Don't wanna be here? Send us removal request.
Text
Eindbalans CKV 5V
CKV Eindbalans 5V Brigitte Mulder
Maak een recente kunstautobiografie (aan hand van werkboek 1,4). Vergelijk je huidige kunstautobiografie met die uit begin 4 VWO.
In de afgelopen jaren ben ik naar een aantal musicals geweest, een daarvan is soldaat van oranje. Ik vond het verhaal van soldaat van oranje erg aangrijpend en erg goed gespeeld. Ook vond ik het decor erg mooi en kwam alles erg geloofwaardig over. Het leek echt of je midden in het verhaal zat. Ook ben ik naar de musical sister act geweest. Het was een grappige musical met een achterliggende gedachte. Ook deze vond ik erg goed gespeeld en werd je mooi meegenomen in het verhaal.
Door het vak CKV ben ik jammer genoeg niet anders naar musicals gaan kijken. Ik blijf ze erg leuk vinden maar ik ben er niet anders over gaan denken.
Op mode gebied heeft CKV mij wel een beetje veranderd. Eerst had ik helemaal niks met mode en gekke modeshows. Tegenwoordig kijk ik wel meer naar de vormen en stijlen en materialen die er gebruikt worden. Dit vind ik nu interessanter omdat ik er meer over weet.
Ook met muziek zijn er kleine dingen veranderd. Eerst luisterde ik alleen het nummer en als het een leuk deuntje had bleef ik het luisteren. Tegenwoordig luister ik ook meer naar de tekst en naar de opbouw van het liedje.
Fotografie, met fotografie heb ik nooit veel gehad, als andere mensen een mooie foto maken vind ik het mooi om te zien maar verder zou ik zelf niet snel foto’s maken. Ik zou er zelf net als aan het begin van CKV niet snel een fototoestel bij pakken.
Laatst ben ik naar een museum geweest, voor het eerst sinds lange tijd. Vroeger ging ik vaak naar musea en vond ik het verschrikkelijk. Maar laatst toen ik in Bilbao naar het Guggenheim ging moet ik eerlijk toegeven dat ik het best wel interessant vind. Als je een tijdje naar een schilderij of kunstwerk kijkt zie je allemaal verschillende dingen en komen er allemaal gedachtes boven. Dus mijn interesse voor schilderijen en kunstwerken wel gegroeid.
Architectuur, voor het gedeelte architectuur had ik een molen ingeleverd, omdat ik dit een erg mooie architectuur vind en ook nog eens typisch Hollands. Architectuur vond ik toen al interessant en ben ik ook geïnteresseerd in gebleven. Af en toe zie je gebouwen staan en dan vraag je je af hoe dit gebouw gebouwd is en met wat voor reden. Dit blijf ik interessant vinden.
Is er iets verandert in de omgang met en je beleving van kunst en cultuur in het algemeen?
Ja, geen super grote verschillen maar toch wel een paar. Door dit vak heb ik meer geleerd over kunst en cultuur. Doordat je er nu meer van weet kijk je vanuit een ander opzicht naar de kunst. Dit maakt het een stuk interessanter.
Eerst had ik een hekel aan alles wat met kunst en cultuur te maken had, nu vind ik het ergens wel leuk en vind ik het niet erg om af en toe kunst en cultuur te bekijken/te bezoeken.
Wat is je visie op de onderdelen van het vak?
Thema’s wat is kunst/film/lachen/eureka
Keuzeopdrachten zie werkboeken en dossier
Culturele activiteiten eigen keuze en bespreekschema’s
Anders
De thema’s die bij dit vak aanbod zijn gekomen vind ik juist gekozen. Er word contact gelegd met de wereld waarin wij, de jongeren, zich bevinden. Hierdoor sluit het beter aan en vind iedereen het een prima vak.
De keuzeopdrachten vind ik ook goed bedacht. Doordat je telkens twee keuzes hebt bij een bepaald onderwerp. Door deze kleine keuze is het makkelijker om toch creatief te blijven en alsnog je eigen ideeën uit te voeren. Ook dit vind ik slim aangepakt.
