The Oslo School of Architecture and design. Interaction design course GK3.
Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Systemer i kroppen
Samarbeid med @toranielsensollesnes og Aschehoug Forlag.
Problemstilling:
Kan man designe en læringsmodell som motiverer til dybdelæring om kroppens ulike funksjoner og systemer, hvor man ser direkte sammenheng med virkeligheten?
Dette med sammenhenger og dybdelæring er sentralt i fagfornyelsen.
Vi jobbet utifra kompetansemålet: «Beskrive kroppens immunforsvar og hvordan vaksiner virker, og gjøre rede for hva vaksiner betyr for folkehelsen». Vi så potensialet i hvordan lære elever om celler, hva som skjer inni kroppen og hva man kan gjøre selv for å beholde god helse. Vi ønsket å designe noe som gjorde at elever klarte å trekke linjer og tydelige koblinger mellom det som skjer inni kroppen.
Resultatet er et læringsmiddel designet for iPad, hvor man kan lære om kroppens systemer gjennom mange ulike virkemidler blant annet en scanningfunksjon. Denne «scanneren» er tenkt som en funksjon på appen og dukker opp etter man har fått litt informasjon om et system. Det inviterer og engasjerer til samarbeid hvor en person kan scanne den andres kropp og man vil se en rekke animasjoner som man må interagere med i form av å zoome for at man skal kunne se hva som skjer steg for steg inni kroppen i det læringsløpet man er i. På startsiden har vi brukt et menneske som utgangspunkt hvor elevene selv kan trykke på ønsket læringsløp ved å trykke på kroppen. I prototypen vår har vi tatt for ose 8 forskjellige systemer og demonstrert immunforsvarets læringsløp + litt av muskel-og skjelettsystemet.
Ta gjerne en titt på videoen for å se appen i bruk!
Jeg tror denne scanningsfunksjonen har flere fordeler, bla at:
Elevene må huske det de har lært i starten av læringsløpet for å vite hvor man kan scanne når man kommer til den delen av læringsmiddelet.
AR er et kjent element fra snapchat som er en populær app blant denne målgruppen.
Scanningen inviterer til samarbeid der elever kan gå sammen og scanne hverandres kropp. Den var i utgangspunktet tenkt til individuelt arbeid, men etter tilbakemeldinger fant vi fort ut at det ikke er like lett å sanne + zoom på egen kropp. Set er jo et pluss at man kan både jobbe individuelt og samarbeide i samme læringsmiddel. En funksjon man kunne lagt til var at man tok bilde av et område i stedet for å scanne når man ikke hadde mulighet til å jobbe med en medelev.
Det «tvinger» elevene til å være litt aktive gjennom timene, noe jeg tror bidrar til at elevene husker bedre og trekker linjer enklere, litt som «muclememory».
Scanningen vekket engasjement og interesse for faget i brukertester vi gjorde.
0 notes
Text
Siste brukertest
En tilbakemelding vi fikk etter presentasjonen var at hvis vi hadde brukertestet en gang til så hadde vi fått et kjapt innblikk i et par interaksjoner som kunne forbedres.
Jeg hadde dermed en siste brukertest og fant ut at videre arbeid med prototypen kunne man jobbet videre med:
Ha en indikasjon på at man skulle klikke seg videre til neste side fra forsiden. Eks: en pil eller prikker nederst.
Oversikten over systemene på side 3 er presentert slik at de ser klikkbare ut. Dette kunne kanskje vært bedre presentert i form av en liste eller at alt hadde samme bakgrunnsfarge.
Vi la til en animasjon av hånda som gikk over skjermen med et fingeravtrykk som indikasjon på at man skulle swipe, men her spurte brukeren: «Hvorfor gikk den hånda bort?» VI kunne demonstrert det på en bedre måte, kanskje i form av å skrive swipe første gang man går gjennom.
Flere steder kunne vi jobbet mer med at interaksjonene skulle være enklere å forstå og at flyten skulle bli bedre.
