dissagligi
DİŞ SAĞLIĞI
18 posts
Don't wanna be here? Send us removal request.
dissagligi · 6 years ago
Text
Kök Ucu Kisti Alımı
Tumblr media
Kök ucu kisti alımı dişin herhangi bir tedaviye yani kanal tedavi  dolgu gibi çözümlere cevap veremeyecek kadar fazla çürüğe sahip olan dişler için kullanılır. Bu işlem diş kökünde iltihaplı olan dişler içinde kullanılır. 
Tedavi Yöntemi Nasıl Gerçekleşir 
Tedavi otuz dakika sürer. Lokal anestezi ile hasta uyutulur. İşlem gerçekleşecek diş köküne ulaşım için diş eti ufak bir çizik şeklinde kesilir. Diş eti kaldırılır ve çene kemiğine ulaşıldıktan sonra kök ucu iltihaplı bölge ile alınır. İşlem sorası diş kökü dolgu ile kapatılarak tedavi sonlanır.
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
Ağız Kokusu Neden Olur
Tumblr media
Ağız kokusu bazı hastalıklar nedeni ile olabilse de genelde hijyen problemlerinden oluşur. Ortalama olarak her 4 insandan 1′inin ağız kokusu problemi vardır. Ağız kokusu diş çürümesi ve diş eti problemlerinin oluşturduğu bir rahatsızlıktır. Bunlarla beraber ağız kokusuna neden olan bazı şeylerde vardır.
Ağız Kokusu Nedenleri
Yabancı cisim: Özellikle çocuklarda burun boşluğuna yerleşmiş yabancı cisim varsa kötü nefes alınabilir. 
İlaçlar: Bazı ilaçlar tükürüğü azaltabileceği için ağız kokusuna neden olabilir.
Diyetler: Oruç ve düşük karbonhidratlı beslenme programları ağız kokusu oluşturabilir. 
Gıda: Dişlere yapışan gıda partiküllerinin parçalanması kokulara neden olabilir.
Tütün: Tütün ürünleri ağız kokusuna neden olurlar.  
Ağız, burun ve boğaz koşulları: Bazen, boğazın arka tarafındaki bademcikler üzerinde küçük, bakteri kaplı taşlar oluşabilir ve koku üretir.
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
Çenede Kısalık
Tumblr media
Çene ekleminde kısalık çok ciddi bir estetik sorundur. Bununla beraber estetik açısından daha da önemli bir sıkıntı olan dişler ve çene kemiğine yapısına zarar veren bir sorundur. Kişinin yaşı ilerledikçe anlaşılan bir sorun olan eklem kısalığı çene kemiği ve çene kasının kasılı bir şekilde olup gelişim sırasında olması gerektiği gelişimi tamamlayamamasına neden olur. Kişi çene kitlenmesi diş ağrısı gibi sorunlar yaşar erken teşhis ve tedavi edilmesi çok daha kolaydır.
Tedavi 
Kişi erkenden hekime bar vurduğu taktirde diş teli ve çene sabitleyici lastikler ile üst ve alt çene birbirine lastik yardımı ile bağlanır çene lastiğin gerginliği ile üst çeneye yaklaşır ve normal bir çene formu oluşur.
Geç tedavi erken tedavi ile aynı yöntem ile yapılır ama çene yapısı ve kas formu oturduğu için bu işlem ağrı ve sızlamalara neden olur . Bazı istisnalara cerrahi bir tedavi gerektirmektedir. 
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
Çene ve Eklem İçi Yıkama ve Sıvı Enjeksiyonu
Tumblr media
 Çene eklemi farklı nedenler ile zarar görebilir. Diş sıkma, çeneye alınan darbe, yanlış dolgu, tek taraflı çiğneme gibi bu durumlardan birini yaşayan bir insanda.