De culturele activiteiten staan mij wel een beetje tegen bij het vak CKV. Ik ga naar een museum als het zo uitkomt en af en toe kom ik echt wel bij een musical of iets in die richting. Ik vind het raar dat school ons verplicht om naar zoiets toe te gaan, ook al snap ik dat het doel van CKV is om ons in contact te laten komen met kunst en cultuur.
Hoe denk je in de toekomst tegenover culturele activiteiten te staan?
Een culturele activiteit op zijn tijd lijkt mij prima. Ik zal nooit een persoon worden die iedere week in een museum te vinden is maar dat hoeft natuurlijk ook niet. In de vakantie ga ik altijd wel naar kerken, musea en musicals. Dit zal ik zeker blijven doen. Ook ga ik binnenkort nog naar een festival en een concert. Dit hoort natuurlijk ook bij een culture activiteit. Ik denk dat ik gemiddeld een keer per maand een culture activiteit ga bezoeken.
Maak een top drie van de door jou bezochte culturele activiteiten en praktische opdrachten. Beredeneer je keuze. Gebruik inhoudelijke goede argumenten en laat zien dat je vooruit bent gegaan in je ontwikkeling als je het hebt over kunst.
Culturele activiteiten top 3:
Soldaat van oranje: Erg mooie en boeiende musical. Meeslepend, spannend en een deel werkelijkheid. Erg mooi om heen te zijn geweest.
Anne Frank Museum: het is klein maar fijn, de sfeer die daar hangt is erg bijzonder en het is een erg belangrijke herinnering aan onze geschiedenis. Ooit in je leven moet je gewoon naar het Anne Frank huis gaan.
Bevrijdingspop Haarlem: afgelopen jaar ben ik naar bevrijdingspop geweest. Ik vond dit erg leuk vooral door de sfeer die er hangt en de vrolijkheid van de mensen. Ook de vele soorten muziek vond ik leuk om te horen. Van Triggerfinger tot Ralf Mackenbach, ze waren er allemaal, helemaal top.
Praktische opdrachten top 3:
Stop motion: vorig jaar hebben wij bij CKV een stop motion filmpje gemaakt. Dit was een erg leuke opdracht. We hadden met Playmobil het clipje van Gers Pardoel nagemaakt. Het nummer ik neem je mee. Het was goed gelukt en erg grappig om te doen.
Parodie: dit jaar hebben we een parodie gemaakt op het liedje blub ik ben een vis van K3. We hebben de tekst veranderend en wat was naar onze mening, Meike en ik, een leuk liedje geworden.
Wasteland: bij deze opdracht hebben wij van afval een nieuwe creatie gemaakt. Wij hadden voor deze opdracht doppen gespaard en hier een park van gemaakt met de boodschap “keep our park clean”. Ik vond het een leuke opdracht en het is ook nog eens goed om te beseffen hoeveel afval we produceren en het opruimen hiervan. Goed voor het besef.
0 notes
Text
Culturele activiteit - SFL
Culture activiteit – CKV
Afgelopen week was het jaarlijkse Scholieren Film Festival Leiden. Bij dit event worden er verschillende films afgespeeld. Je mag zelf een keuze maken naar welke film je gaat. De film die ik ga bespreken is ‘The shape of water’. De film is geregisseerd door de Amerikaan Guillermo del Toro. Ik vind het een bijzonder verhaal wat mooi gebracht is.
De film gaat over een vrouw die niet kan praten. Ze kan andere mensen wel verstaan maar spreekt zelf met gebarentaal. Ze werkt als schoonmaakster op een zeer bijzondere plek. Een bedrijf waar onderzoek wordt gedaan naar een gevangen monster. Wanneer de vrouw de ruimte waar het monster gevangen zit moet schoonmaken, komt ze in contact met het monster. Ze krijgen een sterke band. De schoonmaakster probeert iedere dag op bezoek te gaan bij het monster dat in het water leeft. Wanneer ze erachter komt dat het monster gedood zou worden, bedenkt ze een vluchtplan. Haar beste vriendin en een van de onderzoekers helpen haar bij het plan om het monster vrij te laten. De schoonmaakster neemt het monster in huis. Ze zijn verliefd op elkaar. Het monster blijft bij haar in huis wonen totdat de Amerikanen erachter komen dat het monster bij haar thuis is. Ze laat het monster vrij in de zee en gaat zelf mee. Ze leven voor de rest van de tijd gelukkig samen in het water.
