Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
WhatsApp’ın son beta sürümü planlanmış grup araması özelliğini sunuyor
Meta’nın sahibi olduğu popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sık güncellemeler ve heyecan verici yeni özelliklerle oyununu hızlandırıyor. Dikkat çeken bir gelişme de uygulamanın iOS ve Android platformlarında daha tutarlı bir kullanıcı deneyimine doğru ilerlemesi. En son güncelleme olan 2.23.17.7 sürümü, Google Play Beta Programı aracılığıyla beta test kullanıcılarına sunuluyor. Bu güncellemede göze çarpan özellik, grup sohbetlerinde aramaları planlama becerisidir. Bu yeni eklenti, grup aramalarını planlama ve koordine etme sürecini kolaylaştırarak uygun bir zaman bulmak için kapsamlı mesaj alışverişi ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Planlanmış grup araması özelliği sayesinde kullanıcılar grupları içinde bir arama başlatabilir ve arama konusunu, tarihini ve arama türünü (görüntülü veya sesli) belirleyebilirler. Grup sohbetinde otomatik olarak bir etkinlik oluşturulur ve katılımcılar planlanan arama saatinden 15 dakika önce bilgilendirilir. Bu, herkesin hazırlıklı ve müsait olmasını sağlayarak cevapsız veya gecikmeli arama olasılığını azaltır. Planlanmış grup araması özelliğine şu anda Google Play Store üzerinden en son WhatsApp beta güncellemesini yükleyen sınırlı sayıda beta test kullanıcısı erişebiliyor. Şirket bu özelliği yakın gelecekte kademeli olarak daha geniş bir kitleye sunmayı planlıyor. Sadece arama düğmesine dokunarak grup içinde bir arama planlanabilir.
Açılır menüde, normal çağrı grubu seçeneğine ek olarak bir çağrı planla seçeneği de görülecektir. Kullanıcı ‘Arama Planla’ seçeneğine dokunduğunda, aramanın konusunu, saatini ve tarihini ayarlayabilir. Kullanıcılar ayrıca grup üyeleriyle görüntülü veya sesli arama planlamak isteyip istemediklerini de seçebiliyor. Planlanmış bir grup araması, tartışmaların koordinasyonunu geliştirebilir. Kullanıcılar, uygun bir zaman üzerinde anlaşmak için ileri geri çok sayıda mesaj göndermek yerine, herkes için uygun olan belirli bir zamanı seçebilecekler. WhatsApp bu hafta başında kullanıcıların görüntülü görüşmeler sırasında ekranlarını paylaşabileceklerini duyurmuştu. Bu güncelleme ile WhatsApp kullanıcısı, görüntülü görüşme sırasında telefonunun ekranını paylaşabilecek ve ev sahibinin ekrandaki içeriği başkalarıyla paylaşmasına olanak tanıyacak. Ekran paylaşma özelliği kademeli olarak Android, iOS ve Windows masaüstünde kullanıma sunuluyor. Yeni özelliği kullanmak için bir kullanıcının WhatsApp’ın en son sürümlerini yüklemiş olması gerekiyor. Bir video görüşmesi sırasında, ekranın altında yeni bir paylaşım simgesi var. Bu simgeye dokunulduğunda, kullanıcıdan ekranı paylaşmak için izin vermesi istenecek ve son olarak ekran diğer tarafa aktarılacak. Görüntülü aramalarda ekran paylaşımı, birçok önemli fayda sunan değerli ve güçlü bir özelliktir. Katılımcıların bilgisayar ekranlarını gerçek zamanlı olarak başkalarıyla paylaşmalarına olanak tanıyarak iletişimi ve işbirliğini geliştirir. Ayrıca, WhatsApp portre modunun yanı sıra video görüşmeleri için bir de yatay mod ekledi.
0 notes
Text
Yapay zeka destekli kanser taraması radyologların iş yükünü yarı yarıya azaltabilir
Lancet Oncology dergisinde yeni yayınlanan bir çalışma, mamografi kanser taramasında yapay zeka kullanımının, yanlış pozitif sonuçları artırma riski olmadan radyologların iş yükünü güvenli bir şekilde neredeyse yarıya indirebileceğini ortaya koydu. Çalışma, yapay zekanın tavsiyelerinin, birlikte çalışan iki radyoloğun tavsiyeleriyle aynı düzeyde olduğunu ortaya koymuştur. Çalışmada, “Yapay zeka destekli mamografi taraması, standart çift okumaya kıyasla benzer bir kanser tespit oranıyla sonuçlandı ve önemli ölçüde daha düşük bir ekran okuma iş yükü ile mamografi taramasında yapay zeka kullanımının güvenli olduğunu gösterdi” denildi. Çalışma, İsveç’teki Lund Üniversitesi’nden bir araştırma ekibi tarafından gerçekleştirildi ve buna göre, 2021-2022 yıllarında bir yıldan biraz fazla bir süre boyunca 80.033 İsveçli kadın (ortalama yaş 54) takip edildi. Yapay zeka destekli meme kanseri taramalarına rastgele atanan 39.996 hastanın yüzde 28’inde ya da 244 testte kanser tespit edildi. Geleneksel kanser taramaları yapılan diğer 40.024 hastanın ise sadece yüzde 25’inde ya da 203 testte kanser tespit edilmiştir. Yapay zeka tarafından tespit edilen ekstra 41 kanserden 19’unun invaziv olduğu ortaya çıktı. Hem yapay zeka destekli hem de geleneksel taramalarda yanlış pozitiflik oranı yüzde 1,5’tir.
En etkileyici olanı, yapay zeka tarafındaki radyologların meslektaşlarına kıyasla 36.886 daha az tarama okumasına bakmak zorunda kalmasıydı; bu da iş yüklerinde yüzde 44’lük bir azalma anlamına geliyordu. Araştırmanın başyazarı Dr. Kristina Lång, “Bu umut verici geçici güvenlik sonuçları, birçok ülkedeki belirgin radyolog eksikliğini gidermek için yeni denemeleri ve programa dayalı değerlendirmeleri bilgilendirmek için kullanılmalıdır, ancak yapay zekanın mamografi taramasında uygulanmaya hazır olduğunu doğrulamak için tek başına yeterli değildir” dedi. “Hastaların sonuçları üzerindeki etkilerini, özellikle de radyologların uzmanlığını yapay zeka ile birleştirmenin geleneksel taramada genellikle gözden kaçan aralık kanserlerini tespit etmeye yardımcı olup olamayacağını ve teknolojinin maliyet etkinliğini hâlâ anlamamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Kanser tespiti, bilgisayarla görme araştırmacıları ve yapay zeka şirketleri için yıllardır arzulanan bir hedef olmuştur. Yani, kim kanserli büyümeleri en erken aşamalarında hatasız bir şekilde tespit eden bir trikorder üreten şirket olmak istemez ki? IBM, Google, MIT ve NVIDIA gibi şirketlerin son yıllarda benzer kanser tarama araştırmalarına yatırım yapmasıyla birlikte, bu taramalar için tasarlanan yapay görme sistemleri son yıllarda istikrarlı bir şekilde gelişti ve belirli durumlarda insan klinisyenler kadar güvenilir olduğunu gösterdi.
1 note
·
View note