Tumgik
estelaalcazar97 · 9 years
Video
EXERCICI 15: SÍNTESI I REFLEXIÓ FINAL GITIC (MAPA CONCEPTUAL-POPPLET)
Aquest document adjunt és un mapa conceptual que agrupa les idees més importants treballades al llarg d’aquest semestre a l’assignatura de GITIC. Ha estat creat amb l’eina anomenada Popplet.
Durant aquest semestre hem treballat moltíssimes eïnes que m’han semblat de gran utilitat. En especial, m’ha encantat descobir què és i com s’utilitza google drive ja que en els propers anys realitzarem molts treballs en grup i em serà de gran ajuda. 
Una altra cosa que m’ha agradat ha estat el fet d’haver après a editar vídeos, tot i que de forma senzilla pel moment, perquè era com la meva assignatura pendent en quant a les noves tecnologies tenint en compte que m’encanta el món de youtube.
D’altra banda, centrant-me més en l’aspecte docent, crec que hem après coses que ens seran també molt útils per aplicar a l’aula ja que els nostres futurs alumnes són nadius digitals i estan creixent envoltats per les noves tecnologies.
És per això que considero que els futurs professors hem d’estar actualitzats en l’àmbit tecnològic per poder fer les classes més interactives i dinàmiques i crec que amb l’assignatura de GITIC he ampliat en gran part els meus coneixements.
0 notes
estelaalcazar97 · 9 years
Text
EXERCICI 14: LA PDI
PDI (PISARRA DIGITAL INTERACTIVA) és una gran innovació en el món de l’ensenyament.Van aparèixer a Catalunya l’any 2005 i quatre anys més tard es va fer una introducció massiva a les escoles.
Hi ha diferentes marques de PDIs, la més coneguda és la Pissarra Smart. 
 El Notebook és el programa més utilitzat en pissarres digitals. Et permet realitzar dibuixos, esquemes, escriure, formes…
Un programa molt important a tenir en compte quan utilitzem PDIs en l’àmbît escolar és Alexandria. Aquesta pàgina web és una base de dades que et permet cercar el material escolar que necessitis segons el tema que estiguis treballant amb els teus alumnes.
0 notes
estelaalcazar97 · 9 years
Link
EXERCICI 13:IDENTITAT I TERRITORI
Amb la meva companya, vam realitzar una exposició per les assignatures de GITIC i COED on havíem de parlar d’alguna cosa que ens agradés a totes dues i que estigués relacionada amb el nostre entorn més proper.
És per això que vam escollir fer la nostra presentació sobre dues youtubers/bloggers catalanes, en concret de Barcelona, que es dediquen principalment a la moda. Són la 87Romper, més coneguda com Marta Riumbau i l’Aida Domenech, més coneguda com a Dulceida.
Per a fer-ho, vam utilitzar una presentació de google drive on vam incloure diverses fotografies de les seves xarxes socials com Instagram o Twitter, vídeos i sobretot els enllaços cap als seus canals, les seves comptes a xarxes socials i altres adreçes web relacionades amb elles.
1 note · View note
estelaalcazar97 · 9 years
Link
EXERCICI 12: TAXONOMIA DE BLOOM
La Taxonomia de bloom és una classificació dels objectius d’aprenentatge. Després d’haver realitzat un procés d’aprenentatge, l’estudiant ha d’haver adquirit unes habilitats i coneixements:
-Recordar: reconèixer informació rellevant a la memòria de llarg plaç.
-Comprendre: construir significat a partir de material educatiu.
-Aplicar: aplicar un procès après en una situació familiar o nova.
-Analitzar: descompondre el coneixement en les seves parts i veure com es relacionen entre elles.
-Avaluar: comprovar la informació i ser crític.
-Crear: planificar, generar, reunir coses per fer quelcom nou.
Aquest site explica les diferents competències que treballa la taxonomia de bloom i presenta diferents aplicacions i programes que permeten desenvoulpar aquestes capacitats. També proposa diverses activitats per a fer a l’aula. El sites el vam realitzar amb els companys del grup alhora ja que aquesta eina permet que tots estem treballant simultàniament.
