İstanbul halı yıkama hizmeti için hemen kuzeyhaliyikama.com ziyaret et.
Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Bambu İpek Halı Nasıl Temizlenir?
BAMBUYA BIR BAKIŞ
Bambu binlerce yıl önce antik Asya'da kullanıldı . Tablet yazmaktan silahlara, konut malzemelerine kadar bambu, eski toplumların büyümesi ve gelişmesinin ayrılmaz bir parçasıydı.
Bambu tam olarak nedir?
İster inanın ister inanmayın, bambu bir çim türüdür. İnanılmaz kalınlıkta kök duvarlara sahiptir ve hızlı bir şekilde (24 saatte 90cm) büyür, bu da onu en yenilenebilir bitki türlerinden biri haline getirir. Ayrıca, bambu bitkilerinin ek bir yararı vardır: atmosfere bol miktarda oksijen salarlar . Bambu ipek, bu doğal kaynağın modern bir uyarlamasıdır.
BAMBU İPEK ÜRETIMI
Bu yeni malzeme türü 20. yüzyılda ortaya çıktı ve çok yönlülüğü ve çevre dostu özellikleri nedeniyle her yerde yaygınlaştı. Bambu ipek, selülozu kalın bir macun haline getirmek için işleme tabi tutulan bambudan yapılır. Ekstrüzyondan sonra, malzeme kurutulur ve halılar için ideal olan yumuşak bir iplik haline getirilir.
ZARIF VE ÇOK YÖNLÜ HALILAR
Bambu ipek elyaflar yumuşak ancak inanılmaz derecede dayanıklıdır; herhangi bir ev ortamı için anında cazibe sunar. Zarif ve göz alıcı bir özelliğe sahip olan Bambu ipek halılar her odayı uyarlanabilir.
Evinizden misafirleriniz eksik olmuyor mu? Asla korkma! Bambu ipek halıların çoğu, ekstra destek ve esneklik sağlayan bambu ipek ve yünün bir karışımıdır.
BAMBU İPEK HALILARI NASIL TEMIZLERSINIZ?
Bambu ipek halı uygun şekilde bakıldığında ve temizlendiğinde, yıllar boyunca dayanabilir. Bambu ipek halısını temizlerken her zaman elektrik süpürgesinin kıl tanecikli çubuğunu çıkartın, bu ipliklerin zarar görmesini önleyecektir. Ek olarak, dokuma yönüne karşı süpürme yapmanız önerilir.
Dökülmelere kesinlikle silerek müdahale etmeyin; bunun yerine, kağıt havlu ile kurutun. İnatçı lekeler için malzemeler:
Beyaz Sirke
Bulaşık Sabunu
Kağıt Havlu
Beyaz Temiz Bez
Beyaz sirke ve bulaşık sabununu bir arada kullanmanız gerekmez. Herhangi birini tercihinize göre kullanabilirsiniz. Aynı şekilde kağıt havlu ve temiz beyaz bez içinde geçerlidir.
Hazırladığınız solüsyon ile temiz beyaz bezinizi ıslatın ve fazla suyu sıkarak nemli bir bez elde edin. Elde ettiğiniz nemli, solüsyonlu bez ile leke üzerine hafifçe müdahalede bulunun. Bambu halılar yapıları gereği hassastırlar bu yüzden nazik davranın.
Daha büyük sorunlar için en iyi seçeneğiniz profesyonel bir halı yıkama servisinden yardım alıp, işi profesyonellere bırakmaktır.
#bambu ipek halı yıkama#bambu halı yıkama#bambu carpet cleaning#bambu halı nasıl temizlenir?#bambu ipek halı nasıl temizlenir?
0 notes
Text
Stor Perde Nasıl Temizlenir?
Stor perde nasıl temizlenir? Stor perde çıkarmadan nasıl temizlenir? Stor perde ütülenir mi? Evde stor perde temizliği nasıl yapılır? Soruları son zamanlarda çokça aranır oldu. Son yılların trend ürünü Stor ve Zebra perdeler ev hanımlarının adeta vazgeçilmezi haline geldi. Bu şık ve kullanışlı tasarımlara sahip ürünler her ne kadar kullanım kolaylığı ve görüntü kalitesine verdiği katkıları olsada en önemli handikapı temizliğinin de bir o kadar zor olmasıdır.
