Don't wanna be here? Send us removal request.
Photo
یکی از مهمترین دغدغه های افرادی که #مشکلات_چشم دارند این است که چگونه یک #چشم_پزشک خوب پیدا کنند.روش های زیادی برای تشخیص و انتخاب #متخصص_چشم وجود دارد.با ما همراه شوید تا بدانید #چگونه_یک_جراح_چشم_پزشک_خوب_انتخاب_کنیم :
https://bit.ly/2v5MDbk
2 notes
·
View notes
Photo
با #پیشرفت_علم و تکنولوژی هرروزه همه چیز دستخوش تغییرات عظیم می شوند. به نظر شما #لیزر_چشم چه تغییراتی خواهد کرد؟ به لینک زیر مراجعه کنید تا متوجه شوید #لیزیک_مدرن_در_آینده چگونه خواهد بود:
https://bit.ly/3907lbk
2 notes
·
View notes
Photo
#جراحی_لیزیک_و_لازک_چشم امروزه طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. ولیکن همه افراد علاقمند نمی توانند #عمل_لیزیک_و_لازک را انجام دهند.#تشخیص_کاندیدای_مناسب_برای_عمل_لیزیک_و_لازک اولین قدم #دکتر_چشم_پزشک برای انجام جراحی است. برای دریافت اطلاعات بیشتر و دقیق تر درباره #5_روش_تشخیص_کاندیدای_مناسب_برای_جراحی_لیزیک_و_لازک_چشم به لینک ذیل مراجعه نمایید:
https://bit.ly/2SUE6AU
2 notes
·
View notes
Photo
تا به حال شنیده اید کسی #رنگ_چشم خود را تغییر داده باشد؟ استفاده از #لنز قدیمی شده و از طرفی خطرهای مخصوص خود را دارد که صلاح است کمتر استفاده شود. امروزه بسیاری برای #تغییر_رنگ_چشم خود از #جراحی_چشم استفاده می کنند. این جراحی برای افرادی است که علاقه دارند تمام مدت رنگ چشم متفاوتی از خود داشته باشند و رنگ خاصی مد نظرشان است. جراحی تغییر رنگ چشم این امکان را به افرادی که همواره لنز رنگی برای چشم هایشان استفاده می کنند، می دهد که رنگ چشمشان متفاوت با حالت عادی شود و ظاهری جدید به آنها می دهد.به لینک ذیل مراجعه کنید تا با #تغییر_رنگ_چشم_ها_و_عوامل_موثر_در_آن آشنا شوید:
https://bit.ly/2PnuJrl
2 notes
·
View notes
Photo
شاید برایتان جالب باشد بدانید #شایع_ترین_بیماری_های_چشم چیست؟ ممکن است حتی علاقه داشته باشید روش های پیشگیری از آنها را بدانید! مقاله تهیه شده در خبرگزاری سیمرغ را مطالعه کنید تا جواب خود را دریافت نمایید:
https://bit.ly/35P6iJn
1 note
·
View note
Photo
جراحی های بسیار پرطرفدار حوزه بینایی را می شناسید؟ آیا می دانید نحوه #جراحی_های_بینایی چگونه است؟ می خواهید با آنها آشنا شوید؟ مطلب آماده شده در خبرگزاری رجانیوز را مطالعه نمایید تا به جواب های خود برسید!
https://bit.ly/2MluETw
1 note
·
View note
Text
شاید برایتان جالب باشد بدانید که امروزه کدام hashtag#جراحی_های_زیبایی هستند که علاوه بر کم خطر بودن بیشتری تاثیرات را دارند! می توانید مطلب کامل و جامع hashtag#عمل_های_زیبایی_کم_خطر با تاثیر زیاد را در لینک زیر مطالعه نمایید. https://bit.ly/38SgjHY
2 notes
·
View notes
Photo
دلایل و درمان چشم های خشک و آسیب پذیرنگهداری و مراقبت از چشم ها به ویژه چشم های خشک و آسیب پذیر یکی از اصول بسیار مهم در علم چشم پزشکی به شمار می آید. مراقبت از چشم ها معطوف به برخی از بایدها و نبایدها است و رعایت این عوامل می تواند سلامت چشمان شما را تضمین نموده و از بروز بسیاری از مشکلات و بیماری های ناشی از خشکی چشم پیشگیری نماید.خشکی چشم چیست؟خشکی چشم به حالتی گفته می شود که در آن اشک تولید شده در چشم ناکافی باشد و یا کیفیت لازم جهت مرطوب نمودن چشم ها را ندارد. این عارضه یک حالت بسیار نامطلوب است که در آن چشم ها به شدت دچار سوزش و خارش شده و در برخی موارد احساسی مشابه با قرار گرفتن در کنار دود آتش، در افراد ایجاد می گردد. معمولا حالت های ایجاد شده به دنبال خشکی خفیف تا شدید چشم ها پس از نگاه کردن طولانی مدت به صفحه لب تاپ، کامپیوتر، تلویزیون و قرار گرفتن در محیط های مرطوب، دودی و آلوده تشدید می گردد.
چشم های خشکعلائم چشم های خشکاحساس خشکی، سوزش و فرو رفتن جسمی تیز و یا شکستن مژه در چشم هاخارش شدید در چشم ها به ویژه گوشه و پلک های پایینیتمایل به بستن چشم ها در نور شدید به ویژه شب ها (حساسیت به نور)ناتوانی در رانندگی شبسرخی و قرمزی چشم ها (خون افتادگی در چشم)واکنش شدید چشم ها به قرار دادن لنزاحساس خیسی و آبریزش از گوشه های چشمدر موارد شدید احساس درد و ناراحتی شدید در چشم هادلایل خشکی چشموجود برخی از مشکلات زمینه ای مانند اختلالات تیروئیدی از جمله پرکاری تیروئید که منجر به اگزوفتالمی شده و ریسک خشکی چشم را افزایش می دهد. دیابت، فشار خون، لوپوس اریتماتوز و بیماری های خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید از جمله دلایل ایجاد کننده خشکی چشم ها هستند.کمبود ویتامین A و بتاکاروتنمصرف برخی از داروها مانند داروهای پیشگیری از بارداری، داروهای ضدافسردگی و داروهای ضدحساسیت ایجاد چشم های خشک در افراد می کندافزایش سن یکی از مهمترین دلایل ایجاد چشم های خشک و آسیب پذیر است، پس از 40 سالگی ریسک ابتلا به خشکی چشم به شدت خواهد یافت.
خشکی چشمعوارض چشم های خشکایجاد غفونت های چشمی: کاهش ترشح اشک و یا تولید اشک بدون کیفیت ریسک ابتلا به عفونت های قارچی و باکتریایی چشم را افزایش داده و بخش های مختلف چشم را مستعد عفونت های خفیف تا شدید می نماید.
آسیب های چشمی: خشکی چشم ریسک آسیب های چشمی را افزایش داده و منجر به بروز ایجاد قرینه، التهابات چشمی و مشکلات بینایی می گردد.
کاهش دامنه فعالیت های روزمره: خشکی چشم ها انجام فعالیت های روزمره مانند رانندگی به ویژه در شب، کتاب خواندن و مطالعه و کارکردن با کامپیوتر و تلفن همراه را کاهش و در موارد شدید به طور کلی مختل می نماید.پیشگیری از خشکی چشمافرادی که مبتلا به خشکی چشم هستند نگران درمان آن هسنمد، درحالیکه نگهداری از چشم های خشک کار راحتی است و خیلی دشوار نیست، حال برای دچار نشدن به خشکی چشم می توانید روش های ذیل را انجام دهید تا سلامت چشم های شما حفظ شود.استفاده از شوینده های مناسب:شوینده های مناسب مانند شامپو بچه و برخی از صابون های دارنده اسیدهای چرب و ترکیبات داخل اشک، تاثیر بسیار زیادی بر کاهش و پیشگیری از بروز خشکی چشم دارد.استراحتهای دوره ای حین فعالیت:توصیه می شود حین انجام فعالیت های روزمره مانند مطالعه و استفاده از کامپیوتر، لبتاب و تلفن همراه، استراحت های دوره ای را انجام داده و هر 20 دقیقه یک بار چشمان خود را بسته و یا به یک فاصله دور خیره شوید.رعایت رژیم غذایی مناسب:به منظور جلوگیری و درمان چشم های خشک بهتر است رژیم غذایی خود را مراعات نموده و به میزان فراوان، مایعات و مواد غذایی حاوی ویتامین A و بتاکاروتن مانند سبزیجات رنگی، هویج و آب میوه مصرف نمایید.استفاده از عینک های دودی:عینک های دودی استاندارد و مناسب تاثیر بسیار زیادی بر جلوگیری از ورود هوای خشک به چشم ها داشته و می تواند چشم ها را از ابتلا به بیماری های چشمی و خشکی مصون نماید.اجتناب از سیگار کشیدن و نوشیدن مشروبات الکلی:دود ناشی از سیگار، قلیون و دخانیات بسیار آسیب رسان بوده و می تواند کیفیت اشک تولید شده در چشم ها را کاهش داده و ریسک ابتلا به خشکی چشم را افزایش دهد، پس توصیه می شود مصرف دخانیات و مشروبات الکلی را به حداقل ممکن کاهش دهید.مراجعه به پزشک و مصرف داروها:معاینه های چشمی، بررسی کیفیت اشک و استفاده از داروهای مختلف مانند قطره های اشک مصنوعی از جمله اصلی ترین و مهمترین راه های درمان چشم های خشک است که تحت نظر متخصص چشم پزشک تجویز شده و از درمان های دائمی و موثر خشکی چشم محسوب می گردد.بهترین روش نگهداری از چشم های خشک و آسیب پذیر
2 notes
·
View notes
Photo
تحریک عصب بینایی برای درمان نابینایی
درمان نابینایان توسط تحریک عصب بینایی
چشم انسان از قسمت های مختلفی تشکیل شده که هر گونه آسیب به هریک از این قسمت ها ممکن است منجر به کم بینایی یا نابینایی شود. امروزه از روش ها و تکنیک های نوینی همچون تحریک عصب بینایی برای درمان نابینایان استفاده می شود. ما در این مقاله قصد داریم توضیحاتی را هر چند به صورت مختصر اما مفید درباره موضوع تحریک عصب بینایی برای درمان نابینایی در اختیار شما خوانندگان عزیز قرار دهیم.