0 notes
estelaalcazar97 · 9 years
Link
EXERCICI 11: LA WEBQUEST
Aquesta activitat consistia en crear una WebQuest. La vam crear amb l’aplicació de google SITES.
Les WebQuest consisteixen en crear una pàgina web en la qual els alumnes puguin explorar i cercar informació d’una manera més dinámica. En la Webquest el professor proposa una qüestió als sus alumnes i aquests l’han de respondre seguint els passsos especitficats pel professor.
Les diferents parts de la WebQuest són:
-Títol
-Introducció
-Tasca
-Procés
-Avaluació
-Conclusió
-Crèdits
-Guia didàctica.
Amb el meu grup de treball  hem creat un Webquest per treballar les ciències naturals en la que els nens coneixeràn la vegetació que hi ha als jardins de Barcelona.
0 notes
estelaalcazar97 · 9 years
Link
EXERCICI 10: EL BON COMUNICADOR
La dinàmica del bon comunicador consistia en triar una persona que considerèssim que a l’hora de comunicar-se ho fes d’una manera que permet arribar a tots els seus oients o seguidors.
El meu grup va triar el jove pilot de moto2, Àlex Rins, perquè és un comunicador actual, molt conegut i proper a nosaltres ja que és familiar d'un component del grup. Per aquests motius, sabíem que ens seria possible realitzar-li una entrevista personal i poder descobrir més coses de la seva vida tant personal com professional.
La dinàmica consistia en crear un sites en el qual havién d’aparèixer una breu biografia,perquè l’haviem escollit, algunes de les seves publicacions, explicar la seva presència a les xarxes socials, comentar què i com comunica, un seguit de vídeos, una entrevista i per acabar les conclusions que vam extreure després d’haver-nos informat.
0 notes
estelaalcazar97 · 9 years
Video
youtube
EXERCICI 9: EL BOOK TRÀILER
Aquest és un booktrailer realitzat per un grup d’alumnes d’Educació Primària (anglès) de Blanquerna-URL on esperem despertar l’interès per llegir aquest llibre, Luciérnagas d’Ana Maria Matute, que tracta un tema tan interessant com és la guerra civil espanyola viscuda per una noia adolescent a Barcelona.
0 notes
estelaalcazar97 · 9 years
Video
youtube
EXERCICI 8: PROJECTES D’INNOVACIÓ (EDITOR DEL YOUTUBE)
En aquest vídeo realitzat amb l’editor del youtube expliquem un pla TAC d’innovació d’una escola de Barcelona. -Estela Alcázar -Marta Barceló -Meritxell Biosca -Katharina Entfellner -Ivette Sánchez
0 notes
estelaalcazar97 · 9 years
Text
Setmana Pre Universitat Blanquerna-URL 2015
EXERCICI 7: SETMANA PRE
Aquesta és una entrada per fer referència a la Setmana Pre de l’Universitat Blanquerna-Url ja que el vídeo que vam realitzar on es veu aquesta experiència conté música amb copyright i no es pot pujar a Youtube.
Va ser una jornada de reflexió sobre els refugiats, on vam aprender coses impactants, i sobretot, detalls sorprenents que els mitjans de comunicació no ens permeten saber.
També vam realitzar una estada a una escola amb un padrí de tercer, excursions diverses i activitats per conèixer una mica millor el món que ens envolta.
0 notes
estelaalcazar97 · 9 years
Video
EXERCICI 6: EINES QUE ENS PODEN AJUDAR A ESTAR ACTUALITZATS, CERCAR I EMMAGATZEMAR INFORMACIÓ
Algunes eines que ens permeten realitzar aquestes funcions són:
1. Els marcador d’enllaços: Aquesta és una eina 2.0 que ens permet emmagatzemar els diferents enllaços que cerquem a les xarxes i que ens poden ser útils més endavant. El marcador que vàrem utilitzar a classe va ser el PEARLTREES.
2. Recopilació de Tweets: Aquesta eina permet recopilar els diferents tweets que ha publicat una persona i s’anomena STORIFY. 
