Text
Efkârla Düştü Bir Vazo
Bir vazo vardır hep ellerini önde bağlayan babaların fotoğrafları ardında çıkan. Onu kırma işte…
Döküldüğü söylenir elle biçilen buğdayların başağıyla bağı gevşemiştir öylesine sararıp saman olma korkusundan. Onu bırak düşsün…
Hayat vermek istedin diyelim gene Kaldırım taşları arasında biten bir çınarcığa ölecek orada, daha ne kadar büyür, dedin. Onu gene de taşıma bahçene…
Yaraları çoktur, çeşitlidir dertlilerin sanki duysan gelir iyileştirmek elinden; yara toplamak düşsün istersen kaderine Onu öyleyse çarşılarda bekleme…
Efkar mı dersin bilesin umumisi olduğu yalandır; adamı benzersiz yıkar. Onu divanelerle viranelerde ara…
Celal Fedai
2 notes
·
View notes
Text
Hırsız
pencereden giren mehtap bu evde hırsız var mehtapta pencerede oturmuş beni görüyorum
kapıyı çalsam içerden ben çıkacağım içerden çıkacak beni ne kadar görmek istiyorum
penceredeki beni uyandırmalıyım içerde hırsız var içerdeki hırsızın ben olacağımdan korkuyurum
Âsaf Hâlet Çelebi
0 notes
Text
Aleks'in Tribüne Koşması
Benzetme yapmayacağım Hiçbir şeye benzemiyor Aleks'in tribüne koşması Aynıyla kendidir, orda tribün burda Aleks Ben burdayım Ömer kucağımda Yanımda Melek Hakan odasında uyuyor Sokakta sarsılan sarsak birtakım sesler Her zaman her yerde en büyük Fener
Yalnız kendisiyle kıyas edebilirim Aleks'ten ve tribünden daha büyük Diyebilirim Aleks'in tribüne koşması Şampiyonluk güzeldir sevimlidir diridir Aleks tribüne koşarken yok değeri Aleks tribüne koşarken Aleks tribüne koşuyordur ve Ve artık ne söylenebilirse Söylenebilecek herşeyde biraz rezillik
Hakan Arslanbenzer
1 note
·
View note
Text
İtibar Dergisi'nin İlk Genç Şairi
İtibar Dergisi'nin ilk sayısından başlayarak hemen hemen her sayı şiirleriyle dikkat çeken Muzaffer Serkan Aydın, emeğinin karşılığını alma yolunda ilk adımını attı.
Aydın, 1987 doğumlu ve şiir yayınlamaya İtibar'da başladı. İlk kitabı "Gerçek Rüya" Profil Yayıncılık etiketiyle raflarda.
11 notes
·
View notes
Text
yaz kötü başlamıştı, zaten hep kötü başlar. -Ergin Günçe
yaz bitiyor bunu ve bir iki şeyi unutmak isteyeceğiz. -Ahmet Murat
2 notes
·
View notes
Photo
İtibar Dergisi - Ağustos sayısından okunulması elzem, keyifli bir yazı.
6 notes
·
View notes
Photo
Yürekli adamlarla omuz omuza. Ahmet Murat, İsmail Kılıçarslan, Mustafa Akar, Furkan Çalışkan, Selahattin Yusuf, İbrahim Paşalı.
5 notes
·
View notes
Text
İtibar 22. sayısıyla raflarda...
