Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
1 note
·
View note
Photo
Per Setmana Santa començo a fer part de la forma i afegeixo alguns complements com pintura, llum o branques. Els PVC queden deformats amb pistola de calor i units per juntes també comprades. CONCLUSIONS: l'estructura necessita un pilar central més robust que els 4 tubs, ja que són molt prims i no presenten resistència. A la Massana ja treballaré la part central i seguiré desenvolupant la part superior.
0 notes
Photo
Necessitava una base per fer que l'estructura comences a agafar forma. Vaig provar de fer un motlle de fang per a després omplir-lo de guix. El resultat va ser desastrós, el guix era molt líquid i no va arribar a solidificar, a més el motlle de fan es va trencar i va quedar tot el taller ple de guix líquid.Un professor del cicle d'escultura em va veure força esgotat i em va ajudar a fer un motlle resistent i un bon guix. Vaig incorporar-li 4 tubs de PVC que seria d'on naixeria l'estructura. Vaig fer dos perquè tenia pensat fer dues estructures que es relacionessin entre si amb uns cordills, però va resultar inviable per qüestions de temps. Tot i això em va anar bé tenir dos bases, ja que podia treballar l'estructura des de casa i des de la Massana a la vegada.Les maquetes em van ajudar a veure quines formes podia tenir l'estructura, tot i patir algunes modificacions en la construcció final.
0 notes
Photo
vimeo
La Júlia i jo vam descobrir el plàstic protector de pintura, molt fi, gran i amb moltes possibilitats. Vam estar tirant-lo des de dalt de tot de l'edifici per veure les formes que creava mentre baixava. Vam fer moltes proves i vaig decidir d'incorporar aquest material com a pla en la meva estructura. Em pregunto si aquestes proves es poden considerar maqueta... és només d'aquesta manera com podem veure quines característiques té el material...
1 note
·
View note
Photo
Vaig anar a buscar un material lineal, fàcil de treballar i econòmic. Sempre m'agrada treballar amb materials reutilitzats, però en aquesta ocasió vaig considerar que el material havia de ser comprat. Així podria disposar de tant material com volgués, cosa que quan treballes amb materials de residu hi ha una limitació. A més una estructura ha de ser robusta i fiable, no pot presentar materials en mal estat que condicionin la seguretat. Vaig trobar tubs de PVC de 16 cm de diàmetre i 2 m de llarg. Ja saben el material, vaig començar fer modelats en 3D per veure diferents opcions. Sempre seguint les mides donades pels tubs de PVC.
CONCLUSIONS: Necessito una o més bases per fer que l’estroctura s’aguanti, els tubs son molt flexibles.
2 notes
·
View notes
Photo
Treballant les maquetes des d'una perspectiva lineal per després afegir plans. En aquest primer punt del procés vaig construir una maqueta amb palletes molt complexe en la que el meu únic objectiu era que l'estructura tendís a pujar. Ja amb filferro un parell de flors de ferro que tenien la intenció de semblar més pesades a la part superior que a la inferior, sostingudes per una fina tija. El segon dia vaig passar a treballar formes més simples. Aquestes acabaven amb plans opacs o transparents en els extrems, amb la intenció que en una futura estructura a escala 1:1 hi hagués algun tipus d'imatge o text en elles.
Conclusions: Necessito crear maquetes sabent amb quin material faré l’estructura.
0 notes
Photo
fotos finals de l’objecte
També pots veure tot d’una tirada al Behance: https://www.behance.net/gallery/112200765/Dont-connect-me?tracking_source=for_you_feed_user_published
1 note
·
View note
Video
youtube
Aquest és un objecte que parla de la relació entre aire i energia. Mentre connectem dispositius, molts d'innecessaris, a la xarxa elèctrica, estem generant quantitats immenses de CO₂. Des de la hipocresia, "don't connect me" entra en diàleg amb l'origen de l'energia que el fa funcionar, les centrals elèctriques d'energies no renovables. A la vegada ens interpel·la com a éssers contaminants. Com més estona estigui endollat aquest objecte innecessari, més quantitat de CO₂ s'estarà generant.
Amb uns senzills càlculs i recerca d'informació he pogut saber quants grams de CO₂ va emetre l'objecte. Els kWh que consumeix són 4,74. Generant 1,94 kg de CO₂ a les 21 h de la nit, hora punta de reclam d'energia.