Aslında Stor perde temizliği öyle sanıldığı gibi zor bir uygulama değildir, sadece dikkat edilmesi gereken hassas bazı noktalara sahiptir. İşte bizde sizler için, evde uygulayabileceğiniz harika bir rehber hazırladık. Siz de hazırsanız buyrun okumaya…
Stor perde temizliği herkesin evinde yapabileceği bir işlemdir ancak bazen bu işlemleri yapabilecek beceri veya araç gerece ya da vakit bulamayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda profesyonel bir destek almak isteyebilirsiniz. Merak etmeyin, tüm bu işlemleri dilerseniz sizin için profesyonel olarak ve en ekonomik fiyat garantisi ile Kuzey Halı Yıkama Servisi gerçekleştirebilir.
Stor Perde Nasıl Yıkanır?
Stor perdelerin yıkana bilmesi için gereken işlemlerin başında, perdelerin güvenli bir şekilde mekanizmadan sökülmesi işlemidir. (Bu işlem çok hassas bir el becerisi gerektirir.) Eğer yapamayacağınızı düşünüyorsanız hiç denemeyin çünkü mekanizmaya veya perde kumaşına geri dönüşü mümkün olmayan zararlar verebilir ve yeni bir perde almak zorunda kalabilirsiniz.
Burada standart bir söküm işleminden bahsetmemiz pek mümkün değil, çünkü her markanın kendine özel bir mekanizması bulunmakta ve her stor perdenin sökülmesi farklılıklar göstermektedir. Ancak şunu bilmelisiniz ki, dikkatli bir inceleme ile nasıl sökebileceğinizi planlayabilir veya varsa satın aldığınız ürüne ait kullanma talimatını inceleyerek perdelerinizi sökebilirsiniz.
Perdeleri zarar vermeden söktükten sonra düz bir zemine serin ve yumuşakça bir fırça veya sünger yardımı ile hafifçe deterjanla temizleyin. Temizleme işleminin bittiğine karar verdiğinizde banyo küvetinizde veya perdelerinizin deforme olmadan sığabileceği leğen gibi bir malzeme içine doldurduğunuz temiz su ile durulayın. Durulamadan sonra perdelerinizi yine deforme olmasına izin vermeden kurumaya asın.
Daha sonra sökme işlemlerinde yaptığınız uygulamaları tersi istikamette yeniden monte edip tertemiz stor ve zebra perdelerinizi ilk günkü gibi tertemiz kullanabilirsiniz.
Stor Perde Çıkarmadan Nasıl Temizlenir?
Stor veya zebra perdelerinizi çıkarmadan temizlemek istiyor olabilirsiniz. Bunun için bir kabın içerisine çokta sıcak olmayan biraz su koyun. Su ne ılık ne de kaynar olmalı, orta sıcaklıkta bir su işinizi görecektir. Yumuşak, tercihen penye türü beyaz bir bezi hazırladığınız sabunlu sıcak suda ıslatarak bol köpükle perdenize nazikçe uygulayın. Toz ve lekelerin temizlendiğine kanaat getirdiğinizde aynı türdeki bir başka beyaz bezi soğuk suya batırarak perdenizi durulayın ve perdenizin kuruması için odayı havalandırın. Beyaz bez kullanılmasının nedeni, bazı renkli bezler perdelerinize renk atabilir ve perdelerinizde lekeler oluşmasına neden olabilir.
Kuzey Halı Yıkama sağlıklı bir yaşam diliyor.
0 notes
Text
Halı Nasıl Silinir?
Halı nasıl silinir? Makalemizde herhangi bir servise gerek duymadan, evinizde leke bulaşan halılarınıza hangi uygulamaları yapmanız gerektiği hususunda bilgiler verdik. Bu makalenin sonunda, halılarınıza bulaşan inatçı lekelere uygulayacağınız yöntemleri bilinçli şekilde öğrenmiş olacaksınız. Aynı zamanda bu yöntemler sayesinde, halılarınızdaki lekeler, temizlenmesi zor bir hale gelmeden önce temizlenebilir bir duruma getirecek böylelikle servise verdiğinizde dahi çıkmayan leke sorunları ile karşılaşmayacaksınız. Böylelikle halınızı korumuş olmanın dışında yeni bir halı almak zorunda kalmayarak ev bütçenizde çok ciddi ekonomik tasarruflar sağlayabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım.