In de eerste plaats is het een sterke film omdat hij niet te voorspellen is. Niemand had verwacht dat de vrouw niet kon praten omdat ze kieuwen had. Niemand had verwacht dat een van de wetenschappers zou helpen het monster te laten ontsnappen. Hierdoor was het verhaal origineel en bleef je er echt naar kijken.
Ten tweede, de manier waarop er spanning werd gehouden was erg mooi. De juiste muziek op de juiste momenten maakte dat het spannend bleef. Al zou je alleen naar de muziek luisteren had je het verhaal al kunnen volgen. Door de afwisseling van veel verschillende scenes, met de juiste muziek maakte het geheel erg mooi.
Tot slot gaven de verschillende karakters in de film een bijzonder effect. Gedurende de film kwam je steeds meer te weten over de karakters. Bijvoorbeeld over de beste vriendin van de schoonmaakster, die zelf ook schoonmaakster was. Op het begin was zij de oppervlakkige vriendin maar later zag je ook hoe het er bij haar thuis aan toe ging. Hoe zij met haar man communiceerde en hoeveel ze eigenlijk voor haar vriendin overhad.
Samenvattend vind ik het een mooie en bijzondere film omdat hij niet te voorspellen is, de spanning op een mooie manier behouden word en je gedurende de film steeds meer te weten komt over de verschillende karakters. Ik vind ‘The shape of water’ zeker een aanrader.
Brigitte Mulder
5VE
0 notes
Photo
Elke dag hebben wij struggles met ons haar, andrélon doet niet wat het beloofd. Daarom maken wij in deze anti-reclame andrélon belachelijk!
Brigitte Mulder en Meike Tukker
1 note
·
View note
Photo
Meike en Brigitte
Wij hebben voor onze waste art gekozen voor plastic. Hiermee willen wij duidelijk maken dat je geen plastic op straat moet gooien en al helemaal niet in het park. ‘Keep the parks clean��!
1 note
·
View note
Text
Cartoons
The New Yorker In deze cartoon geven ze de realiteit weer.
Er wordt uitgesproken hoe gehecht/verslaafd de jeugd van tegenwoordig is aan zijn telefoon.
The New Yorker
In deze cartoon wordt iets belachelijk gemaakt.
Het gaat er weer over hoe gehecht mensen zijn aan het internet, dat ze bijna niet meer zonder kunnen. En hier maken ze het extreem om te zeggen dat ze de route aan en uit zetten om het internet te behouden.
The rejection collection
Belachelijk en hilarisch
Die man zelf lijkt op een zwerver en ziet er niet uit. Hij stinkt ook nog eens. En dan gaat precies hij zeuren over een vlieg in zijn soep.
hieronder:
The rejection collection
Hilarisch en onverwachts.
Bij deze cartoon heeft iedereen een gedachte alleen die vrouw spreekt hem uit. Dat maakt het hilarisch en onverwachts.
0 notes
Text
CKV-culturele opdracht
Een aantal weken geleden ben ik met school op excursie geweest naar Engeland, Newcastle. Daar hebben wij op onze eerste avond een klein theater gezocht. Er pasten ongeveer 60 toeschouwers in. Er waren mensen van alle leeftijden aanwezig. We wisten niet wat we ervan konden verwachten. Toen begon het:
Eerst een toneelstukje over een man met een ijzerdetector en zijn vriend. Aan de kleding was duidelijk te zien dat ze niet de rijkste waren, maar ze zagen er wel gelukkig uit. Die vriend was alcoholist en heeft in het stuk zelf aardig wat biertjes achterover geklokt. En heel toevallig vond de man met de ijzerdetector constant bier voor zijn vriend. Verder was er niet veel resultaat. Verderop op het strand stond ook een strandtent waar een meisje werkte. De man met de ijzerdetector was meteen verliefd. Ze hadden via via een blinddate en kwamen bij elkaar uit. Toch is het nooit echt iets geworden.