اجزای تشکیل دهنده چشم انسان
چشم انسان از قسمت های مختلفی تشکیل شده که هر یک از این 30 قسمت کره چشم به ترتیب بر اساس تصویر شامل موارد مطرح شده در زیر است:
اجزای چشم
1- زجاجیه، ۲- حاشیه دندانهدار،۳-ماهیچه مژکی، ۴- گردالکهای مژگانی، ۵- مجرای اشک، ۶- مردمک، ۷- اتاق جلویی، ۸- قرنیه، ۹- عنبیه، ۱۰-عدسی بیرونی، ۱۱- عدسی درونی، ۱۲- زوائد مژگانی، ۱۳- ملتحمه، ۱۴- ماهیچه مایل زیرین، ۱۵-ماهیچه راست زیرین، ۱۶-ماهیچه راست میانی،۱۷- شبکیه، ۱۸- صفحه بینایی، ۱۹- سختشامه، ۲۰- سرخرگ مرکزی شبکیه، ۲۱- سیاهرگ مرکزی شبکیه، ۲۲- عصب بینایی، ۲۳-سیاهرگ حلقوی، ۲۴-غلاف پیازی، ۲۵- لکه زرد، ۲۶-گودی مرکزی، ۲۷- صلبیه، ۲۸- مشیمیه، ۲۹ - ماهیچه راست بالایی، ۳۰ -شبکیه
منظور از عصب بینایی (Optic nerve) چشم چیست؟
دومین بخش از سیستم اعصاب مغزی انسان را عصب بینایی تشکیل می دهد. به عبارت دیگر، گانگلیون موجود در لایه هشتم (شبکیه) دارای جسم های سلولی استوانه ای و مخروطی شکلی هستند که آکسون موجود در هر یک از آن ها باعث ایجاد عصب بینایی یا عصب اپتیک در لایه نهم شبکیه چشم خواهد شد. یک عصب بینایی چشم تقریبا از حدود یک میلیون آکسون تشکیل شده است.
عصب بینایی
عوارض آسیب عصب بینایی
بسیاری از افراد در سرتاسر جهان که تعداد آن ها شاید به حدود 39 میلیون نفر برسد به دلایل مختلف همچون ژنتیک، جدا شدن شبکیه، گلوکوم، تروما، سکته مغزی، آب مروارید، التهاب یا عفونت و ... به بیماری ها چشمی و نابینایی مبتلا شده اند. در همین راستا می توان گفت نئوریت یا التهاب در عصب بینایی از جمله آسیب های عمده ای است که به چشم انسان وارد می شود و دوره درمان و بهبود آن در اکثر بیماران حدود 6 هفته به طول می انجامد. تاکنون هیچ روش قطعی برای درمان نابینایان وجود نداشته اما پزشکان این حوزه در تلاش هستند تا با کمک دانش و تکنولوژی های نوین، روشی را برای درمان نابینیان موقت پیدا کنند. یکی از روش هایی که امروزه مورد استقبال بسیاری از کشورها قرار گرفته است درمان نابینایان با تحریک سیستم عصب بینایی چشم آن ها است.
تحریک عصب بینایی برای درمان نابینایان
امروزه بسیاری از پژوهشگران به دنبال یافتن روش ها و تکنیک های نوینی برای درمان نابینایی انسان ها هستند و بر اساس تحقیقات دانشمندان در "موسسه پلیتکنیک فدرال لوزان" (EPFL )" سوئیس می توان در حال حاضر از روش های جدیدی همچون تحریک عصب بینایی چشم با ارائه سیگنالهای بصری برای درمان نابینایان استفاده کرد. همچنین با توسعه دانش و فناوری های نوین، موسسه ای دیگر در ایتالیا نیز به نام "Scuola Superiore Sant’Anna" درصدد درمان نابینایان تحقیقات و آزمایشاتی را روی چشم خرگوش انجام داده اند که به وسیله آن امکان دور زدن مردمک چشم و ارسال پیام به مغز برای مشاهده اجسام به صورت تقریبی میسر شده است. در واقع این کار آن ها برای درمان نابینایی با استفاده از نوع جدیدی از الکترود درون عصب به نام" OpticSELINE" برای تحریک سیستم عصب بینایی آن ها امکان پذیر است. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید نتایج حاصل از تحقیقات آنها را در مجله "Nature Biomedical Engineering" ایتالیا مطالعه کنید.
تحریک عصب بینایی
امروزه تحریک سیستم عصب بینایی چشم برای درمان نابینایان یکی از چندین راهکار با ارزشی است که به وسیله آن دستگاه عصبی برای ترمیم عملکرد حسی و حرکتی خود تحریک شده و تمام تلاشش را برای مشاهده دنیای اطراف خواهد کرد.
شیوه های تحریک عصب بینایی برای درمان نابینایان
یکی از شیوه های آزمایش شده برای تحریک عصب بینایی چشم نابینایان تولید فسفن بدون مشاهده مستقیم نور توسط فرد است. در واقع فسفن باعث می شود که لکه ها سفید رنگی به شکل نور در میدان بینایی چشم فرد نابینا احساس شود. این فسفن ها را می توان به وسیله تحریکات مکانیکی، الکتریکی یا مغناطیسی رتین یا قشر بینایی مغز و یا ازبین بردن سلولهای شبکه بینایی چشم فرد تولید کرد. نکته قابل توجه که بسیار مهم است، این است که استفاده از این شیوه تنها به دست جراح چشم پزشک امکان پذیر می باشد.
یکی دیگر از روش های ��حریک عصب بینایی چشم نابینایان که هنوز مراحل مقدماتی خود را پشت سر می گذراند؛ استفاده از 12 الکترود عصب (Optic SELINE) سفت و سختی بوده که با ارسال جریان الکتریکی از طریق این الکترود ها به عصب بینایی چشم، می توان سگینال های فرستاده شده به مغز را برای فعالیت در قشر بینایی اندازه گیری کرد تا در نهایت تاثیر این الکترودها را بر روی درمان نابینایان سنجید.
2 notes
·
View notes
Photo
انواع لنزهای مدرن و ضد بخار و ضد آب عینک هاامروزه پیشرفت دنیای تکنولوژی پای خود را به تولید انواع لنزها و شیشه های عینک نیز باز کرده و به همین خاطر است که انواع لنزهای مدرن عینک را می توانید در بازار ببینید و انتخاب کنید. ولی سؤال اینجاست که تفاوت این لنزهای مدرن عینک در چیست و بر چه مبنایی باید آن ها را به لنزهای قدیمی ترجیح داد. همچنین باید چه چیزهایی را در زمان خرید شیشه های مدرن عینک در نظر گرفت و بعد دست به انتخاب زد. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع لنزهای مدرن، ضد بخار و ضد آب آشنا کنیم.ویژگی های لنزهای شیشه ایلنزهای عینک در گذشته، بر خلاف لنزهای مدرن عینک امروزی، بیشتر از جنس عدسی های شیشه ای ساخته می شدند که این عدسی ها می توانست ساده یا فتوکروم باشد. مهم ترین ویژگی عدسی های شیشه ای در این است که ضخامت و حجم کمتری را اشغال می کنند. ولی در عوض وزن بیشتری نسبت به شیشه های مدرن امروزی دارند. همچنین شیشه ها در برابر خش گرفتن مقاومت بیشتری از خود نشان می دادند که این نیز یکی از ویژگی های ممتاز آن ها بود. تفاوت عدسی های فتوکروم با عدسی های ساده نیز در این بود که در شیشه این عدسی ها، از ترکیب شیمیایی بهره برده می شود که در برابر نور، تجزیه شده و در نتیجه شیشه عینک تغییر رنگ داده و تیره می شود. این موضوع برای کسانی که نسبت به نور زیاد خورشید حساس هستند، بسیار مفید است.
لنزهای شیشه ایمعرفی لنزهای مدرن عینکدر برابر لنزهای شیشه ای گذشته، امروزه نوع جدیدی از لنزها به بازار عرضه شده اند که جنس اصلی آن ها از مواد پلیمری و اصطلاحاً پلاستیک است. این لنزها سبک تر از عدسی های شیشه ای هستند، ولی در عوض حجم بیشتری را اشغال می کنند. استفاده از لنزهای مدرن عینک حسن های بسیاری دارد و ویژگی های خوبی را به عینک های مدرن اضافه کرده است. به همین خاطر اغلب افراد تمایل بیشتری به استفاده از لنزهای پلاستیکی مدرن دارند.آشنایی با ویژگی لنزهای مدرن عینک های آب گریزمهم ترین ویژگی لنزهای مدرن عینک این است که میزان خطای دید در عدسی های پلیمری به حداقل میزان ممکن می رسد. این موضوع سبب می شود که از تمامی سطوح عدسی بتوانید تصاویر را بدون مشکل و انحناء خاص ببینید. ویژگی دیگر این عدسی ها وزن سبک تر و ظرافت بیشتر آن است که به زیبایی عینک های مدرن کمک بسیاری کرده است. این موضوع برای کسانی که به طور پیوسته باید از عینک استفاده کنند، نکته مهمی به شمار می رود. همچنین به خاطر فشردگی بیشتر و سطح پیوسته، این عدسی ها زمانی که بخار آب روی آن ها می نشیند، خاصیت آب گریزی خود را نمایان می کنند. ضمن اینکه برای مقابله با خش گیری شیشه، از لایه ای محافظ در سطح آن ها استفاده می شود، که علاوه بر این عدسی را در برابر بازتاب نور آفتاب نیز مقاوم می کند.
