Photo
JBZ - november 2021
In opdracht van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en in samenwerking met Susan Verwilligen hebben we een praatplaat over de netwerkaanpak van Kind naar Gezonder Gewicht ontwikkeld. Deze A3 praatplaat wordt gebruikt op huisbezoeken en in de spreekkamer van verschillende hulpverleners die betrokken zijn bij deze netwerkaanpak, zoals een huisarts of een fysiotherapeut. Door het inzetten van dit hulpmiddel kan het kind en het gezin beter begrijpen wat het traject is wat ze ingaan en wie hierbij betrokken zijn. Ook voor de hulpverleners zelf verduidelijkt het hoe hun werk past in en bijdraagt aan het totale traject van het kind.
Initiatief van Samen Gezond ‘s-Hertogenbosch, gebaseerd op de aanpak Kind naar Gezonder Gewicht. Meer informatie hierover vind je op www.kindnaargezondergewicht.nl
0 notes
Photo
Scrollytelling mei 2021
Fragmenten van een scrollytelling (een verhaal waar je digitaal doorheen kan scrollen) die ik maakte voor een eigen project.
0 notes
Photo
ArtEZ Zwolle Next - mei 2018
Vanuit het SDG thema armoede zijn we, Marieke Bosma, Ilse Bloemendal en ik, een beeldend onderzoek gestart hoe we de schriftelijke communicatie van de gemeente Zwolle toegankelijker konden maken voor laaggeletterden. We hebben geëxperimenteerd met het taalgebruik, de opmaak en het kleurgebruik om zo de brieven begrijpelijker te maken voor iedereen.
0 notes
Photo
vimeo
Afstudeerproject ArtEZ Bachelor Graphic Design - juni 2019
Zwolle, er is een vuiltje aan de lucht Genomineerd voor de academieprijs 2019
Je zet je container aan de weg en even later komt de vrachtwagen van de ROVA langs om het op te halen. De container is weer leeg en jij kunt je afval weer weggooien. Maar wat gebeurt er eigenlijk met jouw afval? Wat doet de ROVA ermee en waar gaat het daarna heen? Wat wordt gerecycled en wat komt bij de verbrandingscentrale terecht? Deze informatie is lastig te vinden als bewoner van Zwolle en er mist een duidelijk overzicht.
0 notes
Photo
Logo’s Een selectie van ontworpen logo’s van de afgelopen periode.
0 notes
Photo
afstudeerscriptie Bachelor ArtEZ Graphic Design - 2019
Zwolle, er is een vuiltje aan de lucht De rol van de grafisch ontwerper in de afvalrijke tijden van het Antropoceen Hoe kunnen de inwoners van Zwolle beter bijdragen aan een duurzame en toekomstgerichte stad op het gebied van afval en wat is de rol van een grafisch ontwerper hierin?
In deze scriptie zit voor ieder hoofdstuk een schutblad. Deze schutbladen zijn van verschillend materiaal gemaakt en deze materialen horen allemaal bij een andere grondstoffenstroom.
Deze grondstoffenstromen zorgen vaak voor verwarring bij consumenten. Daarom heb ik materialen gekozen die niet vanzelfsprekend bij deze grondstoffenstroom horen, of materialen waarvan mensen vaak denken dat het bij een grondstoffenstroom hoort maar wat eigenlijk niet zo is. Op deze manier heeft het naast een esthetisch belang ook een educatieve functie.
Het eerste wat je zag was een glazen cover. Dit is vlakglas (glas gebruikt in de bouw, zoals ruiten. Ook wel vensterglas genoemd). Veel mensen denken dat vlakglas in de glasbak mag, maar de glasbak is alleen bedoeld voor verpakkingsglas. Vlakglas breng je dus weg naar het milieubrengstation.
Daarnaast heb ik leer voor de stroom textiel gekozen, enveloppen met venster voor oud papier, composteerbaar plastic voor gft en drankenkarton voor pmd. Die materialen horen wél bij de bijbehorende grondstoffenstroom.
0 notes
Photo
ROVA - januari 2022 In opdracht van de ROVA (afvalverwerker Oost-Nederland) ontwierp ik een interactieve en educatieve installatie om kinderen spelenderwijs dingen te leren over afval(scheiding): de afvalsjoelbak. Bij deze sjoelbak hebben de vakken geen puntenwaarde, maar staan deze voor een grondstoffenstroom (restafval, gft, pmd, glas, papier en textiel). De sjoelstenen symboliseren de producten die je weggooit.
