Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Oferte pentru cantar si balanta
Chiar daca in zilele noastre suntem inconjurati de diverse modele de cantare care mai de care mai sofisticate si cu o acuratete formidabila, nu trebuie sa uitam ca in fapt cantarul a fost utilizat inca din mileniul IV i.e.n. Desi pare o forma foarte rudimentara, acest tip de cantar avea o acuratete de aproximativ 99%. Astfel, pe aceste dispozitive se puteau cantari de la alimente si pana la praful de aur pe care egiptenii il primeau. Evolutia cantarelor de la balanta simpla a sumerienilor si pana la cantarele nanoscopice este de-a dreptul spectaculoasa. Un exemplu destul de amuzant il gasim in istoria Angliei atunci cand au fost introduse taxele de drum in functie de greutatea autovehiculelor.
Evolutia si dezvoltarea balantelor
Dupa balanta cu brate egale inventata de sumerieni, cam cu 200 de ani inainte de era noastra, romanii si chinezii descopera independent balanta cu brate inegale. Bratul mai lung al acesteia este gradat, iar o greutate aluneca pe el pana la obtinerea echilibrului. Folosindu-se legea parghiilor, se pot masura greutati mai mari decat contragreutatea, ceea ce nu se putea face pana atunci. Ultima jumatate a secolului XX aduce o adevarata revolutie. Cantarul digital apare in anii a€˜50 o data cu inventarea capsulei dinamometrice. Aceasta contine rezistente metalice sub forma unor folii metalice foarte subtiri. Sub actiunea unei greutati, acestea se comprima si isi modifica rezistenta electrica, ea fiind citita de un microchip, interpretata si afisata. La 1500, geniul lui Leonardo Da Vinci nascoceste prima balanta care indica greutatea. Greutatea de masurat este asezata pe taler, iar scala de masurare functioneaza ca un pendul si isi gaseste o noua pozitie de echilibru in fata unui fir cu plumb in dreptul greutatii de citit. Este si principiul dupa care functioneaza cantarele pe care le intalnim la tot pasul.
Aparatele de cantarit automate sunt aparate de cantarit combinate cu dispozitive mecanice sau electrice, care efectueaza in mod automat incarcarea, cantarirea si descarcarea diferitelor produse ce se cantaresc. Aparatele poseda fie dispozitive de numarare, fie dispozitive de integrare, pentru numararea, respective insumarea cantaririlor.De-a lungul timpului societatea umana a progresat tot mai mult si odata cu ea au crescut si evoluat nevoile oamenirii sub aspect economic dar mai ales in privinta sanatatii. Cantarul, un instrument simplu, a avut o contributie hotaratoare in aceasta privinta. De la clasica balanta folosita de greci si romani in cadrul trocului, la cantarele super performante din ziua de azi, acest instrument ne face viata mai usoara. Ce cantar sa aleg? Cantarul ideal se alege in functie de necesitatile fiecaruia. De exemplu, daca se tine o dieta, cu ajutorul cantarului se poate supraveghea greutatea, si in acest mod contoriza progresele sau regresele din timpul dietei. Cantarul ideal ar fi unul robust, astfel incat sa poata masura si greutatea persoanelor supraponderale.
Balanta ofera o mare precizie in cantarire
Cantarul sau balanta este un instrument pentru determinarea masei unui corp constand dintr-o parghie cu brate egale si doua talere, care echilibreaza cu greutati etalonate. Primul aparat de cantarit a fost o balanta utilizata de egipteni in mileniul al patrulea i.Hr. Aceasta avea o forma extrem de simpla, bratul orizontal fiind sustinut la mijloc de un pivot si dispus pe laterale, la distante egale, cu doua talere suspendate cu sfoara. Acest tip de masuratoare a masei corpurilor a fost imbunatatit in mod semnificativ de romani, de la care a ramas mostenire cantarul roman, inca din perioada primului mileniu. Noua balanta avea, pe una dintre jumatatile bratului, o singura contragreutate etalonata, care putea fi deplasata de-a lungul parghiei, pana cand aceasta statea in echilibru.
De unde cumparam balante si cantare?