Men alt i alt så vekket læringsmiddelet interesse hos brukeren og han var interessert i å lese og lære både fra introslidsene og scanningen!
0 notes
Text
Presentasjon og refleksjon
Torsdagens presentasjonsdag var inspirerende og interessant! Det spennende og motiverende å se hva medelever har jobbet med de siste ukene! Etter vår presentasjon om systemer i kroppen sitter jeg igjen med litt refleksjoner og tanker om videre arbeid.
Refleksjon og veien videre:
Jeg tror at det er et kjempepotensiale i dette med scanning. Jeg jobbet litt med quiz, men vi endte med å ikke legge den til i den ferdige prototypen da det ble ganske mange elementer å demonstrere, men det tror jeg er noe man kunne jobbet mer med ved videre arbeid av Systemer i kroppen.
Et annet forslag er at elever selv kunne lagt inn egne hypoteser som de igjen kunne sjekke ut. Dette kunne vekket engasjement da de får bidra selv.
Vi skulle gjerne brukertestet dette i en naturfagstime med en hel klasse. Da ville det nok kommet frem en del nye ting som vi ikke har tenkt på ved å jobbe hjemmefra.
En tilbakemelding vi fikk på presentasjonen var at det kanskje ikke er så lett å scanne sin egen kropp og zoome samtidig. Da er et forsalg å kanskje legge til en funksjon hvor man kan ta bilde av en kroppsdel, i stedet for å scanne når man jobber individuelt. Ellers er det en god invitasjon til å jobbe sammen med en medelev for å scanne og lære sammen. Vi kunne lagt til samarbeidsøvelser hvor man kan oppmuntre til felles diskusjon i etterkant. Og kanskje ha et eget bibliotek samlet med alt man har scannet og lært?
Scanneren kan fort brukes til mye sprell, så det kunne vært et forslag å kanskje låse noen funksjoner eller kanskje legge inn sånn at man kun kan scanne noen spesifikke områder på kroppen hvor hovedfokuset i læringsløpet ligger.
Alt i alt, dette har vært et gøy prosjekt med masse potensiale som gjør at det nesten er litt vemodig å avslutte allerede.
@toranielsensollesnes
0 notes
Text
Siste innspurt!
Mandag hadde vi en prat med mikrobiolog Joel Benjamin Heim for å få innspill og sjekke om materialet og informasjonen vi hadde var korrekt, og at vi hadde visualisert materialet på en rett måte. Han gav god feedback, men mente at visualiseringen på skanningen så ut som at hele armen bestod av en stor blodåre. Etter mye eksprementering og testing fant vi ut at vi ville endre fra å ha visualiseringen dekkende på hele armen, til å en sirkel rundt visualiseringen på armen. Dette for å ramme inn området og for at det er en kjent måte å visualisere slik informasjon på. Vi tenkte at det var en fordel å trekke inn et kjent element når scanning-funksjonen ellers ikke er en kjent funksjon for ungdommene. Vi fant også ut at det var sånn ting ofte er visualisert i medisin-bøker, som vi tenkte var et godt tegn.
Mikrobiologen nevnte også at vi kunne ha med en zoom funksjon, noe vi hadde tenkt på tidligere, men var usikre på hvordan få til i praksis. Vi endte med at hver gang brukene zoomer inn på skjermen, vil bildet/visualiseringen endre seg. Som en «animasjonsfilm» som du må interagere med for at den skal spilles videre.
Tirsdag brukertestet vi og testen ble overraskende vellykket. Brukeren forstod hvordan interagere med scanneren og var tydelig engasjert mens han «zoomet seg gjennom» visualiseringen av immunforsvarets løp inni armen sin. Han forstod informasjonen. Det var godt å se siden vi har jobbet med å ikke ha så komplisert språk, men allikavel gå ganske mye mer i dybden enn det læreboken dere allerede gjør.
Men best av alt, brukeren koste seg husket det han hadde lært.