Evinizde çocuklar veya evcil hayvanlarınız varsa halılarınızın temiz kalma olasılığı çok azdır. Bu sevimli dostlar ve çocuklarınız hertürlü madde ile halı ve koltuklarınıza adeta hücum ederler ve siz bunlar için bir önlem alamazsınız.
Halılar ise ev yaşamının en önemli unsurlarından biridir ve bakımı sağlık açısından büyük önem arz eder. Halı ve koltuk takımları zararlı mayt, akar ve alerjenlerin yaşam alanlarıdır. Çok kısa sürelerde sayıları milyonlara ulaşır ve sağlığınızı ciddi şekilde tehdit ederler. Üstelik yakalandığınız hastalıklara bu zararlıların halı veya koltuklarından bulaştığının tespitide çok uzun araştırmalardan sonra belirlenebilir. Bu yüzden herşeyden önce evde yapacağınız basit bir halı veya koltuk bakımı sağlığınızı korumak için yapılması elzem uygulamalardır.
Halıları buharlı temizleyici olmadan nasıl temizleyeceğinizi bilmeniz gerekir. Halı lekelerini nasıl derinlemesine temizleyeceğini bilmenin arkasındaki püf noktaları herzaman yaygın bir bilgi değildir. Bu bilgileri heryerde bulmanız pek mümkün olmuyor. Bu yüzden bu makaleyi sonuna kadar dikkatlice okumanızı öneriyoruz. Bu nedenle uzmanlardan, insanların en yaygın olarak karşılaştıkları çok önemli bir soruna evde “halı nasıl silinir?” cevap vermelerini istedik.
Buharlı Temizleyici Olmadan Halı Nasıl Silinir?
Kuzey Halı Yıkama’nın hijyen şefi Nurettin Yılmaz, halının nasıl derinlemesine temizleneceği hakkında bilgiler veriyor. Elektrikli süpürge, kabartma tozu veya bulaşık deterjanı kullanılan bu yöntemi sizler için anlatıyor.
Gerekli Solüsyonlar: Kabartma tozu veya bulaşık deterjanı (alternatif olarak, buharlı temizleyicilerde kullanılan aynı ürünüde kullanabilirsiniz.)
Gerekli Malzemeler: Eski bir diş fırçası, yumuşak fırça, temiz bez veya havlu ve kova (Bezler beyaz olmalı)
Adım adım, evde halı nasıl silinir?
1. Bir kova ılık su ve tercih ettiğiniz temizleme aletini hazırlayın.
2. Kir ve tozdan kurtulmak için temizlemek istediğiniz alanı işlem yapmadan önce elektrikli süpürge ile iyice süpürün.
3. Kabartma tozunu lekeyi tamamen kaplayacak kadar lekeli bölgenin üzerine serpiştirin. Bulaşık sabunu kullanıyorsanız, lekenin boyutunu ölçün ve 15cm ila 20 cm leke başına 1 yemek kaşığı gelecek şekilde uygulayın.
4. Solüsyon köpürene kadar karıştırın.
5. Eski bir fırça, diş fırçası, beyaz bez veya beyaz havluyu ılık su ile birlikte leke üzerine hafifçe uygulayın. Leke bulaşıcı bir lekeyse içe doğru uygulama yapın. Dışa doğru yapılan uygulama lekenin dağılmasına sebep olacaktır.