Dit toneelstuk was goed te volgen ook al was het in het Engels. Het moraal van het verhaal was ver te zoeken en ik denk ook niet echt dat er een diepere betekenis achter zit.
Na het toneelstuk kwam er een vrouw die gedichten schreef. De gedichten waren erg moeilijk te verstaan maar door de gebaren die ze erbij maakte werd het wel duidelijker. Aan haar stem kon je horen of het een droevig vrolijk of cynisch gedicht was. Ik verstond er niks van maar toch vond ik het leuk om naar te kijken. Alleen al haar handbewegingen en gezichtsuitdrukkingen waren leuk om te zien.
Op het laatst was er als afsluiter nog iets met muziek. Het was een gitarist en een man die met zijn mond geluiden maakte en het vervolgens door een speciaal apparaatje liet herhalen waardoor er een soort van beat ontstond. Van tevoren gaven ze aan dat ze nog nooit hadden gespeeld dus dat ze even moesten kijken hoe het ging. Het was leuk om te horen hoe verschillende muzikanten elkaar zo aan kunnen horen en voelen dat ze samen iets moois neerzetten. De man met de beats zorgde vooral voor lage tonen en dan maakte de man met de gitaar er echte muziek van. Af en toe was ook de gitarist op de achtergrond en kwamen er allemaal bijzondere geluiden uit de man zijn mond. Ik had dit nog nooit gehoord. Echt een nieuwe vorm van muziek maken. Heel speciaal om een keer mee te maken.
De harmonie van deze avond was heel mooi om te zien. Ik kreeg er echt een positieve vibe van. Al deze mensen die hier echt naar uit hebben gekeken. De sfeer was heel vrolijk en het leek net of je even weg was van de buitenwereld. Even niet denken aan alle slechte dingen in deze wereld, juist aan de positieve mensen van de toekomst.
Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik het allemaal wat te lang vond duren. Het heeft zo ongeveer 2,5 uur geduurd maar na 1,5 uur was ik er al wel klaar mee. Er zat nog wel een pauze in waarin je iets te drinken of te eten kon halen.
(Voor de culture opdracht heb ik nergens de vragen vinden. Dus ik heb uiteindelijk maar een verhaaltje geschreven over waar ik naartoe ben geweest. Ik hoop dat dit goed genoeg is. Zo niet zou u mij dan de vragen even toe willen sturen? Dan kan ik hem nog even verbeteren.)
0 notes
Text
PARODIE
K3 - Blub Ik Ben Een Fiets
Ik ben een klein paars fietsje op de Ripselaan. S.O.S. please help me
Ik ben een klein paars fietsje op de Ripselaan. S.O.S. please help me
Ooit neem ik je mee naar de regenboog.
Laat een mooie nieuwe wereld voor je opengaan.
Voor het vervoer bedank je, want je hebt een magisch klankje.
Maar je weet hoe het is: als je fietst gaat het mis.
(trap, trap trap, trap) ik ben een fiets.
Ik ben een klein paars fietsje op de Ripselaan. S.O.S. please help me
Ik ben een klein paars fietsje op de Ripselaan. S.O.S. please help me
Ik voel me als betoverd en ik neem je met me mee.
We zijn onderweg op de fiets naar de goede fee.
Voor het vervoer bedank je, want je hebt een magisch klankje.
Maar je weet hoe het is: als je fietst gaat het mis.
Ik ben een fiets
Ik ben een klein paars fietsje op de Ripselaan. S.O.S. please help me
Ik ben een klein paars fietsje op de Ripselaan. S.O.S. please help me
Meike Tukker en Brigitte Mulder
1 note
·
View note
Text
tweede culturele activiteit
Tweede culturele activiteit
Het is niet zozeer één gebouw, maar het is in Nederland
Den Haag en Scheveningen
Het is de een tentoonstelling door heel de stad. Van de kunstenaar Piet Mondriaan. Het heet Mondriaan & De Stijl.
Het is voor dit complete jaar 2017.
De architect is Piet Mondriaan en de kunstbeweging De Stijl die het allemaal organiseert.
Het ziet er heel leuk uit, in iedere straat heb je net weer andere vakjes. Wel allemaal in dezelfde kleuren, rood, geel en blauw.