Jeg syns prosjektet er innmari spennende og skulle gjerne hatt mange flere uker. Jeg oppdager hele tiden ting som kan itereres, interaksjoner som kan forbedres og nye måter å løse problemstillingen på. Men nå, én dag igjen så er det presentasjon! Siste dag skal gå til finpuss av interksjon, presentasjon og det visuelle.
@toranielsensollesnes
0 notes
Text
Fredagspresentasjon 0.3
Presentasjonen i dag førte til mange nyttige tilbakemeldinger. Under er en oversikt over de tilbakemeldingene jeg syns var ekstra interessante og ønsker å jobbe videre med til uken + litt forslag til hvordan det kan løses:
«Hva er de 7 systemene? Vil vite litt nærmere."
Vi skal se videre på hvordan vi kan presentere og introdusere kroppens systemer og hva det innebærer.
«De ulike slidsene på prototypen krever litt forklaring: at jeg vet hva jeg ser på.»
Heller gjøre ting overtydelig enn å skjule funksjoner på en minimalistisk måte.
«Tenk på at man er i situasjonen, og ser hovedbildet av personen. Tenk på interaksjonene: at ting går inn og ut samme vei.»
Interaksjonene skal gjennomarbeides og utforskes på en mer spennende og forståelig måte.
«Kanskje se på å ha forskjellige valg eller om alle elvene må gjennom hele løypa. Finn ut av dette.»
Vi skal se på å gå litt tilbake til forrige prototype hvor man hadde ulike valgmuligheter for hvordan man ville lære seg materialet.
«Dra inn funfacts og Easter eggs»
Dette er en ide for å løse litt opp når det er masse «tung» informasjon.
SCANNEREN:
«Når man velger å lære om muskler, så kunne man skrevet «nå skal man trykke på hånden for å lære om denne muskelgruppen, og deretter scanne den kroppsdelen»
Scanneren må tydeliggjøres og det må bli tydelig hva slags funksjon og hensikt den har.
«Scanneren trenger en introduksjonsslide. Lag AR funksjonen og vis det ordentlig. Spill på teknologien. Overdriv. Del opp for å ha morsomme parametre som illuderer en høyteknologisk scanner.»
Eks at man må være lengre fra objektet, eller nærme, snu iPaden, legge på ulike filtre, gå dypere under huden for å se ulike lag eller endre på hva slags «system» i kroppen man vil scanne mens man er i scannefunkjsjonen.
Jeg ser frem til en ny uke hvor vi skal kose oss med interaksjoner, brukertest, itterasjoner, pirking og hard jobbing!
@toranielsensollesnes
0 notes
Text
Torsdag
Prototyping
I dag fortsatte vi med å prototype konseptet vårt. Vi har begynt å utviklet mer og mer et stort system rundt en scanner. Konseptet har gradvis begynt å få et helhetlig og ganske komplekst system med mange elementer og virkemidler, som bilder, animasjoner, video, scanner og spørsmål.
Veiledning
Vi fikk en veiledningstime midt på dagen i dag som var nyttig for konkrete råd for veien videre. Bla:
At vi måtte tenke mer på interaksjonene og flyten. Gjøre det forståelig hva man skal trykke på.
Vi burde prøve å integrere inn «videre knappen»
Tekst! Endre til interessant tekst, litt mer leken/muntlig tekst! - Eksempel: Endre fra: lær om vaksiner her. —> Vaksiner kan være bra for deg! Hvorfor?»
Lage klikkbare animasjoner.
Jeg merket hvor observant jeg ble på hva som burde endres når vi presenterte for noen andre. Så det er gullverdt å teste og presentere så mye som mulig!
Brukertest
Vi brukertestet på to ulike brukere.
Nøkkelfunn derfra var:
Vi hadde laget klikkbare animasjoner for å indikere at det er der man skulle trykke. Ingen av de forstod at man skulle trykke på animasjonene som bevegde seg. Så da må vi endre det og gjøre det tydelig at man kan trykke der.