*İtibar'ın 22. sayısı, usta çizer Hasan Aycın'ın çizgisiyle açılıyor. Modern Türk şiirinin ana hatlarını okura sunan İtibar'ın Temmuz sayısında on beş şiir var. Emel Özkan'ın "Beslenme Çantası"yla başlayan şiir geçidi; Cevdet Karal, Bünyamin K., Murat Güzel, Hüsrev Hatemi, Nurettin Durman, Bülent Parlak, Mehmet Aycı, İbrahim Tenekeci, Dilek Kartal, Berat Demirci, Gökhan Ergür, İlker Nuri Öztürk, İsmail Kılıçarslan ve Furkan Çalışkan'la devam ediyor. *Cemal Şakar, Kâmil Yeşil, Mihriban İnan Karatepe ve İsmail Isparta, Temmuz sayısının öykücüleri. Abdullah Harmancı da düzenli olarak "Öykü Günlüğü"nü yazmayı sürdürüyor. *M. Fatih Andı ve Kudsi Erguner İtibar'da Modern Türk edebiyatı üzerine yaptığı derinlikli çalışmalarla tanınan M. Fatih Andı bu sayıyla birlikte düzenli olarak İtibar'da okuyucularının karşısına çıkıyor. İlk yazısı Cahit Zarifoğlu'nun Menziller şiiri üzerine. Yine düşünce hayatımızın değerli isimlerinden Emre Bağce "Bir Parçası Eksik Bir Bütün, Bütün Değildir" ve Mehmet Dinç "Özgüven Nedir?" başlıklı yazılarıyla yeniden İtibar'dalar. *Derginin Temmuz sayısı, düşünce yazılarının ağırlıkta olduğu bir içerikle hazırlanmış. Bu sayının sürpriz ürünlerinden biri de, dünyaca ünlü ney üstadı Kudsi Erguner'in "Alafranga, Alaturka ve Arabesk" başlıklı yazısı. Merakla beklenen yazılarıyla İhsan Fazlıoğlu, İbrahim Paşalı, Ercan Yıldırım, Murat Erol ve Atasoy Müftüoğlu da derginin düşünce yükünü çeken diğer isimler. N. Ahmet Özalp ise Hz. Ali'nin Kaside-i Zeynebiyye'sini okurla buluşturuyor. *İtibar'ın Temmuz sayısında Cihan Aktaş ve Güray Süngü'yle yapılmış birer söyleşinin yanı sıra, her iki yazarın eserleri hakkında birer de yazı mevcut. Suavi Kemal Yazgıç ve Doğukan İşler söyleşileri gerçekleştiren isimler. *Mustafa Ruhi Şirin “Manolya Günlükleri”, Saadettin Acar “Ramazanın Gelişine Dair”, Mustafa Akar “Kalbin Kararı" yazılarıyla, Işık Yanar da bir Dylan Thomas çevirisiyle İtibar’ın Temmuz sayısına katkı veren diğer kalem sahipleri.
3 notes
·
View notes
Text
Hançer
Geçen sonbahar gömmüştük hançerimizi Kare taşlardan yapılmış bir avluya; Hem değerli, hem keskin bir hançerdi. Kabzası erimiştir şimdi, benziyordur Sığırtmaçların yosun tutan saçlarına. İskeletine kan yapışmıştır yer altında, Solucanların, atmacaların kanı. Avluyu örten kan taşlarına düşüp Derinlere dağınık bir çizgi biçiminde Uçmalarını gönderen atmacaların kanı. Yollarındaki fenerleri yakmıştır deniz. Hançer tek yenilgisini bizden almıştır, Bakmaktadır oluğunun ülkesinden akşama, Düşerken kanatlarına tutunan kuşlara. Ve biz son yenilgimizi ondan almışızdır. Bir dilencinin sesindeki gri sessizliği Nedense ürkütüyor, dağcıların göğünü, Denizleri sırtlarında birer panterle geçen İp yürekli gemicilerin yüzünü ürkütüyor Bir hançerin paslanırken çıkardığı gürültü.
Ülkü Tamer
1 note
·
View note
Photo
15 Mayıs’ta şöyle bir meselemiz var. Şiir okuyup, şiir konuşup, şiir dinleyeceğiz. Bekleriz.
13 notes
·
View notes
Photo
Süleyman Çobanoğlu, İtibar - 20.
16 notes
·
View notes
Text
Balkon
Çocuk düşerse ölür çünkü balkon Ölümün cesur körfezidir evlerde Yüzünde son gülümseme kaybolurken çocukların Anneler anneler elleri balkonların demirinde İçimde ve evlerde balkon Bir tabut kadar yer tutar Çamaşırlarınızı asarsınız hazır kefen Şezlongunuza uzanır ölü Gelecek zamanlarda Ölüleri balkonlara gömecekler İnsan rahat etmeyecek Öldükten sonra da Bana sormayın böyle nereye Koşa koşa gidiyorum Alnından öpmeye gidiyorum Evleri balkonsuz yapan mimarların
Sezai Karakoç
5 notes
·
View notes
Text
Aydın Mısın
...
Tam çağı ise başlamanın doğan günle Bul içine tükürdüğün kitapları yeniden Her satırında buram alın teri Her sayfası günlük güneşlik Utanma suçun tümü senin değil Yırt otuzunda aldığın diplomayı Alfabelik çocuk ol Yollar kesilmiş alanlar sarılmış Tel örgüler çevirmiş yöreni Fırıl fırıl alıcı kuşlar tepende Benden geçti mi demek istiyorsun Aç iki kolunu iki yanına Korkuluk ol Rıfat Ilgaz
1 note
·
View note
Text
Aldırma
bin tank dokuz yüz tank doksan tank yedi tank aldırma çiçek bu da geçecek! Mevlana İdris
12 notes
·
View notes
Text
Sokakta
Kedi gözü gibi incelmiş sokakta, Omzumda kaygan urganı yağmurun, Eski bir ölü çekiyorum yedekte. Görüntümün ekseninde dönüyorum Bir kapı açıyorum kendime benzer Bir gözüm uyudu, bir gözüm ayakta. Gece akrep gibi iniyor duvardan. Oktay Rifat
0 notes