Türk İnşaat Firmaları, Emlak, Gayrimenkul, Yurtdışı Projeler, Yurtdışı Eleman ve İşçi Alımları, Yurtdışı İş İlanları, Yurtdışı İş İmkanları
Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Yurtdışında Şube İnşaatları Devam Ediyor
Türkiye’nin dört bir köşesinde toplam 306 şubemiz ile tüketicilerimizle buluşuyoruz. Yurtdışında 75 şube sayımız mevcut. 303 şube, franchising yöntemiyle işletiliyor. Türkiye’nin 52 ilinde bulunuyoruz. MADO Cafe olarak bulunmayı hedeflediğimiz iller; Antalya, Bursa, İzmir, Uşak, Hatay. MADO Dondurma’da hedefimiz ise Antalya, İzmir, İstanbul, Ege/Akdeniz sahil bandı.
Türk markası olarak yurtdışında ciddi talep görüyoruz. Ayrıca yeni yılla birlikte Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan şubelerimizin de açılışını yapacağız. Bunun yanı sıra 33 ülkeye ihracat yapıyoruz. Franchise vereceğimiz kişilerde aradığımız özellikler; öncelikle girişimci bir ruha sahip olması ve başarma tutkusunu ön planda tutuyoruz.
Tabii bunun yanında finansal yönetim tecrübesi de çok önemli. Tercihen başarılı bir iş tecrübesine, tüm zamanını ve gücünü MADO Cafe yönetimi için harcama isteği ve imkânına, ayrıca MADO markasının gerektirdiği finansal olanaklara sahip olması, aradığımız diğer özellikler arasında bulunuyor.
Mado Yurtdışında Büyüme Devam Ediyor
Fatura üzerinden yüzde 3 reklam bedeli alıyoruz, ancak royalty bedeli almıyoruz. İsim haklarında MADO Cafe için 100 bin dolar+KDV, Mado Dondurma 40 bin dolar+KDV. Yılın sonuna kadar MADO Cafe ve MADO Dondurma markaları olarak Türkiye’de toplam 25 yeni şube açmayı hedefliyoruz. Yurtdışında ise aktif olarak çalışan toplam 75 şubemiz ve sekiz MADO dondurma triportörümüz var.
Projesi devam eden ve yakında şube açacağımız yeni ülkeler ise Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan ve Bosna-Hersek. Sadece yeni ülkelerde değil hâlihazırda var olduğumuz ülkelerde de süren yeni projelerimiz mevcut. Yurtdışında inşaatı devam eden toplam 22 şubemiz bulunuyor.
2 notes
·
View notes
Text
Ruslar Türkiye’ye Akın Edebilir
Ruslar son yıllarda Türkiye’den en fazla gayrimenkul alım yapan yabancılar arasında İran ve Iraklıların ardında üçüncü sırada. 2021 yılında Türkiye’den 5 bin 379 konut alan Ruslar, sıralamada 3’üncü olurken, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusların bu yıl Türkiye’den daha fazla ev alması bekleniyor. Özellikle orta ve üst gelir grubunun B planıyla ev alacağı düşünülürken, böylece listede ilk sırada yer alan İranlıları geçerek uzun sürede ilk sıraya yerleşmesi öngörülüyor. Orta ve üst gelir grubu Rusların gelişiyle daha önce ortalama 150 bin dolarlık yazlık gayrimenkullerin yerini 300 ila 350 bin dolarlık gayrimenkullerin satışlarının artacağı tahmin ediliyor.
Ruslara Yapılan Satışlar Artıyor
Savaş başlamadan önce Rusya’ya gittiklerini, o esnada bir talep olacağının kendini belli ettiğini kaydeden Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Yönetim Kurulu Üyesi ve Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, “Bu savaş Rusların iştahını hızlandıracak gibi görünüyor. Türkiye’de en fazla alım yapanlar sırasında 3’üncü ve genellikle 100-150 bin dolarlık yazlık gayrimenkul alımı yapıyorlar. Ancak şimdi Rusya’nın en büyük acentesiyle görüştük. Şimdi daha da talep artıyor. Orta ve üst gelir grubundaki Ruslar, ağırlıklı olarak yavaş yavaş İstanbul’a geliyorlar ve gelmeye devam edecekler. İlk sırada böylece ortalama alımları da 300-350 bin dolarlar seviyesine çıkacak. 500 bin ve 1 milyon dolarlık gayrimenkuller de alacaklar” dedi.