Çene açma yada kapama sırasında ağrı
Çenede kütürdeme 
Sürekli kıtlayan çene kemiği
Çene arkası ve kulak altı bölgesi arasında şişlik 
Şakaklarda ağrı 
Çene eklem ağrıları genelde farklı bölgelerde yaşanan ağrılar ile karıştırılabilir. Uzman hekiminiz bu kontrol için sizinle özel olarak ilgilenecektir. Genelde başlangıç tedavisi olarak çene eklem içi yıkamadır. Bu tedavi yönteminde amaç çene ekleminde ağrıya neden olan kısma yeni eklem içi sıvı eklemesi yapılır. Bu sıvı besleyici ve kayganlaştırıcı bir sıvıdır. Bu tedavinin uygulanma sebepleri: 
Ağrı yaratan görevini sürdüremeyen sıvı değişimi 
Çene kemiğinin daha kolay hareket etmesi 
Çene eklem dokusuna zarar vermemesi 
Bu tedavi uzman bir çene cerrahı tarafından 1 ayda, her hafta 1 defa yapılarak toplam 4 seansta tedavi edilebilecek bir rahatsızlıktır.
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
Diş Kırığı
Tumblr media
Diş kırığı görüntü kirliliği, ağrıya ve ilerleyen süreçlerde diş kaybına bile neden olabilecek ciddi bir rahatsızlıktır.
Belirtileri 
Diş kırılması anında ciddi bir ağrı oluşur bunun nedeni diş özünün çok fazla kılcal sinire sahip olmasıdır. Yemek yada içecek tüketiminde çok sık hissedilen bir ağrı oluşur. Herhangi bir hekime baş vurulması gereklidir. Yaşanılan ağrı kalıcı bir şekilde devam edebilir. Uzun süreli tedavisiz kalan diş, diş etine vereceği zarar dolayısı ile gelecek dönemde çekilebilir yada doğru beslenemeyen diş kendiliğinden düşebilir.
Dişler Neden Kırılır
Dişleri Gıcırdatmak. 
Darbe.
Dengesiz Isırıklar Ve Sert Gıdalar. 
Sıcaklık Farkı. 
Diş Kırılması Tedavisi
Kompozit Dolgu 
Kanal Tedavisi 
Diş Kaplamaları
Doğal Onarım 
Diş Kronu 
Diğer Tedaviler
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
Beyaz Diş Dolgusu
Tumblr media
Beyaz Dolgu Ne Zaman Yapılır
Beyaz diş dolgusu dişte kırık, renk farkı, çürük varsa yapılır. Normal dişlere çok daha fazla benzemesi ve insanlarda daha rahat  estetik bir duruş sağlanması için uygulanan bir dolgudur. Beyaz dolgu normal dolgularla aynı sağlamlık ve sertliğe sahiptir. Genelde ön dişlerde çok sık kullanılır. 
Tedavi
 Bu dolgu türü özenli bir şekilde özel bir eğitim almış estetik diş doktorları tarafından yapılmalıdır. Yapım süreci kaç farklı dişe uygulanacağına göre değişim gösterir.
Nasıl Yapılır
Çürük veya hasarlı diş tespit edilir. 
Dişe uygulanacak işlem öncesi diş lokal anestezi ile uyuşturulur. 
Dişin çevresi ve çürük veya hasarlı kısım temizlenir.
Diş yüzeyine ajan adı verilen dolgu yapıştırıcısı sürülür.
Beyaz diş dolgusu diş yüzeyine uygulanır.
Dolgunun kuruması beklenir.
Dolguya cila atılarak dile veya yanak yüzeyine hasar vermesi engellenir. 
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
Silikon Püskürtme ile Diş Beyazlatma
Tumblr media
Nasıl Yapılır
Dişlere uygulanan ayrıntılı bir temizleme sonrasında dişlere dokunulmadan air flow adı verilen işlem özel yapım cihazlar ile gerçekleştirilir. Dişin çevresine ince bir tabaka biçiminde silikon parçaları püskürterek dişin üstünde oluşan sararmaları kazıyarak çıkarır. 
Dişlere Zarar Verir mi
Uygulama sırasında kullanılan silikon tamamen yumuşak yapılıdır. Diş minesine ve dişlere zarar vermez.
Silikon Püskürtme Neden Yapılır
Bu tedavinin asıl uygulanma amacı diş fırçalarının ulaşamadığı bölgelere ulaşarak temizliği sağlamaktır. Bu işlem sayesinde dişler çok daha iyi temizlenir. Günlük yaşantımızda çok sık kullandığımız çay, kahve, sigara gibi yiyecek ve içecekleri temizleme konusunda çok sık kullanılır. Bu işlem sırasında dişte yer edinmiş sararmalar püskürtme ile diş üstünden çıkarılır.