6. Zemini tamamen ıslatmayın, sadece lekeli bölgeye uygulama yapın.
7. Halıların hava ile kurumasını sağlamak için tüm pencereleri açın veya ek olarak vantilatörde kullanabilirsiniz.
8. Kuruduktan sonra elektrikli süpürge ile iyice vakumlayın.
Halınızı Makine Olmadan Derinlemesine Temizleme
Halı nasıl silinir makalemizde daha önce işlenmemiş bir konuyu daha gündeme getirelim. Bildiğimiz en eski yöntemlerde biri, “büyükanne yöntemi” Birçok insan günümüzde bu yöntemleri bilmiyor veya artık sadece çocukluk hatıralarından anımsıyor. Öyleyse tekrar hatırlayalım, çünkü o yöntemler hala işe yarıyor.
Halılarınızı temizlemek için ev tipi bir halı yıkama makinesi almak çok pahalı bir yöntem ve inatçı lekeleri çıkarmanın tek yolu kesinlikle bu değil. Temizlenmesi gereken bir leke karmaşasına sahipseniz ve buharlı bir ev tipi halı yıkama makinesi almak için mağazaya koşmak istemiyorsanız, halınızı bir makineye gerek duymadan nasıl derinlemesine temizleyeceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. İyi haber şu ki, vaktiniz varsa, işi bitirebilirsiniz.
Bizde bir halıyı elle nasıl temizleneceğinin hatırlanması gerektiğinde, ninelerimizin bilgeliğine güveniyoruz ve sık sık profesyonel çalışmalarımızda da bunları uyguluyoruz.
Bunun için iki araca ihtiyacımız olacak: Sert kıllı bir ovma fırçası (Eski halı yıkama fırçaları, ninelerimizin sahip olduğu en büyük halı yıkama aracı ve mükemmel şekilde iş görür.) ve bir sprey şişesi.
Ayrıca aşağıdakilere ihtiyacınız olacak:
· Su ve biraz arap sabunu karışımı
· Biraz sofra tuzu (deniz tuzu, koşer tuzu – herşey yolunda!)
· Biraz karbonat
· Birkaç eski temiz beyaz bez veya havlu (Eskiden, kullanılmayan atlet veya gömlekler tercih ediliyordu.)
Evde Makine Olmadan Elle Halı Temizleme Yöntemi (Geleneksel)
1. Sprey şişesindeki su ile biraz arap sabunu (1/8 çay kaşığı, ancak az miktarda göz küresi yapabilirsiniz.) karıştırarak başlayın. Aşırı sallamayın ama karışmasına izin verin.
2. Kabartma tozu ve sofra tuzunu derinlemesine temizlemek istediğiniz alana serpin; tamamen halıya serpmenize gerek yok.
3. Sabunlu su karışımını aynı bölgeye hafifçe püskürtün ve birkaç dakika bekleyin.
4. Halıyı fırçanızla tek yönde fırçalayın. Bu, lekeyi kolay almanız için bir noktada toparlamanızı sağlar.
5. Hala leke varsa tersi yönde geri istikamette tekrar fırçalayın.
6. Havluları halıya bastırın, suyu emmesini sağlayın.
7. Alan kuruduktan sonra, sabunlu karışımı sprey şişenizden boşaltın, normal musluk suyu ile doldurun ve halıya birkez daha hafifçe püskürtün.
8. Yine, havluları halıya bastırın. Ninelerimiz bu yöntemden tam verim alabilmek için havluların üzerine ağırlık koyup beş dakika kadar beklemenizi öneriyor.
Bu teknikler geleneksel leke temizleme yöntemleri arasında en iyisidir, ancak yeterince büyük bir fırçanız varsa tüm odayı temizlemek çok daha kolaydır.
Ninelerimiz, bu yöntemin çocuklarla ve evcil hayvanlarla kullanımının tamamen güvenli olduğunu söylüyorlar. Ayrıca, ağır deterjan kokusu yerine (Temizlik solüsyonlarının kokusu gibi), halılar hiçbir kimyasal kokuya maruz kalmayacaktır.
0 notes
Text
Doğal Halı Yıkama Yöntemleri
Doğal halı yıkama yöntemleri asırlara dayanan etkili uygulamalardan oluşur. Bir halıyı derinlemesine temizlemek için kullanılan kimyasallar ve temizlik ürünleri bazen belirli bileşenlere karşı hassasiyeti olan insanlar için çok güçlü, negatif etkiler bırakabilir. Halılarınızı doğal olarak nasıl temizleyeceğinizi araştırmak için saatler harcamak yerine bu makaledeki ipuçlarından birini denemenizi tavsiye ediyoruz.