لنز های مدرن برای عینکآشنایی با انواع عدسی های مدرن پلیمریعدسی های پلیمری مدرن عینک به طور کلی به سه شکل ساده، آنتی رفلکس و عدسی های فتوکروم تولید می شوند. البته می توان در یک عدسی هم از خاصیت آنتی رفلکسی و هم فوتوکرومی نیز بهره برد. عدسی های فتوکروم و ساده در لنزهای مدرن عینک تقریباً شبیه به عدسی های شیشه ای عمل می کنند. فقط تنها وجه تمایزشان همان سبکی بیشتر و خطای دید پایین تر است. دیگر ویژگی ممتاز این عدسی ها اما در رابطه با عدسی های آنتی رفلکس وضع متفاوت است.عدسی های مدرن آنتی رفلکس یکی از جدیدترین مدل های عدسی بازار است. این عدسی ها علاوه بر ظاهر زیباتر دارای پوشش محافظی هستند که دید بهتری را به خریدار می دهد. میزان خطای دید و بازتاب نور در عدسی های آنتی رفلکس به میزان ناچیزی می رسد. ضمن اینکه در برابر اشعه فرابنفش خورشید نیز مقاوم است. همچنین این لایه محافظ عدسی مدرن عینک شما را در برابر ذرات گرد و غبار نیز مقاوم می کند.اگر قصد خرید عدسی های مدرن عینک را دارید، اولین قدم این است که به دکتر چشم پزشک مراجعه نمایید و سپس قبل از هر چیز دیگری درباره ویژگی های آن، کشور و شرکت سازنده و دیگر موارد به خوبی تحقیق کنید. امروزه شرکت های بسیاری در این زمینه فعالیت می کنند.آشنایی با لنزهای مدرن عینک ضد بخار و ضد آب
1 note
·
View note
Photo
آشنایی با نزدیک بینی و روش های پیشگیری از آن
نزدیک بینی چیست و راه های پیشگیری از آن چیست
نزدیک بینی یکی از مشکلات شایع چشمی است که بسیاری از مردم در سراسر دنیا در خطر ابتلا به آن قرار دارند. به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال راه هایی برای پیشگیری از این عارضه هستند تا بعدها دچار آن نشوند. برای این عارضه نیز مانند سایر بیماری های چشمی، روش هایی برای پیشگیری وجود دارد که ��طر ابتلا به این عارضه را در افراد کمتر می کند.
نزدیک بینی
نزدیک بینی یا میوپی یکی از عارضه های عیوب انکساری چشم است. وقتی بیمار به این عارضه دچار می شود، به این معنا است که بیمار می تواند همه متون، اشیا و هر آنچه که وجود دارد را از فاصله نزدیک تشخیص دهد، اما همه چیز از فاصله دور برایش نامفهوم است و نمی تواند به درستی آنها را از فاصله راه دور تشخیص دهد. طبق تحقیقاتی که انجام شده مردم کشورهای آسیایی و خانمها بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه قرار دارند. اگر اندازه قرنیه چشم و اندازه چشم، نسبت به هم بزرگتر باشند، آنگاه این عارضه چشمی به وجود می آید. این افراد برای اینکه بتوانند یک جسم را از فاصله دور نیز تشخیص دهند باید از عدسی های واقع گرا در عینک خود استفاده کنند. عینک این دسته از افراد دارای شماره منفی است و هر چه عدد آن بالاتر می رود یعنی چشم ضعیف تر است. آشنایی با نزدیک بینی به افراد کمک می کند تا بتوانند بلافاصله پس از دیدن علائم به موقع به پزشک مراجعه کرده و از شدت آن جلوگیری نمایند.
نزدیک بینی
چه کسانی در خطر ابتلا به میوپی قرار دارند؟
قبل از هر چیزی، افرادی که سابقه ابتلا به این عارضه را به صورت خانوادگی دارند، از طریق وراثت به این عارضه دچار می شوند. اما پس از وراثت عوامل محیطی بسیاری در ابتلا به این عارضه نیز تاثیرگذارند. همچنین نوزادانی که به هر دلیلی زودتر از موعد مقرر به دنیا می آیند و برای رشد در دستگاه قرار می گیرند، به دلیل قرارگیری در معرض اکسیژن بیشتر به این عارضه دچار می شوند. انجام کارهایی همچون خیاطی، کار با کامپیوتر،نقاشی، کار با تلفن همراه و تبلت می تواند در ابتلا به این عارضه بسیار تاثیرگذار باشند و روند آن را تسریع ببخشند. طبق تحقیقاتی که انجام شده است، فعالیت ممتد و طولانی چشم بدون استراحت، یکی از عوامل بسیار مهم در ابتلا به نزدیک بینی است.
پیشگیری از نزدیک بینی
بسیاری از افراد بر این باور هستند که روش پیشگیری برای این عارضه وجود ندارد و اگر این دسته از افراد از عینک در همان ابتدای ابتلا به این عارضه استفاده نکنند، این بیماری رشد پیدا نمی کند و چشم آنها نیز بهبود می یابد، در صورتی که این تفکر بسیار اشتباه است. متخصص چشم بر این باور است که روش هایی که باعث می شوند تا ابتلا به این عارضه کمی عقب بیفتند و چشم ها کمتر در معرض ابتلا به میوپی قرار بگیرند، عبارتند از:
استفاده نکردن از چشم ها به صورت مکرر و استراحت کردن بین انجام فعالیت های روزانه
اجتناب از مطالعه کردن با نور بسیار کم که باعث میوپی می شود.
استراحت چشم ها با نگاه کردن به فواصل دورتر
تشخیص نزدیک بینی
روش های تشخیص میوپی
تشخیص نزدیک بینی در افرادی که به دلیل وراثت دچار این عارضه شده اند، بسیار ساده است و والدین یک نوزاد به راحتی می توانند آن را تشخیص دهند. آنها می توانند با قرار دادن اشیا در فاصله دورتر و تشخیص اینکه آیا کودک می تواند این اشیا را تشخیص دهد یا نه، کاملا میوپی را در کودک تشخیص دهند.
بهترین و سریع ترین راه برای تشخیص نزدیک بینی، انجام یک معاینه دقیق توسط پزشک است. پزشک با انجام آزمایش هایی بر روی چشم که مربوط به عیوب انسکاری چشم هستند، می تواند این عارضه را به درستی تشخیص دهد. افرادی که دچار نزدیک بینی هستند می توانند حروف چارت اسنلن را در فاصله نزدیک به راحتی بخوانند و تشخیص دهند، اما خواندن همین حروف در فاصله دورتر برای آن بسیار مشکل است. علاوه بر چارت اسنلن، پزشک از آزمایش های دیگری همچون معاینه شبکیه چشم، تست فشار چشم و معاینه اسلیت لامپ استفاده می کند تا این بیماری را تشخیص دهد.
1 note
·
View note
Photo
آب سیاه (گلوکوم) چیست؟
آب سیاه یا گلوکوم بیماری است که می تواند باعث آسیب رسیدن به عصب بینایی و در نهایت کوری شود. این بیماری در آغاز هیچگونه علائمی ندارد ولیکن می تواند در طول چند سال سبب کاهش بینایی و در نتیجه کوری شود. درمان زودرس می تواند از پیشرفت بیماری و کاهش دید بیمار جلوگیری کند. عصب بینایی که از بیشتر از یک میلیون رشته عصبی تشکیل شده است، به صورت دسته ای از رشته ها درآمده است و این عصب شبکیه (پرده نازک حساس به نور در قسمت عقب کره چشم) را به مغز متصل می کند. عصب بینایی سالم و بدون نقص برای داشتن دید خوب بسیار لازم و ضروری است. فشار چشم که فشار داخلی چشم نیز گفته می شود، بافت درونی چشم می باشد که با تعادل بین تولید و زهکشی مایع روشن داخل چشم تعیین می شود. تغییرات جزئی در فشار چشم در تغییر فصل ها و در طول شبانه روز طبیعی هستند ولیکن میزان آن بسیار اهمیت دارد. تغییرات در فشار داخل چشم، ممکن است ناشی از مشکلات تشریحی و یا التهاب چشم بعد از آسیب یا عفونت و یا عوامل ژنتیکی و حتی از استفاده از دارو باشد.
تاثیر گلوکوم بر عصب بینایی
در افراد بسیاری افزایش فشار داخل چشم باعث ایجاد آب سیاه می شود. در قسمت جلوی چشم فضایی وجود دارد که به آن "اتاق قدامی" گفته می شود. مایع شفافی همیشه وارد این فضا شده و از آن خارج می شود و وظیفه آن تغذیه بافت های مجاور می باشد. به محلی که مایع از اتاق قدامی خارج می شود، در اصطلاح "زاویه" می گویند که قسمت تلاقی قرنیه و عنبیه است. هنگامی که مایع به زاویه می رسد به وسیله یک شبکه اسفنجی شکل همانند یک سیستم زه کشی از چشم خارج می شود. آب سیاه یا گلوکوم زاویه باز از این رو به نام خوانده می شود که زاویه ای که مایع از آن خارج می شود "باز" است. با این وجود به دلایلی سرعت حرکت مایع از خلال شبکه تخلیه پایین است. پایین بودن سرعت حرکت مایع باعث تجمع آن و بالا رفتن فشار داخل چشم می شود و این امر می تواند سبب آسیب دیدن عصب بینایی و کاهش دید شود، مگر آنکه فشار چشم پایین آورده شود.