Artık sadece Antalya değil, İstanbul ve Bodrum’da da alımlarının artacağını söyleyen Ergüven, “Ancak bunu yavaşlatan iki neden var. Birincisi uçuşlardan kaynaklanan bir durum var. İkincisi de para transferinden kaynaklanan sıkıntılar var. Onu da Mir kart ve birkaç farklı kanalla aşmaya çalışıyorlar. İranlılar da bir soruna rağmen alım yapıyor. Bunu da aşacağımızı düşünüyoruz. Dolayısıyla bu yıl Ruslara yapılan satışların iki kat artarak ilk sıraya gelmesi ve birkaç yıl boyunca daha devam etmesi bekleniyor. Çünkü 1 ila 3 milyon aileden bahsediliyor. Bu kişiler yavaş yavaş alıma geçecek” diye konuştu.
Rusların B Planı Türkiye
Dünyada oluşan tepki nedeniyle, Avrupa, Amerika ve Kanada’ya gidecek olanlar için şu anda güvenilir ülkenin Türkiye olduğunu belirten Ergüven, “Zaten Türkiye ile Rusya arasında turizm ve ticaretten dolayı bir yakınlaşma var. Rusya’ya karşı oluşabilecek baskılardan dolayı Türkiye’ye tam olarak yerleşmeseler de bir B planı olarak ev almayı planlıyorlar” dedi. Öte yandan Türkiye’nin bu konuda en büyük rakibinin Dubai olduğunu dile getiren Ergüven, Türkiye’nin bu fırsatı değerlendirmesi için yabancıya satışta mutlaka sertifika şartlarını sıkılaştırması gerektiğini söyledi.
2 notes
·
View notes
Text
2021’de 786 Milyar TL’lik Konut Satıldı
Türkiye genelinde 2021 yılında 1 milyon 491 bin 856 adet konut satılırken, emlak bilgi bankası Tapusor.com’un verilerine göre söz konusu konutların değeri 786 milyar TL oldu. Türkiye Geneli Satılık Konut Ticaret Hacmi (2021) adını verdikleri çalışmayı Tapusor’un teknopark ortamında geliştirdiği ve emlak sektörünün en kapsamlı veri havuzu üzerinden yaptığı Ar-Ge çalışmalarını tamamladıklarını belirten Tapusor.com Genel Müdürü Şevki Çatladı, çalışmayı mimar, mühendis, şehir plancısı gayrimenkul geliştiricisi, tasarım ve iletişim uzmanlarıyla birlikte multidisipliner çalışma ortamında hazırladıklarını söyledi.
Araştırma raporundan elde edilen bulguları paylaşan Şevki Çatladı, “Veri havuzumuz üzerinden yaptığımız araştırmalar neticesinde Türkiye’de 2021 yılında konut satışlarından elde edilen ticaret hacmini 786 milyar 281 milyon 198 bin 036 TL olarak hesapladık. Türkiye genelinde 81 ili incelediğimizde en yüksek ticaret hacminin 229 milyar 30 milyon TL ile İstanbul olarak tespit ettik. İstanbul’u 63 milyar TL ile Ankara, 52 milyar TL ile İzmir ve 42 milyar TL ile Antalya takip ediyor.” dedi.
En Düşük Satışlar Ardahan’da
Çalışmaya göre 2021 yılında konut ticaret hacmi en düşük olan il 80 milyon TL ile Ardahan olurken, Ardahan’ı sırasıyla 144 milyon TL ile Şırnak, 294 milyon TL ile Bayburt ve 440 milyon TL’lik ticari hacimle Gümüşhane izledi.
Kadıköy İstanbul’da Zirvede
Çalışmada en yüksek satış yapılan 10 bölgeye de yer verildi. Buna göre İstanbul'dan 6 ilçe listede yer buldu. Çalışmaya göre 2021 yılında Türkiye’de en yüksek satış 33 milyar TL ile İstanbul Kadıköy’de yaşanırken, Kadıköy’ü 19 milyar 931 milyarlık satışla Bodrum izledi.
İstanbul’da en fazla konut satışının yapıldığı ilçe olan Esenyurt ise 19 milyar 732 TL’lik satışla listede üçüncü oldu. Esenyurt’u 18 milyarlık satış değeriyle Ankara’nın Çankaya ilçesi izledi. Bakırköy 16 milyarlık satışla listede 5’inci olurken, Başakşehir 15 milyarlık satışla 6’ncı, Beşiktaş 14 milyar lirayla 7’nci, Sarıyer 13,6 milyarlık satışla 8’inci, Alanya 12,8 milyarlık satışla 9’uncu, Kuşadası 12,7 milyarla 10’uncu sırada yer aldı
0 notes
Text
Yapı Merkezi İnşaat Slovenya’da İnşaat Projesi Yapacak
Türk inşaat firması Yapı Merkezi’nin de içinde bulunduğu Kolektor CPG-Yapı Merkezi-Özaltın Konsorsiyumu, Slovenya’nın son yıllardaki en büyük inşaat projesi olan Divaca-Koper Demiryolu Projesi’nin 1. kısmının ihalesini de kazandı. Aynı projenin 2. kısmının ihalesi daha önce sonuçlandırılmış ve yine aynı konsorsiyum tarafından kazanılmıştı.