De måtte forstå hensikten med skanningen. Det virket ikke som de gjorde helt da vi ikke fikk vist kalmerafunskjonen på ekte. Kommentar fra bruker: «Litt barnslig kanskje».
De likte fler options fra forrige gang. Kanskje dette må implementeres igjen?
Ville gjerne ha kontrollspørsmål på slutten. Det kan vi fikse!
@toranielsensollesnes
0 notes
Text
Mandag + tirsdagslogg
Vi startet uken med å drodle hva vi skulle gjøre resten av prosjektet og lagde en plan på det. Deretter fortsatte vi med å gå gjennom tilbakemeldiger fra presentasjonen og brukertesten på nytt. Vi kartla hva vi ville ta med oss videre og hvilken del av konseptet vi ville forsette på.
Skann + kropp=
Vi fant ut at vi ønsket å fortsette med fokus på skanneren. Også ønsket vi å kombinere den med den illustrerte kroppen vi hadde tatt med i brukertesten.
Vi har fortsatt et ønske om å lage en felles modell som kan brukes på alle kroppens 7 system.
Videre lagde vi en tidslinje om hvordan konspetet skal være og startet å prototype. Vi intervjuet en naturfagslærer til ungdomsskolen som kom med mange gode innspill. Det vi merket oss spesielt var:
Hva slags digitale læringsmidler ønsker du å bruke mer av i timene dine? “Det hadde vært helt gull å hatt introduksjonsfilmer til de ulike kapitlene, og animasjoner til ulike deler av naturfagen. Eks. hatt gode forklaringer og bilder på hvordan cellene er bygd opp og hva de ulike organellene i cellene gjør. Eller hatt gode forklaringer på elektrisitet, hvordan elektronene forflytter seg når det er vekselstrøm eller likestrøm. Ja, egentlig kort fortalt filmer og/eller animasjoner som kan bidra til å skape både undring og lærdom hos elevene.”
Hva engasjerer elevene best: “...I tillegg engasjerer forsøk veldig ofte veldig mye. Det at de får lage egne hypoteser og prøve å finne ut om hypotesene faktisk stemte, det engasjerer.”
- Opplever du at du klarer å referere læringen til hverdagslivet, og sette det du lærer bort i kontekst slik at elevene klarer å se sammenhenger? “Ikke alltid, noen ganger så blir temaene litt fjerne og de skjønner ikke helt hvorfor de skal vite hvordan en planteceller ser ut for eksempel. Mens andre ganger så er det lettere å forklare hvorfor de bør kunne nettopp det de har om. Det hadde vært skikkelig bra om de digitale læremidlene kunne påpekt dette her og der, hvis det ikke allerede står i lærerverket.”
Det hadde vært interessant å jobbe videre med å engasjere elevene ved at de må bidra selv, eks lage egne forslag og hypoteser for så å teste det ut om det stemmer. Kanskje i form av et spill?
De nye læreplanene er opptatt av at elevene skal se en helhetlig sammenheng i fag og temaer. Dette ser ut til å være krevende men ønskelig fra et lærersperspektiv å få hjelp til gjennom digitale læremidler.
Ser frem til en spennede uke hvor mye skal utforskes, eksprementeres og problemstillinger forsøkt løst på en interessant måte!
@toranielsensollesnes
0 notes
Text
Brukertest, presentasjon og veien videre
Brukertest:
Vi lærte fra sist at det var viktig å være godt forberedt til brukertesten med tydelige formål for testen og klarhet i hva vi ønsket å teste.
Det vi hovedsaklig ønsket å teste denne gangen var scannefunksjonen. Var dette noe de syntes var spennende og engasjerende?
Hovedfunn fra testen var at det fantes mye potensiale i «skanningen» som kunne videreutvikles, men de savnet litt mer informasjon i forkant.