چه افرادی در خطر ابتلا به آب سیاه یا گلوکوم هستند؟
چنانچه هر یک از موارد ذیل برایتان پیش آمده حتماً با متخصص چشم پزشک خود مشورت کرده و ویزیت شوید تا اگر خطری بود به موقع از بروز آب سیاه یا گلوکوم جلوگیری نمایید:
افراد بالای 40 سال به ویژه خانم ها
سابقه یکی از افراد خانواده به آب سیاه یا گلوکوم
سابقه ضربه شدید به چشم
مصرف طولانی مدت قطره های کورتون چشمی همانند بتامتازون، دگزامتازون، پردنیزولون، هیدروکورتیزون
شماره بالای عینک هم دوربینی شدید و هم نزدیک بینی شدید
ابتلا به بیماری قند یا فشار خون بالا
علائم بیماری گلوکوم چیست؟
آب سیاه یا گلوکوم زاویه باز در اوایل علامت خاصی ندارد و دید حالت طبیعی دارد، همچنین دردی وجود ندارد. با ادامه پیدا کردن بیماری، بیمار متوجه می شود که هرچقدر اشیایی را که جلویش قرار دارند خوب می بیند ولیکن اشیایی را که در کنار آنها قرار داشته اند و باید از گوشه چشم به آنها نگاه کند به خوبی نمی بیند. بیمار مبتلا به گلوکوم در صورت عدم درمان ممکن است ناگهان متوجه شود که "دید کناری" ندارد. درست همانند این است که از درون لوله ای به اطراف می نگرد. ادامه پیدا کردن بیماری ممکن است سبب از بین رفتن باقی دید حتی در مرکز شود و بیمار به طور کل بینایی خود را از دست بدهد و کور شود.
تشخیص بیماری گلوکوم
بسیاری تصور می کنند که چنانچه مبتلا به آب سیاه هستند که فشار چشمشان بالا باشد ولیکن همیشه اینگونه نیست. فشار بالای چشم خطر ابتلا به گلوکوم را افزایش می دهد. بالا بودن فشار چشم لزوماً به معنای ابتلا به گلوکوم نیست. ابتلا یا عدم ابتلا به گلوکوم بر اثر بالا بودن فشار چشم بستگی به میزان تحمل عصب بینایی در برابر فشار بالای چشم دارد و این مقدار در افراد مختلف، متفاوت می باشد. گرچه فشار طبیعی معمولاً بین 12 الی 21 میلیمتر جیوه است، اما حتی در این فشار هم ممکن است فردی به آب سیاه مبتلا باشد. این موضوع نشان می دهد که معاینه چشم بسیار مهم و با اهمیت است.
چشم پزشک برای تشخیص آب سیاه یا گلوکوم چه اقداماتی انجام می دهد؟
میزان بینایی (Visual Acuity) : در این تست که با استفاده از چارت های بینایی انجام می شود بینایی بیمار در فاصله زمانی های متفاوت مشخص می شود. میدان دید : در این تست دید کناری (محیطی) بیمار اندازه گیری می شود. با توجه به اینکه از دست دادن دید کناری یکی از علائم گلوکوم می باشد این تست به تشخیص انواع بیماری کمک می کند. اتساع مردمک : در این تست با استفاده از قطره مردمک چشم بیمار متسع می شود و به این ترتیب چشم پزشک دید بهتری برای معاینه عصب بینایی پیدا می کند. بعد از معاینه ممکن است که دید نزدیک تا چند ساعت تار باشد بنابراین جای هیچ نگرانی نیست. تونومتری: در این تست مایع داخل چشم اندازه گیری می شود.
درمان آب سیاه یا گلوکوم
گرچه که آب سیاه درمان قطعی ندارد ولیکن درمان های رایج بیماری را کنترل می کنند و این امر تائیدی بر اهمیت تشخیص و درمان زودرس است. بیشتر چشم پزشکان گلوکومی را که تازه تشخیص داده شده است با دارو درمان می کنند اما تحقیقات جدید نشان داده است که جراحی با لیزر، جایگزینی مطمئن و موثر است. درمان دارویی: بیشترین و شایع ترین نوع درمان زودرس گلوکوم درمان دارویی است. داروهای آب سیاه به صورت قطره های چشمی و قرص تجویز می شوند. این داروها به دو شکل باعث کاهش فشار داخل چشم می شوند. برخی باعث کاهش تولید مایع در چشم شده و برخی به تخلیه بیشتر مایع از چشم کمک می کنند. داروهای ضد آب سیاه امکان دارد تا چند نوبت در روز تجویز شوند. در اکثر بیماران عوارضی رخ نمی دهد، اما در برخی از آنها این داروها امکان دارد باعث سردرد شود و یا بر روی اعضای دیگر بدن تاثیر بگذارد. قطره ها ممکن است سبب سوزش و قرمزی چشم شوند. داروهای ضد گلوکوم تا زمانی که فشار داخلی چشم را کنترل می کنند باید مصرف شوند. از آنجایی که آب سیاه معمولاً علائمی ندارد، بیماران بسیاری داروها را قطع می کنند و یا فراموش می کنند مصرف کنند، ولیکن به یاد داشته باشید اگر جلوگیری و کنترل نشود ممکن است بینایی بیمار را از از بین ببرد. جراحی با لیزر: جراحی با لیزر به تخلیه مایع از درون چشم کمک شایانی می کند. گرچه از این روش می توان در هر زمانی استفاده کرد اما معمولاً بعد از آزمایش درمان دارویی به کار گرفته می شود. در بسیاری از موارد گلوکوم، بیمار باید بعد از جراحی نیز دارو مصرف نماید.
روش های جراحی رایج
در جراحی گلوکوم، هدف از ایجاد محل خروج جدیدی برای مایع داخل چشم است. هرچند چشم پزشک در هر زمانی ممکن است تصمیم به جراحی بگیرد اما معمولاً این کار را بعد از شکست درمان دارویی و جراحی لیزری انجام می دهد. جراحی در کلینیک چشم پزشکی یا بیمارستان صورت می گیرد. قبل از جراحی به بیمار داروهایی برای آرام شدن داده می شود و بعد از آن چشم به وسیله تزریق بی حسی به نواحی آن، بی حس می شود. جراح قطعه کوچکی از بافت سفیدی چشم (صلبیه) را بر می دارد و این امر باعث به وجود آمدن کانال کوچکی برای عبور مایع درون چشم می شود. بعد از آن قسمت سفید چشم که برداشته شده است با لایه شفاف و نازکی از ملتحمه پوشانده می شود. مایع از مجرای ایجاد شده و از زیر ملتحمه ای که روی آن را پوشانده عبور کرده و از چشم خارج می شود. بیمار تا چند هفته بعد از جراحی باید از قطره های آنتی بیوتیک و ضد التهاب برای جلوگیری از عفونت و تورم استفاده نماید. نکته قابل توجه این است که این قطره ها با داروهایی که بیمار برای درمان و کنترل گلوکوم مصرف می کرده است، متفاوت است. همچنین بیمار باید چند هفته اول بعد از جراحی مرتب ویزیت شود. در برخی از بیماران جراحی حدود 80 الی 90 درصد در کاهش فشار موثر می باشد. با این وجود چنانچه مجرای به وجود آمده طی جراحی، مسدود شود، ممکن است به جراحی دیگری نیاز شود. در صورتی که بیمار قبلاً تحت جراحی چشمی (نظیر جراحی کاتاراکت) قرار نگرفته باشد جراحی گلوکوم بهترین اثر را دارد. باید در ذهنتان باشد که با اینکه جراحی گلوکوم باقیمانده دید بیمار را حفظ می کند اما سبب بهتر شدن دید نخواهد شد. در واقع، دید بیمار ممکن است به خوبی دید قبل از جراحی نباشد، هرچند که در صورت انجام ندادن جراحی در طولانی مدت بیمار ممکن است دید خود را به صورت کامل از دست بدهد. جراحی آب سیاه هم مثل هر جراحی دیگری ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد. این عوارض عبارتند از: آب مروارید (کاتاراکت)، مشکلات قرنیه، التهاب یا عفونت داخل چشم و تورم عروق خونی پشت چشم. قابل ذکر است که برای هریک از موارد گفته شده درمان های قطعی و موثری وجود دارد.
ا��واع دیگر آب سیاه یا گلوکوم
گرچه که گلوکوم زاویه باز شایع ترین نوع این بیماری است، اما آب سیاه یا گلوکوم انواع دیگری نیز دارد. در گلوکوم با فشار طبیعی یا پایین، عصب بینایی از کار افتاده و دید کناری به شکل غیر منتظره ای محدود می شود. برای درمان این بیماران از همان روش های درمان گلوکوم زاویه باز استفاده می شود. در گلوکوم زاویه بسته مایعی که در قسمت جلوی چشم قرار دارد به علت مسدود شدن زاویه به وسیله قسمتی از عنبیه (قسمت رنگی چشم) راهی به زاویه نداشته و نمی تواند از چشم خارج شود. در این بیماران یک افزایش ناگهانی در فشار چشم دیده می شود. علائم این نوع گلوکوم شامل درد بسیار شدید و تهوع و همچنین قرمزی چشم و تاری دید است. گلوکوم زاویه بسته یک مورد اورژانس است و بیمار باید در اسرع وقت درمان شود. در صورت عدم درمان، بیمار ممکن است ظرف 1 یا 2 روز بینایی خود را از دست بدهد. جراحی لیزری فوری به صورت معمول انسداد را برطرف می کند و بیمار را از کوری نجات می دهد. در گلوکوم مادرزادی کودک به دلیل وجود یک نقص مادرزادی در زاویه، به گلوکوم مبتلا شده است. کودکان مبتلا معمولاً علائم ظاهری همانند چشم های کدر (Cloudy eye)، حساسیت به نور و ریزش اشک شدید دارند. درمان این نوع بیماران اغلب به صورت جراحی انجام می پذیرد چرا که داروهای ضد گلوکوم ممکن است عوارض نامشخصی بر روی کودک داشته باشند و همچنین تجویز برای آنان کار دشواری است. در صورتی که جراحی بلافاصله بعد از تشخیص صورت بگیرد، کودکان این شانس را دارند تا یک دید خوب داشته باشند. آب سیاه یا گلوکوم ثانویه می تواند عوارض یک بیماری دیگر باشد. این نوع گلوکوم برخی اوقات ناشی از جراحی چشم یا کاتاراکت پیشرفته، آسیب های چشمی، برخی تومورهای چشمی و یا یووئیت (التهاب چشم) باشد. یکی از انواع به نام گلوکوم رنگدانه ای (Pigmentary Glaucoma) هنگامی رخ می دهد که رنگدانه به صورت فلس از عنبیه جدا شده و با انسداد شبکه خروج مایع چشمی، مانع عبور آن شوند. نوع شدیدی نیز به نام گلوکوم نئوواسکولار (Neovascular Glaucoma) مربوط دیابت مربوط می باشد. همچنین داروهای کورتیکواستروئیدی (حاوی کورتون) که در درمان التهاب چشمی و دیگر بیماری ها کاربرد دارند نیز می توانند در درصد کمی از بیماران باعث شروع گلوکوم شوند.