Kontrat bedeli 403 milyon 613 bin Euro olan Divaca-Koper Demiryolu’nun KISIM 1 projesi kapsamında toplam 25 bin 463 metre uzunluğunda tüneller, Patlatmalı Yeni Avusturya Metodu ile açılacak. Böylece Yapı Merkezi’nin de içinde bulunduğu ortaklığın kazandığı projenin toplam bedeli 628 milyon 363 bin Euro’ya ulaştı.
Slovenya’da Proje 3.5 Yıl Sürecek
İmza törenindeki konuşmasında, Slovenya’nın Avrupa ticareti için önemli bir geçiş yolu olduğunu ve Koper Limanı’nın Orta ve Güney Avrupa ba��lantısını güçlendirmek üzere bu projenin yapıldığını aktaran Yapı Merkezi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“On yıldan fazla bir süredir izlediğimiz bu projede başarıya ulaşmak büyük bir mutluluk oldu. İsveç’te devam eden projemizden sonra Avrupa’da gerçekleştireceğimiz ikinci proje olması nedeniyle bizim için ayrı bir önem taşıyan Divaca-Koper Demiryolu’nun KISIM 2 ihalesini de Mart ayında kazanmıştık. Fahri Konsolosu olduğum Slovenya’nın ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak bu ulusal projelerinde yer almak benim için hem mutluluk ve hem de gurur kaynağı. Bize olan güvene layık olarak, Sloven ve Türk ortaklarımız ile özverili bir ekip çalışması ile görevimizi başarıyla gerçekleştireceğiz. KISIM 1 çalışmalarımıza 6 hafta içinde başlamayı, 40 ay içerisinde de tamamlamayı planlıyoruz.”
37 bin 965 Metrelik Tünel Yapılacak
Yapı Merkezi Holding CEO’su Aslan Uzun da, ise törendeki konuşmasında, “Kontrat bedeli 403 milyon 613 bin 361 Euro olan Divaca-Koper Demiryolu’nun KISIM 1 projesi kapsamında toplam 25 bin 463 metre Patlatmalı Yeni Avusturya Metodu ile tünel açacağız. Ana hat ve servis tünelleri kesitleri 69 m2 büyüklüğünde olacak. KISIM 2’deki tünellerle beraber toplamda 37 bin 965 metre tüneli Avrupa’nın bu güzel ülkesinde açacağız. Tünel mühendisliği alanında yüksek zorluk derecesinde değerlendirilen Alp Dağları’na özgü kireçtaşı bazlı karstik kaya oluşumları içinde tüneller açılırken, aynı zamanda, Slovenya’nın dünyaca ünlü ormanları içinde gerçekleştirilecek olan çalışmalarda çevreyi korumaya son derece özen gösterecek şekilde tüm planlamalar yapıldı.” dedi.
11 notes
·
View notes
Text
İnşaat Malzemesinde İhracat Rekoru Kırıldı
Türkiye 2020 yılı genelinde ihracat konusunda önemli gelişmeler yaşarken inşaat malzemeleri ihracatında da önemli bir büyüme ile rekor kırıldı.
Değer olarak geçen yılı yüzde 1,5 gerilemeye rağmen 21,16 milyar dolar ihracatla tamamlayan inşaat malzemeleri sanayisi, miktar olarak yüzde 16,2 artışla tüm zamanların en yüksek ihracatını gerçekleştirdi.
Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneğinden (Türkiye İMSAD) yapılan açıklamaya göre, Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi aralık ayı sonuçlarına göre, yılın son ayında sektör yine yüksek bir performans gösterdi.
Türkiye’nin inşaat malzemeleri ihracatını ve ihracat pazarlarını geçen yıl Kovid-19 salgınının etkileri şekillendirdi. Yılın ilk çeyreğinde yüksek bir ihracat performansı gerçekleşti. İkinci çeyrekte salgının etkileriyle ihracat sert bir şekilde daraldı. Üçüncü çeyrekte toparlanma eğilimine giren inşaat malzemeleri sanayisi ihracat performansı son çeyrekte ise önemli bir artış gösterdi. 2020 yılında inşaat malzemeleri ihracatı, değer olarak yüzde 1,5 düşerek 21,16 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.
