itzalreadymine
İtzalreadymine
18 posts
Don't wanna be here? Send us removal request.
itzalreadymine · 10 months ago
Text
Shadow work
Merhabaaa. Bugünki konumuz shadow work yani gölge çalışması. Bu postta öncelikle gölge tarafımızın ne olduğunu anlıyacağız sonrasında ise shadow workten bahsedip örnek shadow work sorularından bazılarını sizinle paylaşıcağım.
Gölge tarafımız
Gölge tarafımız; kabul etmediğimiz, belirli bir kalıba sığmaya çalıştığımız ve genellikle bunu küçükken yaptığımız tarafımızdır. Küçükken belirli bir kalıba göre yetiştirildiğimizden bizim için algılarımız çok keskindir. Yani mesela çocukların konuşmalarını saçma bulan, dinlemeyen bir ailede büyüdüysek bir şeylere yorum yapmak bizim literatürümüzde kötüdür. Gölgeleri küçüklük dışında daha olgun olduğumuz zamanlarda görebiliriz ancak belirli bir yaşa geldikten sonra algılarımız daha genişlediği için, kendimize gölge oluşturduğumuzu fark edebiliriz. Shadow work yapmamızın sebebide bundan ötürü bu yönlerimizi tekrardan kabullenmek ve bütün olmaktır. Gölge çalışması yapmak herkese uygun değildir, özellikle şiddetli travma geçirdiyseniz veya zihinsel sağlık problemleriniz varsa lütfen kendi başınıza yapmayın ve bir terapistle yapın.
Shadow workun size kazandırdıkları:
Tam anlamıyla özgürleşme.
Güçsüz özeliklerimizi geri kazanmamız ve güçlendirmemiz.
Özgüven ve özsevginin gelişmesi.
Algının gelişimi.
Daha gelişmiş ilişkiler.
Gölge çalışması nasıl yapılır
Duyguların yansıması: Hissettiğiniz duyguları gözden geçirip sonrasında ne hissettiğinizi ve neden bu şekilde hissettiğiniz üzerine düşünmemiz shadow workun en önemli kısımlarındandır. Kalıp sorunlar: Hayatınızda habire karşılaştığınız sorunlardır. Örneğin arkadaşlıklarınızda hep gözardı edilmenizden ve bunun sizinle alakalı olduğundan şikayet edilmesi. Bunların farkına varmamız shadow work için güzel bir başlangıç ve başlamak için kolay bir araç olabilir.
İstediğiniz kişi olun: Bu rahatsız olduğunuz davranışlarınızı istediğiniz şekile değiştirmekle başlayabilirsiniz. İstediğiniz kişi olurken kendinize nasıl olmanız gerektiğini, hangi biçimin iyi hissettirdiğini bulun. Sonrasında ise harekete geçebilir ve hareketlerinizi bunlara göre değiştirebilir, düzenleyebilirsniz.
Metodlar: shadow work yaparken bazen metod bile kullanmanıza gerek kalmaz ve bir duygunuzun derinlerine inmeye çalıştığımızda bile shadow work yapmış oluruz. Ama asıl mesele farkındalık. Bunları farkındalıkla yapmak. Shadow work için günlük tutmak en kolaylarındandır. Onun dışında ise meditasyon esnasında, farkındalıkla zihni izlemekte metotların arasında. Shadow work yaparken internetteki başlangıç sorularıyla başlayabilir, eğer aklınıza geliyorsa kendinize sorular sorabilirsiniz.
1 note · View note
itzalreadymine · 10 months ago
Text
İlişkide kurban kalmak
Toxic ilişki, sizi yıpratan, sizi kötü hissettiren buna rağmen vazgeçemediğiniz ve belkide bağlı olduğunuz ilişkidir. Bu ilişkilerde karşı taraf sizi kıskanabilir, aşağılayabilir, sizi ciddiye almayabilir vs. Vs… Aslında bence benlik kavramınızın ve kendinize olan saygınızın ne düzeyde olduğunu anlayabilmek için ilişkilere bakılabilir. Çünkü sizin size yapılan davranışlara nasıl davrandığınız çok önemli. Size saygısızlık yaparak kendi değerini arttırdığını sanan birine nasıl davranıyorsunuz mesela? O kişiyi kaybetmemek için gülüp şakaya vurup saygısızlığı kabul mu ediyorsunuz yoksa tavrınızı koyup saygısızlığı reddediyor musunuz? İşte bunlar kendinize saygınızı gösterir ve bunlara katlana katlana kendiniz hakkında varsayımlarınız ve düşünceleriniz değişebilir. Ve bu değişimin artı olmayacağı çok açık. Birini kaybetmemek isteyebilirsiniz ama bu noktada yapmanız gereken seçim kendini kaybetmek veya o kişiyi kaybetmek. Kendini kaybetmektense başkasını kaybetmek bin kat iyidir. Kendi değerini bilen ve yüksek benlik algısına sahip biri için bu seçim bile olmazdı. Kendinize nasıl davranır ve yaklaşırsanız insanlarda size öyle davranır ve yaklaşır. Tabii yüksek benlik isteyip istememek sizin elinizde.
