filapi
filapi
Labirent
143 posts
geldikleri çok zaman olmuyordu...
Don't wanna be here? Send us removal request.
filapi · 5 days ago
Video
youtube
PARİS SIKINTISI / Charles Baudelaire / TAMAMI
2 notes · View notes
filapi · 6 days ago
Text
sosyamat ta yayınlanmıştır... 22.01.2008
4 notes · View notes
filapi · 26 days ago
Video
youtube
SAPKIN VAHİY & MALDOROR'UN ŞARKILARI #kitaptanıtım
0 notes
filapi · 27 days ago
Video
youtube
MALDOROR'UN ŞARKILARI / 2. ŞARKI / Comte de Lautréamont
2 notes · View notes
filapi · 27 days ago
Video
youtube
MALDOROR 6. ŞARKI 1. BÖLÜM
2 notes · View notes
filapi · 27 days ago
Video
youtube
MALDOROR'UN ŞARKILARI & Comete de Lautreamont #şiir #edebiyat #kitap
2 notes · View notes
filapi · 28 days ago
Text
2 notes · View notes
filapi · 28 days ago
Text
2 notes · View notes
filapi · 29 days ago
Video
youtube
Spinoza: Tanrı, Doğa ve Evrensel Aklın Felsefesi
3 notes · View notes
filapi · 30 days ago
Text
İlahi Komedya'nın Cehennem'inden; Gustave Dore çizimleri.
Antik Romalı şair Virgil'in rehberliğinde Dante’nin Cehennem yolculuğunu anlatıyor.
Bu sahneyi anlatan Dante şunları yazdı:
“Burada kovucu harpiler yuvalarını yaparlar, 
Trojan'ları Strophades'ten uzaklaştıran, 
yaklaşan kederin korkunç duyurularıyla. 
Geniş kanatları, 
jilet gibi keskin pençeleri 
ve insan boynu 
ve yüzü, 
Pençeli ayakları 
ve şişkin, tüylü karınları vardır;
ürkütücü ağaçlarda ağıtlarını yakarlar.
Gustave Dore bu çalışmayı, Dante ve Virgil'in harpilerin musallat olduğu bir ormanda seyahat ettikleri bir sahnede kurmuş.
İnsan başlarının ve dişi göğüslerinin özelliklerini taşıyan mitolojik kanatlı ve kötü huylu şişman karınlı ölüm ruhları…
Liszt'in eserinde, bu ürkütücü hava fazlasıyla hissedilir.
Video ise Gustave Dore'un harika çalışmalarıyla donanmış.
Tumblr media Tumblr media Tumblr media
youtube
16 notes · View notes
filapi · 2 months ago
Video
youtube
"Zazalar - Best of 1972: Timeless Turkish Psychedelic Rock Classics"
2 notes · View notes
filapi · 3 months ago
Video
youtube
Geçicilik [Full Album] - Oghuz Khagan (1973)(Fictional AI Band)
4 notes · View notes
filapi · 3 months ago
Video
youtube
Kreş - Kişisel Bir İntihar (Zaman Yok - 2007)
Kreş; Serkan Ferat: Vokal, elektrik gitar Ufuk Özcan: Bas gitar, geri vokal Emrah Atay: Davul , geri vokal KONUKLAR/GUEST MUSICIANS: Saksafon/sax: Korhan Futacı (#7), Vokaller/ vocals: Janset (#3), Tuluğ Özlü, Berk Kula, Cenk Özgüven (#4,11) 2000 yılında Serkan Ferat (gitar ve vokal), Ufuk Özcan Karabacak(bas gitar), Emrah Atay (davul)’la kadrosunu oluşturan ve Popcorn adıyla tanıdığımız Kreş, ilk albümleri Zaman Yok’la rock müziğe naif dokunuşlar getiriyor. Zaman Yok albümü seksenli yılların disko soundundan izler taşısa da, günümüzün hızını, ritmini yakalamayı başarıyor. Albüme ayna tuttuğunuzda, ardında saklanan şey punk ruhunun popla kaynaşması. Kreş’in şarkılarında söyledikleri gibi her aşkın bir yara izi varsa, grubun da bu şarkılarda kendi yaşam hikayelerinden izler var. Onlar terli ve kirli bir dünyaya bırakılmış bir çocuk duyarlılığıyla seslendiriyor şarkılarını. Şarkı sözleriyle de dikkat çeken Kreş, yeni bir ses, yeni bir soluk. Kreş’in müziğini içinize çekerek patlamaya hazır olun. LYRICS: Diyorsun ki, Aşk bizi körleştirdi Aşkın cilasını kazısam Ne çıkar altından? Aşk kişisel bir intihar Belki kötümser bir ihtimal Ama beni sevmeni beklemek Kişisel bir intihar Aşkın cilasını kazıdım, Bir ayna çıktı karşıma, Kendimi gördüm oralarda Sivriydim, törpülendim Aşk kişisel bir intihar Belki kötümser bir ihtimal Ama beni sevmeni beklemek Kişisel bir intihar Kendime yeni bir renk, Yeni bir isim bulmalıyım… Aşk kişisel bir intihar Belki kötümser bir ihtimal Ama beni sevmeni beklemek Kişisel bir intihar