İnşaat Malzemesi İhracatında Rekor
Ekonomi alanında önemli gelişmeler yaşanırken geçen yıl inşaat malzemeleri ihracatı, miktar olarak yüzde 16,2 artış gösterdi. 2019’da 51,6 milyon ton olan ihracat, 2020’de 59,96 milyon tona yükseldi. Özellikle çimento ihracatındaki artış, toplam miktar artışında etkili oldu. İnşaat malzemeleri sanayisi miktar olarak tüm zamanların en yüksek yıllık ihracatını gerçekleştirdi.
İnşaat malzemeleri sanayisinin ortalama yıllık ihracat birim fiyatı 2019’da 0,41 dolar/kilogram iken, geçen yıl 0,35 dolar/kilogram oldu. Salgın ve pazar koşulları, ihracat birim fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı yarattı.
2 notes
·
View notes
Text
Yurtdışında İş Yapan Türk İnşaat Şirketleri
Diplomatik sorunlarda iyileşme ve finansman imkanlarında gelişme halinde Türkiye müteahhitlik sektörünün Ortadoğu ve Afrika’da öne çıkan 5,2 trilyon dolarlık pazardan büyük pay alabileceğini belirten Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Bakanı Mithat Yenigün, bu çerçevede yurt dışında 100 bin Türk işgücü istihdamı hedefinin de gerçekleştirebileceğini kaydetti.
Yurtdışında iş yapan Türk inşaat firmaları için çok sayıda iş fırsatı mevcut. Yurt dışında bu yıl 20 milyar dolar, orta vadede ise yıllık 50 milyar dolarlık yeni proje üstlenmeyi hedefleyen Türk müteahhitler, proje fırsatlarını yakın takibe aldı. Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Orta Doğu ve Afrika pazarları ise Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması öngörülüyor.
Orta Doğu ve Afrika’da açıklanan toplam 5.2 trilyon dolarlık projeleri takibe alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), hazırladığı bölge, ülke ve sektör analizleri ve verdiği danışmanlık hizmetleri ile tanınan Middle East Economic Digest (MEED) işbirliği ile ‘Körfez, Orta Doğu ve Afrika Ülkelerine Genel Bakış ve Bölge Potansiyelinin Değerlendirilmesi’ başlıklı video konferans düzenledi. Toplantıda yaptığı sunumda, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde Katar’a uygulanan ambargonun da kalkması ile istikrarın tekrar tesis edildiğine işaret eden Middle East Economic Digest (MEED) Araştırma Direktörü Edward James, bölgede yapılması planlanan projelerin Türk müteahhitler için avantaj olacağını ifade etti.
Suudi Arabistan En Büyük Müşteri
Orta Doğu ve Afrika bölgesinde işverenin genel olarak devlet olduğunu, özel sektörün ise arka planda kaldığını kaydeden Edward James, “Açıklanan ve bilinen projeleri dikkate aldığımızda 5.2 trilyon dolarlık bir pazar var. Bunlar uygulanabilir projeler ve yeni projeler de gelecek. Türk inşaat şirketleri için en büyük pazar Suudi Arabistan, en büyük müşteri de Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu. Bu devam edecek. Suudi Arabistan’ın gelecek 20 yılda büyük projeler açıklaması bekleniyor. İhale süreci devam eden projelere baktığımızda da Suudi Arabistan, Nijerya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde 120 milyar dolarlık proje var.” dedi.
Yurtdışı Türk İnşaat Firmaları
Bölgede başarılı olmanın yolunun finansmanı da beraberinde getirmekten geçtiğini anlatan James, şöyle devam etti: “Orta Doğu’ya yönelik çalışmalar yapacaksanız Suudi Arabistan ve Abu Dabi’ye yönelmeniz gerekiyor. Kamu - özel ortaklığı pazarında Türk müteahhitler başarılı olabilir. Bazı pazarlarda yerel ortağı iyi seçmek gerekiyor. Türk müteahhitlerin pazardaki itibarı çok iyi. Kaliteli işler yapıyorlar. Bazı ülkeler Türk müteahhitleri çekmek istiyor. Rekabetin düşük olduğu bazı pazarlar var. Bu pazarlarda büyük Avrupalı firmaları göremiyorsunuz. Orada ilişkileri geliştirip, başarılı olabilirsiniz.”
1 note
·
View note
Text
Mesa İnşaat Projesine Uluslararası Ödül
Yurtdışı işler yapan önemli Türk inşaat firmalarından biri olan Mesa İnşaat uluslararası ödül aldı. Firmanın Koza 66 projesi ödüle layık görüldü.