Kurbanlıktan yüksek benliğe
İlk önce size yapılan davranışları gözden geçirin. Kimin haddini aştığını kimin çizgisini bildiğinin farkına varın. O kişiler siz çizginizi koymadığınız sürece devam edeceği için illa bir daha yapacaklardır. Tekrar yaptıklarında çizginizi koyun ve koyduktan sonra tekrar yaparlarsa hayatınızdan çıkarın.
Kendinize bakışınızı, düşüncelerinizi ve varsayımlarınızı kontrol edin. Self concept için olumlamalar yapabilir subliminal dinleyebilir veya başka yöntemlerle manifest yapabilirsiniz.
Başkalarınıza takıntılı olup olmadığınızın farkına varın. Bu takıntıyı ve bağlanmayı kendinize çevirin. Başkasına takıntılı veya bağlıysan o kişiyle arana biraz mesafe koy ve kendine odaklan.
İnsanları kaybedip etmediğin kendine olan varsayımlarından ve öz saygından önemli olmadığını kendine hatırlat.
0 notes
itzalreadymine · 1 year ago
Text
İstediğin kişi olmak
İstediğin kişiye dönüşmek ne istediğinize göre çok fazla değişir. Ama eğer isteğiniz yukarıya doğru giden bir grafikse (ki bende size bu konuda yardımcı olabilirim) sorumluluk almanız gerek. Bir şeyleri değiştirmeniz gerek. Bu postta da bu konuya değineceğim.
İstediğin kişi olman için birkaç madde
İstediğin kişi olmak için öncelikle kim olmak istediğini anlaman veya bilmen gerek. Kim olmak istiyorsun, kim olmalısın? Bunu birazda şey gibi düşünebilirsin: sen bir senaristsin ve karakter oluşturuyorsun. Bu karakterin; çevresi, kendisi, uğraştığı şeyler, hobileri, neleri yapmıyacağı… bilmen lazım. Aklına gelen her ayrıntıyı planla.
Bunları düşünmen biraz süre alabilir, kendine biraz süre tanı. Belki 1 hafta belki 1 ay ya da daha uzun, farketmez.
Şimdiyse en kolay kısmında: manifestlemek. Varsaymam yeterli olucaktır ama sevdiğin bir method varsa da tabiki kullanabilirsin. Manifestlerken gerçekliğinden ayrı olmadığını bilmen önemli detaylardandır.
Bence istediğin kişi olurken kullanabileceğin en güzel methodlardan biri; vision board, imajinasyon(görselleştirme).
Tavsiyeler
Eğer kafanızda sınırlayıcı inançlar varsa bunlara göre kurallar koyun. Örneğin, overthink - gereğinden fazla kafaya takmak- yapıyorsanız her düşündüğünüzde gerçekleştiğini varsaymak gibi.
Kendinize rutinler oluşturun. Kendinize belirli görevler verdikçe ve bunları yaptıkça kendinize güveniniz artacak çünkü kendinize verdiğiniz sözleri tutmanız kendinizi doğrulamanızı sağlıyacak. Ayrıyeten düzenli olmak enerjinizide karmaşık bir enerjiden daha düzgün bir enerjiye dönüştürür.
3 notes · View notes
itzalreadymine · 1 year ago
Text
Mükemmel self concept
Mükemmel self conceptin ne olduğunu anlamamız için öncelikle self conceptin ne olduğunu bilmeliyiz. Self concept hakkında detaylı konuştuğum bir postum var, ama özetlersem benlik kavramıdır. Yasaya göre bakarsak self concept her şeydir. Çünkü varsayımlarımız her şeydir. Şimdi nasıl “mükemmel self concept”e sahip olabiliriz ona bakalım.