Op de onderkant van de stenen staat de kleur van de grondstoffenstroom waar het product thuishoort, op die manier kunnen kinderen op het einde zelf controleren of ze het goed hebben gedaan. De schragen zijn demontabel voor gemakkelijk vervoer, maar zitten stevig vast voor tijdens het gebruik. Van concept tot uitvoering was in eigen handen. De sjoelstenen zijn ontwikkeld in samenwerking en zijn gegraveerd door Binthout.
Deze sjoelbak zal vooral gebruikt worden bij festivals, conferenties, evenementen en presentaties.
0 notes
Photo
Research blog - Master Design (2020-) Tijdens dit meerjarig onderzoek houd ik een research blog bij om mijn iteraties in tekst en beeld navolgbaar te maken.
In deze master heb ik mijzelf de volgende onderzoeksvraag gesteld: “Hoe kan ik information design inzetten om te reflecteren op het huidige afvalsysteem om de duurzaamheid hiervan te verbeteren?” Bovenstaand is een stukje van het beeldend onderzoek en experimenten met system mapping en information design te zien. Voor meer informatie of toegang tot het blog kunt u een verzoek per mail sturen.
0 notes
Photo
ArtEZ - 2016
Kracht
Fotografisch onderzoek naar sluitertijd en brandend staalwol, geïnspireerd door de techniek ‘lightpainting’.
0 notes
Photo
Masterly - 2018
In opdracht van Nicole Uniquole zijn Floor Koster, Karin Schmidberger en ik aan de slag gegaan voor de identiteit van Masterly, The Dutch Pavilion tijdens de Salone Del Mobile 2018 in Milaan. Dit Nederlandse Paviljoen laat het beste Dutch Design zien. Hiervoor hebben we een font, bewegwijzering en een draaiboek gemaakt.
Het font is geïnspireerd op de vorm van het tulpenblad, waarbij de tulp een symbolische verwijzing is naar Nederland. De sierlijke ronde vorm van de tulp heeft een warm karakter wat goed bij Masterly past.
De bewegwijzering is op vlaggenstof geprint. De vlag is een prachtig symbool wat voor een land kan staan, maar ook trots en status. Ook is vlaggenstof semi-transparant waardoor het niet te dominant aanwezig is in het historische palazzo.
Naast onze bewegwijzering en visuele uitingen van de identiteit waren we erg trots om ook ons proces te mogen presenteren bij Masterly.
0 notes
Photo
ArtEZ - mei 2017
Onderbroken lijn
Klik hier voor de volledige video
Een video die voortvloeide uit een combinatie van twee onderzoeken: een beeldend en theoretisch onderzoek naar verzet en vrijheid van meningsuiting, én een fascinatie voor projectie en video mapping.
Ik zocht naar hoe je verzet, weerstand bieden, op een abstracte manier in vorm en kleur kon uitdrukken en projecteerde dit op verschillende geometrische vormen die het beeld op hun beurt weer onderbreken.
0 notes
Photo
ArtEZ - dec 2016
The Shadow Of The Wind
Klik hier voor de volledige video.
Title sequence voor de fictieve verfilming van het boek “The Shadow Of The Wind” van Carlos Ruiz Zafón.
Een verhaal wat zich afspeelt in het mysterieuze Barcelona over Daniel Sempere die door zijn vader, eigenaar van een boekhandel, meegenomen wordt naar de geheimzinnige verborgen wereld van verhalen en het Kerkhof der Vergeten Boeken.
0 notes
Photo
Ik heb de eer om regelmatig te mogen samenwerken met STBY. Hierbij is mijn rol en zijn mijn taken vaak heel divers: van interviews doen, tot materialen ontwerpen voor workshops, tot de data analyseren en de resultaten (visueel) terugkoppelen aan de opdrachtgever. Hieronder een greep uit de projecten waarbij ik betrokken was: boek Explorers: Thoughts on Mapping in Design Research Tel Mee Met Taal - digitaal laaggeletterden Het inzichtelijk en toegankelijk maken van eerder gedaan onderzoek What Design Can Do - No Waste Challenge design briefs
Het boerenperspectief op water- en grondbeheer
De energietransitie: naar een klimaatneutrale woning Expositie: klimaatpioniers
0 notes
Photo
ArtEZ - November 2017 Visitekaartje
Klik hier voor de volledige video
In een experiment om mijn eigen visuele identiteit vorm te geven, ontwikkelde ik 3D-visitekaartjes en bijbehorende bovenstaande video.
Hierbij heb ik het tandwiel als symbool gekozen, wat voor mij staat voor nadenken, een doorlopend proces en bovenal samenwerking. Op de achterkant van de tandwielen staat mijn naam en telefoonnummer. Wanneer deze tandwielen gecombineerd worden met andere tandwielen ontstaat er een dynamische installatie.
0 notes