Presentasjon:
VI fikk mange nyttige tilbakemeldinger etter presentasjonen. Det jeg satt igjen med som jeg ønsker å ta med meg videre er:
Dele problemformuleringen i flere nivåer.
Tenke gjennom hvordan brukerene kommer seg til innholdet.
Hele systemet rundt er kanskje ikke de mest interessante, progresjon kan legges til siden. Finn fokusområde og det er skanning i dette tilfelle.
Tenke igjennom hva som er viktigst for at elevene skal lære, og ikke følg kommentarer fra brukertester blindt, men sett dere inn i og forstå hva som er viktigst.
Sjekke med eksperter om innholdet stemmer.
Veien videre:
Videre ønsker vi å :
Hovedfokuset videre: Utforske hvordan scanningen kan engasjere og andvendes på en nyttig og læringsrik måte hvor elevene forstår sammenheng mellom den ytre kroppen og hva som skjer hvor, inni kroppen. Vi må finne en riktig måte å presentere / illustrere det som skal vises gjennom skanningen , altså en riktig balanse mellom det ekte fysiske og litt urealistiske illustrasjoner. De bakteriene som var vist på prototypen var en mellomting. De burde være enten karikert veldig som en stor bakterie eller vist som i feks pels. Ikke et sted i mellom. Vi må finne ut av riktig balanse her.
Fortsette å jobbe med kombinasjonen av tekst, scanner og animasjoner.
Vi ønsker å se på hvordan vi kan lage en modell/mal som kan brukes til alle 7 systemer i kroppen og over flere klassetrinn.
Finne ut hvordan bruke “kroppsfunksjonen” som et verktøy i læringen. Vi ønsker å se på hvordan zoome inn og se ulike lag i kroppen.
Problemformuleringen skal itereres og strammes inn.
@toranielsensollesnes
1 note
·
View note
Text
Torsdag
I går spisset Tora og jeg oss inn på en idé vi ville prototype og brukerteste. Etter veiledning og refleksjoner frem og tilbake landet vi på å kombinere noen konsepter. Vi kombinerte “scan” med “spill.
Vi fant ut at vi ville utvide læringsutbytte til konseptet. Vi ønsket å lage en fleksibel modell som man kan applikere på flere områder og at man kunne lære seg alle kroppens 7 systemer gjennom dette læringsstedet.
Det vi ønsker å lære bort gjennom konseptet er altså hvordan alle kroppens systemer fungerer og lære dette gjennom ulike virkemidler. Elevene skal få korte små læringskurs i hvert emne.
Hovedfokuset i dette nye konseptet er at elevene skal få kunne scanne sin egen kropp for å se hvor og hva som fysisk skjer inni kroppen i hvert emne og tema. Dette ved bruk av AR. Eksempelvis hvis eleven har om immunforsvaret, vil de da se hvis de skanner klassekameraten sin hals hva som skjer der hvordan cellene “soldatene” står klare for å bekjempe ethvert uønsket bakterie eller virus.
Dette lagde vi ut i prototype og brukertestet i to ulike omganger på to brukere. Hvordan det gikk kommer i neste post.
@toranielsensollesnes
2 notes
·
View notes
Text
Et skritt tilbake
Mandag tok jeg kontakt med et par naturfagslærere til ungdomsskolen for videre research. Planen er å intervjue de i løpet av uken.
Vi kom til et punkt på tirsdag morgen hvor ideeflyten stoppet litt. Derfor spurte vi om veiledning og fikk gode råd, bla tips om å jobbe frem til lunsj med å “scope” ned læringsmålet vårt og velge et område innenfor immunforsvaret.
Vi valgte å fokusere på vaksiner: hvordan de fungerer og hva som skjer med kroppen.
Deretter valgte vi å ha en idemyldingsfase resten av dagen og neste dag med bare JA - ideer. Dette for å ønske alle ideer velkomne og ukritisk la fantasien flyte. Det var en fin opplevelse for å tenke større og utenfor boksen. Det var inspirerende å lese hva som kom opp og bruke det som inspirasjon til nye ideer igjen.