Self concepti mükemmelleştirme rehberi
İlk önce mükemmel bir self concepte sahip olmamamızı engelleyen şeyleri bulmaya çalışalım. Bunu bir günde yapmak zorunda değilsiniz bu biraz zaman alabilir, üzgün olduğunuz durumlara bakın, kötü hissettiğiniz durumlara bakın. Yani bu adımda kısıtlayıcı düşüncelerimizi bulucaz. Mesela örnek vermek gerekirse, kötü hissettiğinizde aklınızdaki düşüncelere bakın. Hakettiğini, iğrenç olduğunu, her zaman çile çekeceğini varsayıyor olabilirsin. Bunları düşün.
İlk adımdan sonrası gerçekten en kolayı çünkü şimdi sıra mindsetimizi(düşünce yapısı olarak çevirebiliriz) değiştirmekte. Mindsetimizi değiştirirken istediğiniz her türlü methodu kullanabilir veya sadece varsayabilirsiniz. Mesela sorunlarınız üzerinden olumlamalar yapabilir hatta plasebo etkisini olumlamalarınızda kullanabilirsiniz(plasebo hakkında bir postum var bilmeyenler için.) Ya da journaling yapabilirsiniz. Varsayımlarınızdan oluşan bir anıyı yazabilirsiniz. Ya da bunları uygulamak yerine sadece varsayabilirsiniz. Ya da sadece subliminal dinleyebilirsiniz.
(Sadece varsayarakta self conceptinizi geliştirebilirsiniz. Bu yöntemler bunu becereceğine tam güveni olmayan kişiler için.)
8 notes · View notes
itzalreadymine · 1 year ago
Text
Vision board
Vision board yani Türkçeye tam çeviri şeklinde vizyon tahtası; arzularımızı ve manifestlemek istediğimiz şeyleri görselleştirerek manifestlemektir. Bunun yapılmak için bir sürü yolu var aslında.
Sık yapılma şekilleri
Pinterest panosu
Dijital ortamda birleştirmek
Çıktılarını çıkarıp kartona yapıştırmak
Çıktılarını çıkarıp panoya asmak
Vision boardın asıl olayı
İnsanlar Vision boardda önemli olanın o şeyin birebir fotoğrafı olması gerektiğini sanıyor. Aslında bu saçmalık çünkü böyle olsaydı manevi şeyleri Vision boarda zaten ekleyemezdik. Vision boardda önemli olan koyduğunuz görselin size o şeyi hatırlatmasıdır. Mesela deniz size tatili hatırlatıyordur ve tatil manifestlemek istiyorsanız onu koyarsınız. Bunun gibi bir çok örnek var. Şöyle bir şeyde varki eğer dijital ortamda yapmıyorsanız size manifestleyeceğiniz şeyi hatırlatan, anımsatan ve sahip olduğunuzu hissettiren objelerde koyabilirsiniz.
Vision board oluşturma rehberi
Öncelikle kafa karıştırıcı olmaması için bir liste yapın. Büyün isteklerinizi sıralayın.
Sonrasında isteklerinizle uyumlu olarak fotoğraflar seçin veya objeler bulun.
Sonrasında yapmak için bir yöntem bulun ve uygulayın.
8 notes · View notes
itzalreadymine · 1 year ago
Text
Toxic pozitiftlik
Tanımlamamız gerekirse, kişinin her zamanda ve her durumda negatif duygulara yer vermemeye çalışması, vermemesi ve sadece pozitif olmaya kendini itmesidir. Bu durumun tehlikeli olmasının asıl sebebi ise duyguları bastırmasıdır. Şimdi gelirsek varsayım yasasıyla veya farklı tabirlerle manifestingle ya da tezahürle alakasına.
Gerekli mi?
Hayır. Çünkü böyle düşünmek veya inanmak zorunda değiliz. Varsayım yasasına göre zaten inanmak zorunda değiliz. Özellikle insanlar varsayım yasasını öğrenmeden önce çekim yasasını öğreniyorlar ve pozitif düşünmeleri gerektiğini sanıyorlar, sonrasında varsayım yasasını öğrendiklerinde bu düşünce hala akılarında kalıyor ve hala buna inanıyorlar. Sonrasında da kendi düşünce ve duygularını bastırıyorlar. Yasanın mantığı sadece varsaymak,başka bir şey değil.O yüzden kendimizi kasmaya ve duygularımızı bastırmaya gerek yok. Bastırdıkça içimizde birikir ve kaygılı oluruz. Ağlamak istiyorsanız ağlayın ve gülmek istiyorsanız gülün sizi durduran bir şey yok ve olmamalı. Kötü hissetmeniz istediğiniz şeye sahip olmanızı neden engellesin? Mesela bir kulaklığınız var, ve bu kulaklığa sahipken üzülmeniz sahip olmanızı değiştirir mi? Kesinlikle hayır.