Deze vraag is niet van toepassing
Ja, ik ging speciaal naar deze stad om te kijken of de vakjes echt overal terug te vinden waren. Dit was echt het geval. Ik denk dat het iedereen is opgevallen die in de stad is geweest.
Je herkent het aan: De opvallende kleuren, de vormpjes, de zwart met witte lijnen.
Ja, het ziet er erg leuk uit, vooral omdat het overal terugkomt.
Deze vraag is niet van toepassing.
Functie: De mensen van tegenwoordig te laten zien hoe mooi en belangrijk kunst is.
Deze vraag is niet van toepassing
Nee, het valt pas op als je er meerdere hebt gezien.
Je vind de vlakken gemaakt van plastic, verf, hout en metaal.
Ja, dit maakt het erg artistiek.
Nee, omdat het toch allemaal op straat staat.
Nee, het is precies zoals Mondriaan het zou willen.
Ja.
Deze vraag is niet van toepassing.
Deze vraag is niet van toepassing.
Rechte lijnen, niet te breed en altijd zwart.
Deze vraag is niet van toepassing.
Deze vraag is niet van toepassing.
24-30. Deze vraag is niet van toepassing.
Van Brigitte Mulder 4VD
2 notes
·
View notes
Text
ALGEMENE KIJKWIJZER CKV BRIGITTE MULDER 4V 27-10-‘16
Dit is een molen die op een huis staat. Dit kunstwerk is te vinden in Alkmaar. Deze vakantie ben ik een dagje naar Alkmaar geweest en dit vond ik wel een fotootje waard!
A1. Ik vind het erg knap gemaakt en vooral ook een leuke constructie. A2. Artistiek A3. Dat het een huis was met daarop nog een molen. A4. Aan de regio waar ik woon (Roelofarendsveen), als ik naar school fiets kom ik 18 molens tegen, heb ze laatst allemaal geteld. Maar heb nog nooit zo een mooie molen gezien als deze. A5. Dat de molen er eerst stond alleen dat ze er graag een huis wilden bouwen. Alleen wilden ze de molen niet weghalen en toen hebben ze dit bedacht. Of het zou zo kunnen zijn dat ze het onderste gedeelte hebben veranderd van maalgedeelte tot huis. Zodat er nu mensen ik kunnen wonen. B1. Hout, steen, cement, plastic, alle dingen die je nodig hebt om een huis en een molen te bouwen. Er zijn denk ik ook veel materialen nodig geweest om de constructie sterk genoeg te maken. B2. Ja, een molen. B3. In Alkmaar naast de rivier, de Spaarne, in de bocht. B4. Ik denk dat hij 20 meter hoog is maar ik kan het niet bevestigen, het is niet op internet te vinden. B5. Nee, het is niet op tijd gebaseerd. C1. Over een huis en een molen. C2. Ja, er wonen hoogstwaarschijnlijk mensen in. C3. Ik denk dat het een symbolische en een morele betekenis heeft. Omdat het een plek is die iedereen kent in Alkmaar. Er zit ook een verhaal achter waardoor het bijzonder is geworden. C4. Je ziet het niet als je er naar kijkt, maar als je het zou vragen denk ik wel zeker te weten dat er een verhaal achter zit. C5. Nee, eigenlijk niet. C6. Als ik hier naar kijk kom ik erachter dat er eigenlijk ook wel mooie kunst bestaat . Dit is echte ambacht. Vroeger werd hier meel gemaakt. En zie je nog steeds van binnen en van buiten dat het een gemaal is. C7. De Adriaan C8. http://www.molenadriaan.nl/nl/ op deze site kan je alles vinden over de geschiedenis van het gebouw en waarvoor het op dit moment wordt gebruikt. D1. Adriaan de Boois. Het is een ondernemer. In deze molen heeft hij tijden lang allemaal dingen vermaalt die hij onder de molen kon opslaan. D2. Ja, speciaal om aan de Spaarne te staan zodat ze het water konden gebruiken. D3. Hij heeft voor de rest geen andere kunstwerken. D4. Het is kunstzinnig gemaakt en voor de tijd waarin deze gemaakt werd waren ze nog niet zo ver met de verschillende manieren waarop je kon bouwen. Dus hij past nog goed in deze hedendaagse tijd. D5. Ja want toen gebruikte ze de molen echt om dingen te vermalen. Nu kan je de machines die nog in de molen staan vergelijken met de nieuwe molens. Deze molen wordt niet meer gebruikt, daardoor worden de machines niet meer vernieuwd en kan je het goed vergelijken. D6. Ik denk dat dit kunstwerk daar niet zoveel mee te maken heeft. D7. Hem kunnen renoveren en hem weer gebruiken om eten te vermalen D8. Het gebruikt nog de oude traditionele manier van water wegpompen en dingen vermalen en niet zo zeer van moderne materialen.