Cantarul sau balanta, reprezinta un instrument ce ajuta la determinarea masei unui corp si consta de fapt intr-o parghie cu doua brate egale si doua talere. Aceasta parghie este cea care echilibreaza de fapt cu greutati etalonate, pentru a se stabili exact greutatea unui obiect. Referitor la primul aparat pentru cantarit, putem spune ca este de fapt o balanta utilizata de catre egipteni in mileniul al patrulea i. Hr. Insa, in prezent, exista posibilitatea de a achizitiona balante analitice, cele care va pot ajuta sa obtine valorile corecte pentru ceea ce urmeaza sa cantariti. Egiptenii au fost cei care au creat primul model de balanta, insa aceasta a fost foarte mult imbunatatita de catre romani, ramanand in urma lor mostenirea celebra a cantarului roman, inca din perioada primului mileniu. Aceasta balanta a romanilor, avea pe una dintre jumatatile bratului o singura contragreutate etalonata, care se putea deplasa de-a lungul parghiei pana in momentul in care se obtinea echilibrul. Balanta sau cantarul au jucat un rol foarte important in ceea ce priveste exactitatea de masurare a unei greutati, acesta fiind si motivul pentru care inca din cele mai vechi timpuri se cautau metode cat mai exacte in acest sens. In zilele noastre putem spune ca totul este mult mai exact, deoarece si-au facut aparitia o multitudine de balante, multe dintre ele foarte exacte.
De unde putem achizitiona
balante analitice
?
Astfel, cantarul trebuie sa poata cantari si valori mai mari, este inutil un cantar care poate cantari pana in 100 kg iar persoana care il foloseste are 105 kg. Ideal ar fi ca respectivul cantar sa indice si indicele de masa musculara, sa masoare stratul adipos din corp in procentaj si eventual sa prezinte valorile ideale de greutate raportate la varsta si inaltime. Cantar mecanic sau cantar electronic? Raspunsul este clar, cantarul electronic este mult mai exact si mai rezistent in timp. Cantarul mecanic se va deregla odata cu trecerea timpului ajungand sa dea erori de pana la cateva kg! Cum utilizez corect cantarul? Cantarul dumneavoastra oricat ar fi de performant trebuie sa fie utilizat in anumite conditii astfel incat sa va indice greutatea corecta. Astfel, cantarul trebuie asezat pe o suprafata plana si dura, daca se poate in acelasi loc. Nu asezati cantarul pe suprafete moi sau inclinate! Cantarirea ar trebui sa o faceti dezbracat pentru ca hainele au greutati diferite in fiecare zi si v-ar putea duce in eroare!
Cantarele electronice (digitale) sunt ultimele aparitii pe piata. Folosesc un mic senzor piezoelectric, ceea ce permite ca forma constructiva a lor sa varieze intre limite foarte largi, incomparabile cu rigiditatea cantarelor mecanice. Cantarele digitale pot fi plate, cu bol, format cana, lingura etc.Intre timp, cantarul a fost imbunatatit atat de mult incat am ajuns sa putem masura greutatea unui fir de par! Cantarul a fost adaptat necesitatilor din diverse domenii, iar astazi producatorii ofera o gama variata de produse, de la cantare mici, de foarte mare precizie, utile bijutierilor, laboratoarelor, bucatarilor sau producatorilor din industria fina, la cantare usoare si rezistente, folosite in targuri si piete, la cantare cu memorie, ecran tactil si imprimanta de bonuri, regasite in supermarketuri, si pana la platformele de cantarire pentru animale vii sau uz industrial. mai mult
Istoria balantelor, este una destul de lunga, deoarece sunt prezente in viata sociala inca de acum cateva mii de ani. Insa, de-a lungul timpului aceste balante au evolut foarte mult, iar in prezent, putem vorbi si de utilizarea unor balante de laborator. Un lucru interesant despre aceste balante, referitor la istoria lor, s-a consumat in anul 1741, anul in care guvernul britanic, a introdus Decretul Barierelor. In aceste conditii, fiecare vehicul trebuia sa plateasca taxe in functie de greutatea sa, ceea ce a dus la dezvoltarea sistemului de cantarire. In aceste moment putem cantari orice, chiar si o celula sau o bacterie, iar in prezent se fac anumite studii in ceea ce priveste cantarirea cu ajutorul unui laser cu infrarosu. Apoi, dupa aceasta perioada, jumatatea secolului XX, este cea care aduce cu ea o adevarata revolutie in ceea ce priveste balanta. In prezentul totul poate fi cantarit foarte exact, deoarece exista balante ce nu vor lasa niciodata de dorit din punct de vedere al eficientei. Despre balanta, mai putem spune ca in anul 1500 Leonardo da Vinci este cel care crea prima balanta care indica greutatea. Greutatea de masurat era asezata pe taler, iar scala de masurare functiona de fapt ca un pendul ce isi gasea pozitia de echilibru cu ajutorul unui fir de plumb. Acesta este un principu utilizat chiar si in zilele noastre in ceea ce priveste cantarirea de mare precizie.
0 notes