1 note · View note
itzalreadymine · 1 year ago
Text
Kendi kurallarını oluştur
Herkes sağda solda kurallar uyduruyor ve bizde bunlara inanıp gerçekleştiremediğimizde kendimizi suçlu hissediyoruz. Baktığımızda kural oluşturmakta oluru olan bir şey çünkü bunu varsaymış oluyoruz. En basitinden örnek verirsek “inanman gerekiyor.” Manifestingle tanışan insanlar genellikle ilk başta bunu öğreniyorlar ve bunu varsayıyorlar. Sonuç olaraksa gerçekten öyle işliyor. Yani aslında işleyiş bizim elimizde. Durum böyleyken bunu neden lehimize kullanmayalım ki?
Kendi kurallarını oluşturma rehberi
Öncelikle sadece varsayıp elde etmeni engelleyen şeyin ne olduğunu bul. Örnek vermek gerekirse: overthink (çok fazla düşünmek.), takıntı yapmak, sonda yaşayamamak, sınırlayıcı inançlar vs….
Bundan sonra isterseniz dijital not uygulaması, defter bulun. Ya da bunlarla hiç uğraşmayın. Zaten zihnimizde kaydedebiliriz.
Şimdi sorunlarımıza yönelik kurallar bulmaya geldik. Burda özellikle plasebo etkisini kullanıcaz. Şimdi size örnek olması için kafamdan rastgele kurallar üreticem:
Sınırlayıcı inançlar bulut gibiler, bana hiçbir etkileri yok.
Her overthink yaptığımda overthinki azaltıyorum.
Her takıntı yaptığımda manifestlemek daha da kolaylaşır.
(Bunları özellikle bir yerde yazılı tutmak bence daha iyi çünkü her yapamadığımı hissettiğimde bakabilirim.)
2 notes · View notes
itzalreadymine · 1 year ago
Text
Sonda yaşamak
Sonda yaşamak; tezahür ettirirken sahip olduğumuz mindsetinde olmak, sahip olduğumuz bilincinde olmak veya sahip olduğumuz varsayımında olmak ve bunu yaparken 3d’de ne görürsek görelim varsayımımızı değiştirmemektir. Sonda yaşamak ne kadar “-mış gibi yapmak” olmasa da bazıları için bunu yapmak daha kolay olabiliyor.
Sonda yaşama rehberi
İlk önce neyi manifestlemek istediğimiz şeyi seçmeliyiz. (Kafanızda tam olarak bir şey yoksa istediğim … gibi kalıplar kulllanabilirsiniz.)
Karar verdikten sonra isterseniz burda metod seçebilirsiniz, ama bence çokta gerek yok. Method seçtiyseniz methodu uygulayın, seçmediyseniz sadece varsayın.
Son olarak şimdi sadece sahip olduğunuz varsayımı aklınızda olsun ve unutmayın ki sahip olduğunuz bir şey hakkında sahip miyim diye düşünmezsiniz. O yüzden aynı bu şekilde kararlı olun.
2 notes · View notes
itzalreadymine · 1 year ago
Text
SATS
Sats (state akin to sleep) yani uykuya yakın durum; gece yatmak üzere olduğumuzda, sabah ilk kalktığımız anlarda, gece uyandığımızda ve hatta bazen gün içinde olduğumuz bir durumdur. SATS’ta bilinciniz yerindedir ama diğer duyularınız uykudadır. Ve SATS halinde mantığınız susar. Kafanızda arzunuza sahip olamayacağınıza dair sesler olmaz, sahip olduğunuzu varsaydığınızda diğer iç sesiniz bunu çürütmeye çalışmaz.
SATS’a nasıl girilir?
Öncelikle ne manifestlemek istediğinizi kesinleştirin.
