got mail.
Jasmine Mokhefi -1CM3
0 notes
Text
Blog Project 1.2 Web for kids.
Het onderwerp van het project van deze blog is Web for kids. De uitdaging voor dit project is ouders informeren over hoe zij het webgedrag van hun kind kunnen begeleiden. Wat betekent mediaopvoeding? Voorlichtingsbureau mediawijsheid ziet graag dat kinderen al vroeg leren omgaan met media waarmee ze op het internet kunnen: het risico is dat het kind in aanraking kan komen met beelden die nog niet passen bij zijn leeftijd. Het kind kan intuïtief aangeven wat hij fijn vindt. Ouders kunnen meekijken. Soms gaat dit mis. Jaarlijks organiseert Voorlichtingsbureau mediawijsheid lezingen op 2.500 basisscholen en bereikt 100.000 ouders. Het doel ligt daarbij op de kinderen, maar zij vinden dat ouders hier een belangrijke rol in hebben.
Met behulp van een wireframe, letterproeven en onderzoek typografie was de opdrachten hiervoor: het maken van een website. Die website is bedoeld voor de ouders van kinderen die advies etc. zoeken voor hun eigen kind.
Ik heb de opdrachten zo aangepakt, door als eerste een checklist te maken om duidelijk te laten zien wat af is en wat ik nog moet doen. Daarna heb ik 3 moodboards gemaakt, waarvan ik er 1 heb uitgekozen om in mijn opdrachten te verwerken. Daarna heb ik een paar logo’s gemaakt en de beste uitgekozen, die ik later in mijn advertentie en billboard heb verwerkt. Daarvoor moest ik eerst een mooie lettertype zoeken voor mijn logo, en een letterproef voor mijn advertentie en billboard.
Wat er goed ging was dat ik alles op tijd af had, en ik heb zorgvuldig naar alle punten gekeken en in mijn eindproduct verwerkt. Daarna had ik alles nog nagecheckt, zodat ik zeker wist dat ik niets vergeten was. De presentatie heb ik thuis gemaakt en voorbereid. Wat er minder goed ging was vooral het werken met de programma, ik heb het nooit eerder gebruikt en het was mijn eerste keer dat ik een website heb gemaakt. Ook vond ik het maken van een wireframe vervelend, maar het heeft me wel geholpen, met de loop van de tijd heb ik er wel paar veranderingen in gemaakt.
Ik ben best wel tevreden over mijn eindproduct, aangezien het mijn eerste keer is dat ik een website heb gemaakt, vind ik hem best wel mooi geworden. Wanneer ik wat beter met de programma’s om kan gaan, denk ik wel dat ik een mooiere eindproduct kan maken.
Wat ik de volgende keer anders zou aanpakken is ten eerste meer tutorials bekijken van de Adobe programma’s. En misschien sneller eraan beginnen, zodat ik meer tijd heb om details toe te voegen.
Ik vond het een leuk project, ik had voor het eerst met de programma Adobe Muse gewerkt dus het was wel verwarrend allemaal, maar na het krijgen van hulp is het allemaal goed gekomen en natuurlijk kan ik nog veel leren. Dit was mijn blog over het project Web for kids.
Jasmine Mokhefi, 1CM3
1 note
·
View note
Text
Blog Project 1.1 Pop-up restaurant
Het onderwerp van het project die we vorige week hadden afgesloten was Pop-up restaurant. Een pop-up restaurant is een restaurant waar mensen voor een bepaalde tijd op een bepaalde plek kunnen gaan eten. Deze tijdelijke projecten verschijnen plotseling en zonder enige aankondiging en verdwijnen ook vaak in een rap tempo. Zo kiezen sommige mensen ervoor hun restaurant voor zes weken te vestigen en vervolgens verder te gaan. Met behulp van moodboards, letterproeven en onderzoek typografie waren de opdrachten hiervoor: het maken van een advertentie, een billboard, het logo van het restaurant, icoontjes voor de toiletten, parkeerplaats en bar, Visual (ofwel een 3D model) van het restaurant.
Ik heb de opdrachten zo aangepakt, door als eerste een checklist te maken om duidelijk te laten zien wat af is en wat ik nog moet doen. Daarna heb ik 3 moodboards gemaakt, waarvan ik er 1 heb uitgekozen om in mijn opdrachten te verwerken. Daarna heb ik een paar logo’s gemaakt en de beste uitgekozen, die ik later in mijn advertentie en billboard heb verwerkt. Daarvoor moest ik eerst een mooie lettertype zoeken voor mijn logo, en een letterproef voor mijn advertentie en billboard.
Wat er goed ging was dat ik alles op tijd af had en gelijk op Tumblr postte, zodat ik zeker wist dat ik niets vergeten was en dat ik nog tijd genoeg had om me presentatie in elkaar te zetten en voor te bereiden. Mijn logo en advertentie zijn ook best wel mooi geworden, vind ik. Wat er minder goed ging was vooral het werken met de programma’s, ik heb ze nooit eerder gebruikt dus het was vooral puzzelen. Ik denk dat ik meer tijd heb besteed aan het uitzoeken hoe alles werkt dan de opdrachten zelf. De billboard kon wat beter gemaakt worden.
Ik ben opzicht best wel tevreden over mijn eindproduct, wat ik wel zeker weet is dat het beter kan. Wanneer ik wat beter met de programma’s om kan gaan, denk ik wel dat ik een mooiere eindproduct kan maken.
Wat ik de volgende keer anders zou aanpakken is ten eerste meer tutorial ’s bekijken van de Adobe programma’s om sneller te werk te kunnen gaan. Ik kan er meer tijd in besteden en er ook voor te zorgen mijn tijd te nemen, zodat ik het risico niet oploop dat ik het eindproduct afraffel.
Ik vond het een interessante project, ik had voor het eerst met de programma’s gewerkt dus het was wel verwarrend allemaal, maar gelukkig is het allemaal goed gekomen en kan ik nog veel leren. Ik ben benieuwd naar hoe het volgende project gaat aflopen, dat kun je lezen in mijn volgende blog.
Tot dan!
Jasmine Mokhefi, 1CM3
2 notes
·
View notes
Photo
My visual made in Sketch-up, eventhough the quality says something different (not made in Minecraft trust me).
I used mexican pantern in my design and many colors, so it would attract people and so it shows how fun the restaurant is.
3 notes
·
View notes
Photo
Billboard advertisement pop-up restaurant
I chose bright colors so it would fit the mexican ambiance, which im going for.
4 notes
·
View notes
Photo
3 different backgrounds on my logo
4 notes
·
View notes
Photo
The 3 different kinds of symbols I will be using for the Pop-up restaurant. For the restroom, bar and parking lot/ car park.
3 notes
·
View notes
Photo
Ad for the Pop-up restaurant in the magazine 030
6 notes
·
View notes
Photo
The 20 Fonts I chose and still need to choose from.
4 notes
·
View notes
Photo
Introductiekamp opdracht Crossmedia
W/ @kayleighnolte @lanawoudenberg @nataschasdesigns @nelleeline
4 notes
·
View notes
Photo
Digitaal is heilig.
Tegenwoordig kun je alles digitaal vinden en doen, zelfs bijbels.
Dit is mijn kennismakingskamp opdracht, gemaakt van papier
2 notes
·
View notes