· Sirke, bulaşık deterjanı ve su. Bir çorba kaşığı bulaşık sabununu, bir litre ılık su ile karıştırın, ardından ¼ çay kaşığı beyaz sirke ekleyin. Bu iyi bir genel temizleyicidir. Lekeye uygulamadan önce çözeltiyi halının üzerine küçük, göze çarpmayan bir yerde test ettiğinizden emin olun.
· Soda. Soda halıya serpildiğinde temizleyici olarak çalışır. Kan ve şarap lekelerini çıkarmak için harika bir üründür. Lekeye az miktarda soda uygulayın, ardından kuru bir beyaz bez veya kağıt havlu kullanarak leke kalkana kadar yüzeyi temizleyin. Halı liflerini basırmadan hafif dokunuşlarla ovalayın.
Genellikle, kir veya kırıntılar ağır hizmet tipi temizlik gerektirecek kadar derinlerde değildir. Bu durumlarda, Kuzey Halı Yıkama’nın profesyonel halı ve kilim temizleme teknisyenleri halı lekelerini derinlemesine nasıl temizleyeceğinize cevaplar veriyor.
“Halıyı uluk su ile Kastilya sabunu gibi birkaç damla sıvı sabun karışımı ile yıkayabilirsiniz. Bu sabun temizlik için çok uygun bir bileşendir çünkü toksik değildir, ancak kiri ve diğer kalıntıları giderecek kadar güçlüdür.” Temiz bir bez kullanarak halıyı solüsyonla ovalayın ve mümkün olduğunca fazla su emmemesi için kuru bir havlu kullanarak fazla suyu alın ve yüzeyi kurutun. Böylece halılarınızı ev ortamında sağlıklı bir şekilde kir, leke, mayt, alerjen ve zararlılardan korumuş olursunuz, bu uygulamalar aynı zamanda halılarınızın daha uzun ömürlü ve capcanlı renklerini muhafaza etmenizde son derece etkin işlemlerdir.
Kar ile Halı Temizleme
Evet, kış aylarında kar ile temizlik etkin bir seçenektir. Birçok metropolde bu uygulamayı yapmak pek mümkün olmasada çok eski zamanlardan günümüze gelen doğal ve geleneksel bir halı yıkama yöntemidir. Anlaşıldığı üzere içinde bulunduğumuz Aralık ayı dönemleri olan bu günlerde kısa süre sonra kar yağışları tüm yurdu saracak olan bu buzlu beyaz madde aslında doğanın en iyi temizleyicilerinden biridir.
Bu temizleme yöntemi, el yapımı halılar, antika halılar ve yünlü küçük halılarda en iyi sonuçları verir. Yardım edecek birkaç kişi varsa daha büyük boyutlardaki halılarıda tabi ki bu yöntemle temizleyebilirsiniz. En iyi sonucu elde etmek için kuru toz kar kullanın.
Beş Adımda Kar ile Halı Temizleme Yöntemi
1. Halınızı dışarı çıkarın ve kaba kırıntılardan arındırmak için mümkün oldukça silkeleyin. Düşük hava sıcaklığına alışması için yaklaşık 30 dakika dışarıda bekletin.
2. Halınızı karlı temiz zemine serin ve üzerine 5cm kadar temiz kar yayın, açıkta yer kalmasın.
3. Süpürgenin sapını kullanarak karlı halıyı çırpın. Kardaki amonyak, soğuk havayla reaksiyona girerek halının derinliklerine gizlenen kirin katılaşmasına neden olur.
4. Karın halının üzerinde 15 ila 20 dakika dinlenmesine izin verin. Ardından ters çevirin ve 1’den 3’e kadar olan adımları diğer tarafa tekrar uygulayın.
5. Halıyı asmadan önce olabildiğince silkeleyip faz karı temizleyin. 20 ila 30 dakika asın. Kar nihayet halıyı ıslak bırakmadan buharlaşacak ve çok etkili bir halı temizliğini kış aylarında yapmış olacaksınız.
0 notes