Rahatlayın. Meditasyon yapın, rahatlatıcı şarkılar dinleyin ve derin nefesler alın. Ayrıca rahat ediceğiniz kıyafetler giymenizde rahatlamanızda yardımcı olucaktır. Uykulu gibi hissettiğinizde, hareket etmek istemediğinizde vs. SATS’a girdiğinizi anlayabilirsiniz. Ya da direkt sabah ilk uyandığınızda, daha yataktan kalkmamış halinizle kıyaslayabilirsiniz.
Şimdi ise tezahürümüzü veya tezahürlerimizi sahip olduğumuz bir anda görselleştirerek, olumlama yaparak vs. Manifestleyebiliriz.
0 notes
itzalreadymine · 1 year ago
Text
Olumlamalar
Olumlamalar mindsetimizi yani zihin yapımızı, varsayımlarımızı değiştirmek, şekillendirmek için kurduğumuz cümlelerdir. Varsayımlarımız yaşadığımız hayatı şekillendirdiği için mindsetimizi yani düşünce yapımızı değiştirmemiz varsayımlarımızıda değiştirir.
Günde kaç kez söylemeliyiz?
İstediğiniz kadar. Ne kadar isterseniz yapabilirsiniz, zaten bir süre sonra düşünce yapınız değişecek. Ama şöyle ki takıntı yapmaya gerek yok. Zaten bir kere söylemeniz bile sahip olmanız için yeter de artar.
Duygular ve inanç
Duygular: Olumlama yaparken duyguların bir önemi yoktur. Kötü hissedebilir veya tam tersine çok iyi hissedebilirsiniz. Bu hiçbir şeyi değiştirmiyor arzunuza sahip olmanızı engelleyen hiçbir şey yok.
İnanç: olumlama yaparken inancında bir önemi yoktur. Çünkü yasa varsayım üzerine çalışıyor inanç üzerine değil. Olumlama yaparken inanmanız veya inanmamanız hiçbir şey değiştirmez.
1 note · View note
itzalreadymine · 1 year ago
Text
Revizyon
Neville Goddard’ın keşfettiği bir teknik olan revizyon; geçmişte yaşadığımız olayları, yaptığımız şeyleri yani geçmişteki her şeyi değiştirmektir. Pişman olduğumuz bizi kötü hissettiren anları silebilir veya değiştirebiliriz. Mesela sevdiğimiz bir insanı kötü söz söyleyerek kırdığımızda bunu revize ederek dememiş olarak değiştirebiliriz. Ya da bir vazoyu kırdığımızı düşünürsek kırılmadığını revize edebiliriz. Yani geçmişte yaşanan aklınıza gelebilecek her şeyi değiştirebiliriz.
Revizyon rehberi
Öncelikle geçmişte değiştirmek istediğimiz şeyi seçin. İstediğiniz her şey olabilir. Geçmişte yaşanması yeter. Seçtikten sonra nasıl değiştirmek istediğinizi düşünün. Yani mesela zamanında bir ayakkabı aldım ve markası adidas şimdi değiştirmek istediğim markayı, modeli seçmem gerek.
Revize ediceğimiz şeyin değiştiğini imajine edebilir, olumlama yapabiliriz. Yani bir manifest methodu seçerek bunu varsaymalıyız. Ve işte bu kadar basit!
1 note · View note
itzalreadymine · 1 year ago
Text
17 saniye kuralı
Abraham-Hicks’in keşfettiği 17 saniye kuralı kısaca arzuladığımız ve hayatımıza çekmek istediğimiz şeyi 17 saniye (veya 17’nin katları) boyunca isteğimize bağlı imajine ederek, olumlamalar yaparak vs. Aklımızda tutmamızla hayatımıza çektiğimizdir.
17 saniye kuralı kısaca nasıl kullanılır?
İlk önce istediğimiz, arzuladığımız yani manifest etmek istediğimiz şeyi seçiyoruz(kesin bir ifade kullanmak zorunda değilsiniz. Örneğin: “kum saati vücuda sahibim” demem zorunda değilsiniz, “istediğim vücuda sahibim” gibi ucu açıkta olabilir.
Arzuladığımız şeye sahip olduğumuzu yukarda saydığım yöntemlerle 17 veya 17’nin katı olucak kadar aklımızda canlandırıyoruz, tutuyoruz.
Son olaraksa tamamen salmak. Yani artık isteme halinden çıkıp sahip olma durumuna geçmek. Sahip olduğun bir şey hakkında sahip miyim diye düşünmemekte denilebilir.