1 note
·
View note
Photo
آب مروارید یا کاتاراکت به تیره و کدر شدن عدسی چشم ها (عدسی چشم در قسمت میانی کره چشم قرار دارد و وظیفه آن این است که باعث تمرکز نور بر روی شبکیه می شود) که ممکن است سبب تاری چشم و یا عدم وضوح دید که بیشتر در هنگام مطالعه و رانندگی و نیز دیگر امور روزانه است گفته می شود . متداول ترین نوع ��ب مروارید را می توان وابسته به سن که اکثرا افراد بالای 65 سال هستند تلقی کرد . کاتاراکت یا آب مروارید که از کاهش درجه شفافیت عدسی چشم ایجاد می شود، یک مسیر طبیعی از گذر زمان است که به دلیل افزایش سن این بیماری نیز افزایش پیدا می کند . عدسی چشم قسمتی از ساختمان چشم است که بسیار شفاف و بدون هیچ گونه رگی می باشد و با قطر تقریبی 9 میلی متر و نیز ضخامت 4 میلی متر است .
🔍 آب مروارید یا کاتاراکت چیست ؟
شبکیه لایه ای ست حساس به نور در چشم که باعث دریافت پیام های بینایی می شود . در یک چشم سالم و طبیعی نور از عدسی عبور می کند و بر روی شبکیه متمرکز می شود که برای ایجاد یک تصویر دقیق عدسی چشم باید شفاف و به دور از کدری و تیرگی باشد . زمانی که عدسی شفافیت خود را از دست بدهد باعث اختلال در بینایی می شود که به این پدیده آب مروارید یا کاتاراکت می گویند . آب مروارید در مراحل اولیه که فقط بخش کوچکی از عدسی کدر می شود مشکلی را به وجود نمی آورد، اما در اکثر مواقع بخش بیشتری از عدسی درگیر می شود و باعث اختلال در بینایی می شود . سرعت پیشرفت آب مروارید در بین افراد مختلف می تواند متفاوت باشد و طی چند سال می تواند پیشرفت کند . اما سرعت پیشرفت آب مروارید در افراد جوان و یا افرادی که به دیابت دچار هستند بسیار زیاد است . نکته مهمی که وجود دارد این است که آب مروارید از یک چشم سرایت به چشم دیگر ندارد .
🔬 انواع آب مروارید
آب مروارید یا کاتاراکت انواع مختلفی دارد :
اولین نوع آن می تواند به دلیل افزایش سن باشد . که در گذر زمان، لنز سخت شده و شفافیت خود ا از دست میدهد .
دومین نوع آب مروارید می تواند به دلیل وجود بیماری هایی چون دیابت و یا به دلیل مصرف داروهای کورتون دار(استروئيدی (كورتيكو استروئيدها))به وجود بیاید . که باید تحت درمان لیزر شبکیه و دیابت قرار گیرند
سومین نوع آب مروارید یا کاتاراکت را می تواند بر اثر ضربه بر چشم نام برد که کاتاراکت ضربه ای نام دارد و در اکثر مواقع با گذر زمان و پس از سالها در فرد به وجود می آید .
چهارمین نوع آب مروارید را که می توان آب مروارید یا کاتاراکت مادرزادی نام برد . در این نوع آب مروارید کودک و آب مروارید نوزادان از زمان تولد یا در همان سنین کودکی به آب مروارید یا کاتاراکت نوزادی دچار می شود . در اکثر مواقع در این نوع کاتاراکت چشم، بینایی مختل نمی شود اما اگر اختلال به وجود آمد حتما باید چشم کودک را تحت عمل جراحی قرار داد .
پنجمین نوع آب مروارید را می توان به سابقه خانوادگی که به بستگان درجه اول و دوم اطلاق می شود بسط داد .
ششمین نوع آب مروارید را می توان به مدت زمان طولانی و بدون محافظ قرار گرفتن در مقابل نور آفتاب نام برد .
هفتمین نوع آب مروارید را می توان به سابقه جراحی یا بیماری های التهاب چشم نام برد .
هشتمین نوع آب مروارید را می توان به مصرف الکل و کشیدن سیگار اشاره کرد .
☑ علائم آب مروارید
از رایج ترین و مهمترین علائم بیماری آب مروارید یا کاتاراکت می توان به موارد زیر اشاره کرد :
✓ تار شدن و در اکثر مواقع محو شدن بینایی
✓ حساسیت شدید به نور و روشنایی اعم از روشنایی بیش از حد نور اتومبیل ها در شب، پخش شدن نور آفتاب و نور چراغ ها، و همچنین دیدن هاله اطراف چراغ ها .
✓ کم رنگ و یا محو شدن رنگ ها
✓ دید کم و یا کور سویی در شب .
✓ دوبینی و یا چند بینی که در اکثر موارد با بالا رفتن شدت آب مروارید وضعیت بدتر می شود .
✓ افزایش دید نزدیک، بالا رفتن مداوم شماره عینک و لنز .
علائم نام برده شده در بالا می تواند ناشی از دیگر بیماری های چشمی نیز باشد پس اگر با یکی از موارد بالا روبرو شدید حتما به نزد چشم پزشک بروید . بهترین زمان عمل کاتاراکت چشم بسته به تشخیص دکتر چشم شما دارد .
☑ علت آب مروارید
ساختمان چشم به گونه ای ست که عنبیه و مردمک و در پشت آنها عدسی قرار دارد و به طور طبیعی پس از عبور نور و رسیدن به عدسی نور متمرکز شده و تصویری دقیق و شفاف در شبکیه چشم تشکیل می شود . به نوعی می توان عدسی و شبکیه چشم را همانند لنز و دوربین فیلمبرداری و عکاسی تلقی کرد . وجود هر گونه لکه بر روی عدسی و همچنین تیره شدن عدسی باعث می شود نور متمرکز نشود و پراکنده شود و تصویری شفاف و دقیق بر روی شبکیه ایجاد نشود و در نهایت باعث می شود بینایی دچار اختلال شود . عدسی چشم از آب و پروتئین ساخته می شود و پروتئین های عدسی چشم به طور دقیق و منظمی قرار دارد و همین موضوع باعث شفافیت هر چه بیشتر عدسی می شود و باعث عبور نور به طور دقیق از خود می شود . با افزایش سن در واقع ساختمان منظم پروتئین های تشکیل دهنده عدسی چشم به اختلال مواجه می شود و زمانی که این ساختمان از هم گسیخته شود باعث به وجود آمدن لکه های تیره بر روی عدسی چشم می شود . و با گسترش این لکه های تیره عدسی شفافیت خود را از دست می دهد و در نهایت ناتوان در عبور دادن دقیق نور می شود . کاتاراکت یا آب مروارید معمولا به مرور و به آهستگی پیشرفت می کند . این عارضه با درد همراه نیست . اما به شکلی ست که لکه های تیره که بر روی عدسی چشم ممکن است خیلی کوچک باشد و فرد مبتلا هیچ اطلاعی از کاهش بینایی خود نداشته باشد . و در نهایت منجر به بروز آب مروارید یا کاتاراکت می شود .
☆ نحوه تشخیص آب مروارید
زمانی که چشم بیمار توسط چشم پزشک مورد معاینه دقیق قرار گیرد وجود و وسعت آب مروارید و نیز هر گونه مشکل دیگری اعم از مشکلات پرده شبکیه و یا عصب بینایی که باعث کاهش دید می شود را مورد بررسی قرار می دهد و در نهایت اگر بیمار نیاز به عمل کاتاراکت چشم داشته باشد جراح و متخصص چشم پزشک تشخیص داده و بیمار را معالجه می کند . زمانی که بیمار به جز آب مروارید بیماری دیگری همچون مشکلات پرده شبکیه و یا عصب بینایی نیز داشته باشند با وجود عمل آب مروارید چشم این امکان وجود دارد که دید کامل به دست نیاید . دکتر چشم با معاینه دقیق بر روی عدسی ها توسط دستگاه های چشم پزشکی انجام می شود که با مشاهده عدسی کدر شده می تواند تشخیص دهد که فرد دچار عارضه آب مروارید شده است یا نه . دیگر تشخیص آب مروارید با استفاده از چراغ قوه قابل قبول نیست چرا که بسیاری از بیماری ها از جمله آب سیاه با استفاده از چراغ قوه قابل تشخیص نیست .