0 notes
Text
Presentasjon uke 2
Fredag hadde vi presentasjon av brukertestene med itterasjonsforslag.
Vi brukertestet to ulike prototyper. Den ene var laget for iPhone og den andre for Ipad. Dette fordi vi ønsket å teste ulike måter å jobbe med skolematerialet på for brukeren og fordi brukerne hadde tilgang på ulike ting.
Den ene prototypen var laget som et spill, med relativt lite tekst (siden det var til Iphone, og med en del animasjoner. Den tok brukeren gjennom immunforsvaret og detaljer i immunsystemet, også med spørsmål underveis. Man fikk tre alternativer til hvert spørsmål.
Observasjon:
Spill falt i smak ved at det var mer motiverende å huske hva man leser når man er nødt til å svare riktig for å komme videre.
En idé hadde vært å ha info et sted slik at de alltid hadde mulighet til å få hjelp til forklaring.
En annen observasjon var at tegningene var litt lite engasjerende med lite farger og de så litt lite levende ut. Traff ikke helt brukergruppen. Dette må også tas med videre i ny observasjon.
Den andre prototypen var laget mer som en skolebok på nettet med litt forenklede sider og enkle illustrasjoner. Denne tok eleven gjennom immunforsvaret fordelt i 3 deler. Etter hver del var det spørsmål som eleven skulle svare på i arbeidsboken sin. Tanken var at de skulle gjenfortelle med egne ord og evt egne tegninger i sin egen skrivebok. Dette valget ble tatt på grunnlag av Einstein sin quote: “Hvis man ikke kan forklare det på en enkel måte, er det fordi du ikke har forstått det godt nok.” - som står på Ascheoug sin digitale læringsarena.
Observasjon:
Brukeren likte at det var en forenkling i form av 3 ulike deler.
Assosiasjoner til et militært forsvarssytem gjorde det lettere å forstå.
Brukeren trengte en forklaring på starten eks hva immunsystemet er og hva som kommer, som en introduksjon.
For lite spennende og innovativt, trenger kanskje et univers brukeren han leve seg inn i og scrolle seg gjennom og interagere mer med. Dette skal utforskes videre i neste uke! :)
NESTE UKE - EKSPREMENTERE MER - UTFORSKE og dykke mer inn i hva som finnes!
@toranielsensollesnes @theotheotheotheo
1 note
·
View note
Text
Torsdag
Dagen har bestått av Q&A med Kristine Svelvik, gå gjennom naturfagspensumet til 9. klasse om immunforsvar, forstå immunsystemet i dybden, forenkle immunforsvaret i form av illustrasjoner, lage prototype og brukertest av to ulike prototyper!
Brukertest gikk bra, men oppdaget fort at det kan være en fordel å være tålmodig, godt forberedt og ta seg tid til å lytte til den brukergruppen (13.-15. åringer). Spennende!
Mer om brukertesten kommer i morgen!
2 notes
·
View notes
Text
Overordnet del!
Q&A med Kristin Selvik.
Formiddagsmøtet med Kristin bydde på nyttig informasjon som var verdt å ta med seg og som inspirerte til videre arbeid inn i hovedprosjektet!
Viktige funn fra samtalen:
Se muligheter! Tenk fremover! Det som er vanskelig å få til nå eks. veldig kostbart, er kanskje mulig om noen år fremover. Det kan ta lang tid før det dere lager blir en realistisk realitet.
Alt starter med overordnet del!
Eleven må ta det de har lært og bruke det på et annet problem eller i en annen situasjon, hvis de ikke kan det så har du ikke kompetanse.
Hvis du tilrettelegger for én brukergruppe (universell utforming), vil det ha nytte for mange andre brukere også! Eks ved å tilrettelegge for folk med lav hørsel, kan ha nytte for andre!
Utgangspuktet bør være at det skal tilføre noe til eleven, ikke hovedsaklig læreren.