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
Diş Hassasiyeti Giderme
Tumblr media
Dişi koruyan ve sarmalayan diş minesinin zaman içerisinde farklı nedenler ile aşınması, zayıflaması sonucunda diş eti çekilir ve diş kökü açığa çıkması ile diş hassasiyeti meydana gelir.
Diş Hassasiyeti Nasıl Tedavi Edilir
Hassasiyet problemi yaşayan dişlere diş hassasiyeti için üretilmiş olan flor ajanı adı verilen tedavi uygulanır. Bu tedavi yöntemi ile flor dişin etrafına yapışır ve dişi daha güçlü hale getirir. Flor çürük engelleme ve yemeklerden sonra oluşan bakterileri dişlerden büyük ölçüde korur.
Flor Tedavisi Nasıl Uygulanır
Flor tedavisi her diş için ayrı olan kaşık formunda bir kap içinde jel formundadır. Flor diş yüzeyine doğrudan uygulanır ve beş dakika boyunca kuruması beklenilir. Bu işlem sonrasında diş hassasiyetinin önüne geçilir. Dişler sağlığına kavuşur. Flor uygulaması kalıcı bir tedavi yöntemi değildir. Kişi her altı ayda bir bu tedaviyi tekrar yaptırmak zorundadır.
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
Gömülü 20 Yaş Dişleri
Tumblr media
Gömülü diş çene yapısında yeri olmasına rağmen çıkması gerektiği zamanda çıkmamış olan dişlere denmektedir. Diş çene yapısında farklı bir bölgeye yönelik çıkarak başka dişlere zarar verebilir. Genetik veya bir kaza sonucu gerçekleşmiş olabilir.
 Gömülü Diş Neden Olur
Kişinin genetiği başta olmak üzere çene yapısı geniş veya dar çene süt dişlerinin rahatsızlık sonucu çekilmesi yumuşak diş dokusunun hasar görmesi.
Tedavi Nasıl Gerçekleşir
Dişler olması gerektiği konumda değillerse acil bir operasyon gerçekleştirilmelidir. Gömülü dişin bulunduğu konum diş cerrahları yada ortodontist tarafından çene arkı içerisinde operasyon gerçekleştirilir. Kişi bu rahatsızlığını geç fark edip hekime geç başvurmuş ise dişin durumuna göre diş çekilir yada takibe alınarak dişin gömülü olduğu alana etkisi incelenir.
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
Kırık Çene Tedavisi
Tumblr media
Farklı nedenlerden kaza geçiren hastalarda çene kemiği kırığı görülebilir. Geçirilen kaza sonucu hastanın çene kemiğinde kırıklar bulunduğu taktirde kazazedeye kırık çene tamiri adı verilen operasyon gerçekleştirilmesi zorunluluktur.
Çene Kırık Bölümleri 
Diş
Alt ve üst çene 
Orta yüz
Göz tabanı 
Çene eklemi
Elmacık kemiği 
Bu tür hasarlı bölgelere genelde ağız içinden müdahale edilir. Bu kırıkların kaynamasına yardımcı olmak için kişiye plak ve vida ile kırık kemik birbirine bağlanır. Bu işlem çoğu kişi tarafından platin adı ile bilinir. Uygulanan bu tedaviden sonra hasta 1 ay boyunca sert gıdalar tüketemez protein ağırlıklı özel sıvılar ile beslenir. Kişinin kırık düzeyine göre hastanın alt ve üst çene arasına lastik takılabilir.
Diş ve çene operasyonlarında genellikle diş hekimlerinin özel olarak eğitim almış olması gerekir bu işlem ağız diş ve çene cerrahisi adı altında eğitim almış kişiler tarafından yapılır.
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
Diş Törpüsü
Tumblr media
Diş törpüsü diş formunda oluşan estetik bozukluklar sonucunda yapılan bir diş tedavisidir. Diş törpüsü gerekli olduğu durumlarda yapılan ve çok iyi bir geri dönüş sağlayan bir yöntemdir. Estetik açıdan çok önemli bir yöntemdir. Bu nedenler yüzünden diş yapısı bozuk bireylere uygulanır.