Mesa İnşaata ulyslar arası ödül Mesa’ya uluslararası ödül Mesa Koza 66 Projesi, World Architecture Community Ödülleri 34’üncü Dönem Projeleri arasından seçilerek ödüle layık görüldü. Mimari tasarımını A Tasarım Mimarlık’ın yaptığı proje, İtalya, Fransa, Danimarka, Çin ve ABD gibi ülkelerden gelen projelerle birlikte “Mimari-Tamamlanan” kategorisinde ödül alan projelerden biri oldu. Mesa Mesken Yönetim Kurulu Başkanı Mert Boysanoğlu, Mesa’nın her geçen yıl daha büyük, daha çok, daha güçlü ve daha özel projelere imza atarak yoluna devam ettiğini vurguladı.
1 note
·
View note
Text
Fransa’da İnşaat İşçisi Alımı Zirve Yaptı
Avrupa’nın en büyük ülkelerinden biri olan Fransa’da düşük kredi faizleri inşaat projelerini hızlandırmakla birlikte inşaat işçisi alımlarında da önemli bir etki yarattı. Fransa’da geçen yıl 34 bin inşaat işçisi alımı gerçekleştirilerek sektörde yoğun bir istihdam yaşandı.
Fransa’da inşaatta geçen yıl 30 bin kişinin istihdam edildiği kaydedilirken, bu sektörde büyümenin de üst üste 4. kez arttığı duyuruldu. Fransa’da inşaat faliyetlerinin 2019’da da üst üste 4’üncü kez büyümesini sürdürdüğü duyuruldu.
Fransa İnşaat Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, 2019’da sektöründeki büyümenin 1,2 oranında gerçekleştiği bildirildi. Büyümenin 2020’de de devam etmesinin beklendiği kaydedildi. Ancak küçük bir oranda düşeceği açıklandı.
34 İnşaat İşçisi Alımı Yapıldı
Buna göre 2020’de inşaat sektörünün yüzde 0,8 oranında büyümesinin beklendiği aktarıldı. Büyümenin inşaat sektöründeki istihdama ve inşaat işçisi alımlarına da olumlu yansıdığı aktarılırken, geçen yıl 34 bin kişinin daha işe başladığı duyuruldu.
Müstakil Ev İnşaatlarında Artış
Yapılan açıklamda, sektörüdeki hızlı ilerlemede kredilerdeki düşük faiz oranlarının önemli rol oynadığına dikkat çekildi. Yeni müstakil ev inşaatlarının gelen yıl yüzde 5 oranında arttığı kaydedildi.
Fransa’da önümüzdeki dönemde inşaat işçisi alımlarının hız kesmeden devam etmesi bekleniyor.
1 note
·
View note
Text
İnşaat Sektörü Getirisinde Öne Çıkan Şehirler
İnşaat sektöründe zayıflamaya rağmen bu yıl inşaat sektöründe konut fiyatlarının artması bekleniyor. Artan dövizle birlikte gelen enflasyon inşaat yapım maliyetini arttırdı ve bunun da yeni yılda konut fiyatlarına ve emlak piyasasına yansıması bekleniyor. Diğer bir deyişle şu an için inşaatta fiyat düşüşü değil fiyatların yükselmesi bekleniyor. Peki bu yıl hangi şehirler konuta yatırımda getiri sağladı? İşte cevabı...
İnşaatın Yoğun Olduğu Şehirlerde Getiri Ön Planda
Haziran 2018 – Haziran 2019 döneminde 30 büyükşehirden 14’ünde konut fiyatlarındaki artış yüzde 5’in üzerinde gerçekleşti. Bugüne kadar konut piyasasını sırtlayan Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Antalya gibi kentlerde prim oranı sınırlı kalsa da bu yıl Malatya, Kayseri, Samsun, Balıkesir gibi diğer Anadolu kentleri ön plana çıktı.
Getiri Oranı Diğer Araçlara Göre Düşüşte
Konuta yatırımın getirisi bu yıl altın ve dövizin gerisinde kaldı. Son bir yılda özellikle döviz kurları ve altın fiyatlarındaki yükseliş, getiri oranları kıyaslandığında konut piyasasını bir “yatırım aracı” olarak geçmiş yıllardaki yüksek getiri profilinden uzaklaştırmış görünüyor. TÜİK istatistiklerine göre Haziran 2018-Haziran 2019 döneminde nominal olarak en çok kazandıran yatırım aracı yüzde 34 ile külçe altın oldu. Dolar (yüzde 25,3) ve euro (yüzde 21,2) ise altını takip etti.