1 note
·
View note
Text
Week 2
Vi startet uken med å spisse inn problemstillingen. Vi endret den fra “Bruke digitale læremidler for å engasjere elevene til å lære om kroppens prosesser (hormon-, nerve- og immunsystem)” til “Hvordan kan vi bruke digitale læremidler til å engasjere elevene i 8. og 9. klasse til å ønske å forstå kroppens prosesser, fokus på immunforsvaret?”.
Vi ønsker å ha fokus på å lage noe som de kan forstå og lære, ikke bare noe de pugger til en prøve.
Hvordan engasjere denne brukergruppen egentlig? Hvordan gjøre systemer i kroppen livsnært og interessant for 13 - 15 åringer?
Kanskje ved mange illustrasjoner?
Hva med en del oppgaver underveis, hvor de ikke kommer videre til neste uten å for eksemple gjenfortelle med egne ord det de allerede lærte?
Bruke assosiasjoner?
Forenkle, hverdagsliggjøre.
klikkbare/interaktive illustrasjoner evt tekst?
1 note
·
View note
Text
Fredag
1. Uke av prosjektet er ferdig og vi er godt i gang. De siste dagen har gått til mye research rundt læreplaner, brukergruppen og faget. Vi har sett på eksisterende materialer som finnes på Aschehoug og Gyldendal, og selvfølgelig skisset ideer og tanker underveis! Utdanningsforskning.no syns jeg var en innmari fin og nyttig plattform for å både få god innsikt i utdanning og ideer til hva som kan forbedres! Miro har vært flittig brukt for å visualisere all informasjon også markere viktige punkter som vi vil zoome inn på.
Jeg sitter igjen med en opplevelse av at mange av de digitale læringsplattformene ikke har mye ubrukt potensiale ved seg, flere av de er kun tekst med hvit bakgrunn som fort bli umotiverende. Det er altså masse potensiale til forbedring, særlig i aldersgruppene etter barneskolen.
Her er et eksempel fra researchen. Her ser man mattetest til 1P vgs: Hva mes å legge til litt farger og mellomrom, og kanskje en illustrasjon eller to?
Et annet spennende punkt å ha med seg videre inn i jobbingen er et punkt fra den overordnede delen i den nye læreplanen om skaperglede, engasjement, utforskertrang gjennom utdanningsløpet.
I dagens presentasjon presenterte vi målgruppe som ungdomsskole, nærmere bestemt 8. og 9. klasse. Faget vi har valgt å fokusere på er naturfag og tema kroppens systemer, som for eksempel immunsystem.
Grunnet sykdom har jeg ikke fått researchet og jobbet like mye som jeg skulle ønske, men ser frem til en ny uke!
@theotheotheotheo @toranielsensollesnes
0 notes
Text
Årets siste brief - hovedoppgaven!
Årets siste brief: interaktive læringsmidler. Samarbeidspartner er Ascheough.
Vi startet med å lage en plan for uken i programmet Trello. Det er et program hvor man lett kan holde oversikt over hva som må gjøres, hva som jobbes med og hva som er gjort ferdig. Vi lagde en oversikt over ukens gjøremål deretter.
Så var det på tide å starte med research. Vi leste gjennom læreplaner på udir, og så gjennom ulike fag på locus, testet hvordan det var å være elev og tok ulike tester i mange forskjellige fag og ulike klassetrinn.
Siden vi skal finne brukere å teste på selv, valgte vi brukergruppe utifra de vi visste at vi hadde tilgang på, vi tenker dermed på ungdomsskolen som vår brukergruppe i prosjektet.
Deretter lagde vi tankekart om du ulike læreplattformene som fins og den nye læreplanen. Jeg fokuserte mest på den nye læreplanen.
Klasse-samarbeidspartnere:
@toranielsensollesnes @theotheotheotheo @theo
1 note
·
View note
Text
Make it Yourself sensor day 3.
Bilde av koden og video av produkt:
1 note
·
View note