4 notes · View notes
filapi · 3 months ago
Video
youtube
Kres - Yarim Kalan Sarap
3 notes · View notes
filapi · 3 months ago
Video
youtube
Serkan Ferat - Koltuk // Groovypedia Studio Sessions
4 notes · View notes
filapi · 3 months ago
Video
youtube
Volkan İncüvez I Değil (Hepyek Solo Performans)
HEPYEK (Solo Live Loop Performance) Ney, vokal, perdesiz gitar, elektro gitar ve çağlama enstrümanlarının kullanıldığı; makamsal müzik, modern müzik öğeleri ve doğaçlamalardan oluşan tek kişilik canlı loop performansıdır. Günümüz dünya müziği kriterlerine uygun bir sound ve aranje anlayışından yola çıkarak seçilmiş repertuarda, halk müziği ve geleneksel Türk müziği eserlerinin ve benzeri tavırdaki fikirlerin, döngüsel minvalde yorumlanmasıdır. Bu döngülerin amacı geleneksel müzikte var olan ‘’dem tutmak’’ öğesini temsil etmektedir ki ‘’dem’’ tutmanın yanında sonsuz ritim ve armoni olanaklarını da bize sunar. Geleneksel ve pastoral bir müziğin, endüstriyel ve modern hayat algısı ile ‘’gerilim-çözülüm’’ ilişkisi gibidir adeta .Tüm bu olgu, duyu ve duygular, bazen öze küçülerek bazen de yabancılaşarak kimliklerinden arınır ve sükûta erer. Teknik anlamda ise bu performans, Anadolu’ya mâl olmuş ritmik ve melodik yapıların yanı sıra; afro ritim ve groovelar, doğaçlama fusion sololar, taksimler, makamsal melodi ve armoniler ile örülür. Nihai amacı ise trans halinde sıhhate kavuşmaktır. Başka bir deyişle; Hepyek, melodi ve armonilerini kara parçalarında büyütür, bir rotası olmadan semada dolanır ve duygusunu denizin dibine bırakır.
1 note · View note
filapi · 3 months ago
Video
youtube
Yavuz Çetin - Benimle Uçmak İster Misin? (Official Audio)
Yaşamı boyunca 1960'lı ve 1970'li yılların rock ve blues müziklerinden etkilenir. Daha sonraları yaptığı beste ve söz çalışmalarına Rock ve Blues müziğinin ruhunu yansıtır. Jimi Hendrix'i ve dünyaya mal olmuş blues şarkılarını da yorumlamaktan her zaman büyük bir keyif alır. 1990'lı yılların ortalarında Fuat Güner ile tanışmasıyla birlikte stüdyo müzisyenliğine başlar. Fuat Guner'in stüdyosunda sürdürdüğü çalışmalarında televizyon ve radyolar için reklam müziklerini gitarıyla seslendirir. Birçok sanatçının albüm kayıtlarına da gitarıyla imzasını atar. Gitarıyla eşlik ettiği albümler arasında İzel'in Bir Küçük Aşk, Kıraç'ın Deli Düş ve Bir Garip Aşk Bestesi; şarkılar arasında da Soner Arıca'nın Ayrılık, Deniz Arcak'ın Kıpır Kıpır albümünden Korku, Bırakın Beni ve Ah Şu Cevapsız Sorular, Turgut Berkes'in Kara Kutu albümündeki Miranda ve Mindos, Sibel Tüzün'ün Tut Beni ve Göksel'in Sabır en bilinenleridir. Göksel'in Sabır şarkısındaki talk box performansının Türkiye'de bir ilk olması, ona talk box kullanan ilk gitarist sıfatını kazandırır. 1996 yılının ortalarında MFÖ grubuyla çalışmaya başlar. Grupla turnelere gider ve katıldığı tüm konserlerde gitarıyla eşlik eder. Bir yandan bar müzisyenliğine devam eder. 1997 yılında Ercan Saatçi prodüktörlüğünde ilk albümü için çalışmalara başlar. İlk adlı albümünü Stop Müzik'ten çıkarır. Albümünde yer alan Erkeğin Olmak İstiyorum, ayrıca Sinan Çetin'in yönettiği Propaganda filminde kullanılan, Erkan Oğur'un perdesiz gitar performansının da yer aldığı Dünya isimli enstrümantal şarkısı en bilinenleridir. MFÖ ile konserlerde çalmaya ve Yavuz Çetin Group isimli grubuyla bar performansını devam ettirdiği süre içinde ikinci albüm çalışmalarına da başlar. 1999 yıllarının sonlarında TMC ile anlaşır ve ikinci albümü Satılık için stüdyoya girer. Sözü, müziği ve düzenlemeleri kendisine ait bir çalışmaya son kez imza atar. Mart 1999 tarihine çıkması planlanan albüm için tüm çalışmaları bitirir, ancak yaptığı bu son çalışmanın müzikseverlerle buluştuğunu göremeden hayata veda eder..
3 notes · View notes