Bazı Şehirler %10 Değerlendi
İstatistikler Türkiye’de bazı şehirlerin yüzde 10 değerlendiğini gösteriyor. Haziran 2018 – Haziran 2019 döneminde Türkiye’de 1 milyon 77 bin adet konut el değiştirdi. Bu rakamın yüzde 80,9’unu oluşturan yaklaşık 862 bin bin adetlik satış, 30 büyükşehir belediyesinde gerçekleşti. Bu kentlerden Kayseri, Malatya, Samsun ve Van’da konut fiyatlarındaki artış yüzde 10’un üzerinde…
Gayrimenkule Yabancı Talebi
Son alt ayda Antalya’ya havayoluyla gelen turist sayısı 6 milyonu aştı. Ancak kentte gerçekleşen tek yabancı akını bu değil. Son 5,5 yılda yabancılar Antalya’da 30 binin üzerinde konut aldı. Kentte konut fiyatları bu yıl yüzde 12,1 arttı.
1 note
·
View note
Text
Türkler Karadağ’da Konut Satın Alıyor
Avrupa’da son dönemde Türkerin yoğun olarak gayrimenkul satın aldığı ülkelerden biri olarak Karadağ öne çıkıyor. Son 3 yılda Karadağ’da Türklerin satın aldığı gayrimenkul sayısı 1500′ü aşmış durumda. Ülkenin önümüzdeki dönemde de bu konuda önemini koruyacağı ve Türk inşaat şirketleri tarafından faaliyette bulunulacağı tahmin ediliyor.
Türklerin Karadağ'daki konut yatırımları son yıllarda önemli oranda arttı. Era Gayrimenkul tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği ile 33 fasılın 32'sini açan, para birimini avroya çeviren Karadağ'a yabancıların ilgisi her geçen sene artıyor.
Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yabancıların 2016 yılında 133 milyon avroluk gayrimenkul alımı yaptığı ülkede, bu rakam geçen yıl 200 milyon avroya yaklaştı. Sadece Türklerin son 3,5 senedeki alım tutarı ise 50 milyon avroyla zirve yaptı.
1500 Adet Gayrimenkul Satışı Gerçekleşti
Türklerin, 2018 yılında 2016 yılına göre konut alım tutarı 40 kat artarken, son 3,5 senede alınan konut sayısı 1500 adedi aştı. Türkler, emlak alımında, Rusya’dan sonra ikinciliğe çıktı.
Yaşanan bu yükseliş, Türkiye'deki kurumsal gayrimenkul danışmanlık markalarının da dikkatini çekti. Karadağ emlak piyasası özelinde ayrı bir çalışma başlatan Era Gayrimenkul ve diğer kurumsal gayrimenkul danışmanlık markaları, tüketiciler için Karadağ ile özel etkinlikler gerçekleştirmeye başladı.
Karadağ İstatistik Kurumu (Monstat) verilerine göre, 2018 yılında Karadağ'ı 2,2 milyon turist ziyaret ederken, bunlardan 50 binini de Türkler oluşturdu.
1 note
·
View note
Text
Türk İnşaat Firmaları Yeni Projelerle Büyüyor
Türkiye inşaat ve yapı sektöründe dünyada sıralamaya girmiş ülkelerden biri. Türk inşaat firmaları hem yurtiçinde hem de yurtdışında her yıl yüzlerce yeni projeyi hayata geçiriyorlar. Türk inşaat firmalarının kaliteli işleri dünya tarafından da görülmüş durumda. Özellikle orta doğu ülkelerinde Türk şirketler çok büyük projelerin yapımını üstleniyorlar.
Yurtdışı ve yurtiçi projeler tabiki sadece firmaların imajı konusunda önemli değil. Türk firmalar yeni projelere giriştikçe istihdama da katkıda bulunuyorlar. Her yıl gerek yurt içinde gerekse yurtdışında on binlerce işçi eleman ve personel alımı yapılıyor. Türk İnşaat Firmaları
2 notes
·
View notes
Text
Yurtdışı İş ve Yurtdışı Türk Şirketler
Türkiye inşaat ve yapı sektöründe dünyada sıralamaya girmiş ülkelerden biri. Türk inşaat firmaları hem yurtiçinde hem de yurtdışında her yıl yüzlerce yeni projeyi hayata geçiriyorlar. Yurtdışında iş yapan Türk inşaat firmalarının kaliteli işleri dünya tarafından da görülmüş durumda. Özellikle orta doğu ülkelerinde Türk şirketler çok büyük projelerin yapımını üstleniyorlar ve her yıl yeni inşaat ve yapı projelerinin devamını getiriyorlar. Günümüzde tüm dünya çapında olmak üzere özellikle Rusya, Suudi Arabistan, Türkmenistan, Katar, Dubai, Kazakistan, Azerbaycan, Ukrayna, Moldova ve birçok ülkede Türk şirketler önemli işler yaparak Türkiye’den de yurtdışı işçi ve yurtdışı eleman alımı gerçekleştiriyorlar. Türk şirketler yurtdışında sadece inşaat alanında faaliyet göstermiyor. Türkiye merkezli birçok şirket yurtdışında turizm, otomotiv, beyaz eşya, ham madde üretimi, tekstil ve diğer sektörlerde faaliyet göstererek yurtdışında iş arayanlar için yurtdışı iş imkanları da sunuyorlar.
