Tumgik
Wat voor type ben jij bij een lopend buffet?
Want hoe gedraag jij je bij een lopend buffet? Als je bent zoals ik, vul je je bord met de meest wonderlijke combinaties van smaken en eindig je met iets wat je naar de keuken zou terugsturen als een ober het je zou serveren.  Natuurlijk zou je buffetselectie veel smakelijker zijn als je wat beter zou kunnen kiezen, of als je jezelf zou dwingen om na te denken over oorzaak en gevolg en de juiste…
0 notes
De wet van het dominant effect op je werk
De Wet van het Dominant Effect op je werk De Wet van het Dominant Effect stelt dat sterkere emoties de overhand hebben op zwakkere emoties bij het beïnvloeden van gedrag. In de bedrijfscontext biedt dit een krachtig instrument voor leiderschap en gedragsverandering.   Het koppelen van suggesties en opdrachten aan sterke, positieve emoties kan medewerkers motiveren en hen helpen gedrag te…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
Taalpatronen beïnvloeden het gedrag van je medewerkers ten goede
Taalpatronen beïnvloeden het gedrag van je medewerkers ten goede Het principe van opeenvolgende taalpatroon benaderingen is essentieel voor effectieve gedragsbeïnvloeding in organisaties. Gedrag, vooral in werkomgevingen, verandert zelden van de ene op de andere dag. Veel leidinggevenden maken echter de fout om snelle resultaten te verwachten zodra ze suggesties of instructies geven. Dit kan…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
De wet van het omgekeerde effect op je werk
De Wet Van Het Omgekeerde Effect Op Je WerkIn het bedrijfsleven wordt vaak gedacht dat wilskracht en bewuste inspanning de sleutel zijn tot succes. We leggen druk op medewerkers om harder te werken, beter te presteren en meer focus te tonen. Toch wijst de Wet van het Omgekeerde Effect ons op een tegenintuïtief fenomeen: hoe meer bewuste inspanning we leveren om iets te bereiken, hoe moeilijker…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
Je brein in bedrijf
  Dus, hier is een grappige waarheid:   Je brein weegt ergens tussen de 1 en 1,5 kilogram.  Op het eerste gezicht lijkt dat misschien niet veel, niet meer dan een pak suiker.  Maar in werkelijkheid is je brein een complex meesterwerk dat zijn gelijke niet kent in het hele UNIVERSUM. Hersenweefsel bevat ongeveer honderd miljard zenuwcellen en een biljoen hulpzame steuncellen.  Ter vergelijking:…
0 notes
Gedachten zijn krachten! Gevoelens bestaan niet, ze ontstaan.
Gedachten Zijn Krachten: De Onzichtbare Kracht van LeiderschapAls leidinggevende ben je niet alleen verantwoordelijk voor het managen van processen en resultaten, maar ook voor het inspireren, motiveren en sturen van mensen. Leiderschap draait niet alleen om strategische beslissingen; het gaat ook om het beïnvloeden van gevoelens en overtuigingen, zowel die van jezelf als die van de mensen om je…
Tumblr media
View On WordPress
0 notes
"Gerichte Aandacht: welk type ben jij?"
Het constant druk zijn is zelden een goede zaak, maar dat betekent niet dat een vol en actief leven niet geweldig kan zijn, toch? Velen van ons streven naar doelen die alleen te bereiken zijn door hard te werken.  Er is echter een groot verschil tussen intensief en gericht bezig zijn met iets wat echt je aandacht verdient, en voortdurend druk bezig zijn met van alles en nog wat. Het draait, zoals…
0 notes
Land van ZEN
Eens, in het land van Zen, wandelden twee boeddhistische monniken rustig langs de oever van een kabbelende rivier. De lucht was fris en de natuur om hen heen ademde sereniteit uit. Maar zoals dat gaat in het leven, werden ze plotseling geconfronteerd met een onverwachte wending. Daar, aan de waterkant, stond een vrouw van ongekende schoonheid. Ze keek hulpeloos naar de stromende rivier, duidelijk…
0 notes
Geef je gedachten een vorm….
Experiment:  Doe eens een potje ‘gedachten-schaak’ op kantoor!  Heb je wel eens geprobeerd een schaakpartij in je hoofd te spelen?  Dat is als jongleren met zes ballen en ondertussen proberen te onthouden welke sokken je morgen aantrekt.  Een uitdaging, nietwaar?  Het wordt echter een stuk eenvoudiger als je een fysiek schaakbord voor je hebt.  Geen acrobatische breinacrobatiek meer nodig om de…
0 notes
Stop met malen… weet jij al hoe je dat kunt doen, stoppen?