از جمله معایناتی که توسط چشم پزشک انجام می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1.اندازه گیری قدرت بینایی
2.گشاد شدن و باز شدن مردمک که با استفاده قطره های چشمی انجام می شود و به چشم پزشک این اجازه را می دهد تا تمام قسمت های عدسی و شبکیه را کاملا مورد معاینه قرار دهد .
3.اندازه گیری فشار چشم که تونومتری نامیده می شود . افزایش فشار که ممکن است علامت گلوکوم یا آب سیاه نام دارد می باشد .
💉 درمان آب مروارید
در مرحله اولیه درمان آب مروارید، بینایی بیمار با استفاده از عینک، عدسی های بزرگ نما و نورهای قوی بهبود می یابد، اما گاهی اوقات ممکن است این گونه تدابیر کمک کننده نباشد، جراحی چشم تنها راه درمان می تواند باشد که فقط باخارج کردن عدسی کدر است که می تواند جایگزین مناسبی با عدسی مصنوعی باشد.
آب مروارید یا کاتاراکت زمانی نیاز به عمل جراحی آب مروارید یا کاتاراکت چشم با لیزر دارد که با ا��تلال بینایی، انجام فعالیت های شغلی و یا روزمره مانند رانندگی، مطالعه و تماشای تلویزیون را مختل می کند .
☹ عدم درمان آب مروارید
در صورتی که درمان آب مروارید با تاخیر انجام شود بینایی فرد کاهش یافته و به حد شمارش انگشتان و یا فقط درک نور خواهد رسید، در این مرحله امکان دارد که تعداد کمی از بیماران منجر به افزایش فشار داخل چشم یا (آب سیاه) شود و در نتیجه نیاز به جراحی اورژانسی پیدا می کند که در این صورت عوارض و خطرات آن بیشتر از جراحی معمولی ست .
☂ مراقبت های قبل از عمل کاتاراکت یا آب مروارید
قبل از عمل آب مروارید چشم حتما استحمام کنید .
صبحانه ی سبکی میل نمایید .
از لباس های تمیز استفاده کنید .
قبل از عمل آرایش نکنید .
قرص آسپرین بچه با مجوز چشم پزشک یک هفته قبل از عمل متوقف شود .
می توانید از تمام قرص های خود را به جز قرص آسپرین مصرف کنید .
☂ مراقبت های بعد از عمل کاتاراکت یا آب مروارید
روز بعد از عمل کاتاراکت چشم در هنگام ویزیت توسط پزشک یا همکار پانسمان از روی چشم باز می شود .
بعد از عمل باید از شستشوی ناحیه اطراف چشم عمل شده خودداری کرد .
اگر مجبور شدید چیزی را از روی زمین بردارید نباید از ناحیه کمر خم شوید، باید بنشینید و جسم را بردارید .
به مدت 6-5 روز در هنگام خواب و یا در هنگام خارج شدن از منزل باید از محافظ چشمی پلاستیکی که شیلد نام دارد استفاده کنید .
تا چند روز شاید دچار تاری دید بعد از عمل آب مروارید شوید که به مرور از بین می رود .
بعد از عمل کاتاراکت از مالیدن چشم به مدت یک هفته خودداری نمایید .
اگر چشم شما نیاز به شستشو داشت حتما باید از آب جوشیده ملایم و گاز استریل استفاده نمایید .
اگر چشمان شما بعد از جراحی آب مروارید قرمز شد یا درد شدید داشت حتما در اسرع وقت با کلینیک چشم پزشکیمراجعه نمایید .
یک هفته بعد از عمل کاتاراکت رانندگی امکان پذیر خواهد بود .
$ هزینه جراحی آب مروارید
هزینه جراحی آب مروارید یا کاتاراکت در هر منطقه و به نسبت نوع عمل جراحی می تواند متفاوت باشد .
1 note
·
View note
Photo
لنز طبی بهترین است یا عینک طبی
لنز طبی یا عینک طبی هیچ کدام بر دیگری برتری ندارند و انتخاب لنز طبی یا عینک طبی با توجه به زندگی افراد انجام می شود . لنز و عینک هر کدام معایب و مزایای مخصوص به خود را دارند . اما مزایای عینک طبی به نسبت لنز طبی بسیار بیشتر است چرا که عینک به دلیل اینکه بیرون از چشم قرار دارد و در معرض تماس مستقیم دست با چشم که منجر به عفونت می شود، قرار ندارد پس گزینه ی مناسب تری ست . از لحاظ قیمت می توان گفت که عینک طبی انواع مختلفی دارند و همچنین قیمت و هزینه مناسب تری دارند و نیاز به تعویض زود به زودی نیست . اما برخی معتقدند که کیفیت زندگی شان با لنز بهتر از عینک است . اما اگر از آن دسته از افرادی هستید که استفاده از لنز را انتخاب می کنید باید در قدم اول به نزد چشم پزشک خود بروید تا پس از معاینات به شما بگوید که آیا مستعد ابتلا به عفونت هستید یا خیر و اینکه تشخیص دهد شما شرایط و توانایی رعایت و استفاده از لنز را دارید یا خیر . اما استفاده از لنز چندان بی خطر هم نیست . مثلا این امکان وجود دارد که فرد به محلول حساسیت داشته باشد و یا دچار خشکی چشم می شوند . در این صورت پزشک تشخیص می دهد که بیمار باید دوباره از عینک استفاده کند .
مزایای استفاده از عینک طبی
عینک در برابر وزش باد و گرد و خاک از چشم محافظت می کند .
قیمت خرید عینک طبی بسیار کمتر از خرید لنزهای طبی تماسی است .
استفاده از عینک چشم به دلیل اینکه خارج از چشم استفاده می شود، در برابر عفونت قرار نمی گیرد یا خیلی کمتر این اتفاق نمی افتد.
استفاده از عینک در مدت زمان طولانی تری انجام می شود چرا که استفاده از لنز باید پس از مدتی تعویض شود و لنز جدید خریداری کرد اما استفاده از عینک اگر آسیبی نبیند برای سال ها می تواند مورد استفاده قرار گیرد .
استفاده از عینک برای بیمار خشکی چشم را به همراه ندارد و اگر از آن دسته از افرادی هستید که دچار خشکی چشم شده اید استفاده از عینک بلامانع است .
معایب استفاده از عینک طبی
استفاده از عینک به دلیل داشتن فریم باعث سنگینی بر روی بینی می شود . پس بهتر است از عینک طبی بدون فریم استفاده کنید .
در استفاده از عینک در صورتی که شیشه عینک کثیف شود یا در هوای مرطوب، شیشه عینک بخار می کند و دید افراد کم می شود .
استفاده از عینک به طور مداوم می تواند باعث درد در ناحیه بینی و یا در پشت گوش ها می شود .
برخی از افراد احساس می کنند استفاده از عینک تاثیر منفی بر روی زیبایی های آنها دارد .
لنز طبی کودکان
لنز کودکان بسیار متفاوت از بقیه لنزهای افراد بزرگسال هستند، زمانی که کودکان مجبور به استفاده از لنز طبی هستند به جای لنز داخل چشمی، لنز روی چشم تجویز می شود . استفاده از لنز برای کودکان اهمیت دارد و والدین باید با رعایت بهداشت کودکانشان را یاری کنند تا دچار تنبلی چشم نشوند . اکثرا برای کودکانی که شماره چشم آنها بالاتر است لنز تجویز می شود چون کیفیت دید در کودکانی که شماره چشمشان بالاست با لنز بهتر است تا عینک . عینک با شماره بالا مشکلاتی دارد که در دراز مدت از نظر بینایی و زیبایی برای کودک مناسب و خوشاید نیست و لنز قابل تحمل تر است .
لنز طبی ورزشی
استفاده از لنز طبی ورزشی، برای کسانی که دچار اختلالات بینایی هستند بسیار موثر است . در واقع الستفاده از لنزهای طبی برای بازیکنان می تواند باعث خلق فرصت های بهتر و امکان دامنه دید وسیع تری شود . بازیکنان در مسابقات ورزشی اگر دچار ذره ای بی دقتی شوند باید بهای سنگینی بپردازند . سه دلیل اصلی که ورزشکاران از لنزهای طبی استفاده می کنند :
آستیگمات بودن چشم ها
تمرکز داشتن
روشنایی
مزایای استفاده از لنزهای طبی
از مزایای لنز طبی می توان به موارد زیر اشاره کرد .
استفاده از لنزهای تماسی از بروز مشکلاتی زمینه ای که ناشی از عینک زدن می شود جلوگیری می کند
استفاده از لنزهای طبی به نسبت استفاده از عینک طبی باعث دید بهتر و واضح تر می شود .
در زمان استفاده از لنز دیگر با مشکلاتی نظیر کثیفی عینک و یا کاهش میزان دید روبرو نیستید .
در زمان استفاده از لنزهای طبی، دید انسان طبیعی تر است و بدون مانعی همچون عینک می توانید به مشاهده جهان پیرامون خود بپردازید .
استفاده از لنز طبی در ظاهر صورت شما هیچ ��غییری را به وجود نمی آورد و به دیگران این اجازه را می دهید که چهره واقعی شما را مشاهده نمایند .
معایب استفاده از لنز های طبی
از معایب لنز طبی می توان به موارد زیر اشاره کرد .
استفاده از لنزهای طبی به طور مداوم باعث خشکی چشم در افراد می شود و همین باعث خستگی چشم می شود .
در استفاده از لنزهای طبی، ضد عفونی کردن و تمیز نگه داشتن لنزهای تماسی از مشکلات رایجی است که در صورت رعایت نکردن بهداشت لنزهای طبی ،با عفونت چشمی مواجه می شوید .