Yurtdışı ve yurtiçi projeler tabiki sadece firmaların imajı konusunda önemli değil. Türk firmalar yeni projelere giriştikçe istihdama da katkıda bulunuyorlar. Her yıl gerek yurt içinde gerekse yurtdışında on binlerce işçi eleman ve personel alımı yapılıyor. yurtdışı iş
1 note
·
View note
Text
Yurtdışı İşçi ve Eleman Alımları, Yeni İş İlanları
Türkiye'den bir çok firma yurt dışında önemli ve köklü inşaat ve teknik projelere imza atıyorlar. Türk inşaat firmaları artık dünyanın en önemli merkezlerinde faaliyet gösteriyorlar. Irak, Rusya, Katar ve Libya gibi daha birçok ülkede projelere devam eden firmalar Türkiye'den yurtdışı işçi ve eleman alımı da yapıyorlar. An itibariyle binlerce türk işçi yurtdışına yapılan personel alımlarından yararlanmakta ve farklı ülkelerde çalışmaktadırlar. Yurtiçinde de yurtdışına işçi olarak gitmek konusunda yoğun bir talep mevcut. Peki yurtdışı işçi ilanlarını nereden takip edebilirsiniz. Bu sitenin yurtdışı işçi alımı kategorisi altında ilanları ve güncel haberleri görüntüleyerek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. Diğer yandan yine memur haberlerine ve güncel kamu kurum ve özel sektör iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.
1 note
·
View note
Text
Akkuyu Nükleer Santral İnşaatı
AKKUYU Nükleer Güç Santrali (NGS) Elektrik AŞ Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, "ÇED olumlu" kararının yıl sonu-yeni yılın başları gibi oluşabileceğini belirterek, "Bazı hususları göz önünde bulundurarak 9 ay değil de bir sene gibi bir gerçekleşme olabilir. Bunu dünyadaki bütün inşaat şirketleri yapıyor. Dolayısıyla santralin 4 ünitesini de 2023'e kadar tamamlayacağımızı düşünüyorum" dedi. 'ÇED olumlu' kararının ardından gelecek sene çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Kasumov, kararın alınmasından sonra inşaat lisansı ve elektrik üretim lisansı almak için çalışacaklarını belirtti.
Kasumov, "ÇED olumlu" kararı alınmadan asıl çalışmalara başlayamayacaklarını söyledi.
1 note
·
View note
Link
Dünya üzerinde uluslararası alanda dev inşaat işlerine imza atmış olan ve çalışmalarına da çok farklı ülkelerde devam eden ENKA İnşaat Libya ve Irak'da yeni projelere devam ediyor. Enka yurtdışı personel alımı, Irak işçi ve eleman alımı ile Libya yurtdışı işçi alımından yararlanmak isteyen adaylar için bilgiler....
1 note
·
View note
Text
Türk İnşaat Firmaları ve İnşaat Sektörü
Yurtiçi ve yurtdışında iş yapan Türk inşaat firmaları toparlanma kapsamında işlerin eskisi gibi güçlü ve sürdürülebilir olmasını istiyor ve bu duruma dair Türk inşaat şirketlerinin inşaat sektöründe devletin de yardım ve teşvikleriyle bazı beklentileri var.