1 note · View note
itzalreadymine · 1 year ago
Text
3d’yi görmezden gelmek
4d ve 3d’yi kısaca tanımlamak gerekirse: 4d; bizim iç dünyamız, varsayımlarımız ve aynı anda 3dmizi oluşturan içsel dünyamız. 3d; fiziksel dünyamız, dışsal gerçekliğimizdir. 4d’nin yansımasıdır. Yani manifestimiz gerçekleşmedi dediğimizde aslında 3d de görmememizdir. 4d de yaşadıklarımız yalanmış gibi sadece 3d’ye odaklanmak ve sanki 4d de bir şeyi varsaymamız 3d de ona rastlamadığımızda, görmediğimizde veya gerçekleşmediğinde bunun gerçek olmadığını ve yalan olduğu anlamına gelmez. Bilgisayar manifestlemek istiyorsak ve bunu 4d de varsayıyorsak süreç zaten bitmiştir bile. Zaten artık buna sahipsin. Bunu 3d de görmemiş olman sahip olmanı değiştirmez. Yaptığımız hatalardan biride bu aslında. Bilgisayar manifestliceğimize karar veriyoruz ve buna sahip olduğumuzu varsayıyoruz ve 4d de bu çoktan hazır bile. Ama sonrasında sanki buna sahip değilmişçesine kendimizi isteme haline sokuyoruz ve bir yerden sonra artık varsayımımız sadece bunu istediğimiz yönüne dönüşüyor. Sonrasında ise neden hala sahip olmadığımızı sorguluyoruz. Yani zaten sahipken biranda sanki sahip değilmişiz gibi bir mindsete geçiyoruz ve aslında sahip olduğumuz şeyi kendi ellerimizle yok ediyoruz. Aslında süreci kendimiz uzatıyoruz ve sonrasında rahatlamamız gerektiğini kendimize hatırlatıp sürecin bu kadar uzun olmaması gerektiğini ve döngüye girdiğimizi farkediyoruz. Aslında eforsuzca tek yapmamız gereken istediğimiz şeye, duruma vs. Sahip olduğumuzu varsaymak ve işte yaratım tamamlandı.
3d’yi görmezden gelme rehberi
Öncelikle ne istediğinizi seçin. Eğer ne istediğinizden emin değilseniz belirleyin.
İstediğiniz şeye sahip olduğunuzu varsayın. İsterseniz ve yardımcı olacağını düşünüyorsanız o şeye sahip olan biri nasıl davranırsa öyle davranın. Ama bence gerek bile yok.
Sonrası ise çok basit. Aklınıza sahip olmadığınıza dair fikirler geldiğinde 4d de zaten sahip olduğunuzu hatırlatın. Zamanla “zaten sahibim” mindsetine sahip olacaksınız.
2 notes · View notes
itzalreadymine · 1 year ago
Text
Void state
Void state bizim saf bilinç halimizdir. Void statedeykden herhangi bir kısıtlayıcı inançlar veya varsayımlar olmadığı için bir şeyi anında manifestleriz. Boşluktayken kişilik kalıplarımızdan arınır sadece saf bilinç oluruz.
Void state’e nasıl girilir?
Dikkatinizi toplamak için öncelikle bir kaç kez diyafram nefesi alın. Dört saniye nefes alın, yedi saniye nefesinizi tutun ve sekiz saniye veya daha fazla verin. (Diyafram nefesi alıp almadığınızı anlamak için nefes alırken karnınız mı yoksa göğüsümüz mü daha çok kalkıyor bakın. Eğer karnınızsa diyafram nefesi alıyorsunuz ama eğer göğsünüzse bir kaç kez deneyerek diyafram nefesi alabilirsiniz.) Dikkatinizi topladıktan sonra olumlamalar yapmaya başlayın ya da geri sayım yapabilirsiniz. Sonrasında kendinizi void statede bulacaksınız. Ya da bunları yapmak yerine youtubetan void state meditasyonları ile girebilirsiniz. Void state gireceğiniz zamandan biraz önce meditasyon yapıp öyle de girebilirsiniz veya uyuyup sonrasında uyanarak daha tam ayılmadan olumlamalar yapabilirsiniz.
Gözünüzde büyütmeyin
Boşluk halini gözümüzde büyütmeyin. Boşluk hakkında zaten bilginiz varsa daha da bu konuda şeyler okumayın, pratiğe geçin. Zaten yapmanız gerekeni biliyorsunuz daha fazla okuyup, şöyle zormuş böyle zormuş demek, giremem demek size bir şey katmaz. Rahat olun ve sadece yapabileceğinizi varsayın. Zaten bu güce sahipsiniz.