3.Content curation (Curació del continguts): Aquesta eina té la funció de filtrar, agrupar i compartir les continguts sobre un tema que ens interessi i trobem per les xarxes. L’eina de SCOOP-IT és la que vam seleccionar per utilizar a classe. 
Totes aquestes eïnes requereixen un compte d’usuari per ser utilitzades.
0 notes
estelaalcazar97 · 9 years
Video
EXERCICI 5: LA COMPETÈNCIA DIGITAL A L’ETAPA DE PRIMÀRIA
En aquest esquema,hem volgut sintetitzar de manera breu les diferents dimensions que trobem dins de la competència digital.
L’aplicació que hem utilizat és Easel.ly ,que permet realitzar infografies d’una forma molt clara i entenedora i té disponibles diferents emoticones o imatges per tal d'agrupar la informació.
És una eina molt útil per crear realitzar petits mapes conceptuals.
D’altra banda amb l’eina del Videonot, he creat uns apunts alhora que visualitzava un vídeo sobre la competència digital a l’educació primària, que trobeu a continuació.
https://drive.google.com/a/blanquerna.url.edu/file/d/0B8md0vyYBWINUjVveXl5UjkwXzg/view
0 notes
estelaalcazar97 · 9 years
Video
EXERCICI 4: LA WEB 2.0 I ANÀLISI DE BLOGS EDUCATIUS
Després d’haver conegut bé que és la web 2.0, hem realitzat un petit vídeo explicatiu amb el programa Powtoon.
Aquest programa permet crear una presentació en format vídeo. Hi pots afegir text, una sèrie d’icones o imatges pròpies o extretes del mateix Internet, posar música d’ambient…
D’altra banda, hem fet també un anàlisi de blogs educatius, en aquest enllaç podeu veure el que vam realitzar el meu grup de treball:
https://docs.google.com/document/d/1xd348z41Mq9Gx1jS2KGyTlFXEIgkwTpAYH7HyUB8m-c/edit
Vam seleccionar un blog educatiu i després vam responde una sèrie de preguntes tenint en compte l’estructura, els continguts, entre altres, del blog.
Aquesta activitat ens va permetre veure com d’útils arriben a ser els blogs en l’àmbit educatiu.
0 notes
estelaalcazar97 · 9 years
Link
EXERCICI 3: LA IDENTITAT DIGITAL
En aquest exercici definim com volem que sigui la nostra identitat digital com a futurs mestres.  Per tal de fer-ho vam utilitzar la web Linoit.
Aquesta web et permet enganxar diferents post-its (seleccionant font, color…) d’una forma interactiva i més dinàmica.
Finalment, vam arribar a la conclusió de que volem que la nostra identitat digital mostri el millor de nosaltres i tot el que hem treballat per aconseguir el nostre objectiu que és ser unes bones mestres.
0 notes
estelaalcazar97 · 9 years
Video
EXERCICI 2: LES TIC A L’AULA
En aquesta presentació creada amb google drive es mostren alguns dels avantatges i desavantatges de les TIC a l’aula segons el punt de vista del meu grup.
Al ser un treball en equip hem utilitzar l’eina del drive per poder crear una presentació tots alhora, utilitzant cadascú el seu propi ordinador.
A més, és molt útil ja que a diferència d’altres eïnes que serveixen per crear documents, aquí tot es guarda automàticament!
Per utilitzar aquesta eina només cal tenir un compte de Google.
0 notes
estelaalcazar97 · 9 years
Video
EXERCICI 1: EL MEU VOKI
El voki és una eina 2.0 que es pot emprar a l’aula perquè els nens desenvolupin la seva capacitat comunicativa alhora que gaudeixen.  Ens permet crear avatars que després poden reproduir textos escrits per nosaltres mateixos i així representar d’alguna manera la nostra identitat digital.
A l’aula es pot utilitzar per exemple just abans d’introduir un tema o realitzar una exposició per captar l’atenció del públic de manera més interactiva. 
Aquest és el meu Voki!
0 notes
estelaalcazar97 · 9 years
Text
Presentació
Aquest tumblr està fet per tal de treballar l’assignatura de GITIC a la carrera d’Educació Primària en anglès.
0 notes