Brigitte, een leuk verslagje over de Molen aan de Spaarne. Wees af en toe wat uitgebreider over waarom iets symbolisch zou kunnen zijn, of waarom niet. Leuk dat je een dagje uit als kans ziet om meteen je CKV op te lossen. Goed gedaan, dat werkt het best. Dit is een cultuurbezoekje, het is niet echt kunst. Volgende keer kun je het best een kunstwerk analyseren, dus iets uit een museum of galerie. 7,5
Ik heb hem verbeterd!
2 notes
·
View notes
Photo
SMAAKDOSSIER
-Beeldende kunst
Dit is een kunstwerk van Caroline Kortenhorst. Haar site is op dit moment even niet bruikbaar wegens werkzaamheden. Ik weet wel dat ze in Arnhem woont en dat dit schilderij geen naam heeft.
Ik vind dit kunstwerk heel erg bijzonder. Aan de ene kant lijkt het alsof de man aan het overgeven is maar aan de andere kant lijkt het ook of de man aan het vliegen is. Dit vind ik er heel erg uniek uitzien. De vleugels zouden ook een stropdas kunnen zijn, de kots zou ook een regenboog kunnen zijn. Bij dit schilderij kan je dus zelf bepalen wat je wil zien. Je kan alle opties combineren.
Dit kunstwerk is gemaakt van staal. Dit vind ik het wel een beetje een somber beeld geven want het ziet erg heel erg donker uit. Ik vraag me af waarom de kunstenaar dit materiaal heeft gebruikt.
Fotografie
Deze foto is gemaakt door Marcel van Berkel. Ik heb deze foto gekozen omdat ik het een hele bijzondere lucht vind. Deze foto is ook precies in de juiste tijd van het jaar gemakt omdat de heuvels heel erg kleurrijk zijn. Het is een erg scherpe foto en ik denk dat er niks aan gefotoshopt is. Dat maakt deze foto bijzonder. Het paard maakt het plaatje helemaal af. Dit is echt de natuur waar je een paard in wilt zien lopen. Deze foto heeft jammer genoeg geen naam. Film en animatie
In dit geval heb ik gekozen voor buurman en buurman. Dit is mijn keuze omdat ik het vroeger altijd al keek en het nu nog steeds leuk vind. Ze maken altijd leuke dingen mee, zonder veel te praten. Het is altijd zo dom dat je ervan gaat lachen. De makers van deze serie zijn Lubomír Beneš en Vladimír Jiránek. Het is officieel een Tsjecho-slowaakse poppen animatie serie. De stemmen zijn vertaald in veel andere talen onder andere Nederlands. Het is gemaakt met de stop-motion techniek.
Grafisch ontwerp
Dit ontwerp is gemaakt door Ellis Uijtewaal-Vervaet. Deze vrouw heeft een eigen bedrijf waar ze allemaal grafische ontwerpen maakt. Ik heb dit ontwerp gekozen omdat ik heel erg van verschillende lettertypes houd. Ik vind het erg knap als je sierlijk, blokkerig, netjes en slordig kan schrijven. De ontwerpster wilde met dit ontwerp ook een boodschap overbrengen. Wat in dit geval is: You design it. Ik heb daar veel waardering voor dit soort ontwerpen en daarom heb ik gekozen.