1 note · View note
itzalreadymine · 1 year ago
Text
EİYPO
Eiypo insanların bizim hakkındaki düşüncelerini, hareketlerini, tavırlarını vs. Bizim varsayımlarımızın şekillendirdiğidir. O kişiler hakkındaki varsayımlarımız ayna gibi bize geri yansırlar. Bu konunun self concepte dokunan kısmı ise kendimiz hakkındaki varsayımlarımızda o insanlara yansır. Kendimiz hakkındaki düşüncemiz başkalarının bizim hakkında ne düşündüğünü şekillendirir. Mesela, kendimiz hakkında sevilmeyi hakketmeyen biri olduğumuzu düşünmemiz insanların gözündede sevilmeyi hakketmeyen biri oluruz.
Self conceptin önemi
Bu konuda self concept gerçekten en etkili yöntemlerden birisi. Self concepti kötü olan bir insanla iyi olan bir insanın çevresi, hayatı, kişiliği, insanların o kişiye karşı düşünceleri, tavırları aynı olamaz ve bunu bilen birinin kaybedecek hiçbir şeyi yok. Aynı sizi kötü hissettiren, üzen, değerinizi bilmeyen insanlarla hala vakit geçirmek çok büyük bir zaman kaybı.
Mecburluk hissi
Size kötü davranan, sizi aşağılayan, size hakkettiğiniz değeri vermeyen insanları kabullenmeyin. Ya onları varsayımlarınızla değiştirin, ya da hiç uğraşmayın ve hayatınızdan çıkarın. Neden o tür kişileri çekmek zorunda kalasınız? Mecbur değilsiniz, bunu bilin.
2 notes · View notes
itzalreadymine · 1 year ago
Text
Plasebo etkisi
Plasebo etkisi wikipediadaki tanımına göre “farmakolojik olarak etkisiz bir ilacın telkine dayalı bir etki ortaya çıkarma halidir.” Yani kısaca bir şeyin herhangi medikal bir iyileştirme sağlamamasına rağmen psikolojik olarak etki etmesidir.
Manifestte plasebo etkisini kullanmak
Mesela örnekle gidersek her su içtiğimde tırnaklarımın uzun, bakımlı ve sağlam olduğunu varsaymak plasebo etlisini manifestte kullanmak olur.
1 note · View note
itzalreadymine · 1 year ago
Text
Self concept
Self concept benlik algısıdır. Benlik algısı yanı Self concept; kendimiz hakkında ne düşündüğümüz, ne varsaydığımızdır. Self concept sadece kendimiz hakkındaki varsayımları kapsamaz, başkalarının bizim halkında düşündüklerinide kapsar, çünkü kendimiz hakkında ne düşündüğümüz başkalarının bizim hakkında ne düşündüğünü değiştirir, etkiler. Tabi ki sadece iyi yönden değil kötü yöndende etkileyebilir. Kendimiz hakkında kötü şeyler varsayıyor olabiliriz. Self concept sadece kendiniz hakkınızdaki varsayımlarda değildir, yaşadığınız yaşama bakış açınızdır aynı zamanda. Ve bu yüzden yaşamınızıda kötü etkileyebilir.
Bunların hepsini anlatmamın sebebi şu ki self concept manifestlerimizide etkiler. Nasıl mı? Mesela kendimizde düşünürsek, beyaz dişler için manifest yapıyoruz ama kendimizde bunu yapacak gücün olmadığı varsayımıma sahibiz, bu manifest etmemizi engeller. Bu tür düşüncelere kısıtlayıcı düşünceler denilebilir.
Kısıtlayıcı düşünceler
Kısıtlayıcı düşünceler; gücümüzü inkâr etmemiz, bir şeyleri yapamayacağımızı varsaymamız vb düşüncelerdir. Kısıtlayıcı düşünceler kendimiz hakkında, çevremiz hakkında veya hayatımız hakkında olabilir.
Self concept nasıl geliştirilir?
OLUMLAMALAR
Çok fazla abartmadan aklınıza geldikçe olumlamalar yapabilirsiniz
SUBLİMİNALLER
SADECE VARSAYMAK
Ya da hiç uğraşmadan sadece varsayarakta geliştirilebilir
0 notes