در زمان استفاده از لنز و نحوه برداشتن لنزهای طبی و تزیینی، احتمال خراشیدگی قرنیه و یا آسیبهای چشمی و نیز عفونت چشمی وجود دارد . در صورت رعایت نکردن موارد بهداشتی توسط افراد در هنگام استفاده از لنزهای تماسی، احتمال ابتلا به ورم چشم، ترک و شکستگی لنز، تحریک قرنیه، مشکلات پلک، سوزش چشم، خشکی چشم و ... می باشد .
استفاده از لنزهای طبی و قوز قرنیه
برخی افراد که به قوز قرنیه دچار شده اند و یا بر اثر ضربه ای به چشم، بر روی قرنیه چشم خطوط نامنظمی ایجاد شده باشد استفاده از لنزهای تماسی در این افراد می تواند بهترین گزینه باشد .
1 note
·
View note
Photo
آب مروارید یکی از بیماریهای چشمی است که معمولاً با تیرگی چشم شروع میشود. علائم آب مروارید را میتوان به راحتی تشخیص داد و از پیشرفت آن جلوگیری کرد. در این مقاله مهمترین علائم آب مروارید را برای شما ذکر کرده ایم. به شما توصیه میکنیم، در صورت مواجهه با هر یک از علائم آب مروارید، به پزشک مراجعه کنید.
آب مروارید چیست؟
آب مروارید یک بیماری مرتبط با چشم است که از علائم آب مروارید می توان به مورد زیر اشاره کرد . در ابتدا عدسی چشم شروع به تار شدن می کند و با ادامه و افزایش تیرگی عدسی، باعث مختل شدن بینایی فرد می شود. این بیماری نوعی بیماری بدون درد و پیشرونده است که اگر به درستی درمان نشود، می تواند باعث از دست رفتن بینایی فرد شود. با توجه به اینکه بیوشیمی بدن انسان در 40 سالگی شروع به تغییر می کند و پروتئینهای تولیدی توسط چشم انعطاف پذیری خود را از دست می دهند، این بیماری بیشتر برای افراد بالای 40 سال رخ می دهد ولی ممکن است برای افراد جوان نیز اتفاق بیفتد.
مهم ترین علائم آب مروارید
علائم آب مروارید یا کاتاراکت معمولاً توسط افراد عادی نیز قابل تشخیص هستند و با کمی دقت می توانید به این موضوع پی ببرید. در ادامه مهمترین علائم آب مروارید را برای شما آورده ایم تا در صورت بروز هر کدام از این مشکلات، به دکتر چشم پزشک مراجعه کرده و با اطلاع از هزینه جراحی آب مروارید از پیشرفت مشکل خود جلوگیری کنید.
نشانه های آب مروارید
از نشانه های آب مروارید چشم (کاتاراکت) می توان به موارد زیر اشاره کرد :
دید ابری
ایجاد هاله های نور
مشکلات دید در شب
��و بینی
نیاز مداوم به تغییر لنز یا عینک
دید دوم
حساسیت به نور شدید
1. دید ابری از علائم آب مروارید
یکی از مهم ترین نشانه های آب مروارید، پدیدار شدن لکه های ابری تیره ی ناشی از آب مروارید است. البته این تاری ممکن است در ابتدا خیلی کم باشد و مشکلی ایجاد نکند ولی در صورت درمان نشدن میزان تیرگی افزایش می یابد و می تواند باعث بروز مشکلاتی در رانندگی و تشخیص چهره ی افراد شود.
2.ایجاد هاله های نور از نشانه های آب مروارید
از دیگر نشانه های آب مروارید، ا��جاد و پدیدار شدن حلقه ها یا هاله های نور در اطراف منبع نور است. این مشکل معمولاً در شب رخ می دهد و یکی از نشانه های فوری آب مروارید است. علت ایجاد این هاله های نور، پراش نور عبوری از چشم است که به دلیل تیرگی چشم به وجود می آید و می تواند زمینه ساز مشکلات زیادی برای چشم باشد.
3.مشکلات دید در شب از نشانه های آب مروارید
یکی دیگر از علائم آب مروارید که معمولاً زودتر از بقیه خود را نشان می دهد، مشکلاتی بینایی است که در شب رخ می دهد. این مشکل در ابتدا به دلیل نور کافی در طول روز باعث مشکل خاصی نمی شود ولی در هنگام شب به دلیل نور ناکافی، مشکلاتی را برای بینایی فرد به وجود می آورد. تیرگی دید ناشی از آب مروارید، ممکن است باعث ایجاد سایه های قهوای یا زرد در بینایی شود. این مشکلات در شب می توانند باعث به وجود آمدن مشکلاتی در رانندگی و کارهایی که به نور کافی احتیاج دارند، شود.
4.نیاز مداوم به تغییر لنز و شیشه ی عینک از نشانه های آب مروارید
برای افرادی که از لنز یا عینک استفاده می کنند، مشکل دیگری نیز به وجود می آید. آب مروارید باعث می شود تا فرد به طور مداوم مثلاً چند ماه یک بار یا در یک سال با مشکل روبرو شود و نیاز به تغییر لنز یا عینک داشته باشد. در حالت عادی تغییر عینک یا لنز باید هر چند سال یک بار انجام شود؛ ولی بهروزرسانی سریع تر از این مدت می تواند از علائم آب مروارید یا سایر بیماری های چشمی باشد. در این حالت شخص بهتر است به پزشک مراجعه کند.
5.دوبینی از نشانه های آب مروارید
دو بینی می تواند یکی دیگر از علائم آب مروارید باشد. در این حالت فرد دو منظره ی متفاوت از یک شی را می بیند و مغز در ترکیب کردن این دو تصویر با مشکل روبرو می شود. دو بینی ممکن است با پیشرفت آب مروارید از بین برود ولی نیاز به مراجعه ی سریع به پزشک دارد.
6.دید دوم از نشانه های آب مروارید
در برخی مواقع ممکن است آب مروارید باعث شود تا چشم انسان مانند یک لنز قوی عمل کند و توانایی فرد برای مشاهده اجسام از فاصله نزدیک بهبود یابد. به عنوان مثال افرادی که برای مطالعه نیاز به عینک دارند، ممکن است دیگر به آن نیاز نداشته باشند. دید دوم نیز مانند دوبینی یکی از علائم آب مروارید است که با پیشرفت آن از بین می رود.
7.حساسیت به نور شدید از نشانه های آب مروارید
مواجهه با نورهای شدید مانند نور خورشید در افراد عادی نیز باعث ایجاد حساسیت می شود ولی اگر حساسیت بیشتر از این شود می تواند یکی از علائم آب مروارید باشد. به عنوان مثال اگر با نگاه کردن به لامپ خانه اذیت می شوید، در حالی که قبلاً اینگونه نبوده، ممکن است دلیل آن آب مروارید باشد. در برخی واقع این حساسیت بیشتر هم می شود و باعث ایجاد درد هنگام مواجهه با نور می شود.
1 note
·
View note
Text
نکاتی درباره عمل جراحی بلفاروپلاستی
یکی از عمل های زیبایی بسیار پرطرفدار در ایران عمل بلفاروپلاستی می باشد که برای زیبایی پلک ها و اطراف پلک ها انجام می گیرد. این عمل خیلی زود توانست طرفداران بسیار زیادی را در بین ایرانیان پیدا کند و امروزه شاهد هستیم که بسیاری از بانوان ایرانی برای انجام عمل بلفاروپلاستی به متخصصین زیبایی مراجعه می کنند.
عمل بلفاروپلاستی چیست؟
یکی از مشکلات بسیار بزرگ سنین پیری و گاهی مواقع میانسالی افتادگی و چروکی پوست علی الخصوص در نواحی اطراف پلک می باشد که باعث آزردگی خاطر افراد علی الخصوص بانوان می شود چرا که افتادگی پوست در این نواحی به مقدار قابل توجهی از زیبایی ظاهری شما می کاهد. یکی از روش های از بین بردن افتادگی و چروکی پوست در این نواحی عمل بلفاروپلاستی می باشد که می تواند زیبایی ظاهری شما را دوباره به شما بازگرداند. در این عمل پوست های اضافی که در این نواحی وجود دارند کشیده می شوند و مقداری از آن ها نیز بریده می شوند که باعث می شود پوست شما دوباره شادابی و طراوت خود را بدست بیاورد.
آیا برای عمل بلفاروپلاستی باید بستری شویم؟
یکی از سوالات مهمی که در زمینه عمل بلفاروپلاستی بسیار پرسیده می شود این است که آیا برای انجام عمل بلفاروپلاستی باید بستری شویم؟ در جواب این سوال باید گفت که خیر انجام این عمل به صورت سرپایی می باشد و شما می توانید تنها با یک شب استراحت بعد از عمل در بیمارستان عمل بلفاروپلاستی را انجام دهید. عمل بلفاروپلاستی بر خلاف گذشته امروزه با لیزر انجام می شود و به این ترتیب هیچ گونه بخیه ای نیز نیاز نمی باشد و در صورت نیاز نیز بخیه های بسیار کوچکی زده می شود که احتیاج به بستری شدن ندارد و جای این بخیه ها معمولا با استفاده چند روزه از یک سری پمادهای خاص از بین می رود.
آیا عمل بلفاروپلاستی عوارضی دارد؟
یکی دیگر از سوالاتی که در زمینه عمل بلفاروپلاستی بسیار پرسیده می شود این است که آیا این عمل عوارضی نیز دارد یا خیر؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت عمل هایی که انسان در آن ها دخیل می باشند همواره ممکن است دارای اشتباهات انسانی باشد به همین دلیل نمی توان به صورت قطعی گفت که این عمل عوارضی ندارد ولی به صورت کلی در بیشتر موارد عوارض جانبی بعد از انجام عمل بلفاروپلاستی دیده نشده است و همین امر می تواند یک نکته آرام بخش برای انجام این عمل باشد. از عوارضی که ممکن است در اثر اشتباه پزشک رخ دهد می توان به موارد زیر اشاره کرد: 1. احساس کشیدگی در پوست به دلیل بریدن بیش از اندازه پوست پلک توسط پزشک. 2. متصل نشدن پلک ها به یکدیگر در هنگام بستن چشم ها. 3. نبود تقارن در پلک ها بعد از انجام عمل.