Diş Törpüsü Nedir
 Diş törpüsü diş yapısında olan bozukluklar sonucunda dişe uygulanan aşındırma yöntemine denir. Diş törpüsü kırık veya uçları sararmış dişler içinde uygulanabilir. Diş törpüsü genelde yetişkin insanlara uygulanır. Çoğu zaman uzun veya çok sivri dişlere uygulanır. Diş törpüsü genelde 1 mm ve 1.5 mm arasında yapılır. Olması gerekenden fazla törpülenen dişin hassasiyeti artar.
Diş Törpüleme Nenen Kimlere Uygulanır
 Fazla uzun veya sivri dişlerden kurtulmak için yapılan diş törpüsü sadece yetişkinlere uygulanır. Çocukların diş gelişimi ve değişimi devam etti için kullanılması gerekmez zaman içinde düzelme yaşar. Yetişkinlerde diş yapısı değişmeyeceği için bu tedavi yöntemi uygulanır.
Dişin Törpülenme Nedenleri
Dişlere porselen yapılacak olması 
Dişlerin normalden uzun olması 
Dişlerde olan pütürtü ve tümsekler
Dişlerde olan yamukluklar
Diş boylarının orantısız olması 
Dişlerin bazılarının kırılıp ağız içinde kesiklere neden olması 
Diş Törpüsü Dişe Zarar Verir mi
Diş törpüsü diş hekimi tarafından zorunlu olan bireylere uygulanır. En son çare olarak uygulanan diş törpüsü hekim kontrolü altında herhangi bir sıkıntı oluşturmaz. Diş törpüsü gerek görülmedikçe yapılmayan bir tedavi yöntemidir.
Diş Törpüsü Acıtır mı 
Herhangi bir anestezi  gerektirmeyen diş törpüsü tamamen acısızdır.
Diş Törpülendikten Sonra Yapılması Gerekenler 
Sert yemek,sakız ve tatlılardan uzak durulmalı
 Vücuda fazladan fosfor kalsiyum ve demir alınmalı
Sertleştirici diş macunları kullanılmalı 
Dişler sık sık fırçalanmalı 
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
Diş Eti Çekilmesi
Tumblr media
Diş eti çekilmesi dişin etrafını saran pembe dokunun geri çekilmesidir.
Diş Eti Çekilmesinin Sebepleri
Diş eti çekilmesinin birden fazla nedeni vardır. En sık  kişinin kalsiyum alımı azaldığında görülür.
Diş Fırçalama
Düzensiz ve sert diş fırçalamak diş eti çekilmesine yol açar.
Bilinçsiz Veya Uykuda Diş Sıkma
Her yaşta insanda çok sık görülen diş sıkma problemi zaman içerisinde çene ve diş yapısını bozarak diş eti çekilmesine sebep olabilir.
Kadınlarda Sık Doğum
Sık doğumlar veya aynı anda 1 den fazla doğum yapmak vücutta bulunan kalsiyum ve mineralleri çok fazla azaltması sonucu diş eti çekilmesi olabilir.
Diş Eti Çekilmesinde Ne Yapılmalı 
6 ayda bir diş hekimine gidilmesi, diş kontrolünün ve gerekli olan bakımların yapılması. Diş eti çekilmesi uzun süreli tedavi ile son bulur en az 1 yıl içinde tedavi edilen bir rahatsızlıktır. 
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
Diş İmplantı Nedir
Tumblr media
Çene kemikleri arasına yerleştirilen titanyum parça üstüne gelecek diş için bir bağlantı alanıdır. Yerleştirilen titanyum parça çene yapısı tarafından kabul edildiği zaman diş parçanın üstüne yerleştirilir.
Diş implantı pahalımı ?
İmplantın yapılacağı yer yapılacak marka yapacak hekim ve ülke arasında ciddi fark fiyatları olabilir. Ülkemizde yapılan bir implant yurt dışında daha pahalı veya daha ucuz olma ihtimaline sahiptir.
Her Hastaya İmplant uygulanabilir mi ?
İmplant uygulanacak hasta büyüme ve gelişme süresini geçtiği taktirde. Boş alanda gerekli kemik derinliği ve alanı olan  her hastaya implant uygulanabilir.