1 note
·
View note
Link
4 Kg de CO2 Toni Solanas, Dani Calatayud, Coque Claret Generalitat de Catalunya, 2009 Aquesta és la quantitat de C02 que ha permès imprimir cada exemplar d'aquest llibre. Si només 1.050 grams emeten més de 34 kg de CO2, quant emet el meu cotxe? ¿I la meva casa? Com podem construir i habitar de manera més sostenible?
Bibliografia
http://www.gencat.cat/mediamb/publicacions/monogr
1 note
·
View note
Photo
Aquest projecte de Joana Moll ens mostra d'una manera molt simple i gràfica quin és el volum de CO₂ que genera Google des de que obrim aquesta pàgina web.
LINK: http://www.janavirgin.com/CO2/
2 notes
·
View notes
Link
‘Air/Aria/aire’.
Catalunya participarà a 17a edició de la Biennal de Venècia d’Arquitectura 2020 dins el programa Eventi collaterali amb un projecte comissariat per Olga Subirós, i que porta per títol AIRE/ARIA/AIR. La presència catalana a la Biennal de Venècia, que s’inaugurarà el 23 de maig del 2020, està produïda per l'Institut Ramon Llull.
La cantant i compositora Maria Arnal i el dj i músic electrònic John Talabot assajen durant aquests dies a la Fàbrica els espais sonors que han dissenyat per al pavelló ‘AIRE’, que l’Institut Ramon Llull presenta a la Biennal de Venècia del 22 de maig al 21 de novembre de 2021.
CATALONIA IN VENICE - AIR/ARIA/AIRE, és una exposició comissariada per l’arquitecta Olga Subirós per a l’Evento Collaterale de la Biennale Architettura 2021. El projecte reflexiona entorn del tema central de la Biennal, ‘Com viurem junts?’ amb una investigació sobre l'aire com un bé comú del qual depèn la nostra supervivència. La mostra destaca el paper de l'arquitectura i l'urbanisme en el context de dues crisis globals interconnectades: la del canvi climàtic i la crisi de salut pública provocades per les emissions de combustibles fòssils, i proposa una immersió en l'experiència radical de la contaminació de l'aire amb una gran instal·lació multisensorial.
Podeu trobar més informació sobre el projecte aquí.
https://www.llull.cat/monografics/air/catala/index.cfm
“Evidence in the air” - José Luis de Vicente entrevista a Olga Subirós. “Mapping the air” - 300.000 km/s Mar Santamaria & Pablo Martínez “Datificar l'aire pel bé comú” - Josep Perelló (Open Systems UB) Laia Romero (Lobelia Earth) y Albert Soret (BSC-Caliope urban). “El so fa l'espai, donar veu a l'aire” - La cantant Maria Arnal, compositora de l'atmosfera sonora del projecte Aire, presentarà un relat performatiu sobre les dimensions sonores de l'aire
https://www.barcelona.cat/fabraicoats/ca/noticia/maria-arnal-i-john-talabot-creen-espais-sonors-la-biennale-di-venezia
http://www.elpuntavui.cat/cultura/article/19-cultura/1836947-aire-pur-a-venecia.html
https://www.labiennale.org/en/architecture/2021
https://olgasubiros.com/catalonia-in-venice-air-aria-aire-the-catalan-pavilion-at-the-17th-venice-architecture-biennale/
http://300000kms.net/airariaaria/
https://air.300000.eu/#en
2 notes
·
View notes
Text
Aquesta setmana
Aquesta setmana m'he ocupat de buscar més tubs de PVC i d'unir-los. Un cop units, amb ajuda d'un bufador i la decapadora, he aconseguit donarlis aquest toc semblant al ferro oxidat i crec que respon prou bé a la intenció de simular fàbriques i xemeneies. Realment ha estat un procés de treball força brut, he generat molts fums que tenien pinta de ser molt tòxics.Finalment he pintat l'interior dels tubs de vermell i encara estic valorant si ha estat un encert o un error (segurament error). Ho decidiré un cop acabada la peça, per veure com es relaciona amb el conjunt.De cara als pròxims dies faré la instal·lació elèctrica. He aconseguit trobar portalàmpades i bombetes per casa sense haver de comprar res (de moment)La base l'he deixat pel final. No estic segur que pugui ferla per temps.
1 note
·
View note