اقدامات و مراقبت هایی که باید بعد از عمل بلفاروپلاستی انجام دهید
از آن جایی که پلک نقطه بسیار حساسی در بدن می باشد باید بعد از عمل مراقبت های ویژه ای از آن انجام گیرد، شاید بسیاری از افراد به اشتباه فکر کنند که چون این عمل سر پایی می باشد نیاز به مراقبت خاصی نیز ندارد که باید گفت این تفکر یک تفکر اشتباه می باشد چرا که باید مراقبت های بسیاری از پلک بعد از عمل انجام گیرد. بعد از انجام عمل جراحی بلفاروپلاستی تا ده روز نباید به مطالعه بپردازید و همچنین از تماشای مانیتور گوشی و تلویزیون و لپ تاپ و همین طور برقرار کردن ارتباط چشمی با دیگران خودداری کنید. تا چند هفته بعد از انجام جراحی پلک باید در برابر باد ، نور خورشید از عینک دودی استفاده کنید، از خم شدن های مکرر در دوران نقاهت بعد از انجام عمل جراحی پلک بپرهیزید. به هیچ وجه ورزش های ��نگین را در دوران نقاهت انجام ندهید. اجسام سنگین و نیمه سنگین را به هیچ وجه از زمین بلند نکنید چرا که کوچکترین فشاری ممکن است باعث شود دوران نقاهت شما طولانی تر شود و یا نیاز به عمل دوباره باشد.
نکات مهم برای انجام عمل زیبایی بلفاروپلاستی
بسیاری از افراد بدون این که به پزشک مشاور مراجعه کنند اقدام به انجام عمل بلفروپلاستی می کنند که این کار بسیار اشتباه می باشد و ممکن است عوارض جبران ناپذیری را در پی داشته باشد. عوامل بسیار زیادی در موفقیت این عمل دخیل هستند و برای انجام عمل بلفروپلاستی باید تمامی این عوامل دست به دست هم دهند تا عمل با موفقیت پیش برود، بنابراین قبل از این که اقدام به انجام این عمل کنید با یک پزشک مشاور مشورت کنید تا این عوامل در شما توسط پزشک متخصص بررسی شوند. یکی از نکاتی که بسیاری از بیماران همواره از آن ناراضی هستند این است که بعد از عمل به نتیجه دلخواه خود نرسیده اند، درباره این نارضایتی باید گفت که عمل بلافروپلاستی تا حدی زیبایی صورت شما را به شما باز می گرداند ولی نباید از این عمل انتظار معجزه داشت و اگر صورت شما دارای پف های بسیار زیاد باشد این عمل نمی تواند به صورت کامل تمامی آن ها را از بین ببرد بنابراین قبل از رفتن به عمل به این نکته دقت کنید و با در نظر گرفتن این نکته اقدام به انجام این عمل نمایید.
جهت مطالعه کامل مقاله نکاتی درباره عمل جراحی بلفاروپلاستی می توانید به وب سایت کلینیک چشم بینایی مراجعه نمایید .
2 notes
·
View notes
Text
آشنایی با عمل لیزیک و مراقبت های آن
بسیاری از افرادی که چشم آن ها ضعیف است بعد از استفاده طولانی از لنز های تماسی و عینک خسته شده و به جراحی لیزر روی می آورند و برای بهبود بینایی خود اقدام به عمل لیزیک که به منظور رفع نواقص قرنیه انجام می شود، می کنند؛ که در ادامه درباره مراقبت های لازم قبل و بعد از عمل لیزیک و انواع آن توضیح خواهیم داد.
عمل لیزیک چیست؟
به منظور رفع عیوب انکساری مربوط به نواقص قرنیه که موجب ضعف هایی مانند دور بینی شده است می توان از عمل لیزیک برای بهبود بینایی استفاده کرد. در لیزر با استفاده از تابش پرتو هایی از سوی ابزار های دقیق و پیشرفته به سطح قرنیه و با اصلاح نقاطی از آن که دچار نواقص شده است و رفع آن ها می تواند بینایی شما را به گونه ای بهبود بخشد که دیگر نیازی به لنز های تماسی و یا عینک های مختلف نداشته باشید. بسیاری از افراد ممکن است به دلیل فعالیت هایی که در طول روز انجام می دهند مانند برخی ورزش ها، نتوانند از عینک و یا لنز به طور دائم استفاده کنند، این افراد در صورت داشتن تمامی شرایط لازم برای انجام عمل لیزیک، باید برای انجام آن اقدام نمایند.
انواع عمل جراحی لیزر
1_ لیزیک 2_ لازیک 3_ PRK این سه عمل لیزر از پرکاربرد ترین عمل های مربوط به جراحی چشم در زمینه اصلاح نواقص قرنیه می باشند.
زمان مناسب برای انجام عمل لیزیک چه زمانی است؟
زمانی پزشک می تواند به شما ��یشنهاد انجام عمل لیزیک را بدهد که چند فاکتور مهم را بررسی کرده باشد از جمله این موارد توجه به ثابت شدن شماره چشم در یک بازه زمانی یکساله می باشد. به همین منظور معمولا عمل لیزیک در سنین زیر 20 سال انجام نمی شود زیرا شماره چشم فرد تا زیر 20 سال به ثبات نمی رسد. در صورتی که شماره چشم ثابت نشود، عمل لیزیک بی فایده خواهد بود چرا که بعد از گذشت زمان، مجددا عیوب انکساری باز خواهند گشت. نکته بعدی که پزشک قطعا به آن توجه خواهد کرد، وضعیت جسمانی فرد از نظر برخی بیماری های زمینه ای می باشد.
چه افرادی کاندید خوبی برای انجام عمل لیزیک نیستند؟
1_ افرادی که از دیابت کنترل نشده رنج می برند.(فردی که دیابت خفیف دارد و آن را توسط پزشک کنترل نموده است می تواند عمل لیزیک را انجام دهد) 2_ بیماران مبتلا به رماتیسم 3_ فردی که تنها یک چشم سالم دارد معمولا کاندید خوبی برای انجام این عمل نمی باشد. 4_ افرادی که اعصاب شبکیه آن ها آسیب دیده باشد و یا پزشک تشخیص ضایعه در شبکیه را بدهد. مواردی که نام برده شد کاندیدای مناسبی برای انجام عمل لازیک نیستند حتی اگر از نظر سن و ثبات شماره چشم مورد تائید پزشک باشند.
مراقبت های بعد از عمل لیزیک به چه صورت است؟
انجام هر عمل جراحی از دو بخش مهم تشکیل شده است، ابتدا مهارت پزشک و سپس مراقبت های پس از عمل است که در نتیجه و بهبودی ناحیه عمل تاثیر به سزایی دارد. بعد از عمل با گذشت چند ساعت، پزشک جهت معاینه خواهد آمد و در صورت نیاز شستشو مجدد و یا لنز های پانسمانی تجویز می شود. دقت داشته باشید که برخی عارضه ها از قبیل سوزش، خارش، آبریزش، وجود لکه های خونی در ملتحمه چشم و حتی درد تا چند روز و یا چند هفته بعد از عمل طبیعی می باشد. البته اگر این عارضه ها با گذشته زمان به جای بهبود، تشدید شوند باید به پزشک معالج اطلاع داد. نکته دیگر احساس تاری دید از جانب مددجو می باشد که به مرور از بین رفته و دید کاملا شفافی پیدا خواهد کرد. بعد از عمل لیزیک باید به برخی مراقبت ها که در ادامه توضیح خواهیم داد توجه نمایید. 1_ از وارد کردن هر گونه فشار بر اثر مالش چشم تا مدت زمان حداقل یکماه، جدا خودداری کنید. 2_ قطره های تجویزی را در زمان مشخص خود و در بازه زمانی مشخص شده توسط پزشک معالج حتما استفاده نمایید. 3_ مراقب باشید تا آب به پانسمان شما نخورد و از خیس شدن آن تا مدت دو روز خودداری کنید. 4_ از شنا کردن و یا استفاده از سونا به مدت یکماه بعد از عمل لیزیک پرهیز نمایید. 5_ استفاده از مواد آرایشی در اطراف چشم را تا دو هفته پس از عمل لیزیک محدود نمایید. 6_ زمانی که بعد از 3 الی 4 روز اجازه استحمام پیدا کردید سعی کنید از ورود هر گونه مواد شوینده مانند صابون و یا شامپو به چشم خود خودداری کنید. محض احتیاط بهتر است از شامپو بچه استفاده نمایید. 7_ تا حدودا یک هفته ابتدایی بعد از عمل، به هنگام خواب پوزیشنی را انتخاب نمایید که چشم شما با سطح بالشت برخورد نداشته باشد. 8_ تابش نور مستقیم خورشید می تواند موجب آزار شما بعد از عمل شود، به همین منظور استفاده از عینک آفتابی ضرورت پیدا می کند. 9_ معمولا بعد از انجام عمل لیزیک، رژیم غذایی مخصوصی مدنظر نمی باشد مگر در صورتی که فرد، خود به دلیل بیماری و یا سایر عوامل از رژیم غذایی خاصی پیروی کند. 10_ تعیین دقیق شماره چشم بلافاصله بعد از جراحی لیزر امکان پذیر نمی باشد.
جهت مطالعه مقاله آشنایی با عمل لیزیک و مراقبت های آن به طور کامل می توانید به وب سایت کلینیک چشم بینایی مراجعه نمایید .
1 note
·
View note