Diş Çekimi Yapılan Bölgeye İmplant takılır mı ?
Çekilen bölgedeki kemik implant yapmaya uygun durumda ise yapılmasında bir sorun oluşmaz ve çekilen bölgeye implant tedavisi uygulanabilir.
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
Diş Çekimi Neden Yapılır ?
Tumblr media
Çok fazla hasar almış kurtarılma ihtimali olmayan dişler için uygulanan diş çekimi ağrı ve çene yapısında bozukluk oluşturmaması için kullanılır.
Diş Çekiminin Nedenleri
dişte çok fazla çürük olması 
dişte çok fazla kırık olması 
düşmesi gerektiği halde düşmeyen süt dişleri 
tam çıkmamış gömülü,yarı gömülü dişler
kanal tedavisi olmasına rağmen sağlıklı olmayan dişler 
çene yapısını bozan dişler
Diş çekildikten sonra hastanın yaşına boş alana yeni bir diş yapılmalıdır porselen,implant veya protez ile açık alan kapanarak çene yapısını tamamlayarak eski dişin görevini yerine getirmesidir.
Diş Çektirdikten Sonra Ne Yapmalıyım ?
sürekli tükürmek ve ağız çalkalamayın 
sigara ve alkol tüketmeyin
diş çekimi yapıldığı g��n dinlenmeyi eksik etmeyin
cerrahi bir çekim yapıldıysa atılan dikişi diliniz ile temas etmekten kaçının
diş çekimi sonrası uyuşukluk geçene kadar yemek ve içecek tüketmeyiniz
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
EVDE DOĞAL DİŞ BEYAZLATMA
Tumblr media
   Çoğu insanın ortak sorunlarından biri olan diş sararmasını evde basit gereçler ile’de geçirebiliriz.Genelde fazla sigara,çay,kahve içen ve diş temizliğini düzenli bir şekilde yapmayan insanlarda çok görülen bir diş problemidir.Doğal yollar ile ilerlemesi durdurulabilir hatta tamamen temizlenebilir.
Diş Sararması Nasıl Önlenir ?
 Her gün dişlerinizi en az 2 defa fırçalayın (sabah-akşam).Diş ipi ve ağız gargarası kullanın 6 ayda 1 diş hekimine baş vurun.
  Yediğiniz yemeklere ve içeceklere dikkat edin sigara,çay,kahve,şarap gibi tanen içeren besin ve içecekleri tüketmemeye çalışın.
Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri
  Elma Sirkesi
Seyreltilmiş elma sirkesinin diş beyazlatma konusunda çok yararlıdır.3 ölçek su ve 1 ölçek elma sirkesini karıştırarak ağız çalkalamak (gargara yapmak) dişleri beyazlatır.
  Çilek Macunu
 Çilek  lif ve malik asit içerir malik asit ağızda oluşan bakteri ve mikroplardan kurtulmada yardımcı olur.2 çileği ezip püre haline getirdikten sonra her gün 6-7 dakika bu macun ile diş fırçalamak dişlerini beyazlatacak.
  Tarçın ve adaçayı
 Ağızdaki bakteri ve mikropları temizleme konusunda başarılı bir ikili olan tarçın ve adaçayı yapım ve kullanım olarak çok basittir.Diş fırçasına biraz tarçın ve adaçayı dökerek normal bir diş fırçala yapıldığı taktirde farkı kendi gözleriniz ile göreceksiniz.1haftada 2 defa kullanılması önerilir.
  Muz Kabuğu
 Halk arasında çok sık konuşulan ve etkisi bilinen muz kabuğunun iç kısmında magnezyum ve mangenez bulunur.Diş bu mineralleri diş yüzeyinde emer ve diş yüzeyini beyazlatır.Diş fırçaladıktan sonra 2 dakika boyunca dişe ovuşturulan (sürülen)muz kabuğu diş beyazlatmada yardımcı olur.
Tuz ve sirke
 Bir çay kaşığına yarı yarıya koyulan tuz ve sirke ile diş fırçalamak dişteki sarılığı yüksek miktarda azaltır kullanıldıktan sonra bol su ile durulanmalıdır.Haftada 3 defa kullanılması önerilir.