Dans
Ik heb gekozen voor het nationaal ballet. Vroeger ging ik vaak naar deze groep dansers kijken. Toen waardeerde ik het niet zo erg maar als ik er nu naar kijk vind ik het prachtig. Wat voor bewegingen ze maken op het ritme en de verhalen die zij dansen zijn zo mooi. Deze dansers zijn super lenig en hebben heel veel vertrouwen in elkaar, wat ook hard nodig is in deze dans. Deze foto beeld goed uit waar het nationaal ballet voor staat. Samenwerking, ritme en dansen met verassende bewegingen op het toneel.
Muziek
Ik heb het liedje 7 years van Lucas Graham gekozen omdat dit liedje mij iedere keer weer raakt. Het is een popliedje. De tekst is aangrijpend. Het gaat over zijn leven en wat daarin allemaal gebeurd is. Hieruit blijkt dat hij een moeilijke jeugd heeft gehad. Maar ook wat zijn droom is. Als je naar zijn stem luistert hoor je echt alle gevoelens boven komen die hij erbij heeft. De achtergrond muziek vind ik ook erg mooi. Het is heel rustig en toch ritmisch.
Mediakunst
Bij dit onderwerp wist ik echt niet wat ik moest kiezen. Het kan namelijk van alles zijn. Ik heb gekozen door een liedje van het Eurovision Songfestival: Heroes van Mans zalmerlöw. https://www.youtube.com/watch?v=-msutN_OkU4 Ik heb deze gekozen, niet perse voor de muziek maar vooral voor de achtergrond. Alle mannetjes die je ziet in de videoclip lijken allemaal net echt te bestaan. Ze bewegen precies het de zanger mee. Maar toch is dit allemaal geprojecteerd op een groot scherm. Dit vind ik er heel bijzonder uitzien. Het zelfde geld voor een soort van witte veeg die je vaak in beeld ziet. Die gaat precies mee met de bewegingen die worden gemaakt. Terwijl het eigenlijk alleen maar lichtstralen zijn. Dit maakt de gehele performance super uniek.
Literatuur
-Diner- Het is bij zessen, In alle huizen liggen messen, Vorken, lepels bijna klaar. Je loopt hier maar En ruikt menuutjes. Aardappels en sjuutjes, Rijst en kousenband. De straat als restaurant Met alle soorten eten. Elk nummer een recept – Kies waar je zin in hebt: Waar blijf je staan? Waar bel je aan? Je hoeft alleen te weten Hoe vandaag je ouders heten.
Dit gedicht komt uit een boekje dat heet super guppie krijgt kleintjes. Geschreven door Edward van de Vendel. Ik heb dit gedicht gekozen omdat het mij erg aanspreekt en herinneringen boven brengt. Ten eerste houd ik heel veel van eten, vooral van bijzonder lekker eten. Ten tweede deed dit gedicht mij nadenken over de realiteit. Door dit gedicht realiseerde ik mij dat dit eigenlijk een best raar iets is. Iedereen in je straat maakt eten, maar er wordt weinig gedeeld. Eigenlijk zou het veel handiger zijn als één iemand uit je straat het eten zou maken en dat je dan vervolgens er met zijn allen van zou eten.
Architectuur
Dit gebouw is gemaakt door Dionisio Gonzalez. Deze architect is geboren in 1965 in Spanje. Dit gebouw heet de weerstand. Ik heb dit gebouw gekozen omdat het er heel bijzonder maar elegant uitziet. Het lijkt een soort boomstam waar je in kan leven. Het is voor een groot deel gemaakt van beton. Maar er zijn ook veel natuurlijke elementen aan toegevoegd. Er is ook veel glas in het gebouw dus iedereen kan zo naar binnen kijken. Mijn eigen mening over dit gebouw is erg positief omdat Ik het super knap vind hoe je dit bedenkt en het vervolgens ook op zo een manier kan uitvoeren. Het lijkt mij erg moeilijk om te bouwen vooral hoe je het toch stevig kan houden. Ik zou zelf erg graag in dit huis willen wonen alleen moet je wel allemaal speciale meubels kopen en je hebt natuurlijk veel bekijks omdat het zo een bijzonder huis is!
Brigitte Mulder 4V
�ΐF�~�}
3 notes
·
View notes