Türk İnşaat Firmaları ve İnşaat Sektörü
İnşaat sektörü son 10 yılın en zor dönemlerini yaşamaya devam ediyor. Özellikle geçen yılın sonbaharından itibaren başlayan durgunluk ve belirsizlik konut satışlarına ciddi bir etki yaptı. Konut satışlarındaki bu gerilemenin yansımaları da sektörü fazlasıyla yıprattı. Sat-Yap modelinin yaygın olduğu inşaat sektöründe satışların bir anda beklenmedik düzeyde düşmesi ve nakit girdisinin azalması bir çok inşaat firmasının korku dolu rüyalar görmesine neden oldu. Açıkcası bu zamana kadar yaşanan her kriz sürecinden inşaat sektörü güçlenerek çıkmayı başaran bir sektör olmuştu. Tabiki bir takım tavizler ve kayıplar verildi. Buna bağlı olarak bazı inşaat firmaları projelerini devrederken bazıları da projeye başlamadan geri adım attı. (İstanbul, Bursa, Ankara ve İzmir'de birebir tanık olduğum projeleri görmüş biri olarak söylüyorum) Ancak bu örnekler sektörün genelini temsil ediyor diyemeyiz. Çünkü bunların aksine yeni projeye başlayan ve hatta beklettiği projeleri daha öne çekenlerde oldu. İşin özü her sektördeki dalgalanlamaların bir benzeri de inşaat sektöründe yaşandı.
Türk İnşaat Firmalarının Sektördeki Beklentileri
Peki 31 Mart 2019 günü yaşanacak yerel seçimler sonrasında inşaat sektörünü neler bekliyor?
5 yılda 7 seçim görmüş bir ekonomi içinde ayakta kalmayı başaran inşaat sektörü seçim sonrası da mutlaka olumlu sinyaller vermeye başlayacaktır. Hatta Mart ayının ortasından itibaren konut satışları nezdinde bir takım iyimser gelişmeler yaşanmaya da başladı. Bu kapsamda yerel seçimler sonrası sektörü bekleyen en güçlü 5 olasılık şu şekilde sıralanabilir; 1- Seçim sonrası sonuçlar nasıl olursa olsun, konut alıcılarındaki psikolojik baskı ortadan kalkacağı için alımı erteleyen alıcılar alımlara başlayabilir.(Psikolojik beklentilerin satışlar üzerindeki etkilerini önceki yıllarda fazlasıyla görmüştük) 2- Konut kredi faizlerinde seçim sonrası da bir değişim olmasını beklemiyoruz. Çünkü faiz ve döviz arasındaki ilişki bu kadar güçlü iken faizlerde bir indirim yapılarak dövizdeki sörf desteklenmez. Yıl sonuna kadar faizlerin aynı seviyeyi korunmasına dikkat edilecektir. 3- Son 1 yıldaki inşaat girdi maliyetlerindeki artışlar konut satış fiyatlarına bir türlü yansıtılamadı. Ancak inşaat sektörüne buna dayanma gücü ne yazık ki kalmadı. Seçimin ardından kademeli olarak konut fiyatlarında bir artış olması kaçınılmaz. 4- Konut alıcıları cephesinde de seçim sonrası ciddi anlamda değişimler olması kaçınılmaz gözüküyor. Lüks ve pahalı konutlarda olan talep seçim sonrası daha azalacak. Zaten düşük olan bu talebin seçim sonrası daha düşmesi bekleniyor. Metrekare bazlı beklentiler de buna bağlı olarak değişim gösterecek. Önceden 3+1 daireler revaçta iken bu talebin artık 2+1 ve kullanılabilir metrekarelerde dairelere yönelmesi kesin diyebiliriz. 5- Açıkcası bu son madde pek gerçekleşmesini istemediğimiz ama olasılık olarak yazmak zorunda olduğumuz bir madde..Seçim sonrası olasılıklardan bahsediyorsak bu maddeyi yok saymak doğru olmaz. Seçim sonrası inşaat sektörü başta olmak üzere tüm ekonomiyi etkileyecek en güçlü olasılık "yerel seçim sonuçlarına bağlı erken genel seçim" olasılığı..
Eğer partiler arasındaki rekabet farklı bir boyuta çekilir ve yerel siyaset bir genel siyaset sorunu olarak tartışılmaya başlarsa erken genel seçim kaçınılmaz olabilir. Bunun içinde 2020 yılında bir erken genel seçim olması kimseyi şaşırtmasın. Eğer böyle bir durum ortaya çıkarsa yukarıda belirttiğim olasılıklar için yeni bir liste yapmamız gerekecek.
1 note
·
View note
Link
Türk inşaat firmaları yurtdışında büyümeye devam ediyor. Rusya, Ukrayna, Irak, Afganistan ve birçok arap ülkesinde Türk firmalar yeni projeler kapsamında Türkiye’den işçi ve eleman alımı yapıyor. Birçok Türk inşaat ve yapı firması her yıl yurtdışı iş kapsamında potansiyellerini büyütmeye devam ederken, diğer yandan yurtdışında iş arayanlar ve yurtdışında çalışmak isteyenler için yurtdışında iş imkanları sağlıyorlar.
2 notes
·
View notes