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
DİŞ İPİ KULLANIMI
Tumblr media
Diş ipi neden kullanılmalı ?
   Düzgün bir şekilde diş ipi kullanımı diş fırçasının ulaşamayacağı diş araları ve diş boşluklarını en iyi temizleme şeklidir.Diş ipi kullanmak dişte oluşan plak ve yemek artıklarını temizleyerek diş sağlığını yüksek ölçüde korur ve gelecekte oluşacak olan plak ve diş çürüklerini önlemede yardımcı olur.Her yemekten sonra kullanılmasını öneririz.
Diş ipi nasıl kullanılır ?
   Diş ipi kullanırken oldukça nazik olunmalıdır.Diş ipi kullanırken 2 işaret parmağımıza yaklaşım 45-50 cm arası diş ipi almalıyız.Diş ipi dişlerimizin arasına girecek şekilde yavaş ve sakin bir şekilde ileri ve geri hareketi ile uygulanır fazla hızlı ve fazla kuvvetli kullanıldığı taktirde dişi tahriş etme riski barındırır.
Diş ipi her bireyin genel diş sağlığı için uygulaması gereken bir temizliktir.Fiyatı uygun ve taşınması ve bulunması kolay bir diş temizliği yardımcısıdır. 
0 notes
dissagligi · 6 years ago
Text
DİŞLERİN FAALİYETLERİ
Tumblr media
Dişler sindirim sisteminin bir parçasıdır, alınan gıdaların koparılmasını ve ezilme işlemini sağlar. Eğer kişilerin ağızlarında dişleri olmasaydı ve sadece damakları olsaydı pek çok besini parçalayamaz ve çiğneyemezdi.
Konuşmak için önemlidir, seslerin doğru bir şekilde telaffuz edilmesini sağlarlar. Eğer dişler olmasaydı ses tellerinizden çıkan sesler diş aralıklarından geçerek belirgin harfleri çıkaramazdı. Bu yüzden konuşmada en büyük etken üç tanedir. Bunlar ses telleri, dil ve dişlerdir. Ses dişlerin arasından geçerek belli bir form alır. Bir insanın ağzından tüm dişlerini sökerek alsanız tekrar aynı şekilde konuşamaz ve ne dediğini tam olarak anlayamazsınız. Her harf peltek ve yamuk çıkar.
Estetik görünümleri vardır, dişler bir insanın görünümüne katkıda bulunur. Ağız yapısı ve dişleri bozuk olan pek çok insan elleriyle ağzını kapatarak konuşmayı tercih eder. Fakat diş yapıları düzgün olan insanlar diledikleri ortamda diledikleri gibi gülebilir, kahkaha atabilir. Dişlerin yamuk olması veya hiç olmaması kişide psikolojik rahatsızlıklarıda beraberinde getirmektedir.
Dişler, etrafındaki destek dokuları korur ve gelişmelerini sağlar. Eğer dişlerimiz olmasaydı ağız içinde pek çok unsur korunamazdı. Mikrop ve virüslere karşı açık hedef haline gelirlerdi .Dişler bu noktada büyük bir korucu rol üstlenir. Dişler adeta ağız içini koruyucu olan askerlerdir diyebiliriz. En büyük olan kesici köpek dişleri bu noktada büyük rol oynar. Bulundukları noktalar en çok hastalık kapılacak olan noktalardır ve içinde bulunan minaraller sayesinde hiçbir virüs mikrop geçemez. Aynı şekilde tüm dişler böyledir. Dişlerin birbirine sık ve bitişik yapıda olmasının en büyük sebeplerinden biriside sadece görünüm değil koruyucu bir duvar olmasıdır. Tıpkı insan boğazında olan tüycükler gibi. Bu tüycüklerde dişler gibi insanın boğazında yukarı konumda durarak içeri girmeye çalışan mikrop ve virüsleri yakalarlar. Bu tüyler ve dişlerin en büyük düşmanı ise sigaradır. Sigara dumanı hem dişlerin hemde boğazda bulunan bu tüycüklerin formlarını bozarak onları usta birer savaşçıdan sakat bir askere çevirir. Bu yüzden sigara kullanımı diş sağlığı açısından çok tehlikelidir .
0 notes