‘Denk eens niet aan de roze olifant.’ Wat zou je in plaats van dat malen kunnen zetten? Een hamsterwiel met gedachten van tevredenheid, misschien?  Denk niet aan de roze olifant, maakt dat je aan de roze olifant denkt. Wanneer je merkt dat je hoofd fungeert als een ongebreidelde wasmachine vol angsten, zorgen en piekergedachten, dan is het hoog tijd om daar een stokje voor te steken. Dat…
0 notes
Jouw strijd tegen het afleidingsspook!
​ Elke dag zit ik achter mijn bureau, en voor me ligt een wereld die de grootste heersers uit het verleden nooit voor mogelijk hielden. Het is een wereld vol strategische informatie, tv-programma’s en ja, zelfs filmpjes van koordansende hondjes.  Een waar Walhalla van verleidingen! Maar met grote kracht komt grote verantwoordelijkheid, en de verleiding om mijn tijd te verspillen aan betekenisloze…
0 notes
Het punt waarop je nee zegt en gaat onderhandelen.
Zou jij iemand een dodelijke elektrische schok toebrengen als een man in een witte laboratoriumjas je zei dat je dat moest doen?   Of zou je nee zeggen?  In 1961 kort na aanvang van het proces tegen Adolf Eichmann in Jeruzalem begon Stanley Milgram zijn onderzoek naar het effect van autoriteit op het gedrag van mensen en voert daarbij een van de meest schokkende psychologische experimenten ooit…
0 notes
Kies voor meer creativiteit
Ik hoor mensen vaak zeggen:  “Ik ben niet creatief.” Ik vind dat best verontrustend.  Niet de uitspraak op zichzelf, maar het definitieve punt dat er vaak op volgt.  Mensen plakken dat “oncreatieve” etiket op zichzelf en lijken er niet verder over na te denken.  Ze laten creativiteit over aan de mensen die vroeger goed waren in tekenen. Maar, omdenken en nieuwe ideeën ontwikkelen zijn twee van de…
0 notes
Een proefondervindelijk proces… Een evolutiewetenschappelijk sausje bij je wasgoed...
Zoals Tim Harford grappig uitlegt in zijn boek “Adapt: Why Success Always Starts with Failure”: ​ “Wanneer je een wasmiddel ontwikkelt, is het ontwerp van een schenktuit van groot belang. Unilever probeerde keer op keer de perfecte tuit te ontwikkelen. Ze haalden zelfs experts erbij, maar ze bleven stoeien. Uiteindelijk besloten ze om te werken volgens de evolutiewetenschap en gingen ze…
0 notes
Ook jij bent een merk, of je dat nu wilt of niet…
Hoe denken mensen over je? Laten we eerlijk zijn, mensen weten eigenlijk maar bar weinig van wat je allemaal uitspookt.  Laat staan dat ze dagelijks met een verrekijker in de aanslag zitten om je bezigheden nauwlettend te volgen.  Dus ja, zelfs die collega’s met een onverklaarbare fascinatie voor paperclips weten niet exact wat jij uitspookt.  Nu, dat is op zich niet zo erg, totdat je beseft dat…
0 notes
Niet kunnen weerstaan, niet kunnen vermijden… De geheime kracht van doe-gewoonten"
Gedragsonderzoek onthult dat wilskrachtige mensen beschikken over een arsenaal aan sterke en effectieve gewoonten.  Met andere woorden, wilskracht helpt je bij het ontwikkelen van goede gewoonten om onweerstaanbare verleidingen handig te omzeilen.   Laten we bijvoorbeeld eens kijken naar de culinaire escapades van wilskrachtige mensen.  Ze eten niet gezond door elke chocoladetaart af te slaan die…
0 notes
Creëer niet je probleem…Druk is een waardeloos merk
Creëer niet je eigen probleem… “Druk” is een waardeloos ‘merk’ voor jezelf.  Drukte is niet alleen een gemoedstoestand, maar let op dat het geen merk wordt dat je jezelf opplakt. Want op honderden manieren laten we elke dag merken hoe druk we het hebben: iedereen mag het weten. Eigenlijk is dat vreemd. Met druk zijn spring je niet in het oog, blijf je anderen niet bij en kun je jezelf al helemaal…
0 notes